Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΟΤΟ + ΟΔΗΓΗΣΗ = ΘΑΝΑΤΟΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pierce
Μαμα βγηκα με τους φιλους μου. Πηγα σε ένα παρτυ και θυμήθηκα αυτό που μου ειχες πει, να μην πιω αλκοολ. Μου ειχες ζητησει να μην πιω επειδη θα επρεπε να οδηγησω μετα, ετσι ηπια ένα αναψυκτικο. Ημουν υπερηφανη για μενα, γιατι ειχα ακουσει αυτό που τοσο γλυκα με ειχες συμβουλευσει πριν φυγω, να μην πιω αν πρεπει να οδηγησω, σε αντιθεση με αυτό που μου ελεγαν οι φιλοι μου. Εκανα τη σωστη επιλογη η συμβουλη σου ηταν η σωστη.
Όταν το παρτυ τελειωσε ολοι μπηκαν στα αυτοκινητα τους χωρις να είναι σε θεση να οδηγησουν. Εγω πηρα το αμαξι μου ημουν σιγουρη ότι ημουν καθαρη. Δεν μπορουσα να φανταστω μαμα αυτό που με περιμενε...
..
Τωρα ειμαι εδώ ξαπλωμενη στην ασφαλτο και ακουω ένα αστυνομικο να λεει «το παιδι που προκαλεσε το δυστηχημα ηταν μεθυσμενο». Μαμα η φωνη του ακουγετε τοσο μακρυνη. Το αιμα μου είναι παντου στην ασφαλτο και εγω προσπαθω με ολες μου τις δυναμεις να μην κλαψω. Ακουω τους γιατρους να λενε ότι αυτή η κοπελα δεν θα τα καταφερει. Ειμαι σιγουρη ότι το άλλο παιδι που οδηγουσε δεν το ειχε καν φανταστει όταν ετρεχε τοσο πολύ. Στο τελος αυτος ειχε αποφασισει να πιει και εγω τωρα πρεπει να πεθανω. Γιατι το κανουν αυτό μαμα ? αφου ξερουν ότι θα καταστρέψουν ζωες ? Ο πονος που νιωθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιαδες μαχαιρια. Πες στην αδερφη μου να μην φοβηθει στο μπαμπα να είναι δυνατος! Καποιος επρεπε να πει σε αυτό το παιδι οτι δεν επρεπε να πιει αν θα οδηγουσε. Ισως αν του το ελεγαν οι δικοι του όπως εκανες εσυ, τωρα να ημουν ζωντανη...
..
Η ανασα μου γινετε ολο και πιο αδυνατη και αρχιζω να φοβαμαι μαμα.. Αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμες και ειμαι τοσο απελπισμενη. Θα ηθελα τοσο να σε αγκαλιασω μαμα ...και να σου πω ποσο σε αγαπαω
Σε αγαπαω μαμα...αντιο!!!

Αυτές οι λεξεις γραφτηκαν από μια δημοσιογραφο που ηταν παρούσα σε ένα δυστηχημα. Η κοπελα ενώ πέθαινε ψυθιριζε αυτές τις λεξεις - η δημοσιογραφος τις εγραφε σοκαρισμενη. Η ιδια δημοσιογραφος αρχισε μια εκστρατεια εναντιον της οδηγησης υπο την επήρεια Αλκοολ.
Αν αυτό το μηνυμα εφτασε σε εσενα και το διαγραψεις χανεις την ευκαιρια , ακομα και αν δεν πινεις να δωσεις στους αλλους να καταλαβουν ότι και η δικη σου ζωη κινδυνεύει. Αυτή η μικρη χειρονομια μπορει να κανει τη διαφορα!

μου ηρθε σημερα με μαιλ.

