Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σουτ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
g.g
Καλησπερα σας!

Το φορουμ σας με εχει βοηθησει σε αρκετους τομεις και γιαυτο θα ηθελα κι εγω να καταθεσω τον ''προβληματισμο'' μου..Ειμαι ετων 16 και πηγαινω μπασκετ,περιπου 7 μηνες.Παρατηρω οτι εχει βελτιωθει αρκετα η τεχνικη μου καταρτιση αυτο το μικρο χρονικο διαστημα.Φετος θα αγωνιστω με το τμημα του παιδικου και καταλαβαινετε πως σε αυτες τις ηλικες το σουτ και πιο συγκεκριμενα το καλο του σουτ παιζει τον ρολο του.Εχω σχετικα ενα καλο στατικο σουτ,αλλα δυσκολευομαι αρκετα στο jump shoot,εφοσον ο coach μου τονιζει συνεχως οτι η κινηση πρεπει να ειναι συγχρονισμενη,καθως εγω πρωτα σηκωνω την μπαλα και μετα κανω το αλμα.Τωρα στα τριποντα μου φαινεται η κατασταση βουνο!!Νιωθω πως ειμαι αδυναμος εκεινη τη στιγμη,αλλα κατι πρεπει να κανω λαθος.Τρεφω μεγαλη αγαπη για το μπασκετ,αφου μετα απο προπονησεις,πηγαινω και σε σχολεια με μπασκετες,εστι ωστε να βελτιωθω(οχι μονο στο σουτ).Πραγματικα,τι να κανω?Απο μεση αποσταση εχω ενα καλο σουτ,αλλα πιο μακρια το φοβαμαι πολυ το σουτ,αφου νιωθω πως δεν τη φτανω.Καποια βαρακια θα βοηθησουν?Περιμενω απο εμπειροτερους απαντησεις.Σιγουρα θα μου πειτε,κανε πολλα σουτ,για να βλετιωθεις.Οκε,σιγουρα,αλλα κατι που μπορει να βοηθησει?Σουταρω οσο πιο πολυ μπορω καθημερινα


ευχαριστω εκ των προτερων..
SteveNashidis
Kαλώς ήρθες στο φόρουμ μας και μακάρι με τις απαντήσεις μας να σε βοηθήσουμε.

bball.gif- Λοιπόν παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή . Τον πρώτο που πρέπει να ακούσεις είναι τον προπονητή σου που σαφώς σε βιώνει καθημερινά και ξέρει πως σουτάρεις και που/πως πρέπει να βελτιωθείς. Αυτό που αναφέρεις ότι τονίζει για σένα είναι εκ πρώτης άποψης σωστό.

bball.gif -Δεύτερον η σωματική σου ανάπτυξη θα έρθει με το πέρασμα των χρόνων οπότε μην ανησυχείς το τρίποντο μετά θα είναι μια διαδικασία ρουτίνας για σένα .

bball.gif -Το βασικότερο σε αυτήν την ηλικία είναι να μάθεις τα βασικά. Aυτό το βιντεάκι από αυτόν τον σπουδαίο μπασκετμπολίστα νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να βελτιωθείς . Το συνιστώ σε όλους. Αναλύει βήμα-βήμα κάθε διαδικασία που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια ενός σουτ , ενώ παράλληλα δίνει μία γκάμα ασκήσεων που βοηθούν την τεχνική του σουτ.

(Αν ενδιαφέρεσαι υπάρχουν και αλλα κομμάτια διδασκαλίας όπως passing,dribbling, ball handling που είναι εξίσου ωραία.Ας επικεντρωθούμε στο σουτ ομως)

bball.gif -Mια άλλη άσκηση για το σουτ είναι να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου ή οπουδήποτε αλλού και να σουτάρεις προς τα πάνω(χρησιμοποιώντας μόνο πήχη-καρπό-δάχτυλα ) , δίνοντας τέτοια στροφορμή στην μπάλα ώστε να επιστρέφει ξανά στο χέρι σου. Σιγά σιγά θα δοκιμάζεις να φεύγει η μπάλα όλο και πιο ψηλά.
Μια τεχνική ώστε να μπορείς να ξεχωρίζεις το κακό σουτ ( όντας ξαπλωμένος φυσικά ) είναι να τυλίξεις την μπάλα με χαρτοταινία που ουσιαστικά θα σου δείχνει το σωστό roll της μπάλας.
Aυτό το είδα από το παρακάτω βίντεο. Κάπου στο 20αλεπτο αναφέρει αυτές τις ασκήσεις.


