Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γενικές Συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Jabar
MΠΑΣΚΕΤ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ-ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ?
Το οικοδόμημα του μπάσκετ που τόσο μας είχε κάνει περήφανους τρίζει .Τρίζει από την Α2 μέχρι τα τοπικά της ΕΣΚΑ.Αυτό που υπήρξε κάποτε η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ το ότι υπήρχαν παράγοντες με όραμα, που προέβλεπαν εξελίξεις και άνοιγαν δρόμους έχει χαθεί .Ολη η ελληνική κοινωνία έχει βουτήξει στην αδράνεια αλλά εδώ υποτίθεται ότι άνθρωποι κάνουν το μεράκι και τη τρέλα τους.Η σημερινή δομή των κατηγοριών ξεπεράστηκε από τη πράξη,και τους πονηρούς που εκμεταλεύονται τα κενά του συστήματος.Ας δούμε τι συμβαίνει στις εθνικές κατηγορίες και τις ερασιτεχνικές. Το φαινόμενο του Πανοράματος δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο.Τα ίδια συμβαίνουν στη Β και στη Γ εθνική.Η δε ΕΣΚΑ έδειξε το δρόμο πριν από δύο χρόνια.Φήμες και εικοτολογίες με περίσσεμα μαγκιάς και κακώς εννοούμενης εξυπνάδας κατατρώγουν τις σάρκες του αθλήματος.Μικροπωλητές ελπίδων και μεσάζοντες βγάζουν μεροκαματάκια και απαξιώνουν το άθλημα.Πρωταθλήματα με τριών κατηγοριών ομάδες .Υπάρχουν ομάδες ,λίγες βέβαια ,που καταρτίζουν ένα προϋπολογισμό και το τηρούν και ανταγωνίζονται άλλες που φτιάχνουν καλές ομάδες,στα χαρτιά χωρίς χρήματα και μετά κυττάνε να αρχίσουν τις συναλλαγές.Μία τρίτη περίπτωση είναι ομάδες πτωχές, πλην τίμιες που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα με την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά, θα βρούν τα λεφτά για τη μικρότερη κατηγορία που θα πέσουν.Ολα αυτά ανεξέλεγκτα γιατί κάποιοι βολεύονται και όσοι έχουν το μαχαίρι και το θεσμικό έλεγχο περί άλλων τυρβάζουν.
Στην ΕΣΚΑ η κατάσταση είναι παρόμοια.Υπάρχουν ομάδες με υψηλά budgets ,ομάδες που απλά πληρώνουν κάποιες τελευταίες αρπαχτές βετεράνων και ομάδες που εξαπατούν παικτες.Πέρα από τη βιτρίνα των υποδομών παράγουμε 18άρηδες βετεράνους που δεν κάνουν υποτίθεται και παρατάνε απογοητευμένοι το μπάσκετ ,χωρίς ευκαιρίες ,με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε παράγοντες, κριτές,διαιτητές φίλαθλοι σε ένα άθλημα που άρχισαν μικροί με τόσα όνειρα.
Τι πρέπει να γίνει?Αντί να αφήσουμε τα πάντα στον αυτόματο να συζητήσουμε .
Λύση θα υπάρξει.Και για να μην κατηγορηθώ ότι κάνω ότι όλοι .Δηλαδή διαπιστώσεις και από ουσία μηδέν να καταθέσω μία πρόταση.
Διαχωρισμός ΕΣΚΑ ,Εθνικών κατηγοριών .Οργάνωση της ΕΣΚΑ στα πρότυπα κολλεγιακού πρωταθλήματος αυστηρά ερασιτεχνικού, χωρίς άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες .Στις Εθνικές κατηγορίες να μετέχουν ομάδες με τη κατάθεση προϋπολογισμού (εγγυητικές, τα λεφτά στη τράπεζα)που αποδεδειγμένα θα εκτελείται.Προϋποθέσεις γηπέδου ,εισιτηρίων στα πρότυπα του ΝΒΑ θα μπορούσε να είναι κάποια από τα ζητούμενα διαφορετικά ανά κατηγορία.Ομάδες σφραγίδες δεν προσφέρουν τίποτε στις μεγάλες κατηγορίες,παρά μόνο στην απαξίωσή τους.Η ΕΣΚΑ έτσι θα γίνει φυτώριο χωρίς παράλληλα σε ένα βετεράνο που θέλει να παίξει για τι κέφι του να του κόβεις το μπάσκετ.Παιδιά που έχουν όρεξη και φιλοδοξία μπορούν να πάρουν τις ευκαιρίες .Αυτή είναι μια ιδέα, άνθρωποι που ασχολούνται υποτίθεται με το μπάσκετ μπορεί να έχουν καλλίτερες η και να επεξεργαστούν αυτή.Το ζητούμενο είναι να αρχίσει τώρα η συζήτηση γιατί οι επενδυτές απομακρύνονται και για τους ερασιτέχνες παράγοντες ο χώρος πλέον δεν είναι φιλικός.
Jabar
Σκόρπια γράφονται σε όλες της κατηγορίες φήμες για συγχωνεύσεις.Ας τις μαζέψουμε εδώ για τη πληροφόρηση μας.Παράλληλα ας ανοίξουμε και μία συζήτηση για τα προβλήματά μας.Ποιός ξέρει ίσως ενεργοποιηθούν κάποιοι.
penetration
Σοφα λογια απο το φιλο Τζαμπαρ και ποιος θα μπορουσε να διαφωνησει.
Ομως ο τροπος που λειτουργει στην Ελλαδα το οικοδομημα που λεγεται μπασκετ, απο αποψη νομων και εφαρμογης αυτων, σε ολα του τα επιπεδα, δεν εχει καμια μα καμια διαφορα, απο το γενικο τροπο λειτουργιας ολοκληρου του ελληνικου κρατους. Για καθε νομο, ο οποιος εφαρμοζεται επιλεκτικα , υπαρχουν και 362 παραθυρακια και αν δεν υπαρχουν , δημιουργουμε υπουργικες αποφασεις. Δεν θελω να πλατιασω αλλα τα ιδια εχουμε στο μπασκετ σε ολες τις κατηγοριες: συγχωνευσεις, αποχωρησεις ομαδων και ποιος παιρνει τη θεση τους, ημερομηνιες για τη συμμετοχη σε ενα πρωταθλημα, ημερομηνιες μετεγγραφων, εκδοση δελτιων,ιδιωτικα συμφωνητικα στην Εσκα και τις αλλες ερασιτεχνικες ενωσεις , ερασιτεχνες παιχτες με επαγγελματιες μανατζερ, διοικησεις που δεν πληρωνουν και αφηνουν ξεκρεμαστους παιχτες, ελληνικη κλασικη δικαιοσυνη που αν βρει τα σκουρα χρησιμοποιει απαλλακτικα βουλευματα,διαιτησια, και μπορω να συνεχισω μεχρι αυριο.
Ειναι ρε φιλε σα να ζητω απο το πρωθυπουργο της χωρας μου και τους συνεργατες του (υπουργους-κυβερνηση,δηλαδη) να ασκησει τα καθηκοντα για τα οποια τον ψηφισα και για τα οποια αμοιβεται πλουσιοπαροχα, να διοικησει- να κυβερνησει. Τοσο απλο ειναι. Ειναι σα να ζητω απο την ελληνικη δικαιοσυνη να κανει το αυτονοητο. Ο δικαστης να δικασει και να εφαρμοσει το νομο σε ολους τους Ελληνες ανεξαιρετως το ιδιο. Ειναι σα ναζητω να λειτουργησει κανινικα η Ελληνικη αστυνομια (ανεκδοτο) και οχι μονο να παρισταται για να συνοδευει υψηλα ισταμενα προσωπα και να παρακολουθει αγωνες και συναυλιες.

Ετσι οπως ειναι η διαρθρωση των κατηγοριων αυτη τη στιγμη θα μπορουσε να ηταν τελεια και τα παντα να λειτουργουσαν ιδανικα. ΟΙ πρωτες ομαδες πρωταθλητισμο και στοχο την ανοδο σε πιο πανω κατηγορια και τα πρωταθληματα στις υποδομες το δικο τους στοχο : παραγωγικη διαδικασια.
Θα εφαρμοζαμε και τους νομους που εχουμε χωρις παραθυρακια και ολα θα ηταν ενταξει.
Οι ενωσεις μονο παραγωγικη διαδικασια υπο τη σκεπη της ΕΟΚ ? τι να πω? μπορει, αλλα δυσκολα.
Το προτιμοτερο θα ηταν οταν ενας με σουπερμρκετ η σουβλατζιδικο που γουσταρει το αθλημα για οποιδηποτε λογο (ειτε επειδη παιζει ο γιος του ειτε απο απωθημενο επειδη ειναι κοντος και δεν επαιξε) και θελει στην ομαδα της γειτονιας του να βαλει 10 ευρω, να υπηρχαν οι δικλειδες ασφαλειας που θα τον προστατευαν και δεν θα τον αφηναν να πεσει θυμα πελατειακης σχεσης με τους γνωστους αγνωστους που θα του κανουν "αφαιμαξη" για ενα αντε βια δυο χρονια, μεχρι να ξυπνησει να νιωσει αηδια για τον εαυτο του που αν και καλος εμπορας πιαστηκε κοροιδο απο καποιους αεργους τμπεληδες και να αποσυρθει. Αντιθετα η ενωση, και σε πιο πανω βαθμιδα η ομοσπονδια να φροντισει να προστατευσει αυτους τους ανθρωπους ωστε τα 10 αυτα ευρω να μεινουν στο μπασκετ και να δωσουν το παραδειγμα και σε αλλους "χορηγους"-τροφοδοτες που χρειαζεται το αθλημα.

Αμα το ιδιο το κρατος συνιστα στον ελληνα πολιτη να προσεχει να μη πεφτει θυμα της αισχροκερδειας απο τους διαφορους απατεωνες και δεν κανει το αυτονοητο να προσπαθησει για τη παταξη της αισχροκερδειας , ετσι και στο μπασκετακι ο καθενας μας πορευεται οπως ο ιδιος νομιζει. Ειτε θελοντας να ειναι τιμιος, ειτε λαμογιο, ειτε παει στη παραγωγικη διαδικασια, ειτε ψωνιζει παιχτες για να ανεβει, ειτε προσπαθει να στησει ματς, ειτε παιρνει καλους παιχτες και προπονητη, ειτε στηριζεται στους εμπειρους, ειτε στους νεους, ειτε στο γερο μπατζετ, ειτε, ειτε, ειτε.....

Και τελειωνοντας θεωρω οτι η λυση ειναι προς το παρον μη εφικτη. Επανασταση των λαων, των κοινωνιων, με αγωνες θυσιες και αιμα....επανασταση και στο μπασκετακι?
themis7
καλημερα!!! Συμφωνω απολυτα πως πρεπει να γινει κατι διοτι αυτη η κατασταση δεν περπαταει!!! Υπαρχουν πολλα σωματεια ειδικα στις μικροτερς κατηγορειες οι οποιες δεν μπορουν να συντηρησουν πανω απο ενα τμημα γιατι εκτος απο το οτι δεν υπαρχουν χρηματα δεν υπαρχουν ουτε πι ανθρωποι για να ασχοληθουν !!! Αυτο εχει ως αποτελεσμα να υπαρχουν ομαδες που να στηριζονται σε 2 -3 ανθρωπους και μετα το χαος! οπως ειναι λογικο με μονο 3- 3 ανθρωπους σωστη δουλεια δεν γινεται !!! Γνωμη μου ειναι οτι ΕΣΚΑ - ΕΣΚΑΝΑ πρει να ξαναγινουν ενα !!! οι κατα τοπους μικρες ομαδες να συγχωνευτουν ωστε και πιο πολλοι παραγοντες να υπαρχουν σε μια ενιαια ομαδα και πιο μεγαλη απηχηση στην περιοχη που εδρευουν ! Για παραδειγμα στο Κερατσινι υπαρχουν 3 ομαδες που ασχολουνται με αυτες 5 ατομα συνολο ! Γιατι να μην υπηρχε μια ομαδα και να ασχολουνται ολοι με αυτην και ο δημος να βοηθαει και τα παιδακια που θα πηγαινουν στις ακαδημιες να αισθανονται οτι ειναι μελοι μιας ισχυρης ομαδας και οχι μελοι ενος παρακλαδιου της περιοχης τους ??? και οι χορηγοι θα ειχαν μεγαλυτερη διαθεση να διαφημιστουν !!!γιατι αλλο ειναι αν εισαι ενας τοπικος επαγγελαμτιας να διαφημιζεσαι σε μια ομαδα ισχυρη τοπικη που θα φερει το ονομα της περιοχης σου και αλλο ειναι να διαφημιζεσαι σε ενα παρακλαδι της περιοχης σου !! Θεωρω οτι και στις ακαδημιες θα κανει τεραστια διαφορα δηλαδη αντι να ειναι 3 ομαδες με συνολο 100 παιδακια θα φτιαχτει μια με 200 γιατι η ισχυρη ομαδα ειναι διαφημιση για τα πιτσιρικια !! Θα ρωτησετε που θα παιξουν ολα αυτα αργοτερα μιας και θα υπαρχει μια αντρικη μονο ομαδα ? και γι αυτο υπαρχει λυση καθως αν μπορει μια ομαδα να συντηρει και β αντρικο τμημα θα μπορι να εχει και να παιζουν τα παιδια !!!
θεωρω οτι οι εποχες εχουν αλλαξει και πεπει και οι παραγοντες να προβλεψουν τις εξελιξεις !!! χρειαζεται πιο σοβαρη οργανωση και μεγαλυτερη φαντασια ωστε να ερθουν οσο πιο πολλα παιδια γινεται κοντα στο μπασκετ!!!
Jabar
Το έγραψε ο φίλος και το έβαλα και εδώ.
Όπως έχετε δεί και σε προηγούμενο πόστ, οι εκλογές στην ΕΣΚΑΝΑ διεξάγονται την ερχόμενη Δευτέρα 2/6.

