Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λ.Α.Λεικερς-Ορλαντο Ματζικ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons > Older NBA Finals > NBA Finals 2009
a bullet for your head
Εφτασε πλεον η μεγαλη στιγμη!
Οι Λεικερς των Κομπε,Γκασολ,Οντομ,Αριζα,Φισερ,Μπαινουμ,κον
τρα στους Ματζικ των Χαουαρντ,Τουρκογλου,Λιουις,Αλστον,Πιετρους
,Λι
.
Ο Φιλ.. 68.gif ..κοντρα στον Σταν.. thumbsup.gif
Νιωθω οτι θα δουμε πολυ μεγαλες αναμετρησεις!
Θα υποστηριξω τους Ματζικ..
AirNick7
και εγω μαζι σου φιλε......ελπιζω και σε αυτην την σειρα να κλεψει ο van gundi την ταυτοτητα του φιλ....αλλα το σημαντικοτερο ειναι να απολαυσουμε ωραια παιχνιδια.....
Υ.Γ το σπορτ+ θα αξιωθει να δειξει κανεναν αγωνα?????
red pyramid88
Απαντάω εδώ μιάς και είναι πιο ταιριαστό το τόπικ

QUOTE(nick1993 @ May 31 2009, 09:46 ) *
διαφωνω μαζι σου το match up δεν ταιριαζει και αν θιμασαι φετος τα παιχνιδια ειναι 2-0 υπερ του ορλαντο!! ποιοσς θα μαρκαρει τον ντουαιτ ?? ο μπαινουμ??? ι ο γκασολ??? στην περιφερεια δε ο κομπε δεν ειναι καλος αμυντικος.........και ενα τελευταιο πες μου ποιο 4 τον lakers μπορει να κυνιγαει τον lewis????????


Ναι, ο Bynum και ο Gasol. Σαφώς και δε περιμένω να τον σταματήσουν ολοκληρωτικά, πιστεύω όμως ότι αν παίξουν σκληρή άμυνα θα τον δυσκολεύσουν αρκετά ώστε να μην επαναλάβει εμφανίσεις σαν αυτές που έχει κάνει τώρα. Μεταξύ μας, δε νομίζω ότι οι ψηλοί που αντιμετώπισε ως τώρα ήταν τόσο καλοί όσο αυτοί οι 2. Ο Odom και ο Ariza μπορούν να κυνηγήσουν τον Lewis, κυρίως ο δεύτερος που είναι αρκετά γοργοπόδαρος ώστε να προκαλέσει προβλήματα. Περί του Kobe δε μπορώ να απαντήσω, έχω την εντύπωση πως ούτε τα 2άρια του Orlando είναι σούπερσταρς (όσο τους έχω δεί απλά συμπαθητικοί φάνηκαν). Όσο για το 2-0, τώρα είναι μάτς ζωής και θανάτου, όχι απλοί αγώνες της regular season. wink.gif

Για να τα συνοψήσουμε: 2 χαμένοι τελικοί απο το 2004, χωρίς τίτλο απο το 2002. Νομίζω μας αξίζει ένα δαχτυλίδι. Για καμ' του δώθεν Orlando wos_sport4.gif icon_headbang.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif lal1-sm.gif
giannis23
Εγώ είμαι με το Ορλάντο(για να έχουμε δικιολογία οτι αποκλειστήκαμε απο τους πρωταθλητές 69.gif ).
Gio Sugar
Believe in Magic , believe in Superman cool.gif

@DwightHoward thank all folks who believed in us. yall inspire me to go hard. dont tell nobody lol. but i cried on the bench lol. i love yall
πηγή το twitter του DH

Με Ορλάντο βέβαια γιατί μου θυμίζουν Σπερς. Λίγο ποιο φαντεζί από σπερς και ποιο χαλαροί στην άμυνα, αλλά αυτό το σύστημα ο TD μέσα και οι άλλοι 4 στο τρίποντο έχει γίνει ο DH μέσα και 4 στο τρίποντο. Joey Crawford θα κλάψεις ο Superman έρχεται για το δακτυλίδι


Igor
H ET-1 θα δειξει κανεναν αγωνα ? Τουλαχιστον το σπορ + ??
giannis23
QUOTE(Igor @ May 31 2009, 15:31 ) *
H ET-1 θα δειξει κανεναν αγωνα ? Τουλαχιστον το σπορ + ??

To πρόγραμμα στο σάιτ λέει για την 4/6/09 "NBA Μπάσκετ : Τελικοί".Αλλά το περίεργο είναι οτι το έχει 12.00 ενώ οι τελικοί αρχίζουν στις 5.00.
Air Kef
Δεν βλέπω τρόπο να σταματιέται ο Χάουαρντ από Γκασόλ ή Μπάινουμ χωρίς βοηθειες.
Όπως δεν βλέπω να σταματιέται κι ο Κόμπι από το Ορλάντο αν έχει σχετική ευστοχία στα σουτ 6 μέτρων που θα κάνει. Ήταν φανερός ο χώρος που του έδιναν οι Ματζικ του Λεμπρον να σουτάρει από τέτοια απόσταση, στον Κόμπι όμως δεν γίνεται.
Μόνο να κυνηγάει ο Λι κι ο Πιετρούς τον Κόμπι χαμηλά όλη την ώρα, και αν..

