Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Εκεί που η μουσική συναντάει την μαγεία...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Keyser_Soze
Κάποιοι από εδώ θα ξέρετε ότι είμαι ροκάς. Η ροκ (και μέταλ ενίοτε) είναι η μουσική που γουστάρω και ακούω σχεδόν αποκλειστικά.
Υπάρχουν όμως κάποια τραγούδια τα οποία θεωρώ ότι δεν ανήκουν πουθενά. Είναι απλά μαγικά.
Σαν να φτιάχτηκαν για να κάνουν τον κόσμο που τα ακούει να ανατριχιάζει και να ονειρεύεται.
Λες και οι δημιουργοί τους τη στιγμή που τα έφτιαχναν, βρίσκονταν κοντά στον Θεό και τους έλεγε τι να κάνουν.

Αυτά τα λίγα πιστεύω ότι ισχύουν για τα παρακάτω μαγικά τραγούδια.


Ο ανυπέρβλητος Johnny Cash ερμηνεύει με τον δικό του θεϊκό τρόπο το ανεπανάληπτο Hurt των Nine Inch Nails. Το κύκνειο άσμα του ενός από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.


Οι Coldplay με τον φανταστικό ύμνο τους, Fix You.


James και Getting Away With It (All Messed Up) σε Live εκτέλεση. Τα λόγια περιττεύουν.


Πάλι οι James με το αγαπημένο τους τραγούδι για μένα, το Pleased To Meet You. Δεν έχει βίντεο. Μόνο μουσική.


Οι Portishead στο αριστούργημα τους, Roads. Ένα από τα πιο μελωδικά τραγούδια που έχω ακούσει ποτέ μου. Η υπέροχη φωνή της Beth Gibbons σε κάνει να δακρύζεις.


Archive - Again
Πιθανότατα το κορυφαίο τραγούδι για μένα ever. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι ένα απλό τραγούδι. Αυτό θα ήταν προσβολή. Θα έλεγα ότι είναι ένα έργο τέχνης. Μαγικοι στίχοι. Μαγική μουσική. Με λίγα λόγια... Μαγέια.


Και μια μικρή ιστοριούλα.
Ήμουν με μία φίλη στο αυτοκίνητο μου στη Νάξο και γυρνάγαμε από το εξοχικό μου (Μουτσούνα) στη Χώρα. Αυτη ακούει μόνο ελληνικά λαϊκά και άλλα τέτοια καμμένα και σε καμία περίπτωση ξένα. Εγώ όμως ούτε κατά διάνοια δεν ακούω τέτοιου είδους μουσική. Αυτή όμως με έπρηζε να βάλω ελληνικά. Της λέω λοιπόν εγώ, ότι θα βάλω μερικά ξένα τραγούδια και αν δεν της αρέσουν θα βάλω μετά ότι γουστάρει. Αυτή συμφωνεί και ήταν σίγουρη ότι δεν υπήρχε περίπτωση να της αρέσουν τραγούδια που θα της έβαζα εγώ αφού κυρίως έπαιζα ροκ/μέταλ. Τις βάζω λοιπόν τα παραπάνω τραγούδια.
Μετά από κανένα μισάωρο (τόσο περίπου διαρκούν τα τραγούδια) και αφού δεν μιλούσε κανένας, μόνο ακούγαμε και απολαμβάναμε, την ρωτάω πως της φάνηκαν.
Οπότε γυρνάει και με δάκρυα στα μάτια (!!!) μου λέει: "Ρε τέλεια ήταν". Περιττό να σας πω ότι άρχισε να ακούει ξένη ροκ. laugh.gif
center
Πολύ ωραία όλα τα ταγούδια αλλά όλα τα λεφτά είναι οι james και all messed up!!! 41.gif 41.gif
Θα προσθέσω και λίγα ακόμη...
I don't want to miss a thing- Aerosmith
Dream on - Aerosmith
metallica - nothing else matters
και από europe το carrie!!!
Air Kef
Ωραιο τοπικ Καζ.Νομιζω θα γινει το αγαπημένο μου. biggrin.gif
Προσυπογράφω σε όλα.Ειδικά των Archive που εχει και ενα καταπληκτικο βιντεοκλιπ.
Σειρά μου,με καποιες προχειρες σκέψεις:


Madonna - Frozen



Πρόσφατα άκουσα και μια μαγική ροκ εκτέλεση απο του "Εν Λευκώ" στον Παπαγάλο στην Θεσσαλόνίκη.
Η Μαντόννα σε κάπως διαφορετικο στυλ από το ποπ που μας ειχε συνηθήσει στα 80's και τα dance κομματια που ακολούθησαν.


Portishead - Undenied



Στο Roads του Μάνου,θα απαντήσω με το μαγικο-υπόγειο undenied,το οποιο πρωτοάκουσα πριν καμια 10αριά μέρες απο τον Saltiel στον steelfm.Ήμουν μεταξυ αυτού και του sour sour times,του ιδιου συγκροτήματος,ωστόσο αυτό είναι πιο κατάλληλο για το τόπικ. Μαγικό το Αγγλίκό συγκρότημα,κρίμα που δν τους είχα ανακαλύψοι νωρίτερα.


Radiohead - Exit Music (For a Film)



Τρομεροί οι Radiohead,σε σκοτώνουν με το αρκετά λυπημένο τους τραγούδι,και σε πηγαίνουν αλλού για μερικά λεπτά.Το καλύτερό τους.



Μuse - New Born



Σιγά που δν θα έβαζα τα φανταστικα παλικάρια απο το Devon. Το τραγούδι που με εκανε για πάντα φαν τους όταν το άκουσα πρώτη φορά.Αρκετά δυνατό για το στυλ του τόπικ,ωστόσο η εισαγωγή με το πιάνο και την φωνή του Μπέλαμι, σε αγγίζουν με το ρεφραίν να σε κάνει να θες να το τραγουδάς ξανά και ξανά.


Placebo feat. Michael Stipe - Broken Promise



H πρόσφατη δισκογραφική δουλεια των Placebo,ειχε και μια συνεργασία με τον frontman των REM,που μας έδωσε αυτό το καταπληκτικό ροκ κομμάτι και τον Brian Molko να τα δίνει όλα,ειδικά στο τέλος του τραγουδιού,λέγοντας 3 στοιχους που μένουν οπως φαινεται στην ιστορία της μουσικής.
Eύχομαι η αποχώρηση του drummer(αλλά και συνθέτη από οσο εχω καταλάβει) Steve Hewitt ύστερα απο 11 χρόνια συνεργασίας να μην τους επηρεάσει.

A broken promise
You were not honest
I'll bide my time,I'll wait my turn.



Hooverphonic - Mad about you




Kαι επανερχόμαστε στο στυλ που χάραξε ο Keyser!Οι hooverphonic σε ενα απο τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια ever. Απλά απολαυστικοί.



Dido - Here with me



Οτι και να πουμε για την Dido ειναι λίγο.Και αν δν καταλάβατε το λόγο σε αυτό το τραγούδι που την έκανε διάσημη,θα το καταλάβαιτε στο επόμενο. tongue.gif




Dido - White Flag




Όταν ακουσα το here with me,ειπα "υπάρχει περίπτωση να βγάλει παρόμοιο;;".Πηρα την απάντηση με το White Flag που είναι ακόμα καλύτερο. Με καταπληκτική ενορχήστρωση (λογικα θα εχει βαλει το χεράκι του και ο αδελφος της - μελος των Faithless).
Yeah,ειμαι ερωτευμένος. banana.gif



Elvis Costello - I want you



Ειχα ποστάρει και τους καταπληκτικους του στόιχους.Μπορείτε και να αγνοήσεται την εικόνα με τις καπως αποκρουστικές κούκλες. Ο Elvis Costello στο καλύτερό του,μας μαγέυει..





