Είναι μόλις 18 ετών, έχει ύψος 2μ.07, παίζει μπάσκετ και είναι από την Κίνα. Ε, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για τη θηλυκή έκδοση του Γιάο Μινγκ. Πρόκειται για την Wei Wei, που λογικά θα μπει και σύντομα μάλιστα στο μάτι των αμερικανών. Για το WNBA εννοείται…
Η Wei Wei αγωνίζεται στην ομάδα της Guangzhou και έκανε αίσθηση στη διάρκεια των City Games που διεξάγονται στην Κίνα. Με την απόδοσή της απέκτησε και το προσωνύμιο του θηλυκού Γιάο Μινγκ και ήδη έχουν καταστρωθεί πλάνα για να αναπτυχθεί γύρω της ένας ολόκληρος μηχανισμός, όπως έγινε και στην περίπτωση του Γιάο. Είναι τρεις πόντους πιο ψηλή από την Zheng Xaixia,τη σέντερ που οδήγησε την Εθνική ομάδα της Κίνας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη Βαρκελώνη το 1992. Παρά το γεγονός ότι παίζει δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα, ακόμη δεν είναι βασική και οι προπονητές της προπονητές της περιμένουν να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Βασική προτεραιότητα είναι να πάρει κιλά. Αν και βλέπει τον κόσμο από τα 207 της εκατοστά, ζυγίζει μόλις 90 κιλά και οι ειδικοί που την παρακολουθούν πιστεύουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον 10 κιλά ακόμη. «Μπορεί να γίνει ηγέτης Εθνικής ομάδας, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμη. Χρειάζεται να δυναμώσει», λέει για τη Wei Wei ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κίνας Gong Luming.
Ο πατέρας της Wei Wei είχε ύψος 1μ.96 και έπαιζε μπάσκετ, ως σέντερ στην ομάδα της τοπικής αστυνομίας, ενώ με το άθλημα του μπάσκετ είχε ασχοληθεί και η ύψους 1μ.82 μητέρα της. «Λατρεύω το μπάσκετ από τότε που ήμουν παιδί και έχω πολλές μπάλες μπάσκετ στο σπίτι μου. Φυσικά και έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι οι γονείς μου έπαιζαν μπάσκετ, αλλά ποτέ δεν με πίεσαν να ασχοληθώ με το μπάσκετ», δήλωσε η Wei Wei στην εφημερίδα China Daily, η οποία και αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ στην Κινέζα αθλήτρια την Πέμπτη.

...απο superbasket.gr