Οι μάχες πάντως που βλέπω να κρίνουν την σειρά είναι των Οντομ-Αριζα με Λιούις-Τούρκογλου, με τους τελευταίους να είναι σε φοβερή φόρμα και να τα γράφουν από παντού.

Άλλο χαρακτηριστηκό της σειράς είναι ότι πλην Κόμπι, οι υπόλοιποι γκαρ των ομάδων είναι μέτριου επιπέδου και σχετικά περιορισμένων δυνατοτήτων.

Οσο κι αν συμπαθω τον Κόμπι και θα ήθελα να τον δω με ένα άΣακο δαχτυλίδι στο χέρι, οι Μάτζικ των Χαουαρντ και Χέντο με έχουν κερδίσει. Go Magic!
The Warlus
Kαι εγώ πιστεύω πως οι ψηλοί του LA δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τον Howard...Όμως ίσως μπορούν να τον περιορίσουν με τις κατάλληλες βοήθειες.Και ίσως αυτό να είναι το ζητούμενο για τους Lakers.Τούρκογλου και Λιουϊς πιστεύω πως άμα συνεχίσουν να σουτάρουν όπως έκαναν με το Κλίβελαντ ο Odom και ο Ariza και γενικά το LA θα έχει πρόβλημα.Αν καταφέρουν και αποτρέψουν τα μεγάλα ποσοστά σε σουτ 3 πόντων τότε οι Lakers έχουν μεγάλες πιθανότητες.Από την άλλη θα πρέπει ο Κόμπι να κάνει μεγάλα παιχνίδια,αλλά όπως είδαμε και με τον James δεν φτάνει μόνο αυτό.Πρέπει και οι υπόλοιποι να βοηθήσουν αμυντικά και επιθετικά,πράγμα που πιστεύω θα γίνει.Και θέλω όσο τίποτα άλλο ο Κόμπι να πάρει δαχτυλίδι χωρίς τον Σακ.
Υ.Γ. Ελπίζω ο γερό-Φιλ να μην τα κάνει θάλασσα απέναντι στον Βαν Γκαντι...
Das Kapital
Προβλεψη δε γινεται ευκολα αν και η πλαστιγκα ισως να γερνει λιγο στο ΛΑ λογω Κομπι και της εμπειριας του,παρολ'αυτα γουσταρω τρελα να φορεσει δαχτυλιδακι ο Ντουαιτ και να παρει το MVP των τελικων,θα γινει με τη μια το next big thing,τι Λεμπρον,Ουειντ και μ@λ@κιες μετα; tongue.gif
virgin13
αν και συμπαθουσα ανεκαθεν lakers λογω σακιλ,κομπι,ματζικ, ο τροπος παιχνιδιου των ματζικ μου αρεσει πολύ διοτι εχουν πολλους καλους παικτες εν αντιθεσι με τους lakers που αν δεν πιασει ο κομπι δεν νικαει η ομαδα εκτος και αν κανει π.χ ο αριζα εκπληκτικη εμφανιση
Boom Dizzle
Τις συμπαθω και τις 2 ομαδες.Ειναι πολυ αμφιρροπο ζευγαρι και θεωρω κλειδι για την εξελιξη της σειρας των τελικων
τα δυο πρωτα ματς στο Λος Αντζελες.Αν οι Λεικερς παρουν τα δυο πρωτα ματς εχουν το προβαδισμα αλλα αν χασουν
τουλαχιστον ενα τοτε το Ορλαντο παιρνει μεγαλο αβανταζ γτ μετα εχει να δωσει τρια συνεχομενα ματς στο Ορλαντο.
a bullet for your head
QUOTE(red pyramid88 @ May 31 2009, 10:57 ) *
Ναι, ο Bynum και ο Gasol. Σαφώς και δε περιμένω να τον σταματήσουν ολοκληρωτικά, πιστεύω όμως ότι αν παίξουν σκληρή άμυνα θα τον δυσκολεύσουν αρκετά ώστε να μην επαναλάβει εμφανίσεις σαν αυτές που έχει κάνει τώρα. Μεταξύ μας, δε νομίζω ότι οι ψηλοί που αντιμετώπισε ως τώρα ήταν τόσο καλοί όσο αυτοί οι 2. Ο Odom και ο Ariza μπορούν να κυνηγήσουν τον Lewis, κυρίως ο δεύτερος που είναι αρκετά γοργοπόδαρος ώστε να προκαλέσει προβλήματα. Περί του Kobe δε μπορώ να απαντήσω, έχω την εντύπωση πως ούτε τα 2άρια του Orlando είναι σούπερσταρς (όσο τους έχω δεί απλά συμπαθητικοί φάνηκαν). Όσο για το 2-0, τώρα είναι μάτς ζωής και θανάτου, όχι απλοί αγώνες της regular season. wink.gif