Από τη λίστα των υποψηφίων οι ευλογούντες τα γένια τους διοικούντες αποφάσισαν:

1. Να είναι όλοι εκ νέου υποψήφιου οι 10 από τους 11 και να προωθήσουν 1που ήταν στην επιτροπή πρωταθλήματος ανδρών.
2. Οι διοικητικές θέσεις να μοιραστούν ως έχουν. Παλάτος Πρόεδρος κτλ κτλ κτλ
3. Να δωθεί σαφής γραμμή προκειμένου να αποκλειστούν η ανεπιθύμητη υποψηφιότητα
4. Να μην υπάρχει κανένα γεωγραφικό κριτήριο με αποτέλεσμα η Δυτική Αττική να μείνει χωρίς εκπρόσωπο


Είναι προφανές οτι το ίδιο σύστημα που διοικεί την ΕΣΚΑΝΑ θέλει να συνεχίσει να διοικεί. Επίσης είναι προφανές οτι οι δεμένοι από τις καρέκλες τους διοικούντες θέλουν να συνεχίσουν το σωτήριο έργο τους και την επόμενη τετραετία

Ενδεικτικά αναφέρω τις μεγάλες επιτυχίες της διοίκησης:

1. Εκανε τεράστιο λάθος με τα όρια ηλικίας όπως αυτά αναγράφονται στις προκηρύξεις και έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζει καμία ομάδα πώς θα αγωνιστεί στο προσεχές πρωτάθλημα
2. Έχει συνάψει αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με τις μπάλες baden και την εταιρεία SuperSport η οποία τις εισάγει..Είναι πράγματι εντυπωσιακό οτι οι ομάδες αναγκάστηκαν να αγοράσουν μπάλες για τα πρωταθλήματα αξίας έως και 20 φορές παραπάνω της αξίας των "δωρεάν" μπαλών
3. Έχει οδηγήσει σε απαξίωση ο απαρχαιωμένος τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου ο οπόιος ιδίως στην Α' Κατηγορία έχει δημιουργήσει μεγάλο αριθμό αδιάφορων ομάδων
4. Το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων παίδων και εφήβων έχει οδηγήσει τα 3/4 των ομάδων σε "διακοπές" από τα μέσα Ιανουαρίου
5. Κωφεύει στις εκκλήσεις των σωματείων για αναμόρφωση των ορίων ηλικίας και την οριστική τους κατάργηση καθώς το μέτρο αυτό δεν είναι αποδοτικό και λειτουργεί όπως απέδειξε η πράξη ως τακτική στρουνθοκαμηλισμού
president
Φιλε Jabar εκτιμω και συμφωνω με αυτα που λες εσυ και οι αλλοι φιλοι αλλα εδω θα κανω καποιες ερωτησεις.Ειναι δεδομενη η θεσι της ΕΣΚΑ--ΕΣΚΑΝΑ. Απο κει και περα που ειναι διατεθημενες να φτασουν οι ομαδες?Θελουν να βαλουν το μαχαιρι στο κοκαλο ξεκινοντας αγωνα για τα συμφεροντα τους.Χωρις ομαδες δεν υπαρχουν ουτε ΕΣΚΑ ουτε τιποτα.Μπορουν οι υπευθυνοι των ομαδων να κατσουν σε ενα τραπεζι και να αποφασισουν?Κακα τα ψεμματα μονον οι συμετεχοντες μπορουν να απαιτησουν.Δηλαδη εαν συμφωνηθει αποχη τι θα γινει . Δεν θα ξαναδωσουν μπαλες?Γι αυτο λεω οτι τα παντα ειναι στο χερι των ομαδων που πληρωνουν χωρις να εισπρατουν μια.Απεναντιας πληρωνουν για γραματεια διαιτητες και ο θεατης πληρωνει και εισητηριο.Και κατι τελευταιο ποσοι θα συμφωνουσαν και θα τηρουσαν την συμφωνια εαν οριζαμε ανωτατο οριο μισθου σε παικτες και προπονητες π.χ.150--450 e για τους πρωτους και 500--700e για τους δευτερους?Να δεις τοτε σε 3--4 χρονια πως ολα θα ερθουν στα ισα τους γιατι περα απ ολα τ αλλα ακουγονται και κατι νουμερα τρελλα με συνεπεια τις περισσοτερες φορες αδυναμια των ομαδων.Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει καποιοι να ταζουν χωρις να εκπληρωνουν τις υποσχεσεις τους αλλα προκειμενου να γινουν ανταγωνιστικοι τις περισσοτερες φορες πεφτουν σ αυτην την παγιδα.Γενικα ενας φαυλος κυκλος που ολοι εχουν δικιο και ολοι αδικο και με μια ομοσπονδια που στο τελος δεν θα εχει ομαδες να κανει πρωταθλημα αλλα οταν το καταλαβει θα ειναι πλεον αργα.
TliBan
Παντως στις χτεσινές εκλογές στην ΕΣΚΑΝΑ δεν άλλαξε τίποτα και μάλιστα η γραμμή τους πέρασε απόλυτα.

Δυστυχώς....

Σημασία έχει από εδώ και πέρα τι γίνεται.

Μάλλον περισσότερες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουν τα σωματεία και να μην περιμένουν βοήθεια από καμία ανώτερη αρχή...
whitewoolf
Αποριας συνεχεια:
Οριζονται ή οχι απο την Ενωση στην οποια ανηκουν οι διαιτητες των αγωνων;;;;;
Εαν ναι, τοτε ακομα ψαχνω απαντηση στην απορια μου........
Πως ειναι δυνατον διαιτητης Ενωσεως να ειναι 100% αντικειμενικος οταν σφυριζει μια ομαδα για την οποια γνωριζει οτι μελος του Δ.Σ της ειναι και "εκλεγμενο" μελος του Δ.Σ της Ενωσεως που τον ορισε;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εσας ποια ειναι η γνωμη σας;;;;;;;;;;;;;;;;;
[Και για να σας βοηθησω στο Ρητορικο ερωτημα περι ορισμου]

ΑΡΘΡΟ 6

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
1,2..........................................κλπ,κλπ.
3. Η παρεχόμενη αρμοδιότητα των Τοπικών Επιτροπών συνίσταται
α. στον καταρτισμό προγράμματος τέλεσης των τοπικών πρωταθλημάτων μέσα στη χρονική περίοδο, που έχει καθορισθεί από την Ομοσπονδία.
β. στην μέριμνα για τη σύνταξη των Προκηρύξεων κάθε Πρωταθλήματος και στην κοινοποίησή τους στα ενδιαφερόμενα σωματεία της δύναμήςτους, 15, τουλάχιστον, ημέρες πριν από την έναρξή τους.
γ. στον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος κάθε πρωταθλήματος

δ. στον ορισμό των γηπέδων διεξαγωγής των αγώνων
ε. στον ορισμό των διαιτητών, μέσω της δικής τους Ε.Ο.Δ. καθώς και του κομισάριου και των κριτών κάθε αγώνα

ΣΗΜ: Εαν κανω λαθος μην με "πυροβολησετε".....Νεος ειμαι ακομα,θα μαθω,που θα μου παει.
whitewoolf
QUOTE(TliBan @ Jun 3 2008, 14:32 ) *
Παντως στις χτεσινές εκλογές στην ΕΣΚΑΝΑ δεν άλλαξε τίποτα και μάλιστα η γραμμή τους πέρασε απόλυτα.

Δυστυχώς....

Σημασία έχει από εδώ και πέρα τι γίνεται.

Μάλλον περισσότερες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουν τα σωματεία και να μην περιμένουν βοήθεια από καμία ανώτερη αρχή...


Αναλυτικα τα αποτελεσματα απο το επισημο site της ΕΣΚΑΝΑ:

Δεν έκρυβαν εκπλήξεις όπως αναμενόταν οι χθεσινές αρχαιρεσίες της ΕΣΚΑΝΑ που έγιναν στην αίθουσα ΣΤ του ΣΕΦ . Η διοίκηση του Ιωάννη Παλάτου επανεξελέγη αλλά αυτό που δημιούργησε θετικές εντυπώσεις ήταν η μεγάλη συμμετοχή που άγγιξε το 80% και ήταν η κορυφαία από ιδρύσεως της Ένωσης . Ψήφισαν 57 εκπρόσωποι από τους 73 που είχαν δικαίωμα ψήφου με 54 έγκυρα ψηφοδέλτια και τρία λευκά . Εκτός του Ιωάννη Παλάτου και του Ευάγγελου Λυμπεράτου που πήραν από 47 σταυρούς ακολούθησαν οι Ιωάννης Μακρής και Ευάγγελος Τσάμης με 41, οι Παύλος Παλτόγλου και Κυριάκος Τσίχλας με 38 , ο Πάνος Τυρέας με 37, ο Ιωάννης Πλουμίδης με 35, οι Γιώργος Νικολάκης και Ιωάννης Παπαδημητρίου με 33 και η Θεοδοσία Κανδύλη με 30 . Δεν εξελέγησαν οι Λιβάνιος και Τσιότρας με 22 .
Αναπληρωματικοί θα είναι οι Καρανικόλας (41), Τσαπρούνης (39), Τσιουράκης (35) . Στην εξελεγκτική εξελέγησαν οι Ζάλης , Ξυραφίδης και Τσιβιλτίδης .
basketikos
QUOTE(Jabar @ May 26 2008, 00:43 ) *
MΠΑΣΚΕΤ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ-ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ?
Το οικοδόμημα του μπάσκετ που τόσο μας είχε κάνει περήφανους τρίζει .Τρίζει από την Α2 μέχρι τα τοπικά της ΕΣΚΑ.
.........
Ας δούμε τι συμβαίνει στις εθνικές κατηγορίες και τις ερασιτεχνικές. Το φαινόμενο του Πανοράματος δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο.Τα ίδια συμβαίνουν στη Β και στη Γ εθνική.Η δε ΕΣΚΑ έδειξε το δρόμο πριν από δύο χρόνια
...............
Το ζητούμενο είναι να αρχίσει τώρα η συζήτηση γιατί οι επενδυτές απομακρύνονται και για τους ερασιτέχνες παράγοντες ο χώρος πλέον δεν είναι φιλικός.


Δεν ξερω αν ειναι το σωστο τοπικ - αλλα με βαση τα παραπανω δικαιολογει κανεις το ποσταρισμα εδω:
Μετρησα 18 ομαδες που δεν ξερουμε αν θα μπορεσουν/πως θα μπορεσουν/σε ποια Eθνικη κατηγορια θα συνεχίσουν του χρονου (και δεν ξερω τι γινεται στην Γ Εθνικη στον Βορρα):

ΑΕΚ/ ΠΑΟΚ/ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ/ΙCBS/ΑΙΓΙΟ
ΧΑΛΚΙΔΑ/ ΦΑΛΗΡΟ/ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΞΑΝΘΗ /ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝ. /ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΡΔΗΤΤΟΣ/ΠΕΡΑΜΑ
ΙΚΑΡΟΙ/ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ

Και οι παικτες περιμένουν, ζητώντας λαγους με πετραχήλια. 68.gif 68.gif
Και οι μανατζερς 'θελουν τοσα για να σου δώσουν (sic) τον παικτη. 68.gif 68.gif 68.gif
Και η ώρα 0 για το μπασκετακι πλησιάζει..

Ενδιαφερεται κανεις να βαλει μια ταξη;
Jabar
QUOTE(basketikos @ Jun 25 2008, 02:26 ) *
Δεν ξερω αν ειναι το σωστο τοπικ - αλλα με βαση τα παραπανω δικαιολογει κανεις το ποσταρισμα εδω:
Μετρησα 18 ομαδες που δεν ξερουμε αν θα μπορεσουν/πως θα μπορεσουν/σε ποια Eθνικη κατηγορια θα συνεχίσουν του χρονου (και δεν ξερω τι γινεται στην Γ Εθνικη στον Βορρα):

ΑΕΚ/ ΠΑΟΚ/ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ/ΙCBS/ΑΙΓΙΟ
ΧΑΛΚΙΔΑ/ ΦΑΛΗΡΟ/ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΞΑΝΘΗ /ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝ. /ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΡΔΗΤΤΟΣ/ΠΕΡΑΜΑ
ΙΚΑΡΟΙ/ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ

Και οι παικτες περιμένουν, ζητώντας λαγους με πετραχήλια. 68.gif 68.gif
Και οι μανατζερς 'θελουν τοσα για να σου δώσουν (sic) τον παικτη. 68.gif 68.gif 68.gif
Και η ώρα 0 για το μπασκετακι πλησιάζει..

Ενδιαφερεται κανεις να βαλει μια ταξη;

Τελικά το ICBS παίρνει τη θέση του Πανοράματος και η Καβάλα πάει Α2 με ένωση με το ICBS όλα αυτά με διαδικασίες έξω από κάθε αγωνιστικό κριτήριο,με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι για κονόμες.Φτάσανε οι managers να ζητάνε 400-500 ε στη Γ ΕΣΚΑ και να καθορίζουν αγωνιστικές καταστάσεις.Το Φάληρο είναι πολύ κοντά να καταθέσει τα κλειδιά χωρίς να έχει ούτε ένα δελτίο δικό του στο αντρικό.Γκυζιακός,Αρδηττός ακολουθούν τη μοίρα των ομάδων του one man show ήλθαν είδαν δεν ακούμπησαν και δεν κλαίμε εμείς
παρά μόνο αθλητές που παραμένουν δέσμιοι και γιαυτούς θα έπρεπε να γίνει κάτι.Ελπίζω κάποια στιγμή τα μεροκάματα στη πλάτη του αθλήματος να σταματήσουν.Τα παιδιά των συλλόγων επαγγελματικών κατηγοριών με το που τελειώνουν και δεν αποκτήσουν επαγγελματικό δελτίο μένουν ελεύθερα (μέτρο σαν σκέψη σωστό)
αλλά είναι τα ελεύθερα δελτία των managers με ότι αυτό συνεπάγεται.Τελικά κάποιοι πρέπει από την ομοσπονδία να ακούσουν να καταγράψουν τα προβλήματα και να επαίμβουν.
ΝINIS

