Help - Search - Members - Calendar
Full Version: H γωνιά του AV
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τεχνολογία και www
SlobodaN
Σκέφτηκα ότι το forum χρειάζεται πέρα απο το topic του υπολογιστή , άλλο ένα topic τεχνολογίας που να αφορά οτιδήποτε σχετικά με το Home Cinema και τα accessories του.

Είμουν στο ψάξιμο εδώ και μέρες για μία Plasma 50'' σε αντικατάσταση της Samsung 8000 46'' που έχω. Με βοήθησε αρκετά ένα πολύ γνωστό forum τεχνολογίας στο net, και εν τέλει κατέληξα στην Panasonic G20 50''.

Eδώ είναι τα χαρακτηριστικά της:
http://www.multirama.gr/products/product?p...mp;catid=060100
Σε σχέση με τα περσινά μοντέλα Panasonic διαθέτει,
καλύτερο επεξεργαστή εικόνας, καλύτερη αντι-ανακλαστική επίστρωση, μικρότερη κατανάλωση, PVR και φυσικά δυνατότητα για επαγγελματικό καλιμπράρισμα με δύο θέσεις αποθήκευσης, THX mode , αρκετά καλό μάυρο (οριακά καλύτερο απο τα περσινά μοντέλα) αλλά δεν κοντράρει ούτε γι'αστείο το αντίστοιχο της Kuro -οκ μην τα θέλουμε και όλα δικά μας-,

Η αρχική τιμή της είναι στα 1500 ευρώ. Γύρω στα 1470 θα δώσω, κάπου εκεί. Κατ εμέ είναι μία τίμια αγορά, αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για προιον τελευταίας τεχνολογίας και κατασκευης 2010. Το μοντέλο αυτό θα έρθει στην Ελλάδα προς τα τέλη του μήνα, ήδη έχω κάνει backorder σε ένα κομμάτι, απλά πρέπει να διευκρινίσω τηλεφωνικά άυριο ότι την θέλω στο μάυρο , μην μου έρθει κάνα ασημί και τρέχω.

Επίσης στην ίδια σειρά Panasonic βγαίνουν οσονούπω και οι VT20 , οι πρώτες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν τεχνολογία 3D. Ενδιαφέρθηκα αρχικά για την 50άρα αλλά μου έπεσε το ακουστικό μόλις άκουσα αρχική. Άσε που η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι στην αρχική της φάση, ας δούμε πως θα πάει, και αν θα πιάσει τελικά. Εδώ τα bluray είναι πάνω απο 2 χρόνια στην αγορά και δεν έχουν πιάσει τόπο..
traveller
Oi Panasonic σε πλάσμα είναι αλλού , έκανες πολύ καλή αγορά, είναι κορυφαία. Mε γεια
Κάτι έχει ακουστεί, δεν είμαι σίγουρος εάν το μεταφέρω καλά, ότι θα πάρουν την τεχνογνωσία της Pioneer, τώρα πια που δεν παράγει τηλεοράσεις.

Όσο για τα Βlu Ray : Eγώ έδωσα 300 τα χρριστούγεννα και πήρα αυτό http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/l...er-bdp-320.html τώρα έχει τσιμπήσει λίγο η τιμή προς τα πάνω.

Εντάξει τι να πω.... Η εκπομπή είναι φανταστική, έχω πάθει πλάκα. Απίστευτη εικόνα.

Για μένα είναι κρίμα να έχεις μια τόσο καλή τηλεόραση και να μην έχεις Blu Ray player
SlobodaN
QUOTE(traveller @ Mar 16 2010, 15:57 ) *
Oi Panasonic σε πλάσμα είναι αλλού , έκανες πολύ καλή αγορά, είναι κορυφαία. Mε γεια
Κάτι έχει ακουστεί, δεν είμαι σίγουρος εάν το μεταφέρω καλά, ότι θα πάρουν την τεχνογνωσία της Pioneer, τώρα πια που δεν παράγει τηλεοράσεις.

Όσο για τα Βlu Ray : Eγώ έδωσα 300 τα χρριστούγεννα και πήρα αυτό http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/l...er-bdp-320.html τώρα έχει τσιμπήσει λίγο η τιμή προς τα πάνω.

Εντάξει τι να πω.... Η εκπομπή είναι φανταστική, έχω πάθει πλάκα. Απίστευτη εικόνα.