Οι ψηλοι που αντιμετωπισε ο Ντουαιτ,ειναι πολυ σκληροτραχηλοι και αμυντικογενεις παικτες(Νταλεμπερτ,Ρατλιφ,Περκινς,Βαρεχαο,
υαλλας),που μπορουσαν(στο μετρο του δυνατου),να τον σπρωξουν και να τον ταλαιπωρησουν καπως,εν αντιθεση με τους Γκασολ & Μπαινουμ,που δεν νομιζω οτι θα μπορεσουν να ανταποκριθουν καλυτερα αμυντικα,απ'αυτους που προανεφερα.
Μπορει σαν παικτες να ειναι πιο ποιοτικοι,ομως δεν μπορουν να κανουν τη βρωμοδουλεια των αλλων καλυτερα.
Ο Γκασολ με την καμια δεν μπορει να τον ελεγξει στο 1 vs 1,ενω ο Μπαινουμ ειναι απειρος και ως εκ τουτου πολυ επιρρεπης στα φαουλ.
Επισης θεωρω δυσκολη τη ταυτοχρονη συνυπαρξη στη 5αδα και των δυο του(λογικα,καποιες στιγμες θα ειναι βεβαια και ετσι το σχημα των Λεικερς),καθως θα αντιμετωπισουν το ιδιο προβλημα που αντιμετωπισαν και οι Σελτικς,Καβαλιερς με το ματσαρισμα του Λιουις στη θεση 4.
Οποτε εκτιμω πως ο Οντομ θα εχει μεγαλυτερη συμμετοχη στους τελικους.Αν τον πλαισιωνει ο Γκασολ,ο Ισπανος θα εχει μεγαλο προβλημα στο να ελεγξει αμυντικα τον Ντουαιτ.Αν ειναι ο Μπαινουμ βασικος σεντερ,θα σπρωξει οσο μπορει & μεχρι το σημειο που θα φορτωθει με φαουλ,ομως στην επιθεση,δεν εχει την οξυδερκεια του Ισπανου,στο να δημιουργει φασεις στο λοου-ποστ,η' στα πλαισια της τριγωνικης επιθεσης,κατι που ειναι κομβικο σημειο στην επιθετικη λειτουργια των Λεικερς.
Δεν αποκλειεται στη ταυτοχρονη συμμετοχη των Γκασολ & Μπαινουμ,οι Λεικερς να μεταφερουν το παιχνιδι τους κοντα στο καλαθι,ωστε να φθειρουν τον Ντουαιτ με φαουλ.Αν σ'αυτο το σημειο,ο Ντουαιτ και η αμυνα των Ματζικ γενικοτερα αντεξουν,διχως μεγαλο κοστος,τοτε δεν θα αντιμετωπισουν γενικα προβλημα σ'αυτη τη σειρα με το inside game των Λεικερς.
Ο Αριζα λογικα θα αναλωθει πανω στον Τουρκογλου και θα προσπαθησει να κανει αυτο που δεν εκαναν οι προηγουμενοι..να γινει βδελλα πανω στον Τουρκο.Αν ο Τουρκογλου ανταποκριθει και δεν αντιμετωπισει προβλημα,ωστε να οργανωσει και γενικα να αναλαβει την δημιουργια των Ματζικ,τοτε οι Λεικερς θα εχουν μεγαλο προβλημα.
Οσον αφορα τον Κομπε..τα δυαρια των Ματζικ δεν ειναι σιγουρα σουπερ-σταρς,ομως ειναι πολυ καλοι σουτερ(που σημαινει οτι ο Κομπε θα πρεπει να ειναι συνεχεια σε αμυντικη εγρηγορση).Ο Πιετρους λογικα θα εχει και παλι,περισσοτερο χρονο συμμετοχης,καθως ειναι καλος αθλητης και αμυντικος.
Λογικα θα του κλεινει τελειως το μακρινο σουτ,θα τον παιζει και αμυνα χαμηλα και θα αφηνει μονο το ντραιβ του,ωστε να δινονται απο μεσα βοηθειες(Ντουαιτ).Οποτε το ζητουμενο θα ειναι το πως θα ανταποκριθει ο Κομπε στις διεισδυσεις του,αν θα ειναι αποτελεσματικος στα τελειωματα του,η' αν θα ειναι αποτελεσματικοι οι αποδεκτες των ασιστ του.
Τελος,σιγουρα τωρα τα ματς ειναι ζωης & θανατου,ομως και αυτα της ρεγκιουλαρ-σιζον εδειξαν οτι ΚΑΙ οι Λεικερς,αντιμετωπισαν προβλημα,τοσο απ την αμυντικη,οσο και απ την επιθετικη λειτουργια των Ματζικ.
Μεγαλο ρολο στην εκβαση αυτης της σειρας θα παιξουν και τα σαπορτινγκ-καστ των 2 σουπερ-σταρς,οσο και η φθορα η' μη των φαουλ..
Gio Sugar
Ο Νέλσον ίσως παίξει στους τελικούς.... Χλωμό μου φαίνεται , αλλά για να το λένε αυτοί κάτι θα ξέρουν.Βέβαια και να παίξει το θέμα είναι τι θα μπορεί να προσφέρει μιας και έχει να παίξει πολύ καιρό.

They are encouraged by Nelson's rehabilitation so much that they will evaluate the possibility of the all-star playing if the club reaches the NBA Finals against the Lakers, the Sentinel has learned.

