11 νέα πρόσωπα στο λιμάνι, 11 νέοι αθλητές στη διάθεση του Γιόνας Καζλάουσκας για να χτίσει το νέο Ολυμπιακό παρέα με τους λίγους παλιούς που έμειναν στην ομάδα. Ο Λιθουανός τεχνικός έχει κάθε λόγο να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει στο μετεγγραφικό παζάλι και τους παίκτες που φορούν την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Μια εβδομάδα πριν, μέσω του olympiacos.org είχε δηλώσει ότι μεγάλο ρόλο στη νέα ομάδα θα παίξει ο πλέι μέικερ. Μέσα σε εφτά μέρες, οι κόκκινοι βρήκαν και πλέι μέικερ και σέντερ κι έκαναν διπλή επένδυση στο μέλλον...

«Δεν μπορώ να μην είμαι ενθουσιασμένος από τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Η διοίκηση δούλεψε πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται. Τώρα έχουμε πολλά όπλα για τη νέα χρονιά. Γεμάτο ρόστερ, έμπειρους και νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει παρόν και μέλλον», τόνισε ο Γιόνας Καζλάουσκας και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Φέραμε σπουδαίους παίκτες στην ομάδα, αλλά ομάδα δεν έχουμε δημιουργήσει. Θέλουμε χρόνο και πολύ δουλειά για να βγάλουμε πάνω στο γήπεδο το αποτέλεσμα που έχω στο μυαλό μου. Απλά μπήκαν οι σωστές βάσεις...».


Ο Γιόνας Καζλάουσκας μίλησε ξεχωριστά για τα τέσσερα τελευταία αποκτήματα του Ολυμπιακού...


Εουρέλιους Ζουκάουσκας

«Ξέρω τον Ζούκι πολύ καλά. Όταν ήμουν στη Ζαλγκίρις κι αυτός αγωνιζόταν στην Κλαϊπέντα, προσπαθούσα πολύ να τον φέρω στην ομάδα μου. Δέκα φορές είχαμε προσπαθήσει για να τον πείσουμε αλλά τίποτα. Μια μέρα μίλησα με τη γυναίκα του και την επομένη ήταν στη Ζαλγκίρις. Τώρα δεν χρειάστηκε να το κάνω αυτό. Τον πήρα τηλέφωνο, του μίλησα για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε κι αμέσως είπε ναι(γέλια). Ο Εουρέλιους είναι εξαιρετικός παίκτης. Θα μας βοηθήσει πολύ στην άμυνα, γιατί θέλουμε να έχουμε το εύκολο ριμπάουντ κι ένα βουνό κάτω από το καλάθι για να τρομάζει τους αντιπάλους, αλλά θα μας βοηθήσει πολύ και στην επίθεση. Είναι από τους πιο σταθερούς ψηλούς...».


Ρενάλντας Σεϊμπουτις

«Όλοι στη Λιθουανία ψάχνουν να δουν πως αυτός ο παίκτης θα έρθει να παίξει στον Ολυμπιακό και δεν έμεινε στη Ζαλγκίρις ή στη Λιέτουβος Ρίτας. Είναι σπουδαίο ταλέντο και έχει την προοπτική να γίνει ο επόμενος σταρ της Εθνικής Λιθουανίας. Ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό και όταν μίλησα μαζί του, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά. Ξέρω όμως ότι δεν φοβάται τη δουλειά και είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει το αστέρι του».


Τάιους Έντνι

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε τον Τάιους στην ομάδα. Είναι μεγάλος παίκτης και σπουδαία προσωπικότητα. Όταν συζητήσαμε να φέρουμε τον Έντνι στην ομάδα, κοιτούσαμε παράλληλα και κάποιους άλλους παίκτες για να είμαστε καλυμμένοι. Ο Τάιους ήταν η πρώτη μας επιλογή αλλά δεν ήταν εύκολο να γίνει δικό μας. Πριν μια εβδομάδα πάντως όταν συζητούσαμε με τον Ντελ Χάρις για την ομάδα και του είπα τους παίκτες που είχαμε υποψήφιους για τη θέση του πλέι μέικερ, η απάντησή του ήταν απόλυτη. Αν μπορείς να πάρεις τον Τάιους μη σκέφτεσαι κανένα άλλο παίκτη. Νομίζω ότι κάνει την ομάδα μας πιο ενδιαφέρουσα, γρήγορη και τους υπόλοιπους παίκτες καλύτερους».


Παναγιώτης Βασιλόπουλος

«Ξέρω ότι κάθε χρόνο είναι καλύτερος και ότι όλο το μέλλον του ανήκει. Μιλήσαμε πολύ και με τον Γιάννη (σ.σ. Σφαιρόπουλο) για τον Παναγιώτη κι αυτά που άκουσα μου αρέσουν πολύ. Μου αρέσει ένας παίκτης να τα δίνει όλα στην προπόνηση για να γίνει καλύτερος και ο μικρός έχει αυτό το χάρισμα. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε πολύ τόσο μαζί του όσο και με τους Σεϊμπούτις, Σχορτσιανίτη και Πρίντεζη τον οποίο πιστεύω πολύ. Θέλω να μου δείξουν μέσα από την προπόνηση ότι είναι έτοιμη να πέσουν στα βαθιά και για να γίνει αυτό θα πρέπει να δουλέψουν πολύ. Να μένουν ώρες μετά την προπόνηση και να συνεχίζουν. Και οι τέσσερις έχουν πολύ ταλέντο και πρέπει να το αναδείξουν...».