Για μένα είναι κρίμα να έχεις μια τόσο καλή τηλεόραση και να μην έχεις Blu Ray player



Το ξέρω, σέυχαριστώ πολύ, ήδη ακούγονται εξαιρετικά σχόλια για το συγκεκριμένο μοντέλο. Δες εδώ το review απο το AvForums και ιδιαίτερα δώσε βάση στο score που του δίνει στο τέλος.

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-...DTV-Review.html

Aυτό που λες με την μεταφορά της τεχνογνωσίας της Kuro ισχύει, αλλά μάλλον απο του χρόνου. Δεν προλάβανε φέτος λόγω ανταγωνισμού.Άλλωστε δεν είναι κι έυκολο να μπουν σε τηλεοράσεις των 1500 ευρώ τεχνολογίες που χρησιμοποιούταν σε τηλεοράσεις των 3.000 ευρώ. Πάντως σε κάποια στοιχεία όπως κίνηση,κατανάλωση,κ.α η Panasonic από φέτος είναι ήδη ανώτερη απο Kuro. Το black της λέιπει μόνο στο οποίο η Kuro παραμένει η Βασίλισσα.. Πάντως και στην G20 το μαύρο της αναφέρεται σε πολύ καλά επίπεδα, είδωμεν όταν την παραλάβω.

Όσον αφορά το BR θα παραγγείλω και αυτό,

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Ci...C-BT205EG9K.htm

με έπεισαν τα εξαιρετικά σχόλια

http://www.trustedreviews.com/home-cinema/...inema-System/p1
http://www.pocket-lint.com/review/4156/pan...5-review-review
http://www.whathifi.com/Review/Panasonic-SC-BT205/
http://stuff.tv/Review/Panasonic-SC-BT205-review/
http://www.homecinemabuyer.co.uk/all-in-on...-cinema-system/



ΥΓ: Πήρες και γαμώ τα Blu Ray Player παρεμπιπτόντως.. TO Blu Ray Player cool.gif
traveller
Πολύ καλο το πακετάκι του home cinema και σε καλή τιμή. Μήπως εάν περιμένεις το Πάσχα που λογικά θα παίξουν προσφορές να το βρεις πιο φθηνό???

Ωραία τα link , πολλά δεν τα ήξερα και τα έσωσα.

Εγώ προς το παρόν έχω αυτή λόγω έλλειψης χώρου.

http://www.sony.gr/product/t32-ex-series/kdl-37ex500

την έχω στο γραφείο και τη βλέπω σε 1,5 μέτρο απόσταση οπότε δε μπορούσα να πάω παραπάνω.
Σε αναλογικό σήμα δεν είναι καλή , αντίθετα με τις plasma που είναι καλύτερες σε αυτό, ενώ θα έλεγα ότι δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος από το πώς δείχνει τα αθλητικά.
Εχει όμως πολύ καλό μαύρο και εν μέρει με το conn-x tv έχω λύσει το θέμα με το μπάσκετ αφού τα κανάλια που υποστηρίζει , μεταξύ αυτών και το ΣΚΑΙ τα εκπέμπει σε 720p , ποιότητας dvd δηλαδή. Το ίδιο και με τα αμερικάνικα.

Όταν με το καλό πάρεις το νέο σου player το 1ο blu ray διασκάκι που θα πάρεις κοίτα να είναι το "2012". Σαν ταινία δε λέει τίποτα (τέλος του κόσμου και άλλες τέτοιες βλακείες) αλλά είναι τόσο πειστικά και τόσο αληθινά τα εφέ που θα πάθεις ζημιά. Νόμισα ότι θα μπουν τα συντρίμια του Βατικανού στο γραφείο laugh.gif

άντε, με το καλό. καλές αγορές smile.gif
SlobodaN
Ρίξε μιά ματιά εδώ για περισσότερα πράγματα για την TV σου, http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?...ght=KDL-37EX500

Φαίνεται καλό κομμάτι, αν και λίγο τσιμπημένη η τιμή της. Η sony δεν αλλάζει μυαλά και θα το "πληρώσει" σε αυτό.