bball.gif -Παρόμοια άσκηση είναι να πας στην άκρη του γυμναστηρίου που κάνεις προπόνηση και απέχοντας μισό βήμα από τον τοίχο να σουτάρεις όσο πιο ψηλά μπορείς και η μπάλα να επιστρέφει στα χέρια σου χωρίς να ακουμπάει τον τοίχο.

bball.gif -Τα βαράκια που αναφέρεις θα είναι ένα μέρος της γυμναστικής που θα κάνεις ώστε να ενισχύσεις όλες τις μυικές ομάδες του σώματος σου καθώς το σουτ δεν είναι μόνο χέρια αλλά φυσικά και πόδια. Όσο πιο πολύ βαραίνουν τα πόδια σε ένα ματς τόσο πιο άστοχοι είμαστε .

bball.gif -Δεν είμαι υπερ του να ξεκινήσεις γυμναστήριο και να σηκώνεις βάρη. Εγώ προτιμάω τις πλειομετρικές ασκήσεις που δυναμώνει το σώμα σου χρησιμοποιώντας μόνο το ίδιο το βάρος σου. Έτσι αποφεύγεις τον κίνδυνο που υπάρχει χρησιμοποιώντας βάρη στο γυμναστήριο χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν είναι καλό να πηγαίνεις εκεί.

bball.gif -Τέλος αυτό που αναφέρεις ως κλισέ " κάνε όσο πιο πολλά σουτ μπορείς" είναι απαραίτητο για να αποκτήσεις το σουτ που επιθυμείς.

Ένα ωραίο παιχνίδι είναι να σουτάρεις από κάποιες συγκεκριμένες θέσεις στο παρκέ και σιγά σιγά αφού τελειώνεις περιμετρικά (όπως στο ρολόι που παίζουμε) να πηγαίνεις όλο και πιο πίσω . Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσεις τους 11 πόντους ( αν δεν μπορείς βάλε μικρότερο αριθμό/στόχο) . Κάθε καλάθι που βάζεις μετράει +1 , κάθε καλάθι που χάνεις είναι -2 πόντοι. Όταν φτάσεις στο 11 κερδίζεις όταν φτάσεις στο -11 χάνεις και πας στην επόμενη θέση smiley.gif



P.S. Προσωπικά εμένα μάρεσε αυτή η 20λεπτη σειρά ασκήσεων από τον Νας την οποία και ακολουθώ.


Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν όχι εδώ είμαστε και τα λέμε. blove.gif
g.g
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Οι ασκήσεις φαίνονται και πρέπει να είναι πολύ καλές.Μαλιστα την πρώτη μου την έχει προτεινει και ο προπονητής μου.Βεβαια μου είπες ότι με τον καιρό θα έρθει το τρίποντο,αλλά υπάρχουν άτομα μικρότερης ηλικίας από εμένα που μπορούν και το φτάνουν.Δεν είναι περίεργο λοιπόν σε τέτοια ηλικία να μην μπορώ να έχω καλή επαφή με το καλάθι απτά 6.75;το πρόβλημα μου όμως είναι ότι στο jump shoot δυσκολεύομαι ιδιαίτερα.ενω χωρίς μπάλα η κίνηση μου βγαίνει εντάξει,με την μπάλα δεν συμβαίνει αυτό,αφού αρκετές φορές σηκώνω την μπάλα πιο γρήγορα απ´οτι πρέπει η υπάρχει κίνδυνος το σούταρε να μην φτάσει καν.Εδω τι φταίει;δεν έχω αρκετή δύναμη η έχω κάποιο λάθος στην τεχνική μου;επίσης τα βίντεο ήταν πολύ καλά,αλλά όσον αφορά το τελευταίο πως θα κάνω το τελευταίο αν έχω πρόβλημα από μακρινές αποστασεις;

