Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αντιμέτωπος με τον αποκλεισμό ο ΠΑΟΚ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΠΑΟΚ
Warrior
bball.gif Ο Πανιωνιος εσπασε την εδρα του ΠΑΟΚ και θελει μια νικη στην Ν.Σμυρνη την αλλη
βδομαδα για να μπει στην 4αδα!
.
.
Την νίκη που δεν πέτυχε στην κανονική περίοδο πήρε ο Πανιώνιος στην Πυλαία. Οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου δεν πτοήθηκαν από το εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και με εξαιρετικό παιχνίδι για 30' επικράτησαν με 77-76 και θέλουν μία νίκη σε 2 αγώνες (αν χρειαστούν) στην έδρα τους για να περάσουν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ηγετική μορφή ο Διαμαντόπουλος, για τον Πανιώνιο, εκτός ρυθμού, παρά τους 23 π., ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, για τους Θεσσαλονικείς.

Με το πόδι..στο γκάζι ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει του αντιπάλου του με 18-7, με τον κόσμο (3.500) στο κλειστό της "Πυλαίας" να παραληρεί, με το ξεκίνημα των παικτών του Μπάνε Πρέλεβιτς.

Οι "κυανέρυθροι" δεν έδειξαν να ξαφνιάζονται από τον εντυπωσιακό ρυθμό των "ασπρόμαυρων" και τους έκλεισαν τους δρόμους για το καλάθι, στα επόμενα λεπτά. Με ένα σερί 15-0 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 22-18 και διατήρησαν το προβάδισμα των τεσσάρων πόντων μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (27-23).

Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα και με πέντε συνεχόμενους πόντους έφθασε στο +9 (32-23), με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Τελικά, αυτό το έκαναν και με έξι αναπάντητους πόντους πλησίασαν στους 3 (29-32). Οι "πάνθηρες" δεν έδειξαν διατεθειμένοι να πάνε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ και τελικά έκλεισαν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 47-39 με τον Κουλ να βοηθά στο τέλος με αρκετά δύσκολα καλάθια.
Βασικό σημείο, στο οποίο "έχτισε" την διαφορά ο Πανιώνιος ήταν τα τρίποντα (5/8) και τα ριμπάουντ (14-12) υπέρ του.

Με διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς και το κατάφερε. Ροκανίζοντας σιγά σιγά την διαφορά ο "δικέφαλος" του Βορρά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έδειξε έτοιμος να κατακτήσει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σειράς. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους Θεσσαλονικείς να έχουν το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (62-60). Το ρόλο του πρωταγωνιστή είχε πάρει ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, μιας και ο Μουλαομέροβιτς δεν είχε τις λύσεις που επιθύμούσε ο προπονητής του.

O ΠΑΟΚ προσπάθησε να "χτίσει" πάνω στην διαοφορά που είχε εξασφαλίσει, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει σημαντικό προβάδισμα. Η υπέρ του...απόσταση από τους "κυανέρυθρους" κινούνταν από 2-7 πόντους, χωρίς ωστόσο να "τρομάξει" τον αθηναϊκό σύλλογο. Πέντε λεπτά πριν την λήξη οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν στο τιμόνι της αναμέτρησης με 72-67, αλλά "κόλλησαν".

Με τους Ράικ και Οικονόμου να παίρνουν τις προσπάθειες οι παίκτες του Ιωάννου έκαναν ένα σερί 8-0 και πέρασαν με 75-72, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε με ελεύθερη βολή του Νίλσεν, έπειτα από άστοχο τρίποντο του Μουλαομέροβιτς και με το σκορ να είναι 73-75 ο Ράιτ έχασε ένα σίγουρο λέι απ. Ο "εφιάλτης" της κανονικής περιόδου, με το χαμένο σουτ του Σιγάλα (όντας ολομόναχος) δεν...ξύπνησε για τον Πανιώνιο, αφού ο Γκαγκαλούδης δεν μπόρεσε να φέρει την ομάδα του μπροστά, με ένα "τραβηγμένο" τρίποντο.

Δύο βολές του Οικονόμου έφεραν τους "κυανέρυθρους" στο +4 (77-73), με το τρίποντο του Μουλαομέροβιτς να μην είναι αρκετό για τους "μελανόλευκους", παρά μόνο για να διαμορφώσει το τελικό 76-77.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 39-47, 62-60, 76-77

ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 23 (4), Κορωνίδης, Βασιλειάδης 12 (1), Μπαλογιάννης 4, Βασιλόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 12 (2), Ταμίρ 2, Νίλσεν 15 (1), Γκργκατ 6.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας, Πετρόπουλος, Σιγάλας 10 (1), Περπέρογλου, Ράιτ 13 (1), Αγγελόπουλος 3 (1), Διαμαντόπουλος 20 (2), Οικονόμου 13 (2), Ουότσον 8, Σούλης 2, Κουλ 8

www.contra.gr

Συνέντευξη Τύπου

Πρέλιεβιτς:"Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Κρίθηκε όμως στις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα στο χαμένο κάρφωμα (σ. σ. Βασιλόπουλου). Ο Πανιώνιος εφήρμοσε άμυνα ζώνης, δόθηκε η ευκαιρία να σουτάρουμε τρίποντα. Αν έμπαιναν το παιχνίδι θα τελείωνε 15 πόντους. Δεν μπήκαν και το συγκεκριμένο γεγονός μας δημιούργησε αρνητική ψυχολογία. Με προβληματίζει το ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ και πλέον παρουσιάζουμε μια εικόνα χωρίς μυαλό και χωρίς κυκλοφορία της μπάλας. Πρέπει να δούμε που οφείλεται. Ο Γκργκατ για παράδειγμα πρέπει να παλέψει και να ζητήσει την μπάλα για να του την δώσουν. Από την άλλη, έχουμε μόνο τον Γκργκατ και όταν συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ είχαμε πρόβλημα. Η ουσία είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αν έμπαινε το κάρφωμα του Βασιλόπουλου ή το τρίποντο του Γκαγκαλούδη".

Ιωάννου:"Εχω την εντύπωση ότι η πίεση που ένιωθε ο ΠΑΟΚ λειτούργησε θετικά για εμάς. Χρησιμοποιήσαμε μια ζώνης αναμονής και είχαμε την δυνατότητα να πάμε σε πολλές κόντρα επιθέσεις και να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Το παιχνίδι όμως κρίθηκε σε τρεις φάσεις, τις οποίες νικήσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να μας κερδίσει στην έδρα μας γι` αυτό χρειάζεται συγκέντρωση και προσοχή."

bball.gif bball.gif
harris
ουυυυυ.... w00t.gif θελω να δω πως θα αντιμετωπισουν οι πανθηρες τον Γκαγκαλουδη.....
αν μπειτε στο σαιτ τους θα καταλαβετε........ shot.gif
hagi
Μπορεί να γίνει και καμιά φασαρία με τον Γκαγκαλούδη αλλά αυτό δεν θα είναι καλό για τον Πανιώνιο.

Πάντως ο Πάοκ μπορεί να κάνει το διπλό αν και είναι απρόβλεπτος..
Warrior
O ΠΑΟΚ εχει πολυ καιρο να αποδωσει καλο μπασκετ.Ειναι η ομαδα που επηρρεαστηκε
περισσοτερο απο τις διακοπες του πρωταθληματος..

Σιγουρα μπορει να κανει το διπλο..να το ξανακανει ομως??
Προσωπικα το θεωρω εξαιρετικα δυσκολο..
Basketomania
Κριμα για τον ΠΑΟΚ γιατι ειχε ξεκινησει πολυ καλα...εχει πολυ καλο συνολο αλλα η ατυχια,οι τραυματισμοι κι αυτη η φοβερη επιμονη στα τριποντα του εχει στοιχισει...
Παρολα αυτα ο Πανιωνιος ειναι απ'τις ευχαριστες εκπληξεις καθως συνηθως οι ομαδες που εχουν πανω απο 2 ''αστερια'' δυσκολα αντεχουν και κανουν τοσο καλη πορεια...Μπραβο στον Ιωαννου που καταφερε να κρατησει τις ισορροπιες..Για μενα παντως η ηγετικη μορφη του Πανιωνιου ειναι ο Γουοτσον...Κανει οτι χρειαζεται για να κερδισει η ομαδα καθε φορα...Αλλωστε μην ξεχναμε οτι προκειται για τον Mr double-double του πρωταθληματος
Warrior
O ΠΑΟΚ δεν εκανε και τις απαραιτητες προσθηκες στην πορεια της χρονιας..

Συμφωνω οτι ο Γουοτσον ειναι ο "ακρογωνιαιος λιθος" της πορειας του Πανιωνιου.
hagi
Του χρόνου πιστεύω θα είναι πιο σταθερός ο ΠΑΟΚ και θα πάρει το αίμα του πίσω..
Πάντως προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.
Warrior
Αν γινουν σωστες κινησεις το καλοκαιρι και πλαισιωθει προσεκτικα ο πολυ καλος
ελληνικος κορμος που ηδη υπαρχει..συμφωνω,σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερος.
emperor
Αν ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα (αν και μάλλον υπέγραψε με το Supersport) και στην θέση του Πρέλεβιτς που θα φύγει μάλλον πάρει αξιόλογο προπονητή και τελευταίο και ποιο σημαντικό αν τα παόκια ξενερωσουν για κάποιο λόγο από την μπάλα ίσως κάνει κάτι καλύτερο.
dizzy_fingers
Να μην διώξουν και τον Νίλσεν από τους ξένους...
Warrior
Καλος ειναι ο Νιλσεν,αλλα χρειαζεται να πλαισιωθει και με ενα βαρυ 5αρι μιας και
ειναι soft ως παικτης,γενικα οι ψηλοι του ειναι τετοιοι..
dizzy_fingers
Θα ρωτήσω τον Αυστραλό φίλο από ένα άλλο φόρουμ που με έχει πρήξει όλη τη χρονιά να του λέω την πρόοδο του Νίλσεν αν γνωρίζει κανέναν καλό ψηλό για τον ΠΑΟΚ! laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.