Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Team USA
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
morfi
Δεν ειμαι στεναχωρημενος. Ειμαι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ. Η τριτη θεση για την αμερικη θεωρειται αποτυχια. Μονο η πρωτη θεση θα ειναι επιτυχια αλλα και παλι θα το θεωρησω αποτυχια αν δεν καταφερει να επιβληθει στους αντιπαλους της. Εγω προσωπικα, δεν ξερω αν πρεπει να κλαψω η να γελασω. Υπηρξαν στιγμες που η αμερικη επαιξε φοβερο μπασκετ και στην επιθεση και στην αμυνα. Υπηρξε χημεια στην ομαδα, κατι που ελειπε απο τις δυο προηγουμενες φορες. Η πρεοτοιμασια εγινε σε international στυλ (μεχρι και τις μπαλλες αλλαξαν!). Το αποτελεσμα ομως το ιδιο…
Απο εδω και περα τι γινεται? Η αμερικη για να προκριθει στους ολυμπιακους του πεκινο θα πρεπει να τερματισει η πρωτη η δευτερη στους παναμερικανικους στην βενεζουελα το επομενο καλοκαιρι. Αν δεν το καταφερει και τοτε, θα της δωθει αλλη μια ευκαιρια ενα μηνα πριν τους ολυμπιακους τον ιουλιο το 2008.
Τωρα οσο για τις αλλαγες που θα ακολουθησουν, πιστευω οτι πρεπει να γινουν το πολυ καναδυο αλλαγες στην ομαδα. Οπως ειπε και ο κολαντζελο «Μπορεις να βαλεις πολλους μεγαλους παικτες στην ιδια ομαδα αλλα αν δεν εχουν πολυ χρονο μαζι, εννοω χρονια, αυτο γυρναει εναντιων σου. Οποτε θελουμε να κρατησουμε πολλους παικτες απο αυτην την ομαδα και να μαθουμε απο αυτην την εμπειρια.»
Και μην ξεχνατε οτι περιμενουν την σειρα τους παικτες οπως ο Kobe Bryant, Paul Pierce, Chauncey Billups, Lamar Odom, Michael Redd, Amare Stoudemire, Shawn Marion, Gilbert Arenas και ο Bruce Bowen. Ενας απο αυτους φτανει για να κανει την διαφορα…

Και ομως παρ’ολη την κατακραυγη και τις γκρινιες απο τον τυπο και τους φιλαθλους οι παικτες της Team USA στην απονομη των μεταλλιων τους δεν εδειξαν ντροπιασμενοι. Ηταν χαρουμενοι και περιφανοι που επαιξαν για την χωρα τους. Και αυτο με κανει να πιστευω οτι θα επιστερεψουν ακομα πιο δυνατοι και αποφασισμενοι στις επομενες διοργανωσεις.

Οπως και να χει, τα λεμε στα επομενα…


Three Cheers For Revenge







Anaz
Stoudemire,Billups,Redd.
Oι 3 αλλαγες που προτεινω εγω!Νομιζω ελειψε απ'την ομαδα ενα ΚΑΛΟ σεντερ,ενα πιο εμπειρο πλευ-μεκερ οργανωτης,κ ίσως κ ενας σουτερ..
Οπως κ να'χει δεν πρεπει να γινουν πολλες αλλαγες!3 το πολυ ειναι αρκετες!Η ομαδα εχει κ το πλεονεκτημα οτι ειναι νέα!
Air Kef
A ρε Team USA,που κατάντησες...Από φόβος και τρόμος,έχεις καταντήσει να ψάχνεις τρόπο να επανέλθεις στην κορυφή.Χωρίς πρώτη θέση από το 2000 και χωρίς τελικό σε Μουντομπάσκετ από το 1994..

Δεν είμαι πολέμιος αυτής της ομάδας,άντιθέτως...

Πέρα από της κάθε προσθήκες που πιστεύει ο καθενας πως πρέπει να γίνουν,είναι πως οι Αμερικανοί που θα κατεβαίνουν θα πρέπει να ξερουν πως μπάσκετ δεν είναι μονο 1 εναντίον 1 και καρφώματα.

Η διαφορά νοοτροπιας και ορισμένες φορές μπασκετικής ευφυείας στα ματς με την Ελλάδα το 2006,με την Αργεντινή το 2004 κτλ ήταν τουλάχιστον εμφανής.

Ο ίδιος ο Λεμπρον είχε παραδεχτεί κατά την διάρκεια του τουρνουά πως βλέπει πως εδώ παίζεται ένα διαφορετικό μπάσκετ και πως ο ιδιος θελει να προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι του όπως η προσωπική άμυνα.


Εκτός από σούπερ σκόρερ όπως ο Μέλο,MVP όπως Ουέιντ και παίκτες επιπέδου Λεμπρον,καλό θα ήταν να υπάρχουν και κάποιοι χαμάληδες όπως ο Μπόουεν,ο Μαλίκ Ρόουζ(που λέει κι ο μορφη),ο Χάσλεμ,ο Μπεν Γουάλας.Ακόμα,δεν βλέπω το λόγο να μην συμμετέχουν και Αμερικανοί με εμπειρίες Ευρωλίγκας,όπως ο Τόνι Πάρκερ,ο Μπατίστ,ο Έντνι κτλ.

peace.gif
Pierce
α ρε ομαδα δν πειραζει. προσδοκω επανενταξη pierce και επιτελους ενα πλει μακερ με κοτσια να κανει οτι γουσταρει βλ .billups και με το bryant νομιζω θα ειναι αχαστη. θα παρει δρομο ο joe johnson unfortunately kirk και ο jamison. να παρει και κανα center και να αφησει τον miller σπιτι του να βαραει μυγες. παλι με χρονια με καιρους θα παιξουν καλο μπασκετ και αυτο ειναι που θελουμε ολοι που θαυμαζουμε το nba
treathitch
QUOTE(pierce21 @ Sep 6 2006, 10:38 PM) *
α ρε ομαδα δν πειραζει. προσδοκω επανενταξη pierce και επιτελους ενα πλει μακερ με κοτσια να κανει οτι γουσταρει βλ .billups και με το bryant νομιζω θα ειναι αχαστη. θα παρει δρομο ο joe johnson unfortunately kirk και ο jamison. να παρει και κανα center και να αφησει τον miller σπιτι του να βαραει μυγες. παλι με χρονια με καιρους θα παιξουν καλο μπασκετ και αυτο ειναι που θελουμε ολοι που θαυμαζουμε το nba

Ξεκίνησε πάλι ο παραλογισμός..
Οι Αμερικάνοι απλά έχασαν σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την ανώτερη Ελλάδα. Είναι άπειροι, είναι άμαθοι, είναι ανοργάνωτοι, αλλά τουλάχιστον ήταν καλύτερα οργανωμένοι από ποτέ.. Καλύτερα και από την ομάδα του Ντάνκαν το 2004 και εκείνη του Πιρς το 2002. Λίγη υπομονή χρειάζεται και θα κρίνουν ο Coach K και ο Κολάντζελο ποιους θα αφήσουν και ποιους θα κόψουν του χρόνου στους Παναμερικανικούς. Άλλωστε, με τα χάλια που έχει η αμερικάνικη Ήπειρος, δεν το βλέπω να μένουν στην απ' έξω..
Η Βραζιλία και η Αργεντινή, οι βασικοί τους ανταγωνιστές του χρόνου, δύσκολα θα είναι σε θέση να τους πιέσουν πολύ (οι Αργεντίνοι γεράσανε και πάνε για ανανέωση, οι Βραζιλιάνοι σέρνονται χωρίς έστω και έναν αξιόλογο ball distributor), το Πουέρτο Ρίκο μάλλον μας τελείωσε από ομάδα επιπέδου και ο Καναδάς, ακόμα και να κατέβει ο Νας, δεν έχει παίκτες. Ούτε comment για Παναμά και Βενεζουέλα, τα υπόλοιπα συντρίμμια που έστειλε η Αμερική στο Παγκόσμιο.
PARISINOS
Eιναι δεδομενο πως πολλες αλλαγες δε πρεπει να γινουν.

