Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Utah Jazz
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
morrison
Utah Jazz






Time to Shine


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 38-44

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Hayward 19.3
Ριμπάουντ: Gobert 9.5
Ασίστ: Burke 4.3
Κλεψίματα: Hayward 1.4
Κοψίματα: Gobert 2.3
Ευστοχία %: Gobert 60.4 %
Χρόνος συμμετοχής: Hayward 34.4



Πάγκος:
PG: Raul Neto, Dante Exum
SG: Rodney Hood, Chris Johnson
SF: Elijah Millsap, Joe Ingles
PF: Trevor Booker, Trey Lyles
C: Tibor Pleiss, Jeff Whitey

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Raul Neto, Trey Lyles

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Tibor Pleiss (FA)
Έφυγαν: Jack Cooley, Jeremy Evans

Παρουσίαση ομάδας
Όταν ακριβώς πάνω στο trade deadline του περασμένου Φεβρουαρίου, οι Jazz έστελναν στον αγύριστο (...στους Thunder βασικά) τον Εnes Kanter, την ίδια στιγμή η ελπίδα ερχόταν πάνω από τα χιονισμένα βουνά της Utah...πολύ λογοτεχνικό αυτό.
Γιατί την ίδια στιγμή που παρατούσαν ένα prospect που πίστεψαν πολύ από την ημέρα που τον έκαναν νο.3 pick στο ντραφτ του 2011, το ίδιο δευτερόλεπτο θα γεννούσαν ένα ακόμα μεγαλύτερο, έναν παίχτη με προοπτική να αλλάξει προς το καλύτερο το μέλλον της ομάδας - γιατί αυτό έδειξε να κάνει από εκείνη την ημέρα και μετά ο Rudy Gobert.

Δυο διαφορετικές ομάδες πέρσι λοιπόν.
Μια π.Γ (προ Gobert) μια μια μ.Γ (μετά Gobert), πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το impact της εισόδου της αράχνης στην 5αδα σε εκείνο το σημείο της σεζόν;

μ.Γ λοιπόν: 19-10 ρεκόρ (6ο καλύτερο στο ΝΒΑ για εκείνο το διάστημα), 94.8 defensive rating (μακράν το καλύτερο σε όλο το ΝΒΑ), άλμα στην 3η θέση στα ριμπάουντς ανά αγώνα, στην 2η στο opponents FG %, 5η θέση στο opponents 3pt. % (από 29η πριν το All Star Break, οι guards μπορούσαν να μαρκάρουν πιο ψηλά με το θεριό στην πλάτη τους), όλα αυτά ήταν κατορθώματα που μπορεί να μην αρκούσαν για κάτι παραπάνω από την 11η θέση στη Δύση (από 19-34 έφτασαν στο 38-44) αλλά άλλαξαν το κλίμα για τη νέα χρονιά.

Όλα αυτά τα ομαδικά κατορθώματα του δευτέρου περσινού μισού είναι οδηγός και για φέτος, σε μια σεζόν που ο Trey Burke θα έχει μια ακόμα ευκαιρία για να δείξει κάτι πάνω του που δεν είναι μέτριο. Σκορ, σουτ, δημιουργία, άμυνα.
Μένει να δούμε πόσο θα στοιχίσει αμυντικά η απουσία του Dante Exum που θα χάσει όλη την χρονιά. O Raul Neto αρέσει στον Snyder, ίσως ξεκινάει κιόλας, για την πίεση που ασκεί πάνω στη μπάλα και το καλό court vision που έχει.

O Alec Burks, που επιστρέφει, μάχεται για μια θέση στην αρχική 5άδα κόντρα στον Rodney Hood, ο Burcs μπορεί να ηγηθεί καλύτερα σε μια 2nd unit και ο Hood μπορεί να δώσει καλύτερο spacing και να βρει ανοιχτά σουτ με τους βασικούς.
Ό,τι και αν κάνει ο Snyder στο τέλος, και οι δύο θα έχουν σημαντικό ρόλο και ευκαιρίες για να κάνουν ένα βήμα παραπέρα.

O Gordon Hayward είναι πια ο franchise player των Jazz, θα αποδειχθεί απλά αν έχει άλλο upside σε σχέση με την περσινή εξαιρετική χρονιά.

Το Favors-Gobert είναι δεμένο στους ψηλούς, ο μεν Γάλλος πρέπει να δείξει ότι μπορεί να έχει το ίδιο impact και φέτος που δεν έρχεται από το πουθενά, έχοντας και την φθορά από ένα Ευρωμπάσκετ στην πλάτη του και ο Derrick Favors να σταθεροποιήσει το σουτ του από τα 5-6 μέτρα όντας, χωρίς Kanter, ο ψηλός που πρέπει να σκοράρει με συνέπεια.