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!Τελος έχει κάποιος κάποια άλλη πιθανή λύση;
roko
Ξεκινα και βαρα βολες.Οταν φτασεις να εχεις 80% σταθερα στις βολες,εχεις βρει το χερι σου και δοκιμασε απο μεση αποσταση διαγωνια. Μην κανεις ουτε ρολογια ουτε τιποτα.Βολες και παλι βολες.Μετα θα μπορεις απο μεγαλυτερη αποσταση να βρεις πιο ευκολα στοχο.
erwi grey
H καλυτερη προπονηση για το τριποντο για να αποκτησεις ευκολια απο πλευρας δυναμης, ειναι να σουταρεις απο τα 8-9 μετρα συνεχεια.
Το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω πιο μικρος...
Αν κανεις συνεχεια σουτ απο κει οταν θα πηγαινεις στην γραμμη του τριποντου θα νομιζεις οτι σουταρεις απο τα 3 μετρα.
Καλη τυχη.
g.g
Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια.Βεβαια αν παίρνω σούταρε από τόσο μακριά,νομίζω πως το αποτέλεσμα ξέρω ποιο θα είναι.Αυτο που θέλω όμως είναι να βρω ασκήσεις έτσι ώστε να αποκτήσω ευχέρεια στο σούταρε και γιατί όχι σε μικρό χρονικό διάστημα



Έχει κανείς να προτείνει κάτι;
SteveNashidis
QUOTE(g.g @ Sep 4 2014, 14:25 ) *
Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια.Βεβαια αν παίρνω σούταρε από τόσο μακριά,νομίζω πως το αποτέλεσμα ξέρω ποιο θα είναι.Αυτο που θέλω όμως είναι να βρω ασκήσεις έτσι ώστε να αποκτήσω ευχέρεια στο σούταρε και γιατί όχι σε μικρό χρονικό διάστημα



Έχει κανείς να προτείνει κάτι;


Φίλε που δεν υπάρχουν ασκήσεις που να τις κάνεις σήμερα και αύριο θα σουτάρεις τρίποντο και θα το βάζεις.
θέλει δουλειά και υπομονή και όλες οι προτάσεις που σου κάναμε βρίσκονται στο ίδιο μότο. Δουλειά και υπομονή.
Κάνε όλα αυτά που σου προτείναμε και αποτέλεσμα θα έχεις. το πότε θα έχεις αποτέλεσμα κανείς δεν το ξέρει . αλλά δεν θα το μάθεις αν δεν αρχίσεις .
Και κάτι τελευταίο γιατί το θέμα εξαντλήθηκε πιστεύω. Μην συγκρίνεσαι με άλλους παίκτες , συνομήλικους σου . Ο καθένας είναι διαφορετικός και κάθε σύγκριση που κάνεις εσύ, είναι άδικη για τον εαυτό σου.
Αυτό που πρέπει να συγκρίνεις είναι το πόσο δουλεύεις εσύ σήμερα με αυτό που δούλευες χθες.
sir-elric
μην τρελαινεσαι με το jump shoot (αφου τα βαζεις στατικος)

κατσε κατω απο την μπαρα(μπαλα).μεχρι να δυναμωσεις (πλεομετρικες ;h bodyweight στα αγγλικα[κατι σαν Handstand Pushups+/ή Pike Push Ups+ wall squat ] το ποιο ευκολο ειναι οταν πατας να σηκωνεις την μπαλα ταυτοχρονα και να απελευθερωνεις γονατα και χερια.

