Το υψος στο μπασκετ ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα πραγματα. Καλως η κακως. Δεν μπορει κανενας να το αγνοησει η να πει κανεις το αντιθετο.
Το οτι μερικοι παιχτες οπως ειπωθηκε , σαν τον μαξι μπογκς η ουεμπ καταφεραν να παιξουν σε υψηλο επιπεδο παρα το μικρο υψος , δεν σημαινει οτι το υψος δεν παιζει τρομερο ρολο.
ναι μεν αυτοι τα καταφεραν , αλλα ηταν μεγαλη εξαιρεση.
Εγω πχ παιζω πλευ και ειμαι 1.75. Αν ημουν ψηλοτερος , εστω 185 , θα μπορουσα να κανω θαυματα με το μπασκετ που ξερω. Τωρα καλως η κακως, με 175 δεν παω πουθενα. Ειναι σκληρο, αλλα δυστηχως ειναι και αληθεια. ( βεβαια μιλαω για επαγγελματικο επιπεδο , για επιπεδο Α αθηνων πχ, η και λιγο παραπανω παιζω και ετσι, χωρις προβλημα.).
Τωρα για σενα απορω γιατι σκας. Εισαι οπως ειπες 185 και 15 χρονων. Αρα καλιστα μπορεις να πας μεχρι και 190κατι ( βεβαια μπορει και να μην ψηλωσεις και καθολου. Εγω μετα τα 15 πηρα ισως 1 ποντο ολο ολο. Γενικα ομως οι αντρες παιρνουν γυρω στους 3-5 ποντους απο τα 15 εως τα 18). Οποτε αν γινεις 190 ειναι μια χαρα υψος για πλευ . Τωρα βεβαια τριαρι δεν προκειται να παιξεις ποτε αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, το οποιο δεν νομιζω να σε πειραζει τοσο.
Η συμβουλη μου προς εσενα ειναι η εξης μιας και δεν ξερω και ποσο μπασκετ ξερεις. Απλα κανε σαν και μενα.
Απολαυσε το μπασκετ εως , τωρα που εχεις ελευθερο χρονο. Αν εχεις τα φοντα να πας για επαγγελματικο , θα φανει σε αυτα ταεπομενα δυο τρια χρονια.
Οταν εννοω απολαυσε, εννοω μην σκεφτεσαι το μελλον, και τον επαγγελματισμο. Αν ειναι να γινεις, θα φανει.
Συνχρονος συγκεντρωσου και στα μαθηματα , μιας και θεωρω οτι συνδυαζονται και τα δυο.
Εγω καταφερα να παιζω στην εφηβεια μου μπασκετ 3 ωρες τη μερα ( πολλες φορες και παραπανω) και τελικα να τελειωσω και νομικη ( μιας και αν περιμενα απο το μπασκετ να βγαλω ψωμι
![icon_drunk.gif](../style_emoticons/default/icon_drunk.gif)
)...
Οποτε μην ανχωνεσαι. Το υψος παιζει ΠΟΛΥ μεγαλο ρολο αλλα εσυ το εχεις (η τουλαχιστον λογικα θα το αποκτησεις) , οποτε μην ανχωνεσαι.
Συγκεντρωσου στο σχολειο και παιζε μπασκετ στον ελευθερο σου χρονο ( βασικα ολα τα απογευματα). Αν εχεις και ταλεντο εκτος απο υψος , μια χαρα θα τα πας.