Προπονητής
Quin Snyder: διαδέχτηκε τον Tyron Corbin στο τιμόνι της ομάδας, επιλογή του GM Dennis Lindsey μετά από την συνεργασία τους στους Spurs την τριετία 2007-2010.
(αντιπρόεδρος ο Lindsey, προπονητής στους Toros στη D-League o Snyder).

Στην πρώτη του δουλειά σαν head coach στο ΝΒΑ τα πήγε εξαιρετικά ανακατεύοντας την τράπουλα και βρίσκοντας εν τέλει τον τρόπο που υπόσχεται να τραβήξει τους Jazz στο μέλλον.
Το μπάσιμο Exum-Gobert στην 5αδα δημιούργησε ένα αμυντικό τέρας, η πρόκληση είναι να συνεχιστεί η καλή δουλειά σε βάθος ολόκληρης σεζόν.

Τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι πάντα επιθετικά...
Πέρσι καθιέρωσαν ένα αρκετά Ευρωπαικό στυλ στην επίθεση τους με πολλά σκρινς πάνω στη μπάλα και καλή κυκλοφορία στην περιφέρεια μέχρι να βγει καλό σουτ. Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει ο μεγάλος δημιουργός που θα τρέξει την επίθεση κάθε βράδυ. Άλλες φορές αυτό βγαίνει σε καλό, άλλες σε κακό. Η επιστροφή του Burcs ίσως και να δώσει ένα boost στην επίθεση τους αλλά θα πρέπει ο Burke να σουτάρει καλύτερα, ο Favors να πάει σε ψηλότερα teens και ο Hayward να συνεχίσει να δίνει τους 20 βρέξει-χιονίσει.



Θα μπορούσε οι επιρροές του Snyder να έρχονται από την επαφή του με το Ευρωπαικό μπάσκετ, το 2012-13 ήταν στο πλευρό του Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ (φυσικά Μπαρτζώκας τους πήρε παραμάζωμα και τους δύο).
Πρόσφατα δε ο Σνάιντερ έγινε θέμα και στα Ελληνικά μέσα όταν στην ανοιχτή προπόνηση των Jazz αποκάλυψε play που αντέγραψε/πήρε από τον Ολυμπιακό.
Και για να το κλείσουμε με την Ελλάδα, αυτές τις μέρες είναι κοντά στον Σνάιντερ και παρακολουθεί τις προπονήσεις των Jazz ποιος λέτε; Το computer, ο Ηλίας Ζούρος.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Ο στόχος είναι τα playoffs ξεκάθαρα.
Warriors, Rockets, Spurs, Thunder, Clippers, Grizzlies είναι μια 6αδα που δεν σπάει.
Lakers, Nuggets, Blazers, Wolves είναι τέσσερις ομάδες που δύσκολα θα φτάσουν στην post season.

Άρα οι Jazz θα πρέπει να βάλουν από κάτω δύο από Pelicans, Kings, Suns και Mavericks. Με αυτούς θα παίξουν την 8αδα...
Όχι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου αλλά έχουν τις πιθανότητές τους.
Σε κάθε περίπτωση σε μια Δύση που γίνεται σκοτωμός δεν μπορεί η πρόκριση να είναι αυτοσκοπός για μια ομάδα που έχει όλο το μέλλον μπροστά της (όλος ο κορμός γεννημένος στα 90s).

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Γίνεται καλύτερος με μαθηματική πρόοδο, από τους 5.4 πόντους του 2010-11, στους 11.8 - 14.1 - 16.2 τις τρεις επόμενες χρονιές, μέχρι τους περσινούς 19.3.
Έγινε ο ηγέτης των Jazz μετά την αναδόμηση (και την φυγή Deron, Milsap, Al Jef), το στοίχημα είναι να τους οδηγήσει ξανά λίγο πιο μακριά από τα 82 παιχνίδια της regular season.



Θέλω να ρωτήσω τον... Trey Burke
... αν έχει σκοπό να ξανακάνει μεγαλύτερο μέσο όρο στον αριθμό των FGA από πόντους...

Πρόβλεψη νικών: 44-38
Conference rank: 9
Division rank: 2

Teaser
SG3ptshooter
Aς καθιερώσουν το Burks στον άσσο μπας και...
benchwarmer
Αν μου λέγαν ότι ομάδα με βασικό pg τον Neto θα ήταν στη μέση της σεζόν σε θέση που οδηγεί στα playoff της Δύσης, δεν θα το πίστευα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.