υ.γ. μην τρελαινεσαι με το jump shoot γενικα, εχουν κανει καριερα ανθρωποι που δεν το ειχαν!!
ikamak
Καλημέρα και από εμένα.
Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες, το νο1 "μυστικό" στο μπάσκετ (και γενικά στα περισσότερα στη ζωή) είναι η επανάληψη. Practice-practice και παλι practice (οχι αλα ΑΙ όμως tongue.gif ). Τα βιντεάκια δεν παίζουν, αλλά απ' ότι είδα πρεπεί να είναι του Maravich οπότε είναι ότι πρέπει για τα βασικά thumbsup.gif
Τώρα όσο απομακρύνεσαι από το καλάθι το σουτ γίνεται περισσότερο με τα πόδια-γλουτούς και λιγότερο με το άνω σώμα. Τη δύναμη για να φτάσει η μπάλα στο καλάθι τη δίνεις κυρίως με τα κάτω άκρα και τον κορμό (ισορροπία), ενώ με τα χέρια απλά την κατευθύνεις (arc-spin κλπ). Οπότε για να φτιάξεις καλό μακρινό σουτ πρέπει να οπωσδήποτε να δυναμώσεις πόδια-γλουτούς. Μπορείς να ψάξεις στο youtube για ασκήσεις ενδυνάμωσης με το σωματικό βάρος μόνο (θα σου πρότεινα κάποιο κανάλι αλλά δε ξέρω αν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ).
Σε γενικές γραμμές πάντως στην ηλικία σου πρέπει να μείνεις στα βασικά -καλή ώρα square of V του Πιστολ Πιτ- και να κάνες χιλιάδες επαναλήψεις wos_sport4.gif και wos_sport3.gif .
Α, και να ακούς τον προπονητή σου icon_wave.gif
AndreasAlex
Οι προλαλήσαντες με κάλυψαν στα περισσότερα,θα μπορούσα μόνο να πώ οτι ο καθένας έχει το δικό του σούτ -ανεξάρτητα τεχνικής-το οποίο φυσικά καλείται να καλλιεργήσει με συνεχή επαφή.Οπότε αυτό σε συνδυασμό με τις συμβοyλές του coach σε καλύπτουν.
DROGSE1
Καλησπέρα σας, έχω μια απορία στην οποία δεν έχω πάρει την κατάλληλη απάντηση μέχρι στιγμής.
Είμαι 16 ετών, ύψος 1,80, ασχολούμαι 3 χρόνια με το μπάσκετ και παίζω Point Guard αν και θεωρώ ότι "κουμπώνω" καλύτερα στο "2".

Μέχρι πριν 2 χρόνια ήμουν 20 πόντους κοντύτερος, πέρσι περίπου στους 10 πόντους κοντύτερος και είχα γενικά πολλά θέματα στο μαρκάρισμα στο ντράιβ κλπ. Το ΠΟΛΥ δυνατό μου σημείο ήταν το μακρινό σουτ, ίσως ήταν και ο μόνος τρόπος να απειλήσω επιθετικά και είχα αρκετά μεγάλη αυτοπεποίθηση και συνεπώς ευστοχία.

Φέτος όλα έχουν αλλάξει. Βλέπω την άμυνά μου να βελτιώνεται συνεχώς και το ντράιβ και τα floater από μέση απόσταση να έχουν γίνει το πιο δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού μου. Αντιθέτως το σουτ μου έχει γίνει ΑΘΛΙΟ. Δε μπορώ να βρω λογική εξήγηση για αυτό. Πολλές φορές κάνω μέχρι και έρμπολ. Αν κάποιος ήξερε γιατί συμβαίνει αυτό θα με βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ προκαταβολικά...
goofy87
Πηρες αποτομα υψος και το σωμα σου αλλαξε, με αποτελεσμα να να μην το εχεις "συνηθισει" ως προς το σουτ.
Παναγιώτης
Θα πρέπει να εξασκηθείς στο σουτ. Πολύ προπόνηση και αυτοπεποίθηση!!!
bertolucciman
παιδες δεν ξερω αν το γραφω στο σωστο τοπικ μιας και ειμαι καινουριος......αν ενα τριποντο παει αιρμπολ και στη συνεχεια μετα την αναπηδηση μπει μεσα(και ομως ετυχε) για ποσους μετραει???
Gkos
Πως εγινε αυτό;;;;; !!!! smiley.gif


Δεν έχω ιδέα εγώ πάντως.
επαθα λαστιχο
Mε τρελόμπαλα μπήκε?
bertolucciman
QUOTE (Gkos @ Aug 1 2015, 19:55 ) *
Πως εγινε αυτό;;;;; !!!! smiley.gif


Δεν έχω ιδέα εγώ πάντως.

ελα ντε??χαχχαχαχαχαχα....καποιος που να ξερει??
bertolucciman
θα απαντησει κανεις παιδες??πλιζ
Gkos
Τι σε κανει να πιστευεις ότι ξερουμε ;
Κατσε να ρωτησω εναν φιλο ρεφ...
bertolucciman
QUOTE (Gkos @ Aug 2 2015, 01:21 ) *
Τι σε κανει να πιστευεις ότι ξερουμε ;
Κατσε να ρωτησω εναν φιλο ρεφ...

