Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Π.Α.Ο.Κ. - Άρης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΠΑΟΚ
SteelGandalf
10η Αγωνιστική

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης

Τετάρτη 28/12/2011, 17:00 (ΕΤ3), PAOK Sports Arena

Έφτασε η ώρα να ανοίξει και το συγκεκριμένο topic.

Η ομάδα μας, τον τελευταίο μήνα, έχει πραγματικά μεγάλη άνοδο, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων του, είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ακόμη πιο δύσκολο, το κάνει το γεγονός πως θα είναι εκτός έδρας, μέσα σε μια γεμάτη (όπως συνηθίζουν οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ., όταν αγωνίζονται κόντρα στον Άρη) και "καυτή" έδρα.

Με νίκη, η ομάδα μας φτάνει την αντίπαλο της στην βαθμολογία και αρχίζει να βάζει τις βάσεις για κάτι καλό. Με ήττα, κάτι που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε, θα μείνουμε αρκετά πίσω, αλλά δεν θα είναι κάτι μη αναστρέψιμο.

Όπως και να 'χει, εφόσον οι παίχτες μας αγωνιστούν, όπως συνηθίζουν ειδικά τον τελευταίο καιρό, με πάθος και ψυχή, χωρίς να φοβηθούν το παιχνίδι, οι πιθανότητες θα είναι αρκετές για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα όμως και αν αυτό δεν έρθει, δεν θα τα βάψουμε μαύρα.

Θα περιμένουμε με αγωνία το συγκεκριμένο παιχνίδι, ελπίζοντας να μπορέσουμε να κάνουμε καλό ποδαρικό για το νεό έτος.

Περιμένω τα σχόλια σας, πάντα με κόσμιο τρόπο (επιθυμώντας να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του basketforum, τα οποία συμμετέχουν στο subforum του Άρη), όπως αρμόζει σε ένα forum σαν το συγκεκριμένο.

Καλή επιτυχία στον Άρη μας!!!
ViC
νομίζω αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλύτερη φόρμα από τον πάοκ, αλλά και οι παίκτες μας ως μονάδες έχω την αίσθηση ότι υπερτερούν. Αυτό αντισταθμίζεται βέβαια από τον παράγοντα έδρα. Ο,τι προβλέψεις και να κάνουμε κινδυνεύουμε να εκτεθούμε, γιατί στα ντέρμπυ πολλές φορές έρχονται αποτελέσματα μη αναμενόμενα.
Περιμένουμε να δώσουν κάτι στην ομάδα οι έμπειροι παίκτες που έχουν φάει τέτοια ματς με το κουτάλι, όπως ο Τσαλδάρης κι ο Ταπούτος. Πολύ σημαντικό να πάρουμε βοήθειες στην οργάνωση από Βεργίνη και Μαυραείδη, για να μην εμφανίζονται χαοτικές καταστάσεις στο παρκέ μόλις κάθεται λίγο ο Τζέιμς να ξεκουραστεί. Να ελέγξουμε τα ριμπάουντς, να βρούμε κάποια καλά σουτ από Ντέιβις, Τσαλδάρη, Κέρους (γιατί όχι; ) και όλα θα πάνε καλά
gallistis
QUOTE(ViC @ Dec 23 2011, 22:50 ) *
νομίζω αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλύτερη φόρμα από τον πάοκ, αλλά και οι παίκτες μας ως μονάδες έχω την αίσθηση ότι υπερτερούν. Αυτό αντισταθμίζεται βέβαια από τον παράγοντα έδρα. Ο,τι προβλέψεις και να κάνουμε κινδυνεύουμε να εκτεθούμε, γιατί στα ντέρμπυ πολλές φορές έρχονται αποτελέσματα μη αναμενόμενα.
Περιμένουμε να δώσουν κάτι στην ομάδα οι έμπειροι παίκτες που έχουν φάει τέτοια ματς με το κουτάλι, όπως ο Τσαλδάρης κι ο Ταπούτος. Πολύ σημαντικό να πάρουμε βοήθειες στην οργάνωση από Βεργίνη και Μαυραείδη, για να μην εμφανίζονται χαοτικές καταστάσεις στο παρκέ μόλις κάθεται λίγο ο Τζέιμς να ξεκουραστεί. Να ελέγξουμε τα ριμπάουντς, να βρούμε κάποια καλά σουτ από Ντέιβις, Τσαλδάρη, Κέρους (γιατί όχι; ) και όλα θα πάνε καλά