Η προσθηκη των Billups,Stoudamire,Redd οπως ειπε ο Anaz τους καθιστα πιο ανταγωνιστικους απο πλευρας εμψυχου δυναμικου και 2 παραπανω χρονια μαζι θα φερουν και μια μεγαλυτερη εξοικοιωση με το παγκοσμιο μπασκετ.

Δυσκολα θα χασουν το χρυσο το 2008 αλλα η εποχη με
τα παρτακια εχει περασει.
Air Kef
Ένας λόγος που δεν εχει αναφερθει καθόλου( ; ):

Απο sportime.gr:

QUOTE
«Ο Κακιούζης και η παρέα του δε θα ξεχάσουν ποτέ την ημέρα που ανέτρεψαν τους Αμερικάνους. Όταν η Ελλάδα νίκησε τις ΗΠΑ στα ημιτελικά, ήταν η μεγαλύτερη μέρα του ελληνικού μπάσκετ και στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι πρόκειται να υπάρξει μεγαλύτερη μέρα από αυτήν στην καριέρα του κάθε μέλους της ελληνικής ομάδας. Όταν ο Μιχάλης Κακιούζης θα βρίσκεται στο νεκροκρέβατο του σε πέντε δεκαετίες από το αυτό το καλοκαίρι, θα θυμάται ακόμη την ημέρα του 2006 οπότε και κέρδισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί μία ομάδα με μεγάλα κίνητρα; Πως μπορείς να κερδίσεις έναν «εχθρό» που παίζει για την ταυτότητα του; Αυτοί είναι οι ίδιοι λόγοι που η Αμερική κέρδισε στον «Επαναστατικό Πόλεμο» αλλά έχασε στο Βιετνάμ… το κίνητρο μετράει! Και δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις από τον Ντουέιν Ουέιντ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να νοιάζονται να κερδίσουν την Αργεντινή περισσότερο από το να θέλουν να κερδίσουν ο ένας τον άλλον».


Μιλάει δημοσιογράφος του ΕΣΠΝ για το στραπάτσο τους.
Με έντονα όλη η ουσια.
qspock
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2006, 02:19 AM) *
Δυσκολα θα χασουν το χρυσο το 2008


Αυτο που το στηριζεις? Στις παρακατω υποθεσεις που ειπωθηκαν στο παρελθνον?

"Η Αμερικη δυσκολα θα χασει το χρυσο στην Ιαπωνια"

"Η dream team-x με Ντανκαν και Αϊβερσον θα παρει περπατωντας το χρυσο στην Αθηνα"

"Η Αμερικη δεν χανει το χρυσο στην Ινδιαναπολη, αφου παιζει μεσα στο σπιτι της!"
treathitch
Επειδή υπάρχει πολλή συζήτηση στις ΗΠΑ, δεν ξέρω, βλέπει κανείς το λόγο για να αισθάνονται αποτυχημένοι οι Αμερικάνοι? Δεν ήταν για παραπάνω από το χάλκινο, ή καλύτερα, είχαν ακριβώς 25% πιθανότητες για το χρυσό. Μόνο οι Ισπανοί τις αξιοποίησαν αυτές τις πιθανότητες. Τι να πουν δηλαδή και οι Αργεντίνοι?
Air Kef
Οι Αμερικανοι νιώθουν αποτυχημένοι γιατί νίωθουν πως η 1η θέση,όχι μονο τους αξίζει,αλλά και τους ανήκει.

Και πως να μην νιώθουν έτσι με την μπασκετική ιστορία τους και τις επιτυχίες τους και με το ατομικό επίπεδο της ομάδας τους;

Πως να μην νιώθουν όταν έχουν τα αποτελέσματα που έγραψα παραπάνω από το 1998 και μετά;

Η Αργεντινη δεν νιωθει έτσι,όπως δεν νιώθει η Ελλάδα,όπως δεν θα ένιωθε κι η Ισπανια.

Άλλο να χάνει ο Τζινόμπιλι κι ο Σκολα την πρώτη θέση,ο Γκασόλ κι ο Ναβάρο,ο Παπαλουκάς κι ο Διαμαντιδης κι άλλο ο MVP των τελικών κι ο επόμενος Τζόρνταν.
dizzy_fingers
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι αμερικανοί και οι τυφλοί υποστηρικτές τους, είναι ότι πλέον πρέπει να ξεκινάνε από το ίδιο σημείο με τις άλλες ομάδες.

Το international basketball έχει ανέβει και πια, το πλεονέκτημα που είχαν οι παίχτες του ΝΒΑ (και παλαιότερα των κολλεγίων) συγκριτικά με τους παίχτες των 5-6 υπόλοιπων εθνικών, σε φυσικά προσόντα και ατομική-ομαδική τεχνική αρχίζει και χάνεται (αν δεν έχει ήδη συμβεί).

Δε νομίζω πως έχει να κάνει απαραίτητα με κάποια αλαζονεία ή υπεροψία, δε μου έδειξαν κάτι τέτοιο πολύ φέτος...απλά όπως αλλάζει ο κόσμος αυτοί είναι που πρέπει να προσαρμοστούν τώρα παρά το αντίθετο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν/αν λοιπόν κοιτάξουν πιο ψύχραιμα το θέμα και αποφασίσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες θα έχουν συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν στην κορυφή του κόσμου (και ποιός τους ακούει μετά... icon_bored.gif ) απ'ότι τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως και να το κάνουμε το μπάσκετ το έχουν μέσα τους (το ίδιο και οι Σέρβοι αλλά αυτοί... torture.gif )

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το άλλο άκρο στο οποίο επέλθει πολλοί φιλο-ουλεμπικοί που υποτιμούν την team usa και την αντιλαμβάνονται ως μία ομάδα από αλήτες του streetball που αποφάσισαν με τις ευχές του Μπους και την αλαζονεία του λαού της coca cola να έρθουν και να κερδίσουν με τα καρφώματα και τα άλματα του ενός μέτρου.

Τα πράγματα είναι απλά: Αντί να είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου όπως συνέβαινε στα 90's, πλέον βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Anaz
Συμφωνω με τον dizzy!
Με αυτη την αλαζονεια τους ομως ρε παιδι μου,ειναι δυσκολο να αντισταθεις να μην τους..μισήσεις!ή τουλαχιστον αντιπαθησεις!Γι'αυτο και τα πανηγυρια σε καθε τους αποτυχια! 19.gif
PARISINOS
QUOTE(qspock @ Sep 10 2006, 02:21 PM) *
Αυτο που το στηριζεις? Στις παρακατω υποθεσεις που ειπωθηκαν στο παρελθνον?

"Η Αμερικη δυσκολα θα χασει το χρυσο στην Ιαπωνια"

"Η dream team-x με Ντανκαν και Αϊβερσον θα παρει περπατωντας το χρυσο στην Αθηνα"

"Η Αμερικη δεν χανει το χρυσο στην Ινδιαναπολη, αφου παιζει μεσα στο σπιτι της!"


Προφανως το ποστ σου ειναι ειρωνικο... cool.gif

Καταρχας να ξεκαθαρισω κατι.Θεωρω την εθνικη μας παρα κατι μεγαλη ομαδα και θελω οσο τιποτε αλλο να επαναλαβει το θριαμβο της Ιαπωνιας.Κατ'αντικειμενικα κριτηρια εχει τις δυνατοτητες να το κανει,ποσο μαλλον που βασικες μοναδες της θα παρουσιαστουν πιθανοτατα σαφως βελτιωμενες.

