Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Women can jump
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
ggrilik
Women can jump. Ναι, ναι. Κι όμως !

Οι γυναίκες μπορούν να πηδήξουν!
Όχι σαν αυτόν εδώ τον κυριούλη που έχει 112 εκατοστά κατακόρυφο στατικό άλμα (απ' τους πολύ αθλητικούς παίκτες του NBA) - δείτε το βιντεάκι; αξίζει!



αλλά μπορούν!!

Μια και αναφέρθηκα στο κατακόρυφο άλμα[*], οι αθλητές δημοφιλών ομαδικών παιχνιδιών με τις μεγαλύτερες επιδόσεις παραδόξως δεν είναι οι μπασκετμπολίστες του NBA αλλά οι αθλητές του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) οπου έχουν καταγραφεί επιδόσεις όπως 114 εκατοστά κατακόρυφο στατικό άλμα. (μπορείτε να δείτε εδώ μερικές δοκιμασίες του NFL combine στις οποίες υποβάλουν τους υποψήφιους : https://www.youtube.com/watch?v=lx9_H89A804
[*] ποτέ βάρη αν δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη ε? Ακόμα κι εγω το ξέρω αυτό.

Οι λόγοι γι αυτές τις επιδόσεις των αθλητών του NFL πολλοί, όπως πχ ότι στο NFL δίνουν μεγάλη σημασία στην δύναμη του κάτω σώματος και κοιτάνε πολύ πράγματα όπως το άλμα, η ταχύτητα κλπ οπότε οι υποψήφιοι προπονούνται ειδικά γι αυτά ενώ στο μπάσκετ κοιτάνε κυρίως άλλα πράγματα. Άλλωστε στο μπάσκετ έχει μεγαλύτερη σημασία να πηδάς πχ γρήγορα μετά από το πρώτο άλμα παρά να πηδάς μερικά εκατοστά ψηλότερα.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα ομαδικά αθλήματα που απαιτούν γερό άλμα, όπως το νέτμπολ tongue.gif και φυσικά ποιό άλλο παρά το βόλλεϊ?
Μπορείτε να δείτε εδώ έναν κυριούλη, τον Κουβανό Λιονέλ Μάρσαλ που ο φουκαράκος όταν σηκώνεται να καρφώσει μετά είναι σαν να πέφτει απο τον πρώτο όροφο smile.gif
.


Αλλά ας φύγουμε από τον κόσμο των ειδώλων κι ας προσγειωθούμε στην χώρα των κοινών θνητών. Ένας μέσος νεαρός λοιπόν, γύρω στα 20 και κάπως γυμνασμένος, έχει μέσο στατικό κατακόρυφο άλμα 50-55 εκατοστά.
Μια αντίστοιχη κοπέλα έχει 30 με 35 εκατοστά.
Τώρα, ένας καλός άντρας αθλητής (γενικώς, όχι του μπάσκετ) μπορεί να έχει στατικό άλμα 50 με 70 εκατοστά, ενώ μια αντίστοιχη καλή αθλήτρια έχει 35 με 45 εκατοστά.

Σίγουρα οι γυναίκες δεν μπορούν να χορέψουν στον αέρα σαν τον κύριο Λεμπρόν Τζέιμς του βίντεο, αλλά μια χαρά πηδάνε. Και ναι μεν το ύψος και τα μακριά χέρια κάνουν διαφορά αλλά και το άλμα κάνει διαφορά, αν δή είναι και σβέλτο κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά!..

