Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γιάννης Αντετοκούνμπο
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
bbplayer
QUOTE (comrade @ Apr 12 2013, 18:01 ) *
..................

επειδή δεν έχω πολυκαταλάβει τι τελικά θα παίξει. Αυτό που γράφεις αναιρεί το link που έδωσε ο φίλος plokamias το πρωί ?

QUOTE (plokamias @ Apr 12 2013, 00:39 ) *
http://www.gazzetta.gr/ellada/article/3894...ia-antetokoympo

Φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό.......
comrade
Οχι, δεν νομιζω οτι το αναιρει. Απ οτι καταλαβα, για τον αντετοκουμπο θα γινει μια εξαιρεση. Γι αυτο και η παρεμβαση του στυλιανιδη.
Απλα εξηγησα τι ισχυει γενικα για τους μεταναστες και την αποκτηση ιθαγενειας, ωστε να καταλαβετε που ειχε κολλησει η υποθεση. Στο "παγωμα" της διαταξης του νομου ραγκουση δηλαδη.

Παντως ειναι προς τιμην του οταν λεει: "Φυσικά και θέλω να τιμήσω τη χώρα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν είναι μόνο εγώ, είναι χιλιάδες παιδιά μεταναστών που έχουν το ίδιο πρόβλημα και ελπίζω να λυθεί για όλους".
Το λεει αυτο, γιατι εχει ακριβως υποψη του, τη κατασταση που επικρατει σ αυτο το θεμα.
natouralistis
QUOTE (VAST333 @ Apr 12 2013, 00:23 ) *
Εκτος αν ξερετε εσεις καναν Ελληνα που να λεει ''αμα δεν μ αφησουν με την Εθνικη ισως να μου προτεινει μια αλλη ευρωπαικη ομαδα και να δεχθω''.Εντελως εμποριο...Αμα εισαι Ελληνας λες παιζω ή στην ελλαδα η πουθενα,τελος.Οχι θα ηθελα Έλλαδα αλλα τι να κανω τελικα ισως εχω κ ισπανικες ριζες τωρα που το σκεφτομαι.... Κ αμα αισθανεσται εσεις καλα μ αυτο...

Λονδίνο 2012: "Ο Γερμανός"... Σιδέρης Τασιάδης στο βάθρο
Ενα Ελληνόπουλο από τον Εβρο κατέκτησε στο κανόε καγιάκ το ασημένιο μετάλλιο με τα χρώματα της Γερμανίας

Το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό σλάλομ του κανόε καγιάκ κατέκτησε ο Σιδέρης Τασιάδης. Το όνομά του μπορεί να μη λέει τίποτα στους έλληνες φιλάθλους, καθώς δεν είναι μέλος της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, αφού ο 22χρονος αθλητής εκπροσωπεί στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες τη Γερμανία, τη χώρα όπου μεγάλωσε και η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθεί πέρυσι πρωταθλητής Ευρώπης και φέτος ασημένιος Ολυμπιονίκης. Ο Τασιάδης έκανε την καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό με 98,94. Στον τελικό κατέβασε τον χρόνο του σε 98,09, αλλά τον ξεπέρασε ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα Τονί Εστανγκέ (97,06).

Ο Τασιάδης γεννήθηκε στο Αουγκσμπουργκ της Γερμανίας αλλά ο πατέρας του Τάσος Τασιάδης είναι Ελληνας από τα Κομαρά του Εβρου. Ενα μικρό χωριουδάκι 700 κατοίκων στο τρίγωνο της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Ελληνίδα είναι και η μητέρα του Μαρία που γεννήθηκε στην περιοχή της Ζώνης λίγο πιο νότια. Ηταν μετανάστες στη Γερμανία αλλά όταν ο Σιδέρης έγινε 5 χρονών επέστρεψαν για μόνιμη εγκατάσταση στα Κομαρά όπου ζει ακόμη και σήμερα ο παππούς του. Εκεί πρωτοπήγε σχολείο ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Σιδέρης. Η ζωή δεν ήταν όμως εύκολη και πέντε χρόνια μετά ξαναπήραν οικογενειακώς τον δρόμο της μετανάστευσης.

Την περασμένη Κυριακή που ο Τασιάδης πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δυο πράγματα ενδιαφέρθηκαν να μάθουν. Αν είναι Ελληνες οι δυο του γονείς ή προέρχεται από μικτό γάμο και αν στο βάθρο των νικητών εκτός από τη γερμανική σημαία θα σηκώσει και την ελληνική. Στο σπίτι του Σιδέρη ακόμη και σήμερα μιλάνε ελληνικά και οι γονείς με την αδερφή του στα ελληνικά τον επευφημούσαν όταν διεκδικούσε το μετάλλιο στο «Lee Valley White Water Cente» του Λονδίνου.

Ο Σιδέρης ήταν ωστόσο ξεκάθαρος ότι στο Λονδίνο αγωνίζεται για τη χώρα που τον ανέδειξε τελικά Ολυμπιονίκη. «Θα κρατήσω μόνο την γερμανική σημαία» απάντησε με ειλικρίνεια στο «Protagon». Στην ερώτηση γιατί όχι και την ελληνική, ο 22χρονος Ολυμπιονίκης ήταν ξεκάθαρος: «Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς. Δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά».