Σου παίζει divx-υπότιτλους γενικά?Πάντως αν έχεις εκεί πάνω το BR σου σε 32άρα και σου πέφτουν τα σαγόνια με τις λεπτομέρειες καταρχήν δείχνει πόσο αυτοκρατορικό BR έχεις και δεύτερον τρομάζω στην σκέψη να το έβαζα στην 50αρα μου με το καλό.. Το 2012 το έχω δει δυστυχώς, αν έχεις όμως καμιά άλλη επιλογή με εφέ μου το λες. Έχεις ... 10-12 μέρες περίπου να το σκεφτείς μέχρι να τα έχω όλα συνδεδεμένα. smile.gif
SlobodaN
Έχω αρκετό καιρό να ενημερώσω το τόπικ οπότε ευκαιρία να ποστάρω κάποια πράγματα. Καταρχήν οι εντυπώσεις μου απο την Panasonic G20 50'' που αγόρασα τον Απρίλιο είναι εξαιρετικές. Πολύ καλό μαύρο, απίστευτη στο BluRay και κάνει ότι μπορεί και στο τηλεοπτικό σε Νόβα. Δεν έχει το τέλειο του τηλεοπτικού της Samsung LED 8000 που είχα, για την ακρίβεια πιστευω ότι βρίσκεται σίγουρα ένα κλικ πιο κάτω σε ποιότητα τηλεοπτικού, αλλά σε HD έχουμε Knock out απο την Panasonic έυκολα κιόλας. Επίσης με έκανε να "ξεθάψω" και το 2 χρόνια ξεχασμένο XBOX απο το μπαουλοντίβανό μου και να το φορμάρω πάνω της. Φοβερή εικόνα και απίστευτη κίνηση και σε gaming και χωρίς κανένα Input lag, και ειδικά το 2K11 "σπέρνει" σε συνδυασμό με τα 5.1 που έχω.

Eδώ υπάρχει και ένα review για την εν λόγω τηλεόραση σε ένα απο τα καλύτερα site στο net.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-t...20100308169.htm

To συγκεκριμένο την τοποθετεί στις 6 καλύτερες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Αυτή την στιγμή νομίζω ότι έχει σταματήσει η κυκλοφορία της και υπάρχει διαθέσιμη η S20 που είναι ένα μοντέλο κάτω απο αυτήν. Και αυτό το μοντέλο λαμβάνοντας υπόψην και τις κριτικές που έχει θεωρείται εξαιρετική συν τίμια αγορά για τα λεφτά που κοστίζει. Στα 1000 ευρώ σε 50άρα δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή στην αγορά. http://www.skroutz.gr/s/260435/Panasonic-T...S20E-50%22.html


Eπισυνάπτω και photos απο το ταπεινό μου Home Cinema biggrin.gif

http://img80.imageshack.us/i/1000006o.jpg/
http://img684.imageshack.us/i/1000007u.jpg/
http://img839.imageshack.us/i/1000009r.jpg/



Επίσης,
http://www.fullhd.gr/plasma-tv/full-hd/580...in-41-days.html

Οι κουρφαίες σειρές πλάσμα επανέρχονται με τον πιο δυναμικό τρόπο. Και το cherry on the cake βέβαια θα είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας Kuro Generation στο πάνελ της. (Επιτέλους...)

Τιμή? Άς το αφήσουμε καλύτερα...


Αναμένουμε πάντως την εμφάνιση και τα πρώτα τεστ..
OnLy_PAS-AthEnS
Λοιπον,αγορασα αυτην την τηλεοραση!Τι εχετε να πειτε....πως σας φενεται??

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Ci...2C6500UWXXH.htm

SlobodaN
QUOTE(OnLy_PAS-AthEnS @ Feb 12 2011, 19:38 ) *
Λοιπον,αγορασα αυτην την τηλεοραση!Τι εχετε να πειτε....πως σας φενεται??

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Ci...2C6500UWXXH.htm


http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62008
Δες κι εδώ εντυπώσεις κατόχων..
OnLy_PAS-AthEnS
Αγορα ,λοιπον,τη παραπανω ΤΙΒΙ και ολα ωραια ολα καλα.Αψογη εικονα,ζωντανη απεικονιση και εξαιρετικα χρωματα!Δοκιμασα να ταινιες με τη θυρα USB και παιζουν ολα ωραια.ΑΛΛΑ>>!!
Εχω προβλημα στους υποτιτλους!Ονομαζω τους υποτιτλους με ακριβως το ιδιο ονομα της ταινιας...παιζουν οι υποτιτλοι αλλα εμφανιζονται $%^#$#^#$^#!!Ελληνικα πουθενα!Στο ΠΙΣΙ στο vlc παλι το ιδιο προβλημα.Αντιθετα τους ιδιους υποτιτλους το ΒS player Τους παιζει κανονικα!Απογοητευτικα γιατι ενας λογος που αγορασα την ΤΙΒΙ ειναι οι ταινιες και δεν μπορω να βαλω σοβαρους υποτιτλους.Αnything to suggest?! smile.gif
PanosIlio
Το πρόβλημα δεν είναι της τηλεόρασης, είναι του μέσου αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς.

