Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η καλυτερη εθνικη ομαδα της δεκαετιας του 2000
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
benchwarmer
Μια που τελειωνει αυτη η δεκαετια (ασχετο αλλα θα μπορουσαν να γινουν πολλα παρομοια poll, επιφυλασσομαι για το μελλον), και παρασυρομενος απο μια δυο κουβεντες που ειπωθηκαν στα τοπικ του Ευρωμπασκετ, ειπα να ανοιξω αυτο το poll να γινει καμια καλη κουβεντουλα οπως συνηθιζεται στο φορουμ smile.gif

Οι επιλογες πιστευω ειναι οι λογικες.

Υπαρχει ενα πολυ μεγαλο θεμα, εαν μιλαμε για διαρκεια χρονων, η για μεμονωμενη εμφανιση (team USA 2008 πχ), αλλα ελπιζω να καταληξουμε σε εναν κοινο παρονομαστη..
Air and King
Σε τετοιες περιπτωσεις το βασικοτερο κριτηριο ειναι αν οι ομαδες κατεβαζουν ως ενα σημειο οτι καλυτερο εχουν και βεβαιως το πικ αυτων των παιχτων.Η Dream Team του 92 ειχε τα περισσοτερα αστερια στο prime τους Τζορνταν-Μπαρκλει-Πιπεν-Ντρεξλερ-Γιουινγκ-Ρομπινσον-Μαλοουν-Στοκτον-Μαλλιν (ο Ματζικ και ο Μπερντ ηταν στα τελειωματα.Ο Ματζικ γυρισε για τους αγωνες) και αυτο ειναι πολυ σημαντικο!Πολυ σημαντικη η λεξη Prime!!!Moνο το 1996 ειχαμε κατι αναλογο!
Η Αμερικη ειναι μακραν η καλυτερη και αυτο το λεω γιατι εκτος απο τον Τελικο που κερδισε με 11 ποντους τους Ισπανους και βεβαια στους Ομιλους τους κερδισε με 37 και στα αλλα εκανε περηπατο εδειξαν οτι οταν κατεβαζουν οτι πιο καλο μπορουν δεν μπορει να τους νικησει κανεις!
Ενα συν ακομα σε αυτο που λεω ειναι οτι και παλι δεν κατεβασαν απολυτα οτι καλυτερο ειχαν ειδικα στους ψηλους.Πρινς-Μπουζερ-Μπος-και οχι τρια Πλειμεικερ Πολ-Ντερον-Κιντ αλλα δυο δεν θα ειχαν θεση σε μια ομαδα ονειρο.....

Δηλαδη:

Γουειντ
ΛεΜπρον
Κομπι
Πολ
Χαουαρντ
Καρμελο
Πιρς: αντι Πρινς
Ντανκαν: αντι Μπουζερ
Γκαρνετ: αντι Μπος
Αλλεν: αντι Ντερον η Κιντ(δεν χρειαζονται 3 πλειμεικερ)
Καρτερ: αντι Ρεντ
Κιντ

αλλοι υποψηφιοι:Ντουραντ,Ροι,Αρινας,Αιβερσον,Σακ
(ακομα και στα 37 του ποιος θα τον σταματαγε?),Μακρειντι,Μπιλαμπς,Αμαρε,Γκρειντζερ,Τζοε Τζονσον........κ.α