Θα μου πείτε τι με έπιασε και τα γράφω όλα αυτά. Έ, βλέπω ένα μεγάλο έλλειμμα αθλητικότητας στις γυναικείες μικρές εθνικές και είπα να αποδείξω πως δεν χρειάζεται να είναι έτσι smile.gif
Δεν θα σας δείξω βινεάκια δυστυχώς, αφενός γιατί για κάποιο περίεργο λόγο δεν υπάρχουν και σ'αφθονία, αφετέρου η επεξεργασία τους θέλει κόπο και χρόνο. Μόνο Φωτό λοιπόν smile.gif

Λοιπόν, στην πρώτη φωτογραφία εναέριου χορού είναι η Λιλιάνα Καρακασίδου του Φάρου Κερατσινίου, απο το πρόσφατο τορνέο του ΕΣΠΕΡΟΥ ΑΟΠΑ στην Πάτρα. . Κοντούλα μεν αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακή όταν απογειώνεται, έτσι δεν είναι? smile.gif


Η δεύτερη είναι απο το πρόσφατο FIBA camp στον Βόλο, και η αθλήτρια είναι η Εύη Πατούνη των Τιτάνων Παλαμά. Πτήση σε άψογο στύλ smile.gif



Η τρίτη φωτό είναι κι αυτή απο το πρόσφατο FIBA camp στον Βόλο. Η αθλήτρια πρέπει να είναι η παίκτρια του Σύλλα Αιδιψού, Βαλεντίνα Τσαβόνη.



Σαν να μοιάζει να έχει επιρροές απο τον Νίκο Παππά ε? (αθλητής που ξεκίνησε απο τον Σύλλα Αιδιψού κι αυτός)


Αυτή η ψιλή η λιγερόκορμη με την πράσινη φανέλα και το #10 στην πλάτη στην τρίτη φωτό είναι η Έλενα Μποσγανά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. Την είχα δει για πρώτη φορά στους περσινούς τελικούς κορσίδων της ΕΣΚΑΝΑ μεταξύ Πρωτέα και Κρόνου και παρόλο που δεν σκόραρε (κάτι σαν τρεις πόντους στο ένα παιχνίδι και κανένα στο 2ο) παιδιά, μου έκανε μεγάλη εντύπωση!! Κι έτσι έμαθα ποιά είναι. Είναι λες κι έχει στα πόδια ελατήρια, και μάλιστα το άλμα της είναι σβέλτο σβέλτο!
Βρήκα λοιπόν φωτό της Μποσγανά απο το Χριστουγενιάτικο στο Τσοτύλι. Καθόλου συχνό κοπέλες με ύψος να πηδάνε έτσι καλά!



[Συνεχίζεται tongue.gif]
tuareg
αυτο ειναι στο τελος της πτησης



το κοριτσακι που καρφωνει ειναι 15χρ
ggrilik
QUOTE (tuareg @ Jan 6 2017, 14:53 ) *
αυτο ειναι στο τελος της πτησης

Ποιά είναι? Η Μπουτσελάκου του Πορφύρα? Είχα ποστάρει κάποτε ένα βιντεάκι με την κεντρική, την Κουόλ. Παγκορασίδα. Επίσης πολύ καλό άλμα!!
tuareg
QUOTE (ggrilik @ Jan 6 2017, 23:21 ) *
Ποιά είναι? Η Μπουτσελάκου του Πορφύρα? Είχα ποστάρει κάποτε ένα βιντεάκι με την κεντρική, την Κουόλ. Παγκορασίδα. Επίσης πολύ καλό άλμα!!



η ραπτη και η αλλη στην αλλη φωτο η αδερφη της...η κουολ ειναι 15χρ παιζει μονο νεανιδες και γυναικεια φετος.
ggrilik
QUOTE (tuareg @ Jan 6 2017, 23:34 ) *
η ραπτη και η αλλη στην αλλη φωτο η αδερφη της...η κουολ ειναι 15χρ παιζει μονο νεανιδες και γυναικεια φετος.

Νόμιζα πως η 15-άχρονη είναι και στις δύο και έπαθα ένα μικρό σόκ smile.gif
Γενικά πάντως έχω την εντύπωση πως στο βόλεϊ οι κοπέλες είναι πολύ πιο αθλητικές απ'ότι στο μπάσκετ. Τουλάχιστον οι ψηλές. Δεν δίνουν βάση οι μπασκετοσύλλογοι? Οι μη εκρηκτικές ψηλές κατευθύνονται "αναγκαστικά" στο μπάσκετ? Δεν ξέρω.

