Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Arkadios
.
Igor
Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα δεν ήταν τίποτε άλλο από μία καλή ευκαιρία να ξεσκουριάσουν τα πολυβόλα. Φύσει επιθετικοί παίκτες ο Ντελκ με τον Μπετσίροβιτς ήθελαν να κάνουν το κομμάτι τους σε έναν αγώνα όπου δεν κινδύνευε το ροζ φύλλο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως έξυπνος άνθρωπος, άφησε τα παιδιά του ελεύθερα να το διασκεδάσουν κόντρα στους μελανόλευκους τους οποίους νίκησαν με 81-61.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον σε αρκετά σημεία του ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των αντιπάλων του. Έστω και χωρίς τους δύο Αμερικανούς του, κατάφερε χάρις τον Γιοσίποβιτς και τον Πασχάλη να κερδίσει τις μάχες στην ρακέτα και να κρατάει τον Παναθηναϊκό μέχρι το 18(24-24). Ο Μπατίστ είδε αρκετά και με οκτώ μαζεμένους πόντους συν ένα καλάθι του Μπετσίροβιτς, έκανε το σκορ 34-24 για να κλείσει το πρώτο μέρος 34-26.

Σε αυτούς τους ρυθμούς κινήθηκε η επανάληψη με την διαφορά να συντηρείται μέχρι το 33(55-46). Ο Μπετσίροβιτς ανέλαβε να τελειώσει τον αγώνα και να πετύχει μαζεμένους πόντους ενώ ο Ζοτς έριχνε στο παρκέ όλους τους παίκτες του.

ΣΤΑΡ

Σε τέτοιο αγώνα θα ήταν υποτιμητικό για τον Τόνι Ντελκ να τον χρίσουμε ως τον κορυφαίο. Αλλά αυτός έπαιξε καλύτερα, πιο ορεξάτα και ίσως να βρίσκει πάλι τον εαυτό του ενόψει Μακάμπι.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Κάποια στιγμή και πιθανώς θα είναι κρίσιμη, οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα στέλνουν στην γραμμή των βολών των Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Ένας σοβαρός επαγγελματίας, γνωστός για την αστοχία του από αυτό το σημείο, οφείλει να δουλέψει για να μην πάρει στον λαιμό του την ομάδα.

ΣΧΟΛΙΟ

Κάποτε έλεγαν πως αν δεν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Για τον Παναθηναϊκό εμφανίζονται λίγοι αντίπαλοι στην Ελλάδα οπότε για να συντηρηθεί θα πρέπει να δημιουργήσει αντιπάλους. Έδωσε όσο μπορούσε ενδιαφέρον στον αγώνα με τον Απόλλωνα αλλά η διαφορά ήταν τέτοια που στο τέλος δεν το χάρηκε. Για την ομάδα της Πάτρας το ζητούμενο δεν είναι να σωθεί. Πρέπει να πάρει μία απόφαση για το μέλλον της διότι υπήρξε φάρος για το ελληνικό μπάσκετ στην επαρχία.



--------------------------------------------------------------------------------
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 34-26, 53-43, 81-61.
Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 2, Ντελκ 20 (3), Παπανικολάου 5 (1), Μπετσίροβιτς 26 (5), Μπατιστ 12, Γιαφτόκας 2, Χατζηβρέττας 5, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Ξανθόπουλος 1, Σάκοτα 5.

Απόλλων Πατρών: Πετρόπουλος Χ. 8 (2), Εκινέ, Κουμπούρας 7, Γιοσίποβιτς 17 (3), Πετρόπουλος Γ., Κανελλόπουλος, Σταυρόπουλος 5, Μπόζοβιτς 7, Στάρτσεβιτς 3 (1), Πασχάλης 12, Γκιζογιάννης 2.

http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1B...uss/135921.html
thrylos7
QUOTE
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως έξυπνος άνθρωπος, άφησε τα παιδιά του ελεύθερα να το διασκεδάσουν κόντρα στους μελανόλευκους τους οποίους νίκησαν με 81-61.


Ότι κι αν κάνει αυτός ο Ζέλικο έξυπνος βγαίνει...

