Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΩΤΙΑ!!!!! (by Coach K)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
apkat
Για πες ρε alexmei τι πιστευεις και ας γινει πανικος..
Alexmei
προτιμώ να μην πω. Ας σοπάσω. Εδώ έχει γίνει χαμός με φίλους μου face to face. για φαντάσου εδώ τι θα γίνει που όλοι είμαστε μάγκες πίσω από το πληκτρολόγιο. peace.gif
apkat
Ρε συ οτι και να πεις μην νομιζεις οτι δε θα το χουμε σκεφτει..Υπαρχουν καποια δεδομενα εκτος και αν εχεις πληροφοριες εκ των εσω για αυτα τα θεματα οποτε δε θα επιμεινω.Αν ομως κατι τετοιο δεν ισχυει και αρα δεν θα εκθεσεις καποιον πραγματικα θα ηθελα να δω τη σκεψη σου εστω και μεσω πμ..
Alexmei
καλύτερα μέσω πμ. Αυτά που πιστεύω εκθέτουν πολλούς οπότε άστο καλύτερα... θα σου στείλω αύριο πμ γιατί τώρα δεν γίνεται.
jimol34
QUOTE(Alexmei @ Aug 26 2007, 21:55 ) *
αμα πω αυτό που πιστεύω, θα γίνει όχι της π0υ**νας αλλά πολύ χειρότερα... και μαρέσει που ρωτάς μόνο εμένα ενώ έχουν ψηφίσει άλλα 7 άτομα...

Ρωτάω εσένα επειδή το δικό σου ποστ διάβασα τελευταίο. Δε στη λέω, δε νομίζω ότι το ποστ μου είχε ειρωνικό χαρακτήρα. Είναι δικαίωμα του καθένα να πει την άποψη του,μπορείς να την πεις ελεύθερα, δε νομίζω να σε ειρωνευτεί κανείς.
Alexmei
οκ ούτε εγώ απάντησα προσβλητικά. απλά θα μπορούσες/ατε να είχατε ρωτήσει και τους υπόλοιπους που ψήφισαν... anyway.
jimol34
QUOTE(Alexmei @ Aug 26 2007, 22:27 ) *
οκ ούτε εγώ απάντησα προσβλητικά. απλά θα μπορούσες/ατε να είχατε ρωτήσει και τους υπόλοιπους που ψήφισαν... anyway.

Την ερώτηση που έκανα σε εσένα θα μπορούσε να μουν την απαντήσει και κάποιος άλλος. Στην έκανα για να κάνουμε κουβέντα. Πίστεψέ με, αυτό που σιχαίνομαι περισσότερο στο ίντερνετ, είναι οι τύποι που ειρωνεύονται και βρίζουν από το πληκτρολόγιο του σπιτιού τους, οπότε ποτέ δε θα έκανα κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι απάντησες ειρωνικά peace.gif
man10
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.
Δεν θελω να ανοιξω την τηλεοραση ξανα,ΔΕΝ ΘΕΛΩ.Την τελευταια φορα που την ανοιξα ειχαν πεθανει 62 ανθρωποι στο συνολο νομιζω...Και στην θεση τους θα μπορουσαμε να ημαστε εμεις...Και το χειροτερο ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν πεθαναν απο πυρκαγιες που μπηκαν καταλαθος,αλλα απο πυρκαγιες που μπηκαν επιτηδες...ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
Η θανατικη ποινη ειναι το λιγοτερο που αξιζει σε αυτους που βαλανε τις φωτιες...
Τωρα για το ποιος τις εβαλε?Δεν νομιζω οτι εχει αναμειξη το ΠΑΣΟΚ η οποιοδηποτε αλλο κομμα.Δεν θα τολμουσαν να κανουν κατι τετοιο,γιατι πχ αν τους πιανανε τοτε,το κομμα που θα ηταν πισω απο τους εμπρησμους,θα εφτανε στο τελος του.
Για μενα,μαλλον απο το εξωτερικο προερχεται ο εχθρος.
Η Τουρκια θα ειχε καθε λογο να κανει κατι τετοιο,καθως η φωτια ως γνωστον θα ειναι μεγαλο πληγμα στον τουρισμο μας,αλλα προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι παιζονται συμφεροντα με την παραγωγη κυριως ελιων αλλα και αλλων αγαθων...
Οι περιοχες που καταστραφηκαν ηταν φουλ στις ελιες αρα ενα μεγαλο ποσοστο της ελληνικης παραγωγης εχει καταστραφει,κατι που σημαινει οτι αυτοματα οι Ιταλοι και οι Ισπανοι αποκτουν το πανω χερι στο εμποριο ελιων και λαδιου στην περιοχη μας αλλα και ευρυτερα. Οποτε ειναι φανερο νομιζω που στρεφονται οι υποψιες μου.
Μπορει να κανω και λαθος,το πιθανοτερο ειναι να κανω λαθος,αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.

Ακουσα,οτι απο το 1860 περιπου ειναι η 3η μεγαλυτερη φωτια παγκοσμιως οταν μιλαμε για θυματα...
Ωραια...Συγχαρητηρια στους υπευθυνους.
Air Kef
Επιτελους,ενα σκεπτικο με καποια βαση και λογικη.

Εγω κολλαω οτι υπηρχε προειδοποιηση της Europoll.
rchos
εγω δεν εχω ψηφισει.θεωρω οτι ειναι το πολ λαθος τελειως.στο θεμα τον επιλογων εννοω.

απλα να πω οτι ειναι τουλαχιστον αστειο να λεμε οτι ενω καιγεται η ηλεια ας πουμε 3 μερες σημερα που μπηκαν νεες φωτιες εγινε απο οικοπεδοφαγους!δηλαδη ολο τον νομο εκαψαν οι οικοπεδοφαγοι και ηθελαν να καψουν κι αλλα?

παντως προφανως ολες οι φωτιες δεν αναψαν με τον ιδιο τροπο και για τον ιδιο λογο αλλα οι πολλες αυτες που κανουν ολη την καταστροφη εχουν συγκεκριμενο λογο που αναψαν!αν σε καποια περιοχη καποιοι εκμεταλευτηκαν την ολη κατασταση και εβαλαν την δικια τους φωτια για δικους τους λογους ειναι αλλο πραγμα!