αληθεια θα ρωτησεις???το ξερω οτι ειναι λιγο παραλογο αλλα λογω αυτου τσακωθηκαν παιδια γιατι εγινε σε κρισιμη φαση και χαλασε το ολο κλιμα!!!
dontshoottheref
Όντας με τρελό χανγκοβερ απαντώ: για 2. Μετά την αναπήδηση στο έδαφος η προσπάθεια για σουτ έληξε. Φυσικά εννοείται πως η αναπήδηση έγινε μέσα από το τρίποντο.

Να πω οτι δεν θυμάμαι σχετική διευκρίνηση στα σεμινάρια (θα έλεγα σπάω το κεφάλι μου αλλά σπάει και από μόνο του). Θυμάμαι όμως περιστατικό που έληγε το παιχνίδι, πιτσιρίκι το αμόλησε από το κέντρο ακούστηκε η κόρνα, η μπάλα βρήκε στο παρκέ και μπήκε. Αποτέλεσμα: δεν μετραγε. Θα επανέλθω αργότερα
SteveNashidis
Είχα ρωτήσει ρεφ και μου είπε αυτό.

Αν η μπάλα σκάσει εντός τριπόντου είναι δίποντο και αντίστοιχα είναι τρίποντο όταν η μπάλα σκάσει πίσω απο τα 6,75.
Άσχετη δηλαδή είναι η θέση που βρίσκεται ο παίκτης .

Το πιο ωραίο είναι το παρακάτω το οποίο έτυχε σε ερασιτεχνικό αγώνα όπως με είπε.
Αν γίνει σουτ στο τέλος του χρόνου και η μπάλα σκάσει στο παρκέ και μετά μπει το καλάθι, τότε πρέπει να είναι εμπρόθεσμο το σκάσιμο της μπάλας και όχι όταν φύγει από τα χέρια του παίκτη tongue.gif
bertolucciman
QUOTE(Voyager @ Aug 2 2015, 15:18 ) *
Είχα ρωτήσει ρεφ και μου είπε αυτό.

Αν η μπάλα σκάσει εντός τριπόντου είναι δίποντο και αντίστοιχα είναι τρίποντο όταν η μπάλα σκάσει πίσω απο τα 6,75.
Άσχετη δηλαδή είναι η θέση που βρίσκεται ο παίκτης .

Το πιο ωραίο είναι το παρακάτω το οποίο έτυχε σε ερασιτεχνικό αγώνα όπως με είπε.
Αν γίνει σουτ στο τέλος του χρόνου και η μπάλα σκάσει στο παρκέ και μετά μπει το καλάθι, τότε πρέπει να είναι εμπρόθεσμο το σκάσιμο της μπάλας και όχι όταν φύγει από τα χέρια του παίκτη tongue.gif

ευχαριστω φιλε και ολα τα παιδια για τα ποστ....παντως μαλλον δεν στα πε καλα ο ρεφ γιατι σε μοναδικη φαση που υπαρχει δεδικασμενο το καλαθι μετρησε για 3ς http://deadspin.com/5983550/this-full-cour...game-is-bananas οπως και εδω που ο ανθρωπος λεει καθαρα οτι εχει ψαξει ολα τα playbooks του nba και δεν υπαρχει πουθενα η εφευρεση των ελληνων διαιτητων(που οι περισσοτεροι ειναι της πλακας και χαλανε τα μπασκετ με τα γνωστα του Βασιλακοπουλου,ολοι ξερουμε τι εννοω προφανως)τεσπα εγω πλεον ειμαι σιγουρος μετα απο αυτα που διαβασα οτι μετραει για 3ς ειδικα σε μονακια της μιας μπασκετας,δε μπορεις να συγκρινεις με καταστασεις κανονικου αγωνα...αν ειναι ετσι να δινονται βολες στα φαουλ στα μονα και να βγαινουν οι παιχτες με 5 φαουλ!!!
SteveNashidis
QUOTE(bertolucciman @ Aug 2 2015, 15:46 ) *
ευχαριστω φιλε και ολα τα παιδια για τα ποστ....παντως μαλλον δεν στα πε καλα ο ρεφ γιατι σε μοναδικη φαση που υπαρχει δεδικασμενο το καλαθι μετρησε για 3ς http://deadspin.com/5983550/this-full-cour...game-is-bananas οπως και εδω που ο ανθρωπος λεει καθαρα οτι εχει ψαξει ολα τα playbooks του nba και δεν υπαρχει πουθενα η εφευρεση των ελληνων διαιτητων(που οι περισσοτεροι ειναι της πλακας και χαλανε τα μπασκετ με τα γνωστα του Βασιλακοπουλου,ολοι ξερουμε τι εννοω προφανως)τεσπα εγω πλεον ειμαι σιγουρος μετα απο αυτα που διαβασα οτι μετραει για 3ς ειδικα σε μονακια της μιας μπασκετας,δε μπορεις να συγκρινεις με καταστασεις κανονικου αγωνα...αν ειναι ετσι να δινονται βολες στα φαουλ στα μονα και να βγαινουν οι παιχτες με 5 φαουλ!!!