Απο κει και περα,Ο DIZZY πιο πανω με καλυψε λεγοντας κυριως πως

QUOTE
Δε νομίζω πως έχει να κάνει απαραίτητα με κάποια αλαζονεία ή υπεροψία, δε μου έδειξαν κάτι τέτοιο πολύ φέτος...απλά όπως αλλάζει ο κόσμος αυτοί είναι που πρέπει να προσαρμοστούν τώρα παρά το αντίθετο όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν/αν λοιπόν κοιτάξουν πιο ψύχραιμα το θέμα και αποφασίσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες θα έχουν συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν στην κορυφή του κόσμου (και ποιός τους ακούει μετά... ) απ'ότι τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως και να το κάνουμε το μπάσκετ το έχουν μέσα τους


Μια λεπτη παρατηρηση ως προς την αλαζονεια:Επεδειξαν απλα τη λιγοτερη δυνατη.Ο Κ με τα νουμερα στη ΣΤ μετα τον αγωνα αναδειχτηκε πανηγυρικα γραφικη φιγουρα...Κατα ταλλα συμφωνω πως προσπαθησαν αρκετα.

Η φραση "δυσκολα θα χασουν το χρυσο" εμμεσως αναφερεται φυσικα σε πιθανοτητες.Πιο συγκεκριμενα κατα τη γνωμη μου οι Ηπα ξεκινουσαν ελαχιστα μπροστα στην Ιαπωνια,ητοι ενα 30% με Ελλαδα,Αργεντινη,Ισπανια να μοιραζονται το υπολοιπο.
Το τριετες χτισιμο μιας ομαδας στη Κινα λογικα θα διαμορφωσει το ποσοστο τους στο 50%.

Με λιγα λογια θα εχουν 1 πιθανοτητα στις 2 να παρουν το τιτλο,λιαν πιθανο κατα ταλλα σεναριο.Απο 1 στις 3 που ειχαν φετος θα αποτελει αναμφισβητητα μια προοδο.Εξου και το "δυσκολα θα...".

ΥΓ.Οι πιθανοτητες σε βαρος τους θα ειναι επισης 50 τα εκατο,οποτε εννοειται πως τιποτα δεν τους εξασφαλιζει το τιτλο.

ΥΓ2.Το υπολοιπο ποστ του DIZZY επισης με βρισκει απολυτως συμφωνο.
qspock
QUOTE(PARISINOS @ Sep 12 2006, 10:43 AM) *
Προφανως το ποστ σου ειναι ειρωνικο... cool.gif


Ειρωνικο ναι, αλλα απολυτα βασιμα και δικαιολογιμενα, ετσι?

Πλεον οποιος bookmaker δινει πριν μια τετοια διοργανωση πρωτο φαβορι την ΗΠΑ απλα δε ξερει τι του γινεται. Τοτε η αλλαζονεια που αναφερεται παραπανω, επεκτεινεται κι εκτος ΗΠΑ και τυφλωνει απο την πραγματικοτητα.
Υποθεσεις ειναι ευκολο να γινονται και να βρισκονται δικαιολογιες οπως η νοοτροπια και η ελλειπης προετοιμασια. Αλλα η αληθεια ειναι μια:

Η Αμερικη εχει να βγει πρωτη απο το 2000. Μεσα στο σπιτι της καταποντιστηκε αλλα ειχε χρονο να επανελθει απο το στραπατσο του 2002, ομως το 2004 την ξαναπατησε. Πως το λεει ο λαος μας? Το δις εξαμαρτειν?
Ε λοιπον αυτοι την πατησαν και 3η φορα, παροτι καναν ο,τι περνουσε πλεον απο το χερι τους να επανελθουν και να κλεισουν στοματα. Αλλα βρηκαν απεναντι τους μια ΟΜΑΔΑ που επιασε το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟ παιχνιδι της ΚΑΙ στην επιθεση (θυμαστε που τα λεγαμε στη φαση των ομιλων, τι θα γινει αραγε αν μπουν τα τριποντα?). Και εχασε -αν και το παλεψε μεχρι τελους- ενα παιχνιδι που την αφησε εκτος τελικου. Ολα τα αλλα παιχνιδια τα κερδισε και μαλιστα με διαφορα. Αλλα το ενα που εχασε της στερησε το χρυσο.

Προσωπικα διαφωνω με οποιαδηποτε αποψη περι αλλαζονειας, ελλειπης προετοιμασια, ελληψης μεγαλων ονοματων. Η Αμερικη κατεβασε μια πολυ καλη ομαδα, επιασε φοβερη αποδοση σε ολα τα παιχνιδια της, ειχε σταθεροτητα, ποιοτητα και καταφερε να κρυψει τις οποιες θεωριτικες αδυναμιες της, οπως την ελλειψη σουτερ απ'εξω. Απλα σε εκεινο τον μαγικο για τη χωρα μας ημιτελικο, δεν μπορεσε να ξεπερασει τον πραγματικα μεγαλο αντιπαλο της.

Ειναι πραγματικα ξεφτιλα για τους Αμερικανους να επικαλουνται οτιδηποτε για την ηττα, το ειπε και ο Μπαρκλει: Οι ομαδες που κατεβαζαν το 90 δεν αντιμετωπισαν τα ιδια (περι αλλαζονειας και προετοιμασιας) με τις τωρινες? Φυσικα, απλα εκεινες τα καταφεραν. Οι τωρινες οχι.

Για μενα πλεον και βλεποντας την τωρινη ομαδα της Αμερικης, ειναι καθαρα θεμα αξιας. Αξιας παιχτων και αξιας ανιτπαλου. Ο καλυτερος στο συγκεκριμενο παιχνιδι κερδισε. Οπως εγινε και στον τελικο οπου στο συγκεκριμενο παιχνιδι ηταν καλυτερη η Ισπανια. Η ιστορια τα τελευταια χρονια γραφει οτι η Αμερικη κατεβαζει επαγγελματιες και δεν συμμετεχει στον τελικο.

Προσπαθεια γινεται απλα, οπως θα ελεγαν και οι ιδιοι: They are not good enough! Period.
PARISINOS
QUOTE
Ειρωνικο ναι, αλλα απολυτα βασιμα και δικαιολογιμενα, ετσι?


Η χρηση της ειρωνιας οταν απευθυνεσαι σε συνομιλητη με αντιθετη γνωμη ενδεχεται να δημιουργησει παρεξηγησεις ανευ λογου και αιτιας.

Σε οτι αφορα το υπολοιπο ποστ σου κανεις δεν αμφισβητει το γεγονος οτι οι ΗΠΑ που κερδισαμε ηταν η ΠΡΩΤΗ που δεν ηταν τσιρκουλο.
Εννοειται επισης πως παρολ'αυτα παρουσιασαν πολλες αδυναμιες και κατα πασα πιθανοτητα δε θα τις καλυψουν εξ ολοκληρου.Ωστοσο ηδη χρειαστηκε η εθνικη να κανει οχι εξωπραγματικη οπως λενε μερικοι,αλλα σιγουρα τη καλυτερη εμφανιση της ως σημερα,δηλαδη σε διαστημα 3 ετων.

Η Αμερικη ηταν κατα τη γνωμη μου ελαφρως το φαβορι φετος και στο Πεκινο με σιγουρες καποιες προσθηκες και επιδιορθωσεις θα ειναι ακομα μεγαλυτερο.Αυτο δε σημαινει οτι ο ανταγωνισμος απλα θα υποκλιθει στο μεγαλειο τους.

Απλα θα εχει ακομα πιο δυσκολο εργο.Και ειλικρινεστατα ελπιζω να τα καταφερει.Το δυσκολο ως γνωστον ουδεποτε υπηρξε συνωνημο του αδυνατου...