Υ.Γ. γιατι ξαφνικα σημερα πιανονται ανθρωποι με στουπια η σκετα στουπια σε διαφορα σημεια δεν καταλαβαινω!καταλαβαινω δηλαδη αλλα...
reignman
Παιδιά, αν έχει παίξει κανείς oblivion, η αθήνα είναι τώρα σα να είσαι έξω από Oblivion gate. Αυτό που συνέβη/συμβαίνει είναι τελείως παρανοϊκό. Οποιος κατέβει και ψηφίσει κάτι εκτός από batman ή καμμένο "νινί" (εύκολα και τα δύο ως σκιτσάκια), πρέπει να 'ναι τελείως λαλάκας (και πριν λαλάκας θα 'τανε, αλλά τώρα παραγίνεται).
Κάποιον είδα να λέει πως οι πολιτικοί δεν είναι αναμεμειγμένοι και αλίμονο τα παιδιά μας κλπ δεν τα θέλουνε αυτά. Κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου. Οι πολιτικοί κι οι δημοσιογράφοι τρίβουνε τα χέρια τους με την "ανάπτυξη" και το λαυράκι που βρήκανε. Με την τρομολαγνία και τον πανικό που δημιουργείται. Απ' την πάρνηθα τσιμπήσανε μπαμ μπαμ 60 στρέμματα για επέκταση του καζίνο. Κάτι παιδιά που πήγανε και πετάξανε μπογιές στο καζίνο, τα κυνηγήσανε με πολύ περισσότερα μέσα απ' αυτά που χρησιμοποίησαν για τη φωτιά, αναλογικά. Λογικό, θα μου πεις, οι μπάτσοι είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι από τους πυροσβέστες.
Τελικά, πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος κάτι : ο εμπρηστής και όλες οι ανωμαλίες που παρουσιάζονται δεν παρουσιάζονται επειδή έτσι τους κάπνισε. Το περιβάλλον δε μαμιέται από μόνο του. Οι πόλεις δε μπουρδελιάζονται επειδή έτσι αποφάσισανε οι ίδιες. Η περίοδος που ζούμε δεν είναι σκατένια επειδή έτσι λέει η μοίρα της.
Το σύστημα που έχουμε φτιάξει για να λειτουργούμε την κοινωνία και τον κόσμο μας τα μαμάει όλα και δε θα σταματήσει αν δεν απομείνουν ένα μάτσο ερείπια. Ο εμπρηστής είναι το τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού και της λογικής του - "κάψω δάσος - χτίσω σπίτι - αναπτύξω". Οι λαλάκες που καταναλώνουν (ναι, εμείς είμαστε αυτοί, λαλάκες) απλά μαμάνε περισσότερο την κατασταση. Η τηλεόραση σας πλένει τα μυαλά.
Ας φάμε όλοι σκατά τώρα και πλημμύρες. Το οτί σκοτώθηκαν 50 άτομα είναι απλά ένα στατιστικό μέσα στη σκατοθύελλα που μαίνεται εδώ και καιρό και εντείνεται όλο και παραπάνω.
Όπως είπε κι ένας φίλος μου "Ρώτα στο δρόμο άτομα αν είναι ευχαριστημένα με τη ζωή τους και βρες τρία που να σου απαντήσουν πως στ' αλήθεια είναι. Εγώ πάντως δε βρήκα."
Όσο υποθάλπτουμε το σκατοσύστημα που μαμεί τα πάντα, τόσο θα βυθιζόμαστε στα σκατά. Διαλέχτε τι θέλετε.

ougk

Υγ. Τα πράγματα έτσι είναι. Άμα θέλετε πείτε "ναι ρε μάνγκα, δίκιο έχεις, νάισ ουάν" και μην κάνετε τίποτα, άμα θέλετε κράξτε. Τα σκατά τα βρέχει παντού.
Keyser_Soze
Εγώ πραγματικά το πιστεύω ότι είναι κομματικό.
Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε στις εκλογές και μάλιστα πολύ εύκολα. Η αναπάντεχη προκύρηξη των εκλογών τους έπιασε με τα σώβρακα κατεβασμένα και ήξεραν ότι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Έχει αρχίσει κιόλας σιγά σιγά η καραμέλα με τα ομόλογα να λιώνει αφού οι περισσότεροι ξέρουμε ότι η ΝΔ δεν έκλεψε τίποτα και είναι "καθαρή", και έτσι έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να τη χτυπήσουν. Γι' αυτό το λόγο επέλεξαν τον πιο διεστραμμένο αλλά και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Να θυσιαστούν μερικές δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει ότι ελέω κομματικών σκοπιμοτήτων χάνονται πάντοτε λίγες ή πολλές ζωές. Πιθανόν να ήθελαν και κανένα μνημείο (βλ. Ολυμπία) αλλά δεν τους έκατσε.
Απορίας άξιο, πως γίνεται ολόκληρη Κρήτη με τόσα δάση και ούτε μια φωτίτσα και ολόκληρη Πελοπόννησος κοντεύει να καεί ολοσχερώς. Αλλά τώρα που το θυμίθηκα, η Κρήτη είναι όλη "πράσινη" ενώ η Πελοπόννησος είναι "μπλε". Κάτι συμπτώσεις όμως ε;

Ξέρω ότι είναι κάφρικο τελείως αυτό και ότι ανοίγω ένα τελείως νέο θέμα αλλά ήθελα να τα πω να τα βγάλω από μέσα μου.
reignman
καλυτερα οταν γραφει ο καθενας να βγαζει τα μπλε η πρασινα γυαλακια του 68.gif
Keyser_Soze

Από όποια οπτική γουστάρει το βλέπει ο καθένας. Εγώ το βλέπω από αυτή. Εσύ μπορεί να είσαι ο αφελής που πιστεύει ότι είναι καθαρά θέμα συγκυριών και τύχης. Εγώ πάλι όχι. Και δεν είμαι κομματικοποιημένος. Απλά πιστεύω ότι αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο είναι πολύ "μεγάλο" για να θεωρήσω ότι είναι απλά μια σύμπτωση.
jimol34
QUOTE(reignman @ Aug 27 2007, 00:20 ) *

Αυτό είναι το πιο σωστό απ' όλα. Έχω βαρεθεί να ακούω κόσμο ο οποίος ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις υπερασπίζεται το κάθε κόμμα, μικρό ή μεγάλο. Αν η εκάστοτε κυβέρνηση, οι 300 βουλευτές κάθε τετραετίας, είχαν ψηφίσει κάποιο νόμο ο οποίος απαγόρευε την οικοπεδοποίηση των καμμένων δασών, τότε θα έκοβε στον κάθε οικοπεδοφάγο την όρεξη για φωτιές. Αν ακόμα και έτσι είχε συμβεί αυτή η καταστροφή, θα μπορούσαμε να μιλάμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά για ξένους εχθρούς και τρομοκρατία. Τώρα όμως, μιλώντας πάντα προσωπικά, απο τη στιγμή που τόσα χρόνια γίνονται τα ίδια, εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω τους Τούρκους ή οποιοδήποτε άλλο. Όταν αφήνεις κάτι να γίνεται συνέχεια, κάποια στιγμή αυτό θα ξεσπάσει, έτσι γίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής.

Υ.Γ: Επειδή μπορεί να φανεί ότι απαξιώνω τα πάντα, θέλω να πω πως πιστεύω ότι υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί σε όλες τις παρατάξεις. Δυστυχώς όμως είναι η μειοψηφία, στην τελική είναι δύσκολο να είσαι καλός πολιτικός.
ΥΓ2: Όλα αυτά είναι η άποψή μου, σέβομαι όλες τις διαφορετικές αποψεις που έχουν γραφτεί εδώ, στο κάτω κάτω κουβέντα κάνουμε.
rchos
δεν κρινω τα λεγομενα κανενος απλα επειδη ειμαι απο την ηλεια μονο να πω οτι ο νομος αυτος ο οποιος φαινεται να εχει την μεγαλυτερη ζημια και εκει εχουν αναψει οι περισσοτερες φωτιες απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει 'μπλε' νομος!το αντιθετο θα ελεγα.θεωρειτε απο τα κομματικα επιτελεια 'πρασινο' καστρο στην πελλοπονησο!