Στο ίδιο άρθρο έχει λινκ που αναφέρεται ότι το καλάθι πρέπει να μετρήσει για 2 και πιστεύω μια χαρά μου τα είπανε.

http://www.11alive.com/news/article/277137...urt-bounce-shot
manosnismo
Πως καταφερες να μπλεξεις το Βασιλακοπουλο με το αιρμπολ τριποντο και τους ποντους που μετραει μετα απο αναπηδηση στο εδαφος ειναι αποριας αξιο ρε αδερφε.
Gkos
QUOTE (manosnismo @ Aug 3 2015, 00:21 ) *
Πως καταφερες να μπλεξεις το Βασιλακοπουλο με το αιρμπολ τριποντο και τους ποντους που μετραει μετα απο αναπηδηση στο εδαφος ειναι αποριας αξιο ρε αδερφε.



Εγώ δεν κατάλαβα γιατί ρωτούσε τελικά ο φίλος....

Γιατί όντως δεν ήξερε και ήθελε να μάθει ή για να ακούσει απαντήσεις και να τις βγάλει λάθος....

Μπερδευτηκα...
AKRG
QUOTE (bertolucciman @ Aug 2 2015, 15:46 ) *
ευχαριστω φιλε και ολα τα παιδια για τα ποστ....παντως μαλλον δεν στα πε καλα ο ρεφ γιατι σε μοναδικη φαση που υπαρχει δεδικασμενο το καλαθι μετρησε για 3ς http://deadspin.com/5983550/this-full-cour...game-is-bananas οπως και εδω που ο ανθρωπος λεει καθαρα οτι εχει ψαξει ολα τα playbooks του nba και δεν υπαρχει πουθενα η εφευρεση των ελληνων διαιτητων(που οι περισσοτεροι ειναι της πλακας και χαλανε τα μπασκετ με τα γνωστα του Βασιλακοπουλου,ολοι ξερουμε τι εννοω προφανως)τεσπα εγω πλεον ειμαι σιγουρος μετα απο αυτα που διαβασα οτι μετραει για 3ς ειδικα σε μονακια της μιας μπασκετας,δε μπορεις να συγκρινεις με καταστασεις κανονικου αγωνα...αν ειναι ετσι να δινονται βολες στα φαουλ στα μονα και να βγαινουν οι παιχτες με 5 φαουλ!!!


Tι εννοείς ? Για πες μας ... icon_drunk.gif icon_drunk.gif
bertolucciman
καλα εχετε δικιο ολοι...εγω ξερω οτι μετρησε για 3ς τη μοναδικη φορα που μπηκε σε παιχνιδι...τωρα εσεις...ας φερει το κανονα ο ρεφ που το γραφει γιατι προσεξες το ενα αρθρο αλλα το αλλο που εψαξε ολοκληρο playbook του nba και δεν αναφερει τιποτα οτι μετραει για διποντο δε μας το λες...για 3ποντο πιανεται!!!!
ComingUpRoses
QUOTE(bertolucciman @ Aug 3 2015, 15:34 ) *
καλα εχετε δικιο ολοι...εγω ξερω οτι μετρησε για 3ς τη μοναδικη φορα που μπηκε σε παιχνιδι...τωρα εσεις...ας φερει το κανονα ο ρεφ που το γραφει γιατι προσεξες το ενα αρθρο αλλα το αλλο που εψαξε ολοκληρο playbook του nba και δεν αναφερει τιποτα οτι μετραει για διποντο δε μας το λες...για 3ποντο πιανεται!!!!