Ειδικά αν δεν τους παίζει το vlc σημαίνει πως το αρχείο .srt δεν είναι σωσμένο σε UTF.

Θα πρέπει το αρχείο των υποτίτλων να το σώζεις ξανά αλλά με κωδικοποίηση UTF.

Ο τρόπος που το κάνω εγώ είναι με το Notepad++ ως εξής:

1) καταρχήν κατεβάζεις το notepad++ από εδώ http://notepad-plus-plus.org/download και το εγκαθιστάς. (εφόσον δεν το έχεις)
2) ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων .srt με το Notepad++
3) επιλέγεις όλο το κείμενο, με Ctrl+A ή με το ποντίκι ότι σε βολεύει
4) και θα κάνεις αποκοπή του κειμένου, Ctrl+X ή με το ποντίκι
5) από το μενού επιλέγεις "Μορφή" -> "Κωδικοποίηση σε UTF-8"
6) επικολλάς το κείμενο και πάλι, Ctrl+V ή με το ποντίκι, και
7) σώζεις το αρχείο

και, λογικά, είσαι έτοιμος.

Το βασικό είναι το αρχείο να γίνει UTF, ο τρόπος που θα το κάνεις είναι αδιάφορος, αρκεί να γίνει UTF

Αυτά.
SlobodaN
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/vt_plasma.html

Αρχίσανε τα γλέντια.

PS "Κόμματος" ή VT30 τρέχουν τα σάλια μου
OnLy_PAS-AthEnS
EDIT
Τελικα ηθελε απλα μια μικρη ρυθμιση στη γλωσσα μεσω του μενου της ΤΙΒΙ!Ενα θα πω.ΑΒΑΤΑΑΡ 1080p αλλη φαση!!!!!!
lightday
QUOTE(PanosIlio @ Feb 16 2011, 15:46 ) *
Το πρόβλημα δεν είναι της τηλεόρασης, είναι του μέσου αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς.

Ειδικά αν δεν τους παίζει το vlc σημαίνει πως το αρχείο .srt δεν είναι σωσμένο σε UTF.

Θα πρέπει το αρχείο των υποτίτλων να το σώζεις ξανά αλλά με κωδικοποίηση UTF.

Ο τρόπος που το κάνω εγώ είναι με το Notepad++ ως εξής:

1) καταρχήν κατεβάζεις το notepad++ από εδώ http://notepad-plus-plus.org/download και το εγκαθιστάς. (εφόσον δεν το έχεις)
2) ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων .srt με το Notepad++
3) επιλέγεις όλο το κείμενο, με Ctrl+A ή με το ποντίκι ότι σε βολεύει
4) και θα κάνεις αποκοπή του κειμένου, Ctrl+X ή με το ποντίκι
5) από το μενού επιλέγεις "Μορφή" -> "Κωδικοποίηση σε UTF-8"
6) επικολλάς το κείμενο και πάλι, Ctrl+V ή με το ποντίκι, και
7) σώζεις το αρχείο

και, λογικά, είσαι έτοιμος.

Το βασικό είναι το αρχείο να γίνει UTF, ο τρόπος που θα το κάνεις είναι αδιάφορος, αρκεί να γίνει UTF

Αυτά.

και με το απλό notepad γίνεται αυτό. Το σώζεις με την κωδικοποίση και replace από πάνω. Δεν χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία.
SlobodaN
Αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα εγκαταλείποντας την τηλεόραση και περνώντας σε αυτή του προβολέα. Οι λόγοι συγκεκριμένοι.. Λόγω δουλειάς το πρωί έτσι κι αλλιώς δεν παρακολουθώ τίποτα. Αν βάλεις δε και τα 3 απογευματα που δουλευω τότε οι ώρες θέασής μου κατα το 90% είναι βραδυνές. Στην συνέχεια σκέφτηκα τις ανάγκες μου και το ιστορικό στο τι βλέπω γενικότερα.Μεσημεριανές εκπομπές, προγράμματα και ειδήσεις γενικά δεν βλέπω.