ΥΓ.Επαναλαμβανω επειδη γουσταρω απιστευτα:Chris Paul και Kirk Hinrich;O ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και ο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΞΙΜΟΥΜ 5 PLAY MAKERS TOY NBA.

ΥΓ2.Τα παραπανω αποτελουν καθαρα προσωπικη αποψη και δεν αποσκοπουν στο να θιξουν οποιονδηποτε. wink.gif

ΥΓ3.Η ιστορια θα δειξει.
Anaz
QUOTE
O ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και ο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΞΙΜΟΥΜ 5 PLAY MAKERS TOY NBA.
Στο ΝΒΑ ΙΣΩΣ..Στο international basketball (copyright Treathitch tongue.gif ) ομως ειναι ΠΟΛΥ διαφορετικα τα πραγματα!!
QUOTE
Η χρηση της ειρωνιας οταν απευθυνεσαι σε συνομιλητη με αντιθετη γνωμη ενδεχεται να δημιουργησει παρεξηγησεις ανευ λογου και αιτιας.
Μα η ειρωνια του q ηταν απεναντι στους Αμερικανους,όχι σε καποιον συνομιλητη.. rolleyes.gif
QUOTE
Η Αμερικη ηταν κατα τη γνωμη μου ελαφρως το φαβορι φετος και στο Πεκινο με σιγουρες καποιες προσθηκες και επιδιορθωσεις θα ειναι ακομα μεγαλυτερο.Αυτο δε σημαινει οτι ο ανταγωνισμος απλα θα υποκλιθει στο μεγαλειο τους.
Νομιζω συμφωνω.Εγω θεωρουσα φετος την Αμερικη φαβορι με ελαχιστη διαφορα απο Ισπανια(2η),Αργεντινη,κ μετα εμας. Παρόλ'αυτα δεν θεωρω αποτυχια την 3η θεση που κατεκτησαν,κ βλεπω οτι η ομαδα με ενα εμπειρο πλευμεκερ-οργανωτη-ηγετη(Billups) κ κανα δυο (το πολυ) ακομη αλλαγες,μετα κ την φετινη εμπειρια αν δουλεψει σκληρα κ σοβαρα,νεα ειναι κ εχει το μελλον μπροστα της να γινει αδιαφιλονικητο φαβορι στις επομενες διοργανωσεις.
QUOTE
Σε οτι αφορα το υπολοιπο ποστ σου κανεις δεν αμφισβητει το γεγονος οτι οι ΗΠΑ που κερδισαμε ηταν η ΠΡΩΤΗ που δεν ηταν τσιρκουλο.
Ε οχι δα ρε παιδια η πρωτη που δεν ηταν τσιρκουλο!Εχω βαρεθει να το ακουω αυτο!Ειδαμε κ Ντανκαν κ Πιρς κ Αιβερσον κ Καρτερ κ λοιπους,εχω βαρεθει να ακουω το επιχειρημα του τσιρκου!Απλα δεν ηταν τοσο καλοι οσο θα'πρεπε!Αν αυτοι νομιζαν οτι θα παρουν τα παιχνιδια κοντρα στις μεγαλες ομαδες κανωντας πλακιτσα οπως με ομαδουλες,κ δεν εδειξαν σοβαροτητα,προβλημα τους!!Μην υποτιμαμε τις επιτυχιες των αλλων!
morfi
Εγω συνεχιζω να πιστευω αυτα που παντα πιστευα... ειμαστε η καλυτερη ομαδα στον κοσμο και ο υπολοιπος μπασκετικος πλανητης (ποοοοοο μου αρεσε αυτο) θελει πολυ για να μας φτασει ακομα... ποιος παπαλουκας και ποιος διαμαντιδης? ολοι το ξερετε οτι κανεις δεν συγκρινεται με τους αμερικανους....
Τα λεμε στα επομενα...

Three Cheers For Revenge
Alexmei
QUOTE(morfi @ Sep 13 2006, 04:27 PM) *
Εγω συνεχιζω να πιστευω αυτα που παντα πιστευα... ειμαστε η καλυτερη ομαδα στον κοσμο και ο υπολοιπος μπασκετικος πλανητης (ποοοοοο μου αρεσε αυτο) θελει πολυ για να μας φτασει ακομα... ποιος παπαλουκας και ποιος διαμαντιδης? ολοι το ξερετε οτι κανεις δεν συγκρινεται με τους αμερικανους....
Τα λεμε στα επομενα...

Three Cheers For Revenge



101-95

Dwayne Wade:"Μου φάνηκε ότι στο τρίτο 10λεπτο η Έλληνες δν έχαναν σούτ...."

δν δέχομαι απάντηση του τύπου : "και στον τελικό τη έγινε;" ή "ναι αλλά ατομικά δν είναι καλύτεροι"
fatboy
Αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να επισημάνω ότι η όλη ουσία της συζήτησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το να συγκρίνεις γενικά παίκτες "ελαφρά τη καρδία" λέγοντας π.χ. ότι ο Wade είναι καλύτερος από το Διαμαντίδη, είναι από ΟΛΕΣ τις απόψεις ανούσιο και αβάσιμο.

ΣΕ ΤΙ είναι καλύτερος? ΠΟΤΕ είναι καλύτερος? ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι καλύτερος? ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ είναι καλύτερος? ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΣΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

Φυσικά εννοείται ότι δε μιλάω μόνο για όσους υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις υπέρ Αμερικάνων παικτών αλλά υπέρ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Αν θέλεις να θεωρείσαι σοβαρός και σωστός παρουσίασε μία ολοκληρωμένη άποψη.

Βασιζόμενος σε συγκεκριμένα γεγονότα (αποτυχίες των Αμερικανικών ομάδων τα τελευταία χρόνια) μπορείς να βγάλεις ορισμένα συμπεράσματα για την αθλητική προσέγγιση των δύο ηπείρων, αλλά και για τη σοβαρότητα και την νοοτροπία των ίδιων των εθνικών ομάδων. Αυτό φυσικά και δε σημαίνει τίποτε ριζικό ή μόνιμο, αλλά δείχνει μία τάση προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αυτοί που θεωρούν ότι η Αμερική είναι μία παντοκρατορία με παίκτες οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν μία ομάδα χωρίς να κατέβουν στο γήπεδο τότε μάλλον κάπου πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, πολύ απλά γιατί το NBA δεν έχει το ίδιο στυλ παιγνιδιού με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και οι τρομερές εμφανίσεις που κάνουν κάποιοι στα παιγνίδια είναι απλά μόνο για το NBA. Η νοοτροπία της ομαδικότητας και της συλλογικής προσπάθειας είναι σε δεύτερη μοίρα στην Αμερική πολύ απλά γιατί χρειάζονται stars για να πουλάνε προϊόντα (με την ευρεία έννοια). Όταν λοιπόν ο πολυδιαφημισμένος Lebron James κατέβει να παίξει με τον άλλο πολυδιαφημισμένο Carmelo Anthony γιατί να σκρινάρει 10 φορές ο κύριος James τον κύριο Carmelo και να τον κάνει ήρωα σε βάρος του? Γιατί να θυσιαστεί για την ομάδα και να κάνει 5 φάουλ παίζοντας άμυνα?...

Αυτοί που θεωρούν ότι η Αμερική πλέον έχει καταρρεύσει και φαίνεται το πραγματικό της πρόσωπο θα πρέπει επίσης να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους γιατί αυτό που είδα στο παγκόσμιο ήταν μία διάσπαρτη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Θεωρώ ότι ο κύριος Σιζέφσκι αν και ερχόμενος από το NCAA μάλλον πήγε να το παίξει Τζακσον και νόμιζε ότι ήταν στον πάγκο των Bulls της δεκαετίας του 90 με το Jordan και τον Pipen να είναι 2 προπονητές ακόμα στο γήπεδο. Ενώ ο Wade και ο James αν και τα προσόντα και το ταλέντο τους είναι καταπληκτικά, δεν είναι ούτε καν κοντά σε αυτή τη νοοτροπία και το χαλινάρι που χρειάζονται για να ματώσουν τη φανέλα της ομάδας πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.