Αφού ρε φίλε δεν δέχεσαι την άποψη των παιδιών και τους ειρωνεύεσαι , ποιος ο λόγος που εγγράφεσαι στο φορουμ και ρωτάς?
AKRG
Runt
Δεν πρέπει να είναι τρολ
Κάποιος από την ομάδα του φίλου η ο ίδιος( φαντάζομαι τωρα )σούταρε από το σπίτι του, η μπάλα δεν έφτασε ποτέ αναπήδησε εντός τρίποντου, μέσα δλδ από τα 6.75 και μπήκε. Η απάντηση που θέλει να ακούσει λοιπόν είναι ότι μετράει για τρεις κι όχι για δυο.
ο voyager κι ο don't shoot, παρολην την καλη τους θέληση, έδωσαν ττην λάθος απαντηση biggrin.gif

Elementary
sacarame
Φίλε bertolucciman θα σε παρακαλέσω, μιας και είσαι νέο μέλος στο φόρουμ, να διαβάσεις προσεκτικά τους κανονισμούς.

Πολλές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησες στο τελευταίο ποστ σου δεν έχουν θέση μέσα στο χώρο αυτό. Για αυτό και το ποστ διεγράφη.


bertolucciman
QUOTE (sacarame @ Aug 3 2015, 19:13 ) *
Φίλε bertolucciman θα σε παρακαλέσω, μιας και είσαι νέο μέλος στο φόρουμ, να διαβάσεις προσεκτικά τους κανονισμούς.

Πολλές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησες στο τελευταίο ποστ σου δεν έχουν θέση μέσα στο χώρο αυτό. Για αυτό και το ποστ διεγράφη.

δεν εχεις δικαιωμα να μου σβηνεις τα ποστ....μου το ειπε ενας ρεφ που ρωτησα wink.gif
Runt
Προλαβα και τη διαβασα φιλε μου, μη φοβου smiley.gif

Γεια σου και σενα.
Απο τη στιγμη που ειχες το βιντεο, για ποιο λογο μπηκες στον κοπο να εγγραφεις; Για να το διασταυρωσεις με μια δευτερη γνωμη, ε αυτη τυχαινει δυστυχως να ειναι διαφορετικη, τι να κανουμε τωρα.
bertolucciman
QUOTE (Runt @ Aug 3 2015, 19:35 ) *
Προλαβα και τη διαβασα φιλε μου, μη φοβου smiley.gif

Γεια σου και σενα.
Απο τη στιγμη που ειχες το βιντεο, για ποιο λογο μπηκες στον κοπο να εγγραφεις; Για να το διασταυρωσεις με μια δευτερη γνωμη, ε αυτη τυχαινει δυστυχως να ειναι διαφορετικη, τι να κανουμε τωρα.

ρε φιλε χωρις πλακα τοτε δεν ειχα δει το βιντεο....αλλα δεν σημανει οτι επειδη το ειπανε 1-2 ισχυει κιολας...οι περισσοτεροι λενε οτι μετραει για 3ς...η συντριπτικη πλειοψηφια γιατι εχω ρωτησει και αλλου
SteveNashidis
QUOTE(bertolucciman @ Aug 3 2015, 15:34 ) *
καλα εχετε δικιο ολοι...εγω ξερω οτι μετρησε για 3ς τη μοναδικη φορα που μπηκε σε παιχνιδι...τωρα εσεις...ας φερει το κανονα ο ρεφ που το γραφει γιατι προσεξες το ενα αρθρο αλλα το αλλο που εψαξε ολοκληρο playbook του nba και δεν αναφερει τιποτα οτι μετραει για διποντο δε μας το λες...για 3ποντο πιανεται!!!!


Kαι τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Βασιλακόπουλος του σχολικού πρωταθλήματος της Αμερικής έχει εκπαιδεύσει τους εκεί διαιτητές ώστε να παίρνουν πάντα τη πιο σωστή απόφαση σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς;

Ώστε να μπορείς να έρχεσαι σήμερα και να μας ειρωνεύεσαι με βάση το απόλυτο -σε Χατζηγεωργίου βαθμό - προδεδικασμένο του εκεί αγώνα;