Συνήθως είμαι σε ταινίες Νόβα,DVD, Bluray, αθλητικά γεγονότα, και ορισμένα ντοκυμαντέρ. Η λύση του προβολέα λοιπόν είναι μονόδρομος μιας και η 50'' που είχα εξακολουθούσε να μην με καλύπτει σε μέγεθος.

Η επιλογή μου είχε να κάνει με τα εξής κριτήρια-απαιτήσεις:

1) Εξαιρετικη εικόνα σε τηλεοπτικό

2) Καλή κίνηση

3) Εξοπλισμένο με 3D τεχνολογία για μελλοντική χρήση

Επέλεξα τον συγκεκριμένο επειδή με κάλυψε 3/3 http://www.jvc.eu/dla-x/dla-x3.html


3D ακόμα δεν έχω δει επειδή πρέπει έπρεπε να προμηθευτώ εκτός απο τα γυαλιά (που δεν παρέχοταν στην συσκευασία), τον emmitter, και ένα Bluray DVD Player. Aυτά τα έξτρα κοστίζουν αρκετά και για την ώρα, και μέχρι να ωριμάσει η εν λόγω τεχνολογία δεν το σκέφτομαι καν..

Και παμε και στις λεπτομέρειες,

Απόσταση φακού- οθόνης 5,3 μέτρα περίπου

Απόσταση καναπέ-οθόνης 4,8 μέτρα περίπου

Ο προβολέας είναι στα 2,7 μέτρα απο το πάτωμα.

Το πανί μου είναι στις 106''. Kαι να ήθελα να πάω σε παραπάνω, δεν μπορούσα γιατί έρχεται ήδη τέλεια-οριακά στο χώρο και δεν παίρνει μεγαλύτερο με τίποτα. Στο σημείο αυτό να πω ότι ευτυχώς που δεν πήγα σε 92'' γιατί θα το είχα μετανιώσει απο την πρώτη μέρα. Με μαύρες μπάρες βέβαια οι 106'' γίνονται -προς μεγάλη μου απογοήτευση- 100'' αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σε αυτή τη ζωή!

Στις εντυπώσεις τώρα.

Την μέρα δεν μπορώ να δω σε καμία περίπτωση. Δίπλα απο το σαλόνι είναι το το δωμάτιο με την εξώπορτα και μπαίνει φως και χάνεται όλη του η φωτεινότητα σχεδόν με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ αχνός.

Το βράδυ, και με ολόσβηστα τα φώτα και στα 2 αυτά δωμάτια, δίνει ρέστα. Αυτό με ενδιαφέρει άλλωστε και γιαυτό τον πήρα, για τις βραδυνές προβολές.

Σε BluRay έχω δει έως τώρα το Red και το Dark Knight. Στο πρώτο οι εντυπώσεις μου μέτριες και στο δευτερο εξαιρετικές. Ειδικά όταν έκανε τα σκοτεινά πανοραμικά πλάνα στην Gotham City ήταν τρέλα η εικόνα. Στο Νόβα και ειδικά στα κανάλια ΗD είμαι κι εκεί ευχαριστημένος σε αντίθεση με τα απλά που είμαι ντεμί, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μάυρο περίμενα καλύτερο είναι η αλήθεια για τα λεφτά που έδωσα χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι επαρκές βέβαια.. Γιαυτό άλλωστε είδα -ξανά- το Dark Knight για να τον τεστάρω και σε δύσκολες καταστάσεις. Tα πλάνα απο τις φωτός δυστυχώς γίνανε εν κινήσει και δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά.

Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η κίνησή του. Έχω μονίμως ενεργοποιημένο το Clear Motion Drive και xωρίς καμία δόση υπερβολής δεν βλέπω καμία διαφορά σε κίνηση απο την πλάσμα που είχα. Σε αυτό πραγματικά του βάζω 10 με τόνο.

Αθόρυβος, ισχύει ότι λένε και τα reviews.




Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us


Παραθέτω και φωτός. Μου βγήκε η πίστη να τα φτιάξω όλα αυτά, καρφώματα, βιδώματα,αλφάδια, ιστορίες,αλλά πιστευω ότι βάση του τελικού αποτελέσματος άξιζε τον κόπο.

Επίσης δεν περίμενα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις που λέει ο λόγος πιο πολύ θα σου στοιχίζουν τα παρελκόμενα απο το ίδιο το προβόλι. (καλώδια, πανί,).

Πλέον όταν συμπληρώσω τις 100 ώρες πρέπει να τον καλιμπράρω, ώστε να μου βγάζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά άντε βρες στο νησί calibrator..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.