The fact: Riding the wild west
Η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στη φετινή ανταγωνιστική Δύση περνώντας στους τελικούς του πρωταθλήματος. Οι Spurs έδειξαν και φέτος ότι η Δύση τους ανήκει..

Storyline
QUOTE(Tim Duncan)
“We have four more [games] to win.We’re happy to be back here this year, we’re happy to have another opportunity at it, and we’re happy that it’s the Heat again ”



Έναν χρόνο μετά, οι Spurs είναι ξανά στον τελικό, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο που τους στέρησε το πέμπτο δαχτυλίδι πέρσι τέτοιο καιρό. Σίγουρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι απο μόνη της ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες του Popovich, όμως η επανάληψη της περσινής σειράς και με τον τρόπο που χάθηκε τελικά, θα δίνει έξτρα boostαρισμα στα σπιρούνια.
Σίγουρα στα αποδυτήρια θα υπάρχει τηλεόραση που θα παίζει το συγκεκριμένο gif σε λούπα...



QUOTE(Tim Duncan)
“We’ll be ready for them.We’ve got some experience, obviously, from last year against them, and we’ll go back and look at some film. And we’ve got that bad taste in our mouths still. Hopefully, we’ll be ready to take it this time.”


The Road to the Finals

vs Dallas Mavericks
Οι περισσότεροι περίμεναν μια εύκολη επικράτηση των Spurs. Όμως οι Mavs αποδείχτηκαν πολύ σκληρό καρύδι, και ζόρισαν πάρα πολύ τα Σπιρούνια. Στο 7ο ματς όμως το San Antonio δεν άφησε κανένα περιθώριο, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

vs Portlant Trail Blazers

QUOTE(SG3ptshooter)
...αλλά το πραγματικό κλειδί στο να μείνουν κοντά στους Spurs είναι να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί οι υπόλοιποι. Το βάθος των Blazers πέρα απ' τους 6 πρώτους παίκτες του rotation είναι σίγουρα απογοητευτικό.


Ο πάγκος των Blazers δεν εμφανίστηκε ποτέ στη σειρά, οπότε οι Spurs πάιζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, επικράτησαν εύκολα και περίμεναν τον αντίπαλό τους στους τελικούς της Δύσης.

vs Oklahoma City Thunder
Η Θαντέρα πήρε την πρόκριση έναντι των Clippers και ερχόταν με καλή ψυχολογία στους τελικούς. Όμως ο τραυματισμός του Ibaka και η διάγνωση πως χάνει τη σειρά πάγωσε το κλίμα στο στρατόπεδο της Oklahoma. Στα πρώτα δυο ματς οι Spurs επέβαλλαν απόλυτα το ρυθμό τους, πήραν από νωρίς διαφορές και ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν κάνοντας το 2-0.

Πηγαινοντας η σειρά στην Oklahoma, τα αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πως : Serge Ibaka is ready to play. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν κατανάλωσε σουπερμαντολίνη ή ήρθε σε επαφή με τον Σουπερ Γκούφι και του έδωσε μερικά από τα φιστίκια του. Σε κάθε περίπτωση ο Ibaka μπαίνει δυνατά και έχει 4/4 σουτ και 2 τάπες στο πρώτο 5λεπτο δείχνοντας πως τελικά ο τραυματισμός του δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου.
Οι Thunder, θετικά επηρεασμένοι από το Ibaka effect, εμφανίζονται καλύτεροι και παίρνουν διαφορές που καταφέρνουν να συντηρούν σε όλο το ματς. Αποτέλεσμα: 2-2 στα games και η σειρά ξεκινάει από την αρχή.

Στο San Antonio, το πέμπτο παιχνίδι πήγε ακριβώς όπως και τα 2 πρώτα. Spurs έχουν τον πρώτο λόγο, όμως οι προσωπικές ενέργειες των Russell και Durant κρατάνε κοντά στο σκορ τους Thunder (65-55 ημίχρονο). Για ένα ημίχρονο όμως καθώς στο δεύτερο δεν εμφανίστηκαν ποτέ, σημείωσαν μόλις 34 πόντους και γνώρισαν βαριά ήττα.

Το έκτο ήταν μακράν το καλύτερο ματς της σειράς. Με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν για ώρα στο σκορ, και με μεγάλα καλάθια εκατέρωθεν το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση. Εκεί, ο Duncan πέτυχε σημαντικούς πόντους στην επίθεση και σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό κόψιμο του Leonard στον Westbrook, έδωσε την πρόκριση στους Spurs και την ευκαιρία για εξιλέωση μετά τους τελικούς του 2013.