Και ο Σιδέρης Τασιάδης συμπλήρωσε: «Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Η Γερμανία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και ζω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον. Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στην Αστυνομία και όταν με το καλό σταματήσω τους αγώνες, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά. Θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την χώρα να ανεβάσω στο βάθρο οτιδήποτε άλλο πέρα από την γερμανική σημαία».

Στην εύλογη απορία αν αισθάνεται Ελληνας ή Γερμανός, ο Σιδέρης Τασιάδης δεν θέλησε να προσποιηθεί. Διευκρίνισε ότι η Ελλάδα και φυσικά υπάρχει κάπου στην καρδιά του, αλλά ως δεύτερη πατρίδα. «Πάνω από όλα νιώθω Γερμανός. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε.

Και επειδή κάποιοι «πατριώτες» ίσως σπεύσουν να του καταλογίσουν διάφορα, καλό είναι να ακούσουν την απάντησή του στην ερώτηση πώς τον αντιμετώπισαν και πώς κέρδισαν οι Γερμανοί τον γιο δυο ελλήνων μεταναστών οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα τους διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή από εκείνη την οποία βίωναν στον ακριτικό Εβρο.
«Στη Γερμανία δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής μου. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Γνωρίζω βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειλικρινά εύχομαι να τα ξεπεράσετε», υπογράμμισε ο Σιδέρης.

Ποιός είναι πιο Έλληνας από τους δύο; Ο Σιδέρης ή ο Αντετοκούμπο;
bbplayer
QUOTE (comrade @ Apr 13 2013, 00:17 ) *
Οχι, δεν νομιζω οτι το αναιρει. Απ οτι καταλαβα, για τον αντετοκουμπο θα γινει μια εξαιρεση. Γι αυτο και η παρεμβαση του στυλιανιδη.
Απλα εξηγησα τι ισχυει γενικα για τους μεταναστες και την αποκτηση ιθαγενειας, ωστε να καταλαβετε που ειχε κολλησει η υποθεση. Στο "παγωμα" της διαταξης του νομου ραγκουση δηλαδη.

Παντως ειναι προς τιμην του οταν λεει: "Φυσικά και θέλω να τιμήσω τη χώρα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν είναι μόνο εγώ, είναι χιλιάδες παιδιά μεταναστών που έχουν το ίδιο πρόβλημα και ελπίζω να λυθεί για όλους".
Το λεει αυτο, γιατι εχει ακριβως υποψη του, τη κατασταση που επικρατει σ αυτο το θεμα.

οκ, ευχαριστώ πολύ
SteveNashidis
QUOTE(priest @ Apr 15 2013, 22:04 ) *

cool.gif Τρέμεται γατάκια Ισπανοί, Γάλλοι και λιθουανοί biggrin.gif
Giannis83
Οπότε θα κατεβάσουμε ωραία Εθνική Νέων τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό, με Αντετοκούμπο-Μποχωρίδη-Λαρεντζάκη-Αγραβάνη-Καμπερίδη πιθανή 5άδα, και τους Μελισσαράτο-Σλαφτσάκη-Μήτσιαλο από πίσω...
VAST333
Δηλαδη ορισμενοι θεωρουν οτι οποιος ειναι καλος κ εχει ζησει στην Ελλαδα και θελει ο ιδιος θα μπορει να παιζει στην εθνικη μας ομαδα...

Κ γω θελω να παει καλα η ομαδα μας,αλλα δεν παρασυρομαι απο τα θελω μου...Θα θελα να ειχε εστω εναν Ελληνα γονεα.

Ειδαλλως ας ανοιξουν οι ασκοι του αιολου,υπαρχουν κ πολλοι αμερικανοι που εζησαν πολλα χρονια εδω κ θα θελαν να παιξουν στην εθνικη,οποτε συμφωνα με αυτη τη λογικη ειναι κ αυτοι Ελληνες,καλοδεχουμενοι ολοι....

Στις μικρες εθνικες ομαδες τα κριτηρια παντα ηταν πιο χαλαρα.Ο Τσακαλιδης σαν Ελληνας παρουσιαστηκε,κ φανταζομαι εχει ελληνικες ριζες.Αν οχι κακως επαιξε.

Κ δεν καταλαβαινω γιατι σχολιαζουν αρνητικα διαφορες ομαδες που προχωρουν σε εθνικοποιησεις εφοσον ειναι υπερ αυτης της τακτικης.Καλα κανουν τοτε κ τα Σκοπια,που στην τελικη δεν εχουν και καμια παραδοση στο μπασκετ κ κατεβαζουν καθε φορα κ εναν αλλο αμερικανο,εφοσον κ ιδιος νιωθει Σκοπιανος,οπως κ αν το νοιωθει...

Κ ετσι οποιος νοιωθει ελληνας κ ειναι καλος αιντε ολοι στην εθνικη ελλαδος κανενα προβλημα...