Ελπίζω να ποστάρετε οσο περισσοτεροι γίνεται. smile.gif
Dejan11
Από τον τίτλο υπέθεσα πως θα μιλάγατε για τους Pearl Jam... Την πάτησα... smiley.gif

Για τα υπόλοιπα, πολύ καλές επιλογές Keyser_Soze, ωστόσο θα στείλω στην εξέδρα τους coldplay γιατί τους θεωρώ λίγους... 68.gif
Pierce
the pixies -where is my mind


δεν νομιζω να θελει επεξηγηση. Το συζητησαμε και στο αλλο τοπικ. Οταν το ακουσεις δεν θα σταματησεις να το ζητας

Acdc - Thunderstruck



κατα την ταπεινη αποψη μου το πιο ξεσηκωτικο ροκ τραγουδι ever. οποια και να ειναι η διαθεση σου σε κανει να θες να χτυπηθεις


barry white- my first, my last, my evrything


μια απο τις μεγαλυτερες φωνες ανεξαρτητως ειδος μουσικης. Την χαρη σου πορσκυνουμε μεγα μπαρι. Η φωνη του πραγματικα σε ταξιδευει

pink floyd - wish you where here


ενα απο τα καλυτερα γκρουπ στο ισως καλυτερο τραγουδι τους. τις περισσοτερες φορες αν καταφερεις να νιωσεις το τραγουδι θα λιωσεις στο κλαμα.χωρις αμφιβολια

robert miles - children



λογικα οσοι δεν ακουτε ηλεκτρονικη μουσικη ο τιτλος μπορει να μην σας λεει τιποτα. Με το που θα πατησετε το play ομως ειναι σιγουρο οτι θα σας φερει μνημες(δεν παιζει να μην το εχετε ακουσει). Πιθανοτατα το πιο classic house kομματι, οσα χρονια και να εχουν περασει αυτο θα ακουγεται δυνατα biggrin.gif .ειναι ο λογος που ξεκινησα να ακουω ηλεκτρονικη μουσικη αυτο το κομματι, αναμφιβολα ταξιδευει το μυαλο σου πολυ μακρια.


moby-why does my heart feel so bad?


ανατριχιαστικος.τελος

+1000 στα frozen white flag και mad about you.(αυτα προς το παρον,που θα παει θα μου ερθουν και αλλα)
sihainas

Billy Joel - Vienna

Μαγικός ο Billy Joel... Πρώτη φορά το συγκεκριμένο τραγούδι το άκουσα στην ταινία 13 going on 30 και αν και η ταινία ήταν άθλια χάρηκα πολύ που την είδα γιατί έμαθα αυτήν την κομματάρα...


Faithless - Insomnia

Αν και δεν ακούω αυτού του είδους τη μουσική οι Faithless θα έχουν πάντα μια θέση στην playlist μου και αυτό το κομμάτι ειδικά είναι απλά... Θ-Ε-Ι-Κ-Ο


Bob Dylan - Most of the Time

ότι και να πούμε για τον Bob Dylan θα είναι λίγο...



Nick Cave - There she goes my Beautiful World

Χωρίς πολλά λόγια ο Nick Cave είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες...και αυτό μάλλον το αγαπημένο μου κομμάτι...


enjoy.. biggrin.gif
Flash
Οι μουσικές γνώσεις μου είναι μάλλον περιορισμένες (ιδιαίτερα σε σχέση με "ψαγμένα" άτομα όπως ο Καζ) αλλά και να μην ήταν πολύ σπάνια καταφέρνω να καταλήξω σε ένα προσωπικό top whatever σε θέματα τέχνης, οπότε δε νομίζω ότι έχω κάτι να προσφέρω στο τόπικ.