OrlandoSentinel
hawks7
Μια απο τις καλυτερες χρονιες στο ΝΒΑ, ηρθε η στιγμη των τελικων. Περασαν οι καλυτερες ομαδες και αναμενουμε να δουμε εκπληκτικα παιχνιδια.
Νομιζω οτι το μεγαλο φαβορι ειναι οι Μαγοι του Ορλαντο λογω καλυτερου (συνολικα) ροστερ αλλα και λογω ψυχολογιας. Δεν ειναι λιγο να βγαλεις εκτος τους καβς που φανταζαν ως το μεγαλυτερο φαβορι για τον φετινο τιτλο!!!!
Εγω προσωπικα ειμαι με τους Λεικερς. Θελω να ξαναδω τον Τζορνταν της τωρινης 10ετιας (Κομπι) να βαζει νεο δακτυλιδι. Επισης να μην ξεχναμε και εναν απο τους καλυτερους Ευρωπαιους παικτες ολων των εποχων (Γκασολ).
hawks1-sm.gif
Alexmei
Βλέπω ένα 4-3 για Ορλάντο αλλιώς 4-2 για Λιμανθρωπους
Edel
QUOTE(Alexmei @ Jun 1 2009, 17:41 ) *
Βλέπω ένα 4-3 για Ορλάντο αλλιώς 4-2 για Λιμανθρωπους




Αν το πάρουν οι Λέικρες, MVp θα ναι ο Γκασόλ. Διαφορετικά θα πάει ορλάντο το πωτάθλημα φέτος.

Σκορ

4-2
j-kidd13
Δυσκολη προβλεψη σε αυτο το ζευγαρι...Δεν μπορω να πω οτι βλεπω καποια ομαδα να υπερεχει αισθητα της αλλης...Βλεπω να οδηγουμαστε στα 7 παιχνιδια...Μακαρι να ειναι το Ορλαντο οι νικητες..
Das Kapital
QUOTE (Alexmei @ Jun 1 2009, 17:41 ) *
Βλέπω ένα 4-3 για Ορλάντο αλλιώς 4-2 για Λιμανθρωπους



QUOTE (Edel @ Jun 2 2009, 01:23 ) *
Αν το πάρουν οι Λέικρες, MVp θα ναι ο Γκασόλ. Διαφορετικά θα πάει ορλάντο το πωτάθλημα φέτος.

Σκορ

4-2


Τι ειναι αυτα ρε παιδια; Για τελικους μιλαμε,ας σοβαρευτουμε λιγο! tongue.gif
red pyramid88
Και δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι θέλουν να χάσει το L.A.....απ' την άλλη, αυτό θα κάνει πιο γλυκιά τη γεύση της νίκης όταν πάρουμε το δαχτυλίδι (φτου φτου μη το γρουσουζέψω).

Το ποστ του bulletforyourhead ήταν πολύ καλό και για να είμαι ειλικρινής μου άλλαξε τη γνώμη σε κάποια πράγματα, αλλά θα αναφέρω μερικά στα οποία έχω αντίρρηση (με συγχωρείς που το ποστ θα είναι σύντομο αλλά τέτοια ώρα δεν είμαι για σεντόνια).