θελω να ξερω ποσα κιλα μ@λ@κι@ς μπορει να κουβαλαει καποιος οταν πινει και μετα περνει τα κλειδια και παει να οδηγησει. δεν ειναι μονο για αυτο το περιστατικο.γενικα. ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΕ ΡΕ?και καλα την δικια σου τη ζωη τη γραφεις στα τετοια σου. δικαιωμα σου . οι αλλοι τι σου φταινε ρε που βγηκαν να κανουν την βολτα τους ή να πανε στην δουλεια τους? angry_red.gif
ολοι νομιζουν οτι ειναι οδηγαρες και οτι και να πιουν δεν θα τους πειραξει. ο λεωνιδας ο κιρκος πολυπρωταθλητης ραλλι ειχε πει''οποιος πραγματικα πιστευει οτι ειναι καλος οδηγος τα τελευταια του γενεθλια θα ειναι συντομα...''
και κατι τελευταιο. απο τη στιγμη που ο σενα πεθανε οδηγωντας κανενας δεν μπορει να ειναι σιγουρος οταν οδηγαει.-
sarounas
δεν χωράνε λόγια γι' αυτό 19.gif
το πρόβλημα αυτό αποτελεί πραγματική μάστιγα, ειδικά για την Ελλάδα
δεν νομίζω ότι είναι μόνο ο ενθουσιασμός που ευθύνεται για αυτό, αλλά και
η ψευτομαγκιά και η βλακεία που δυστυχώς είναι ανίατες ασθένειες 68.gif
Air Kef
Τεράστιο θέμα και η μάστιγα της Ελλάδας μαζί με την ανεργία και την παιδεία.

Όσοι οδηγάμε και πιστεύουμε ότι είμαστε καλοι οδηγοί,ας περάσουμε μια βόλτα απο το ΚΑΤ και τον όροφο με τα τροχαία.Αυτά που βλέπει κάποιος μπορούν να τον κάνουν να αλλάξει άποψη για τα πάντα.

Δν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και δν καταλαβαίνουμε ότι δν πρέπει να οδηγάμε όταν έχουμε πιει.

Ένας φίλος μου,εδώ στην Λάρισα, είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο.Ευτυχώς για αυτόν δν σκοτώθηκε.

"Είχα βγει και ήπια.Μόλις βγηκα απο το κλαμπ για να γυρισω,έλεγα πως θα γυρισω τώρα...Τελικά μπήκα στο αμάξι και είπα "με 30 και θα φτάσω".
Μπαινω μέσα,βάζω 1η,βάζω 2η,βάζω 3η,ε μετά δν θυμάμαι.
Τελικά σε ένα ζιγκ ζαγκ έχασα τον έλεγχο και έπεσα σε κάτι χωράφια."

Και είναι παιδι που δν τον λες με τπτ ούτε παλαβο,ούτε ανεύθυνο ούτε ρεμάλι.Μια χαρά άνθρωπος με τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι.
Keyser_Soze
Πραγματικά συγκλονιστικό μέιλ. Βούρκωσα είναι η αλήθεια.

Όσοι θέλετε να δείτε και την πιο μακάβρια εκδοχή του θέματος κάντε κλικ εδώ ---> ΧΧΧΧ

(edited by dizzy_fingers: δεν έκανες τίποτα κακό...εξηγώ τους λόγους πιο κάτω, όμως, γιατί το έβγαλα)
Air Kef
Ρε Μανο τι εβαλες..

Μην πάτε στο ΚΑΤ.Απλά κάντε κλικ στο λινκ του Κάιζερ.Και προετοιμαστείτε.
Pierce
QUOTE(Keyser_Soze @ Nov 20 2006, 08:18 PM) *
Πραγματικά συγκλονιστικό μέιλ. Βούρκωσα είναι η αλήθεια.