θελω να διευκρινησω την θεση μου.επειδη ειμαι ο πρωτος που απο προηγουμενη κιολας φωτια αυτου του καλοκαιριου ειχα αναφερθει σε φωτιες πολιτικου περιεχομενου και αιτιας πρεπει να τονισω οτι δεν εννοω οτι οι φωτιες εχουν μπει απο και με μικροκομματικες σκοπιμοτητες!εγω μιλησα για πολιτικους λογους και αιτιες!
apkat
Έχει αρχίσει κιόλας σιγά σιγά η καραμέλα με τα ομόλογα να λιώνει αφού οι περισσότεροι ξέρουμε ότι η ΝΔ δεν έκλεψε τίποτα και είναι "καθαρή", και έτσι έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να τη χτυπήσουν.

Δεν θα σχολιασω τιποτα αλλο παρα μονο αυτο..Οχι και ξερουμε ολοι οτι η νεα δημοκρατια ειναι καθαρη..Εφαγαν πολλα εκατομμυρια με αυτην την κομπινα.Ολα τα ταμεια αποδειχτηκε εν τελει οτι εμπλκεκονταν και μιλαμε για "καθαρη Ν.Δ;;

Καλο θα ταν να μην εξελιχθει το τοπικ σε μερος μικροπολιτικης αντιπαραθεσης αλλωστε εγω δεν υποστηριζω κανεναν..Σε αυτο το αισχος ολοι φταινε και δεν νομιζω να φαινεται μηδενιστικη η αποψη μου..
jimol34
Βλέπω ότι πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ έχουμε κατηγορήσει τους οπαδούς των ομάδων(που στην τελική οι περισσότεροι την πλακα μας κάνουμε) σαν ανεγκέφαλους αλλά ταυτόχρονα βγάζουμε το αγαπημένο μας κόμμα καθαρό και όλα τ' άλλα σκάρτα. Ακόμα και σε τέτοια καταστροφή.
b-R21
καλησπερα. διαβαζω πολυ καιρο το forum αλλα αυτο ειναι το 1ο ποστ μου κ πιθανοτατα κ το τελευταιο.δεν ειχα σκοπο να γραψω ποτε (καθωσ ειμαι οπαδος κολλημενοσ κ fan του ποδοσφαιρου κυριωσ,αρα δεν κολλαω εδω κ πολυ)αλλα το θεμα "καει" κ μετα απο μερικα πραγματα που διαβασα δεν κρατηθηκα να μην απαντησω.
μου προκαλει αηδια να βλεπω στην tv πολιτικατζες να βγαινουν κ να προσπαθουν να εκμεταλλευτουν την κατασταση για να κερδισουν εντυπωσεισ κ ψηφουσ. μου προκαλει αηδια να ριχνουν το μπαλακι των ευθυνων ο ενασ στον αλλον κ κανενας να μην παραδεχεται την ανυπαρξια κ ανικανοτητα του. με στεναχωρει οτι σε 3 εβδομαδεσ ολοι οι ανικανοι κ υπευθυνοι για αυτην την κατασταση θα συγκεντρωσουν το 80% των ψηφων.
για οτι γινεται ειμαστε κ εμεισ υπευθυνοι. εμεισ στηριζουμε αυτα τα λαμογια εμεισ τουσ δινουμε την εξουσια κ εμεισ 8α συνεχισουμε να την δινουμε στουσ ιδιουσ κ τουσ ιδιουσ. κ δεν φτανει που τουσ ψηφιζουμε, μερικοι βγαινουν κ να τουσ υπερασπιστουν. κ δεν μιλαω μονο για το παιδι που εγραψε εδω αλλα κ για κατι κομματοσκυλα που ενω καιγονται κ δεν υπαρχει κανεισ να τουσ βοηθησει, ενω χανουν σπιτι περιουσια κ κινδυνευει η ζωη τουσ βγαινουν στην ΤV ειτε να υπερασπιστουν την κυβερνηση ειτε να κανουν αντιπολιτευση.

στο ερωτημα τωρα δεν μπορω να απαντησω. μου φαινονται ολα παραλογα.
-οικοπεδοφαγοι. στην αττικη οκ, στον καιφα το ιδιο. στα βουνα ομωσ? τι να τα κανουν τα οικοπεδα εκει?
-πολιτικοι. εχω την χειροτερη αποψη για αυτουσ αλλα μου φαινεται αδιανοητο να καταστρεψουν την χωρα για πολιτικο οφελοσ. λετε να ειναι τοσο αδιστακτοι?
-βοσκοι? ποιοι βοσκοι, αυτοι που καηκαν τα ζωα τουσ κ δεν εχουν αυριο?
-ξενα συμφεροντα. αυτο μου φαινεται αστειο (δεν θελω να προσβαλω σε καμια περιπτωση οσουσ πιστευεται κατι τετοιο). η πελοποννησοσ κ η ευβοια δεν ειναι συνηθωσ τουριστικοσ προορισμοσ των ξενων. αν ηθελαν λοιπον να πληξουν τον τουρισμο θα χτυπαγαν αλλου. για το λαδι που ειπε ενα παιδι εχει μια λογικη αλλα μου φαινεται απιθανο ελαιοπαραγωγοι ιταλιασ η' ισπανιασ να εκαναν σχεδιο να αφανισουν την πελοπονησο για να αυξησουν τισ πωλησεισ τουσ.
υγ. sorry για το κατεβατο κ για την μορφη αλλα γραφω greeklish κ δυσκολευομαι τωρα.
soz
Επειδή έχει αναφερθεί ηδη,απλά να πω οτι η ειδοποίηση της Europol ήταν ΕΠΙΣΗΜΗ,όπως και η απάντηση του Πολύδωρα ΕΠΙΣΗΜΑ οτι ¨είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις¨.Απλά το επιβεβαιώνω κ εγω.

Δεν θα επεκταθώ,άλλωστε πολλές απο τις παραπάνω απόψεις με καλύπτουν πλήρως.Δεν έχω να προσθέσω τίποτα καινούργιο σε αυτά που έχουν πει άλλα παιδιά προηγουμένως (man10,rhcos7 και άλλοι).

Απλά ας φανταστούμε λίγο πώς νιώθει κάποιος εγκλωβισμένος απτις φλόγες που καίγεται σιγά σιγά...
Τι πρέπει να περάσαν οι συνάνθρωποί μας σε αυτήν την κόλαση.Πραγματικά ο χειρότερος θάνατος.
Μόνο που το σκέφτομαι με πιάνουν ρίγη ανατριχίλας.

Ας το σκεφτούν αυτό όσοι προσπαθήσουν να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια πάνω στις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο.

@rchos7:Το υστερόγραφό σου τα σπάει κανονικά!!Απλά,αυτά θα τα συζητήσουμε εκτενέστερα μόλις καταλαγιάσει το όλο θέμα.