Πίστευα στην ζωή μου ότι είχα δεί πολλά! Αμ δε! Οσο μεγαλώνεις μαθαίνεις, αποκτάς γνώσεις και εμπειρίες κ.α αλλά αυτό που διάβασα σήμερα δεν το έχω ξαναδεί! Σε τοπική εφημερίδα της Λαμίας (ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ) Σελίδα 18 διάβασα το εξής εκπληκτικό!
Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Λαμίας κ. Κοτρωνιά πρός τον υφυπ. Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.
Τίτλος: Ο Ιωνικός Λαμίας δικαιούται να αγωνιστεί στην Α1 μπάσκετ.
Επιστολή προς τον υφυπ. Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, έστειλε χθές ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς με την οποία ζητάει την αποκατάσταση της αδικίας με την συμμετοχή του Ιωνικού Λαμίας στην Α1 κατηγορία μπάσκετ Ανδρών.
Ειδικότερα ο κ. Κοτρωνιάς αναφέρει:
"......Η Λαμία, πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας, έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αυτά τα χρόνια επενδύει στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και πιστεύουμε ότι, παρά την υστέρηση της πολιτείας στη χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών (Χαλκιοπούλειο Στάδιο, Κλειστό Κολυμβητήριο), έχει να παρουσιάσει σημαντική πρόοδο τόσο στο στίβο όσο και στα αθλήματα σάλας, βολεϊ και μπάσκετ.
Ειδικά στο μπάσκετ, απο την προηγούμενη περίοδο καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για την άνοδο της ομάδας του ΙΩΝΙΚΟΥ Λαμίας στην πρώτη κατηγορία, προσπάθεια των παικτών, των φιλάθλων του Δήμου και μιας σωστής διοίκησης που προσπάθησε να εξασφαλίσει αυτή την άνοδο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ έχουμε διάχυτη την εντύπωση ότι μέσα απο τις εν εξελίξει διεργασίες αδικείται καταφανώς η ομάδα της πόλης μας.
Με την πεποίθηση ότι, ο ΙΩΝΙΚΟΣ Λαμίας δικαιούται της συμμετοχής του στην πρώτη κατηγορία του μπάσκετ και η περιοχή μας του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης, σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το περι δικαίου αίσθημα σε όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ...." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Τα θαυμαστικά δικά μου)
Μας λέει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, ότι μια πόλη της Ελλάδας, πρωτεύουσα Νομού και έδρα περιφέρειας της οποίας η ομάδα συμμετέχει σε κάποιο απο τα Εθνικά Πρωταθλήματα, δικαιούται συμμετοχής στην μεγαλύτερη κατηγορία, λόγω της προσπάθειας που κατέβαλαν τα μέλη αυτής της ομάδας και ας τερμάτισε αυτή τέταρτη!!!
Το μόνο που έχει να κάνει αυτή η ομάδα είναι να ζητήσει απο τον υφυπουργό να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το περι δικαίου αίσθημα σε όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό.
Ελεος ρε παιδιά, έλεος. Δηλαδή η ΔΑΦΝΗ που τερμάτισε τρίτη και είναι ένα σωματείο με ιστορία στην Α1 τί θα πρέπει να ζητήσει ή μήπως τις ενέργειες που έκανε η Καβάλα δεν τις έκανε η Λαμία?
Αλλες ιστορικές ομάδες (π.χ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΑΟΔ κ.α) τι πρέπει να απαντήσουν? Η παίζουμε μπάσκετ ή δεν παίζουμε!
Jabar
Το Θέμα ανοίχτηκε τον Μάϊο αφού σκόρπια σε αρκετά τόπικ είχαν γραφτεί από πολύ νωρίτερα αρκετά.Επειδή πρέπει να συζητάμε τα σοβαρά και όχι να τα κουκουλώνουμε και να βοηθάμε διάφορους να κάνουν λεφτά στη πλάτη του αθλήματος
το επαναφέρω στην πρώτη σελίδα.
Ελπίζω οι αρμόδιοι,να κάνουν το σωστό,έστω και τώρα και εμείς θα δείξουμε μεγαλοθυμία για την αδράνειά τους.
Διαφάνεια και εφαρμογή του πνεύματος των νόμων και όχι νομότυπα τρικ.Ο Αθλητισμός θα έπρεπε να είναι συνόνυμο της αξιοκρατίας και όχι αποτύπωση της εικόνας της υπόλοιπης ελληνικής κοινωνίας.
Jabar
Χθες είχα μία συζήτηση με ένα άνθρωπο που αγαπά το μπάσκετ βάζει τα λεφτά του και έχει και άποψη.
Πρέπει να μας απασχολούν πέρα από τα καθημερινά και το μέλλον.Βάζω μπροστά το τόπικ για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα σοβαρά.
loufer
QUOTE(Jabar @ Feb 18 2009, 08:59 ) *
Χθες είχα μία συζήτηση με ένα άνθρωπο που αγαπά το μπάσκετ βάζει τα λεφτά του και έχει και άποψη.
Πρέπει να μας απασχολούν πέρα από τα καθημερινά και το μέλλον.Βάζω μπροστά το τόπικ για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα σοβαρά.


Έχεις ανοίξει ένα πολύ μεγάλο θέμα το οποίο έχει και πολλά επίπεδα φίλε Jabar...
Ας ξεκινήσουμε από τη μηδαμινή βοήθεια (χρηματική) που λαμβάνουν τα σωματεία από την Ομοσπονδία, ποσά της τάξης των 1000-2000 ευρώ τα οποία και λαμβάνουν ετεροχρονισμένα τα εκλαμβάνω ως αστεία... Πολλές ομάδες δυστυχώς δεν στηρίζονται ούτε από το δήμο τους. Φέρνω για παράδειγμα τη δική μου ομάδα, η οποία εκτός του ότι παίρνει κάθε χρόνο το ΜΕΓΙΣΤΟ ποσό των 1.250 ευρώ, δεν μπορεί να προπονηθεί κατάλληλα, λόγω περιορισμένων ωρών που τις δίνονται στο κλειστό γυμναστήριο ( Ο Γέρακας έχει έτοιμο και 2ο κλειστό γυμναστήριο, καλύτερο από το πρώτο, το οποίο δεν παραδίδεται λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, πάλι έχουμε θέμα Ομοσπονδίας).
Οπότε καταλήγουμε στα έσοδα τα οποία θα λάβει από τις συνδρομές των παιδιών στις Ακαδημίες, από την έκδοση ημερολογίων και από την διοργάνωση κάποιου χορού.Δυστυχώς για να λάβεις πλέον χορηγίες από σοβαρές εταιρείες και να τις διαφημίσεις στη φανέλλα σου, δεν γίνεται, και λόγω ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών αλλά και λόγω του ότι προτιμούν να διαφημιστούν σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών...
Οπότε η καλή πορεία μιας ομάδας αφήνεται αποκλειστικά στο πόσο βαθιά θα βάλει το χέρι ο πρόεδρος στην τσέπη...

Το θέμα αυτό για μένα είναι ένας φαύλος κύκλος, οι ομάδες θα αποτελούν διάττοντες αστέρες, θα βγαίνει μια καλή φουρνιά παικτών, θα ανεβαίνει 2-3 κατηγορίες, θα κλείνει η κάννουλα των χρημάτων και θα πέρνει πάλι την κατηφόρα...
θα γίνονται συγχωνεύσεις, διάλυση ομάδων και κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα...Πριν μια δεκαετία υπήρχαν 5 κατηγορίες τοπικών κατηγοριών με πληθώρα ομάδων, θα καταλήξουμε σε λίγα χρόνια να υπάρχει Α και Β εσκα μόνο...
Η Ομοσπονδία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε και ούτε πρόκειται για αυτό το επίπεδο, γιατί δεν βλέπουν πέρα από το δάχτυλό τους. Εδώ κοντέψαμε να ξεκινήσει η Α1 φέτος με 13 ομάδες και να δίνει η Καβάλα μαζεμένα παιχνίδια τις γιορτές...
Είναι καθαρά θέμα οργάνωσης σχεδίου και το βασικότερο διάθεσης, ας μιμηθουν το παράδειγμα της Ισπανίας, έχουν πολλά να μάθουν
Εδώ πέρασαν χρόνια μέχρι να ασφαλίσουν τους παίκτες της Α2...για ποιο μέλλον να μιλήσουμε??? Είναι τυχαίο που ο ένας πρόεδρος μετά τον άλλον αηδιάζουν και φεύγουν από το χώρο???


nik-air
Η ΕΣΚΑ πρεπει να ντρεπεται για το επιπεδο των παιδικοεφηβικων της. Δεν εννοω βεβαια τα παιδια που παιζουν, αλλα την οργανωση που επικρατει. Το κειμενο αυτο το γραφω εκ μερους της ομαδας μου που εχει πραγματικα ξενερωσει με το γεγονος οτι δεν μας δοθηκε η ευκαιρια να αγωνιστουμε στα 2 τελευταια ματς της πρωτης φασης..Δεν ειναι δυνατον να μην στελνουν διαιτητες σε καποιο παιχνιδι με την δικαιολογια πως ειναι αδιαφορο(μονο στα χαρτια γιατι αγωνιστικα ηταν το ντερμπυ που περιμεναμε απο την αρχη στην εδρα μας-μεταξυ πρωτου και δευτερου). Και εκτος απο αυτο να μας καταχωρουν και ηττα σε ενα ματς που ποτε δεν διεξηχθη..Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να βγει ο πρωτος απο καθε ομιλο, να γινει γρηγορα και η β φαση να ξεμπερδευουμε(γι'αυτο και αλλαξαν το συστημα που επικρατουσε μεχρι πριν 4 χρονια με ομιλους στη β φαση) και να παμε στην 6αδα στην οποια γνωριζουμε απο την αρχη ποιες ομαδες θα παρουν μερος... Σκοπος των παιδικοεφηβικων θα επρεπε να ειναι η αναπτυξη του αθληματος στις μικρες ηλικιες, με πολλα παιχνιδια ωστε τα παιδια να παρουν παραστασεις που θα τα βοηθησουν να δοκιμασουν την τυχη τους στο αντρικο κ με ποιοτικη διαιτησια(ας μην ζητησουμε κ 2ο διαιτητη γιατι θα μας περασουν για τρελους) αλλα οι "δημοσιοι υπαλληλοι" της εσκα εχουν σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθουν, αυτα που θα φανουν προς τα εξω στα ματια των πολλων.. Αλλα με αυτους ποτε δεν βρισκεις το δικιο σου και γενικα ακρη..Και υστερα αναρωτιουνται γιατι τα παιδια σημερα ειναι κλεισμενα στο σπιτι με ενα playstation στο χερι και παρατανε το μπασκετ..
neopen32
Το topic άνοιξε πέρσι το Μάη. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ κάτω από μηδέν. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η συμμετοχή σε συγκεκριμένη κατηγορία των ομάδων την επόμενη χρονιά θα παίζεται στο στοίχημα με εύρος τέσσερις κατηγορίες. Όλα τα μηνύματα που ακούω μιλάνε για πλήρη διάλυση και ελάχιστα θεωρουν ελπιδοφόρα τη συνένωση. Τα χρέη, οι απλήρωτοι παίκτες, η αλλοίωση όλων των πρωταθλημάτων (στην Α1 Ολύμπια, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ ...)
Προτείνω να διαβουλευθούμε μέσα από το φορουμ πάνω στη διαδικασία θεσμικών αλλαγών. Η πρόταση του Jabar για εξέλιξη των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ σαν το κολεγιακό είναι μιά πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Πρέπει να γίνουν προτάσεις βελτίωσης άμεσες γιατί η στάθμη της θάλασσας είναι από πάνω.
a bullet for your head
QUOTE(Jabar @ May 25 2008, 23:43 ) *
MΠΑΣΚΕΤ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ-ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ?

Aν ο τιτλος που εχεις βαλει ειναι ερωτημα,τοτε η δικη μου απαντηση ειναι, πως ειναι ''ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ''...
Επειδη η ολη κουβεντα κυμαινεται γυρω απ το επιπεδο των τοπικων πρωταθληματων,θα πω,πως λιγες ειναι οι ομαδες που ξερουν τι θελουν,εχουν παραγωγικη διαδικασια που δουλευει καλα κ ξερουν κ ειναι σε θεση να τηρουν τις συμφωνιες που κανουν..
Οσο για τις διοργανωτριες αρχες δεν θα επεκταθω γιατι δεν θελω να κουρασω τα δακτυλα μου πληκτρολογωντας...
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 13 2009, 19:25 ) *
Aν ο τιτλος που εχεις βαλει ειναι ερωτημα,τοτε η δικη μου απαντηση ειναι, πως ειναι ''ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ''...
Επειδη η ολη κουβεντα κυμαινεται γυρω απ το επιπεδο των τοπικων πρωταθληματων,θα πω,πως λιγες ειναι οι ομαδες που ξερουν τι θελουν,εχουν παραγωγικη διαδικασια που δουλευει καλα κ ξερουν κ ειναι σε θεση να τηρουν τις συμφωνιες που κανουν..
Οσο για τις διοργανωτριες αρχες δεν θα επεκταθω γιατι δεν θελω να κουρασω τα δακτυλα μου πληκτρολογωντας...

Θα ηθελα να προσθεσω δε,οτι αρκετο ενδιαφερον θα εχει,το ποσοι κ ποιοι θα μπορεσουν να σταθουν στα ποδια τους,απ τον επερχομενο ''κυκεωνα'',μιας κ η οικονομικη στενοτητα παει να παγιωθει για τα καλα..
άρρωστος
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 14 2009, 15:44 ) *
Θα ηθελα να προσθεσω δε,οτι αρκετο ενδιαφερον θα εχει,το ποσοι κ ποιοι θα μπορεσουν να σταθουν στα ποδια τους,απ τον επερχομενο ''κυκεωνα'',μιας κ η οικονομικη στενοτητα παει να παγιωθει για τα καλα..

Aπό A΄2 και κάτω ερασιτεχνικό χωρίς κοινοτικούς και με περιορισμούς.Π.χ. μέχρι 3 πάνω από 32 και 4 κάτω των 23 στη δωδεκάδα,να υπάρχουν δεσμεύσεις όταν ανεβαίνεις Α΄1,να μην επιτρέπονται μεταγραφές στα παιδοεφηβικά εκτός των μετοικήσεων,από την Α΄2 και κάτω τα δελτία να ανήκουν στις ομάδες μέχρι τα 24 εκτός και θέλει να δώσει κάποιο η ομάδα για να σταματήσει αυτό το χάλι με τους μάνατζερς και τους μπαμπάδες από τα 14 και να υπάρχει μεγάλο κίνητρο στις ομάδες για ανάπτυξη του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες το οποίο έχει ατονίσει τα τελευταία χρόνια, Α΄2 16 ομάδες ανεβαίνουν 3 πέφτουν 4, Β΄Εθνική 2 όμιλοι των 16 ανεβαίνουν 4 οι οποίοι θα βγαίνουν από play οff των πρώτων 4 από κάθε όμιλο(δηλ.8 ομάδων) και πέφτουν 4 από κάθε όμιλο, και από εκεί και κάτω τοπικά από τα οποία θα ανεβαίνουν απευθείας στην Β΄Εθνική 3 από Αθήνα - Πειραιά, 1 από Πελοπόννησο, 1 από Θεσσαλία, 1 από Θεσσαλονίκη(από μπαράζ στις ενώσεις τους) και οι υπόλοιποι 2 από μπαράζ των πρώτων όλων των υπόλοιπων ενώσεων.Βέβαια τα γράφω επιγραμματικά και χωρίς να εξηγώ με ποια κριτήρια π.χ. θα ανεβαίνουν με αυτόν τον τρόπο από τα τοπικά ή μπορεί να υπάρχουν και κάποιες ατέλειες όπως αν τυχόν πέσουν από Α΄2 3 νότιες ομάδες τότε τι θα γίνεται αλλά γι αυτόν τον λόγο γράφουμε εδώ για να βρούμε τις πιο δίκαιες λύσεις μήπως μήπως λέω και μας ακούσουν τα γερόντια της Ε.Ο.Κ. και των ενώσεων!!!!!!! και σταματήσουν να ματώνουν οι ομάδες χωρίς λόγο!!!!!!!!
a bullet for your head
Να μαι λοιπον..ελπιζω στον σωστο χωρο..
Σαν συνεχεια της κουβεντας θα πω τα εξης:
Οι διοργανωτριες αρχες ψηφιζονται με εκλεγμενους αντιπροσωπους των ομαδων.
Με τι κριτηρια αυτοι οι ανθρωποι ψηφιζουν?Ψηφιζουν με ελευθερη βουληση?Θετουν επι ταπητος,με την μορφη αιτηματων,φλεγοντα ζητηματα οπως αυτα που συζητιουνται εδω?
Ολα αυτα τα αναφερω,διοτι στοχοποιουνται μονο οι διοργανωτριες αρχες..''πρεπει να κανουν το ενα,πρεπει να κανουν το αλλο,κ.ο.κ...''..την στιγμη που οι ιδιες οι ομαδες τους ψηφιζουν..
Οποτε,πιστευω οτι ειναι θεμα βουλησης κ ληψης πρωτοβουλιων απ την πλευρα των σωματειων,ωστε να δημιουργηθει ενα πλαισιο ιδεων προς υλοποιηση,το οποιο να το θεσουν ενωπιον της οποιας διοργανωτριας αρχης, επιζητα την οποια ψηφο..και αναλογα με την οποια ικανοποιηση των αιτηματων να δοθει αναλογα κ η ψηφος..
Με την δικη μου φτωχη αντιληψη,αυτο μπορει κ θα επρεπε να αποτελεσει ενα καλο ''διαπραγματευτικο χαρτι''..
Ομως η κατασταση φαινεται να ειναι διαφορετικη..γιατι αραγε..??
neopen32
Διάβαζα στο site της ΕΣΚΑ τις ομάδες που ανήκουν στη δύναμή της. Παρά την ενασχόληση μου με τα τοπικά πρωταθλήματα, τουλάχιστον τις μισές ομάδες δεν τις γνώριζα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι απλώς σωματεία σφραγίδες που χρησιμοποιούνται μόνο για εκλογικούς λόγους και θα ήθελα να ξέρω τι ελάχιστη δραστηριότητα πρέπει να έχει ένα σωματείο για να συμμετέχει στην ΕΣΚΑ;
Προτάσεις υπάρχουν. Πρέπει να διαμορφωθούν και να αποτελέσουν την αιχμή νέων δυνάμεων στην εκλογική διαδικασία της ΕΣΚΑ που θα βοηθήσουν το μπάσκετ να επιβιώσει στο μαυρο μέλλον που έρχεται.