Αυτά τα ολίγα για όσους θεωρούν ότι οι αποδόσεις και οι νοοτροπία των παικτών και των ομάδων είναι τόσο προδιαγεγραμμένες όσο τα χαρακτηριστικά τους στο NBA LIVE και στα άλλα παρόμοια παιγνίδια.
PARISINOS
QUOTE
Μα η ειρωνια του q ηταν απεναντι στους Αμερικανους,όχι σε καποιον συνομιλητη..


ANAZ εκτιμω τη προσπαθεια σου να ριξεις τους τονους.Αν ο QSPOCK δεν αναφεροτανε σε μενα τοτε ζητω μεχρι και συγγνωμη. cool.gif

QUOTE
Ε οχι δα ρε παιδια η πρωτη που δεν ηταν τσιρκουλο!Εχω βαρεθει να το ακουω αυτο!Ειδαμε κ Ντανκαν κ Πιρς κ Αιβερσον κ Καρτερ κ λοιπους,εχω βαρεθει να ακουω το επιχειρημα του τσιρκου!Απλα δεν ηταν τοσο καλοι οσο θα'πρεπε!Αν αυτοι νομιζαν οτι θα παρουν τα παιχνιδια κοντρα στις μεγαλες ομαδες κανωντας πλακιτσα οπως με ομαδουλες,κ δεν εδειξαν σοβαροτητα,προβλημα τους!!Μην υποτιμαμε τις επιτυχιες των αλλων!


Για ονομα του μεγαλου ρε... wink.gif Δεν ειπα τιποτα παραπανω απο το οτι η νικη μας ειχε περισσοτερη αξια απο την αντιστοιχη πχ. των Αργεντινων το 2004.Γιατι η φετινη ομαδα ειχε και καλυτερες μοναδες και καλυτερη προετοιμασια στη πλατη της.

QUOTE
Αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να επισημάνω ότι η όλη ουσία της συζήτησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το να συγκρίνεις γενικά παίκτες "ελαφρά τη καρδία" λέγοντας π.χ. ότι ο Wade είναι καλύτερος από το Διαμαντίδη, είναι από ΟΛΕΣ τις απόψεις ανούσιο και αβάσιμο. FATBOY


Συμφωνω απολυτως. wink.gif
qspock
QUOTE(PARISINOS @ Sep 13 2006, 08:15 PM) *
ANAZ εκτιμω τη προσπαθεια σου να ριξεις τους τονους.Αν ο QSPOCK δεν αναφεροτανε σε μενα τοτε ζητω μεχρι και συγγνωμη. cool.gif


Ωπα κατσε εσυ, βαλε μεσα τα μαχαιρια... tongue.gif

Δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης. Ηταν απλα αντεπιχηρηματα στην αποψη οτι δε θα χασουν το χρυσο.
Η ειρωνια ειναι τροπος εκφρασης και δεν ειναι παντα κακοπροαιρετη. Και το κανω συχνα και με ολους, μη το παιρνεις προσωπικα. Ή, αν θες, ισως η λεξη ειρωνια δεν ειναι η καταλληλη στην προκειμενη περιπτωση.
dizzy_fingers
Τερτίπια ενός ξεμωραμένου γέρου... tongue.gif
PARISINOS
Νταξει και γω αρπαχτηκα αμεσως λες και μου οφειλονταν τα παντα... rolleyes.gif

Το θεμα ειναι οτι τη γοητεια του φορουμ τη κανουν οι ισχυρες προσωπικοτητες και οσο ναναι,περνας απο μια μεταβατικη περιοδο μεχρι να τις συνηθισεις.

Κανενα προβλημα. cool.gif
dizzy_fingers
Το σχόλιο μου πήγαινε για τον qspock, έτσι? biggrin.gif
Ένας είναι ο παππούς εδώ μέσα!


fast.gif
PARISINOS
Ειπαμε ειμαι μυγιαγγιχτος DIZZY αλλα τωρα κυριολεκτικα με κανεις και ντρεπομαι... smile.gif
dizzy_fingers
...η απλά πειράζω τον q. biggrin.gif

Και τώρα είμαι επίσημα οff topic...(και καταζητούμενος από τον quincy spock).
qspock
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 14 2006, 03:17 AM) *
...η απλά πειράζω τον q. biggrin.gif

Και τώρα είμαι επίσημα οff topic...(και καταζητούμενος από τον quincy spock).


Ε λοιπον οχι! Εκανα υπομονη κυριε moderator αλλα το q δεν βγαινει απο το quincy! Αυτο ειναι η υπερτατη προσβολη! shot.gif Να μη το ξανακουσω γιατι θα βαλω τον morfi να καθαρισει για παρτι μου και για παρτι ολης της USA!
Σηκωσαν οι μικροι κεφαλι τωρα...

3 Cheers for Revenge! 19.gif
morfi
QUOTE(qspock @ Sep 14 2006, 07:26 AM) *
Ε λοιπον οχι! Εκανα υπομονη κυριε moderator αλλα το q δεν βγαινει απο το quincy! Αυτο ειναι η υπερτατη προσβολη! shot.gif Να μη το ξανακουσω γιατι θα βαλω τον morfi να καθαρισει για παρτι μου και για παρτι ολης της USA!
Σηκωσαν οι μικροι κεφαλι τωρα...

Mην ανησυχεις... εγω θα ειμαι εκει για σενα οποτε με χρειαστεις...

QUOTE(qspock @ Sep 14 2006, 07:26 AM) *
3 Cheers for Revenge! 19.gif

Παντα ηξερα πως "ο ερασιτεχνης αντιγραφει, ο επαγγελματιας κλεβει". ΑΛΛΑ ΟΧΙ ! ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ! Να σου πω... με ρωτησες για να χρησιμοποιησεις την ατακα μου ? ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙ' ΟΛΑΣ ! Το τρια (3) το γραφω ολογραφως... Τhree Cheers For Revenge. Ε δεν θα δινω παντα δευτερες ευκαιριες ομως. Ετσι οπως εστρωσες θα κοιμηθεις. "Θα ειμαι εκει για σενα" χμ... σορρυ αλλα θα πρεπει να αντιμετωπισεις τωρα πια μονος σου τις δυσκολιες της ζωης... ενα θα σου πω... ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ !

Three Cheers For Revenge
morfi
QUOTE(sportime.gr)
«99 στις 100 φορές θα κερδίζαμε την Ελλάδα»

25/9/2006 16:26

Το φυσάνε και δεν κρυώνει! Τι κι αν κοντεύει ένας μήνας από την ιστορική μέρα που τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη τους έβγαλαν νοκ άουτ από την κορυφή του κόσμου, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να συζητούν τον χαμένο ημιτελικό... Μετά την δήλωση «Η Ελλάδα είχε άστρο», ο Τζέρι Κολάντζελο επανήλθε υποστηρίζοντας... «Πιστεύω ότι θα είχαμε κερδίσει τις 99 στις 100 φορές αν ξαναπαίζαμε εκείνο το παιχνίδι».


Δεν αργεί, ωστόσο, να συνειδητοποιήσει ότι... «Αλλά πλέον αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί χάσαμε». Η ομάδα που κατέκτησε στην Ιαπωνία το χάλκινο μετάλλιο ήταν εν μέρει και δικό του δημιούργημα και το συμπέρασμα που βγαίνει από τα λεγόμενά του ήταν ότι δεν απέτυχε... τελείως! «Μας δέχθηκαν πολύ καλά. Οι άνθρωποι ζητωκραύγαζαν υπέρ των ΗΠΑ και αυτό είχε πάρα πολύ καιρό να συμβεί».