PS:Ρίξε μια βροχή ρε ΠΟΥ***ΣΤΗ μου,έτσι για το γαμώτο να επαληθευτούν αυτοί που ακόμα πιστεύουν οτι υπάρχει θεός (ή αν υπάρχει κάτι τέλοσπάντω,οτι νοιάζεται έστω και λιγάκι).OYTΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ!!!!
Nobody's bigger than the game
Ωστε ξένα συμφέροντα... Τρομοκράτες; Εχθροί της Ελλάδας; Η αντιπολίτευση; Οι αναρχικοί; Ρε σεις, ξυπνάτε. Ξυπνάτε όσο είναι καιρός γιατί κάποια στιγμή το ανύπαρκτο, ανίκανο και επικίνδυνο κράτος της Ελλάδας θα κάψει και το δικό σας κονάκι, και τότε θα καταλάβετε τι εστί απώλεια. Εδώ μιλάμε για το πλέον ανίκανο κράτος σε όλο τον κόσμο. Δεν ψηφίζω (και ούτε πρόκειται ξανά να πάω...) κανένα από τα γελοία ελληνικά κόμματα. Πίστευα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ό,τι χειρότερο στη μίζα, στη διαφθορά, στην ανικανότητα. Εκανα μέγιστο λάθος...
Η Ελλάδα είναι η χώρα του ποτέ. Ποτέ μη λες ποτέ για κάτι. Ολα είναι δυνατό να συμβούν. Να καίγεται το σύμπαν και ο Βουλγαράκης να λέει πως "έπιασαν 2-3 δέντρα φωτιά". Να ζητούν βοήθεια χιλιάδες άνθρωποι και οι ανεύθυνοι να κάνουν συσκέψεις.
Ρε σεις, πήρατε χαμπάρι πότε ξύπνησαν όλοι στην κυβέρνηση; Οταν τα δελτία των 8 την Παρασκευή άρχισαν να δείχνουν τι γίνεται στην Ηλεία. Μέχρι τότε κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ αν και η φωτιές έκαιγαν από το πρωί.
Ξυπνάτε ειδικά εσείς οι νεότεροι. Αν συνεχίσετε να ασχολείστε με το πότε θα πίειτε το φραπεδάκι σας και δεν πέρνετε την κατάσταση στα χέρια σας, αργά ή γρήγορα θα σας κάψουν και εσάς. Θα σας πνίξουν σε κάποιο Σάμινα, θα σας ρίξουν από τον ουρανό σαν το αεροπλάνο της Helios θα σας εξαφανίσουν. Γι'αυτό εξαφανίστε τους εσείς πρώτα. Στείλτε τους όλους σπίτια τους. Είναι ανίκανοι, πάρτε το χαμπάρι. Παίζουν στις πλάτες του κοσμάκη για την καρέκλα του βουλευτή. ΟΛΟΙ. Μηδενός εξαιρουμένου.

Και κάτι ακόμα. Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη. Τώρα θα δείτε ακρίβεια, τώρα θα δείτε ανατιμήσεις, τώρα θα δείτε τι σημαίνει βρώμικος αέρας να αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεε
jimol34
QUOTE(soz @ Aug 27 2007, 07:23 ) *
Επειδή έχει αναφερθεί ηδη,απλά να πω οτι η ειδοποίηση της Europol ήταν ΕΠΙΣΗΜΗ,όπως και η απάντηση του Πολύδωρα ΕΠΙΣΗΜΑ οτι ¨είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις¨.Απλά το επιβεβαιώνω κ εγω.

Ερώτηση: Η ειδοποίηση της Europol είχε να κάνει με Ισλαμιστές τρομοκράτες;
soz
Nαι.

Μόλις τώρα έμαθα οτι η μητέρα με τα 4 παιδιά στην αγκαλιά που καήκαν ζωντανοί,αφήσαν πίσω στο σπίτι τον πατέρα να παλέψει με την φωτιά.Και τελικά το σπίτι έμεινα άθικτο (κ ο πατέρας επίσης).Αυτό κ αν είναι ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ...
jimol34
QUOTE(soz @ Aug 27 2007, 08:43 ) *
Nαι

Thanks. Βασικά αυτή η εκδοχή μου θυμίζει περίπτωση 11ης Σεπτεμβρίου. Και τότε μετά την επίθεση είχε ακουστεί ότι η CIA είχε προειδοποιήσει τον Μπους για τρομοκρατικό χτύπημα. Το θέμα είναι ότι τότε η Αλ Κάιντα μετά από 1-2 μέρες είχε αναλάβει την ευθύνη ενώ πριν γίνει αυτό, η Αμερική είχε δημοσιοποιήσει ότι υποπτευόταν τον Οσάμα. Το θεωρώ λίγο τραβηγμένο...
grigoris
Κατ'αρχάς να πω πως συμφωνώ απόλυτα με τα 3 σημεία που αναφέρει ο Silver8 στο ποστ του (#81).

Από 'κει και πέρα δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπήρξε κομματική σκοπιμότητα στην καταστροφή αυτή.Ποιό κόμμα θα κατέστρεφε την κοινωνική δομή τεράστιων περιοχών της χώρας (Ηλεία,Λακωνία,Μεσσηνία,Εύβοια δύσκολα θα συνέλθουν από το χτύπημα αυτό) και ουσιαστικά θα έπαιζε την ύπαρξή του κορώνα-γράμματα (γιατί αν μαθευτεί ποτέ πως π.χ. το ΠΑΣΟΚ κρύβεται από πίσω αυτομάτως παύει να υφίσταται) για να κερδίσει μια τετραετία παραπάνω?Τους έχω για διεστραμμένους και λαμόγια αλλά όχι και τόσο.

Για την ύπαρξη ξένου δακτύλου επίσης θα είμαι πολύ επιφυλακτικός χωρίς όμως να έχω ιδιαίτερο επιχείρημα σ'αυτό.Απλά είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή για να προέχεται από την Τουρκία για λόγους τουριστικούς ή από ελαιοπαραγωγούς (ειδικά αυτό το τελευταίο είναι και λίγο αστείο μέσα στις δραματικές ώρες που ζούμε).Γενικότερα δε το ότι βγαίνουν οι κυβερνώντες και μιλάνε για ασύμετρες απειλές και τρομοκρατικό δάκτυλο με κάνει δυο φορές επιφυλακτικότερο γιατί είναι η εύκολη λύση να φορτώνονται διάφορα σε έναν σκοτεινό εχθρό,σε μια αόρατη δύναμη για να καλυφθούν οι δικές τους ευθύνες.Αν μιλήσουν πιο ξεκάθαρα τότε έχει καλώς.

Για την Αττική στάνταρ έχουμε οικοπεδοφαγικές κινήσεις αν αναλογιστεί κανείς τις διεκδικήσεις διαφόρων ατόμων και φορέων επί δασικών εκτάσεων του Υμηττού,της Πεντέλης και της Πάρνηθας (παρεμπιπτόντως πάλι έβαλαν φωτιά στου Παπάγου προ ολίγου).

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο εφιάλτης αποχωρήσει (γιατί το να τον νικήσουμε έχει χαθεί σαν προοπτική,απλά θα κάψει ό,τι είναι να κάψει και θα σταματήσει από μόνη της η φωτιά) πρέπει να ξηλωθούν ΑΜΕΣΩΣ οι υπέυθυνοι για τον κακό συντονισμό και την αργοπορημένη αντίδραση (γ.γ. πολιτικής προστασίας,ηγεσία πυροσβεστικής και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος) και να μπουν στις θέσεις αυτές άνθρωποι που τουλάχιστον θα μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους,άσχετα από προσωπικές συμπάθειες.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ολυμπία που όλοι ήξεραν και φώναζαν πως θα κινδυνέψει αλλά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ στην κατεύθυνση αυτή και κοντέψαμε να γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως (και όποιος δεν το πιστεύει αυτό ας ρίξει μια ματιά στα πρωτοσέλιδα διεθνών εφημερίδων σήμερα).

