Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ποιές είναι οι κατηγορίες Μπάσκετ σε μικρές ηλικίες ;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
KostasP
smile.gif Έχω ένα παλληκαράκι 12 ετών (30-4-1996) , 1.85 ύψος που παίζει σε μία ομάδα του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Τον περασμένο Μάϊο (2008) μετά την λήξη του τουρνουά στο οποίο μετείχε η ομάδα του , ο Κόουτς επέλεξε μερικούς παίκτες που ήταν κατά ένα χρόνο μεγαλύτεροι απο τον δικό μου για να πλαισιώσουν την ομάδα της αμέσως επόμενης κατηγορίας . Επειδή δεν είμαι πληροφορημένος για την δομή των κατηγοριών σε αυτές τις ηλικίες , θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει , να με πληροφορήσει ποιές είναι οι κατηγορίες , με τι κριτήρια εντάσσονται οι παίκτες σε αυτές (ηλικιακά , αγωνιστικά , άλλα) και εαν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε μεγαλύτερη κατηγορία ανεξάρτητα απο την ηλικία.
kotzito
Κοιτα φιλε.Οι ηλικιες ειναι

1990-1991-1992 εφηβικο
1993-1994 παιδικο
1995 παμπαιδικο
1996-1998 μινι

Για τις πρωτες τρεις κατηγοριες οι ηλικιες ειναι με βαση αυτες που θετει ως οριο η ομοσπονδια για συμμετοχη στα διαφορα πρωταθληματα.Τωρα απο τα μινι και κατω δεν υπαρχει σταθερη ηλικια.Μπορει π.χ. να εχει μεχρι και 9χρονα.Τωρα λογικα ο γιος σας ανηκει στα μινι.Αν ειναι καλος ισως να τον ανεβασουν στο παμπαιδικο.Αυτο εξαρταται και απο αλλους παραγοντες,οπως ποσα παιδια εχει η ομαδα.
KostasP
Φίλε Kojito ,
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία σου μου κάλυψες την απορία μου .
Κάτι ακόμη : Τα τουρνουά που γίνονται στις μίνι κατηγορίες , τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ ή της ΕΣΚΑΝΑ ή κάποιου τέλος πάντων αναγνωρισμένου φορέα και εαν ναι ποιού ;
kotzito
QUOTE(KostasP @ Oct 13 2008, 16:37 ) *
Φίλε Kojito ,
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία σου μου κάλυψες την απορία μου .
Κάτι ακόμη : Τα τουρνουά που γίνονται στις μίνι κατηγορίες , τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ ή της ΕΣΚΑΝΑ ή κάποιου τέλος πάντων αναγνωρισμένου φορέα και εαν ναι ποιού ;

Μεχρι και τους παμπαιδες τελουνται απο τις κατα τοπους ομοσπονδιες.Συνηθως των μινι αν δεν κανω λαθος διοργανωνονται απο διαφορους συλλογους οι οποιοι διοργανωνουν τουρνουα.H ΕΟΚ διοργανωνει σπανια τουρνουα νομιζω,και αυτα για μεγαλυτερες ηλικιες.
KostasP
Kojito Ευχαριστώ.
Στα Παιχνίδια της περασμένης σαιζόν υπήρχαν διαιτητές (ένας συνήθως νεαρός με στολή διαιτητή).
Απο που προέρχονται αυτοί;
neopen32
Στο Site της ΕΣΚΑ www.eska.gr υπάρχει η προκήρυξη των πρωταθλημάτων μέχρι και παμπαίδων.
Δύο παρατηρήσεις
Οσοι γεννήθηκαν το 1996 παίζουν στο Παμπαίδων
Όλοι έχουν δικαίωμα να παίξουν σε πρωτάθλημα μεγαλυτέρων ηλικιών (μέχρι και στο ανδρικό) εκτός από τους εφήβους που είναι υποχρεωτικά παίκτες του 90,91,92
Δηλαδή ο γεννημμένος το 1996 έχει δικαίωμα να παίξει στην ομάδα παμπαίδων, παίδων και αντρική του ίδιου συλλόγου
Διαβάστε την προκήρυξη για τους παμπαίδες, γιατί διαφέρει πολύ το μπάσκετ στους αγώνες αυτής της κατηγορίας (τα πρώτα τρία οκτάλεπτα δεν επιτρέπονται αλλαγές. Η πεντάδα του α οκταλέπτου αντικαθίσταται απο νέα πενταδα β οκταλέπτου και στο τρίτο οκτάλεπτο παίζουν υποχρεωτικά οι παίκτες του ρόστερ που δεν 'εχουν αγωνιστεί κλπ. Συστήματα εκτος μαν2μαν απαγορευονται κλπ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.