Επίσης τα playbook του NBA δεν αναφέρουν ούτε για τρίποντο ούτε για δίποντο οπότε ο μισός συλλογισμός σου δεν αναιρεί την ύπαρξη του άλλου .
dontshoottheref
QUOTE (bertolucciman @ Aug 3 2015, 19:39 ) *
ρε φιλε χωρις πλακα τοτε δεν ειχα δει το βιντεο....αλλα δεν σημανει οτι επειδη το ειπανε 1-2 ισχυει κιολας...οι περισσοτεροι λενε οτι μετραει για 3ς...η συντριπτικη πλειοψηφια γιατι εχω ρωτησει και αλλου


λύθηκε το πρόβλημα, σε κάθε αγώνα, τουλάχιστον στις δύσκολες φάσεις, θα κάνουμε δημοσκόπηση στις εξέδρες και θα αποφασίζουμε... και γκρίνια μηδέν
AKRG
E αφού λύθηκε το θέμα δημοκρατικά και όμορφα ας το κλειδώσουν το θέμα οι Mods...
dontshoottheref
Και για να τελειώνουμε τώρα που ..πέρασε το hangover:

QUOTE
Άρθρο 31o Παρεμβολή (goal tending) και παρέμβαση (basket interference) στη μπάλα

31.1 Ορισμός

31.1.1 Σουτ για καλάθι ή για ελεύθερη βολή:
 Αρχίζει όταν η μπάλα αφήνει το/α χέρι/α του παίκτη, ο οποίος βρίσκεται σε προσπάθεια για σουτ.
Τελειώνει όταν η μπάλα:
- Μπαίνει στο καλάθι απευθείας από επάνω και παραμένει εντός ή περάσει μέσα από αυτό.
- Δεν έχει πλέον την πιθανότητα να μπει στο καλάθι.
- Αγγίζει τη στεφάνη.
- Αγγίζει το δάπεδο.
- Νεκρώνεται.


Μόλις η μπάλα βρει στο δάπεδο λοιπόν, η προσπάθεια για σουτ έλαβε τέλος. Άρα αν είναι σουτ τριών πόντων μετράει για 2 (αν η μπάλα αναπηδήσει μέσα από το τρίποντο) και δεν μετράει (όπως το παράδειγμα που είχα αναφέρει) αν η κόρνα ηχήσει και η μπάλα αναπηδήσει μετά.

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και παρκέ...
bertolucciman
QUOTE (dontshoottheref @ Aug 5 2015, 17:49 ) *
Και για να τελειώνουμε τώρα που ..πέρασε το hangover:



Μόλις η μπάλα βρει στο δάπεδο λοιπόν, η προσπάθεια για σουτ έλαβε τέλος. Άρα αν είναι σουτ τριών πόντων μετράει για 2 (αν η μπάλα αναπηδήσει μέσα από το τρίποντο) και δεν μετράει (όπως το παράδειγμα που είχα αναφέρει) αν η κόρνα ηχήσει και η μπάλα αναπηδήσει μετά.

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και παρκέ...

εχεις δικιο...ισχυουν και τα τρια δευτερολεπτα και τα ομαδικα φαουλ σε μονακια μισου γηπεδου μηπως??
salonikatasos
στο μονό ρε φίλε τους κανόνες τους ορίζεις εσύ,πριν ξεκινήσεις να παίζεις.πχ εγώ εδώ στη θεσσαλονίκη παίζω με διαφορετικούς κανόνες σε σχέση με παιδιά που κατεβαίνουν και είναι από αλλού.
εδώ σου λένε τα παιδιά τι ισχύει κανονικά σε επίσημα παιχνίδια. και σε μονό πραγματικά δε μπορώ ούτε να φανταστώ πώς έγινε αυτή η φάση που περιγράφεις,γιατί για χτυπήσει η μπάλα κάτω και να αναπηδήσει και να μπει ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό σε τόσο κοντινή απόσταση είναι να πετάξει τη μπάλα ο σουτέρ στα 10 μέτρα ύψος,νόμος της φυσικής είναι. αν το κάνει κάποιος αυτό σε παιχνίδι,μάλλον πρέπει να κόψει κάθε επαφή με το άθλημα smiley.gif
dontshoottheref
QUOTE (bertolucciman @ Aug 6 2015, 23:30 ) *
εχεις δικιο...ισχυουν και τα τρια δευτερολεπτα και τα ομαδικα φαουλ σε μονακια μισου γηπεδου μηπως??


φυσικά και ισχύουν και αν υπάρξει διαφωνία τεχνική ποινή και κράτημα δελτίου
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.