να δούμε αν θα επιβεβαιωθει,το οτι η φορμα νικαει την ποιότητα του ροστερ(τουλαχιστον στην αρχη του πρωταθλήματος ο παοκ θεωρητικα ειχε καλυτερη ομάδα απο εμας).εχουμε ενα καλό σερί.ακόμα και τα δυο παιχνιδια που χάσαμε,θα μπορουσαμε να τα ΄χουμε κερδίσει.αισιοδοξώ περισσότερο από κάθε άλλη φορά
rchos
το τοπικ μεταφερθηκε στην ενοτητα του παοκ.

τοπικ για αγωνες ανοιγουν στις ενοτητες των γηπεδουχων.

η κουβεντα φυσικα συνεχιζεται κανονικα.
SteelGandalf
Χρόνια Πολλά σε όλους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

1η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 19-25
SteelGandalf
Από τα 16 λεπτά καθαρού αγώνα, μέχρι στιγμής, ο Άρης ζήτημα να έχει παίξει 3-4 λεπτά σωστό και οργανωμένο μπάσκετ.

15 από τις 20 επιθέσεις μας, ήταν ατομικές και γι' αυτό και παρουσιάζεται αυτή η άθλια εικόνα.

Όταν παίξαμε οργανωμένα επιθετικά συστήματα, ξεφύγαμε στο σκορ με 9 πόντους (19-28). Μετά άρχισε η τρικυμία, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα του αντιπάλου μας. Απογοητευτικός ο Βεργίνης στην "οργάνωση" του παιχνιδιού...
SteelGandalf
2η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 41-37

Ο καλός Άρης (των 3-4 λεπτών) δεν είχε να φοβηθεί τίποτα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Άρης όμως των ατομικών ενεργειών, θεωρώ πως δεν έχει καμία τύχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εφόσον επιχειρήσει να αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο και στο 2ο ημίχρονο, είναι δεδομένη η ήττα, καθώς ο αντίπαλος του, παίζει έξυπνα και εκμεταλλεύεται τα επιθετικά ατού του.

Το γεγονός, πάντως, πως η διαφορά είναι μόλις 4 πόντοι υπέρ του Π.Α.Ο.Κ., παίζοντας ο Άρης τέτοιο μπάσκετ (ειδικά στην επίθεση), είναι άξιο απορίας.

Στα μείον του Άρη, ο τραυματισμός του Μπόγρη (τυχερός ο Π.Α.Ο.Κ. στην συγκεκριμένη περίπτωση), που είναι σίγουρα καλύτερος του ξυλοκόπου Κρούσιτς, ο οποίος είναι εκτός τόπου και χρόνου και, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μπασκετμπολίστας (απορώ γιατί παραμένει στην ομάδα...). Μέσα σε όλα αυτά, ο πολύ καλός (εξαιρετικός θα έλεγα) αμυντικά Σαμ Μόλντροου (συνεχώς κατεβάζει τον γενικό το παλικάρι μας), έχει φορτωθεί με 3 φάουλ, οπότε, στο 2ο ημίχρονο, είτε θα φοβάται να μην κάνει άλλο, είτε θα κάνει ακόμη δύο και θα φύγει για μπάνιο.

Με τι θα μείνουμε μετά; Μα με τους Κρούσιτς και Τσαϊρέλη!!! Καταλαβαίνετε για τι πάρτι, των αντιπάλων μας, θα μιλάμε!!!

Αν δούμε διαφορετική νοοτροπία στο παιχνίδι του Άρη, ίσως έχουμε, εν τέλει, παιχνίδι. Που και να έμπαιναν τα τρίποντα του Π.Α.Ο.Κ., που λογικά στο 2ο ημίχρονο κάποια θα μπουν (έχει 0/5 στο 1ο).
SteelGandalf
3η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 66-64

Ντέρμπι από τα παλιά.

Για να δούμε πως θα εξελιχτεί όμως και η 4η.
SteelGandalf
Είναι κρίμα, ένα παιχνίδι που βρίσκεται στο 87-85, 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του, να κρίνεται από διατητικό λάθος.

Αν ήταν αντιαθλητικό το φάουλ που δόθηκε στον Τζέιμς, τότε τι ήταν το τελευταίο του Ντικούδη επάνω στον Ταπούτο;

Κρίμα για το μπάσκετ.