Το ματς με την Εθνική μας θα αποτελεί πάντα για τους Αμερικανούς παράδειγμα προς αποφυγή. «Έχουμε εστιάσει σε αυτό το παιχνίδι, προσπαθώντας να βρούμε τι έφταιξε, ώστε να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά στο μέλλον κάτι ανάλογο. Η Ελλάδα είχε ένα πλάνο και το εκτέλεσε. Εμείς δεν μπορέσαμε να το ανταγωνιστούμε και μας κέρδισαν».

«Αυτό που συνέβη είναι ότι βρήκαμε απέναντί μας μια ομάδα που η πίεση δεν την επηρέαζε. Αυτοί οι παίκτες παίζουν πολύ καιρό μαζί και πέσαμε στα χέρια τους. Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι. Δεν παίξαμε παιχνίδι επαφής. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι θα πουν πως αυτό είναι τρελό, αλλά το παιχνίδι στο ΝΒΑ είναι πιο επιδέξιο σε σύγκριση με αυτό που παίζεται διεθνώς. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Ξέραμε περίπου τι μας περίμενε, αλλά δεν μας ένοιαζε».

Καταλήγοντας, ο Τζέρι Κολάντζελο παραδέχθηκε... «Δεν υπάρχουν δεδομένα πλέον. Και αυτό είναι καλό για το μπάσκετ. Το κενό ανάμεσα στο ΝΒΑ και τον υπόλοιπο κόσμο έχει κλείσει. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για την δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη πρόκληση. Και θα είμαστε έτοιμοι...».
Air Kef
QUOTE
"Το κενό ανάμεσα στο ΝΒΑ και τον υπόλοιπο κόσμο έχει κλείσει."


Μορφή καταλαβαίνεις τι λέει ή θες και επεξήγηση;
morfi
QUOTE(Air Kef @ Sep 26 2006, 05:48 PM) *
Μορφή καταλαβαίνεις τι λέει ή θες και επεξήγηση;

Θελω και επεξηγηση...
Δεν περιμενα να πει "Ναι, ειμαστε οι καλυτεροι..."
Air Kef
Δεν τον πέρνει να πει αυτό που θες.
qspock
QUOTE(morfi @ Sep 26 2006, 05:09 PM) *
...ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ !

Three Cheers For Revenge


Το ξερα... εισαι αδυσωπητος! icon_drunk.gif wink.gif


Λοιπον αυτο με την Αμερικη και το 99 φορες θα κερδιζανε, ειδικα μετα τα διαδοχικα χαστουκια τα τελευταια χρονια, ειναι σαν να το λεει παιδακι 10 χρονων. Μονο φτου και το πατω δεν ειπε... laugh.gif

Τι να πει κανεις παρα μονο οτι ο χαρακτηρισμος αλλαζονες τους παει γαντι. Πλεον δε βλεπουν ουτε τη μυτη τους. Βγαινουν θρυλοι του παρελθοντος, παιχτες της DT1, δηλωνουν σε γενικες γραμμες οτι η ομαδα απλα εχασε γιατι ηταν κατωτεροι, κι αυτοι το βιολι τους. Καταντια...

Μπραβο, συνεχιστε ετσι! 41.gif 19.gif
kostasvc15
Θυμαται κανεις ποιοι παιχτες ηταν στην εθνικη εφηβων των ΗΠΑ στο μουντομπασκετ που ειχε γινει στη Θεσσαλονικη;
Das Kapital
QUOTE(kostasvc15 @ Mar 2 2007, 01:39 PM) *
Θυμαται κανεις ποιοι παιχτες ηταν στην εθνικη εφηβων των ΗΠΑ στο μουντομπασκετ που ειχε γινει στη Θεσσαλονικη;

Αν λες το 96 ηταν ο δικος ο βινς ο μαρμπερι και Σαμακι ουοκερ που εκαναν καριερα στο ΝΒΑ!!!
kostasvc15
Το 2004 ηταν νομιζω.
morfi
QUOTE(kostasvc15 @ Mar 2 2007, 01:39 PM) *
Θυμαται κανεις ποιοι παιχτες ηταν στην εθνικη εφηβων των ΗΠΑ στο μουντομπασκετ που ειχε γινει στη Θεσσαλονικη;

Κανε κλικ εδω : www.usabasketball.com <------ EKEI ΛΕΜΕ !
kostasvc15
Παταω αλλα δεν γινεται τιποτα tongue.gif tongue.gif tongue.gif biggrin.gif .Anyway thanks.Μου αρεσαν μερικοι απο αυτους τους παιχτες και ηθελα δω που παιζουν.
kostasvc15
O Kαμπι ειπε ''οχι'' σε προσκληση που του εκαναν για την ομαδα των ΗΠΑ.
Das Kapital
QUOTE(kostasvc15 @ May 18 2007, 01:31 AM) *
O Kαμπι ειπε ''οχι'' σε προσκληση που του εκαναν για την ομαδα των ΗΠΑ.


Κριμα sad.gif γιατι χρειαζεται αυτος ο παιχτης στην ομαδα,παιχτης που θα παιζει καλη αμυνα και δε θα ειναι σκορερ!!!!
man10
Με τους δυο αστέρες του κολεγιακού πρωταθλήματος, Γκρεγκ Όντεν και Κέβιν Ντουράντ, θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ. Οι δυο παίκτες, που θεωρούνται οι βασικοί υποψήφιοι για το Νο 1 του φετινού ντραφτ, θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας στο Λας Βέγκας μαζί με άλλους έξι παίκτες από το ΝΒΑ. Αντίθετα, επτά επαγγελματίες έχουν ήδη δηλώσει ότι λόγω τραυματισμών δε θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ομάδας.


Οι Ντουράντ και Όντεν θα βρουν στην προετοιμασία τους Ντερόν Ουίλιαμς (Γιούτα), Κάρλος Μπούζερ (Γιούτα), Τάισον Τσάντλερ (Νιου Ορλίνς), Τζέισον Κιντ (Νιου Τζέρσει), Μάικ Μίλερ (Μέμφις) και Τάισον Πρινς (Ντιτρόιτ).

Αντίθετα, εκτός ομάδας λόγω τραυματισμών θα είναι σίγουρα οι: Γκίλμπερτ Αρίνας (Ουάσιγκτον), Τζόι Τζόνσον (Ατλάντα), Μπραν Μίλερ (Σακραμέντο), Λαμάρ Όντομ (Λέικερς), Κρις Πολ (Νιου Ορλίνς), Πολ Πιρς (Σέλτικς) και Ντουέιν Ουέιντ(Μαϊάμι) ενώ αρνητικά ήταν τα πρώτα μηνύματα και από το Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς).

Οι Αμερικανοί θα διεκδικήσουν την προκρισή τους στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά της Αμερικής, που θα διεξαχθεί 22 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου στη Νεβάδα του Λας Βέγκας. Από το τουρνουά αυτό, δυο ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Πεκίνο.



sportime.gr
nikefalin
QUOTE(man10 @ May 23 2007, 07:47 PM) *
Με τους δυο αστέρες του κολεγιακού πρωταθλήματος, Γκρεγκ Όντεν και Κέβιν Ντουράντ, θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ. Οι δυο παίκτες, που θεωρούνται οι βασικοί υποψήφιοι για το Νο 1 του φετινού ντραφτ, θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας στο Λας Βέγκας μαζί με άλλους έξι παίκτες από το ΝΒΑ. Αντίθετα, επτά επαγγελματίες έχουν ήδη δηλώσει ότι λόγω τραυματισμών δε θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ομάδας.
Οι Ντουράντ και Όντεν θα βρουν στην προετοιμασία τους Ντερόν Ουίλιαμς (Γιούτα), Κάρλος Μπούζερ (Γιούτα), Τάισον Τσάντλερ (Νιου Ορλίνς), Τζέισον Κιντ (Νιου Τζέρσει), Μάικ Μίλερ (Μέμφις) και Τάισον Πρινς (Ντιτρόιτ).