Οι σκέψεις μου και η συμπαράστασή μου συνεχίζουν να πηγαίνουν στους ανθρώπους που υποφέρουν γιατί άλλοι το θέλησαν....................
soz
Γρηγόρη δεν λέμε οτι ντε και καλά έβαλαν και τις 200 φωτιές οι Τούρκοι (λέμε τώρα),αυτό έλειπε!!
Air Kef
QUOTE(soz)
PS:Ρίξε μια βροχή ρε ΠΟΥ***ΣΤΗ μου,έτσι για το γαμώτο να επαληθευτούν αυτοί που ακόμα πιστεύουν οτι υπάρχει θεός (ή αν υπάρχει κάτι τέλοσπάντω,οτι νοιάζεται έστω και λιγάκι).OYTΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ!!!!

- Για τους μοναχους που στην φωτια,εδειχναν τις εικονες των δικών Σου,πριν η φωτια καψει το μοναστηρι τους

- Για την μανα με τα 4 παιδια της

- Για τον παππου που πηγαινε με το γαιδουρακι "να κοψει τα σχοινια του" και έπρεπε να του εξηγησει καποιος ΟΤΙ ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΧΟΙΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΑΝ ΟΛΑ

- Για τον παππου που ενω ειχε φυγει με καποιους απο το χωριο του,ξεκινησε να ξανανεβει με το γαιδουρακι να παει να φερει εναν δικο του που ειχε αφησει πισω στο χωριο

- Για τους απλους πυροσβεστες,που 4 μερες τωρα παιζει να εχουν κοιμηθει συνολικα 20 ωρες,και ολη μερα παλευουν μονοι με τη λαιλαπα

Για αυτος,βρεξε,βρεξε πολυ.

Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε στις εκλογές και μάλιστα πολύ εύκολα. Η αναπάντεχη προκύρηξη των εκλογών τους έπιασε με τα σώβρακα κατεβασμένα και ήξεραν ότι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα

Δεν υπαρχει νομιζω λόγος να μην το πιστευει κάποιος αυτο,αν αυτο νομιζει.
Αυτο σημαινει βέβαια,πως και οταν το ΠΑΣΟΚ ηταν 20 χρονια κυβερνηση και πριν απο εκλογες ειχαμε τεραστιες φωτιες,οπως το 2000 ας πουμε,αυτο το εκανε η ΝΔ.

(Επισης,αναπαντεχη προκυρηξη δν καταλαβαινω απο που προκύπτει οτι ειχαμε.3 υπουργοι ειχαν πει στον Καραμανλη να κανει τις εκλογες το Μαρτη που περασε για να μην εχουν να περασουν καλοκαιρινες φωτιες πριν τις εκλογες,ενω το ΠΑΣΟΚ ζηταει εκλογές τοσον καιρο.)

peace.gif
nikefalin
Όσοι πολιτικολογείτε για πιθανά εκλογικά αίτια των εμπρησμών για οποιοδήποτε κόμμα , sorry guys , πλανάσθε.
Είναι τόσο σύνθετο το ζήτημα που το να βρίσκουμε την εύκολη εξήγηση και να λέμε όλοι "να ο αόρατος εχθρός" είναι τόσο εύκολο και άσχετο όσο το να να λέμε πως σε 10 χρόνια θα μετοικήσουμε στον Αρη.

Όλα έχουν το ρόλο τους. Διαπιστώθηκε πως ακόμα και με την πιο απλή αιτία πυρκαγιάς (π.χ., ένα τσιγάρο από αμέλεια, είτε μια οξυγονοκόλληση) η εξάπλωση της και η πορεία της όσο και η αντιμετώπιση της είναι ένα θέμα που δεν γνωρίζουμε να το αντιμετωπίζουμε σφαιρικά παρά μόνο σπασμωδικα βασιζόμενοι στη φύση , τη μορφολογία του εδάφους και τον καλό Αίολο. Ενίοτε οι ηρωισμοί κάποιων ανθρώπων στο πυροσβεστικό σώμα έχουν αποτέλεσμα. Όταν μάλιστα υπάρχουν οργανωμένες προσπάθειες εμπρησμών η τύχη είναι προδιαγεγραμμένη. Δείτε το πόστ του Morfi για το λεξιλόγιο των πυρκαγιών στο τόπικ της Πάρνηθας, είναι κυνικά επίκαιρο ,και μπήκε πριν από ένα μήνα.

Σε λίγες περιπτώσεις που αφορούν κατοικημένες αστικές περιοχές η αντιμετώπιση δείχνει να έχει στοιχεία κάποιου σχεδιασμού.
Σε κάθε περίπτωση λείπουν η πυρ-εκπαίδευση στα σχολεία, η εκπαίδευση του κοινού σε ζητήματα εκκενώσεων και γενικά έκτακτων φυσικών καταστροφών και για αυτά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. όλοι μας.

Αν η δοκιμασία και οι απίστευτες παράπλευρες απώλειες για τις πληγείσες περιοχές είναι μια φοβερά δύσκολη κατάσταση, η όποια διδαχή θα πρέπει να μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μας και όχι μόνο στα λόγια. Αύριο κιόλας η υπόλοιπη Ελλάδα πέρα από τη συνδρομή της οφείλει να διδάξει και να διδαχτεί ΑΜΕΣΑ. Ναι, να κλάψουμε, να μετρήσουμε πληγές , να δούμε πως θα θα ανακουφίστουν οι δύστυχοι αδερφοί μας αλλά να ΜΑΘΟΥΜΕ επιτέλους. Να μη δείχνουμε ανοχή σε όλες αυτές τις καταστάσεις που υποβαθμίζουν τον τρόπο ζωής μας, που υποβαθμίζουν τις αντιστάσεις μας, που υποβαθμίζουν τις άμυνες μας.
NBAer
QUOTE(Keyser_Soze @ Aug 27 2007, 03:18 ) *
Έχει αρχίσει κιόλας σιγά σιγά η καραμέλα με τα ομόλογα να λιώνει αφού οι περισσότεροι ξέρουμε ότι η ΝΔ δεν έκλεψε τίποτα και είναι "καθαρή", και έτσι έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να τη χτυπήσουν.

Αυτο το λες εσυ!
ΔΕΝ ξερουνε οι περισσοτεροι αυτο που ισχυριζεσαι οτι ξερουν.
Ισα ισα με τοσους απατεωνες πολιτικους που εχουμε, μαλλον το αντιθετο πιστευουν..... wink.gif

QUOTE(Keyser_Soze @ Aug 27 2007, 03:33 ) *
Από όποια οπτική γουστάρει το βλέπει ο καθένας. Εγώ το βλέπω από αυτή.

Ναι αλλα αν καποιος σου ζητησει το ονομα σου γιατι θελει να σε μηνυσει αφου κατηγορησες συγκεκριμενα καποιον(ΠΑΣΟΚ) για συγκεκριμενα πραγματα, θα το δωσεις.....?

Δεν μπορουμε να λεμε αεολογιες που περιλαμβανουν κατηγοριες, για συγκεκριμενα πραγματα, μεσα.....
Εκτος και αν μπορεις να τα αποδειξεις ολα αυτα που ειπες.

Εχει διαφορα το να πεις οτι γενικα οι πολιτικοι μας κλεβουν, αφου αυτο ειναι λογικο smile.gif και δεν ειναι καθολικο δηλαδη δεν το συγκεκριμενοποιεις προς καποιον πολιτικο αλλα απλα ισχυριζεσαι οτι υπαρχουν πολιτικοι που μας κλεβουν, με το να πεις οτι το ΠΑΣΟΚ εβαλε την φωτια για να μην χασει τις εκλογες.