Στο θέμα (πρόβλημα για την ακρίβεια) Dwight, νομίζω οι Lakers μπορούν να βασίζονται τόσο στο άγχος του Superman απο το γεγονός ότι πρώτη φορά παίζει σε τελικούς, όσο και στο γεγονός ότι είναι και αυτός επιπρεπής στα φάουλ, οπότε μπορούν και μέσω του Andrew αλλά και με διεισδύσεις να τον φορτώσουν εύκολα.
Νομίζω επίσης υπερεκτιμάτε την σταθερότητα που μπορούν να έχουν απο το τρίποντο οι Magic. Ναι μεν είναι καλοί σουτέρ, αλλά ως τώρα ήδη έχουν υπερβεί τον ίδιο τους τον εαυτό σε αυτό το τομέα, οπότε μου φένεται δύσκολο να εξακουλουθήσουν να σουτάρουν το ίδιο καλά και σε αυτή τη σειρά. Οπότε ένα πιθανό σχήμα με Gasol-Bynum θα έχουν στη θέση 4 το πλεονέκτημα μέσα στη ρακέτα και μπορούν να φορτώσουν και εκεί με φάουλ τους ψηλούς του Orlando.
Προσωπικός δε νομίζω ότι ο Phill θα βάλει παραπάνω τον Odom (παρόλο που κατ' εμέ, είναι και φέτος όπως και πέρσι, ο παράγοντας χ της ομάδας μαζί με τον Andrew) για τους λόγους που εξήγησα στη προηγούμενη παράγραφο. Και πάλι απο το πάγκο θα έρχεται λογικά και ελπίζω να παίξει όπως και στα τελευταία 2 μάτς και τότε θα δούμε αν το Orlando θα νιώθει τόσο σίγουρο στη ρακέτα. tongue.gif
Νομίζω ο Steve Smith είχε πεί ότι ''it's up to the Lakers to loose the series" και δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Γι να δούμε τι θα γίνει...
Air and King
Δεν θα αναφερθω στα αγωνιστηκα με καλυπτει αρκετα ο Bullet!
Απο εκει και περα θα πω καποια πραγματα το οποια θα ισχυσουν μετα τους Τελικος αναλογα με την εκβαση τους.
Προσωπικα απογοητευτηκα ηθελα να δω Τελικους Κληβελαντ-Λεικερς δηλαδη ΛεΜπρον εναντιον Κομπι.Κριμα γιατι ειχα πονταρει οτι θα εσπαγε το Ρεκορ τηλεθεασης του 1984 που ακομα ειναι στοιχειωμενο οσο αφορα Τελικους!
Απο εκει και περα πρεπει να καταλαβετε κατι ολοι.Οι τελικοι αυτοι δεν ειναι ακριβως Ορλαντο-Λεικερς.Ειναι οι Τελικοι του Κομπι Μπραιαντ!Αν ο Κομπι κερδισει τους Τελικους θα παρει τους υμνους και τις δαφνες απο την Αμερικη.Θα κερδισε και αλλες ψηφους στην μαχη του με τον Τζορνταν(οχι τοσο με τον ΛεΜπρον μιας και ο Βασιλιας ειναι 7 χρονια μικροτερος σε ηλικια και πιο νεος σαν καριερα) αλλα ακομα θα απεχει απλα οχι τοσο.Αν αποτυχει σε τριτους σερι Τελικους το τι εχει να ακουσει κυριως απο αναλυτες Φαν του Τζορνταν δεν λεγεται!(εδω "τα ακουσε" περυσι απο καποιους και δεν του αξιζε γιατι ηταν καλυτεροι οι Σελτικς και εκανε μια εκπληκτικη χρονια αυτος).Ετσι ειναι το συστημα στην Αμερικη.Ειναι οι πρωτοι που αποθεωνουν καποιον αλλα και οι πρωτοι που τον στεινουν στον τοιχο!
Επειδη σεβομαι ολους τους μεγαλους παιχτες απο τα βαθη της Ιστοριας του ΝΒΑ οπως και την Ιστορια του ΝΒΑ μεχρι και σημερα παντα μου αρεσε οι μεγαλοι παιχτες να παιρνουν οτι τους αξιζει.
Ο Κομπι Μπραιαντ ειναι τεραστιος παιχτης(ηδη μεσα στους 10 κορυφαιους παιχτες ολων των εποχων στα δικα μου στανταρ) και επειδη δεν θελω να ακουσει "ποτε δεν θα γινεις Τζορνταν" η "ποτε δεν θα παρεις πρωταθλημα χωρις τον Σακιλ" θελω να παρει το πρωταθλημα ο Κομπι Μπραιαντ και για να χαρουν οι παμπολοι φαν του παγκοσμιως που σιγουρα ειναι περισσοτεροι απο οτι του Χαουαρντ.Επαναλαμβανω η κριτικη θα ειναι πολυ σκληρη απενατι στον Κομπι αν δεν παρει το πρωταθλημα!
Ευχομαι να το παρουν οι Λεικερς μονο και μονο για τον Κομπι.Μπορει να ειμαι φαν του ΛεΜπρον (πιο πολυ και να εχω τονησει πολλες φορες οτι ειναι στην αναρριχηση για να γινει ο κορυφαιος παιχτης ολων των εποχων το οποιο το πιστευω ακραταντα και ηδη με βαση αυτα που εχει πετυχει ειναι σε πολυ καλο δρομο αλλα εχει πολυ ακομα) αλλα δεν ειμαι κανενας κολλημενος πιτσηρικας να κανω το "ΛεΜπρον vs Koμπι" οπως Ολυμπιακος-Παναθηναικος αλλα χαιρομαι για την επιτυχια του καθε μεγαλου παιχτη!
Ολοι χαραζουν την πορεια τους και κρινονται οταν φτασουν στο τελος της με βαση και την παραμικρη παραμετρο!

Ετσι λοιπον για μενα ειναι οι Τελικοι του Κομπι Μπραιαντ και θελω να παρει το πρωταθλημα γιατι προτιμω να αποθεωθει απο ολους τους φαν του και μη παρα το αντιθετο.Δεν του αξιζει κατι τετοιο.
Η κριτικη που θα δεχτει θα ειναι πολυ ασχημη σε περηπτωση αποτυχιας.Εγω ειμαι μαζι του να παρει το 4ο πρωταθλημα στην καριερα του!
a bullet for your head
Ο Ντουαιτ εχει μεσο ορο λεπτων συμμετοχης περιπου 38.5' στα πλει-οφς και νομιζω οτι ξερει να προφυλλασετα απ τα φαουλ.
Δεν βγηκε τυχαια καλυτερος αμυντικος της χρονιας αλλωστε.Δεν μπορεις να τον χαρακτηρισεις επιρρεπη στα φαουλ.
Επιρρεπης ειναι ο Μπαινουμ.
Σιγουρα θα εχει ενδιαφερον αυτο το κομματι,της φθορας η' μη απ τα φαουλ.
Οσον αφορα το μακρινο σουτ,οι Ματζικ σουταρουν καθ'ολη τη διαρκεια της σεζον,με πολυ καλα ποσοστα.Αυτο ειναι το παιχνιδι τους..4 εξω και ο Ντουαιτ μεσα.
Δεν νομιζω οτι υπερβηκαν τον εαυτο τους στα πλει-οφς.
Σιγουρα αν δεν ειναι ευστοχοι θα εχουν προβλημα,ομως κατι τετοιο ισχυει και για τους Λεικερς(σε καπως μικροτερο βαθμο),καθως στηριζουν πολλα στο περιφερειακο σουτ των Φισερ,Βουγιασιτς,Φαρμαρ,Ουωλτον,Αριζα,Κομπ
.
Αν οι ''συμπληρωματικοι'' των Λεικερς δεν ειναι ευστοχοι,τοτε και ο Κομπε δεν εχει τους διαδρομους που χρειαζεται.
X-NEC
Συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει να το πάρουμε φέτος. Δε γίνεται να χάσουμε δεύτερο σερί τελικό και τρίτο συνολικά. Θα μας κολλήσουν το "Loosers" και δε θα φεύγει με τίποτα. Μη σας πω ότι θα κάνει και κανένα τραγουδάκι ο Shaq πάλι!