Αντίθετα, εκτός ομάδας λόγω τραυματισμών θα είναι σίγουρα οι: Γκίλμπερτ Αρίνας (Ουάσιγκτον), Τζόι Τζόνσον (Ατλάντα), Μπραν Μίλερ (Σακραμέντο), Λαμάρ Όντομ (Λέικερς), Κρις Πολ (Νιου Ορλίνς), Πολ Πιρς (Σέλτικς) και Ντουέιν Ουέιντ(Μαϊάμι) ενώ αρνητικά ήταν τα πρώτα μηνύματα και από το Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς).

Οι Αμερικανοί θα διεκδικήσουν την προκρισή τους στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά της Αμερικής, που θα διεξαχθεί 22 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου στη Νεβάδα του Λας Βέγκας. Από το τουρνουά αυτό, δυο ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Πεκίνο.
sportime.gr

έτσι θα κάνουν ομάδα ..., με ούτε έναν από την περυσινή σύνθεση...αλλά as usual στο Πεκίνο θα φταίει πάλι ο Σακίλ και ο Κόμπε που δεν θα έχουν πάει (τυχαία λέω τα ονόματα), θα φταίνει οι κανονισμοί, θα φταίει κι ο ....Χατζηπετρής. Μιλάμε για τους masters of excuse.

Η USA TEAM κινδυνεύει να πάθει αυτό που έχει πάθει εδώ και δεκαετίες στο ποδόσφαιρο η εθνική Αγγλίας...
Air Kef
QUOTE
Η USA TEAM κινδυνεύει να πάθει αυτό που έχει πάθει εδώ και δεκαετίες στο ποδόσφαιρο η εθνική Αγγλίας...



????


Ουιλιαμς και Μπούζερ ύστερα απο 100 σχεδόν αγώνες θα πανε και Εθνική;


Δύο ομάδες απο ολη την Αμερική ειναι μονο;Δηλαδη Αργεντινή και ΗΠΑ στα σίγουρα;
morfi
QUOTE(nikefalin @ May 23 2007, 09:35 PM) *
έτσι θα κάνουν ομάδα ..., με ούτε έναν από την περυσινή σύνθεση...αλλά as usual στο Πεκίνο θα φταίει πάλι ο Σακίλ και ο Κόμπε που δεν θα έχουν πάει (τυχαία λέω τα ονόματα), θα φταίνει οι κανονισμοί, θα φταίει κι ο ....Χατζηπετρής. Μιλάμε για τους masters of excuse.

ΟΚ, τότε να τους βάλουμε τραυματίες να παίξουν.
Άσε που και οι τραυματισμοί να μην ήταν, καλά θα έκαναν παίκτες όπως ο LeBron και o Wade, που κουβαλάνε μεγάλο βάρος όλη τη χρόνια, να μείνουν έξω.
Και μην ξεχνάτε ότι τα πράγματα με τους NBAers είναι πιο περίπλοκα αφού εκτός της κούρασης (ναί, κουράζονται πιο πολύ από τον καθένα) αποτέλουν επένδυση για τις ομάδες τους και αξίζουν δισεκατομμύρια. Φανταστείτε ο Kobe να τραυματιστεί στους παναμερικάνικους ή ακόμα και στους ολυμπιακούς ή στο παγκόσμιο. Τα πράγματα είναι πολύπλοκα και δεν φταίει κανένας για αυτό. Μην κλείνετε τα μάτια και κατηγορείτε. ποοοοοοοο... κλείνετε τα μάτια και κατηγορείτε... μου άρεσε... Και έσεις αν ήσασταν πρόεδρος/προπονητής/παίκτης ομάδας ΝΒΑ έτσι θα σκεφτόσασταν.

QUOTE(nikefalin @ May 23 2007, 09:35 PM) *
Η USA TEAM κινδυνεύει να πάθει αυτό που έχει πάθει εδώ και δεκαετίες στο ποδόσφαιρο η εθνική Αγγλίας...

Ναί. 9/10 όμως πιστεύουν ότι το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο. wink.gif
(δεν το ανέφερα τυχαία)

QUOTE(Air Kef @ May 24 2007, 01:15 AM) *
????
Ουιλιαμς και Μπούζερ ύστερα απο 100 σχεδόν αγώνες θα πανε και Εθνική;
Δύο ομάδες απο ολη την Αμερική ειναι μονο;Δηλαδη Αργεντινή και ΗΠΑ στα σίγουρα;

E μη μου πείς ότι περιμένεις κάποια άλλη. Άσε που αν αληθεύουν οι φήμες η Αργεντινή βγαίνει εκτός συναγωνισμού αφού τουλάχιστον οι παίκτες της βασικής της πεντάδα έχουν δηλώσει ότι δεν θα πάνε.
Air Kef
Ναι ε;Μηπως εχει στάνταρ θεση λογω χρυσού;
sihainas
Να ρωτήσω... οι Ευρωπαίοι δεν αποτελούν επένδυση για τις ομάδες τους; Αναλογικά πάντα το ίδιο θα γίνει αν ο Ολυμπιακός για παράδειγμα χάσει πάλι τον Μάτσε...μπορεί να έχει μικρό συμβόλαιο εν συγκρίση με τα δεδομενα του ΝΒΑ αλλά τα έσοδα των ομάδων εκεί προφανώς επιτρέπουν τα μεγαλύτερα συμβόλαια.

Οπότε η δικαιολογία της "επένδυσης" σαφώς και ισχύει αλλά προφανώς ισχύει για όλους τους πάιχτες.
nikefalin
QUOTE(morfi @ May 24 2007, 01:28 AM) *
ΟΚ, τότε να τους βάλουμε τραυματίες να παίξουν.
Άσε που και οι τραυματισμοί να μην ήταν, καλά θα έκαναν παίκτες όπως ο LeBron και o Wade, που κουβαλάνε μεγάλο βάρος όλη τη χρόνια, να μείνουν έξω.
Και μην ξεχνάτε ότι τα πράγματα με τους NBAers είναι πιο περίπλοκα αφού εκτός της κούρασης (ναί, κουράζονται πιο πολύ από τον καθένα) αποτέλουν επένδυση για τις ομάδες τους και αξίζουν δισεκατομμύρια. Φανταστείτε ο Kobe να τραυματιστεί στους παναμερικάνικους ή ακόμα και στους ολυμπιακούς ή στο παγκόσμιο. Τα πράγματα είναι πολύπλοκα και δεν φταίει κανένας για αυτό. Μην κλείνετε τα μάτια και κατηγορείτε. ποοοοοοοο... κλείνετε τα μάτια και κατηγορείτε... μου άρεσε... Και έσεις αν ήσασταν πρόεδρος/προπονητής/παίκτης ομάδας ΝΒΑ έτσι θα σκεφτόσασταν.
Ναί. 9/10 όμως πιστεύουν ότι το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο. wink.gif