Στο 2ο μπορει να φας μηνυση και εισαι αναγκασμενος να πεις το ονομα σου και να πας στο δικαστηριο να υποστηριξεις και να αποδειξεις την αποψη σου, αλλιως σε διαφορετικη περιπτωση αν δεν δεκτεις να δωσεις το ονομα σου, πρεπει να αποσυρεις τον ισχυρισμο σου απο το φορουμ.....

Δεν μπορω εγω να βγω και να σε κατηγορησω για εμποριο ναρκωτικων. Δεν ειναι απλα μια αποψη. Ειναι μια συγκεκριμενη κατηγορια προς συγκεκριμενο προσωπο!
Αν μου ζητησεις το ονομα μου πρεπει ή να στο δωσω για να με μηνυσεις ή να αποσυρω τους ισχυρισμους μου.

Οποτε δινεις το πληρες ονομα σου.....?
Alexmei
QUOTE(soz @ Aug 27 2007, 12:07 ) *
Γρηγόρη δεν λέμε οτι ντε και καλά έβαλαν και τις 200 φωτιές οι Τούρκοι (λέμε τώρα),αυτό έλειπε!!

γτ να βάλουν φωτιά οι Τούρκοι όταν θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν σας φένεται λίγο τραβηγμένο; Θα υπήρχε περίπτωση να βάλει κάποιος "Φανατισμένος" Τούρκος που δεν θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. Μην τρελαθούμε τώρα ότι τις έβαλαν και Τούρκοι...

Υ.Γ. Τέτοιες ώρες που περιμένεις από τα τηλεοπτικά κανάλια να οργανώσουν το κράτος, που ο κρατικός μηχανισμός παραλύει, που ακούς δεκάδες αντιπολιτευτικές λαϊκίστικες κορώνες, δεκάδες δημοσιογραφικές ζητωκραυγές για την αύξηση στον αριθμό των αδικοχαμένων και την άνοδο της τηλεθέασης, τέτοιες ώρες που οι φονικές πυρκαγιές είναι το απόλυτο τηλεοπτικό reality show, τέτοιες ώρες που προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της καταστροφής, τέτοιες ώρες που η Ελλάδα ζει τη δική της "11η Σεπτεμβρίου", τέτοιες ώρες που χάνεται κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις μια δυνατή συναισθηματική κραυγή...

ΕΛΕΟΣ!!
soz
QUOTE(Alexmei @ Aug 27 2007, 12:55 ) *
γτ να βάλουν φωτιά οι Τούρκοι όταν θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν σας φένεται λίγο τραβηγμένο; Θα υπήρχε περίπτωση να βάλει κάποιος "Φανατισμένος" Τούρκος που δεν θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. Μην τρελαθούμε τώρα ότι τις έβαλαν και Τούρκοι...

Δεν τρελαινόμαστε,απλά τα γεγονότα υπογραμμίζουμε (ειδοποίηση της europol για επικείμενη επίθεση με εμπρησμούς απο ισλαμικούς πυρήνες).
Ούτε τα σχολιάσαμε ούτε τπτ,απλά ενημέρωση για κάτι καταγεγραμμένο biggrin.gif

PS:Παιδιά,μας αρκούν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στην τηλεόραση,δεν είναι ανάγκη να τους διαβάζουμε και στο φόρουμ.Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται πολιτικό παιχνίδι πάνω στα καμμένα πτώματα.
NBAer
QUOTE(soz @ Aug 27 2007, 11:43 ) *
Ερώτηση: Η ειδοποίηση της Europol είχε να κάνει με Ισλαμιστές τρομοκράτες;

Nαι.

?? blink.gif blink.gif
Για ποιον λογο? Αυτο παραειναι παραλογο για να το καταλαβω..... ohmy.gif
soz
Δεν ξέρω τον λόγο,ούτε προσπαθώ να ερμηνεύσω την είδηση.
Απλά την μεταφέρω όπως την διάβασα/έμαθα.

Και η ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση του αρμόδιου υπουργού (guess who;) ήταν οτι είμαστε προετοιμασμένη να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή.

These are the facts.
jimol34
QUOTE(soz @ Aug 27 2007, 10:03 ) *
Δεν τρελαινόμαστε,απλά τα γεγονότα υπογραμμίζουμε (ειδοποίηση της europol για επικείμενη επίθεση με εμπρησμούς απο ισλαμικούς πυρήνες).
Ούτε τα σχολιάσαμε ούτε τπτ,απλά ενημέρωση για κάτι καταγεγραμμένο biggrin.gif
PS:Παιδιά,μας αρκούν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στην τηλεόραση,δεν είναι ανάγκη να τους διαβάζουμε και στο φόρουμ.Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται πολιτικό παιχνίδι πάνω στα καμμένα πτώματα.

Φαντάζομαι ότι η Europol μιλώντας για ισλαμικούς πυρήνες εννοούσε Αλ Κάιντα και συναφή, δε νομίζω να είπε τίποτα για Τουρκία. Είναι γνωστό ότι οι μυστικές υπηρεσίες μετά το 2001 καλλιεργούσαν μία φοβία για ισλαμιστές τρομοκράτες. Έως ένα σημείο ήταν δικαιολογημένη αλλά από κάποια στιγμή και μετά συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.
Nobody's bigger than the game
Ώραία. Βρήκαμε το θύμα. Τον kayser soze. Ο άνθρωπος έγραψε την άποψή του. Σεβαστή άσχετα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι (προσωπικά τη βρίσκω τουλάχιστον γελοία για να μην πω κατευθυνόμενη). Το να βγαίνουμε όλοι εδώ χάμω να γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας δεν είναι η λύση. Ανακυκλώνουμε τις απόψεις μας, τις διαβάζουμε, γράφουμε, γελάμε, βρίζουμε και πάει λέγοντας. Η ουσία είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πως; Μα, μαυρίζοντας όλους όσους μας μαυρίζουν την ψυχή εδώ και δεκαετίες. Οι φατρίες των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν, είναι και θα είναι αυτοί που κατασπαράζουν την Ελλάδα μας. Τη χώρα μας. Δεν λεω ψηφίστε ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΤΡΙΛΙΖΑ ή Καρατζαφέρη. Ψηφίστε ότι θέλετε. Οχι όμως αυτούς που μας κλέβουν, μας καίνε, μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Φτάνει πια. Ξυπνήστε, ειδικά οι νεότεροι, όσο είναι καιρός. Το επαναλαμβάνω. Κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική σας πόρτα ο όλεθρος και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένετε. Σταματείστε τις πολιτικές κόντρες για τους κλέφτες και τους εμπρηστές που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα. Ολοι, τα ίδια σκατά είναι. Την καρέκλα, το μηνιάτικο και την ψήφο σας (μας) θέλουν...
Alexmei
Συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλής απέστειλαν οι σέρβοι ομόλογοί τους, θέλοντας να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη για την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα.

«Δεχτείτε τα συλλυπητήρια και την συμπάθεια του σερβικού λαού και εμού προσωπικώς για την τραγωδία που έπληξε τη φίλη χώρα Ελλάδα. Συναισθανόμαστε εσάς και τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους» αναφέρει ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς στο τηλεγράφημα που απέστειλε στον κ. Παπούλια και στο οποίο δηλώνει την προθυμία της χώρας του να προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια.