Δευτερη η Ισπανια.Και απο αποψη διακρησεων,μπασκετικης φινετσας,παιχτες ποιοτηκους..........
Green Warrior
Συνολικά στη δεκαετία 2000-2009 είναι η Αργεντινή που έχασε μόνο ένα μετάλλιο από όσα διεκδίκησε (παγκόσμιο 2006 4η θέση) είναι πρώτη στη βαθμολογία της Φιμπα και έχει κατακτήσει 2 πρώτες θέσεις το 2001 και το 2004 (βάζω μέσα και το παναμερικανικό πρωτάθλημα)
red pyramid88
Και εγώ Team USA ψήφισα, αν και με βάση τις διακρίσεις η Ισπανία είναι πρώτη. Όπως και να έχει, η ποιότητα του κάθε παίκτη απο αυτή την ομάδα είναι τέτοια που δεν αφήνουν άλλη επιλογή. Ακόμη και οι ομάδες των ΗΠΑ που δεν πήραν χρυσό όπως αυτή του 2006 πάντως είχαν παικταράδες μέσα (Johnson, Hinirch, etc.).
joi
Δεν θέλω να παραγνωρίσω την τεράστια μπασκετική αξία της ομάδας των ΗΠΑ, αλλά η ψήφος πήγε στην Ισπανία.
Κυρίως επιλέγω με βαση το μπάσκετ που είδα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε φινέτσα.

Οι ΗΠΑ δεν με πείσανε την τελευταία 5ετία πως είναι ομάδα. Πιο πολύ μου φέρνουν σε ένα σύνολο χωρίς ιδιαίτερη συνοχή, αλλά με τις καλύτερες μονάδες στον κόσμο. Αν κατεβούνε σοβαροί του χρόνου, μπορεί και να αλλάξω άποψη...

Η Αργεντινή στο peak ήταν πολύ εντυπωσιακή ομάδα. Πλήρης και με συνοχή. Θα μπορούσα ίσως δώσω κεί την ψήφο.
Από την άλλη, το μπασκετ που αποδίδανε ήτανε, μου φαίνεται, ένα κλικ κάτω από αυτό της Ισπανίας. Less dominant. Παρόλα αυτά μιλάμε για λεπτές ισσοροποίες και μικρές διαφορές.

Οι άλλες επιλογές, για τον ένα ή τον άλλο λόγο είναι πιο πίσω...

petrovic
Η λογική λεει Ισπανία γιατί είναι πράγματι η πιο dominant και η πιο εντυπωσιακή αλλά θα προτιμήσω αυτό που λεει η καρδιά:Αργεντινή, η ομάδα με τα μεγαλύτερα καρύδια,τις τεράστιες προσωπικοτητες και την πιο "αντρική " συμπεριφορά (ούτε βεντετισμοί, ούτε ειρωνικά γελάκια,ούτε ξιπασμένες γκριμάτσες, ούτε τίποτα.Μόνο παίξιμο στο full). Η ομάδα που πήρε τον αέρα των ΗΠΑ σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις και έδειξε το δρόμο στους υπολοίπους.
Air and King
QUOTE(red pyramid88 @ Sep 21 2009, 10:01 ) *
Ακόμη και οι ομάδες των ΗΠΑ που δεν πήραν χρυσό όπως αυτή του 2006 πάντως είχαν παικταράδες μέσα (Johnson, Hinirch, etc.).

Σε μια Τοπ-12αδα δεν χωραει ο Τζοε Τζονσον που ειναι πολυ καλος παιχτης.Ο Χαινριχ ουτε απο εξω δεν περναει.Ξαναλεω η Αμερικανοι κατεβασαν οτι καλυτερο ειχαν για τελευταια φορα το 1996.Ουτε το 2000-2002(η χειροτερη ομαδα)-2004-2006 κατεβασαν οτι καλυτερο.Το 2008 εφτασαν ως ενα σημειο αλλα και παλι τουλαχιστον οι 4 απο τους 12 δεν ειχαν θεση στην καλυτερη δυνατη 12αδα.

Ουτε το 2000-2002-2004-2006 κατεβασαν οτι καλυτερο.
Marciulionis
Εγώ ψήφισα Ισπανία, κυρίως για το μπάσκετ που έπαιξε σε βάθος χρόνου. Ήταν μια πολύ ευχάριστη αλλαγή από το τσούκου-τσουκου μπάσκετ που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά από τις κορυφαίες ομάδες, και κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά το θέαμα με την ουσία και την άμυνα με την επίθεση.