Η σειρά πιστεύω να μας αποζημιώσει όλους. Θεωρώ ότι θα έχουμε πρόβλημα με τον Howard, αλλα και οι Magic θα έχουν πρόβλημα με τον Kobe. Το Orlando βεβαια είναι πολύ φορμαρισμένο ειδικά στα τρίποντα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα βοηθήσει πολύ η εμπειρία που έχουμε από τους περσινούς τελικούς και να το εκμεταλλευτούμε αυτό μιας και οι Magic δεν έχουν πρόσφατες εικόνες από τελικούς.

Να ρωτήσω οι τεχνικές μέχρι τώρα συνεχίζουν να έχουν ισχύ κανονικά η μηδενίζονται όλες;
captain charisma
πολυ δυσκολο να γινουν προβλεψεις εδω περα..οι λεικερς εχουν ενα μικρο προβαδισμα λογω εδρας και μπραιαντ..αλλα και οι ματζικ δν ειναι και καμια τυχαια ομαδα!για να φτασει μεχρι τους τελικους επαιξαν με μειονεκτημα εδρας και εσπασαν εδρες οπως των σελτικς και των καβαλιερς και δν αποκλειω και στους τελικους να σπασουν παλι την εδρα των λεικερς.
δεν πιστευω ο τζακσον να παιξει με μπαινουμε και γκαζολ στην ιδια πενταδα γιατι τα πραγματα θα ειναι πιο δυσκολα επειδη ο λιουις παιζει και περιφερειακα και εκτος αυτου ειναι και δυνατο κορμι στην αμυνα αφου τα εβαλε με ντειβις βαρεζαο που ριχνουν ξυλο.με το γκαζολ που ειναι σοφτ θα κανει παρτι!και αυτο πρεπει να το προσεξει ο τζακσον.πιστευω πως πρεπει να παιξει με πιο χαμηλο σχημα.δλδ μπαινουμ οντομ η γκαζολ οντομ. αλλα μετα θα εχουν προβλημα με το μαρκαρισμα του χαουαρντ...ο αριζα λογικα θα μαρκαρει το τουρκογλου και αν καταφερει να τον περιορισει θα εχουν πλεονεκτημα οι λεικερς.οσον αφορα το μπραιαντ θα το μαρκαρει ο πιετρους αλλα δεν θα πρεπει να του αφηνει πολυ χωρο οπως εκανε με το τζεημς γιατι ο κομπε εχει καλυτερο σουτ.θα πρεπει οι λεικερς να προσεξουν πολυ το περιφεριακο παιχνιδι των ματζικ για να μην την πατησουν οπως και οι αλλες ομαδες...
εγω προσωπικα θελω να κερδισουν οι ματζικ λογω χαουαρντ και επειδη εχω συμπαθεια στους κυριαρχους ψηλους.
T.W.Is.M.
Θα συμφωνησω οτι ειναι οι τελικοι του Κομπι Μπραιαντ. Απο αυτον ξεκιναει και σε αυτον τελειωνει η σειρα, απο την αποψη οτι δικα του μεγαλα παιχνιδια μπορουν να δωσουν το πρωταθλημα στους Λεικερς, ενω αν περιοριστει αποκτα προβαδισμα το Ορλαντο. Ειναι ομως και οι τελικοι του Ουολτ Ντισνει! Disneyland vs Disneyworld! smiley.gif Η αντιμετωπιση του παιχνιδιου απο το Ορλαντο μοιαζει λιγο με αυτην των τελικων της Ανατολης, απλα οπου Λεμπρον βαζουν Κομπι τωρα. Η αντιμετωπιση του ιδιου του Κομπι ομως ειναι πολυ διαφορετικη για τη Ματζικ, γιατι δεν μπορουν να του δωσουν το περιφερειακο σουτ. Το γεγονος οτι καταφεραν να περασουν το Κλιβελαντ εχοντας να αντιετωπισουν εναν παιχτη που σκοραρε 40+ ποντους μεσο ορο σιγουρα λειτουργει υπερ του Ορλαντο. Το γεγονος οτι στην κανονικη περιοδο κερδισαν και τα 2 ματς εναντιον των Λεικερς ειναι αλλο ενα θετικο στοιχειο γι αυτους. Το οτι οι Λεικερς εχει κοινα στοιχεια με το Κλιβελαντ που μολις απεκλεισαν τους δινει αλλο ενα αβανταζ. Ομως στο τελος πιστευω οτι και αυτοι θα εχουν την ιδια καταληξη με το Ντενβερ. Οι Ναγκετς εμπαιναν με ακομα καλυτερο μομεντουμ στη σειρα απ οτι η Ματζικ. Εδειχναν ακομα πιο εντυπωσιακοι. Η απειρια τους ηταν μικροτερη ουσιαστικα, γιατι ειχαν και 2 παιχτες με εμπειρια τελικων(και ενα MVP τελικων), ενω το Ορλαντο δεν εχει κανεναν. Θεωρω οτι η διαφορα στα γκαρντ των ομαδων ειναι μεγαλη υπερ των Λεικερς, ενω στους SF ο Αριζα μπορει να κανει καλη δουλεια αμυντικα στον Τουρκογλου. 3 σημεια ειναι για μενα τα κλειδια.