«Τα ειλικρινή βαθιά συναισθήματα συμπάθειας προς το φίλο ελληνικό λαό» εξέφρασε και ο σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα σε επιστολή του προς τον κ. Καραμανλή. Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα, με οποιοδήποτε τρόπο, για να αποτραπεί η συνέχιση της τραγωδίας».

Στο μήνυμα συμπαράστασης, ο Κοστούνιτσα εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «η τραγωδία αυτή θα αποτελέσει ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η φιλία των δύο λαών όπως γινόταν συχνά στον παρελθόν κατά την διάρκεια σκληρών δοκιμασιών» και ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του σερβικού λαού και του ιδίου στις οικογένειες που θρηνούν θύματα από τις πυρκαγιές.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του βουλγαρικού κοινοβουλίου, Γκεόργκι Πίρινσκι, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τις πυρκαγιές.

Ο Πίρινσκι διαβεβαίωσε την κυρία Μπενάκη ότι η Βουλγαρία είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει την απαραίτητη ιατρική και πυροσβεστική βοήθεια στο ελληνικό κράτος.

cosmo.gr

ας ελπίσουμε το καλύτερο
leonkalf
QUOTE(Nobody's bigger than the gam @ Aug 27 2007, 13:37 ) *
Ώραία. Βρήκαμε το θύμα. Τον kayser soze. Ο άνθρωπος έγραψε την άποψή του. Σεβαστή άσχετα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι (προσωπικά τη βρίσκω τουλάχιστον γελοία για να μην πω κατευθυνόμενη). Το να βγαίνουμε όλοι εδώ χάμω να γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας δεν είναι η λύση. Ανακυκλώνουμε τις απόψεις μας, τις διαβάζουμε, γράφουμε, γελάμε, βρίζουμε και πάει λέγοντας. Η ουσία είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πως; Μα, μαυρίζοντας όλους όσους μας μαυρίζουν την ψυχή εδώ και δεκαετίες. Οι φατρίες των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν, είναι και θα είναι αυτοί που κατασπαράζουν την Ελλάδα μας. Τη χώρα μας. Δεν λεω ψηφίστε ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΤΡΙΛΙΖΑ ή Καρατζαφέρη. Ψηφίστε ότι θέλετε. Οχι όμως αυτούς που μας κλέβουν, μας καίνε, μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Φτάνει πια. Ξυπνήστε, ειδικά οι νεότεροι, όσο είναι καιρός. Το επαναλαμβάνω. Κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική σας πόρτα ο όλεθρος και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένετε. Σταματείστε τις πολιτικές κόντρες για τους κλέφτες και τους εμπρηστές που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα. Ολοι, τα ίδια σκατά είναι. Την καρέκλα, το μηνιάτικο και την ψήφο σας (μας) θέλουν...

Και ποια είναι η λύση?
Ποιος/ποιοι να κυβερνήσουν την χώρα (εκτός των 2 "μεγάλων" κομμάτων)?
Με το να λέμε έτσι γενικά "μαυρίστε τους" κλπ, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα?
Κάποιος πρέπει να κυβερνήσει, κάποια κυβέρνηση θα προκύψει. Στις εκλογές κάνουμε επιλογή για ποιον θέλουμε να κυβερνήσει. Αν πιστεύει κάποιος ότι κάποιο άλλο κόμμα θα κυβερνήσει καλύτερα, ας μας το πει. Υπάρχει όμως?
joi
Για σας και από μένα. Γενικώς δεν πολυγράφω στο forum αλλά είπα να κάνω μια εξαίρεση.

Μένω εδώ και κάποια χρόνια Σουηδία και με πονάει να βλέπω πρώτη είδηση στις Σουηδικές εφημερίδες την Αρχαία Ολυμπία να καίγεται.

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τις αιτίες γιατί δεν ξέρω. Υπάρχουν όμως και άλλα επίπεδα αντίδρασης μιας κοινωνίας απέναντι στις φωτιές. Απλά πράγματα που σώζουν ζωές.

Θα σας πω μόνο ένα πράγμα. Τα τελευταία 4 χρόνια που δουλεύω στην ίδια επιχείρηση μας έχουν περάσει 4 φορές από "fire training". Πως να σβήνουμε φωτιές με πυροσβεστήρες, πως να σώζουμε άτομα που καίγονται και πως να εκενώνουμε (πως γραφεται αυτό?) τα γραφεία μας.

Επίσης, θα ήθελα να σας θυμήσω ότι στην ιστορική κοινωνιολογία, το επίπεδο της προστασίας από πυρκαγιές (infrastructure) σε μία πόλη είναι από τα πιο σημαντικά κρητήρια όταν θέλουμε να κρίνουμε τον βαθμό urbanisation και ανάπτυξης της πόλης αυτής (ιστορικά). Αν το ίδιο ισχύει και για κράτη ολόκληρα, η Έλλάδα σε πιο επίπεδο ανάπτυξης κατατάσεται?

Κρίμα και πάλι κρίμα, πάντως.

PS. Τι να πω για τους πολιτικούς? Άντε με το καλό να δούμε ποιοί θα εκλεγούν και πάλι (και πάλι, και πάλι, και πάλι.....)
soz
Η Ηλεια καιγεται ολη. Μεσσηνια,Αρκαδια,Λακωνια,Ευβοια,και δεν ξερω και που αλλου. Οι εστιες φωτιας ειναι παααρααα πολλες,αλλα τα ΜΜε επικεντρωνονται στα μεγαλα μετωπα. Το κακο ειναι οτι υπαρχουν συνεχεια αναζοπυρωσεις..

στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας,
στο Γεράκι Λακωνίας, στον Πάρνωνα,
στους Αραχαμίτες, στην Ασέα και στο Λεοντάρι Αρκαδίας
στο Μίστρο προς Θεολόγο,
στις Φυτείες, στο Δήμο Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας,
στο Καναλάκι Δήμου Υψηλάντη στη Βοιωτία
στο Δίκορφο Δήμου Ζαγορίου στα Ιωάννινα,
στο Χάλασμα Δήμου Ανωγείου στα Ιωάννινα
στην Καρούζα του Δήμου Λειβαθίων, στην Κεφαλλονιά
στα Χανιά έναρξη νέας πυρκαγιάς

Ενημέρωση για φωτιές.Έχουμε ακόμα πολλές μέρες μπροστά μας αποτι φαίνεται...
grigoris
Soz:Εννοείται πως δεν υπάρχει μοναχά μια αιτία για τις πυρκαγιές αυτές.Απλά νομίζω πως άλλες από τις αιτίες που ακούγονται έχουν βάση,άλλες όχι και άλλες είναι τραγελαφικές.Συγκεκριμένα δε για την τρομοκρατική απειλή και την ειδοποίηση της Γιουροπόλ μετά την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχει η τάση οι καταστροφές και τα ατυχήματα παγκοσμίως να αποδίδονται σε ισλαμικούς πυρήνες,στην Αλ Κάιντα και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού.Μήπως είναι λίγο εύκολο και ανέξοδο για τον εκάστοτε κυβερνώντα το να αποδώσει αβίαστα την ευθύνη σε κάτι άπιαστο και σκοτεινό?