υγ.Για αυτον τον Σιδερη,ειναι ελληνας,αν τωρα απαρνηθηκε την Ελλαδα γιατι δεν τον πηραν τηλεφωνο ή γιατι θα τον διορισουν στην γερμανικη αστυνομια καθολου δεν με ενδιαφερει.Δικο του θεμα,δικη του επιλογη.Το θεμα ειναι να ειναι ελληνες αυτοι που αγωνιζονται με τα ελληνικα χρωματα και οχι να ''νοιωθουν'' ελληνες.Για τις επιλογες της Γερμανιας επισης καθολου δεν με ενδιαφερει...
Giannis83
Με "εθνικά" κριτήρια, έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, μητρική τους γλώσσα είναι τα ελληνικά, τελείωσαν ελληνικά σχολεία, νιώθουν έλληνες και επιθυμούν να παίξουν για την Ελλάδα.
Με μπασκετικά κριτήρια, είναι 100% "προϊόντα" της παραγωγής του ελληνικού μπάσκετ.
Επομένως, ποια η σχέση με τα παραδείγματα των Σκοπίων;; Καμία! Αυτοί απλά δίνουν διαβατήρια για να μπορούν οι παίχτες να αγωνίζονται στις ομάδες ως κοινοτικοί, με αντάλλαγμα να παίζουν τα καλοκαίρια με την Εθνική τους. Καθαρά "business". Καμιά σχέση των αθλητών με τη χώρα.

Ειλικρινά, δε βρίσκω τι άλλο χρειάζεται για να παίξει κάποιος στην Εθνική Ελλάδος... Η συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου κατά τη γνώμη μου. Το να συζητούσαμε αν πρέπει να παίζουν ο Καλάθης, ο Μπράμος ή ο Κουφός, που ούτε τη γλώσσα ξέρουν, ούτε στην Ελλάδα μάθανε το μπάσκετ, θα είχε περισσότερο νόημα.
Το να μπούμε σε συζητηση περί ελλήνων γονέων και... DNA, είναι πολύ επικίνδυνη συζήτηση. Κι όποιος από εμάς έχει μελετήσει το Γενεαλογικό του δέντρο και ξέρει ότι εδώ και 2.500 χρόνια, από την εποχή της Αθήνας του Περικλή, είναι πάππου προς πάππου Έλληνας, ας μας το πει. Εγώ δεν το ξέρω πάντως. Αλλιώς με αυτη τη λογική των γονέων, θα μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την ελληνικότητα όλων μας.
giorgos14
QUOTE(VAST333 @ Apr 15 2013, 21:10 ) *

Εθνικη Ελλαδος.Μια ομαδα που αντιπροσωπευει εμενα,εσενα,το καθε μπασκετοφιλο,τη γιαγια μου και τις κατσικες της.Μια ομαδα που υπαρχει ωστε να δειχνει στο παγκοσμιο στερεωμα την εικονα της σημερινης Ελλαδας ως προς την αθληση που παρεχει στους νεους της.Μια ομαδα που χτιζεται με στοχο να κανει εμας περηφανους.Ποιους εμας;
Εμας που στερουμαστε καθε μερα αρκετα πραγματα.Εμας που βλεπουμε το οικοδομημα που ειχαμε γυρω μας και ονομαζαμε κοινωνια να καταρρεει.Εμας που βλεπουμε το μελλον που μας εστρωσαν οι πατεραδες μας να ειναι προσφυγικο.Εμας που περπαταμε μια μερα στο δρομο και βλεπουμε γυρω μας εξαθλιωμενους συναθρωπους μας.
Εχει σημασια αν θα αγωνιστει στην εθνικη ομαδα αυτος ο 18χρονος η΄ εγω που ειμαι 22;Σε τι διαφερουμε;
Ειναι πολυ πιθανο να :
γεννηθηκαμε στο ιδιο μαιευτηριο.Οι γονεις μας να δουλευαν στην ιδια δουλεια.Να μοιραζομουν το ιδιο θρανιο μαζι του.Να πηγαινα στο ιδιο φροντηστηριο αγγλικων μαζι του.Να ξεκινησαμε να παιζουμε μπασκετ μαζι στις ακαδημιες.Να βγαιναμε στα ιδια μαγαζια.Να γουσταραμε την ιδια γκομενα.Και μεγαλωνοντας αυτος να εφτασε εκει που ειναι και εγω να ειμαι απεξω και να τον κοιταω.

Οχι δεν θα πρεπε να ειμαι περηφανος για αυτον.Τον θεωρω ξενο.Αυτον που γεννηθηκε διπλα μου και ξερει οσα ελληνικα ξερω και γω.Δεν μπορει να ειναι ελληνας,δεν ειναι το σοι του απο εδω.Δεν μπορει να καυχιεται οτι ειχε παππου που πολεμησε στο 40,ουτε να λεει οτι καταγεται απο τη μανη η' τη κρητη.Ειναι καταδικασμενος να ειναι Νηγηριανος.
Κοιτώντας τον πως μπορει καποιος να βλεπει κατι αλλο περα απο ενα ελληνοπουλο;Εζησε και εμαθε οσα εμαθε εδω.Εχει ζησει ολα τα αρνητικα αυτης της χωρας στο πετσι του,οπως ολοι μας.Η μονη ερωτηση που εχω να κανω ειναι αυτη:

Αν δεν ειχαμε διαφορα στο χρωμα,πως θα με ξεχωριζες απο αυτον;

Θα καθομασταν διπλα διπλα και θα σου μιλαγαμε.Πως θα ελεγες οτι εγω εχω ολα τα δικαιωματα μου και αυτος δεν υπαρχει πουθενα στο πλανητη γραμμενος;Πως θα μου επετρεπες εμενα να παω στο εξωτερικο ταξιδι ενω εκεινον δεν θα τον αφηνες να περασει τα συνορα γιατι δεν θα μπορουσε να ξαναγυρισει;

Ακριβως επειδη δεν θα μπορουσες να μας ξεχωρισεις,για αυτο το λογο ο Θανασης και ο Γιαννης πρεπει να παιξουν στην εθνικη Ελλαδος,αν το αξιζουν,και θα επρεπε να το θεωρουμε τιμη μας που 2 ανθρωποι μας εχουν ζησει απο τη καλη και την αναποδη αλλα παρολα αυτα θελουν να μας εκπροσωπουν
VAST333

απλα εγω δεν θεωρω οτι το αν εισαι ελληνας δεν εχει να κανει με τον τροπο ζωης σου.οποιος κ αν ειναι αυτος.Θεωρω πως δεν το επιλεγεις κ ειναι κατι που καθοριζεται με τη γεννηση σου.

Σε αλλη περιπτωση ειναι ελληνοποιηση,κ δεν εχω προβλημα μ αυτο,εχω προβλημα να παιζουν ελληνοποιημενοι στην εθνικη ομαδα.
arianinos
QUOTE(Giannis83 @ Apr 15 2013, 23:52 ) *
Οπότε θα κατεβάσουμε ωραία Εθνική Νέων τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό, με Αντετοκούμπο-Μποχωρίδη-Λαρεντζάκη-Αγραβάνη-Καμπερίδη πιθανή 5άδα, και τους Μελισσαράτο-Σλαφτσάκη-Μήτσιαλο από πίσω...

Βάλε και Παπαπέτρου και Μαραγκό με αυτή την σύνθεση θα είμαστε στα μετάλλια πιστεύω αν κατέβουν όλοι.

modernam
υπάρχει μια που θα έπρεπε να κάνουμε σε όλλες τις παρόμοιες περιπτώσεις και αυτή είναι:

ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ?

η απάντηση πρέπει να είναι ... ΝΑΙ.

όχι ΔΕΥΤΕΡΗ, όχι ΜΑΖΙ με ..., όχι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, όχι ... ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ, όχι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, όχι ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, όχι ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ, όχι ΑΝ ΒΡΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ εδώ.

αν τα παιδια σε αυτή την ερώτηση απαντούν ένα απλό ΝΑΙ, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα.

shtarkws
QUOTE(natouralistis @ Apr 13 2013, 04:12 ) *
Λονδίνο 2012: "Ο Γερμανός"... Σιδέρης Τασιάδης στο βάθρο
Ενα Ελληνόπουλο από τον Εβρο κατέκτησε στο κανόε καγιάκ το ασημένιο μετάλλιο με τα χρώματα της Γερμανίας

Το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό σλάλομ του κανόε καγιάκ κατέκτησε ο Σιδέρης Τασιάδης. Το όνομά του μπορεί να μη λέει τίποτα στους έλληνες φιλάθλους, καθώς δεν είναι μέλος της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, αφού ο 22χρονος αθλητής εκπροσωπεί στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες τη Γερμανία, τη χώρα όπου μεγάλωσε και η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθεί πέρυσι πρωταθλητής Ευρώπης και φέτος ασημένιος Ολυμπιονίκης. Ο Τασιάδης έκανε την καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό με 98,94. Στον τελικό κατέβασε τον χρόνο του σε 98,09, αλλά τον ξεπέρασε ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα Τονί Εστανγκέ (97,06).

Ο Τασιάδης γεννήθηκε στο Αουγκσμπουργκ της Γερμανίας αλλά ο πατέρας του Τάσος Τασιάδης είναι Ελληνας από τα Κομαρά του Εβρου. Ενα μικρό χωριουδάκι 700 κατοίκων στο τρίγωνο της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Ελληνίδα είναι και η μητέρα του Μαρία που γεννήθηκε στην περιοχή της Ζώνης λίγο πιο νότια. Ηταν μετανάστες στη Γερμανία αλλά όταν ο Σιδέρης έγινε 5 χρονών επέστρεψαν για μόνιμη εγκατάσταση στα Κομαρά όπου ζει ακόμη και σήμερα ο παππούς του. Εκεί πρωτοπήγε σχολείο ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Σιδέρης. Η ζωή δεν ήταν όμως εύκολη και πέντε χρόνια μετά ξαναπήραν οικογενειακώς τον δρόμο της μετανάστευσης.