1)Το matchup στη θεση 4, οπου θα κριθει ποια ομαδα θα αναγκαστει να ακολουθησει την αλλη σε σχηματα. Το Ορλαντο υπερεχει σε ταχυτητα και σουτ, το ΛΑ σε υψος και κινησεις στο low post. Η ενδεχομενη κοντρα Γκασολ-Λιουις δημιουργει μις-ματς και στις 2 ακρες και μπορουν να την εκμεταλλευτουν και οι 2 ομαδες. Αυτος που θα την εκμεταλλευτει καλυτερα θα κερδισει την πρωτη μαχη τακτικης. Θεωρω ομως οτι οι Λεικερς εχουν μεγαλυτερη ευελιξια σε αυτο το κομματι χρησιμοποιωντας τον Οντομ, αλλα και ανεβαζοντας τον Ουολτον στο 4, αν χρειαστει, κατι που θα ηθελα να το δω και πιστευω οτι θα εχει καλα αποτελεσματα.
2)Το matchup Αριζα-Τουρκογλου. Αν ο Αριζα περιορισει τον Τουρκο, το Ορλαντο χανει πολυ σε δημιουργια και σε συνδυασμο με τη μειωμενη δημιουργικοτητα των γκαρντ του, γινεται πιο προβλεψιμη ομαδα. Αν ο Τουρκογλου κανει καλα παιχνιδια, το Ορλαντο αλλαζει ταχυτητα. Σημαντικος παραγοντας θα ειναι και τα ελευθερα σουτ που θα παρει ο Αριζα, γιατι αν τα βαλει ανοιγει την αμυνα και δινει χωρους και για ντραιβ στον Κομπι. Επειδη μονο φαν του Τουρκογλου δεν ειμαι, καθε αλλο μαλιστα, περιμενω 2 καλα και 4 ασχημα(ή εστω μετρια) ματς του Τουρκου.
3)Η πιεση των Λεικερς στα γκαρντ του Ορλαντο. Ο Αλστον δεν ειναι και κανενας σπουδαιος οργανωτης. Λι και Πιετρους ειναι ρολιστες που δε συμβαλλουν στη δημιουργια επισης, αρα πιστευω οτι αν καταφερουν οι Λεικερς να βγαλουν εκτος παιχνιδιου τους γκαρντ, μειωνουν και την επιδραση στο παιχνιδι του Χαουαρντ, γιατι η δημιουργια θα περασει εξ ολοκληρου στους Τουρκογλου και Λιουις, που ομως θα ειναι επιφορτισμενοι και με το σκοραρισμα. Θεωρω οτι σ αυτη την περιπτωση θα δουμε περισσοτερα τριποντα και περιφερειακο παιχνιδι απο το Ορλαντο, πραγμα που δυσκολα θα τους βγει σε καλο. Αναρωτιεμαι μαλιστα αν δουμε τον Κομπι να μαρκαρει τον πλει μεικερ κατα διαστηματα(ειτε ειναι ο Αλστον ειτε ο Αντονι Τζονσον ειτε ακομα και ο Νελσον, αν παιξει).
Η προβλεψη μου ειναι(δεν ειμαι αντικειμενικος, το παραδεχομαι) 4-2 για τους Λεικερς. Νομιζω οτι αν γινει το 2-0 η σειρα δεν εχει επιστροφη για το Ορλαντο. Αλλα και με το 1-1 δεν ανησυχω και τοσο, γιατι πιστευω οτι ενα ματς στο Ορλαντο θα το παρουμε. Αφου πηραμε 2/3 στο Ντενβερ...
panagiotisTheDream
Κάτι ψιλο-άσχετο παιδιά (μιας και από τα υπόλοιπα έχω καλυφθεί από τους προλαλήσαντες):
Ισχύει ότι ο Κόμπι με μία τεχνική ακόμα, χάνει το επόμενο ματς; Ή με δύο ακόμα;;
Ο Μαγουλάς είχε πει σε μια μετάδοση ότι το ΝΒΑ του είχε σβήσει μία τεχνική μάλιστα....
red pyramid88
QUOTE(a bullet for your head @ Jun 2 2009, 02:11 ) *
Ο Ντουαιτ εχει μεσο ορο λεπτων συμμετοχης περιπου 38.5' στα πλει-οφς και νομιζω οτι ξερει να προφυλλασετα απ τα φαουλ.
Δεν βγηκε τυχαια καλυτερος αμυντικος της χρονιας αλλωστε.Δεν μπορεις να τον χαρακτηρισεις επιρρεπη στα φαουλ.
Επιρρεπης ειναι ο Μπαινουμ.
Σιγουρα θα εχει ενδιαφερον αυτο το κομματι,της φθορας η' μη απ τα φαουλ.
Οσον αφορα το μακρινο σουτ,οι Ματζικ σουταρουν καθ'ολη τη διαρκεια της σεζον,με πολυ καλα ποσοστα.Αυτο ειναι το παιχνιδι τους..4 εξω και ο Ντουαιτ μεσα.
Δεν νομιζω οτι υπερβηκαν τον εαυτο τους στα πλει-οφς.
Σιγουρα αν δεν ειναι ευστοχοι θα εχουν προβλημα,ομως κατι τετοιο ισχυει και για τους Λεικερς(σε καπως μικροτερο βαθμο),καθως στηριζουν πολλα στο περιφερειακο σουτ των Φισερ,Βουγιασιτς,Φαρμαρ,Ουωλτον,Αριζα,Κομπ

�.
Αν οι ''συμπληρωματικοι'' των Λεικερς δεν ειναι ευστοχοι,τοτε και ο Κομπε δεν εχει τους διαδρομους που χρειαζεται.