Το μόνο που θέλω να γράψω είναι η ανατριχίλα που νιώθω κάθε φορά από τις 30 συνεχόμενες* που έχω ακούσει το Hurt σε εκτέλεση του Τζόνι Κας. Είναι πραγματικά εκπληκτική και το βίντεο συνηγορεί στη δημιουργία αυτής της απόκοσμης εσωτερικής κατάστασης που εκπέμπει το τραγούδι. Μοναδική αισθητική ατασθαλία (για μένα) είναι η παρουσία της γυναίκας (υποθέτω) του Κας στο βίντεο. Νομίζω ότι αν εμφανιζόταν ολομόναχος καθόλη τη διάρκεια του βίντεο το νόημα του τραγουδιού θα πέρναγε ακόμα καλύτερα. Ευχαριστώ που το πόσταρες Καζ 41.gif .

Edit: 31συνεχόμενες
Edit: 32 συνεχόμενες
Edit: 33 συνεχόμενες
.
.
.
.
.
.
apkat
Aν αντιλαμβανομαι σωστα τον τιτλο του τοπικ τοτε διαφωνω με τις περιισοτερες επιλογες.Τα πιο πολλα τραγουδια; τα θεωρω σπουδαια και εμπνευσμενα αλλα σε καμια περιπτωση θεικη εμπνευση..Γενικα θεωρω οτι λιγες μπαντες ειχαν αυτο το κατι που ψαχνουμε εδω.2 απο αυτες(ισως οι μονες στον χωρο) θεωρω οτι ειναι οι Led Zeppεlin και οι Pink Floyd..Ενδεικτικα καποια κομματια απο το μεγαλειο τους..

Pink Floyd-Comfortably numb

Pink Floyd-Sine on you crazy diamond

Pink Floyd-Echoes

Pink Floyd-High Hopes

Led Zeppelin-Stairway to Heaven.

Led-Zeppelin-Dazed and confused

Led Zeppelin-Since I've been loving you
thrylos7
3 κομμάτια από Rainbow, που λίγο πολύ πιστεύω ανήκουν στην κατηγορία... Έχω κι άλλα υπόψη μου...


difficult to cure(Μπετόβεν):




stargazer(άσχετο βίντεο με εικόνες από το συγκρότημα):




catch the rainbow(εντελώς άσχετο βίντεο):

jjc

Coolio - Gangsta's Paradise

All time classic
Δεν ξερω σε ποσους απο εσας αρεσει αυτο το ειδος μουσικης, αλλα με αυτο το κομματι ειχα καλησει ενα ολοκληρο καλοκαιρι
Anaz
Δεν σκοπευα να ποσταρω,αλλα καθως διαβαζα το τοπικ συμπτωματικα ακουσα ενα κομματι που ΚΑΘΕ φορα που τ'ακουω κολλαω! η μελωδια με τη φωνη του Sting εχουν κατι μαγικο..
Sting - Shape of my heart
http://www.youtube.com/watch?v=j3zuZL4sQOY...h?v=j3zuZL4sQOY
spysta
ξεκιναω και γω με Noir Desir - Le vent nous portera ......απλα ΘΕΙΚΟ και οδηγος για μας τους σαξοφονιστες!! tongue.gif
Invalid Video Link

Radiohead - Street spirit (fade out) .... απο τον καλυτερο τραγουδιστη του αιωνα μας Thom Yorke ενα απο τα καλυτερα video clip ever...απλα ονειρικο
spysta
Bonobo - recurring ...................απλα ακουστε μελωδικη κοματαρα (οσοι γουσταρουν ηλεκτονικη μουσικη οπως εγω θα γνωριζουν ) (ααα ,και οτι πρεπει για διαβασμα τα κοματακια απο bonobo tongue.gif ) (το βιντεακι δεν ειναι original ...καποιου στο youtube )


Moby - Ever Loving ....... τι να πουμε τωρα για τον Moby ....ευχαριστουμε την μανα του που τον γεννησε!!Ανοιξε νεους δρομους στη μουσικη ...




Placebo - without you i m nothing ....THE BEST!!!!!



Depeche mode - Free love ....η αρχικη αργη εκδοχη του κοματιου ΤΑ ΣΠΑΕΙ επισης!!!!!!!!!!!!!!!!!! smiley.gif


Kωσταντινος Βητα - funky beep .....ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!!!! Εννοειτε οτι ολα τα κοματια απο το ''2'' ειναι φοβερα (οπως και η παρασταση) αλλα μονο αυτο βρηκα για να βαλω ...επισης κι ολα τα κοματια των stereo nova που μπορει να μην ηταν της εποχης μου ... αλλα ευτυχως τα εμαθα και τα βρηκα και τα ακουσα!!!Δελτα και Βητα εγραφαν ...και οχι μονο μουσικη αλλα και φοβρους στιχους με πολυ βαθη νοημα

stereo nova - 3000 μερες

κι ακομα ...
Incognito - (jazzfunk) summers ended
jose gonzalez - heartbeats
jack johnson - in between dreams
Pj Harvey - Angelene
Fink
David Sylvian
Tom Tykwer - ολο το soundtrack του ΤΡΕΞΕ ΛΟΛΑ ΤΡΕΞΕ και .. το κοματι ''true'' απο το Paris je t aime (η ιστοριουλα με τον τυφλο και την κοπελα)

κι αλλα πολλα πολλα που τωρα δεν μου ερχονται ..........
eftychia
Θα πω για το αγαπημενο μου τραγουδι απο Radiohead(αλλα και γενικοτερα αγαπημενο μου)- PAranoid android
κι απο ελληνικα μαγικο σαν μελωδια αλλα και στιχους ειναι του Σιδηροπουλου παρεα με Γαλανη -Η ωρα του Stuff.(οταν το ειχαν πρωτοτραγουδησει μαζι δεν ελεγαν οτι ηταν η Γαλανη αυτη που τραγουδαει για να μη χαλασει και καλα το image της αφου ηταν "αλητης")
\
Jimar
ας βαλω κι εγω μερικα απο τα αγαπημενα μου (απο ξενα μονο ) :

David Bowie - Space Oddity




Meat Loaf - Bat out of Hell




Patti Smith - Because the Night

Invalid Video Link


Iggy Pop - The Passenger

Invalid Video Link

το βιντεο εχει σκηνες απο διαφορες ταινιες , ειναι λιγο ασχετο .


Black Sabbath - Paranoid




Jimi Hendrix All Along The Watchtower

Invalid Video Link


BOB DYLAN - Blowing in the wind




Deep Purple - Child In Time




The Smashing Pumpkins - Bullet With Butterfly Wings




AC/DC - TNT




Iron Maiden - Fear Of The Dark



77.gif 77.gif 77.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif
sihainas
Να προσθέσω ακόμα ένα;


Andrea Bocelli - Il Mare Calmo Della Sera

77.gif 77.gif
αεκτζού
Δε γινόταν να μην ποστάρω σε αυτό το τόπικ!Μπράβο Keyser!

Λοιπόν,

Sting-Fields of Gold

Jacques Brel-Ne me quitte pas

Pink Martini-Sympathique

Phil Collins-Against All Odds

PJ Harvey&Nick Cave-Henry Lee

Louis Armstrong-What a wonderful world

Edith Piaf-La vie en rose&Non,je ne regrette rien

Elvis Priesley-Love Me Tender

Guns'n'Roses-Since i don't have you

και για να μην πέσω και σε κατάθλιψη:

Iron Maiden-No more lies

Iggy Pop-The Passenger

AC-DC-What do you do for money honey

James Brown-I feel good

Garbage-Cherry Lips

[font="Comic"][/font]
thrylos7
Deep Purple - Sometimes I feel like screaming (χωρίς εικόνα)




Jon Lord - Sarabande (άσχετη εικόνα, αν μπορούσα θα έβαζα ολόκληρο το δίσκο)




Deep Purple - Pictures of home (Royal Albert Hall 1999, αν μπορούσα θα έβαζα ολόκληρο το δίσκο Χ +οο)




Jon Lord - Pictured Within (Royal Albert Hall 1999) (Ίσως το αγαπημένο μου όλων)




Και μιας και βλέπω διάφορες περίεργες επιλογές "μαγικών" τραγουδιών, ας βάλω κι εγώ ένα, που προσωπικά δε με μαγεύει καθόλου, με την έννοια που συνηθίζουμε να εννοούμε, ωστόσο πρόκειται για μουσικό "όργιο", όπως άλλωστε όλο το "In Rock"...