Όσοι θέλετε να δείτε και την πιο μακάβρια εκδοχή του θέματος κάντε κλικ εδώ --->xxx

οποιος δεν αντεχει σκληρες σκηνες καλυτερα να μην το κατεβασει... πραγματικα αποστοματικο...
πραγματικα ειναι καλυτερο να πεθαινεις σε αυτες τις περιπτωσεις. και για σενα και για τους γυρω σου. μια ζων μαρτυριο ... και μια ζωη γεματη τυψεις...
rchos
το ειχα ξαναδει αυτο με την κοπελα οποτε οταν το ανοιξα ημουν προετοιμασμενος!βεβαια επαθα παλιι ακριβως το ιδιο σοκ που επαθα την πρωτη φορα!σοκαριστικη ειναι και η εικονα του παλικαριου που το εκανε που κλαιει!
το τραγικο ειναι οτι μπορει να συμβει και στο καλυτερο παιδι να οδηγησει ενω εχει πιει παραπανω!και η στραβη δεν ειναι μακρια!
apkat
Παιδια παραειναι σκληρες οι σκηνες..Τα εχασα δε σας κρυβω..Τι πραγμα ηταν αυτο?οτι πιο σοκαριστικο εχω δει ποτε στη ζωη μου
diama13
Γιατι δεν μορω να δω τις εικονες κ εγω??το κατεβασα αλλα δεν μου ανοιγει.... 68.gif
dizzy_fingers
Καλύτερα.
Το έχω ξαναδεί αυτό το κειμενάκι και αυτές τις εικόνες και ήξερα τί θα έβλεπα όταν το κατέβαζα.

Μανώλη, σόρρυ που σου άλλαξα το ποστ, αλλά αυτό το παίρνω πάνω μου.
Το κορίτσι έπαθε σοβαρή ζημιά και πιθανότατα δε θα γνωρίσει καθόλου χαρά στην υπόλοιπη ζωή της. Καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν με τη δύναμη της εικόνας να αλλάξουν τη γνώμη κάποιων ασυνείδητων.
Το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, δε θα το αναλύσω τώρα και δε μπορώ να γνωρίζω αν όντως είναι ή όχι.
Αλλά με τίποτα δε θα επιτρέπω να περιφέρεται η εικόνα της σαν να είναι ένα έκθεμα σε freak show (το ξέρω ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή σου), τουλάχιστον όχι στο φόρουμ μας.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν η ίδια γνωρίζει ότι οι φωτογραφίες της κυκλοφορούν στο ίντερνετ...και δε θα ήθελα να μάθω πως θα ένιωθε αν ξαφνικά έβλεπε τον εαυτό της σε κάποιο site.

Στο θέμα μας τώρα, ένας ακόμη λόγος για τον οποίον πρέπει να φοράτε κράνος είναι ο εξής:
Ένας γνωστός μου ήθελε να κάνει σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά του και ήταν έτοιμος να εισαχθεί στην εντατική.
Έλα όμως, που δεν υπήρχαν κρεββάτια. Και ξέρετε, δεν είναι πάντα "ο κακός προγραμματισμός του κράτους" και η "κακή κατάσταση της κρατικής υγείας" που μας λένε συνεχώς τα κανάλια, που τον ανάγκασαν να περιμένει σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι να ελευθερωθεί μία θέση.
Ένα μάτσο πιτσιρικάδες που οδηγούσαν χωρίς κράνος ήταν...

- "Ποιόν πειράζει αν δε φοράω κράνος και χτυπήσω? Τον εαυτό μου μόνο αφορά".
- Ε, είδες που τελικά αφορά και άλλους?
Warrior
Kαλα που απεφυγα να τις δω,ε??
dizzy_fingers
Ναι.
Οι αντιδράσεις των παιδιών παραπάνω δεν ήταν ψεύτικες....

Πιστεύω όμως, πως και το πρώτο ποστ με το κείμενο (κατά πάσα πιθανότητα, η ιστορία είναι ψεύτικη, αλλά ασφαλώς δεν είναι αυτό το θέμα μας) είναι αρκετά σοκαριστικό και συγκινητικό ώστε να μας βάλει στο κλίμα του τόπικ....και όχι να μας αναγκάσει να επικεντρωθούμε σε κάτι που δε μας βοηθά να δούμε τη γενική εικόνα.
diama13
Συμφωνω....τι εικονα ειναι αυτη δλδ?
Air Kef
Mια 20χρονη γυναικα που οδηγούσε και έπεσε πάνω της ενας 17χρονος που ήταν λιγο χάι.Την δειχνει πριν και μετά το ατύχημα.Ακομα και 4 χρόνια μετά το ατύχημα και πολλές πλαστικές επεμβάσεις το θέαμα είναι απάνθρωπο απο τα εγκαυματα και τις παραμορφώσεις.

Σπύρο καλά έκανες.

Έχω διαβάσει σε βιβλίο του Ιαβέρη ότι όταν δν φοράς κράνος μπορεί να σε ενοχλήσει κάτι στα ματια όπως ένα έντομο ή ένα αντικείμενο ,να χάσεις τον έλεγχο της μηχανης, και να πέσεις πάνω σε κάποιους...
diama13
Απιστευτο.....εγω ξερω κ για ενα αλλο ατυχημα που μια παρεα ηταν ολοι μεθυσμενοι κ ο καθενας τους οδηγουσε αυτοκινητο κ επεσε ο ενας πανω στον αλλον και επεσαν σαν τις χιωτισες ενας ενας στον γκρεμο...αμα τα σκεφτει καλα αυτα καποιος,ειναι πολυ μακαβρια..... 68.gif
thrylos7
Το link φαίνεται ακόμα σε κάποιο quote...

Συνήθως πάντως το ποτό ευθύνεται γι' αυτά...

Αν κάπου πρέπει να μπουν τρελά πρόστιμα, είναι σε περιπτώσεις αλκοτέστ... Να τον τσακίζουν οικονομικά, όποιος κι αν είναι...
trefoil 13
QUOTE(thrylos7 @ Nov 22 2006, 12:15 AM) *
Αν κάπου πρέπει να μπουν τρελά πρόστιμα, είναι σε περιπτώσεις αλκοτέστ... Να τον τσακίζουν οικονομικά, όποιος κι αν είναι...

Δεν νομίζω ότι τα πρόστιμα είναι η λύση. Αν δεν μπει στην συνείδηση του καθένα ότι δεν πρέπει να οδηγεί μεθυσμένος, όσα πρόστιμα και να πέσουν, η κατάσταση θα παραμένει ίδια...
thrylos7
Μιλάμε για τους Έλληνες έτσι; Εδώ κάναμε πόσα χρόνια να μάθουμε να φοράμε ζώνη... (Έχω την εντύπωση ότι κι αυτό το εφαρμόσαμε όταν υπήρξε νόμος και αντίστοιχη τιμωρία)

Το θέμα δεν είναι να μάθει να μην οδηγάει μεθυσμένος(γιατί πολύ απλά εκείνη τη στιγμή είναι μεθυσμένος), αλλά να μάθει να μην πίνει όταν πρόκειται να οδηγήσει... και πιστεύω ότι μόνο με ιδιαιτέρως τσουχτερά πρόστιμα μπορεί να γίνει κάτι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Air Kef
Συμφωνώ απολύτως με τον Νοτη το ίδιο και η εκαστοτε Κυβέρνηση μιας και τα πρόστιμα έχουν ανέβει παρα πολύ τον τελευταίο καιρό και για να μην σβήνονται το πρόστιμο μεταφέρεται στην εφορία και εκει πληρώνεται από οσο ξέρω.
liolias
Εγω δεν συμφωνω. Οποιος πιανεται μεθυσμενος πρεπει να του περνουν το διπλωμα και οχι να πληρωνει απλα ενα προστυμο. Δεν γινετε να ειμαστε πρωτη σε τροχαια σε ολη την Ευρωπη. Και φυσικα παντα ζωνη και κρανος.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.