Δεν αμφιβάλλει κανείς γι αυτό, το ΝΒΑ παραμένει το καλύτερο πρωτάθλημα παγκοσμίως σε όλα του τα μεγέθη (αγωνιστικό, διοικητικό, κόσμος που το παρακολουθεί ...σε όλα του). Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως τεχνικά παίζεται απαραίτητα και το καλύτερο μπάσκετ εκεί.
Το θέμα μας είναι όμως η TEAM USA.Το να μένουν έξω παίκτες από ένα διαδικαστικό κατ'α τ'αλλα ταξίδι-τουρνουά προφασιζόμενοι οι μισοί από αυτούς αν όχι όλοι τραυματισμούς φέρνει καταστροφή στη συνοχή μιας ομάδας που μην ξεχνάμε έχει να κερδίσει τουρνουά από το 2000.
Θυμηθείτε μόνον στο αντίστοιχο δικό μας παράδειγμα τι αντιμετώπιση είχε ο Ρεντζιάς όταν έχασε κάποια διαδικαστικά παιχνίδια προκριματικών λόγω Μπαρτσελόνας με την πρόφαση τραυματισμών (ελαφριών κατά βάση) για να καταλάβετε τη διαφορά αντιμετώπισης και φιλοσοφίας.
Και πείτε μου γιατί ο Πάρκερ, ο Ντιό, ο Νοβίτσκι, ο Μανού κι ένα σωρό άλλοι αστέρες του ΝΒΑ τρέχουν σαν παλαβοί παρότι και αυτοί έχουν τραυματισμούς, πολλά παιχνίδια , μεγάλα συμβόλαια κλπ... Η μόνη αφοπλιστική απάντηση είναι "γιατί το γουστάρουν τρελά".
Όταν οι Αμερικάνοι παίκτες θα "το γουστάρουν τρελά" επίσης και δεν θα προφασίζονται όλα τα παραπάνω τότε θα ξανακυριαρχήσουν...
morfi
QUOTE(sihainas @ May 24 2007, 03:29 AM) *
Να ρωτήσω... οι Ευρωπαίοι δεν αποτελούν επένδυση για τις ομάδες τους; Αναλογικά πάντα το ίδιο θα γίνει αν ο Ολυμπιακός για παράδειγμα χάσει πάλι τον Μάτσε...μπορεί να έχει μικρό συμβόλαιο εν συγκρίση με τα δεδομενα του ΝΒΑ αλλά τα έσοδα των ομάδων εκεί προφανώς επιτρέπουν τα μεγαλύτερα συμβόλαια.

Οπότε η δικαιολογία της "επένδυσης" σαφώς και ισχύει αλλά προφανώς ισχύει για όλους τους πάιχτες.

Ναί, και φυσικά αποτέλουν επένδυση όλοι οι παίκτες όλως των ομάδων. Αλλά...
1) Όπως λες και εσύ, άλλο η επένδυση ενός ΝΒΑer και άλλο του Μάτσε και του ΔΔ. Δεν κοστίζουν το ίδιο. Kobe>>>>>> του οποιουδήποτε εκτός ΝΒΑ.
Εξάλλου, οι σταρ του ΝΒΑ κουβαλούν μεγαλύτερο φορτίο στις ομάδες τους απ'ότι οι σταρ της ευρωπής. Δεν είναι το ίδιο να μείνι έξω ο Kobe (κοίτα μανία που έχω με τον Kobe biggrin.gif) με το να μείνει έξω ο Διαμαντίδης που θα είναι επίσης μεγάλη απουσία. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι στο ΝΒΑ παίζουν μόνο οι superstar κτλ κτλ.
Άσε που οι ΝΒΑer έχουν και συμβόλαια με αθλητικές εταιρίες. Τεράστια συμβόλαια. Πιο μεγάλα από την γραμματοσειρά που χρησιμοποιώ. 69.gif

2) Δεν είναι μόνο λόγοι επένδυσης. Καταρράκτη έχεις ? (<----- καινούργια ατάκα banana.gif) Αναφέρω κι' άλλους.

QUOTE(nikefalin @ May 24 2007, 06:59 AM) *
Δεν αμφιβάλλει κανείς γι αυτό, το ΝΒΑ παραμένει το καλύτερο πρωτάθλημα παγκοσμίως σε όλα του τα μεγέθη (αγωνιστικό, διοικητικό, κόσμος που το παρακολουθεί ...σε όλα του). Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως τεχνικά παίζεται απαραίτητα και το καλύτερο μπάσκετ εκεί.
Το θέμα μας είναι όμως η TEAM USA.Το να μένουν έξω παίκτες από ένα διαδικαστικό κατ'α τ'αλλα ταξίδι-τουρνουά προφασιζόμενοι οι μισοί από αυτούς αν όχι όλοι τραυματισμούς φέρνει καταστροφή στη συνοχή μιας ομάδας που μην ξεχνάμε έχει να κερδίσει τουρνουά από το 2000.
Θυμηθείτε μόνον στο αντίστοιχο δικό μας παράδειγμα τι αντιμετώπιση είχε ο Ρεντζιάς όταν έχασε κάποια διαδικαστικά παιχνίδια προκριματικών λόγω Μπαρτσελόνας με την πρόφαση τραυματισμών (ελαφριών κατά βάση) για να καταλάβετε τη διαφορά αντιμετώπισης και φιλοσοφίας.
Και πείτε μου γιατί ο Πάρκερ, ο Ντιό, ο Νοβίτσκι, ο Μανού κι ένα σωρό άλλοι αστέρες του ΝΒΑ τρέχουν σαν παλαβοί παρότι και αυτοί έχουν τραυματισμούς, πολλά παιχνίδια , μεγάλα συμβόλαια κλπ... Η μόνη αφοπλιστική απάντηση είναι "γιατί το γουστάρουν τρελά".
Όταν οι Αμερικάνοι παίκτες θα "το γουστάρουν τρελά" επίσης και δεν θα προφασίζονται όλα τα παραπάνω τότε θα ξανακυριαρχήσουν...

nikefalin όπως σου ξαναείπα, είναι τραυματίες και δεν μπορούμε να τους βάλουμε να παίξουν με το ζόρι. Άλλωστε υπεύθυνοι για αυτές τις αποφάσεις είναι οι γιατροί και όχι οι ίδιοι οι παίκτες. Το ότι έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Team USA για τρία χρόνια σημαίνει ότι το γουστάρουν τρέλα (όπως λες και εσύ) μιας και το έκαναν εν γνώση τους γνωρίζοντας ότι θα χάσουν τα επόμενα καλοκαίρια τους και θα παίζουν μπάσκετ φορώντας τις φανέλες με το εθνόσημο της χώρας τους. (πες μου, πόσο πολύ σε συγκίνησα ? banana.gif ). Αν μπορούσαν να παίξουν, θα παίζανε.
nikefalin
QUOTE(morfi @ May 25 2007, 12:21 AM) *
nikefalin όπως σου ξαναείπα, είναι τραυματίες και δεν μπορούμε να τους βάλουμε να παίξουν με το ζόρι.

Εμείς τους βάζουμε ? Ο Κολάντζελο είσαι ? biggrin.gif
QUOTE
Άλλωστε υπεύθυνοι για αυτές τις αποφάσεις είναι οι γιατροί και όχι οι ίδιοι οι παίκτες. Το ότι έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Team USA για τρία χρόνια σημαίνει ότι το γουστάρουν τρέλα (όπως λες και εσύ) μιας και το έκαναν εν γνώση τους γνωρίζοντας ότι θα χάσουν τα επόμενα καλοκαίρια τους και θα παίζουν μπάσκετ φορώντας τις φανέλες με το εθνόσημο της χώρας του. (πες μου, πόσο πολύ σε συγκίνησα ? banana.gif ). Αν μπορούσαν να παίξουν θα παίζανε.

..Το ζήτημα είναι άλλο...αν ήθελαν να παίξουν θα έπαιζαν με όλη τους την διάθεση δίχως να προφασίζονται άλλος γεννητούρια, άλλος τραυματισμούς, άλλος δίκες, άλλος ...το λουρί της... όλα αυτά είναι πολύ ωραίες δικαιολογίες για να είναι η αλήθεια (παραφράζω λίγο τη γλώσσα).

Εξάλλου όλα αυτά μένουν να αποδειχτούν στο Πεκίνο. έχουμε καιρό εως τότε biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.