Deep Purple - Hard lovin' man (με εικόνες)

Invalid Video Link

(trivia: το καλύτερο σόλο του Jon Lord, σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά τις studio ηχογραφήσεις)


Μην ανησυχείτε, τα επόμενα που έχω στο νου μου να ποστάρω δεν έχουν σχέση με Deep Purple....
apkat
Eπειδη με κουρασε ο απο πανω με του deep purple ειπα να κανω την αλλαγη.. tongue.gif



Υ.Γ.

Και επειδη διαβασα κατι για scorpions ειπα να βαλω το κομματι μυθο συμβολο μιας ολοκληρης εποχης απο αυτην την μεγαλη μπαντα..



Oτι και να γραφτει ποτε για αυτην την μπαντα θα ειναι λιγο για να σπιλωσει το μεγαλειο ορισμενων τραγουδιων της.Οτι να γραφτει ποτε για αυτο το τραγουδι θα ειναι λιγο για να δειξει το μεγαλειο της εμπνευσης που μπορει να εχει ενας ανθρωπος..Στιχος προς στιχος και νοτα προς νοτα ειναι η μαγεια προσωποποιημενη..

Εντιτ: Στο τοπικ της μουσικης διαβαζα τελικα για τους Scorpions.. tongue.gif tongue.gif
thrylos7
Και σε είχα σε μουσική εκτίμηση ρε Γιάννη... tongue.gif Νομίζω είσαι "λιγάκι" υπερβολικός, όσον αφορά (τα σχόλια για) το κομμάτι των Σκόρπιονς... Τουλάχιστον, δεν ανήκεις στο 90% του πληθυσμού που νομίζει απλώς ότι είναι μια ερωτική μπαλάντα...
apkat
Πολυ μακρια απο ερωτικη μπαλαντα σιγουρα..Περισσοτερο ενα κοινωνικοπολιτικο μανιφεστο θα το χαρακτηριζα.Ειλικρινα για ενα τετοιο αριστουργημα δεν νομιζω οτι υπερβαλω.Ενεπνευσε γενιες αυτο το τραγουδι περισσοτερο ισως απο καθε αλλο στην μετα-Λεννον ροκ σκηνη..

και μου ερχεται καλο ερωτημα.Τραγουδια συμβολα εποχης μπορειτε να σκεφτειτε;;

Σιγουρα μεσα το

Imagine


to Give peace a chance


to wind of change που ειναι απο πανω..

το Blowing in the wind..


μετα;;καμια ιδεα;;κι εγω δεν το σκεφτηκα σοβαρα.τα πρωτα τραγουδια που μου ρθαν ειναι..


edit: Αφου προλαβα το εντιτ να προσθεσω και αλλο ενα τραγουδι που μου ρθε..

Redemption song
thrylos7
Το born to be alive; (Πέρα από την πλάκα, πρέπει να βάλουμε και λίγη ντίσκο στο άλλο τόπικ)

Σ' αυτό το στυλ δεν είναι και πολλά... Τραγούδια με συγκεκριμένα μηνύματα και πολύ δημοφιλή, για κάποια εποχή... Θα' λεγα ότι είναι λίγα και κλασικά.. κι ότι δε μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα αυτή τη στιγμή.. biggrin.gif