...

Λοιπόν, συνεχίζω με τα τελευταία ευρήματα! Απο τον Χριστουγενιάτικο.
huh.gif Δεν βρήκα πολλά, καθότι οι φωτό είναι λίγες..

Λοιπόν.. Ψηλή, με άλμα. Η γνωστή και ως benchmark, η Ιωάννα Χατζηλεοντή του Φάρου Κερατσινίου ( (χρόνια πολλά) x2 κι όλας!)


Κι εδω πάλι η Χατζηλεοντή που κατα την προσφιλή της συνήθεια "τσιμπάει" το ρημπάουντ λες και είναι Γαλάτισα που βλέπει να ίπταται μπούτι απο αγριογούρουνο. Η ασπροφορούσα με το #15 είναι η Γεωργία Γρηγοροπούλου του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, (χρόνια πολλά και γι αυτήν) που μαζί με την Μπαξεβανου της ΜΕΝΤ ήταν απο τις μικρότερες του τορνέου, φουρνιά του 2004. Καλό αλματάκι για τέτοια ηλικία. Να δούμε smile.gif
Conan1982
Θυμάμαι στο παγκόσμιο 3 on 3 στο Ζάππειο την σέντερ της Ισπανίας, με κατακόρυφο ακούμπησε θυμάμαι σε προθέρμανση την στεφάνη με τα 2 χέρια της. Κάποια στιγμή βρέθηκα δίπλα της όταν παρακολουθούσα έναν αγώνα των ανδρών Ισπανίας και νομίζω ήταν στο ύψος μου γύρω στα 1,83 λίγο πάνω, λίγο κάτω.
tuareg
QUOTE (ggrilik @ Jan 7 2017, 00:06 ) *
Νόμιζα πως η 15-άχρονη είναι και στις δύο και έπαθα ένα μικρό σόκ smile.gif
Γενικά πάντως έχω την εντύπωση πως στο βόλεϊ οι κοπέλες είναι πολύ πιο αθλητικές απ'ότι στο μπάσκετ. Τουλάχιστον οι ψηλές. Δεν δίνουν βάση οι μπασκετοσύλλογοι? Οι μη εκρηκτικές ψηλές κατευθύνονται "αναγκαστικά" στο μπάσκετ? Δεν ξέρω.


ξερεις τι γινεται?ταιριαζει πιο πολυ το βολλευ στην ιδιοσυγκρασια της γυναικας...ειδικα το οτι δεν υπαρχουν επαφες με τον αντιπαλο ''βολευει'' πολλα κοριτσια
tuareg
QUOTE (ggrilik @ Jan 6 2017, 23:21 ) *
Είχα ποστάρει κάποτε ένα βιντεάκι με την κεντρική, την Κουόλ. Παγκορασίδα. Επίσης πολύ καλό άλμα!!



Παρε και κουολ
Click to view attachment
Click to view attachment

ggrilik
προς μίμηση tongue.gif

BASKET TUNE
QUOTE (ggrilik @ Jul 12 2017, 21:30 ) *
προς μίμηση tongue.gif



Η 'Ελενα Ντέλε Ντον είναι μου φαίνεται αυτή, ε δεν είναι και τυχαία.
ggrilik
Βαλεντίνα Τσαβόνη, 2003, ~175

nikefalin


και κάτι από τα παλιά, Η Άννυ Κωνσταντινίδου, η μεγαλύτερη ελληνίδα παίκτρια του προηγούμενου αιώνα το χε κι αυτή το αλματάκι
ggrilik
Μόνο μην πάρουν τα μυαλά της αέρα tongue.gif

Ioanna Chatzileonti (PF 6’1″, 2002) from Greece
https://youngbucketsbl.wordpress.com/2017/1...a-chatzileonti/

ema
....
ggrilik
Height 1.86 m
Spike 305 cm
Block 296 cm



Height 1.85 m
Spike 309 cm
Block 295 cm

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.