Η εκτίμησή μου (σήμερα) είναι ότι όσο πιό αργά τελειώνει κάποιο από τα φετινά πρωταθλήματα, τόσο πιό πιθανό είναι να μην ολοκληρωθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για τα επόμενα πρωταθλήματα έχω ξαναγράψει την άποψη μου, οι συγχωνευσεις και συμπράξεις θα οδηγήσουν ομάδες σε ευρος συμμετοχής 4 κατηγοριών.
Jabar
QUOTE(neopen32 @ Mar 15 2009, 11:18 ) *
Διάβαζα στο site της ΕΣΚΑ τις ομάδες που ανήκουν στη δύναμή της. Παρά την ενασχόληση μου με τα τοπικά πρωταθλήματα, τουλάχιστον τις μισές ομάδες δεν τις γνώριζα. Αναρωτιέμαι μήπως είναι απλώς σωματεία σφραγίδες που χρησιμοποιούνται μόνο για εκλογικούς λόγους και θα ήθελα να ξέρω τι ελάχιστη δραστηριότητα πρέπει να έχει ένα σωματείο για να συμμετέχει στην ΕΣΚΑ;
Προτάσεις υπάρχουν. Πρέπει να διαμορφωθούν και να αποτελέσουν την αιχμή νέων δυνάμεων στην εκλογική διαδικασία της ΕΣΚΑ που θα βοηθήσουν το μπάσκετ να επιβιώσει στο μαυρο μέλλον που έρχεται.

Η εκτίμησή μου (σήμερα) είναι ότι όσο πιό αργά τελειώνει κάποιο από τα φετινά πρωταθλήματα, τόσο πιό πιθανό είναι να μην ολοκληρωθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για τα επόμενα πρωταθλήματα έχω ξαναγράψει την άποψη μου, οι συγχωνευσεις και συμπράξεις θα οδηγήσουν ομάδες σε ευρος συμμετοχής 4 κατηγοριών.

Aυτό έκανα και εγώ πριν από λίγο.Μέτρησα 172 ομάδες.Λεπτομέρειες για το τρόπο της διαδικασίας αργότερα αφού ενημερωθώ από έμπειρους και παλαιούς στα θέματα της ΕΣΚΑ.
άρρωστος
QUOTE(Jabar @ Mar 15 2009, 11:21 ) *
Aυτό έκανα και εγώ πριν από λίγο.Μέτρησα 172 ομάδες.Λεπτομέρειες για το τρόπο της διαδικασίας αργότερα αφού ενημερωθώ από έμπειρους και παλαιούς στα θέματα της ΕΣΚΑ.

Σε κάθε γωνία και μέσα σε κάθε καφενείο και μια ομάδα. Δε γίνεται έτσι παιδιά. Αυτό εξυπηρετεί μόνο τις ενώσεις και την ομοσπονδία λόγω επιχορηγήσεων.Δεν μπορεί π.χ. στην Αγγλία που το ποδόσφαιρο είναι τρέλα η κάθε κατηγορία να έχει 20 ομάδες οι οποίες έχουν και χιλιάδες οπαδούς ,χορηγούς ,ΤV, και εμείς στη ψωροκώσταινα να θέλουμε Γ΄Εθνική μπάσκετ με 56 ομάδες. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!!!!!!!!!
άρρωστος
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 15 2009, 02:47 ) *
Να μαι λοιπον..ελπιζω στον σωστο χωρο..
Σαν συνεχεια της κουβεντας θα πω τα εξης:
Οι διοργανωτριες αρχες ψηφιζονται με εκλεγμενους αντιπροσωπους των ομαδων.
Με τι κριτηρια αυτοι οι ανθρωποι ψηφιζουν?Ψηφιζουν με ελευθερη βουληση?Θετουν επι ταπητος,με την μορφη αιτηματων,φλεγοντα ζητηματα οπως αυτα που συζητιουνται εδω?
Ολα αυτα τα αναφερω,διοτι στοχοποιουνται μονο οι διοργανωτριες αρχες..''πρεπει να κανουν το ενα,πρεπει να κανουν το αλλο,κ.ο.κ...''..την στιγμη που οι ιδιες οι ομαδες τους ψηφιζουν..
Οποτε,πιστευω οτι ειναι θεμα βουλησης κ ληψης πρωτοβουλιων απ την πλευρα των σωματειων,ωστε να δημιουργηθει ενα πλαισιο ιδεων προς υλοποιηση,το οποιο να το θεσουν ενωπιον της οποιας διοργανωτριας αρχης, επιζητα την οποια ψηφο..και αναλογα με την οποια ικανοποιηση των αιτηματων να δοθει αναλογα κ η ψηφος..
Με την δικη μου φτωχη αντιληψη,αυτο μπορει κ θα επρεπε να αποτελεσει ενα καλο ''διαπραγματευτικο χαρτι''..
Ομως η κατασταση φαινεται να ειναι διαφορετικη..γιατι αραγε..??

Έχεις δίκιο φίλε μου αλλά είναι δύσκολο να αλλάξουν πρόσωπα γιατί έχουν νέοι άνθρωποι του χώρου το χρόνο να ασχοληθούν με την διοίκηση της ομοσπονδίας και των ενώσεων;; Όσο από τον πολύτιμο χρόνο μας μπορούμε τον αφιερώνουμε στις ομάδες μας. Πρέπει όμως κάτι να γίνει.
a bullet for your head
QUOTE(άρρωστος @ Mar 15 2009, 15:55 ) *
Έχεις δίκιο φίλε μου αλλά είναι δύσκολο να αλλάξουν πρόσωπα γιατί έχουν νέοι άνθρωποι του χώρου το χρόνο να ασχοληθούν με την διοίκηση της ομοσπονδίας και των ενώσεων;; Όσο από τον πολύτιμο χρόνο μας μπορούμε τον αφιερώνουμε στις ομάδες μας. Πρέπει όμως κάτι να γίνει.

Συμφωνω οτι ο ελευθερος χρονος ολων μας,ειναι πλεον υπερπολυτιμος κ οτι ενα 24ωρο δεν φτανει...
Ομως αλλο ποσο χρονο εχει ο καθενας προς διαθεση(παραγοντες κ λοιποι..)και αλλο σε περιπτωσεις ψηφοφοριων κ εκλογης οργανων,διοργανωτριων αρχων,το πως κ με ποια λογικη ο καθενας ψηφιζει.. peace.gif
Πιστευω οτι εθεσα ενα απλο κ συγκεκριμμενο ερωτημα:Με ποια κριτηρια οι εξουσιοδοτημενοι αντιπροσωποι των ομαδων ψηφιζουν?
Εφοσον σχεδον κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με τις οποιες δυσλειτουργιες,κενα,ελλειψεις,γιατι τοτε δεν τιθενται ολα αυτα τα θεματα επι ταπητος προς συζητηση?Να γινει καποιου τυπου διαπραγμετευση,με γνωμονα την καλυτερευση των συνθηκων?Και μενουμε μονο στα ''ευχολογια'' η' στα ''δριμυ κατηγορω''...
Θεωρω ολες τις εμπλεκομενες πλευρες συνυπευθυνες..το ποσοτικο,δηλαδη λιγοτερο η' περισσοτερο,δεν νομιζω οτι εχει κ τοση σημασια..
Μου μοιαζει σαν..''Κυλησε ο τετζερης κ βρηκε το καπακι''...
Koan
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 16 2009, 00:59 ) *
Συμφωνω οτι ο ελευθερος χρονος ολων μας,ειναι πλεον υπερπολυτιμος κ οτι ενα 24ωρο δεν φτανει...
Ομως αλλο ποσο χρονο εχει ο καθενας προς διαθεση(παραγοντες κ λοιποι..)και αλλο σε περιπτωσεις ψηφοφοριων κ εκλογης οργανων,διοργανωτριων αρχων,το πως κ με ποια λογικη ο καθενας ψηφιζει.. peace.gif
Πιστευω οτι εθεσα ενα απλο κ συγκεκριμμενο ερωτημα:Με ποια κριτηρια οι εξουσιοδοτημενοι αντιπροσωποι των ομαδων ψηφιζουν?
Εφοσον σχεδον κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με τις οποιες δυσλειτουργιες,κενα,ελλειψεις,γιατι τοτε δεν τιθενται ολα αυτα τα θεματα επι ταπητος προς συζητηση?Να γινει καποιου τυπου διαπραγμετευση,με γνωμονα την καλυτερευση των συνθηκων?Και μενουμε μονο στα ''ευχολογια'' η' στα ''δριμυ κατηγορω''...
Θεωρω ολες τις εμπλεκομενες πλευρες συνυπευθυνες..το ποσοτικο,δηλαδη λιγοτερο η' περισσοτερο,δεν νομιζω οτι εχει κ τοση σημασια..
Μου μοιαζει σαν..''Κυλησε ο τετζερης κ βρηκε το καπακι''...

+1 41.gif 41.gif
a bullet for your head
QUOTE(Jabar @ May 25 2008, 23:43 ) *
MΠΑΣΚΕΤ-ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ-ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ?
Μικροπωλητές ελπίδων και μεσάζοντες βγάζουν μεροκαματάκια και απαξιώνουν το άθλημα.Πρωταθλήματα με τριών κατηγοριών ομάδες .Υπάρχουν ομάδες ,λίγες βέβαια ,που καταρτίζουν ένα προϋπολογισμό και το τηρούν και ανταγωνίζονται άλλες που φτιάχνουν καλές ομάδες,στα χαρτιά χωρίς χρήματα και μετά κυττάνε να αρχίσουν τις συναλλαγές.Μία τρίτη περίπτωση είναι ομάδες πτωχές, πλην τίμιες που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα με την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά, θα βρούν τα λεφτά για τη μικρότερη κατηγορία που θα πέσουν.Ολα αυτά ανεξέλεγκτα γιατί κάποιοι βολεύονται και όσοι έχουν το μαχαίρι και το θεσμικό έλεγχο περί άλλων τυρβάζουν.
Στην ΕΣΚΑ η κατάσταση είναι παρόμοια.
Το ζητούμενο είναι να αρχίσει τώρα η συζήτηση γιατί οι επενδυτές απομακρύνονται και για τους ερασιτέχνες παράγοντες ο χώρος πλέον δεν είναι φιλικός.

Ειναι πραγματι ωραιος ο περιγραφικος τροπος γραφης σου..ομως δεν εισαι κ αρκετα συγκεκριμμενος..
Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
-Οταν λες μικροπωλητες ελπιδων κ μεσαζοντες που απαξιωνουν το αθλημα,ποιους ακριβως εννοεις?
-Ποιες ειναι οι ομαδες(οι λιγες),που καταρτιζουν εναν προυπολογισμο κ τον τηρουν και ποιες αυτες που φτιαχνουν ομαδες στα χαρτια?
-Ποιοι ειναι αυτοι που βολευονται κ ποιοι ειναι αυτοι που περι αλλων τυρβαζουν?
-Πιστευεις οτι υπαρχουν επενδυτες?Ποια ειναι η ανταποδοτικοτητα σε μια τετοιου ειδους επενδυση?



QUOTE(Jabar @ Mar 15 2009, 11:21 ) *
Aυτό έκανα και εγώ πριν από λίγο.Μέτρησα 172 ομάδες.Λεπτομέρειες για το τρόπο της διαδικασίας αργότερα αφού ενημερωθώ από έμπειρους και παλαιούς στα θέματα της ΕΣΚΑ.

Θα αναμενω με πολυ ενδιαφερον τις λεπτομερειες που θα μας παρουσιασεις,αφου πρωτα βεβαια,θα ενημερωθεις απ'τους εμπειροτερους κ παλιοτερους.
a bullet for your head
QUOTE(president @ Jun 3 2008, 15:50 ) *
Και κατι τελευταιο ποσοι θα συμφωνουσαν και θα τηρουσαν την συμφωνια εαν οριζαμε ανωτατο οριο μισθου σε παικτες και προπονητες π.χ.150--450 e για τους πρωτους και 500--700e για τους δευτερους?

Οι παικτες σε ΕΣΚΑ,ΕΣΚΑΝΑ,θεωρουνται ερασιτεχνες,οποτε δεν υπαγονται στον ΠΣΑΚ.Δεν μπορω να ξερω,πως μπορει να βγει ενα μπλαφον αμοιβων-οδοιπορικων.
Οσον αφορα τους προπονητες(αυτους που εχουν την αδεια ασκησεως επαγγελματος),θα επρεπε, το συνδικαλιστικο τους οργανο ο ΣΕΠΚ,να εχει ηδη λαβει μεριμνα κ να προνοησει,ωστε να συνταχτουν συλλογικες συμβασεις εργασιας,που να προβλεπουν τα κατωτατα κ ανωτατα μισθολογια,αναλογα με το επιπεδο που εργαζονται..Κατι,που αν δεν κανω λαθος,δεν εχει γινει ακομα.