Επόμενη Στάση \" MIAMI, American Airlines Arena\"

Κακά τα ψέμματα, οι Spurs με την έναρξη της χρονιάς είχαν έναν και αποκλειστικό στόχο: Την επιστροφή στους τελικούς και την κατάκτηση του δαχτυλιδιού που έχασαν πέρσι. Το ζήτημα είναι ότι απέναντι τους θα βρουν πάλι την ομάδα που τους στέρησε το πρωτάθλημα το 2013. H Heat ειναι ομάδα με στοιχεία τα οποία εφαρμόζει σε εξαιρετικό βαθμό μέσα στο παιχνίδι της:

α) Την πολύ aggressive αντιμετώπιση των pick 'n' roll της αντίπαλης ομάδας. Οι Heat ντουμπλάρουν πολύ δυναμικά τον χειριστή της μπάλας με κύριο σκοπό το κλέψιμο είτε απευθείας από το γκαρντ είτε αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθος πάσα. Με αυτή την άμυνα εκμεταλλεύονται τα αθλητικά προσόντα των παικτών τους και ανοίγουν τον αιφνιδιασμό φτάνοντας σε εύκολα καλάθια.

β) Την δημιουργία των παικτών τους από το ποστ. Lebron και Wade κάνουν μεγάλο μέρος του παιχνιδιού των Heat από το ποστ είτε με δικά τους τελειώματα είτε δημιουργώντας ανισορροπίες στις άμυνες και βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη σε θέσεις που περιμένουν οι σουτέρ τους.

γ) Οι Heat μπορεί να μην έχουν τον ψηλό φόβητρο,όμως έχουν δώσει δείγματα εξαιρετικής αμυντικής συμπεριφοράς απέναντι σε ομάδες με καλή front-line ( Roy οχι δεν εννοώ εσένα...tongue.gif ). Κι αυτό γιατί οι Haslem και Andersen παίζουν εξαιρετικά το ρόλο τους και με σωστή καθοδήγηση από τον Spoelstra κάνουν τη ζωή δύσκολη σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει να περάσει την μπάλα στους ψηλούς της.

Άρα μηπως τα πράγμα έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους;;
Σε καμία περίπτωση. Οι Spurs είναι ακόμα καλύτερη σαν ομάδα σε σχέση με την περσινή τους απόδοση και διαθέτουν όλα τα εκείνα τα στοιχεία για να βάλουν δύσκολα στους πρωταθλητές. Αρχικά την εξαιρετική τους κυκλοφορία η οποία φέτος δείχνει πιο καλοδουλεμένη από ποτέ.
Σημαντικό μέρος του παιχνιδιού θα είναι η αντιμετώπιση των Spurs στα ντουμπλαρίσματα αυτά των Heat. Όπως έχει γράψει και ο aegeansheed στο thread του ανατολικού φιναλίστ, οι Spurs έχουν τους παίκτες να σπάσουν αυτή την άμυνα. Οι Heat συνήθως αφήνουν τον παίκτη που ρολλάρει αρκετα ελεύθερο, οπότε η σωστή τροφοδότηση του σε συνδυασμό με την κυκλοφορία τους θα δημιουργήσει προβλήματα στο Miami. H τριάδα των Duncan, Diaw,Splitter θα αναλάβει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, ενώ τη μεγαλύτερη πίεση αναμένεται να δεχτεί ο Parker.
Κατά τα άλλα οι Spurs έχουν τις λύσεις να ματσάρουν τους Heat στο ποστ. O Kawhi θα πάει και πάλι στον Lebron (θυμόμαστε τις πολύ καλές του εμφανίσεις στους περσινούς τελικούς) ενώ και ο Green έδειξε μεγάλη διάθεση στην άμυνα απέναντι στη Thunder, αναλαμβάνοντας στην άμυνα το μαρκάρισμα του Durant για αρκετά λεπτά.

Κλείνοντας, να πούμε ότι φέτος υπάρχει η διαφορά ότι οι Spurs έχουν το home court advantage, και μένει να δούμε αν και πόσο μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική κατάληξη. Ο τραυματισμός του Parker στο έκτο παιχνίδι με τους Thunder δημιουργεί ανησυχίες και μένει να δούμε πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή του..

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο..