Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ -ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
petrovic
Έχω γράψει ήδη σε προηγούμενη αναφορά μου ότι οι επαγγελματίες πολιτικοί των κυρίαρχων κομμάτων (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) έχουν μεταβληθεί σε προνομιούχο ομάδα , η οποία διαπράττει οικονομικά εγκλήματα (σκάνδαλα) κατ'εξακολούθηση και δε λογοδοτεί ποτέ για αυτά στη δικαιοσύνη ,καλυμμένη πίσω από την εντελώς άδικη βουλευτική ασυλία. την παραπάνω διαπίστωση επιβεβαίωσε η χθεσινοβραδυνή απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσει τη Βουλή. Η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει της εξέλιξης των δικαστικών ερευνών σε πλήθος υποθέσεων στις οποίες είναι μπλεγμένοι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρόκειται για τις υποθεσεις Γερμανός,Βατοπέδι και Ζίμενς, στις οποίες οι αρμόδιοι δικαστικοί έχουν εντοπίσει από τη μέχρι τώρα έρευνά τους ανάμειξη πολιτικών προσώπων. Το επόμενο στάδιο θα ήταν η διαβίβαση των σχετικών φακέλων στη Βουλή, ώστε αυτή να κρίνει αν θα άρει την ασυλία των πολιτικών αυτών προσώπων. Για να αποφύγει λοιπόν ο Πρωθυπουργός τη δύσκολη αυτή στιγμή μέσα στη Βουλή, όπου για μια ακόμα φορά θα έδινε γραμμή στους βουλευτές του να κάνουν ότι δε βλέπουν τίποτα και να μην άρουν την ασυλία, αποφάσισε να κλείσει την ίδια τη Βουλή(!!!!), ενέργεια που οδηγεί στην παραγραφή των ευθυνών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, δηλαδή στην οριστική απαλλαγή τους από τις κατηγορίες.
Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να πάρω θέση στο λεπτό νομικό ζήτημα αν η απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ή είναι αντιθέτως αντίθετη προς αυτά τα θεμελιώδη νομοθετήματα και άρα παράνομη. Αυτό όμως το οποίο μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι αυτή η ενέργεια, που επιβραβεύει σε τελική ανάλυση παράνομες συμπεριφορές κορυφαίων πολιτικών προσώπων, μπορεί να είναι καταστρεπτική για τη χώρα και συνιστά χείριστο παράδειγμα προς όλους τους πολίτες της. Εάν ολόκληρος πρωθυπουργός δέχεται να μην υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης και εφαρμογή του νόμου, τότε ο πολίτης καταλαβαίνει ότι η παραβίαση της νομιμότητας είναι κάτι πολύ απλό , και όλοι δικαιούνται να την επιχειρούν. Έχω μιλήσει με αρκετό κόσμο σήμερα και με απογοήτευσε το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς έλεγαν ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι πρέπει και εμείς να κλέβουμε όπου μπορούμε, αφού όλοι αυτό κάνουν. Ζητούσαν δηλαδή ισότητα στην παρανομία. Είναι προφανές ότι αν επικρατήσει αυτή η λογική, τότε θα ανοίξει ο δρόμος προς την καταστροφή και την παράνοια. Τότε τα πάντα μπορούν να γίνουν : ο κτηνίατρος θα δωροδοκείται για να κρίνει ως κατάλληλα για την αγορά σάπια κρέατα, ο εφοριακός θα δωροδοκείται για να επιβάλει λιγότερο φόρο στην επιχείρηση, στερώντας το σχετικό ποσό από τα δημόσια έσοδα,ο δημοσιογράφος θα τα τσεπώνει για να συκοφαντεί αντιπάλους του χρηματοδότη του και πάει λέγοντας. Ο κατήφορος τελειωμό δε θα εχει. Η κοινωνική συνύπαρξη θα συντριφτεί, τσακισμένη από το βάρος της πιο αχαλίνωτης επιδίωξης των ατομικών συμφερόντων.
Το γνωρίζω ότι είναι σοκαριστικό να βλέπεις τον ίδιο τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας να επιλέγει τη συγκάλυψη των παρανομιών και φαντάζομαι ότι είναι εύκολο μερικοί να βρουν την ευκαιρία να λύσουν τις τελευταίες εσωτερικές αναστολές τους. Γνωρίζω επίσης ότι είναι ταπεινωτικό να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ο τηρών τη νομιμότητα θεωρείται κορόιδο και φλώρος και ταυτόχρονα ο παράνομος ατσίδας και μάγκας, ενώ βεβαίως ισχύει το ακριβώς αντίστροφο. Παρόλα αυτά:
Η λύση δεν μπορεί να είναι η γενικευμένη παραβίαση της νομιμότητας και η αναζήτηση των ατομικών δρόμων, γιατί τότε , πολύ απλά, θα διαλυθούμε ως κοινωνία. Απαιτείται σοβαρότητα, προσοχή και ήρεμη σκέψη. Είμαστε ένας λαός με ιστορία, πολιτική αντίληψη, ήθος, λεβεντιά και ικανότητες. Δεν μας ταιριάζει καθόλου να εξομοιωθούμε με τις αποτυχημένες συμπεριφορές των κυρίαρχων κομμάτων (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ). είμαστε για πολύ περισσότερα : και το σεβασμό στην υπάρχουσα νομιμότητα να εξασφαλίσουμε και τη μεταβολή προοπτικά της υπάρχουσας νομιμότητας προς το φιλεργατικότερον και το φιλολαικότερον να επιτύχουμε.
stefan
QUOTE(petrovic @ May 9 2009, 21:04 ) *
Απαιτείται σοβαρότητα, προσοχή και ήρεμη σκέψη. Είμαστε ένας λαός με ιστορία, πολιτική αντίληψη, ήθος, λεβεντιά και ικανότητες. Δεν μας ταιριάζει καθόλου να εξομοιωθούμε με τις αποτυχημένες συμπεριφορές των κυρίαρχων κομμάτων (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ). είμαστε για πολύ περισσότερα : και το σεβασμό στην υπάρχουσα νομιμότητα να εξασφαλίσουμε και τη μεταβολή προοπτικά της υπάρχουσας νομιμότητας προς το φιλεργατικότερον και το φιλολαικότερον να επιτύχουμε.


Το ηθος και την λεβεντια πρεπει να την δειχνουμε οταν πηγαινουμε στην καλπη.
Εκει για καποιο περιεργο λογο,ενω εχουμε φτασει σε ενα σημειο που λεμε "δεν παει αλλο"
ψηφιζουμε ολοι αυτον που ψηφιζει η οικογενεια μας,αυτον που μας εταξε ρουσφετι
η' αυτον που θα μας ταξει ενα ρουσφετι επειδη μας το ειπε ενας δικος μας.
Ετσι φτασαμε σε αυτο το αποτελεσμα.Ο λαος ειναι ο μονος τιμωρος.
Μολις το διαπιστωσουμε αυτο,τοτε θα αλλαξουν πολλα πραγματα στην Ελλαδα.
petrovic
από αυτή ακριβώς τη χρησιμοθηρική αντιμετώπιση της πολιτικής πρέπει να ξεφύγουμε. Δεν είναι δυνατό να διαλέγουμε να στηρίξουμε το κόμμα που θα μας κάνει το Α ή Β ρουσφέτι, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το γενικότερο πολιτικό σχέδιο-πρόγραμμα του κόμματος αυτού. Οι πολιτικές επιλογές μας πρέπει να γίνονται ύστερα από εξέταση της συνολικής πρότασης που έχει κάθε κόμμα για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνικής συμβίωσης (χαμηλοί μισθοί, ανεργία, ακρίβεια, περιβαλλοντική υποβάθμιση, εγκληματικότητα, μετανάστευση,εξωτερική ασφάλεια)
petrovic
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το ήθος και τη λεβεντιά πρέπει να τα δείχνουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή και όχι βεβαίως αποκλειστικά και μόνο όταν πάμε στην κάλπη. (1 φορά στα 4 χρόνια) Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και η θεμελιωδέστερη αρχή του Πολιτεύματος μας είναι η αρχή της Λαικής Κυριαρχίας. Αυτό σημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι ανώτατο όργανο του κράτους δεν είναι βεβαίως η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ο λαός, το σώμα των πολιτών. Η Λαικη Κυριαρχία δεν ξυπνάει μια φορά στα τέσσερα χρόνια και μετά ξανακοιμάται για άλλα τέσσερα. Η Λαική Κυριαρχία, ως θεμελιωδέστερη αρχή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι ΜΟΝΙΜΗ, ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ και ΣΥΝΕΧΗΣ. Ασκείται καθημερινά και έχει καθημερινά πολιτικά αποτελέσματα. Η δημοσίευση και διακίνηση των πολιτικών απόψεων , η αναζήτηση πληροφόρησης για όλα τα πολιτικά ζητήματα, η συνάθροιση των πολιτών και η διαδήλωση υπέρ των πολιτικών αιτημάτων τους , η προβολή άλλων αιτημάτων μέσω απεργιών ή μέσω εκδηλώσεων, όλα αυτά τα δικαιώματα που (μπορούν και πρέπει να )ασκούνται καθημερινώς ολοκληρώνουν και αρτιώνουν τη Λαική Κυριαρχία, αποδίδοντας της πλήρες περιεχόμενο. Η αντίληψη ότι η Λαική Κυριαρχία συνιστάται αποκλειστικά και μόνο στη συμμετοχή στις εκλογές είναι μια αντίληψη περιοριστική, νομικά εσφαλμένη, άκρως συντηρητική και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ
stefan
QUOTE(petrovic @ May 10 2009, 17:48 ) *
από αυτή ακριβώς τη χρησιμοθηρική αντιμετώπιση της πολιτικής πρέπει να ξεφύγουμε. Δεν είναι δυνατό να διαλέγουμε να στηρίξουμε το κόμμα που θα μας κάνει το Α ή Β ρουσφέτι, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το γενικότερο πολιτικό σχέδιο-πρόγραμμα του κόμματος αυτού. Οι πολιτικές επιλογές μας πρέπει να γίνονται ύστερα από εξέταση της συνολικής πρότασης που έχει κάθε κόμμα για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνικής συμβίωσης (χαμηλοί μισθοί, ανεργία, ακρίβεια, περιβαλλοντική υποβάθμιση, εγκληματικότητα, μετανάστευση,εξωτερική ασφάλεια)


Και πες οτι εχουμε την προθεση να ψηφισουμε ενα κομμα
με συνολικη προταση για ολα αυτα που αναφερεις.
Βρες μου ενα κομμα που να πληρει αυτες τις προυποθεσεις.
petrovic
Καταρχήν κάθε κόμμα έχει γενικό πολιτικό σχέδιο-πρόγραμμα και συνολική πρόταση. Υπό αυτήν την έννοια είναι προτιμότερο να ψηφίσει κάποιος Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί εκτιμά το πρόγραμμά τους , παρά να ψηφίσει τα ίδια κόμματα για το Α ή Β ρουσφέτι.
Όσον αφορά την ουσία του ζητήματος: Θεωρώ ότι τα κόμματα της Αριστεράς μπορούν να δώσουν λύσεις σε μερικά ζητήματα τα οποία τα κυρίαρχα κόμματα δε μπορούν να λύσουν (αύξηση μισθών, φορολογία κεφαλαίου, προστασία δημόσιων χώρων) και επομένως θα πρέπει να γίνονται αντιληπτά όχι μόνο ως κόμματα υποδοχής της λαικής διαμαρτυρίας αλλά προοπτικά και ως κόμματα εξουσίας. Βεβαίως έχω επίγνωση των ανεπαρκειών και των εσφαλμένων αντιλήψεων των κομμάτων αυτών: π.χ. η θέση που λαμβάνουν ως προς την αντιμετώπιση της μετανάστευσης (ρατσιστής όποιος θέλει να υπάρχει ποσόστωση και αυστηρός έλεγχος) είναι τελείως δογματική και αδιάφορη ως προς αυτό που νιώθει κάθε μέρα ο πολίτης, ενώ η πολιτική φιλοσοφία του ΚΚΕ είναι εντελώς αντιδημοκρατική
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είναι δεδομένο πως τα κόμματα μένουν πάντα ίδια, συμπαγή και η πολιτική τους πρόταση αλώβητη απέναντι στις πιέσεις των πολιτών. π.χ. εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει από το 5% στο 15%, αυτό το επιπλέον 10% είναι δυνατό να φέρει μεταβολή στις θέσεις του κόμματος. Να ασκήσει με τον όγκο του και τη δράση του (κάποιοι από αυτούς π.χ. μπορεί να γίνουν και μέλη) πολιτική πίεση και να αναγκάσει το κόμμα να αλλάξει θέση ως προς τη μετανάστευση. το ίδιο και εάν τα νέα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ απαιτήσουν και παλέψουν για αλλαγή της πολιτικής φιλοσοφίας του κόμματος (αυτοί θα έχουν βέβαια πολύ πιο δύσκολο έργο). όπως έχω ήδη σημειώσει η Λαική Κυριαρχία ασκείται καθημερινώς από το σώμα των πολιτών και έχει καθημερινά πολιτικά αποτελέσματα. το πεδίο της πολιτικής είναι πεδίο πάλης και σε αυτή την πάλη συμμετέχει ο κάθε πολίτης.
Υπάρχουν απειρα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτά που λέω , ότι δηλαδή η πολιτική πάλη του λαού και η άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων του μπορεί να "σύρει" τα κόμματα σε κατεύθυνση διαφορετική από αυτή που είχαν σχεδιάσει. Θα αναφέρω δύο πρόσφατα: 1)Το 2001 η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχεδίαζε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νόμο που αύξανε τα όρια συνταξιοδότησης. Η ΓΣΕΕ αντέδρασε και διοργάνωσε μεγάλες πορείες στις οποίες συμμετείχε μεγάλο κομμάτι της λαικής βάσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η κυβέρνηση υποχώρησε έντρομη αλλά δε γλίτωσε τα χειρότερα: όλοι οι πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η βασικότερη αιτία της ήττας του 2004 ήταν το σπάσιμο της συμμαχίας του ΠΑΣΟΚ με ένα κρίσιμο κομμάτι της λαικής βάσης του, σπάσιμο που οριστικοποιήθηκε εκείνες τις ημέρες ακριβώς. 2) Το 2004 Πρόεδρος του ΣΥΝ ήταν ο Ν.Κωνσταντόπουλος. Ο Ν.Κωνστα ντόπουλος προερχόταν πολιτικά από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (τον διέγραψε από εκεί ο Ανδρέας το 1976) και η πολιτική που ακολουθούσε απέβλεπε στο να γίνει εφικτή κάποια στιγμή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. για το λόγο αυτό είχε πάντα αντίδραση μέσα στο κόμμα του. όταν λοιπόν τον Απρίλιο του 2004 ο Κωνσταντόπουλος συμφώνησε με το σχέδιο Ανάν και ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο κορυφαίο εθνικό ζήτημα , μέσα στο κόμμα έγινε κόλαση. πιεσμένος ο Κωνσταντόπουλος από τη σφοδρή αντίδραση παραιτήθηκε λίγους μήνες μετά και αντικαταστάθηκε από τον "πιο αριστερό" Αλαβάνο (προέρχεται άλλωστε από το ΚΚΕ)
Τελικό συμπέρασμα: Τα κόμματα της Αριστεράς έχουν κάποιες καλές θέσεις για ζητήματα όπως αυτά που προανέφερα. Εάν ταυτόχρονα αντιμετωπίσουν πίεση από ένα συνεχώς ανερχομενο και πολιτικά δραστήριο κομμάτι λαού, ίσως αναγκαστούν να αποβάλλουν και τις βλακείες τους, οπότε θα γίνουν όχημα αλλαγών. Τίποτα ωστόσο δεν είναι δεδομένο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το εύρος της δράσης του καθενός από εμάς. Σε τελευταία ανάλυση "Είμαστε υπεύθυνοι για την Ιστορία μας, τόσο με τις πράξεις μας, όσο και με τις παραλείψεις μας" (Κ.Καστοριάδης, σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος,1922-1998)
dizzy_fingers
Εντελώς "φαστιστικά" και αναίτια κάνω pinned το τόπικ για να φαίνεται ψηλά.

Όχι απαραίτητα για την πληθώρα δημοσιεύσεων (αν και οι τοποθετήσεις του petrovic είναι κατά τη γνώμη μου άξιες ανάγνωσης και συμφωνώ μαζί του) αλλά για να μαθευτεί όσο γίνεται περισσότερο, ακόμα και μέσα από αυτόν τον μπασκετικό χώρο, η αναίσχυντη και πρωτοφανής (αλήθεια, είχαμε παρόμοιο συμβάν σε παλαιότερα δημοκρατικά καθεστώτα?) πράξη της κυβέρνησης να κλείσει τη βουλή εντελώς ετσιθελικά σφραγίζοντας και με τη βούλα πια την πρόθεσή της να κάνει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία...

Από Μάη μέχρι Οκτώβρη η χώρα μας θα πορεύεται χωρίς βουλή....μάλιστα.... 68.gif
stefan
QUOTE(dizzy_fingers @ May 11 2009, 17:08 ) *
Εντελώς "φαστιστικά" και αναίτια κάνω pinned το τόπικ για να φαίνεται ψηλά.

Όχι απαραίτητα για την πληθώρα δημοσιεύσεων (αν και οι τοποθετήσεις του petrovic είναι κατά τη γνώμη μου άξιες ανάγνωσης και συμφωνώ μαζί του) αλλά για να μαθευτεί όσο γίνεται περισσότερο, ακόμα και μέσα από αυτόν τον μπασκετικό χώρο, η αναίσχυντη και πρωτοφανής (αλήθεια, είχαμε παρόμοιο συμβάν σε παλαιότερα δημοκρατικά καθεστώτα?) πράξη της κυβέρνησης να κλείσει τη βουλή εντελώς ετσιθελικά σφραγίζοντας και με τη βούλα πια την πρόθεσή της να κάνει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία...

Από Μάη μέχρι Οκτώβρη η χώρα μας θα πορεύεται χωρίς βουλή....μάλιστα.... 68.gif


Πολυ καλα εκανες.

Σημερα ηρθε στην Μεταμορφωση για μια ομιλια ο Μιχαλης Λιαπης.
Μιλησε για πολλα και διαφορα και μεταξυ αλλων αναφερθηκε στο κλεισιμο της Βουλης.
Ειπε οτι ειχε το δικαιωμα ο Καραμανλης να το κανει αυτο και ηταν μια κινηση προετοιμασιας για τα κομματα
εν οψει ευρωεκλογων.Το τι μπινελικι εφαγε απο τον κοσμο,δεν περιγραφεται.Δεν τον αφησαν να ολοκληρωσει.
petrovic
Σημερα ηρθε στην Μεταμορφωση για μια ομιλια ο Μιχαλης Λιαπης.
Μιλησε για πολλα και διαφορα και μεταξυ αλλων αναφερθηκε στο κλεισιμο της Βουλης.
Ειπε οτι ειχε το δικαιωμα ο Καραμανλης να το κανει αυτο και ηταν μια κινηση προετοιμασιας για τα κομματα
εν οψει ευρωεκλογων.Το τι μπινελικι εφαγε απο τον κοσμο,δεν περιγραφεται.Δεν τον αφησαν να ολοκληρωσει.

Η λαική αντίδραση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης είναι σημάδι υγείας. Πρέπει να το καταλάβουν ότι είμαστε πολίτες ,όχι υπήκοοι
neopen32
Αναρωτιούνται πολλοί αφού η κυβέρνηση είναι τόσο ανίκανη γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρευμα νίκης (διαφορά +5%). Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το Λαζόπουλο και καταλαβαίνω γιατί είναι ο καλύτερος προβοκάτορας. Όπως τα συμφέροντα που τον χρηματοδοτούσαν, ανέβασαν στη θέση του πρωθυπουργού έναν άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει και δεν έχει διοικήσει ποτέ (με μόνη ασχολία το playstation, 1,2 και 3) τώρα θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στην ακυβερνησία και πριονίζει ο Λάκης το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου.
Flash
Ναι, ο Λαζόπουλος ευθύνεται που παρότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα σε αμέτρητα μέτωπα το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να αυξήσει τη διαφορά του rolleyes.gif

Η απουσία πειστικών εναλλακτικών προτασεων, στελεχών που να είναι συγχρόνως αξιόπιστα και ικανά και το ένοχο παρελθόν του κόμματος δεν έχουν σχέση...

Ούτε εγώ συμπαθώ τον τηλεοπτικό wannabe σύγχρονο Αριστοφάνη αλλά να υπονοούμε ότι τον προμοτάρουν φιλοκυβερνητικά λόμπι λες και χάιδεψε ποτέ την κυβέρνηση, ε αυτό πια...

Τέλος πάντων, είμαστε ουσιαστικά και εκτός θέματος.
Alexmei
παιδιά αν και διάβασα το πρώτο ποστ, δεν καταλαβα τι ακριβώς γίνεται όταν κλείνει η Βουλή. Τι γινεται δλδ, μας κλέβουν που μας κλέβουν και κολοβαράνε, τώρα δεν θα χρειάζεται ΟΥΤΕ στην δουλειά τους να πηγαίνουν;
petrovic
Θα το αναλύσω πιο απλά: Εάν εγώ γρονθοκοπήσω τον Χ εχθρό μου και αυτός πάει στην εισαγγελία και καταθέσει μήνυση εναντίον μου για πρόκληση σωματικής βλάβης (άρθρο 308 Ποινικού Κωδικα), τότε ο εισαγγελέας θα ερευνήσει τη μήνυση και θα ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης της σε βάρος μου καταγγελίας. Αφού τελειώσει αυτή την έρευνα, και εφόσον βρει επαρκή στοιχεία σε βάρος μου, θα με παραπέμψει στο ποινικό δικαστήριο. Το δικαστήριο αυτό κρίνει τελικά αν είμαι ένοχος ή αθώος, αν τέλεσα δηλαδή τη σωματική βλάβη όχι.
Εάν τώρα κατηγορηθεί ένας υπουργός που είναι ταυτόχρονα και βουλευτής για τέλεση κάποιου ποινικού αδικήματος (δωροδοκία, διασπάθηση δημόσιου χρήματος κτλ.), η διαδικασία δεν είναι ακριβώς η ίδια. Ναι μεν ο εισαγγελέας ασκεί έρευνα και βρίσκει στοιχεία αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΡΚΗ, ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Είναι υποχρεωμένος να παραπέμψει τα στοιχεία που βρήκε (το φάκελο της δικογραφίας)στη ΒΟΥΛΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ. Η παραπομπή του βουλευτή-υπουργού σε δίκη (η άρση της λεγόμενης "βουλευτικής ασυλίας") προυποθέτει ότι ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 151 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Μέχρι την Παρασκευή που έκλεισε η Βουλή, είχαν έρθει σε αυτή δύο υποθέσεις όπου κρίνονταν το ενδεχόμενο παραπομπής στη δικαιοσύνη υπουργών της Κυβέρνησης. 1η υπόθεση: Βατοπέδιο: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους βουλευτές της (151) να μην εμφανιστούν στη σχετική συζήτηση. Ακόμα και εάν όλη η αντιπολίτευση (149) ψήφιζε υπέρ της παραπομπής, δε θα έπιανε το "μαγικό αριθμό 151". Άρα δεν έγινε καν ψηφοφορία για παραπομπή, δεν υπήρξε καμία παραπομπή. 2η υπόθεση:Παυλίδης Υπέρ της παραπομπής :146 Κατά της παραπομπής :144 Λευκά :8 Απόντες :2 . πάλι δεν υπήρξε ο "μαγικός αριθμός 151", πάλι δεν υπήρξε παραπομπή. Μολονότι τα στοιχεία της δικογραφίας βοούσαν ότι "κάτι έγινε" ,οι βουλευτές της Ν.Δ. προστάτευσαν το "δικό τους " λαμόγιο.
Στην ποινική δικαιοσύνη υπάρχει ο λεγόμενος θεσμός της παραγραφής . Σύμφωνα με το θεσμό αυτό, εάν περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την τέλεση του αδικήματος χωρίς να υπάρξει έρευνα και παραπομπή για αυτό, τότε το αδίκημα είναι σαν να μην έγινε. (για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να κοιτάξετε το άρθρο 111 του Ποινικού Κώδικα) Εάν π.χ. ο Χ εχθρός μου καταγγείλει τη σωματική βλάβη στον Εισαγγελέα 15 χρόνια μετα, αυτός θα του πει ότι το αδίκημα, αν υποθέσουμε ότι έγινε, έχει παραγραφεί και άρα η καταγγελία δεν έχει καμία απολύτως νομική σημασία. "Περασμένα-ξεχασμένα" πιο απλά.
Ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών της Ν.Δ. θα συμπληρωνόταν τον Ιούνιο. Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς που ερευνούν τις σχετικές υποθέσεις (Ζίμενς, Γερμανός, Παυλίδης 2) θα έστελναν όλοι μεσα στο Μάιο στη Βουλή τις σχετικές δικογραφίες, ώστε αυτή να κρίνει εάν θα παραπεμφθούν οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί. Τους πρόλαβε ωστόσο ο Πρωθυπουργός που έκλεισε τη Βουλή την Παρασκευή. Με τον τρόπο αυτό: Η Βουλή παύει να υπάρχει ως όργανο, άρα οι εισαγγελείς δεν έχουν αρμοδιότητα να στείλουν τις δικογραφίες, άρα δεν τίθεται ζήτημα παραπομπής σε δίκη, άρα ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων θα συμπληρωθεί δίχως πρόβλημα τον Ιούνιο, άρα οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί δεν θα πάνε ποτέ φυλακή.Ο Πρωθυπουργός καθάρισε για πάρτη τους , συγκάλυψε τις παρανομίες τους.


Η άλλη πιθανή οδός προστασίας των Υπουργών της Κυβέρνησης ήταν αυτή που έως τώρα ακολουθήθηκε:η Βουλή μένει ανοιχτή , οι φάκελοι δικογραφίες έρχονται προς εξέταση, οι βουλευτές της Κυβέρνησης παίρνουν εντολή είτε να αποχωρήσουν είτε να ψηφίσουν κατά της παραπομπής. Αυτό θα είχε τεράστιο πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση : όλο το Μάιο, μέρες δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές , θα εμφανιζόταν να κάνει τα στραβά μάτια στο ένα σκάνδαλο μετά το άλλο.

Βεβαίως και αυτή η κίνηση, να κλείσει δηλαδή η Βουλή (!!), είχε τεράστιο πολιτικό κόστος. Έτσι είναι όμως. Άμα είσαι βουτηγμένος στην παρανομία, κάποια στιγμή η κατασταση θα γίνει "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"
Air Kef
Για Λαζόπουλο: Φλας δεν ξέρω πόσες εκπομπές του έχεις καταφέρει να δεις , αλλά ειναι προφανές ότι σε κάθε μα κάθε εκπομπή του, σκοπός του είναι να κοροιδεύει μέχρι αηδίας τον Παπανδρέου και να υπερασπίζεται (μέχρι αηδίας) τον Καραμανλή ρίχνοντας τα βέλη του για τα χάλια της κυβέρνησης σε όλα τα άλλα στελέχη της ΝΔ. Ασφαλώς και δεν δεν φταίει αυτός για τα απίστευτα χάλια του ΠΑΣΟΚ, αλλά με τα νούμερα που κάνει, ασφαλώς και φαίνεται να έχει επιρροή σε αρκετό κόσμο..

Μην ξεχνάμε πχ., ότι υπάρχει μια θεωρία για τις εκλογές του 2000 που κρίθηκαν σε τρομερά μικρό ποσοστό, πως τις εκλογές τις έκριναν και οι ιδιαίτερα δημοφιλεις τότε ΑΜΑΝ, που λίγες μέρες πριν τις εκλογές είχαν κάνει τον Καραμανλή φύλλο και φτερό με τα "σκετσάκια" τους.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι η να σκεφτούμε καλύτερα που θα ρίξουμε την ψήφο μας. Εκεί είναι η δύναμη του λαού, εκεί είναι η δύναμη της Δημοκρατίας. Στην ψήφο.
petrovic
Η δύναμη της δημοκρατίας είναι στην καθημερινή άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων, στη διαρκή εμβάθυνση της λαικής κυριαρχίας και επίσης στην ψήφο
OnLy_PAS-AthEnS
Μεγαλο δικιο ο φιλος.....ενοωντας τα οσα ειπε ο φιλςο ο dizzy fingers
ikarosbc
Στα πολιτικα δικαιωματα εμπεριεχεται και η ψηφος.
Ειμαστε απαραδεκτοι κατα τη γνωμη μου οταν δεχομαστε να ψηφιζουμε με τον εκλογικο νομο που εχουν εφευρει οι καρεκλοκενταυροι της βουλης για την εξυπηρετηση τους.
Σ' ολο το φασμα της κοινωνικης μας ζωης, ισχυει η απλη αναλογικη.
Δηλαδη το 50% +1. Στις εθνικες εκλογες ομως οχι.
Που ακουστηκε και για ποια δημοκρατια μιλαμε, οταν η μειοψηφια κυβερνα και παιρνει αποφασεις για την πλειοψηφια.
Δεν δεχομαι και εκνευριζομαι αφανταστα, να εκλεγεται κυβερνηση με κατω απο το 50% και οταν διαμαρτυρεσαι και διεκδικεις καποιο αιτημα, να γυρνανε και να σου λενε οι υπουργοι καταμουτρα οτι <αυτο αποφασισαμε και μας εχει ψηφισει η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου>.
Και βεβαια δεν τους ψηφισε γιατι εχουν κατω απο το 50%.
Για την εφαρμογη αυτου του νομου μας παρατασουν την ακυβερνησια.
Οχι κυριοι μην παιζεται με τη νοημοσυνη μας.
Να κανετε κυβερνηση 2 ή και 3 κομματα, μεχρι να ξεπερασετε το 50%. Αυτο ειναι δημοκρατια.
Εφ' οσον με τα προγραμματα σας δεν πειθετε τους Ελληνες πολιτες και δεν μπορειτε να παρετε πλειοψηφια στις εκλογες, να συνεργαστειτε μεταξυ σας.
Με ποιον τροπο; Να κοψετε το λαιμο σας και να βρειτε.
Τροποι υπαρχουν απειροι, αρκει να χαμηλωσετε τη μυτη σας.
Υπαρχει πιθανοτητα μ' αυτον τον τροπο να μειωθουν και τα σκανδαλα. Αν οχι, οι επομενοι.
Ειναι και κατι αλλο, που με ενοχλει σ' αυτον τον νομο.
Αν αποφασισω για διαμαρτυρια να ψηφισω λευκο ή το ταδε κομμα της <Κατινας>(να με συγχωρουν οι Κατερινες) μεσα απο κατανομες και τερτιπια η ψηφος μου καταληγει στο πρωτο κομμα.
Οχι κυριοι, δεν ψηφισα το πρωτο κομμα, την <Κατινα ψηφισα> και εκει θελω να μεινει η ψηφος μου.
Το λευκο τι εννοια εχει τοτε, γιατι υπαρχει. Δεν θελω να μου κλεβετε μεσα σ' ολα τ' αλλα και την ψηφο μου.
Σ' αυτες τις εκλογες που για μενα δεν εχουν καμμια σημασια, γιατι στην ΕΟΚ μια πενιχρη μειοψηφια ειμαστε και τις αποφασεις τις παιρνουν οι 4 μεγαλες χωρες που εχουν πολλαπλασιους βουλευτες (ο αριθμος ειναι αναλογος του πληθυσμου) προτεινω λοιπον για λογους διαμαρτυριας ΑΠΟΧΗ.
Οι περισσοτεροι πολιτικοι μας αλλωστε βλεπουν αυτες τις εκλογες, σαν γκαλοπ για τις επομενες Εθνικες.
Αλλα και στη Βουλη τι κανουν, θα μου πειτε. Οποιο κομμα ειναι στην κυβερνηση κανει διαχειριση των αποφασεων της ΕΟΚ που αφορουν τη χωρα μας.
Η ερριδα αναμεσα στα κομματα ειναι για το ποιο θα κανει ταχα καλυτερη διαχειριση.

ΥΓ1 Εχω μια απορια. Τα μικρα κομματα (σε ποσοστα), ενω χανουν σε ποσοστα και δυναμεις και θελουν την απλη αναλογικη, γιατι συμμετεχουν ενεργα σ' ολες αυτες τις διαδικασιες;

ΥΓ2 Υπαρχει μια λεξη που ακουω προεκλογικα απ' ολα τα κομματα και <τρελλαινομαι>: ΝΙΚΗ
θα νικησουμε - παμε για τη νικη - θα ειμαστε νικητες - νικησαμε - νικηφορος αγωνας (σιγα τον αγωνα)
ΠΟΙΟΝ θα νικησετε ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

The Warlus
QUOTE(petrovic @ May 13 2009, 02:04 ) *
Ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών της Ν.Δ. θα συμπληρωνόταν τον Ιούνιο.


Απλά θέλω να ρωτήσω ποιο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε τα όποια αδικήματα να παραγραφούν.Κάνω αυτήν την ερώτηση γιατί όπως λες τα αδικήματα των Υπουργών-Βουλευτών θα παραγραφούν τον Ιούνιο.Δηλαδή η "αντίστροφη μέτρηση" για την παραγραφή ενός αδικήματος ξεκινά όταν γίνεται το αδίκημα ή όταν αυτό έρχεται στο φως και στον εισαγγελέα.
Π.χ.Ένα αδίκημα γίνεται το 2001 αλλά έρχεται στην επιφάνεια το 2007 και τότε ξεκινάνε οι διαδικασίες για τις ποινικές διώξεις.Ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος αυτού ξεκινά από το 2001,όταν έγινε το αδίκημα,ή από το 2007 όπου το αδίκημα ήρθε στο φως;
petrovic
QUOTE(J-Kas34 @ May 31 2009, 14:16 ) *
Απλά θέλω να ρωτήσω ποιο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε τα όποια αδικήματα να παραγραφούν.Κάνω αυτήν την ερώτηση γιατί όπως λες τα αδικήματα των Υπουργών-Βουλευτών θα παραγραφούν τον Ιούνιο.Δηλαδή η "αντίστροφη μέτρηση" για την παραγραφή ενός αδικήματος ξεκινά όταν γίνεται το αδίκημα ή όταν αυτό έρχεται στο φως και στον εισαγγελέα.
Π.χ.Ένα αδίκημα γίνεται το 2001 αλλά έρχεται στην επιφάνεια το 2007 και τότε ξεκινάνε οι διαδικασίες για τις ποινικές διώξεις.Ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος αυτού ξεκινά από το 2001,όταν έγινε το αδίκημα,ή από το 2007 όπου το αδίκημα ήρθε στο φως;