Όσο για το wind of change, η ένστασή μου είχε να κάνει καθαρά με το μουσικό μέρος του τραγουδιού (που αποτελεί και το σημαντικότερο προφανώς)...
apkat
Η γνωμη μου ειναι οτι οταν εχεις φτιαξει τετοιο στιχο οι μουσικες περνανε σε δευτερευων ρολο..Και απλα πρεπει να συνιδεψουν τους στιχους χωρις ομως σε καμια περιπτωση να τους επισκιαζουν..Αυτο ακριβως κανει η μουσικη του Wind of change.Γιυατο ειπα οτι νοτα προς νοτα ειναι αψογη.Αν το παρεις ως ενα μουσκο εργο δεν λεει οντως και τιποτα ως ενα ολοκληρωμενο τραγουδι ομως ειναι υπερπληρες.και σε αυτη την περιπτωση φαινεται να εχουμε ιδεολογικη διαφωνια tongue.gif tongue.gif αφου πιστευω οτι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις το μουσικο μερος ενος τραγουδιου μπορει να ειναι σαφως υποδεεστερο του στιχουργικου..
Anaz
Kομματι συμβολο θα ελεγα οτι αποτελει κι αυτο:
sugarhill gang - rapper's delight


Το ντισκο-φανκυ κομματακι των sugarhill gang θεωρειται το πρωτο (εμπορικο) χιπ χοπ κομματι προγονος της μουσικης επαναστασης που ηρθε λιγο μετα απο τους μαυρους των γκετο,κ σημαδεψε την εποχη του "old school rap" κ του breakdance.(διαλεξα το βιντεο με τον καλυτερο ηχο,αλλα αξιζει να δειτε τα αλλα!!Ωραιες εποχες! laugh.gif Το λατρευω αυτο το κομματι!! tongue.gif )

Επισης πολυ κλασσικα κομματια χιπ χοπ,που δεν ξερω αν θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν συμβολα..
house of pain - jump around (1992)


coolio-gangsta's paradise (1995)
thrylos7
Καλά ρε, εδώ μιλάμε για μουσική κι εσύ βάζεις χιπ-χοπ; tongue.gif

QUOTE
πιστευω οτι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις το μουσικο μερος ενος τραγουδιου μπορει να ειναι σαφως υποδεεστερο του στιχουργικου..

Σαν αποτέλεσμα, ασφαλώς και μπορεί... tongue.gif

QUOTE
..Και απλα πρεπει να συνιδεψουν τους στιχους χωρις ομως σε καμια περιπτωση να τους επισκιαζουν..


Γενικά, αν η μουσική στέκεται στο ίδιο (ή ανώτερο) επίπεδο με τους στίχους τότε δεν τους επισκιάζει, αλλά τους "βοηθά" και το αντίστροφο. Σκέψου πχ το still loving you του ίδιου συγκροτήματος χωρίς, ή και με διαφορετική μουσική...

QUOTE
Γιυατο ειπα οτι νοτα προς νοτα ειναι αψογη.


Τώρα για το συγκεκριμένο παράδειγμα, πράγματι η μουσική του τραγουδιού ταιριάζει πολύ στους στίχους, αλλά όχι τόσο γιατί δεν τους επισκιάζει, αλλά γιατί βγάζει κάποιο συναίσθημα (αυτό εξάλλου είναι και το στοιχείο που φέρνει το κομμάτι σ' αυτό το τόπικ). Αυτό είναι βέβαια το μοναδικό που μπορώ να πω για τη μουσική του τραγουδιού, καθώς δεν έχει και καμιά φοβερή ποιότητα, αλλά είναι σε συνηθισμένα επίπεδα. Συνολικά, δε νομίζω ότι μιλάμε για κάποια τρομερή μουσική έμπνευση. Απλώς αξιόλογη.

Ε ναι, διαφωνούμε, προσωπικά βάζω ασυζητητί πρώτο και με μεγάλη διαφορά το μουσικό μέρος.
rchos
στροφη 180 μοιρων.ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ.τελος.

Anaz
77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
Κομματαρα!!