Προσοχή, δεν λέω πως το παιχνίδι, για τον Άρη, χάθηκε σε αυτό το σφύριγμα. Χάθηκε για πολλούς άλλους λόγους. Απλά με το συγκεκριμένο σφύριγμα (βολές και η μπάλα στον Π.Α.Ο.Κ.), το +2 υπέρ του, έγινε +6.

Τελικό Σκορ

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 92-87
Nuntius
Συμφωνώ και εγώ με τον Steel εδώ πέρα. Δεν υπήρχε καν υποψία αντιαθλητικού φάουλ σε εκείνη την φάση. Πόσο μάλλον, όταν στην επαναφορά έγινε ακριβώς το ίδιο φάουλ από τον Μαυραειδή στον Γιαννακίδη και δόθηκε απλό φάουλ (όπως έπρεπε να δωθεί και τα άλλο).

Πάντως, ο Άρης ήταν άστοχος στο τέλος. Και στις βολές αλλά και στα τρίποντα.
tuareg
ο Αρης εχασε δικο του παιχνιδι με το πειραμα Βεργινη στον ασο οταν πηραμε τη διαφορα και λογω της τεχν,ποινης στο ημιχρονο
SteelGandalf
Η συμμετοχή του Βεργίνη ήταν πολύ νωρίς (καθώς και η τεχνική ποινή) για να πεις πως είναι οι καθοριστικότεροι παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να έρθει η ήττα.

Σε ό,τι αφορά τον Βεργίνη, το πρόβλημα είναι γενικό φέτος. Δυστυχώς, ο παίχτης είναι εκτός τόπου και χρόνου, τόσο οργανωτικά, όσο κι εκτελεστικά ή από πλευράς επιλογών-"καθαρού" μυαλού. Κρίμα πραγματικά.

Στην διάρκεια όμως της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν ο μόνος με κακές και ατομικές επιλογές. Ακολούθησαν και άλλοι (βλ. Ντέιβις και Ταπούτος). Βέβαια, σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έχει ο play-maker, ο οποίος δίνει τον ρυθμό και οργανώνει (τρόπος του λέγειν) τους συμπαίχτες του. Ε, σε εκείνο το σημείο, ο Βεργίνης εκτροχίασε ολόκληρη την ομάδα. Βέβαια, όχι πως ο Τζέιμς έχει πάντα τις καλύτερες επιλογές. Απλά έχει πολύ μεγαλύτερες εκτελεστικές ικανότητες και, με το σκοράρισμα του, καλύπτει πολλές από τις ατέλειες του.

Πολύ θετικός ο Τσαλδάρης που αν και στο τέλος (με την προσπάθεια του 31 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα) μας κρέμασε, ήταν αυτός που όταν ήταν στον πάγκο ο Τζέιμς, τραβούσε το σκορ και κρατούσε τον Άρη στο παιχνίδι.

Αν με ρωτήσετε που έχασε ο Άρης το σημερινό παιχνίδι, νομίζω πως το έχασε στην άμυνα. Δεν είναι μόνο οι 92 πόντοι που δέχτηκε (ας ήταν και 72). Είναι ο τρόπος με τον οποίο τους δέχτηκε. Ειδικά στην αρχή (στα πρώτα λεπτά), δεν ελέγχαμε τα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πόντους από δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Ικανότητες στην επίθεση διαθέτουμε. Αν όμως δεν μπορέσουμε να παίξουμε καλή άμυνα, τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε και από πολύ κατώτερους αντιπάλους.

Ένας ακόμη παράγοντας για τον οποίο χάσαμε είναι και οι ψηλοί μας. Εκτός του Μόλντροου, το χάος. Δεν υπάρχει δεύτερος. Με λύπη μου το λέω κι αν υποθέσουμε πως ο Μπόγρης θα μπορούσε να βοηθήσει, τραυματίστηκε και αυτός και πάει.

Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να θίξω, πολύ επιγραμματικά, είναι ο Δήμος Ντικούδης. Αν έκανε, πριν δύο χρόνια στον Άρη, τα μισά από όσα έκανε σήμερα σε σταθερή βάση, θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι.