Την περασμένη Κυριακή που ο Τασιάδης πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δυο πράγματα ενδιαφέρθηκαν να μάθουν. Αν είναι Ελληνες οι δυο του γονείς ή προέρχεται από μικτό γάμο και αν στο βάθρο των νικητών εκτός από τη γερμανική σημαία θα σηκώσει και την ελληνική. Στο σπίτι του Σιδέρη ακόμη και σήμερα μιλάνε ελληνικά και οι γονείς με την αδερφή του στα ελληνικά τον επευφημούσαν όταν διεκδικούσε το μετάλλιο στο «Lee Valley White Water Cente» του Λονδίνου.

Ο Σιδέρης ήταν ωστόσο ξεκάθαρος ότι στο Λονδίνο αγωνίζεται για τη χώρα που τον ανέδειξε τελικά Ολυμπιονίκη. «Θα κρατήσω μόνο την γερμανική σημαία» απάντησε με ειλικρίνεια στο «Protagon». Στην ερώτηση γιατί όχι και την ελληνική, ο 22χρονος Ολυμπιονίκης ήταν ξεκάθαρος: «Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς. Δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά».

Και ο Σιδέρης Τασιάδης συμπλήρωσε: «Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Η Γερμανία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και ζω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον. Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στην Αστυνομία και όταν με το καλό σταματήσω τους αγώνες, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά. Θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την χώρα να ανεβάσω στο βάθρο οτιδήποτε άλλο πέρα από την γερμανική σημαία».

Στην εύλογη απορία αν αισθάνεται Ελληνας ή Γερμανός, ο Σιδέρης Τασιάδης δεν θέλησε να προσποιηθεί. Διευκρίνισε ότι η Ελλάδα και φυσικά υπάρχει κάπου στην καρδιά του, αλλά ως δεύτερη πατρίδα. «Πάνω από όλα νιώθω Γερμανός. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε.

Και επειδή κάποιοι «πατριώτες» ίσως σπεύσουν να του καταλογίσουν διάφορα, καλό είναι να ακούσουν την απάντησή του στην ερώτηση πώς τον αντιμετώπισαν και πώς κέρδισαν οι Γερμανοί τον γιο δυο ελλήνων μεταναστών οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα τους διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή από εκείνη την οποία βίωναν στον ακριτικό Εβρο.
«Στη Γερμανία δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής μου. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Γνωρίζω βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειλικρινά εύχομαι να τα ξεπεράσετε», υπογράμμισε ο Σιδέρης.

Ποιός είναι πιο Έλληνας από τους δύο; Ο Σιδέρης ή ο Αντετοκούμπο;

Εξοχο παραδειγμα,φυσιικα ο Αντετοκουμπο.Αν μαλιστα δεν δωσουν Ελληνικη υπηκοοτητα στον καθε Αντετοκουμπο πρεπει να ακαλεσουν και την Ελληνικη υπηκοοτητα του καθε Σιδερη
SteveNashidis
To θέμα έληξε . Αφήστε τα υπαρξιακά σας στην άκρη σχετικά με τη φιλοσοφία της ελληνοποίησης ενός ή πολλών άσπρων ,μαύρων και διαφόρων χρωμάτων . angry_red.gif

Καλύτερα να μιλήσουμε για το πως θα ταιριάξουν μπασκετικά στην ομάδα των εφήβων , των νέων ακόμα και στην ομάδα των αντρών .
Πλέον ανοίγει ο δρόμος τους αφού έχουν χαρτιά να πάνε σε μια μεγαλύτερη ομάδα(ολυμπιακό, παο ;;;;;) και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα( ισπανία , νβα ;;; )

Η γνώμη μου είναι ότι θα μας ανεβάσουν επίπεδο σαν εθνική . . . και ανυπομονώ να τους δω να παίζουν πρωταγωνιστικά να ζήσουμε χαρές και επιτυχίες !!
Δεν ξέρω αν βάζω ψηλά το πήχη για αυτά τα δύο παιδιά αλλά σίγουρα μπορούν πολλά που δεν μπορούμε ακόμα να τα φανταστούμε !
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Apr 17 2013, 15:28 ) *
Πλέον ανοίγει ο δρόμος τους αφού έχουν χαρτιά να πάνε σε μια μεγαλύτερη ομάδα(ολυμπιακό, παο ;;;;;) και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα( ισπανία , νβα ;;; )

Έχει υπογράψει στη Zaragoza για αρκετά χρόνια και με option για το ΝΒΑ κάθε χρόνο, άρα είναι δεδομένα τα πράγματα. Θα εξαρτηθούν απ' το πότε θα έχουμε την απόφαση της ομάδας που θα τον επιλέξει στο draft να τον εντάξει στο roster της.
shtarkws
Καλα μια οποιαδηποτε ελληνικη ομαδα δεν βρεθηκε να τον υπογραψει?
doctor_dru
QUOTE (shtarkws @ Apr 17 2013, 20:58 ) *
Καλα μια οποιαδηποτε ελληνικη ομαδα δεν βρεθηκε να τον υπογραψει?

πληροφορίες λένε ότι είχε γίνει κίνηση από τον Ολυμπιακό για τον Γιάννη,αλλά δεν προχώρησε λόγω του προβλήματος με το διαβατήριο
Nuntius
Εγώ αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να θέλουν τα ίδια τα παιδιά να αγωνιστούν με αυτή την εθνική.

Η ελληνική πολιτεία τα έχει αμελήσει παντελώς αυτά τα παιδιά. Δεν τους έχει αναγνωρίσει καν ως υπηκόους αυτής της χώρας. Γιατί λοιπόν να νοιαστούν για ένα κράτος που δεν νοιάζεται γι' αυτούς?

Το ελληνικό κράτος είναι τόσο οπισθοδρομικό στο θέμα των ελληνοποιήσεων και της παροχής ασύλου που πραγματικά δεν του αξίζει να έχει την τύχη να έχει τέτοιους αθλητές στην εθνική του ομάδα.
rchos
QUOTE(Nuntius @ Apr 18 2013, 04:30 ) *
Εγώ αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να θέλουν τα ίδια τα παιδιά να αγωνιστούν με αυτή την εθνική.

Η ελληνική πολιτεία τα έχει αμελήσει παντελώς αυτά τα παιδιά. Δεν τους έχει αναγνωρίσει καν ως υπηκόους αυτής της χώρας. Γιατί λοιπόν να νοιαστούν για ένα κράτος που δεν νοιάζεται γι' αυτούς?

Το ελληνικό κράτος είναι τόσο οπισθοδρομικό στο θέμα των ελληνοποιήσεων και της παροχής ασύλου που πραγματικά δεν του αξίζει να έχει την τύχη να έχει τέτοιους αθλητές στην εθνική του ομάδα.

Το ελληνικό κράτος σε θέματα αλλοδαπών ήταν ανέκαθεν από τα πιο ανεκτικά στην Ευρώπη.Με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες της ένωσης.(μην αναφέρουμε και τις τακτικές ψηφοθηρίας που κάποιοι εφάρμοσαν κάνοντας παράνομες ελληνοποιήσεις κατά εκατοντάδες)
Ταυτόχρονα όμως ήταν ανέκαθεν και πολύ ανοργάνωτο.
Η πολιτική στο άσυλο είναι πολιτική της ένωσης και όχι της Ελλάδας.

shtarkws
Εγω ευχομαι να βρεθει λυση σε ολα τα παιδια που αντιμετοπιζουν αναλογο προβλημε και οχι μονο σε αυτους που ειναι καλοι σε ενα σπορ.
bbplayer
Kαλά πάει το πράγμα μάλλον

http://www.gazzetta.gr/ellada/article/3907...on-antetokoympo
sir-elric
μαλλων θα επρεπε να βαλω το ερωτημα η εθνικη ελλαδος μπασκετ ειναι η εθνικη οσων εχουν ελληνικη καταγωγη ή οσων εμαθαν στην ελλαδα μπασκετ ή οπως μας βολευει ανα περιπτωση?

απο οτι βλεπω οι πλειοψηφια θεωρει οτι το βολευειν ειναι καλητερο.
rchos
QUOTE(sir-elric @ Apr 20 2013, 12:31 ) *
μαλλων θα επρεπε να βαλω το ερωτημα η εθνικη ελλαδος μπασκετ ειναι η εθνικη οσων εχουν ελληνικη καταγωγη ή οσων εμαθαν στην ελλαδα μπασκετ ή οπως μας βολευει ανα περιπτωση?

Το να θεωρεί κάποιος ότι ένας μπασκετμπολίστας γεννημένος στην Ελλάδα και μεγαλωμένος εδώ δικαιούται να παίζει στην εθνική ομάδα δεν είναι απαραίτητα το βολεύειν αυτό που τον κάνει να το πιστεύει.
Ίσως απλά να έχει διαφορετική θεώρηση από εσένα εμένα η τον όποιον άλλον.
j-kidd13
QUOTE(sir-elric @ Apr 20 2013, 12:31 ) *

Αν ο Κουφός επέλεγε να αγωνιστει με τις ΗΠΑ θα είχες την ίδια αντιμετώπιση;
sir-elric
QUOTE(rchos @ Apr 20 2013, 12:43 ) *
Το να θεωρεί κάποιος ότι ένας μπασκετμπολίστας γεννημένος στην Ελλάδα και μεγαλωμένος εδώ δικαιούται να παίζει στην εθνική ομάδα δεν είναι απαραίτητα το βολεύειν αυτό που τον κάνει να το πιστεύει.
Ίσως απλά να έχει διαφορετική θεώρηση από εσένα εμένα η τον όποιον άλλον.

κοιτα να δεις
Α) ειτε πιστευεις οτι παιζουν οσοι εμαθαν εδω μπασκετ οποτε επρεπε να εχεις "διαμαρτυρηθεί" αλα γκομενος της κοκκινου ακα μπογρης για τους ελληνο-αμερικανους.
Β)ειτε πιστευεις οτι πρεπει να παιζουν οσοι εχουν εναν γονεα ελληνικης καταγωγης κατελαχιστον και δεν γουσταρεις να βλεπεις σερβους (παλαιοτερα),αφρικανους,ασιατες, να παιζουν.

Γ) ειτε πιστευεις οτι πρεπει να παιζουν οι καλητεροι απο τις 2 παραπανω κατηγοριες γιατι ετσι θα παρουμε περισσοτερα μεταλεια. Κοινος ετσι μας βολευει.

οσον αφορα τους ελληνικο αμερικανους το χαιρομαι απιστευτα και εας μην ξερουν τον εθνικο υμνο!!
thalys
Είτε πιστεύεις ότι τη χώρα πρέπει να εκπροσωπούν όσοι έχουν στενό και γνήσιο δεσμό μαζί της και θεωρείς ότι το κριτήριο το ικανοποιούν και αυτοί που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και οι μετανάστες μέχρι κάποιας γενιάς τουλάχιστον. Οπότε είσαι μια χαρά και με Καλάθη και με Αντετοκούμπο και με Σόφο και με Παπανικολάου.
VAST333

Τωρα αυτος ο παικτης που σε τοσο χαμηλου επιπεδου πρωταθλημα κανει τετοια εμφανιση...σε αγωνα που τον χρειαζεται η ομαδα του....και θα τον βαλουν οι Αμερικανοι νο 11 στα ντραφτ???

Φανταζομαι οτι θα ηταν πολυ αγχωμενοι αλλα....Εχει ακομα πολυ δουλεια
aegeansheed
Οι αμερικάνοι κάνουν scouting και δεν περιμένουν από ένα παιχνίδι να βγάλουν συμπέρασμα για το ταλέντο και τις δυνατότητες ενός παίκτη. Πρωτίστως αυτό αξιολογείται στη σειρά του draft, καθώς και στοιχεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που πάει να γίνει επαγγελματίας, κυρίως το work ethic, η αποφασιστικότητα, η επιμονή και η θέληση. Όταν υπάρχει το ταλέντο τα άλλα έρχονται. Και το ταλέντο ξεχειλίζει στην περίπτωσή μας, για να μη σκοτωθούν κάποιοι GMs να μην τον προλάβει η επόμενη ομάδα (πόσο κάτω από το 15 αλήθεια) σε ένα κακό ούτως ή άλλως φετινό draft.
thalys
Και μια χρονιά στην οποία αρκετές ομάδες έχουν λόγους να κάνουν draft and stash να προσθέσω. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα με Αμερικανούς ή άλλους Ευρωπαίους. Επίσης ο Αντετοκούμπο είναι άμαθος από πιεστικές και αγχωτικές καταστάσεις. Αυτό δεν περίμεναν το παιχνίδι με την Κηφισιά για να το μάθουν οι σκάουτερς. Εάν ταξιδεύουν να τον δουν ο Πρέστι και ο Έιντζ(αυτούς θυμάμαι, είναι κι άλλοι), κάτι πολύ καλό έχει γραφτεί από τους σκάουτερς τους.
Giannis83
Κι επίσημα Έλληνες από σήμερα ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο! Οι πρώτες δηλώσεις των 2 παιδιών:
«Σήμερα ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα και είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο, έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας, την Ελλάδα. Ευχαριστούμε την ελληνική Πολιτεία και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Θα είναι τιμή μας εάν μια μέρα κληθούμε να εκπροσωπήσουμε την Eλληνική Eθνική ομάδα μπάσκετ"
SteveNashidis
QUOTE(Giannis83 @ May 9 2013, 16:33 ) *
Κι επίσημα Έλληνες από σήμερα ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο! Οι πρώτες δηλώσεις των 2 παιδιών:

Και η απάντηση προς όσους λέγαν τις (αμπελο)φιλοσοφίες περι ιθαγένιας και υπηκοότητας ...
ήρθε η ώρα για μια μεγάλη Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ smiley.gif
captain charisma
περιμενω αντιδραση μπογρη
AKRG
QUOTE (captain charisma @ May 9 2013, 17:00 ) *
περιμενω αντιδραση μπογρη

Τίποτα ακόμα από το twitter του ( https://twitter.com/bogrinho ) smiley.gif

Δεν το χει πάρει μάλλον χαμπάρι ...
bballbill
Γιατί περιμένουμε αντίδραση του Μπόγρη? Έγινε και νομικός τώρα?

Από τότε που έμαθα ότι ο Τσαλίκης έχει σπουδάσει Ιατρική δε μ'εκπλήσσει τίποτα.
rchos
Να δούμε λοιπόν τώρα αν ο ντόρος που υπάρχει γύρο από το όνομα τους έχει ουσία ή είναι να χαμε να λέγαμε.
qspock
Τα αδελφια ειναι 4 τον αριθμο? Τον μικρο τον εχω δει που τον σηκωνει ο Γιαννης και καρφωνει (ωραιοτατα!). Νομιζα ειναι 3...
bbplayer
πολύ καλή εξέλιξη. μένει να δουλέψουν και να εξελιχθούν
doctor_dru
QUOTE (rchos @ May 9 2013, 19:28 ) *
Να δούμε λοιπόν τώρα αν ο ντόρος που υπάρχει γύρο από το όνομα τους έχει ουσία ή είναι να χαμε να λέγαμε.