QUOTE
Καλά ρε, εδώ μιλάμε για μουσική κι εσύ βάζεις χιπ-χοπ;
Μιλησατε για κομματια-συμβολα. wink.gif Εκαστος στο ειδος του! tongue.gif

Moυ ερχονται κι αλλα στο μυαλο αλλα εξαρταται πως εννοουμε το "συμβολο".
Πχ


biggrin.gif


Ατιμε ντουνια!! icon_drunk.gif
sihainas
Το σκεφτόμουν να βάλω κανά Ελληνικό αλλά αφού κάνατε την αρχή πάρτε δύο αριστουργήματα και από μένα..


Χρήστος Θηβαίος - Αγάπη


Θάνος Μικρούτσικος - Οι Εφτά Νάνοι στο S/S Cyrenia
saou
Aγαπημένες κομματάρες:

-REM-- Losing my religion/man on the moon/country feedback/me in honey/leave. Θα μπορούσα να βάλω καμιά 10αριά ακόμα καθώς είναι οι αγαπημένοι μου, παραθέτω αυτά που μου ήρθαν με μια πρώτη σκέψη.

-U2-- Where the streets have no name/I still haven't found what i'm looking for/with or without you/one

-red hot chili peppers-- under the bridge/otherside/snow. Μια αυτοβιογραφική μπαλάντα για τις μέρες άγριας κραιπάλης του Kiedis , η κομματάρα από τον πιο πετυχημένο εμπορικά δίσκο τους και το διαμάντι που έκρυβαν στο τελευταίο τους διπλό άλμπουμ.

-pearl jam--black (στο τελευταίο κουπλέ μου σηκώνεται η τρίχα κάθε μα κάθε φορά που το ακούω)/do the evolution/alive/state of love and trust. Και πάλι επέλεξα ενδεικτικά από τους έτερους αγαπημένους μου.

-oasis--wonderwall/don't look back in anger. Πείτε με φλώρο tongue.gif αλλά οι συγκεκριμένες μπαλάντες εκτός του ότι είναι εξαιρετικά κομμάτια, έχουν συνδυαστεί στο μυαλό μου με τον τελευταίο μεγάλο έρωτα με την πρώτη ματιά που είχα μετά από πολύ καιρό. Ανεκπλήρωτο για την ακρίβεια.. Οπότε η θέση τους στη λίστα είναι επιβεβλημένη.

-radiohead--let down/electioneering/thinking about you.

-smashing pumpkins--today

-coldplay--in my place/the scientist/yellow, εξαιρετικά γλυκά και μελωδικά τραγούδιa.

That's all for now.
jois21
QUOTE(apkat @ Dec 6 2007, 04:30 ) *
Η γνωμη μου ειναι οτι οταν εχεις φτιαξει τετοιο στιχο οι μουσικες περνανε σε δευτερευων ρολο..Και απλα πρεπει να συνιδεψουν τους στιχους χωρις ομως σε καμια περιπτωση να τους επισκιαζουν..Αυτο ακριβως κανει η μουσικη του Wind of change.Γιυατο ειπα οτι νοτα προς νοτα ειναι αψογη.Αν το παρεις ως ενα μουσκο εργο δεν λεει οντως και τιποτα ως ενα ολοκληρωμενο τραγουδι ομως ειναι υπερπληρες.και σε αυτη την περιπτωση φαινεται να εχουμε ιδεολογικη διαφωνια tongue.gif tongue.gif αφου πιστευω οτι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις το μουσικο μερος ενος τραγουδιου μπορει να ειναι σαφως υποδεεστερο του στιχουργικου..


Oι Γερμανοι εβγαλαν προσφατα το τραγουδι ως το αντιπροσωπευτικοτερο τους για τον αιωνα που περασε και ειναι προφανες το γιατι. Ειναι ποτε δυνατον να υπαρχει ανθρωπος στο κοσμο που να πιστευει οτι προκειται για ειδος μπαλαντας; Δεν αναφερομαι σε εσενα, απλα επειδη το σχολιαζεις. Αντιθετα συμφωνω 100%.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.