Παντως σαν να ζωντανεψε το συγκεκριμμενο τοπικ..
Μεσα σε λιγες μερες,αυξηθηκε κατα πολυ η ''αναγνωσιμοτητα''..
Επειδη εχουν τεθει ζητηματα,θα εχουν ενδιαφερον οι οποιες μελλοντικες παρεμβασεις..
alexas10
QUOTE (a bullet for your head @ Mar 16 2009, 18:02 ) *
Οι παικτες σε ΕΣΚΑ,ΕΣΚΑΝΑ,θεωρουνται ερασιτεχνες,οποτε δεν υπαγονται στον ΠΣΑΚ.Δεν μπορω να ξερω,πως μπορει να βγει ενα μπλαφον αμοιβων-οδοιπορικων.
Οσον αφορα τους προπονητες(αυτους που εχουν την αδεια ασκησεως επαγγελματος),θα επρεπε, το συνδικαλιστικο τους οργανο ο ΣΕΠΚ,να εχει ηδη λαβει μεριμνα κ να προνοησει,ωστε να συνταχτουν συλλογικες συμβασεις εργασιας,που να προβλεπουν τα κατωτατα κ ανωτατα μισθολογια,αναλογα με το επιπεδο που εργαζονται..Κατι,που αν δεν κανω λαθος,δεν εχει γινει ακομα.

Παντως σαν να ζωντανεψε το συγκεκριμμενο τοπικ..
Μεσα σε λιγες μερες,αυξηθηκε κατα πολυ η ''αναγνωσιμοτητα''..
Επειδη εχουν τεθει ζητηματα,θα εχουν ενδιαφερον οι οποιες μελλοντικες παρεμβασεις..



συμφωνω κ επαυξανω....ετσι θα αποφευγονταν παραδειγματα ομαδων που με τη πρωτη στραβη διωχνουν προπονητες μιας κ δεν τους δεσμευει τιποτα απολυτως περα απο το λογο τους(σιγα τη δεσμευση)κ τα παραδειγματα προεδρων που κρατανε προπονητες-κομητες μονο κ μονο επειδη αυτοι στη ιδεα οτι ειναι κουμανταδοροι σε εναν παγκο κατουριουνται πανω τους στη σκεψη να ζητησουν τα λεφτα τους...Ξερω αρκετους που δουλευουν τζαμπα για να λενε οτι ειναι προπονητες καπου κ δυστυχως αυτοι χαλανε τη πιατσα..
Jabar
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 16 2009, 17:24 ) *
Ειναι πραγματι ωραιος ο περιγραφικος τροπος γραφης σου..ομως δεν εισαι κ αρκετα συγκεκριμμενος..
Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
-Οταν λες μικροπωλητες ελπιδων κ μεσαζοντες που απαξιωνουν το αθλημα,ποιους ακριβως εννοεις?
-Ποιες ειναι οι ομαδες(οι λιγες),που καταρτιζουν εναν προυπολογισμο κ τον τηρουν και ποιες αυτες που φτιαχνουν ομαδες στα χαρτια?
-Ποιοι ειναι αυτοι που βολευονται κ ποιοι ειναι αυτοι που περι αλλων τυρβαζουν?
-Πιστευεις οτι υπαρχουν επενδυτες?Ποια ειναι η ανταποδοτικοτητα σε μια τετοιου ειδους επενδυση?

Δεν ξέρω πόσο προσεκτικά το διάβασες η αν διάβασες το συγκεκριμένο μόνο τμήμα.Ο τίτλος αναφέρεται στο φαινόμενο των συγχωνεύσεων.Γράφτηκε όταν πέρυσι εκείνη την εποχή ομάδες αγόραζαν κατηγορίες και αυτό το τμήμα αναφέρεται στις εθνικές κατηγορίες.
-Μεσάζοντες, διαμεσολαβητές μεταξύ των ομάδων δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις?Δεν μου αρέσει ο όρος μανατζερς δεν είναι ελληνικός και δεν αποδίδει σωστά και αυτό που κάνουν.
-Εκείνη την εποχή υπήρξε ανακοίνωση του ΠΣΑΚ και κατά καιρούς εκδίδεται καινούρια,για τις ομάδες της Α2.Ενα τέτοιο κείμενο θα πλατιάσει πολύ αν αρχίσουμε τα συγκεκριμένα παραδείγματα,που υπάρχουν σε όλα τα τόπικ και έχουν αναλυθεί.Οταν μία ομάδα έχει καλό ρόστερ και πληρώνει 2 μισθούς είναι ομάδα στα χαρτιά.Ακόμα και οι ομάδες που θεωρούνται φερέγγυες,που όταν χάσουν το στόχο της ανόδου κάνουν περικοπές και διώχνουν το μισό ρόστερ κάνουν πρακτικά αλλοίωση πρωταθλήματος.
-Βολεύονται οι μεσάζοντες, και περί άλλων τυρβάζουν(το γράφω στην ίδια πρόταση) οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα, η ομοσπονδία.
-Προσωπική προβολή,αναγνώριση από τοπικές κοινωνίες,φήμη.Δεν είναι πάντα χρηματική η ανταπόδοση.


Το ποστ τελείωνε έτσι
Τι πρέπει να γίνει?Αντί να αφήσουμε τα πάντα στον αυτόματο να συζητήσουμε .
Λύση θα υπάρξει.Και για να μην κατηγορηθώ ότι κάνω ότι όλοι .Δηλαδή διαπιστώσεις και από ουσία μηδέν να καταθέσω μία πρόταση.
Διαχωρισμός ΕΣΚΑ ,Εθνικών κατηγοριών .Οργάνωση της ΕΣΚΑ στα πρότυπα κολλεγιακού πρωταθλήματος αυστηρά ερασιτεχνικού, χωρίς άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες .Στις Εθνικές κατηγορίες να μετέχουν ομάδες με τη κατάθεση προϋπολογισμού (εγγυητικές, τα λεφτά στη τράπεζα)που αποδεδειγμένα θα εκτελείται.Προϋποθέσεις γηπέδου ,εισιτηρίων στα πρότυπα του ΝΒΑ θα μπορούσε να είναι κάποια από τα ζητούμενα διαφορετικά ανά κατηγορία.Ομάδες σφραγίδες δεν προσφέρουν τίποτε στις μεγάλες κατηγορίες,παρά μόνο στην απαξίωσή τους.Η ΕΣΚΑ έτσι θα γίνει φυτώριο χωρίς παράλληλα σε ένα βετεράνο που θέλει να παίξει για τι κέφι του να του κόβεις το μπάσκετ.Παιδιά που έχουν όρεξη και φιλοδοξία μπορούν να πάρουν τις ευκαιρίες .Αυτή είναι μια ιδέα, άνθρωποι που ασχολούνται υποτίθεται με το μπάσκετ μπορεί να έχουν καλλίτερες η και να επεξεργαστούν αυτή.Το ζητούμενο είναι να αρχίσει τώρα η συζήτηση γιατί οι επενδυτές απομακρύνονται και για τους ερασιτέχνες παράγοντες ο χώρος πλέον δεν είναι φιλικός.

-Να διευκρινίσω ότι συγχωνεύσεις με καθαρά φίλαθλα μπασκετικά κριτήρια όχι μόνο είναι θεμιτές,αλλά και ζητούμενο πολλές φορές.Τέτοια κριτήρια θα πρέπει να τεθούν για να γίνονται αποδεκτές οι συννενώσεις.Όμάδες ιδίων η όμορων δήμων με 2-3 παράγοντες η κάθε μία.Καλό είναι να συννενωθούν για να υπάρξουν ώρες στα κλειστά για τις ακαδημίες και να οργανωθούν καλύτερα.Η συννένωση θα πρέπει να μην καθορίζει άνοδο και πτώση.
Παράδειγμα Καβάλα -Πανόραμα.Οι δύο αμάδες απέχουν,δεν είναι κοντά ,δεν έχει να κάνει τίποτα με ακαδημίες, δεν ασχολούνται οι ίδιοι παράγοντες, ομάδα Γ Εθνικής αγοράζει άνοδο στην Α1 αλλοιώνοντας βαθμολογία της Α2.

Jabar
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2009

Προς τα σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.



Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.2725/1999 και των άρθρων 12,13 24, 25, 26 του Καταστατικού της Ε.Σ.Κ.Α. καθώς και την από 25/02/2009 υπ΄αριθμ. 56 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Όλα τα Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ.Α σε Τακτική Γενική Συνέλευση, την 18-03-09 , ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ Ο.Α.Κ.Α (Λεωφ. Κηφισίας 37-Μαρούσι) με θέματα:



1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης.

2.Διαγραφή Σωματείων που έχουν αδρανοποιηθεί.

3.΄Εγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 01/01/2009 έως

17/03/09.

4.’Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

5.Απολογισμός και έγκριση πεπραγμένων απερχόμενης Διοίκησης,

απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ.

6.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

7.Αρχαιρεσίες,εκλογή Μελών Δ.Σ. (15 τακτικών και 5 αναπληρωματικών) και εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής. (3 τακτικών και 1 αναπληρωματικού).

Σε περίπτωση που δεν θα γίνει απαρτία κατά την παραπάνω ημερομηνία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 19/03/09 και ώρα 10.00 πμ στα γραφεία της ΄Ενωσης με τα αυτά θέματα ημερήσιας διάταξης.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α.ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΔΗΜ.ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ



ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.Ολα τα Σωματεία για να λάβουν μέρος στην Συνέλευση πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την ΄Ενωση.

2.Οι υποψηφιότητες των κ.κ.αντιπροσώπων που επιθυμούν να εκλεγούν στη Νέα Διοίκηση της ΄Ενωσης, πρέπει να υποβληθούν μέχρι

07/03/2009 στις 12 το μεσημέρι.



Κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα να προτείνει με έγγραφο του την υποψηφιότητα ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού από τα τακτικά μέλη του που έχουν την ιδιότητα αυτή για ένα (1) τουλάχιστον χρόνο και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 3 του Αθλητικού Νόμου 2725/1999. (Άρθρα 12 και 13 του Καταστατικού της Ε.Σ.Κ.Α.).

3.Γνωστοποιείται στα Σωματεία που δεν έχουν υποδείξει αντιπροσώπους ότι πρέπει να τους γνωρίσουν με έγγραφο τους στη Γραμματεία της ΕΣΚΑ (τακτικό και αναπληρωματικό) μέχρι 07/03/09 στις 12 το μεσημέρι.

Κατ’εξαίρεση, μπορεί να καταλάβει την θέση του διορισμένου αντιπροσώπου ο Πρόεδρος ή ο Γ.Γραμματέας Σωματείου-Μέλους,υπό την προυπόθεση ότι ο παραπάνω αντιπρόσωπος δεν θα έχει υπογράψει στο παρουσιολόγιο της Γενικής Συνέλευσης.

4.΄Ολα τα Σωματεία μέλη της ΄Ενωσης έχουν τα αυτά δικαιώματα εκτός των πρωτοεγγραφόμενων, που αποκτούν το δικαίωμα της ψήφου, μετά από ένα χρόνο ενεργούς δραστηριότητάς των, με την συμμετοχή τους σε ένα από τους επίσημους αγωνιστικούς θεσμούς, που διοργανώνει η ΄Ενωση.

5.Στερείται του δικαιώματος ψήφου στις γενικές συνελεύσεις κάθε αθλητικό σωματείο, εφόσον στο προ της γενικής συνέλευσης ημερολογιακό έτος δεν είχε συμμετοχή σε αγώνες με είκοσι (20) τουλάχιστον αθλητές για τα ομαδικά με δελτίο αθλητικής ιδιότητας στον αντίστοιχο κλάδο άθλησης. Η συμμετοχή αποδεικνύεται από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται αποκλειστικά από την οικεία Ένωση, ή Ομοσπονδία ή διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία και διεξάγονται με την έγκριση της οικείας Ομοσπονδίας.



Ε.Σ.Κ.Α
a bullet for your head
QUOTE(Jabar @ Mar 17 2009, 08:47 ) *
Δεν ξέρω πόσο προσεκτικά το διάβασες η αν διάβασες το συγκεκριμένο μόνο τμήμα.Ο τίτλος αναφέρεται στο φαινόμενο των συγχωνεύσεων.Γράφτηκε όταν πέρυσι εκείνη την εποχή ομάδες αγόραζαν κατηγορίες και αυτό το τμήμα αναφέρεται στις εθνικές κατηγορίες.
-Μεσάζοντες, διαμεσολαβητές μεταξύ των ομάδων δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις?Δεν μου αρέσει ο όρος μανατζερς δεν είναι ελληνικός και δεν αποδίδει σωστά και αυτό που κάνουν.
-Εκείνη την εποχή υπήρξε ανακοίνωση του ΠΣΑΚ και κατά καιρούς εκδίδεται καινούρια,για τις ομάδες της Α2.Ενα τέτοιο κείμενο θα πλατιάσει πολύ αν αρχίσουμε τα συγκεκριμένα παραδείγματα,που υπάρχουν σε όλα τα τόπικ και έχουν αναλυθεί.Οταν μία ομάδα έχει καλό ρόστερ και πληρώνει 2 μισθούς είναι ομάδα στα χαρτιά.Ακόμα και οι ομάδες που θεωρούνται φερέγγυες,που όταν χάσουν το στόχο της ανόδου κάνουν περικοπές και διώχνουν το μισό ρόστερ κάνουν πρακτικά αλλοίωση πρωταθλήματος.
-Βολεύονται οι μεσάζοντες, και περί άλλων τυρβάζουν(το γράφω στην ίδια πρόταση) οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα, η ομοσπονδία.
-Προσωπική προβολή,αναγνώριση από τοπικές κοινωνίες,φήμη.Δεν είναι πάντα χρηματική η ανταπόδοση.

Δεν μπορω να πω πως με καλυψες κ ιδιαιτερα..Any way..
Παντως δεν πειθομαι κ τοσο οτι η προσωπικη προβολη,η αναγνωριση απο τοπικες κοινωνιες κ η φημη,μπορει να ειναι τα κινητρα καποιου που επιζητα να ''επενδυσει'' στον χωρο..
Οσον αφορα το κατεβατο με την ΕΣΚΑ,παρουσιαζεται μονο το διαδικαστικο της υποθεσης.. peace.gif ..και οχι το ουσιαστικο,νομιζω.. smile.gif
a bullet for your head
QUOTE(άρρωστος @ Mar 15 2009, 15:14 ) *
Σε κάθε γωνία και μέσα σε κάθε καφενείο και μια ομάδα. Δε γίνεται έτσι παιδιά. Αυτό εξυπηρετεί μόνο τις ενώσεις και την ομοσπονδία λόγω επιχορηγήσεων.Δεν μπορεί π.χ. στην Αγγλία που το ποδόσφαιρο είναι τρέλα η κάθε κατηγορία να έχει 20 ομάδες οι οποίες έχουν και χιλιάδες οπαδούς ,χορηγούς ,ΤV, και εμείς στη ψωροκώσταινα να θέλουμε Γ΄Εθνική μπάσκετ με 56 ομάδες. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!!!!!!!!!

