Help - Search - Members - Calendar
Full Version: LIONEL CHALMERS
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
http://www.aek.com/basketball/roster/lionel_chalmers.htm

Και η εικόνα του για την περσινή σεζόν, από το site των Clippers.

http://www.nba.com/clippers/news/recap0405_chalmers.html

Και το προφιλ του όταν έγινε ντραφτ
http://www.nba.com/draft2004/profiles/LionelChalmers.html

QUOTE
Παίκτης της ΑΕΚ ο Τσάλμερς!  15/11/2005

Ο Λάιονελ Τσάλμερς έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και πλέον είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Ο Τσάλμερς (25, 1.83), αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Ζέιβιερ και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Κλίπερς. Η ΑΕΚ είχε την τύχη να βρει στο πρόσωπό του, έναν παίκτη με ηγετικές ικανότητες που μπορεί να βοηθήσει τη νεανική ομάδα του Λευτέρη Κακιούση να φθάσει τους στόχους της.

Ο Λάιονελ Τσάλμερς γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1980 στο Ολμπανι της Νέας Υόρκης. Εχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ. Διακρίνεται για την ταχύτητά του, την ικανότητά του στον αιφνιδιασμό, ενώ είναι αξιόπιστος σουτέρ από την περιφέρεια.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια έδειξε τα προσόντα του καθώς το 1998, την τελευταία του χρονιά στο Ολμπανι Χάισκουλ είχε εξαιρετικούς μέσους όρους σε πόντους, ριμπάουντ και ασσίστ (22.4π, 4.4ρ, 5.8ασ).


Στη συνέχεια επέλεξε το Πανεπιστήμιο του Ζέιβιερ που βρίσκεται στην πολιτεία του Οχάιο και πρωταγωνιστεί στην περιφέρεια Ατλάντικ-10 του NCAA. Εκεί έπαιξε τέσσερα χρόνια και είχε 12.7 πόντους, 2.9 ριμπάουντς και 3.3 ασσίστ σε 123 παιχνίδια συνολικά. Καλύτερη χρονιά του, η τελευταία (16.6π, 3.3ρ, 3.2ασ), όταν ο Λάιονελ Τσάλμερς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Περιφέρειας (MOP) και οδήγησε το Πανεπιστήμιό του στα προημιτελικά του τελικού τουρνουά, μια ανάσα από το Φάιναλ-4 του ΝCAA. Το Ζέιβιερ ηττήθηκε τελικά 66-63 από το Ντιούκ, με τον Τσάλμερς να αγωνίζεται 40 λεπτά έχοντας 17 πόντους (4/4β, 5/11δ, 1/5τρ) 3 ριμπάουντ και 1 ασσίστ.


Οι εμφανίσεις του στο τελικό τουρνουά του πανεπιστημιακού πτωταθλήματος ήταν εντυπωσιακές και τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του ΝΒΑ. Ετσι, στο ντραφτ το καλοκαίρι του 2004 επιλέχθηκε στο νούμερο 33 από τους Λος Αντζελες Κλίπερς. Στη δεύτερη ομάδα της πόλης των Αγγέλων, ο Τσάλμερς αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια (3.1π, 0.9ρ, 1.4ασ, σε 12 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο). Καλύτερό του παιχνίδι, αυτό εναντίον του Ντένβερ εκτός έδρας (18 Μαρτίου 2005), όπου σημείωσε 15 πόντους. Στις 20 Αυγούστου 2005 πήγε στους Μινεζότα Τίμπεργουλβς μαζί με το Μάρκο Γιάριτς αντί του Σαμ Κασέλ που έκανε την αντίθετη διαδρομή. Στους Λύκους της Μινεζότα, ο νέος παίκτης της ομάδας μας αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια προετοιμασίας (4.4π, 2.4ασ σε 10 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι). Τελικά όμως δεν βρήκε θέση στο φετινό ρόστερ των Τίμπεργουλβς, έμεινε ελεύθερος και αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ.


aekbc.gr
dizzy_fingers
Έδωσε λεφτά ο Φιλίππου??? blink.gif
Warrior
Σαν ψεμα μου μοιαζει... biggrin.gif biggrin.gif
tongue.gif

Αντε να τον δουμε.Σιγουρα θα βοηθησει παντως σε μια θεση που πονουσε
αισθητα η ΑΕΚ..
NBAholic
Kρατάω τα νούμερα στο κολλέγιο. Όσο για το χάι-σκουλ, εκεί τα νούμερα δε λένε και πολλά, όσο κι αν το Όλμπανι είναι πρωτεύουσα της πολιτείας της Ν.Υόρκης (!)

Κλασικός σουτέρ φαίνεται ο τύπος, αλλά ανώριμος σε βολές και συνολικά ποσοστά.
qspock
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 15 2005, 10:43 PM)
Έδωσε λεφτά ο Φιλίππου??? blink.gif
*


Ναι: Τα σκαναρε και τα εκανε attach/reply στο email του Τσάλμερς...
24.gif 24.gif 24.gif
sihainas
Θέλει Τσάλμερς η Ρεάλ

QUOTE(www.sportime.gr)
Μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε Ελλάδα ή Ευρώπη αφ’ης στιγμής ο Λάιονελ Τσάλμερς πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε αναζήτηση πλέι μέικερ, καθώς δεν υπάρχει καθαρόαιμος άσος στην ομάδα (Μπούλοκ, Ρακότσεβιτς και Σονκό δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος) και ο 24χρονος γκαρντ της «Ένωσης» θεωρείται ως η ιδανική λύση. Οι Μαδριλένοι χτύπησαν την πόρτα της ΑΕΚ υποσχόμενοι μια καλή αποζημίωση για να αποκτήσουν τον πρώην άσο των Κλίπερς, ωστόσο απάντηση δεν πήραν ακόμη. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κλιμάμιο Μπολόνια στο κλειστό του Γαλατσίου για την Ευρωλίγκα. Σε περίπτωση νέας ήττας, οι ήδη λιγοστές ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» για πρόκριση στη φάση των «16» θα εξανεμιστούν (σχεδόν), οπότε δεν αποκλείεται να γίνει αποδεκτή ενδεχόμενη πρόταση της «βασίλισσας».
NBAholic
Α μπράβο, δεδομένου ότι η Ρεάλ σκίζει στην ισπανική ΑCB, αυτή ήταν η κίνηση-κερασάκι στην τούρτα!

Ελπίζω η ΑΕΚ να ζητήσει γερή αποζημίωση για το κελεπούρι που χάνει. laugh.gif
ashton
Δεν είδα την είδηση πάντως σε κανένα ισπανικό site...

Σιγά μην πουλήσει ο Φιλίππου παίκτη μέσα σε 40 μέρες...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.