1) Το άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα (του γενικού ποινικού νόμου ας πούμε) έχει τίτλο "Έναρξη του χρόνου παραγραφής των εγκλημάτων" και ορίζει: "Η προθεσμία της παραγραφής αρχίζει από την ημέρα που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη εκτός αν ορίζεται άλλως"
2) Ο νόμος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών -Βουλευτών (ειδικός ποινικός νόμος) αποκλείεται να "ορίζει άλλως" και να αποκλίνει από τη ρύθμιση του 112 Ποινικού Κώδικα. Σιγά μην νομοθετούσαν αυτοί ώστε η παραγραφή να ξεκινά από τη στιγμή διατύπωσης της κατηγορίας και όχι από τη στιγμή τέλεσης του εγκλήματος. Συν τοις άλλοις, από ό,τι έχω καταλάβει, ο χρόνος παραγραφής των εγκλημάτων των Υπουργών-Βουλευτών έχει οριστεί ως πολύ σύντομος, και πάντως σίγουρα συντομότερος από ό,τι για τους υπόλοιπους "κοινούς θνητούς"
3) Στο παράδειγμα που αναφέρεις η παραγραφή του εγκλήματος (αξιόποινης πράξης) ξεκινα΄από τη συγκεκριμένη ημέρα του 2001, κατά την οποία αυτό τελέστηκε

The Warlus
QUOTE(petrovic @ Jun 1 2009, 13:46 ) *
1) Το άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα (του γενικού ποινικού νόμου ας πούμε) έχει τίτλο "Έναρξη του χρόνου παραγραφής των εγκλημάτων" και ορίζει: "Η προθεσμία της παραγραφής αρχίζει από την ημέρα που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη εκτός αν ορίζεται άλλως"
2) Ο νόμος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών -Βουλευτών (ειδικός ποινικός νόμος) αποκλείεται να "ορίζει άλλως" και να αποκλίνει από τη ρύθμιση του 112 Ποινικού Κώδικα. Σιγά μην νομοθετούσαν αυτοί ώστε η παραγραφή να ξεκινά από τη στιγμή διατύπωσης της κατηγορίας και όχι από τη στιγμή τέλεσης του εγκλήματος. Συν τοις άλλοις, από ό,τι έχω καταλάβει, ο χρόνος παραγραφής των εγκλημάτων των Υπουργών-Βουλευτών έχει οριστεί ως πολύ σύντομος, και πάντως σίγουρα συντομότερος από ό,τι για τους υπόλοιπους "κοινούς θνητούς"
3) Στο παράδειγμα που αναφέρεις η παραγραφή του εγκλήματος (αξιόποινης πράξης) ξεκινα΄από τη συγκεκριμένη ημέρα του 2001, κατά την οποία αυτό τελέστηκε


Δηλαδή θες να μου πεις ότι εκτός από την ασυλία,που μας ανάλυσες παραπάνω,τα αδικήματά τους παραγράφονται και πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα ενός απλού πολίτη;
petrovic
QUOTE(J-Kas34 @ Jun 1 2009, 11:58 ) *
Δηλαδή θες να μου πεις ότι εκτός από την ασυλία,που μας ανάλυσες παραπάνω,τα αδικήματά τους παραγράφονται και πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα ενός απλού πολίτη;



Ναι ακριβώς . Τα αδικήματά τους παραγράφονται πιο γρήγορα από τα αδικήματα των υπολοίπων πολιτών.
Θα επαναλάβω αυτό που έχω γράψει από την πρώτη στιγμή: Εάν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα τήρησης της νομιμότητας και σεβασμού της δημόσιας περιουσίας εκ μέρους της εξουσίας,καθώς και πρόβλημα νομοθεσίας "δύο ταχυτήτων", αυτό επ'ουδενί δε σημαίνει ότι δήθεν "δικαιούμαστε" και εμείς ως απλοί πολίτες να κάνουμε παρανομίες, μικρές ή μεγάλες ("αφού κλέβει ολόκληρος υπουργός , θα κλέψω και εγώ") Αυτή η λογική είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την κοινωνική συμβίωση. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να ζητάμε σεβασμό της υπάρχουσας νομιμότητας και μεταβολή της προς το καλύτερο, αξιοποιώντας τα νόμιμα μέσα που έχουμε βάσει του Συνταγματος (απεργίες, διαδηλώσεις, δημοσιοποίηση γνώμης, πολιτική δράση μέσω πολιτικών σχηματισμών)
The Warlus
QUOTE(petrovic @ Jun 1 2009, 14:47 ) *
Ναι ακριβώς . Τα αδικήματά τους παραγράφονται πιο γρήγορα από τα αδικήματα των υπολοίπων πολιτών.
Θα επαναλάβω αυτό που έχω γράψει από την πρώτη στιγμή: Εάν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα τήρησης της νομιμότητας και σεβασμού της δημόσιας περιουσίας εκ μέρους της εξουσίας,καθώς και πρόβλημα νομοθεσίας "δύο ταχυτήτων", αυτό επ'ουδενί δε σημαίνει ότι δήθεν "δικαιούμαστε" και εμείς ως απλοί πολίτες να κάνουμε παρανομίες, μικρές ή μεγάλες ("αφού κλέβει ολόκληρος υπουργός , θα κλέψω και εγώ") Αυτή η λογική είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την κοινωνική συμβίωση. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να ζητάμε σεβασμό της υπάρχουσας νομιμότητας και μεταβολή της προς το καλύτερο, αξιοποιώντας τα νόμιμα μέσα που έχουμε βάσει του Συνταγματος (απεργίες, διαδηλώσεις, δημοσιοποίηση γνώμης, πολιτική δράση μέσω πολιτικών σχηματισμών)


Σαφώς και έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε ότι αυτό που κάνουν αυτοί οι ανίκανοι που μας κυβερνάνε αποτελεί δικαιολογία και για δικές μας παρανομίες.Από την άλλη όμως όταν τόσος κόσμος βρίσκεται κάτω από το όριο από της φτώχειας και συνάμα βλέπει αυτούς που μας κυβερνάνε να πηγαίνουν βόλτα τα εκατομμύρια με έναν ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο,ίσως και αυτός άμα του δοθεί η ευκαιρία να κλέψει και να παρανομήσει θα το πράξει,έχοντας στο μυαλό του ίσως και κάποια μορφή εκδίκησης κάνοντας αυτήν την πράξη.Θέλω όμως να τονίσω ότι συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις.
petrovic
Έχει αρχίσει να γίνεται άκρως εκνευριστική η διαφαινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης Ν.Δ. να παρουσιάσει την επιστροφή Χριστοφοράκου ως δήθεν τεράστια επιτυχία της και να παρουσιάσει το επικοινωνιακό θέατρο "σεμνά και ταπεινά νο. 2". Καλά για πανηλίθιους και αμνήμονες μας περνάνε; Ούτε τρεις μήνες δεν περάσανε από τα μέσα Μαίου , τότε που η κυβέρνηση αυτή έκλεισε (!!!!) τη Βουλή, λες και είναι κανά περίπτερο,με αποκλειστικό σκοπό να διασώσει τα μεγαλοστελέχη της από τις ποινικές τους ευθύνες. Και θα έρθει τώρα αυτή η αντιδημοκρατική και διεφθαρμένη κυβέρνηση να πουλήσει επικοινωνιακά ηθική; κάτι τέτοιες ώρες καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι κάποτε να μπορέσει η γλώσσα να αποδώσει με πληρότητα τα συναισθήματα που γεννά η πραγματικότητα.το να γράψω π.χ. ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι θρασύτατη μου φαίνεται υπερβολικά λίγο. το να γράψω ότι φαίνεται να μας θεωρούν πανύβλακες ,πάλι λίγο μου φαίνεται.νομίζω πάντως ότι η απέλπιδα προσπάθειά τους να παραπλανήσουν θα πέσει στο κενό.
jois21