Και μέσο όρο φάουλ 5,2 αν δε κάνω λάθος...πως είναι δυνατό με τόσο μεγάλο μέσο όρο να μην θεωρείται επιπρεπής?

Στους σουτέρ θα πάω πάσο, απλά να αναφέρω κάτι πολύ σωστό που είπε αν θυμάμαι ο Steve Smith, ότι πρώτος σκόρερ σε εκείνα τα μάτς ήταν ο Nelson που τώρα απουσιάζει, οπότε και μιλάμε πια για 100% διαφορετικά matchup.
a bullet for your head
QUOTE(red pyramid88 @ Jun 2 2009, 22:07 ) *
Και μέσο όρο φάουλ 5,2 αν δε κάνω λάθος...πως είναι δυνατό με τόσο μεγάλο μέσο όρο να μην θεωρείται επιπρεπής?

Στους σουτέρ θα πάω πάσο, απλά να αναφέρω κάτι πολύ σωστό που είπε αν θυμάμαι ο Steve Smith, ότι πρώτος σκόρερ σε εκείνα τα μάτς ήταν ο Nelson που τώρα απουσιάζει, οπότε και μιλάμε πια για 100% διαφορετικά matchup.

Ο Ντουαιτ ειναι μεσα σε ολες τις φασεις στην αμυνα.
Παιζει αμυνα στα ποστ-απ,στην ντριμπλα,στον αερα,δινει βοηθειες και ειναι πανταχου παρων.
Τις περισσοτερες φορες δε,κατορθωνει και τελειωνει και τα παιχνιδια.
Παιζει τα 38' λεπτακια του,συν τα 10' περιπου που παιζει ο Γκορτατ,οπου πολυ ορθα ο Σταν,τον εμπιστευεται και τον εχει ενταξει στο ροτεισον της ομαδας του.
Ο Μπαινουμ δεν εχει ουτε την εμπειρια,ουτε αυτες τις καθ'αυτες αμυντικες ικανοτητες,ωστε να μπορει να προφυλλασει τον εαυτο του απ τα φαουλ.
Ο Νελσον μπορει να λειπει,ομως ο τροπος παιχνιδιου των Ματζικ δεν εχει αλλαξει.Οι επιθετικοι προσανατολισμοι παραμενουν οι ιδιοι,προσπαθωντας να δημιουργησουν καταστασεις εξτρα πασας,ειτε απ'το pick n' roll game,ειτε απ το low-post game,ωστε να βγουν τα πολλα ελευθερα μακρινα σουτ,ειτε να αξιοποιηθει ο Ντουαιτ στο low-post σε καταστασεις 1 vs 1.
Ο Νελσον βεβαια ειναι καλος και στο δημιουργικο κομματι.Ομως μετα τον τραυματισμο του,την δημιουργια των Ματζικ την εχει αναλαβει με πολυ επιτυχια ο Τουρκογλου,υποβοηθουμενος και απ τον Αλστον,ο οποιος οφειλω να ομολογησω οτι στους Ματζικ ειναι πιο κοντρολαρισμενος.
Επισης ο Βαν Γκαντι,εχει κατορθωσει και εχει ενεργους και τους 3 σουτινγκ-γκαρντ,τους οποιους εχει διαχειριστει περιφημα στα πλει-οφς.
Μεχρι και τον Ρεντικ επιστρατευσε,ο οποιος απεδωσε καλα.
Gio Sugar
QUOTE(panagiotisTheDream @ Jun 2 2009, 20:53 ) *
Κάτι ψιλο-άσχετο παιδιά (μιας και από τα υπόλοιπα έχω καλυφθεί από τους προλαλήσαντες):
Ισχύει ότι ο Κόμπι με μία τεχνική ακόμα, χάνει το επόμενο ματς; Ή με δύο ακόμα;;
Ο Μαγουλάς είχε πει σε μια μετάδοση ότι το ΝΒΑ του είχε σβήσει μία τεχνική μάλιστα....


Με 2 , το ίδιο και DH. Και στους 2 έχουν σβήσει τεχνικές ποινές.Έχουν από 5 και χάνουν αγώνα στις 7.
Nik7
εχετε την καλωσυνη να μ'ενημερωσετε ποιο καναλι θα δειξει τους τελικους;
Das Kapital
"Θα το πάρουν οι Λέικερς"


O Μπάρακ Ομπάμα είναι γνωστός λάτρης του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τους τελικούς του ΝΒΑ, που ξεκινάνε τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/6). Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχρισε φαβορί τους Λέικερς και προέβλεψε πως η σειρά θα κριθεί στα έξι ματς.

"Πρωταθλητές οι Λέικερς με 4-2 νίκες", ήταν η πρόβλεψη του Ομπάμα μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. μένει να δούμε αν θα πέσει μέσα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, που πάντως είχε προβλέψει και την κατάκτηση του ΝCAA από το Πανεπιστήμιο της North Carolina και την κατάκτηση του NCAA.

sport.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.