Μονο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ....ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ θα ελεγα.. blove.gif
Ενα ''συμμαζεματακι'' επιβαλλεται.. 69.gif
Και οσο για την ελλειψη πορων που επικαλουνται καποιοι για να δικαιολογηθουν πολλα κενα κ παραλλειψεις,πιστευω πως ολοι μας θα ... 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif ..αν καποιοι αυτοπροτειναν περικοπες στους μισθους τους..
Στους χαλεπους οικονομικα καιρους που ζουμε,απο καπου θα πρεπει να δοθει κ ενα καλο παραδειγμα...διοτι,το μπασκετακι,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ..ετσι δεν ειναι??
Jabar
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 17 2009, 14:33 ) *
Δεν μπορω να πω πως με καλυψες κ ιδιαιτερα..Any way..
Παντως δεν πειθομαι κ τοσο οτι η προσωπικη προβολη,η αναγνωριση απο τοπικες κοινωνιες κ η φημη,μπορει να ειναι τα κινητρα καποιου που επιζητα να ''επενδυσει'' στον χωρο..
Οσον αφορα το κατεβατο με την ΕΣΚΑ,παρουσιαζεται μονο το διαδικαστικο της υποθεσης.. peace.gif ..και οχι το ουσιαστικο,νομιζω.. smile.gif

Ενα-Ενα πρώτα το διαδικαστικό και μετά το ουσιαστικό.
a bullet for your head
QUOTE(Jabar @ Mar 17 2009, 16:26 ) *
Ενα-Ενα πρώτα το διαδικαστικό και μετά το ουσιαστικό.

Οτι πεις..εσυ ξερεις καλυτερα..
a bullet for your head
QUOTE(alexas10 @ Mar 17 2009, 02:42 ) *
συμφωνω κ επαυξανω....ετσι θα αποφευγονταν παραδειγματα ομαδων που με τη πρωτη στραβη διωχνουν προπονητες μιας κ δεν τους δεσμευει τιποτα απολυτως περα απο το λογο τους(σιγα τη δεσμευση)κ τα παραδειγματα προεδρων που κρατανε προπονητες-κομητες μονο κ μονο επειδη αυτοι στη ιδεα οτι ειναι κουμανταδοροι σε εναν παγκο κατουριουνται πανω τους στη σκεψη να ζητησουν τα λεφτα τους...Ξερω αρκετους που δουλευουν τζαμπα για να λενε οτι ειναι προπονητες καπου κ δυστυχως αυτοι χαλανε τη πιατσα..

Φιλε την πιατσα πολλα πραγματα την χαλανε..και σιγουρα ενα απ'αυτα ειναι κ αυτοι που αναφερεις..εγω ξερω και προπονητες,που προκειμενου να πληρωθουν αυτοι,σιγονταριζαν παραγοντες που αφηναν καποιους αλλους προπονητες απληρωτους,βγαζοντας προς τα εξω''Ποιος αυτος..??Τον εχουμε-νε πληρωσει..''..

Τωρα περι προφορικων συμφωνιων κ καταθεσης λογου τιμης..θα το αφησω ασχολιαστο..
Οι προπονητες ειναι ερμαια πλεον κ ο ΣΕΠΚ ειναι ανυπαρκτος σε τετοιου ειδους συνδικαλιστικα θεματα.
Αυτοι που κατουριουνται να ζητησουν τα λεφτα τους,φοβουνται,γιατι απαξ κ τα ζητησουν,θα βρεθουν εκτος ''πιατσας''..

a bullet for your head
QUOTE(president @ Jun 3 2008, 15:50 ) *
Ειναι δεδομενη η θεσι της ΕΣΚΑ--ΕΣΚΑΝΑ. Απο κει και περα που ειναι διατεθημενες να φτασουν οι ομαδες?Θελουν να βαλουν το μαχαιρι στο κοκαλο ξεκινοντας αγωνα για τα συμφεροντα τους.Χωρις ομαδες δεν υπαρχουν ουτε ΕΣΚΑ ουτε τιποτα.Μπορουν οι υπευθυνοι των ομαδων να κατσουν σε ενα τραπεζι και να αποφασισουν?Κακα τα ψεμματα μονον οι συμετεχοντες μπορουν να απαιτησουν.Δηλαδη εαν συμφωνηθει αποχη τι θα γινει . Δεν θα ξαναδωσουν μπαλες?

Οι αποψεις σου με βρισκουν συμφωνο..σε παρομοιο ''μηκος κυματος'' ειναι κ οι δικες μου τοποθετησεις.
Απο κει κ περα εκφρασεις ''Να βαλουν το μαχαιρι στο κοκκαλο'',η''Να χυθει απλετο φως'',το ξερεις πολυ καλα,οτι τα ακουμε καθημερινα κ δεν υπαρχει καμια ''εφαρμοσιμοτητα''..
Μιλας για αγωνα για τα συμφεροντα τους.Ποια ειναι αυτα τελικα?Υπαρχει κοινη αντιληψη κ αισθηση περι συμφεροντων,η' ο καθενας τα βλεπει διαφορετικα,εξατομικευμενα η' ενταγμενα σε υποσυνολα..??
Ο κοινος παρονομαστης ειναι το μπασκετ?Ζητηματα που αφορουν την επιλυση των προβληματων,η' ζητηματα που εχουν σχεση με την αναπτυξη κ την προωθηση του αθληματος..??
Και ξαναθετω το ερωτημα:Ποια ειναι τα κριτηρια,που οι αντιπροσωποι των ομαδων ψηφιζουν τα εκαστοτε προεδρεια των ενωσεων η' των ομοσπονδιων?
Ειναι ενα πολυ απλο ερωτημα,που περιμενει μια η' περισσοτερες απαντησεις..
Και το επαναλαμβανω,καθως παρατηρησα μια ''στοχοποιηση''..ομως οσον αφορα τα σωματεια,μου φαινεται σαν την ''απαγορευμενη γη''..
Επιμενω σε μια οσο το δυνατον σφαιρικοτερη αντιμετωπιση του θεματος..
Jabar
Γράφτηκε από το φίλο protos. Τώρα που η βία που με αφορμή τις κακές διαιτησίες εμφανίστηκε το βάζω και εδώ.







Ποδοσφαιροποίηση του Μπάσκετ ?


Κύριοι Πρόεδροι, υπεύθυνοι, παράγοντες, εμπλεκόμενοι, κ.λ.π των Σωματείων, της ΕΚΑΣΚ των διαιτητών, και όλων αυτών των φορέων που εμπλέκονται με το μπάσκετ στον τόπο μας,..... τι σκοπό έχετε και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για να μην ποδοσφαιροποιήσουμε το μπάσκετ στην Κρήτη ? Τι προτίθεστε και τι μπορείτε να κάνετε για να φύγει o "χουλιγκανισμός" από τα γήπεδα του μπάσκετ ?

Με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στην Αλικαρνασσό, σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος ! - όπου όχι πάνω από 10 μεθυσμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΗΡΟΔΟΤΟΥ, εφοδιασμένοι μάλιστα με σιδερογροθιά (δηλαδή προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι ακόμη και να βλάψουν σοβαρά άνθρωπο!), έβριζαν και προκαλούσαν χυδαία από την αρχή της αναμέτρησης, παρουσία δεκάδων φίλων του αθλήματος και μάλιστα μικρών παιδιών! – Θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα και πιθανόν να δώσω κάποιες απαντήσεις:

Γιατί τόση υποκρισία απ’ όλους σας κύριοι? Δεν γνώριζαν οι υπεύθυνοι του ΗΡΟΔΟΤΟΥ ποιοι ήταν αυτοί οι αλήτες? Εγώ λεω ότι γνώριζαν.

Τι έκαναν για να αποτρέψουν αυτό που όλοι βλέπαμε να έρχεται από το πρώτο λεπτό? Τίποτα, μόνο κάποιες συστάσεις.

Όταν παράγινε το κακό με τις βρισιές προς τους Χανιώτες και οι διαιτητές σταμάτησαν προς στιγμήν το παιχνίδι για να «συνετίσουν» οι υπεύθυνοι του ΗΡΟΔΟΤΟΥ τους αλήτες, γιατί αυτοί δεν κάλεσαν την αστυνομία να τους πετάξει έξω αφού είδαν ότι δεν έπαιρναν από λόγια και ότι ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης!

Οι διαιτητές γιατί δεν διέκοψαν το παιχνίδι αφού το κακό συνεχιζόταν?

Γιατί τόση υποκρισία κύριοι του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με το πομπώδες και στεντόρειο «Ποιοι ντροπιάζουν την ομάδα ?»... κατόπιν εορτής ? Αφού δηλαδή είχαν χτυπήσει βάναυσα τον Μιχάλη Πετράκη και είχαν εξαφανιστεί υπό τον φόβο έλευσης της αστυνομίας. Σε ποιους απευθυνόσαστε κύριοι αφού ξέρατε ότι είχαν φύγει οι ένοχοι ? Στα μικρά παιδιά που είχαν μείνει στην κερκίδα? Γιατί αυτό δεν το κάνατε από την αρχή και να πάρετε την ομάδα να φύγετε ? Τότε που βλέπατε ποιοι ντροπιάζουν την ομάδα και δεν κάνατε τίποτα ?

Γιατί τόση υποκρισία κύριοι της ΕΚΑΣΚ και του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με το να βγαίνετε κατόπιν εορτής και να καταδικάζετε τα επεισόδια με «βαρύγδουπες» δηλώσεις του στυλ: «Επιφυλασσόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο..», ή «... η ΕΚΑΣΚ καταδικάζει ...και θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να τιμωρηθούν οι ένοχοι...», ή με δηλώσεις αλληλοστήριξης και συμπαράστασης κλπ, κλπ., μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και να επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα την επόμενη που θα γίνουν ξανά και ξανά και ίσως χειρότερα επεισόδια! Γιατί δεν κάνετε επιτέλους πράξη τις υποσχέσεις σας, με όλα τα στοιχεία, μάρτυρες, φωτογραφίες και μήνυση σε συγκεκριμένους ανθρώπους στον Εισαγγελέα...», ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (αλήθεια γιατί μόνο στους Παμπαίδες-Παγκορασίδες) ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ και τότε θα δείτε πως κάθε σωματείο θα βρει τον τρόπο να προστατεύεται και να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα!

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΕ ΣΤΗ ΡΙΖΑ!

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι το κακό ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όταν εισέβαλαν στον χώρο του μπάσκετ οι απογοητευμένοι από το ποδόσφαιρο οπαδοί του ΟΦΗ, με ευθύνη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ!

Όταν στα play off με τον ΚΥΔΩΝΑ ο ΟΦΗ προσπαθούσε να βγει στην Γ’ Εθνική με την βοήθεια των οπαδών του ποδοσφαιρικού ΟΦΗ, που έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια στον πάγκο του ΚΥΔΩΝΑ και γενικά προσπαθούσαν να εκτονώσουν το μένος τους προς τον Βατσινά, τον Βαρδινογιάννη, τον Παναθηναϊκό, τα Χανιά, κ.α., εισβάλοντας και στον χώρο του Μπάσκετ!

Τότε που όλοι (και τα μικρά παιδιά!) έβλεπαν μέλη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ να δίνουν το «καλό παράδειγμα» κυνηγώντας τον διαιτητή διασχίζοντας το γήπεδο μέχρι τα αποδυτήρια!!!

Που μετέπειτα στην Γ’ Εθνική οι οπαδοί του, δημιουργούσαν με το παραμικρό επεισόδια με αποκορύφωμα τα επεισόδια στην Ιεράπετρα και έπειτα η τιμωρία, η υποτροπή, κ.λ.π., κ.λ.π. με υπόθαλψη και ευθύνη πάντα της Διοίκησης του ΟΦΗ που δεν τους έχει πετάξει ακόμη έξω από το γήπεδο.

Τότε που οι ίδιοι αυτοί οπαδοί, με τρόπο φασιστικό απαίτησαν από τον πρόεδρο του ΟΦΗ (και πέτυχαν) να φύγει από το γήπεδο (σε αγώνα για το πρωτάθλημα Γ’ εθνικής) ο Αλέξης Τζόρβας τότε τερματοφύλακας του ΟΦΗ επειδή προερχόταν από τον Παναθηναϊκό που είχε πάει με φίλους του να δουν το παιχνίδι και αναγκάστηκε να φύγει για να μην επεκταθούν τα επεισόδια! Έτσι προστατεύει ο ΟΦΗ τους απλούς φιλάθλους!

Οι οπαδοί αυτοί που έχουν επιβάλει του όρους τους στην διοίκηση του ΟΦΗ και αποφασίζουν ποιοι θα παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ και ποιοι όχι ανάλογα με τι χρώμα ρούχα φοράνε και τι ομάδα υποστηρίζουν!

Οι οπαδοί αυτοί που με την στήριξη της Διοίκησης του ΟΦΗ έχουν πετύχει να κάθεται η φιλοξενούμενη ομάδα στον πάγκο που βρίσκεται δίπλα στην κερκίδα των οπαδών και άρα υπό την άμεση πίεση, απειλή και φόβο. Και όταν κάποια ομάδα ζήτησε αλλαγή πάγκων (σε αγώνα Γ’ Εθνικής) σύσσωμη η Διοίκηση του ΟΦΗ έγινε πυρ και μανία εναντίον της φιλοξενούμενης ομάδας! Τα θυμάστε όλα αυτά?

Αλήθεια κύριοι της ΕΚΑΣΚ και της Αστυνομίας, δεν μπορείτε να επιβάλλετε αλλαγή πάγκων ώστε οι φιλοξενούμενοι να προστατεύονται? Αν όχι συμβάλλετε και εσείς στον χουλιγκανισμό!

Οι οπαδοί αυτοί που έχουν επιβάλει στην Διοίκηση του ΟΦΗ τις απόψεις τους για το τι χρώμα φανέλες θα φοράνε τα παιδιά των ακαδημιών ή μάλλον ποιας ομάδας φανέλες δεν πρέπει να φοράνε και τους κάνουν μάλιστα και την παρατήρηση λες και αυτοί τους αγοράζουν τα ρούχα που φοράνε στις προπονήσεις!

Οι οπαδοί αυτοί που έχουν τυπώσει μπλουζάκια με την φράση “CRETA MAFIA” και μάλιστα τα φοράνε περιστασιακά και παίχτες (μικροί και μεγάλοι) της ομάδας στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν δημιουργήσει το κλίμα που κυκλοφορεί στους μπασκετικούς κύκλους ότι «ή ομάδα του ΟΦΗ υπηρετεί και προάγει τον χουλιγκανισμό».

Οι οπαδοί αυτοί που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν και φέτος τον ΟΦΗ σε τιμωρίες και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών υπό τις ευλογίες της Διοίκησης!

Οι οπαδοί αυτοί που και φέτος θα εκτονώνονται με συνθήματα και βρισιές μπροστά σε δεκάδες παιδιά που δεν τους φταινε σε τίποτα.

Όταν σε πρεμιέρα Β’ εθνικής στο γήπεδο σας έχετε τόσο λίγο κόσμο, κατά την άποψη μου εξ’ αιτίας 50-60 αφηνιασμένων οπαδών, έτοιμοι με το παραμικρό για επεισόδια, τους οποίους στηρίζετε διότι νομίζετε ότι αυτοί σας εμψυχώνουν με το να βρίζουν άσχετα άτομα, τότε τι περιμένετε κύριοι της Διοίκησης του ΟΦΗ? Πορεία πρωταθλητισμού? Μέχρι πότε, μέχρι που και με ποια στήριξη?

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΔΙΩΞΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ!

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ» ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ !!!

Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2008
www.irakliokidbasket.blogspot.com
Jabar
QUOTE(Koan @ Mar 16 2009, 16:57 ) *
+1 41.gif 41.gif

Κανονισμός 4:
  • Μηνύματα και συμπεριφορές οι οποίες απαξιώνουν το επίπεδο του συνόλου των χρηστών της κοινότητας basketforum.gr (spam/chat posts ή/και συνεχείς αναφορές των ίδιων πραγμάτων, λιτές περιττές αναφορές (πχ +1), "ανάλαφρα" πειράγματα που υποθάλπτουν οπαδική κόντρα, αλλά και δημοσιεύσεις γενικότερα που δεν εμπίπτουν επακριβώς σε παραπάνω κατηγορία, αλλά ανατροφοδοτούν τις συγκεκριμένου είδους δημοσιεύσεις) αποδοκιμάζονται και σε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις, τιμωρούνται.
Ποινή:
  • Διαγραφή-επεξεργασία των επίμαχων δημοσιεύσεων.
  • Σε περιπτώσεις επανάληψης του φαινομένου ή/και μη συμμόρφωσης σε υποδείξεις των συντονιστών, πρόσθεση 1 φάουλ.
==============================================

Το παρα πάνω πάει και στο φίλο bullet for your head.Για το ποστάρισμα για τον κόουτς Συμεωνίδη ένα ξερό όντως.
Γράψτε τη γνώμη σας.Μπορεί να συμφωνείτε αλλά αιτιολογείστε η μη γράφετε τίποτα.
Protos
QUOTE(Jabar @ Mar 18 2009, 06:07 ) *
Γράφτηκε από το φίλο protos. Τώρα που η βία που με αφορμή τις κακές διαιτησίες εμφανίστηκε το βάζω και εδώ.







Ποδοσφαιροποίηση του Μπάσκετ ?


Κύριοι Πρόεδροι, υπεύθυνοι, παράγοντες, εμπλεκόμενοι, κ.λ.π των Σωματείων, της ΕΚΑΣΚ των διαιτητών, και όλων αυτών των φορέων που εμπλέκονται με το μπάσκετ στον τόπο μας,..... τι σκοπό έχετε και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για να μην ποδοσφαιροποιήσουμε το μπάσκετ στην Κρήτη ? Τι προτίθεστε και τι μπορείτε να κάνετε για να φύγει o "χουλιγκανισμός" από τα γήπεδα του μπάσκετ ?

Με αφορμή τα τελευταία επεισόδια στην Αλικαρνασσό, σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος ! - όπου όχι πάνω από 10 μεθυσμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΗΡΟΔΟΤΟΥ, εφοδιασμένοι μάλιστα με σιδερογροθιά (δηλαδή προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι ακόμη και να βλάψουν σοβαρά άνθρωπο!), έβριζαν και προκαλούσαν χυδαία από την αρχή της αναμέτρησης, παρουσία δεκάδων φίλων του αθλήματος και μάλιστα μικρών παιδιών! – Θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα και πιθανόν να δώσω κάποιες απαντήσεις:

Γιατί τόση υποκρισία απ’ όλους σας κύριοι? Δεν γνώριζαν οι υπεύθυνοι του ΗΡΟΔΟΤΟΥ ποιοι ήταν αυτοί οι αλήτες? Εγώ λεω ότι γνώριζαν.

Τι έκαναν για να αποτρέψουν αυτό που όλοι βλέπαμε να έρχεται από το πρώτο λεπτό? Τίποτα, μόνο κάποιες συστάσεις.

Όταν παράγινε το κακό με τις βρισιές προς τους Χανιώτες και οι διαιτητές σταμάτησαν προς στιγμήν το παιχνίδι για να «συνετίσουν» οι υπεύθυνοι του ΗΡΟΔΟΤΟΥ τους αλήτες, γιατί αυτοί δεν κάλεσαν την αστυνομία να τους πετάξει έξω αφού είδαν ότι δεν έπαιρναν από λόγια και ότι ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης!

Οι διαιτητές γιατί δεν διέκοψαν το παιχνίδι αφού το κακό συνεχιζόταν?

Γιατί τόση υποκρισία κύριοι του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με το πομπώδες και στεντόρειο «Ποιοι ντροπιάζουν την ομάδα ?»... κατόπιν εορτής ? Αφού δηλαδή είχαν χτυπήσει βάναυσα τον Μιχάλη Πετράκη και είχαν εξαφανιστεί υπό τον φόβο έλευσης της αστυνομίας. Σε ποιους απευθυνόσαστε κύριοι αφού ξέρατε ότι είχαν φύγει οι ένοχοι ? Στα μικρά παιδιά που είχαν μείνει στην κερκίδα? Γιατί αυτό δεν το κάνατε από την αρχή και να πάρετε την ομάδα να φύγετε ? Τότε που βλέπατε ποιοι ντροπιάζουν την ομάδα και δεν κάνατε τίποτα ?

Γιατί τόση υποκρισία κύριοι της ΕΚΑΣΚ και του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με το να βγαίνετε κατόπιν εορτής και να καταδικάζετε τα επεισόδια με «βαρύγδουπες» δηλώσεις του στυλ: «Επιφυλασσόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο..», ή «... η ΕΚΑΣΚ καταδικάζει ...και θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να τιμωρηθούν οι ένοχοι...», ή με δηλώσεις αλληλοστήριξης και συμπαράστασης κλπ, κλπ., μέχρι να ξεχαστεί το θέμα και να επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα την επόμενη που θα γίνουν ξανά και ξανά και ίσως χειρότερα επεισόδια! Γιατί δεν κάνετε επιτέλους πράξη τις υποσχέσεις σας, με όλα τα στοιχεία, μάρτυρες, φωτογραφίες και μήνυση σε συγκεκριμένους ανθρώπους στον Εισαγγελέα...», ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (αλήθεια γιατί μόνο στους Παμπαίδες-Παγκορασίδες) ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ και τότε θα δείτε πως κάθε σωματείο θα βρει τον τρόπο να προστατεύεται και να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα!

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΕ ΣΤΗ ΡΙΖΑ!

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι το κακό ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όταν εισέβαλαν στον χώρο του μπάσκετ οι απογοητευμένοι από το ποδόσφαιρο οπαδοί του ΟΦΗ, με ευθύνη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ!

Όταν στα play off με τον ΚΥΔΩΝΑ ο ΟΦΗ προσπαθούσε να βγει στην Γ’ Εθνική με την βοήθεια των οπαδών του ποδοσφαιρικού ΟΦΗ, που έβριζαν, απειλούσαν, πετούσαν μπουκάλια στον πάγκο του ΚΥΔΩΝΑ και γενικά προσπαθούσαν να εκτονώσουν το μένος τους προς τον Βατσινά, τον Βαρδινογιάννη, τον Παναθηναϊκό, τα Χανιά, κ.α., εισβάλοντας και στον χώρο του Μπάσκετ!

Τότε που όλοι (και τα μικρά παιδιά!) έβλεπαν μέλη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ να δίνουν το «καλό παράδειγμα» κυνηγώντας τον διαιτητή διασχίζοντας το γήπεδο μέχρι τα αποδυτήρια!!!

Που μετέπειτα στην Γ’ Εθνική οι οπαδοί του, δημιουργούσαν με το παραμικρό επεισόδια με αποκορύφωμα τα επεισόδια στην Ιεράπετρα και έπειτα η τιμωρία, η υποτροπή, κ.λ.π., κ.λ.π. με υπόθαλψη και ευθύνη πάντα της Διοίκησης του ΟΦΗ που δεν τους έχει πετάξει ακόμη έξω από το γήπεδο.

Τότε που οι ίδιοι αυτοί οπαδοί, με τρόπο φασιστικό απαίτησαν από τον πρόεδρο του ΟΦΗ (και πέτυχαν) να φύγει από το γήπεδο (σε αγώνα για το πρωτάθλημα Γ’ εθνικής) ο Αλέξης Τζόρβας τότε τερματοφύλακας του ΟΦΗ επειδή προερχόταν από τον Παναθηναϊκό που είχε πάει με φίλους του να δουν το παιχνίδι και αναγκάστηκε να φύγει για να μην επεκταθούν τα επεισόδια! Έτσι προστατεύει ο ΟΦΗ τους απλούς φιλάθλους!

Οι οπαδοί αυτοί που έχουν επιβάλει του όρους τους στην διοίκηση του ΟΦΗ και αποφασίζουν ποιοι θα παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ και ποιοι όχι ανάλογα με τι χρώμα ρούχα φοράνε και τι ομάδα υποστηρίζουν!

Οι οπαδοί αυτοί που με την στήριξη της Διοίκησης του ΟΦΗ έχουν πετύχει να κάθεται η φιλοξενούμενη ομάδα στον πάγκο που βρίσκεται δίπλα στην κερκίδα των οπαδών και άρα υπό την άμεση πίεση, απειλή και φόβο. Και όταν κάποια ομάδα ζήτησε αλλαγή πάγκων (σε αγώνα Γ’ Εθνικής) σύσσωμη η Διοίκηση του ΟΦΗ έγινε πυρ και μανία εναντίον της φιλοξενούμενης ομάδας! Τα θυμάστε όλα αυτά?

Αλήθεια κύριοι της ΕΚΑΣΚ και της Αστυνομίας, δεν μπορείτε να επιβάλλετε αλλαγή πάγκων ώστε οι φιλοξενούμενοι να προστατεύονται? Αν όχι συμβάλλετε και εσείς στον χουλιγκανισμό!

Οι οπαδοί αυτοί που έχουν επιβάλει στην Διοίκηση του ΟΦΗ τις απόψεις τους για το τι χρώμα φανέλες θα φοράνε τα παιδιά των ακαδημιών ή μάλλον ποιας ομάδας φανέλες δεν πρέπει να φοράνε και τους κάνουν μάλιστα και την παρατήρηση λες και αυτοί τους αγοράζουν τα ρούχα που φοράνε στις προπονήσεις!

Οι οπαδοί αυτοί που έχουν τυπώσει μπλουζάκια με την φράση “CRETA MAFIA” και μάλιστα τα φοράνε περιστασιακά και παίχτες (μικροί και μεγάλοι) της ομάδας στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν δημιουργήσει το κλίμα που κυκλοφορεί στους μπασκετικούς κύκλους ότι «ή ομάδα του ΟΦΗ υπηρετεί και προάγει τον χουλιγκανισμό».

Οι οπαδοί αυτοί που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν και φέτος τον ΟΦΗ σε τιμωρίες και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών υπό τις ευλογίες της Διοίκησης!

Οι οπαδοί αυτοί που και φέτος θα εκτονώνονται με συνθήματα και βρισιές μπροστά σε δεκάδες παιδιά που δεν τους φταινε σε τίποτα.

Όταν σε πρεμιέρα Β’ εθνικής στο γήπεδο σας έχετε τόσο λίγο κόσμο, κατά την άποψη μου εξ’ αιτίας 50-60 αφηνιασμένων οπαδών, έτοιμοι με το παραμικρό για επεισόδια, τους οποίους στηρίζετε διότι νομίζετε ότι αυτοί σας εμψυχώνουν με το να βρίζουν άσχετα άτομα, τότε τι περιμένετε κύριοι της Διοίκησης του ΟΦΗ? Πορεία πρωταθλητισμού? Μέχρι πότε, μέχρι που και με ποια στήριξη?

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΔΙΩΞΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ!

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΘΕΙ» ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ !!!

Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2008
www.irakliokidbasket.blogspot.com

Το κείμενο γράφτηκε από τον διαχειριστή του site-blog, o oποίος τυγχανει πατερας παιδιου που αγωνιζεται στους Παμπαιδεσ του ΟΦΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 39.gif κάτι ξερει παραπανω απο εμασ...
Jabar
Προσοχή το ποστ του φίλου protos δεν τοποθετήθηκε εδώ για να υπάρξουν απαντήσεις από φίλους του ΟΦΗ και του ΗΡΟΔΟΤΟΥ,η επιδοκιμασίες, η γενικές τοποθετήσεις, η ερωτήσεις.Το ποστ τοποθετήθηκε εδώ προς καταγραφή του προβλήματος, προβληματισμό και κατάθεση προτάσεων.Μην το βλέπετε σαν ΟΦΗ η ΗΡΟΔΟΤΟ αλλά σαν γενικότερο φαινόμενο.Οτιδήποτε απαντητικό από οπαδούς η ομάδες όχι σε αυτό το τόπικ θα σβύνεται .Οι απαντήσεις στις επι μέρους κατηγορίες.Αυτό το τόπικ ανοίχθηκε πέρυσι το Μάϊο και ψιλοαράχνιαζε.Αφορμή είχε δωθεί με τις περίεργες συγχωνεύσεις,αλλά και διάφορα προβλήματα που είχαν συζητηθεί στην Α ΕΣΚΑ.Μάλιστα αν θυμάμαι καλά άνθρωποι του Νεοπεντελικού που διακρίνονται για την ευαισθησία τους είχαν προτείνει και κάποια συνάντηση.Αρα λοιπόν εδώ βάζουμε γενικότερα θέματα προς προβληματισμό και προτείνουμε λύσεις προς συζήτηση.Προσοχή λύσεις και όχι μόνο κρίσεις.Να είστε βέβαιοι ότι αρκετοί διαβάζουν το φόρουμ και δεν είναι χαμένος χρόνος.
a bullet for your head
QUOTE(Jabar @ Mar 18 2009, 09:45 ) *
Αυτό το τόπικ ανοίχθηκε πέρυσι το Μάϊο και ψιλοαράχνιαζε.