Tο ωραιο ειναι οι συνεχεις αναφορες της κυβερνυσης στην εκμεταλλευση του ''κορυφαιου'' θεσμου που απειλειται...
rolleyes.gif
kaukasios
QUOTE(petrovic @ Aug 19 2009, 15:30 ) *
Έχει αρχίσει να γίνεται άκρως εκνευριστική η διαφαινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης Ν.Δ. να παρουσιάσει την επιστροφή Χριστοφοράκου ως δήθεν τεράστια επιτυχία της και να παρουσιάσει το επικοινωνιακό θέατρο "σεμνά και ταπεινά νο. 2". Καλά για πανηλίθιους και αμνήμονες μας περνάνε; Ούτε τρεις μήνες δεν περάσανε από τα μέσα Μαίου , τότε που η κυβέρνηση αυτή έκλεισε (!!!!) τη Βουλή, λες και είναι κανά περίπτερο,με αποκλειστικό σκοπό να διασώσει τα μεγαλοστελέχη της από τις ποινικές τους ευθύνες. Και θα έρθει τώρα αυτή η αντιδημοκρατική και διεφθαρμένη κυβέρνηση να πουλήσει επικοινωνιακά ηθική; κάτι τέτοιες ώρες καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι κάποτε να μπορέσει η γλώσσα να αποδώσει με πληρότητα τα συναισθήματα που γεννά η πραγματικότητα.το να γράψω π.χ. ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι θρασύτατη μου φαίνεται υπερβολικά λίγο. το να γράψω ότι φαίνεται να μας θεωρούν πανύβλακες ,πάλι λίγο μου φαίνεται.νομίζω πάντως ότι η απέλπιδα προσπάθειά τους να παραπλανήσουν θα πέσει στο κενό.

ειναι μεγαλη επιτυχια η εκδοση του χριστοφορακου,οπως πολυ μεγαλη επιτυχια της κυβερνησης ηταν που καταφεραν ολα τα μεγαλα κεφαλια που εμπλεκοντε στο σκανδαλο της ζημενς να την κοπανησουν ανενοχλητοι στο εξωτερικο!!!!!
αν ομως ενας φουκαρας χρωσταει μικροποσα στο δημοσιο δεν προκειται να καταφερει να το σκασει!!!!
petrovic
QUOTE(jois21 @ Aug 21 2009, 11:16 ) *
Tο ωραιο ειναι οι συνεχεις αναφορες της κυβερνυσης στην εκμεταλλευση του ''κορυφαιου'' θεσμου που απειλειται...
rolleyes.gif



Αναφέρεσαι μάλλον στη θέση της κυβέρνησης οτι είναι απειλή για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας η εκπεφρασμένη άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στην επανεκλογή Παπούλια και η συνακόλουθη αναγκαστική προκήρυξη εκλογών. Πρόκειται για τελείως ΑΒΑΣΙΜΗ θεση. Κανενα συνταγματικό πρόβλημα δεν υφίσταται εν προκειμένω: Το άρθρο 32 του Συντάγματος προβλέπει ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί συγκέντρωση υπέρ του ίδιου προσώπου 180 βουλευτικών ψήφων τουλα΄χιστον. Εάν αυτή η συγκέντρωση 180 ψήφων δεν καταστεί δυνατή ,προκηρύσσονται εκλογές και η νέα αναδεικνυόμενη βουλή δύναται πλέον να εκλέξει ΠτΔ με 151 ψήφους. Αυτά τα πολύ απλά και πολύ κατανοητά ορίζει το άρθρο 32 του Συνταγματος της Ελλάδας.
Η λογική του άρθρου 32 είναι ότι η αντιπολίτευση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές ,όταν κρίνει ότι ο λαός δεν επιθυμεί τη συνέχιση της ίδιας κυβέρνησης. Η δυνατότητα αυτή της παρέχεται μέσω της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 ψήφων που απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ.Εάν η αντιπολίτευση αρνηθεί να συναινεσει ώστε να υπάρξει αυτή η αυξημένη πλειοψηφία , τότε προκηρύσσονται βουλευτικές εκλογές.
Συνιστά προσβολή του Συντάγματος όχι η πρόθεση της αντιπολίτευσης να προκαλέσει εκλογές, αλλά η πρακτική της κυβέρνησης να υπαινίσσεται ότι δήθεν αυτό κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει ήδη στο άρθρο 1, παρ. 2 ότι : "Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαική Κυριαρχία" και επομένως κατοχυρώνει ως ανώτατο όργανο του κράτους το ΛΑΟ, δηλαδή το ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Από που κι ως που συνιστά συνταγματικό....πρόβλημα η σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος προσφυγή στο λαό, στο ανώτατο όργανο του κράτους, ο οποίος θα κρίνει ποια κυβέρνηση επιθυμεί; Ο κυρίαρχος λαός είναι αρμόδιος να δίνει κάθε φορά τη λύση στο ζήτημα της εξουσίας.
Είναι ανεπίτρεπτο να παρουσιάζεται ως πρόβλημα η συχνή προσφυγή στις εκλογές, η προσφυγή δηλαδή στην ετυμηγορία του κυρίαρχου λαού.Η Ένδοξη Γαλλική Επανασταση, η οποία αυτή στους νεώτερους χρόνους κατοχύρωσε τη Λαική Κυριαρχία ως θεμελιώδη και απαραβίαστη αρχή του Πολιτεύματος, όρισε στο Σύνταγμα του 1793, όταν δηλαδή διήνυε την πιο ριζοσπαστική φάση της, ότι οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Πίστευαν -και πολύ σωστά- οι Γάλλοι επαναστάτες , ότι η συχνή προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού πιέζει την εξουσία και την αναγκάζει να είναι πιο υποχωρητική στα λαικά αιτήματα.
Αυτά βέβαια οι σημερινοί κυβερνώντες ούτε που θέλουν να τα θυμούνται και τα θάβουν συστηματικά. Η Λαική Κυριαρχία ήδη ως έννοια έχει εξαφανιστεί-καθόλου τυχαία-από το πολιτικό λεξιλόγιο και επιπλέον συνεχώς συρρικνώνεται ως περιεχόμενο.
Alexandris Eleftherios
Ξεχνάτε την περίοδο αν δεν κάνω λάθος 2005-06 που όλος ο τύπος ηλεκτρινικός και μη, έκανε απεργία χωρίς να δικαιολογήσουν το γιατί? Ήταν εντολή των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών. Δεν λειτούργησε τίποτα.
Φυσικά ήταν η μέρα που στην βουλή έγινε η παραγραφή του παραδικαστικού κυκλώματος.

Έτσι δεν υπήρξε και κάλυψη της συνεδρίασης της βουλής.

Καλό έ? Όταν είναι να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα δημοσιογραφία και πολιτική πάνε χέρι χέρι.

Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται...
lefkadian
Eμπρος λαε μην σκυβεις το κεφαλι
με τον Αποστολη (Γκλετσο)
αντισταση και παλη...
Ημαρτον, ρε 71.gif λυπηθειτε μας...
Εχουμε τα προβληματα μας, εχουμε και τους βαρυμαγκες ψευτοεπαναστατες...

Υ.Γ.: Ολα τα λεφτα ο Γκλετσος οδηγος σε αγροτικο να κανει το σημα της νικης μπροστα στις καμερες 77.gif
Air Kef
Tι δεν σου άρεσε και πέφτει δούλεμα;
lefkadian
QUOTE(Air Kef @ Jan 11 2011, 21:18 ) *
Tι δεν σου άρεσε και πέφτει δούλεμα;


Δεν μου αρεσει η τσαμπα μαγκια. Δεν μου αρεσει το δηθεν. Δεν μου αρεσει η υποκρισια. Δεν μου αρεσει το στυλ εγω ειμαι ο αντρακλας ο Αποστολης ο Γκλετσος. Που ειμαι "να ουμε" ΚΚΕ, που ειμαι "να ουμε" πρωην καταδρομεας, που δεν μασαω "να ουμε" και δεν "κολωνω" και καλα. Που "ολα τα σφαζω, ολα τα μαχαιρωνω" αλλα μυξοκλαιω οταν με μπαγλαρωσει ο εισαγγελεας. Οποιος ειναι "επαναστατης" (λεμε τωρα) και κανει "επαναστατικες" πραξεις (λεμε τωρα) ειναι ετοιμος να υποστει τις συνεπειες. Ωραια η μαγκια με τα διοδια. Και εγω που πηγα Λευκαδα στις γιορτες εκανα την παπια και δεν πληρωσα. Ως εκει ομως. Αν ειμαστε πραγματικα μαγκες ας επαναστατησουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και ας μην πληρωσουμε τιποτα. Ουτε ΔΕΗ, ουτε ΟΤΕ, ουτε κινητα, ουτε τιποτα. Ας βγουμε στο επομενο συλλαλητηριο στην Αθηνα 1.000.000 κοσμος και οχι 3.000 ατομα. Αυτη ειναι μαγκια. Ολα τα αλλα ειναι φιγουρα και παπατζιλικια...
Α, και περιμενω απο αυτους που μονιμα διαμαρτυρονται για το καθετι καποια προταση. Και δυστυχως αυτους τους "καποιους" τους ψηφιζω εδω και 20 χρονια τρομαρα μου...

Υ.Γ.: Για να μην παρεξηγηθω: Τα τελη των διοδιων ειναι ληστρικα. Κανονικα με τετοιους δρομους επρεπε να μας πληρωνουν για να ταξιδεψουμε. Αλλα αυτα τα προβληματα δεν λυνονται με τετοιες κινησεις. Και γενικα οτι εγινε στην Στυλιδα ηταν ενα ακομα φτηνιαρικο σοου εφαμιλλο μεσημεριανου τηλεοπτικου ξεκατινιασματος...

spursforthe5
με αφορμη τον αυριανο αποκλεισμο της βουλης συμφωνειτε η οχι με αυτο που παει να γινει ?
Magnus92
QUOTE(spursforthe5 @ Jun 14 2011, 22:55 ) *
με αφορμη τον αυριανο αποκλεισμο της βουλης συμφωνειτε η οχι με αυτο που παει να γινει ?


Εννοεις με το κλεισιμο της βουλης αν συμφωνουμε ;;;
Προφανως ναι, αν και ισως να μην σημαινει και τιποτα τελικα... Εννοω πως ολα τα γεγονοτα του τελευταιου καιρου δεν δειχνουν να εχουν αγγιξει και πολυ... Ισως χρειαζεται κατι πιο δραστικο...


Anyway, αυριο το "παρτυ" θα ειναι οπως φαινεται μεγαλο σε ολη την Ελλαδα...

Ποιος ξερει ...
spursforthe5
QUOTE(Magnus92 @ Jun 14 2011, 22:59 ) *
Εννοεις με το κλεισιμο της βουλης αν συμφωνουμε ;;;
Προφανως ναι, αν και ισως να μην σημαινει και τιποτα τελικα... Εννοω πως ολα τα γεγονοτα του τελευταιου καιρου δεν δειχνουν να εχουν αγγιξει και πολυ... Ισως χρειαζεται κατι πιο δραστικο...


Anyway, αυριο το "παρτυ" θα ειναι οπως φαινεται μεγαλο σε ολη την Ελλαδα... Ποιος ξερει ...

οχι με το κλεισιμο με τον αποκλεισμο της που λεγεται οτι θα γινει αυριο για να μη γινει η συζητηση για το μεσοπροθεσμο.ελπιζω να μαστε πολλοι εξω...και να μην κατσουμε στους καναπεδες μας .ετσι κ αλλιως οι τελικοι τελιωσανε smiley.gif
Magnus92
QUOTE(spursforthe5 @ Jun 14 2011, 23:21 ) *
και να μην κατσουμε στους καναπεδες μας...



Δεν υπαρχει περιπτωση φιλε μου wink.gif
spursforthe5
QUOTE(Magnus92 @ Jun 14 2011, 23:31 ) *
Δεν υπαρχει περιπτωση φιλε μου wink.gif

ωραιος smile.gif
Weekendman
QUOTE(Magnus92 @ Jun 14 2011, 23:31 ) *
Δεν υπαρχει περιπτωση φιλε μου wink.gif

Πάντως όπως βλέπεις έβαλαν τα...παραδοσιακά μέσα καταστολής , κατάνταει στα όρια του γελοίου αυτό το πράγμα, αν και πρόκειται για σοβαρό ζήτημα...
Magnus92
QUOTE(Weekendman @ Jun 15 2011, 15:39 ) *
Πάντως όπως βλέπεις έβαλαν τα...παραδοσιακά μέσα καταστολής , κατάνταει στα όρια του γελοίου αυτό το πράγμα, αν και πρόκειται για σοβαρό ζήτημα...



Να που λειτουργει ομως παντα φιλε μου... Ωρες ωρες νομιζω πως αυτος ο λαος δεν θα καταλαβει ποτε τι του γινεται...

Μπραβο στην ηγεσια και στην αστυνομια !!! Τρομερη δουλεια ... 41.gif 68.gif
Magnus92
http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/blog-post_8959.html

Και η επαληθευση !!!

Ξυπναμε και τους ................ ! Δεν υπαρχει αλλη επιλογη !!!!
priest
QUOTE(Magnus92 @ Jun 15 2011, 17:37 ) *
http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/blog-post_8959.html

Και η επαληθευση !!!

Ξυπναμε και τους ................ ! Δεν υπαρχει αλλη επιλογη !!!!

θα ερθει η ωρα τους...και ευχομαι συντομα..
spursforthe5
το πιο ενθαρρυντικο ηταν οτι ο κοσμος παρα τα κιλα χημικων που ετρωγε κατα διαστηματα γυρνουσε ενα σημαντικο κομματι απ αυτο μετα απο λιγη ωρα. παντως παρατηρησα νεα μυρωδια στα χημικα πραγμα που σημαινει νεα χημικα!!!για εκει εχουν λεφτα... την επομενη φορα ολοι ριοπαν η μαλοξ και μασκες για να μην μπορουν να μας διωξουν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.