QUOTE
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Κάποια στιγμή και πιθανώς θα είναι κρίσιμη, οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα στέλνουν στην γραμμή των βολών των Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Ένας σοβαρός επαγγελματίας, γνωστός για την αστοχία του από αυτό το σημείο, οφείλει να δουλέψει για να μην πάρει στον λαιμό του την ομάδα.


Όχι όμως τόσο έξυπνος ώστε να καταλάβει κάτι τέτοιο...

icon_drunk.gif

Ούτως ή άλλως, μόνο αυτό δεν πρέπει ν' απασχολεί την ομάδα... Αλλού είναι το θέμα με τον Γιαφτόκας και όχι στις βολές.
dizzy_fingers
Τί κάθομαι και σου λέω τώρα...αλλά mail έχεις στείλει στον παναθηναϊκό?
panos75
Χωρίς αμφιβολία, το χθεσινό ήταν ένα από τα χειρότερα ματς που έχω δει στη ζωή μου. Αν είχα πληρώσει εισητήριο θα ζήταγα τα λεφτά μου πίσω.

Αν εξαιρέσεις τους Ντελκ και Μπετσίροβιτς (β' ημίχρονο) όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχαναν ευκαιρία να δείχνουν πως θα προτιμούσαν να βρίσκονται αναπαυτικά καθισμένοι στην πολυθρόνα τους σπιτιού τους κι' όχι στο γήπεδο.

Όποτε οι Αλβέρτης και Παπανικολάου επιχειρούσαν προσπάθεια ακουγόταν μέχρι την εξέδρα ο χαρακτηριστικός ήχος των σκουριασμένων τους αρθρώσεων. Ο Σάκοτα όπως φαίνεται θα είναι η τελευταία προσθήκη στο νεκροταφείο ταλέντων του Παναθηναϊκού. Και ας ελπίσουμε πως οι ''πράσινοι'' δεν θα την πατήσουν από τις άστοχες βολές όπως ο Ολυμπιακός του 1994.

Υ.Γ.: Πότε θα καταπιαστεί με το θέμα Γιαβτόκας και την εμπάθεια του ''ευφυή'' Ομπράντοβιτς απέναντι στους ψηλούς ο Χαρδαβέλας στις ''Πύλες του Ανεξήγητου'';
Alexmei
QUOTE
Περσι στο Μαλαγα 82-79 ΠΑΟ, με 14/21 βολες κ ποσοστο 66.6% ο ΠΑΟ κανει τη μοναδικη του ηττα εκτος στην πρωτη φαση.


ήταν το 666 ρε παιδί μου... 19.gif


έχεις δίκιο αρκάδιε.... είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟ αυτό... θυμάστε στο Μούντο που (σε αγώνα στην πρώτη φάση,δν θυμάμε με ποια εθνική αντίπαλοι παίζαμε) είχε η Εθνική μας 22/42 βολές νομίζω... και στον επόμενο είχαμε ένα εκλπηκτικό 15/15 (βασικά 15/16 αλλά ήταν η τελευταία βολή άστοχη όποτε μετράνε το σερί 15/15) στα τελευταία λεπτά! Πως το έκανε ο Γιαννάκης δν ξέρω, τι τους είπε; τι τους έβαλε να κάνουν; Τέλος πάντων... ο Ομπράντοβιτς δν το έχει δει αυτό; Δεν τους έχει βάλει (ακόμα) να του "χρωστάνε" βολές μετά από κάθε αγώνα; ειλικρινά δν ξέρω.... ohmy.gif
dizzy_fingers
Δε νομίζω να μην έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι ο Ομπράντοβιτς, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος έχει παραπονεθεί για αυτό.

Μία εξήγηση την οποία μπορώ να σκεφτώ...ως θεωρία και μόνο, είναι ότι η έντονη προσύλωση στην άμυνα κάνει τους παίχτες να μη μπορούν να συγκεντρωθούν στη γραμμή των ελεύθερων βολών ή έστω να μη δίνουν το απαραίτητο βάρος σε αυτές.

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού καθώς για να παίξεις τέτοια άμυνα, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% για τα 40'...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.