Αν έπρεπε να ψηφίσω μία συγκεκριμένη ομάδα θα ψήφιζα τις ΗΠΑ των Ολυμπιακών αγώνων πάντως. Ήταν μια εκπληκτική ομάδα πέραν συναγωνισμού και προσωπικά δε συμμερίζομαι την άποψη ότι θα μπορούσε να κοντραριστεί με διαφορετική διαιτησία. Ίσως απλά η διαφορές να ήταν λίγο μικρότερες.
a bullet for your head
Ψηφισα Ισπανια, με γνωμονα τη διαρκεια σε υψηλοτατο επιπεδο ,σε επιτυχιες,αλλα και στη ποιοτητα του μπασκετ που εχει παιξει..νομιζω οτι η Ισπανια των τελευταιων ετων,ετεινε προς το ολοκληρωτικο μπασκετ..
Απο κει κ περα..η Αργεντινη με αυτη τη φουρνια παικτων που διεθετε,επαιξε και αυτη παρα πολυ καλο μπασκετ,εκανε επιτυχιες και κερδισε απο πολλους τη συμπαθεια..
Οι Σερβοι του 2001 & 2002,ηταν μια πραγματικα πολυ μεγαλη ομαδα..αποτελουμενη απο κορυφαιους παικτες & εχοντας για προπονητη,τον πιο υποτιμημενο μεγαλο προπονητη..τον Σβετισλαβ Πεσιτς..
Οι Λιθουανοι επαιξαν ''υπερηχητικο'' μπασκετ το 2003..αν θα επρεπε να διαλεξω μια μεμονωμενη διοργανωση δηλαδη,θα επελεγα σιγουρα τους Λιθουανους του 2003..
Τελος η Team USA του 2008,ηταν ασταματητη...αλλα γενικα ''εχασε ποντους'',απ τις προηγουμενες αποτυχημενες διοργανωσεις τους..Εαν και οταν θελουν ομως..ειναι αυτοι τα ''αφεντικα''..
thrylos7
Για διάρκεια:

1. Αργεντινή
2. Ισπανία

Μεμονωμένες σεζόν:

1. Ισπανία 08
2. Ελλάδα 06
red pyramid88
QUOTE(Air and King @ Sep 21 2009, 11:14 ) *
Σε μια Τοπ-12αδα δεν χωραει ο Τζοε Τζονσον που ειναι πολυ καλος παιχτης.Ο Χαινριχ ουτε απο εξω δεν περναει.Ξαναλεω η Αμερικανοι κατεβασαν οτι καλυτερο ειχαν για τελευταια φορα το 1996.Ουτε το 2000-2002(η χειροτερη ομαδα)-2004-2006 κατεβασαν οτι καλυτερο.Το 2008 εφτασαν ως ενα σημειο αλλα και παλι τουλαχιστον οι 4 απο τους 12 δεν ειχαν θεση στην καλυτερη δυνατη 12αδα.

Ουτε το 2000-2002-2004-2006 κατεβασαν οτι καλυτερο.


Χμ, δηλαδή πόσα άλλα δυάρια-άσσους μπορείς να σκεφτείς το 2006 που θα ήταν μέσα σε αυτή την ομάδα και ήταν καλύτεροι απο αυτούς τους 2? Ακόμη και αν αναφέρεις 2-3 για τον καθένα δεν αλλάζει το γεγονός πως και οι 2 τους συγκαταλέγονταν στους καλύτερους στις θέσεις τους, είναι πολύ αξιόλογοι και δε μπορούν να θεωρηθούν δευτεράτζες σε καμία περίπτωση. Δε χρειάζεται να διαλέξουν τους 12 καλύτερους ακριβώς για να θεωρηθεί καλό το σύνολο που στέλνουν.
ashton
QUOTE(Green Warrior @ Sep 21 2009, 09:54 ) *
Συνολικά στη δεκαετία 2000-2009 είναι η Αργεντινή που έχασε μόνο ένα μετάλλιο από όσα διεκδίκησε (παγκόσμιο 2006 4η θέση) είναι πρώτη στη βαθμολογία της Φιμπα και έχει κατακτήσει 2 πρώτες θέσεις το 2001 και το 2004 (βάζω μέσα και το παναμερικανικό πρωτάθλημα)