Όπως είχα πει και στο άνοιγμα του συγκεκριμένου topic, μια ήττα είναι και δεν τρέχει τίποτα. Αν είχαμε κερδίσει, θα είχαμε κάνει άλμα στην βαθμολογία. Τώρα, πρέπει να συνεχίσουμε την καλή μας παρουσία και με συνεχόμενες νίκες, να φτάσουμε εκεί που πρέπει.

Ελπίζω να τακτοποιηθούν οικονομικά και οι παίχτες, διότι είναι επαγγελματίες και πρέπει να παραμένουν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Υ.Γ. Συγγνώμη για το τεράστιο post μου. Ήθελα απλά να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μου.
SteelGandalf
QUOTE(www.athlitikanea.gr)
«Δεν μας σεβάστηκαν…»

Έβραζε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη λήξη του τοπικού ντέρμπι

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν αναμενόμενο στη συνέντευξη Τύπου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν – άλλη μια χρονιά – στην Πυλαία.

Πολλά φυσικά τα παράπονα του για τη διαιτησία, αλλά και την ατμόσφαιρα… ζούγκλας.

"Συγχαρητήρια για τη νίκη στο φίλο μου τον Σούλη, αλλά υπήρχαν παραφωνίες στο σημερινό ματς, που ήταν ένα ματς από παλιά. Έχουμε σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία

Δεν μας σεβάστηκαν, τόσο στην τεχνική ποινή που δόθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ακόμη στο ότι δεχθήκαμε μπουλόνια και κροτίδες, όσο και στο ότι στο τέλος δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ στη φάση του Τζέιμς. Εμείς δεν αντιδράσαμε σωστά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ έβρισκε τις λύσεις".

Αμέσως μετά, ο προπονητής του Αρη καταδίκασε τη συμπεριφορά των οπαδών-κάφρων από την κερκίδα. "Αναρωτιέμαι πόσο θα ανεχόμαστε αυτούς τους ηλίθιους που μας έφτυναν και μας πετούσαν πράγματα. Χρειάζεται να πέφτουν χειροβομβίδες και μπουκάλια;" αναρωτήθηκε αρχικά και πρόσθεσε λίγο αργότερα:

"Τι άλλο πρέπει να γίνει; Από το ζέσταμα μας πετούσαν νερά. Το κοστούμι του συνεργάτη μου είναι μέσα στη ροχάλα. Χρειάζεται αυτή η ατμόσφαιρα; Γιατί βρίζουν τις μάνες μας και εμένα; Δηλαδή δεν αγωνιζόμαστε εμείς για τον επιούσιό μας; Εγώ δέκα ημέρες διδάσκω τους παίκτες μου να μην προκαλέσουν το κοινό. Από την πρώτη στιγμή αυτό στηλιτεύω σε όποια ομάδα και αν είμαι. Δεν δέχομαι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει ανάλογη φιλοξενία στο δεύτερο ματς"


Συγχαρητήρια στον κόουτς Αλεξανδρή για τις δηλώσεις του.

Πρέπει επιτέλους να διώξουμε με τις κλωτσιές αυτά τα λέσια που μπαίνουν στα γήπεδα και διώχνουν τους υγιείς φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν ήρεμα έναν αγώνα, φωνάζοντας και χειροκροτώντας την ομάδα τους και πολλές φορές φέρνοντας μαζί τους και τις οικογένειες τους. Ειδικά στο μπάσκετ, που ανέκαθεν είχε πιο "καθαρούς" φιλάθλους, έχουν παρεισφρήσει ταραχοποιά στοιχεία από το ποδόσφαιρο και ορίστε το χάλι που δημιουργείται.

Δεν είναι φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Πυλαία. Αλήθεια, σε ποιον αρέσει αυτό; Γιατί δεν τους έχουν πετάξει έξω με τις κλωτσιές;
magic32
το ασχημο ειναι οτι μια διατησια που 30 λεπτα επαιρνε αριτα κατα τη γνωμη μου,ξαφνικα στο τελευταιο δεκαλεπτο εδειξε να μασαει απο την εδρα..το 4ο φαουλ του μαλντροου ειναι το πιο καθαρο κοψιμο που θυμαμαι στη ζωη μου..το αντιαθλητικο του ντικουδη στοντ απουτο θυμισε νοκνταουν απο μορταλ κομπατ...αντιαθλητικο και του καλαμποκη στον τζειμς που δεν δοθηκε ουτε φαουλ κι ευτυχως εσωσε τη φαση εκει ο ταπουτος με γκολ φαουλ..εξυπνο σφυριγμα σε ευκολο λευ απ του τσαλδαρη για φαουλ πισω με ανεπαισθητη επαφη..και φυσικα το αντιαθλητικο στο τελος...εχω δει ενα ακρο φαουλ πριν μπει η μπαλα μεσα πρωτη φορα ειδα να δινεται αντιαθλητικο....ΚΡΙΜΑ...