Ελα..μην παραπονιεσαι τωρα..
Εγινε ξανα ''σουξεδιαρικο τοπικ''.. smiley.gif
a bullet for your head
Μπασουρης τελικα νεος προεδρος της ΕΣΚΑ,με τους Μιαουλη,Βιντζηλαιο,να αποχωρουν(αφου πρωτα τιμηθηκαν,αλλα παραμενουν στην ΕΟΚ..),141 σωματεια ψηφισαν κ.τ.λ.,κ.τ.λ...
Now what?
ted
Το ερέθισμα για να γράψω στο συγκεκριμένο topic, μου δόθηκε όταν σχετικά πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια (20+) συνάντησα τον έφορο της ομάδας που ξεκίνησα, έμαθα (όσο μπορώ να το ισχυριστώ) και έπαιξα μπάσκετ. Η ομάδα αυτή τότε ήταν σταθερά στην Α’ ΕΣΚΑ (όταν η ΕΣΚΑ είχε 6 κατηγορίες) και η αντρική ομάδα όλα τα χρόνια είχε τουλάχιστο 5 παιδιά από το εφηβικό τα οποία έπαιζαν και πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίστοιχα θυμάμαι ότι οι περισσότερες ομάδες κινούνταν στο ίδιο μοτίβο. Δεν θα πω αν το μπάσκετ που παιζόταν ήταν καλύτερο ή χειρότερο θα πω όμως ότι από τις ομάδες αυτές βγήκαν παιδιά που έπαιξαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, μέχρι και την Α1 (τότε Α Εθνική), ονόματα ίσως δεν έχει σημασία να αναφέρω, όμως πιστέψτε με ήταν πολλά και ηχηρά. Η πορεία δηλαδή ήταν η αντίστροφη από τη σημερινή όπου βλέπουμε αξιόλογους παίκτες να παίρνουν την το δρόμο από τα ψηλά προς τα χαμηλότερα (σε ότι αφορά τις κατηγορίες) . Αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία γιατί δείχνει ότι το επίπεδο του αθλήματος τουλάχιστο στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ (και από όσο γνωρίζω και στις άλλες τοπικές ενώσεις) δεν είναι τέτοιο που να παράγει παίκτες για τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Αν και η άποψή μου είναι ότι συνολικά το οικοδόμημα πάσχει και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, θα παραμείνω στην ΕΣΚΑ, επανερχόμενος στην κουβέντα μου με τον παλιό μου έφορο (ας σημειωθεί ότι η παλιά μου ομάδα είναι πλέον στην Δ’ ΕΣΚΑ). Στην ερώτησή μου που κατά τη γνώμη του οφείλεται αυτό, μου είπε ότι στην ευρύτερη γειτονιά υπάρχουν πλέον πάρα πολλές ομάδες, οι οποίες διεκδικούν και παίρνουν μέρος του ανθρώπινου αλλά και υλικού δυναμικού σε όλες τις εκδοχές του (παιδιά για τις υποδομές, στελέχη για τα διοίκηση, χρηματοδότηση). Επιπλέον οι αθλητικοί χώροι δεν έχουν αυξηθεί αντίστοιχα με τον πληθυσμό. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι η αντρική ομάδα συστεγάζεται σε ένα κλειστό με άλλους 14 συλλόγους.
Άσχετα με το αν κατά καιρούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα βάλουν κάποια περισσότερα ή λιγότερα χρήματα (δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση τον όρο «επενδύσουν») για να δουν την ομάδα της γειτονιάς τους σε μεγαλύτερη κατηγορία, τα δύο τελευταία πιστεύω ότι είναι η ρίζα του προβλήματος.

1. Η πολυδιάσπαση του τοπικού δυναμικού (αθλητές, παράγοντες, πόροι)
2. Η έλλειψη γηπέδων

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι όπως η αλλαγή νοοτροπίας των ίδιων των αθλητών και προπονητών, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις το βλέπουν και λίγο επαγγελματικά (ξέρω για ομάδες ΕΣΚΑ με προϋπολογισμούς της τάξης των 100.000 €), η αλλαγή της νοοτροπίας των ίδιων των πολιτών οι οποίοι έχουν πιστεύω λιγότερη διάθεση για ενασχόληση με τα «κοινά» σε εθελοντική και αφιλοκερδή βάση, με αποτέλεσμα πολλοί από όσους ασχολούνται να έχουν ιδιοτελή κίνητρα (από πολιτικές φιλοδοξίες μέχρι του να εξασφαλίσουν ότι το βλαστάρι τους θα παίζει), ή να χαρακτηρίζονται γραφικοί (ευτυχώς όχι όλοι).

Τα παραπάνω πιστεύω ότι είναι προφανή σε όλους μας. Η λύση δεν είναι βέβαια η επιστροφή στις ηρωικές εποχές (οι επιστροφές άλλωστε ποτέ δεν είναι δυνατές).
Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να συζητάμε και να συμφωνήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στις ομάδες των τοπικών κατηγοριών, τι μπάσκετ θέλουμε
- θέλουμε ανταγωνιστικές ομάδες με βετεράνους ?,
- θέλουμε ανταγωνιστικές ομάδες με γηγενείς παίκτες ?
- θέλουμε ομάδες μόνο με φυτώρια και υποδομές χωρίς να μας ενδιαφέρει η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων τμημάτων ?
- θέλουμε να έχουμε απλώς δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας ?
Δεν θα πω τώρα τη γνώμη μου μιας και πιστεύω ότι ήδη έχω κουράσει το forum. Όμως πιστεύω ότι απαντώντας στα παραπάνω ή και σε άλλα ερωτήματα που ο καθένας μας μπορεί να θέσει, μπορούμε να προτείνουμε λύσεις με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
a bullet for your head


Το παρα πάνω πάει και στο φίλο bullet for your head.Για το ποστάρισμα για τον κόουτς Συμεωνίδη ένα ξερό όντως.
Γράψτε τη γνώμη σας.Μπορεί να συμφωνείτε αλλά αιτιολογείστε η μη γράφετε τίποτα.
[/quote]
Η αληθεια ειναι οτι τωρα το προσεξα αυτο..
Οντως,η απαντηση μου σε ενα ποστ ενος φιλου,που εξεφραζε θετικα σχολια για την δουλεια που εχει κανει ο κοουτς Συμεωνιδης,ηταν απλη & μονολεκτικη(οντως).
Επειδη ειμαι... offtopic.gif ,καποια στιγμη ισως,να γραψω κ στο αντιστοιχο τοπικ,την αιτιολογηση του λακωνικου ''οντως''
(συμφωνουσα δηλαδη,με την αποψη του φιλου)..
Μιας κ επανηλθα στο τοπικ,εχουμε τιποτα νεοτερο..??
Οι εκλογες εγιναν..
Θυμαμαι οτι μετα του ''διαδικαστικου,θα 'ρχοταν κ η σειρα του ουσιαστικου''..
Jabar
Κανονισμός 4:
  • Μηνύματα και συμπεριφορές οι οποίες απαξιώνουν το επίπεδο του συνόλου των χρηστών της κοινότητας basketforum.gr (spam/chat posts ή/και συνεχείς αναφορές των ίδιων πραγμάτων, λιτές περιττές αναφορές (πχ +1), "ανάλαφρα" πειράγματα που υποθάλπτουν οπαδική κόντρα, αλλά και δημοσιεύσεις γενικότερα που δεν εμπίπτουν επακριβώς σε παραπάνω κατηγορία, αλλά ανατροφοδοτούν τις συγκεκριμένου είδους δημοσιεύσεις) αποδοκιμάζονται και σε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις, τιμωρούνται.
Ποινή:
  • Διαγραφή-επεξεργασία των επίμαχων δημοσιεύσεων.
  • Σε περιπτώσεις επανάληψης του φαινομένου ή/και μη συμμόρφωσης σε υποδείξεις των συντονιστών, πρόσθεση 1 φάουλ.
==============================================
color=#000066]Κανονισμός 9:[/color]
  • Αν έχετε παράπονα σχετικά με τη συμπεριφορά των διαχειριστών χρησιμοποιείστε αποκλειστικά προσωπικά μηνύματα για να τα εκφράσετε.
Ποινή:
  • Πρόσθεση 1 φάουλ.
  • Πιθανή -κατά την κρίση των συντονιστών- διαγραφή ή επεξεργασία των επίμαχων δημοσιεύσεων.
==============================================
==============================================
==============================================[list]
Aπλά έκανα παρατήρηση για να καταλάβεις ότι εδώ είναι φόρουμ ανταλλαγής απόψεων.Π.χ. έχεις πολύ καλή άποψη για τον Συμεωνίδη,όπως και εγώ και την έχω γράψει 4-5 φορές σε ανύποπτο χρόνο.Γράψε πρώτος και ανέλυσέ την.Εγραψε άλλος ανέλυσε την άποψη σου.Το όντως δεν προσθέτει τίποτα και σε αδικεί ταυτόχρονα.Γράφτηκε με αφορμή το +1 άλλου φίλου και για να μην γεμίζουμε το φόρουμ με τις ίδιες κςι τις ίδιες παρατηρήσεις.Οτι θέλεις με τέτοιου είδους θέματα με πμ όπως γράφει ο Κανονισμός.Φιλικά peace.gif
DAIDALLOS
Θα ήθελα να πω ότι η πρόταση του Jabar να μετατραπούν οι τοπικές Ενώσεις σε φυτώρια αθλητών και ταλέντων, οι ομάδες τους να μην ανεβαίνουν στις επαγγελματικές κατηγορίες,άρα να λειτουργούν καθαρά σε ερασιτεχνικό επίπεδο, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.Με ενδιαφέρει ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός και όχι οι ΠΑΕ, ΚΑΕ και άλλες εταιρείες, γιατί ο αθλητισμός ξεκινά από τη γειτονιά και το σχολείο και συνεχίζεται μέσα από το Αθλητικό Σωματείο. Ενισχύοντας τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, θα ενισχύσουμε τον πρωταθλητισμό και κυρίως θα διαμορφώσουμε μια κοινωνία που θ' αγαπά τον αθλητισμό,θ' αγαπά και θα στηρίζει όλες τις διοργανώσεις, θ'αγαπά την ευγενή άμιλλα, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.Ο Ερασιτεχνικός Αθλητικός Σύλλογος είναι μια σύγχρονη μονάδα παροχής αθλητικών υπηρεσιών και μέσα απ' αυτόν μπορούν να διαμορφοθούν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη κοινωνία.Αυτόν τον σύλλογο λοιπόν πρέπει να στηρίζει και να προαγάγει η Πολιτεία και όχι να να διαγράφει τα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ.Αυτή η προκλητική και συνεχής συναλλαγή της Πολιτείας με τις αθλητικές επιχειρήσεις προκαλεί απογοήτευση στους πολίτες και τους ανθρώπους του αθλητισμού. Μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων που αφιερώνουν τον (μη) ελεύθερο χρόνο τους και κυρίως καταθέτουν τη ψυχή τους στη λειτουργεία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η Πολιτεία διεκδικούσε δυναμικά τα εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ευρώ ως όφειλε και όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και θα βοηθούσε τα Σωματεία να αποκτήσουν τα μέσα για να μετατραπούν σε αλάνες (μια που δεν υπάρχουν)που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά.Υπάρχει έλλειψη αθλητικού οραματος από την Πολιτεία που αδυνατεί ή δεν θέλει να δει το πρόβλημα της απρόσκοπτης συνέχειας των Ερασιτεχνικών σωματείων.Χρειάζεται χάραξη του χάρτη αυτών των σωματείων, μέσω των Δήμων, αξιολόγηση της δράσης τους (όχι απαραίτητα με αγωνιστικά κριτήρια)και ουσιαστική ενίσχυση του έργου τους.Εάν θέλουμε να μιλάμε για αθλητισμό είναι άκρως απαραίτητη η δημιουργία δομών και εγκαταστάσεων.Είναι τριτοκοσμική εικόνα στις μέρες μας να αθλούνται παιδιά μας τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα σε ανοιχτά γήπεδα.Για τη συγχώνευση των σωματείων όπου αυτά είναι πολλά θα ήθελα να ρωτήσω-οι αθλητές που αγωνίζονται σ'αυτά τι θ'απογίνουν;Δενχωράνε όλοι σε μια δωδεκάδα.Λόγο ύπαρξης ίσως να μην έχουν τα σωματεία που δεν έχουν υποδομές(ακαδημίες).Θέλω να πω επίσης ότι τα σωματεία πρέπει να λειτουργούν με Διοικητικά Συμβούλια μέσω εκλογών, βάσει καταστατικού παίρνοντας αποφάσεις κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα και όχι έχοντας ένα χρηματοδότη Πρόεδρο που αποφασίζει για τα πάντα μόνος του, ακόμη και για συγχώνευση και μεταφορά της ομάδας σε άλλη περιοχή.Εάν θέλουμε Αθλητισμό Ερασιτεχνικό δεν θα πρέπει να υπάρχουν αμοιβές αθλητών,παρα μόνο προαιρετικά δώρα(παπούτσια, χαρτζιλίκι στις γιορτές κλπ).Αμοιβές στις επαγγελματικές κατηγορίες.Δεν είναι δυνατόν έφηβος που περνά στο αντρικό η πρώτη του ερώτηση να είναι -πόσα θα παίρνω;- Οι εγραφές μελών είναι επίσης ένας παράγοντας που εξασφαλίζει υγιή λειτουργία σ' ένα σωματείο.Μέλη μπορούν να γίνουν κάλλιστα με δουλειά και υπομονή γονείς των αθλητών των υποδομών.Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες πολλές προτάσεις (δεν εννοώ τον εαυτό μου)οι οποίες πρέπει να συζητηθούν, οργανωμένα όμως απ' όλα τα σωματεία.Πρέπει κατά τη γνώμη μου ένα ή περισσότερα σωματεία να πάρουν την πρωτοβουλία, να καλέσουν και τα υπόλοιπα και να συζητηθούν όλα τα θέματα.Αν μεγάλος αριθμός σωματείων συμφωνήσουν σε βασικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τότε να κατεβάσουν υποψήφιους στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των Ενώσεων(ΕΣΚΑ,ΕΣΚΑΝΑ,κλπ)που θα μπουν στα Δ.Σ. και θα παλέψουν για τις αλλαγές. Στις γενικές συνελεύσεις που γίνονται μέχρι, τώρα άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και απροετοίμαστοι, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που να απηχούν στη πλειοψηφία των σωματείων δεν μπορεί να γίνει τίποτε δεν υπάρχει μέλλον και θα είμαστε εδώ μόνο για να τα λέμε και να τα ξαναλέμε.Παρακαλώ δεν θέλω το τελευταίο να το λάβετε σαν προσβολή προς τους γράφοντες, των οποίων τη γραφή εκτιμώ απεριόριστα και ήταν άλλωστε η αφορμή της, να γίνω μέλος και να καταθέσω κάποιες σκέψεις.
leonkalf
Σημερινή ανακοίνωση της ΕΟΚ


Νέα διάταξη για τη μεταγραφική περίοδο 2009-2010


Σας ενημερώνουμε ότι από την μεταγραφική περίοδο 2009-10 θα ισχύει η διάταξη με την οποία ορίζεται ότι:

Κάθε ομάδα όλων των Εθνικών (εκτός της Α1 και Α2 Εθνικής Ανδρών) και τοπικών Κατηγοριών έχει δικαίωμα να αποκτήσει με τη διαδιακασία της μεταγραφής ή της αποδέσμευσης ένα (1) μόνο καλαθοσφαιριστή με ηλικία 30 ετών και άνω.



POLIS KALLITHEAS
QUOTE(leonkalf @ May 20 2009, 13:18 ) *
Σημερινή ανακοίνωση της ΕΟΚ


Νέα διάταξη για τη μεταγραφική περίοδο 2009-2010


Σας ενημερώνουμε ότι από την μεταγραφική περίοδο 2009-10 θα ισχύει η διάταξη με την οποία ορίζεται ότι:

Κάθε ομάδα όλων των Εθνικών (εκτός της Α1 και Α2 Εθνικής Ανδρών) και τοπικών Κατηγοριών έχει δικαίωμα να αποκτήσει με τη διαδιακασία της μεταγραφής ή της αποδέσμευσης ένα (1) μόνο καλαθοσφαιριστή με ηλικία 30 ετών και άνω.



Πλακα κανετε,αυτο και αν ειναι αντισυνταγματικο...εχει τρελαθει ο κοσμος
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.