Όσον αφορά τα κόμματα και τις εκλογές τους ας σκεφτεί ο καθένας αν μπορεί κάτι να αλλάξει με την αέναη εναλλαγή στην εξουσία των 2 μεγάλων.Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.Η πρότασή μου για τις εκλογές αυτές (και το λέω με πλήρη συναίσθηση πιστεύοντας πως το μόνο "όπλο" που έχει ο καθένας μας με κάποια αξία είναι η ψήφος και έχοντας ψηφίσει σε όλες τις εθνικές-δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές από το '98 και μετά) είναι ΑΠΟΧΗ.Να καταλάβουν επιτέλους πως σε κάποια πράγματα υπάρχει και όριο........
jimol34
QUOTE(leonkalf @ Aug 27 2007, 11:01 ) *
Και ποια είναι η λύση?
Ποιος/ποιοι να κυβερνήσουν την χώρα (εκτός των 2 "μεγάλων" κομμάτων)?
Με το να λέμε έτσι γενικά "μαυρίστε τους" κλπ, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα?
Κάποιος πρέπει να κυβερνήσει, κάποια κυβέρνηση θα προκύψει. Στις εκλογές κάνουμε επιλογή για ποιον θέλουμε να κυβερνήσει. Αν πιστεύει κάποιος ότι κάποιο άλλο κόμμα θα κυβερνήσει καλύτερα, ας μας το πει. Υπάρχει όμως?

Όντως. Εδώ πολιτεύτηκε και η Έφη Σαρρή. Υπάρχει στο Youtube το τραγελαφικό σποτάκι της. To είδα πριν λίγο και λύθηκα στα γέλια.
Achilleas13
Hμαρτον πια με αυτες τις φωτιες.
Ποιον να πρωτοκατηγορησει κανεις.Τους ΑΛΗΤΕΣ που τις βαζουνε για να ικανοποιησουν τα διαφορα συμεφεροντα τους(οικονομικα,κοματικα....) οι τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ που δεν μπορουν τρεις μερες να οργανωθουν και να περιορισουν τη ζημια

ΕΛΕΟΣ πια με αυτη την κατασταση.Εχουμε ξεπερασει καθε οριο.
Alexmei
Στα Χανιά; Δεν σκέφτονται οι άνθρωποι; δεν κάνανε αρκετά; Γύφτοι, σκουλίκια. Κάψτε την Ελλάδα! έτσι. Να μην έχουμε οξυγώνο. Να δώ τον τουρισμό μας του χρόνου. Γύφτοι, σκουλίκια. Θάνατος στους εμπριστές. Σε λίγο θα το κάνουν και επάγγλεμα. Γύφτοι, σκουλίκια.

Υ.Γ. Γύφτοι, σκουλίκια.
NBAer
QUOTE(Alexmei @ Aug 27 2007, 14:20 ) *
Στα Χανιά; Δεν σκέφτονται οι άνθρωποι; δεν κάνανε αρκετά; Γύφτοι, σκουλίκια. Κάψτε την Ελλάδα! έτσι. Να μην έχουμε οξυγώνο.

Το οξυγονο δεν ειναι προβλημα. Δεν αποτελει καθολου προβλημα με τις πυρκαγιες αυτων των ημερων.
Άλλα ειναι τα προβληματα και μαλιστα παρα πολλα. Αλλα η μειωση του οξυγονου δεν ειναι προβλημα διοτι πολυ απλα ειναι αμελητεα....
nikefalin
QUOTE(Alexmei @ Aug 27 2007, 14:20 ) *
Στα Χανιά; Δεν σκέφτονται οι άνθρωποι; δεν κάνανε αρκετά; Γύφτοι, σκουλίκια. Κάψτε την Ελλάδα! έτσι. Να μην έχουμε οξυγώνο. Να δώ τον τουρισμό μας του χρόνου. Γύφτοι, σκουλίκια. Θάνατος στους εμπριστές. Σε λίγο θα το κάνουν και επάγγλεμα. Γύφτοι, σκουλίκια.
Υ.Γ. Γύφτοι, σκουλίκια.

Μακάρι ρε παλικάρια αυτή η οργή , αυτή η αγανάκτηση να μετατραπεί αύριο, μεθαύριο σε ενέργεια ικανή να οδηγήσει σε πραγματικές αλλαγές.
Κρατήστε αυτή τη "φλόγα" και όταν τα κανάλια σταματήσουν να δείχνουν και όταν τα αδέρφια μας θα ζητούν λύσεις. Ζητήστε από τους ανίκανους αυτούς πολιτικούς να μπει η πυροπροστάσια στα σχολεία τη χρονιά που ξεκινά και αν δεν το κάνουν μπείτε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και οργανώστε τέτοια σεμινάρια τα Σαβατοκύριακα. Υπάρχουν ένα σωρό εθελοντές πυροσβέστες που δεν θα ζητήσουν αμοιβή για να δείξουν στα παιδιά μας πως να σώζονται και να σώζουν.
Ζητήστε από τους δημάρχους αύριο κιόλας να ορίσουν ημερομηνίες ασκήσεων εκκενώσεων, αποκλείστε το δημαρχείο αν δεν κάνουν τίποτα.
Ζητήστε από τα δασαρχεία της περιοχής σας ή έστω τα πιο κοντινά οδηγίες για αναδάσωση, για αντιπλυμμηρικά έργα.
Πάρτε το "κράτος", αυτό το ανίκανο μόρφωμα στα χέρια σας με τον σωστό τρόπο.
Κρατήστε μέσα σας αυτήν την οργή και μην την αφήσετε να ξεθυμάνει.
Achilleas13
Και εχεις την εντυπωση πως θα ενδιαφερθει το κρατος ή ο δημαρχος.Εκλογες ερχονται.Αυτο τους νοιαζει τωρα.Και οταν βγουν θα τα ξεχασουν ΟΛΑ.Ουτε καν θα θυμουνται αυτες τις πυρκαγιες
Air Kef
Φετος ειμαι σιγουρος οτι θα γινουν ασκησεις για φωτια.

Το 1999,καναμε μια και μοναδικη ασκηση για σεισμο στο σχολειο.
Λιγο καιρο μετα τον σεισμο στην Αθηνα.

Τελη του 2000,μας πηγαν πρωτη και τελευταια φορα σε εναν χορο, οπου μας μιλησε ενας λιμενικος για το τι πρεπει να κανουμε και τι οχι σε ενα ναυαγιο..
Ναι,λιγους μηνες μετά το Σάμινα.

Τι λεμε τώρα...

Μακαρι,ΜΑΚΑΡΙ,αυτη η φωτια να κανει και κατι καλο.Να βαλουμε μυαλό και να βαλουμε και την ΠΡΟΛΗΨΗ στη ζωη μας.
nikefalin
QUOTE(Achilleas13 @ Aug 27 2007, 14:33 ) *
Και εχεις την εντυπωση πως θα ενδιαφερθει το κρατος ή ο δημαρχος.Εκλογες ερχονται.Αυτο τους νοιαζει τωρα.Και οταν βγουν θα τα ξεχασουν ΟΛΑ.Ουτε καν θα θυμουνται αυτες τις πυρκαγιες

Αυτό λέω...κρατήστε την οργή σας, την οργή μας και θυμήστε τους το καθήκον τους. Το να ξεχαστεί κάτι τέτοιο αφορά όλους μας...
nikefalin
Και κλασικά εδώ βαρκούλες χάνονται και τα καράβια αρμενίζουν...
Δείτε τους, χαρείτε τους, αποθεώστε τους. Λίγη ντροπή, λίγη τσίπα, λίγο συναίσθημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?

http://basketblog.gr/index.php?option=com_...5493&Itemid=116
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.