Σίγουρα έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα προς στιγμήν και έχουν την προοπτική να τα καταφέρουν.Στο χέρι τους είναι και μακάρι κάποια στιγμή να τα καταφέρουν και να κληθούν στην Εθνική
SteveNashidis
QUOTE(qspock @ May 9 2013, 20:52 ) *
Τα αδελφια ειναι 4 τον αριθμο? Τον μικρο τον εχω δει που τον σηκωνει ο Γιαννης και καρφωνει (ωραιοτατα!). Νομιζα ειναι 3...

Τα αδέρφια είναι 5 σε αριθμό . Ο ένας παίζει μπάλα και οι υπόλοιποι 4 παίζουν μπάσκετ με τον μικρότερο να είναι ακόμα πιο προικισμένος με φυσικά προσόντα σε σχέση με τους άλλους 2 που παίζουν ήδη μπάσκετ !
qspock
QUOTE(Voyager @ May 10 2013, 13:37 ) *
Τα αδέρφια είναι 5 σε αριθμό . Ο ένας παίζει μπάλα και οι υπόλοιποι 4 παίζουν μπάσκετ με τον μικρότερο να είναι ακόμα πιο προικισμένος με φυσικά προσόντα σε σχέση με τους άλλους 2 που παίζουν ήδη μπάσκετ !

5???
Και οι 4 στο μπασκετ? Ο μικροτερος πιο προικισμενος κι απο τον Γιαννη?? Ο 4ος ειναι μεγαλυτερος απο ολους?
Ξερεις μηπως τις ηλικιες και τις ομαδες τους?
thalys
Όλοι στον Φιλαθλητικό. Ο Θανάσης είναι του 92, ο Γιάννης του 94(αλλά στο τέλος, νομίζω τον Δεκέμβρη). Ο Κώστας είναι 15 και ο Αλέξανδρος 9(ύψος 1.75 ήδη). Ο μεγαλύτερος είναι του 84.

Περισσότερα εδώ, απ'όπου πήρα και γω τις πληροφορίες.
qspock
Πολυ ενδιαφερουσα η παρουσιαση! Αντε να τους δουμε το καλοκαιρι. Ιουλιο παιζουν? Ελπιζω να δειξει τιποτα κανενα καναλι...
Kostas LDN
An o Giannis paiksei se episimo paixnidi me tin ethniki newn, epitrepetai na paiksei sto mellon me tin ethniki nigirias an to apofasisei efoson exei pleon dipli upikootita?
thalys
Γίνεται θεωρητικά, όπως συνέβη με τον Πρέλτζιτς.

Article I23 του σχετικού κανονισμού της FIBA:

A player who has played in a main official competition of FIBA (see article 2-1) after having reached his seventeen (17) birthday may not play for a national team of another country. However, in exceptional circumstances the Secretary General may authorise such a player to play for the national team of his country of origin if he is ineligible to play for such country according to this article 3-23 and if this is in the interest of development of basketball in this country. An administrative fee as stipulated in article 3-305 and decided by the Secretary General is payable to FIBA

Από τον σχετικό κανονισμό της FIBA.
Kostas LDN
QUOTE (thalys @ Jun 26 2013, 22:23 ) *
Γίνεται θεωρητικά, όπως συνέβη με τον Πρέλτζιτς.

Article I23 του σχετικού κανονισμού της FIBA:

Από τον σχετικό κανονισμό της FIBA.

Thanks. As elpisoume na ton exoume mazi mas for the long run.
rchos
Θα επηρεαστεί η συμμετοχή του στην εθνική νέων λόγω της άμεσης μετακόμισης στο nba?
Kostas LDN
QUOTE (rchos @ Jun 28 2013, 11:25 ) *
Θα επηρεαστεί η συμμετοχή του στην εθνική νέων λόγω της άμεσης μετακόμισης στο nba?

Απ'οτι διαβασα δεν θα παει στο summer league επειδη θα παιξει με την εθνικη νεων οποτε μαλλον οχι.
Giannis83
ΠΑΙΖΕΙ κανονικά με την U20 ο Αντετοκούνμπο σύμφωνα με ανάρτηση του manager του στο twitter!

GiorgosDimitropoulos ‏@DimitropulosFCM

Giannis Antetokounmpo will definetely play with Greek U20 NT this sunmer&not play SL. We have discussed it already w/Bucks

Μποχωρίδης-Λαρεντζάκης-Αντετοκούμπο-Παπαπέτρου-Αγραβάνης, 5άδα για μεγάλα πράγματα φέτος... Ίδωμεν!
giorgos14
QUOTE(Giannis83 @ Jun 28 2013, 12:29 ) *
ΠΑΙΖΕΙ κανονικά με την U20 ο Αντετοκούνμπο σύμφωνα με ανάρτηση του manager του στο twitter!

Μποχωρίδης-Λαρεντζάκης-Αντετοκούμπο-Παπαπέτρου-Αγραβάνης, 5άδα για μεγάλα πράγματα φέτος... Ίδωμεν!

Διαβασα οτι στο συμβολαιο που υπεγραψε μπηκε ορος απο τη μερια του Γιαννη να αγωνιστει κανονικα στο πανευρωπαικο...Μαγκας
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.