εκτος της γενικης ηλικιας το να πηγαινεις συνεχεια Φ4 απο μονο του σε κανει ομαδα που βρισκεται σταθερα στις κορυφαιες αλλα δεν σε κανει απαραιτητα και πετυχημενη ομαδα.
Οι συνεχομενες συμμετοχες της ΤΣΣΚΑ στο Φ4 απο το 2005 δεν θα ηταν τοσο εντυπσιακες εαν δεν συνοδευοντουσαν απο καποιο τιτλο/τιτλους.
Γιατι απλουστατα μια ομαδα που εχει το υλικο για να φτασει μεχρι το τελος μπορει να μην εχει την δυνατοτητα να το πραξει πολλες φορες και λογω συγκυριων, πχ να πεσει σε μια σειρα αγωνων ενω απο μια αλλη θα μπορουσε να προκριθει στο Φ4 ή να εχει καποιους τραυματισμους.
Τους τιτλους ομως δεν μπορει να στους παρει κανεις. Η συνεπεια ειναι πολυ μεγαλη υποθεση αλλα δεν ειναι τιτλος.
Αν ερθει ενας οπαδος της Καχα και μου πει πηγαμε σε 4 συνεχωμενα Φ4 σαν οπαδος του Παναθηναϊκου τι να κανω? Να τα βαψω μαυρα που πηγα σε 2/4 και τωρα εχω τα τροπαια στην οροφη του ΟΑΚΑ?
Επισης αυτος ο Παναθηναϊκος θα τελειωσει τον κυκλο του σαν ομαδα οχι οταν χασει το πρωταθλημα η δεν πηγαινει Φ4 αλλα οταν κρεμασει τα παπουτσια του ο Αρχηγος του, ο Δημητρης ο Διαμαντιδης.
Ετσι κλεινουν τον κυκλο τους οι ομαδες.
Με πρόκριση η Μπάρτσα στέλνει τον κυρίαρχο της προηγούμενης δεκαετίας για 2η συνεχόμενη φορά εκτός Φ4, ενώ η ίδια πάει για 3η συνεχόμενη φορά σε Φ4 και φαβορί για ριπίτ, με νεαρό προπονητή και σχετικά νέα ομάδα - σε χρόνο που είναι μαζί, που σε συνδυασμό με το 5-1 των τελευταίων χρόνων, μάλλον θα του έχει πάρει τον αέρα.
Ευρωπαϊκο 2000, τελικος 2001 εστω στην αποσχισμενη μπασκετικη Ευρωπη, Ευρωπαϊκο 2002, φυγη Μποντιρογκα, Ολυμπιακοι, Σπορτινγκ ελευση Διαμαντιδη, Μπατιστ και ναμαστε παλι.
Με ποια λογικη δεν μπορει να ξαναγινει το ιδιο εαν βεβαια υπαρχει διαθεση μεταξυ των συντελεστων? Μιλαμε για διαστημα 3 χρονων μεταξυ των Φ4 που χωριζουν τις 2 ομαδες (2002,2005)
επισης αυτο το 5-1 μου θυμιζει τον διατυμπανισμο του σκορ μεταξυ του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ στα Ευρωπαικα παιχνιδια. Οι νικες μετρανε για νικες και τα τροπαια για τροπαια.