QUOTE(NBAer @ Jan 29 2008, 22:17 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Υπηρχε αναβαθμιση σερβερ again?
Που ανακοινωνονται αυτα? Υπηχρε μια σελιδα/τοπικ αλλα τωρα δεν την βρισκω....
[edit]Ναι στο "Νέα-ανακοινώσεις" εβλεπα παλια, αλλα τωρα δεν υπηρχε καμια ανακοινωση....
Δεν ανακοινώθηκε γιατί κι εγώ ενημερώθηκα 5 μόλις λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία η οποία υποτίθεται θα κρατούσε 1 ώρα ("το πολύ" όπως με διαβεβαίωναν στο σχετικό μέηλ).
Δεν ξέρω τί αίσθηση χρόνου έχουν εκεί αλλά η μία ώρα τους κράτησε μία μέρα εδώ.
Μέηλ, tickets, τηλέφωνα στην αμερική...
προσπάθειες συνεννόησης με έναν τεχνικό που δε μπορούσαμε να συνεννοηθούμε...
Και ξαφνικά το φόρουμ δουλεύει και λαμβάνω ένα ξερό μήνυμα "το site σας δουλεύει κανονικά, λυπούμαστε για την ταλαιπωρία" και στις επίμονες ερωτήσεις μου "τί έφταιξε που το site ήταν κάτω 24 ώρες", μου δίνουν κάτι αόριστες απαντήσεις σχετικά με την αναβάθμιση....
Γι'αυτό ίσως είναι πιθανό να ξαναμετακινηθούμε και να την κάνουμε από εκεί.
QUOTE(NBAer @ Jan 29 2008, 22:17 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Οταν λετε αναβαθμιση σερβερ τι εννοειτε ακριβως?
Αναβαθμιση καπoιου part του hardware ή του software λογικα ε?
BTW τι ειδους υπολογιστη/server χρησιμοποιει το basketforum και τι ειδους software/operating system?
Η "αναβάθμιση σέρβερ" είναι λίγο γενική ως όρος, απλά την αναφέρουμε χάριν συντομίας.
Στην ουσία έγινε αναβάθμιση στο λογισμικό το οποίο "τρέχει" τις σελίδες .php στις οποίες είναι γραμμένος ο κώδικας του φόρουμ.
Το ένα περίεργο είναι ότι το μηχάνημα στο οποίο βρισκόμαστε, ήταν
ήδη αναβαθμισμένο σε αυτό που θέλανε να μας βάλουν (php5).
Το άλλο περίεργο είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ!!!!!!!!!!!
Θεέ μου...έχω τόσα νεύρα που ούτε στην Έφη δε μπορούσα να μιλήσω.
Όσον αφορά το λειτουργικό, τρέχουμε σε linux κι ο υπολογιστής...δεν έχει σημασία. Ένας quad με τρελές μνήμες και μεγάλο χώρο κλπ κλπ είναι, αλλά δεδομένου ότι είμαστε σε shared hosting δεν έχουν σημασία αυτά.