συμφωνω απολυτα
panos75
Ψήφισα Λιθουανία (ο μόνος μέχρι τώρα smile.gif ) γιατί όπως αναφέρθηκε το μπάσκετ που έπαιξε τη διετία 2003-04 ήταν διαστημικό. Μου θύμισε τις μεγάλες ομάδες της δεκαετίας του '80 όπυ έβλεπες ακόμη και σέντερ 2.10 να τρέχουν στον αιφνιδιασμό.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει επ'ουδενί ότι η Αργεντινή και η Ισπανία ήταν κατώτερες ομάδες ή ότι δεν προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις στη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας.
Magnus92
Δυστυχως ωφειλω να ομολογησω πως καλυτερη ομαδα ηταν η Ισπανια για αυτην την δεκαετια !
colonel gomelsky
QUOTE(Magnus92 @ Sep 21 2009, 23:48 ) *
Δυστυχως ωφειλω να ομολογησω πως καλυτερη ομαδα ηταν η Ισπανια για αυτην την δεκαετια !


Ψήφισα Γιουγκοσλαβία. Αυτό που κάναν στην Ιντιανάπολη ήταν πραγματικά ανεπανάληπτο.
Razorblade Fish
QUOTE(colonel gomelsky @ Sep 21 2009, 23:58 ) *
Ψήφισα Γιουγκοσλαβία. Αυτό που κάναν στην Ιντιανάπολη ήταν πραγματικά ανεπανάληπτο.


Οντως.Πηραν το Παγκοσμιο με καλυτερο παικτη εναν Ελληνα(Πιτσιλκας)...Μπροστα σε αυτα που περασαν οι δυσμοιροι Αργεντινοι,Λιθουανοι και Ελληνες δεν περασαν τιποτα...
captain charisma
καλυτερη ομαδα της δεκαετιας ως προς διαρκεια ειναι η ισπανια με καποια μικρα σκαπανεβασματα
1999 ασημενιο στο ευρωμπασκετ της γαλλιας
2001 χαλκινο στο ευρωμπασκετ της τουρκιας
2002 5 θεση αφου αποκλειστηκαν απο τον ντιρκ.
2003 ασημενιο ο γκαζολ παλεψε τον τελικο με ηγετικη εμφανιση στι 2 ημιχρονο(36π) αλλα η λιθουανια ηταν κλασεις ανωτερη
2004 μια ηττα καναν σ ολο το τουρνουα με τους αμερικανους στους 8 και βγηκαν 7
2005 4 θεση χωρις τον γκαζολ αλλα χρειαστηκε να τους αποκλεισει παλι ο ντιρκ..
2006 παγκοσμιοι πρωταθλητες
2007 ασημενιο στην εδρα τους
2008 ασημενιο στην κινα
2009 πρωταθλητες ευρωπης

καλυτερο μπασκετ επαιξε η αργεντινη το 2002 και 2004
οπως και η λιθουανια το 2003 και 2004 που επαιξε ομορφο μπασκετ.
traveller
H Iσπανία για τους λόγους που ανέφεραν ο bullet και ο dirk είναι σαφώς η ομάδα της 10ετίας.

Η ψήφος μου πήγε στους Γικούγκους, γιατί Ιντιανάπολις δεν υπήρξε πριν και δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει. Μόνο αυτοί.
aegeansheed
Argentina, επειδή συνδύαζε ομαδική δουλειά, θέαμα και αποτελεσματικότητα με μοναδική ισοροπία.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.