QUOTE(Flash @ Jan 8 2008, 00:30 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
@ΝΒΑερ
αυτό που είπε ο Κεφ. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια χοτροκομμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας στα οποία παίζει μεταξύ άλλων ρόλο η πέρίοδος της ημερονημίας γέννησης. Βέβαια δεν ξέρω αν σε αυτό συντελεί πχ κυρίως το κλίμα. η θερμοκρασία κλπ
Κλιμα και θερμοκρασια ε? Μα οι αστρολογοι λενε οτι ειτε σε Νοτιος Αφρικη ειτε σε Ισλανδια γεννηθεις την ιδια ημερομηνια θα εισαι το Χ ζωδιο αρα ιδια μοιρα....
Εξαλλου τι ρολο μπορει να παιξει το κλιμα και η θερμοκρασια την στιγμη που γεννιεται ενας ανθρωπος, στην μετεπειτα ζωη του? Εννοω εχεις κατι επιστημονικο να παραθεσεις? Αν οχι και απλα το βασιζεις ξερω γω στην κοινη λογικη ή αλλου τοτε δυστυχως.....
ή η θέση των άστρων
Οι αστρολογοι λενε οτι μιλανε παντα επιστημονικα. Επιστημονικα λοιπον το αθροισμα των δυναμεων που ασκουνε τα αστρα σε εναν ανθρωπο ειναι μικροτερο απο τις δυναμεις που ασκει μια σοκολατα στην τσεπη του μαιευτηρα που μας ξεγεννα....
Ας αφησουμε τις δυναμεις. Ε αν τις αφησουμε τοτε πως μας επηρεαζουν τα αστρα?
αλλά ναι νομίζω ότι κατα μέσο όρο και με σημαντικές αποκλίσεις μπορεί να παρατηρηθεί κάτι τέτοιο.
Ολα αυτα ειναι μαθηματικα. Και αν κανεις μια τετοια ερευνα θα βρεις την συσχετιση αυτου που λες
ιση με 0(συσχετιση χαρακτηριστικων προσωπικοτητας με ημερομηνια, οτι δηλαδη υπάρχουν κάποια χοτροκομμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας στα οποία παίζει μεταξύ άλλων ρόλο η πέρίοδος της ημερονημίας γέννησης).
Με αλλα λογια θα βρεις τον ιδιο μεσο ορο με τις ιδιες σημαντικες αποκλισεις αν κανεις ερευνα και για το αν ΔΕΝ παρατηρειται κατι τετοιο(οτι δηλαδη ΔΕΝ υπάρχουν κάποια χοτροκομμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας στα οποία παίζει μεταξύ άλλων ρόλο η πέρίοδος της ημερονημίας γέννησης).
Κεφ προφανώς δεν μπορώ να έχω γνώμη επί του συγκεκριμένου κυρίου αλλά υπάρχει αυτό που λέγεται Forer effect. Σου λέει λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα σου που στην πραγματικότητα είναι γενικότητες που εσύ βάσει προσωπικής κρίσης και εμπειρίας προσαρμόζεις/ερμηνεύεις με τέτοιον τρόπο ώστε να σου φαίνονται ότι είναι αναντίρρητες αλήθειες.
Ναι αυτο ηθελα να πω αλλα εσυ το ειπες πολυ συντομοτερα και απλουστερα!
Έχουν γίνει αντίστοιχα πειράματα όπου μοίρασαν σε μια τάξη 100 ατόμων ένα πανομοιότυπο χαρτί που υποτίθεται ότι είχε βγει βάσει του ζωδίου και ωροσκοπίου του καθενός. Guess what?
9/10 πίστευαν ότι τα όσα έλεγε το χαρτί τους περιέγραφαν με τρομερή ακρίβεια...
Ναι εχω διαβασει κατι περιπου σχετικα με αυτο.
Ασχετο αλλα: το πειραμα με το 7 το ξερεις? Ειναι απλο και τρελλο:
Μοιρασε σε μια ταξη με 500 ή 1000 ατομα ενα χαρτι και πες τους να γραψουν εναν αριθμο απο το 0-9.
Εχει παρατηρηθει μετα απο πολλα σχετικα πειραματα οτι το μεγαλυτερο ποσοστο θα γραψουν τον αριθμο 7.