στα του ματς,χασαμε απο την αμυνα μας(αυτη η ζωνη που χαμε παιξει και στη να σμυρνη ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ,ειδικα με τον βαριεστημενο ταπουτο στα φτερα),απο την απειρια μας σε κρισιμα σημεια(χαμενο ριμπαουντ σαμ στο 82-83 με 2μιση λεπτα)απο τις μεγαλυτερες προσωπικοτητες του παοκ καθως και τα πολλα εμγαλα σουτ που βαλανε στο δ δεκαλεπτ οπως ειχε προβλεψει και ο στιλ και φυσικα απο την μη υπαρξη δευτερου ασσου..μπορει να ηταν νωρις οταν μπηκε στιλ αλλα εκανε το 19-28 30-28,απαραδεκτος...Συνεχιζουμε..η ομαδα εχει προοπτικες και απο αυτες τις ηττες μαθαινει...στοχος ειναι μια θεση στην 6αδα ωστε ν αποφυγουμε τους 2 με μειονεκτημα εδρας στην πρωτη φαση αφου οπως μας βλεπς δεν μασαμε απο δυνατες εδρες(καβαλα-παοκ-πανιωνιο)..κι ας χασαμε στα 2..συνεχως βελτιωνομαστε
Nuntius
QUOTE (SteelGandalf @ Dec 28 2011, 22:08 ) *
Πολύ θετικός ο Τσαλδάρης που αν και στο τέλος (με την προσπάθεια του 31 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα) μας κρέμασε, ήταν αυτός που όταν ήταν στον πάγκο ο Τζέιμς, τραβούσε το σκορ και κρατούσε τον Άρη στο παιχνίδι.


Και να πει κανείς πως ήταν κακή επιλογή. Ωραίο play ήταν, εύκολο λει-απ είχε αλλά αστόχησε.
magic32
QUOTE(Nuntius @ Dec 29 2011, 02:30 ) *
Και να πει κανείς πως ήταν κακή επιλογή. Ωραίο play ήταν, εύκολο λει-απ είχε αλλά αστόχησε.

στα 31 δευτερα δεν εκανε ρε συ τον τριποντο απο τα 9 μετρα?
SteelGandalf
QUOTE(magic32 @ Dec 29 2011, 13:05 ) *
στα 31 δευτερα δεν εκανε ρε συ τον τριποντο απο τα 9 μετρα?


Κι εγώ στο βιαστικό τρίποντο αναφερόμουν.

Προφανώς είχαν εντολή για γρήγορη επίθεση με σκοπό να έχουμε την τελευταία επίθεση εμείς. Δεν έλαβαν υπόψην τους όμως, μία σημαντική παράμετρο. Εκείνη την ώρα, βρισκόμασταν πίσω στο σκορ (με δύο πόντους) και με την βιαστική επίθεση (αν χανόταν, όπως και χάθηκε), θα κινδύνευες να βρεθείς με περισσότερους από δύο πόντους πίσω στο σκορ, όπως κι έγινε. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Μπορεί λοιπόν να έχεις εντολή για γρήγορη επίθεση, αλλά όχι για βιαστική και απονενοημένη, διότι η τελευταία, ως επί το πλείστον, οδηγεί σε άστοχο σουτ. Αν δεν σου "βγει" η γρήγορη, σωστή όμως, επιλογή, πρέπει να πας σε set play, έστω και αν δεν σου απομείνει άλλη επίθεση.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν το λέω τώρα, εκ του ασφαλούς, αφού έγιναν όπως έγιναν τα πράγματα. Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα ακόμη και αν έμπαινε αυτό το "τραβηγμένο" σουτ.
kolimvitis
Τα «χωριά» και η «μεγαλούπολη» Θεσσαλονίκη
http://basketplus.gr/index.php?option=com_...&Itemid=132
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.