Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
MERLIN10
Ειμαι 19 χρονων και πλεον εδω και δυο τρεις βδομαδες πρωην αθλητης μπασκετ λογο ενος προβληματος υγειας που εντοπισα!!
Πριν λιγο καιρο εβαλα ενα holder το οποιο καταγραφει τους σφυγμους σου για ενα 48 ωρο το πρωι!Οταν πηγα να δω τα αποτελεσματα βρεθηκε οτι η καρδια μου σταματει κατα την διαρκεια το υπνο μεχρι και 11 δευτερολεπτα αρκετες φορες!Εφυγα αμεσως για παρακολουθηση σε νοσοκομειο οπου επειτα μετα απο αρκετες μερες και αρκετες εξετασεις μου διαγνωστηκε οτι εχω φλεβοκομβικη βραδυκαρδια!!Αυτο το γνωριζα ηδη δεν γνωριζα ομως οτι αυτη επειδηνωθηκε λογο του αθλητισμου!Ο γιατρος μου ειπε οτι θα μου εβαζε βηματοδοτη αλλα λογο του οτι ειμαι νεος ακομα εφυγα απο εκει για να το ψαξω λιγο περρισοτερο!!Παρακαλω αν καποιος εχει ακουσει καποιο παρομοιο περιστατικο ας το γραψει σε αυτο το τοπικ!!

Υ.Γ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΟΚ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

συγνωμη αν εκανα καποια λαθη στο κειμενο απο την βιασυνη μου καπου ηθελα να γραψω το πολυ και εγραψα το πρωι
Air and King
Kουραγιο!!
Η καρδια δεν ειναι παιξε-γελασε και πρεπει να το προσεξεις!Απο την στιγμη που εχεις προβλημα θα πρεπει να κοιταξεις τον ευατο σου!
Σιγουρα καταλαβαινω οτι ο Αθλητισμος ειναι σημαντικο κομματι στην ζωη μας αλλα πανω απο ολα προεχει η υγεια μας που θα μας βοηθησει να πετυχουμε στην ζωη μας!

Δυστυχως δεν εχω ακουσει κατι παρομοιο με αυτο!Αλλα κανε μια βολτα και στο διαδυκτιο ισως βρεις κατι που να εχει σχεση με αυτο που αντιμετωπιζεις!

Καλο κουραγιο και ολα θα πανε καλα!
Εισαι πολυ νεος ακομα και μην απογοητευεσαι!Ο αθλητσιμος ειναι σημαντικος αλλα εχεις και αλλα πραγματα να κανεις στην ζωη σου!
MERLIN10
εχω κανει αρκετες βολτες στο διαδυκτιο και δεν μπορεσα να βρω τιποτα ουσιαστικο!!!!!
Tapanic
Τι είναι φλεβοκομβική ταχυκαρδία;
Φυσιολογικά ο φλεβόκομβος βηματοδοτεί την καρδιά με συχνότητα από 50-100 παλμούς ανά λεπτό. Εάν η συχνότητα υπερβεί τους 100 παλμούς ανά λεπτό τότε μιλάμε για φλεβοκομβική ταχυκαρδία.



Ποια τα αιτία της φλεβοκομβικής ταχυκαρδίας;
Σωματική άσκηση.

Άγχος, φόβος

Επώδυνες καταστάσεις.

Φάρμακα.

Πυρετός

Υπερθυρεοειδισμός.

Αναιμία.

Καρδιακή ανεπάρκεια

Πως γίνεται η διάγνωση της φλεβοκομβικής ταχυκαρδίας;
Με το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Ποια η θεραπεία της φλεβοκομβικής ταχυκαρδίας;
Πρώτα καταπολεμάμε το αίτιο που την προκαλεί. Εάν είναι έντονη μπορεί να χορηγηθεί β-αναστολέας.

Φλεβοκομβική βραδυκαρδία
Τι είναι φλεβοκομβική βραδυκαρδία;
Φυσιολογικά ο φλεβόκομβος βηματοδοτεί την καρδιά με συχνότητα από 50-100 παλμούς ανά λεπτό. Εάν η συχνότητα κατεβεί κάτω από 50 παλμούς ανά λεπτό τότε μιλάμε για φλεβοκομβική βραδυκαρδία.



Ποια τα αίτια της φλεβοκομβικής βραδυκαρδίας;
Βλάβη του φλεβόκομβου, κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο νοσούντος φλεβόκομβου και εμφανίζεται συχνότερα σε ηλικιωμένα άτομα.

Φάρμακα, ιδιαίτερα οι β-αναστολείς, λόγω της ευρείας χρήσης αυτών για την θεραπεία της στεφανιαίας νόσου και της αρτηριακής υπέρτασης.

Υποθυρεοειδισμός.

Σε αθλητές.

Στην διάρκεια του ύπνου.

Πως γίνεται η διάγνωση της φλεβοκομβική βραδυκαρδίας;
Με το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Σε μερικές περιπτώσεις που η διάγνωση δεν γίνεται με το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα τίθεται Holter καρδιάς.

Ποια η θεραπεία της φλεβοκομβική βραδυκαρδίας;
Πρώτα καταπολεμάμε το αίτιο που την προκαλεί.

Εάν επιμένει και ο πάσχων έχει συμπτώματα όπως ζάλη η λιποθυμικά επεισόδια τίθεται καρδιακός βηματοδότης.

Φλεβοκομβική παύση
Πρόκειται για αδυναμία του φλεβοκόμβου να παράγει ερέθισμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ασυστολίας και ο κίνδυνος θανάτου. Η διάγνωση γίνεται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα και το Holter καρδιάς 24ωρου

Κολποκοιλιακός αποκλεισμός
Τι είναι κολποκοιλιακός αποκλεισμός;
Όπως έχουμε αναφέρει φυσιολογικά οι παλμοί της καρδιάς προέρχονται από τον φλεβοκόμβο ο οποίος βηματοδοτεί την καρδιά με 50-100 παλμούς ανά λεπτό. Μετά τον φλεβοκομβο το ερέθισμα μέσω του ερεθισματαγωγού συστήματος κατευθύνεται προς τις κοιλίες

Εάν παρουσιαστεί βλάβη σε κάποιο σημείο του ερεθισματαγωγικού συστήματος με αποτέλεσμα μείωση ή διακοπή της αγωγής η κατάσταση αυτή λέγεται κολποκοιλιακός αποκλεισμός. Συνέπεια αυτού είναι να εμφανισθεί βραδυκαρδία η ασύστολα από την οποία και κινδυνεύει ο άρρωστος.





1ου Βαθμού Κολποκοιλιακός Αποκλεισμός





2ου Βαθμού Κολποκοιλιακός Αποκλεισμός





3ου Βαθμού Κολποκοιλιακός Αποκλεισμός




Πόσοι τύποι υπάρχουν;
Η βλάβη συνήθως είναι στον κολποκοιλιακό κόμβο η δεμάτιο του His.

Υπάρχουν 3 βαθμοί σοβαρότητας των κολποκοιλιακού αποκλεισμού:

1ου βαθμού: Στο ηλεκτροκαρδιογράφημα καταγράφεται παράταση του PR διαστήματος.

2ου βαθμού: Τα περισσότερα ερεθίσματα περνούν στις κοιλίες αλλά ορισμένα χάνονται.

3ου βαθμού ή πλήρης: Κανένα ερέθισμα δεν περνά στις κοιλίες.

Αίτια – Κλινική σημασία
Ο πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός συνήθως είναι επίκτητος και σε λίγες περιπτώσεις συγγενής. Ο επίκτητος αποκλεισμός πιο συχνά οφείλεται σε χρόνιες εκφυλιστικές αλλοιώσεις του δεματίου του His και των σκελών του (νόσος του Lenegre) για το λόγο αυτό προ της εγκαταστάσεώς του, το ΗΚΓ πολλές φορές δείχνει διαταραχές αγωγής του ερεθίσματος τύπου μονοδεσμικού (π.χ. αποκλεισμό δεξιού σκέλους) ή διδεσμικού αποκλεισμού ή διαταραχές αγωγής Mobitz I. Ο χρόνιος αυτός πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός αποτελεί κλασική ένδειξη τοποθέτησης τεχνητού βηματοδότη.

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι μια δεύτερη και όχι σπάνια αιτία πλήρους κολποκοιλιακού αποκλεισμού. Εδώ το έμφραγμα συνηθέστερα είναι κατώτερο, συχνά το κέντρο διαφυγής βρίσκεται ψηλά προς τον κολποκοιλιακό κόμβο, ο δε αποκλεισμός κατά κανόνα είναι παροδικός. Προ της εγκαταστάσεως αυτού του αποκλεισμού το ΗΚΓ μπορεί να δείξει 2ου βαθμού κολποκοιλιακό αποκλεισμό, συνηθέστερα δε περιόδους του φαινομένου Wenckenbach. Συνιστάται προσωρινή τεχνητή βηματοδότηση εάν τα κοιλιακά συμπλέγματα QRS είναι διευρυσμένα, αραιά, κάτω από 38-40/λ, ιδίως όταν συνυπάρχει αρτηριακή υπόταση ή έχει συμβεί συγκοπτική κρίση.

Αλλοτε ο πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του προσθίου τοιχώματος. Εδώ η διαταραχή της αγωγής οφείλεται σε βλάβη των σκελών του συστήματος αγωγής του His από την εκτεταμένη μυοκαρδιακή προσβολή. Για το λόγο αυτό η πρόγνωση είναι βαρυτάτη, ακόμη και εάν τοποθετηθεί ο ενδεικνυόμενος τεχνητός βηματοδότης. Στο πρόσθιο έμφραγμα, προ της εγκαταστάσεως του πλήρους κολποκοιλιακού αποκλεισμού, το ΗΚΓ μπορεί να δείξει αποκλεισμό του σκέλους του δεματίου του His ή διαταραχές αγωγής Mobitz II.

Ο επίκτητος πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός συνήθως χαρακτηρίζεται από κέντρο διαφυγής που βρίσκεται ψηλά προς το δεμάτιο του His και τον κολποκοιλιακό κόμβο. Τούτο αποτελείται από αυτοματικά κύτταρα με βηματοδοτική σταθερότητα και συχνότητα εκπομπής σχετικά υψηλή, 40-50/λή μεγαλύτερη. Τα συμπλέγματα QRS δεν είναι διευρυσμένα. Ο συγγενής κολποκοιλιακός αποκλεισμός σπανίως εκδηλώνεται με συγκοπτικές κρίσεις ή άλλα συμπτώματα, αλλά παρ’ όλα αυτά, είναι φρόνιμο να εμφυτεύεται μόνιμος βηματοδότης, επειδή σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου.



Πως γίνεται η διάγνωση;
Κλινική εικόνα
Σε πλήρη κολποκοιλιακό αποκλεισμό με σταθερή καρδιακή συχνότητα, 35-40/λ ή μεγαλύτερη, συχνά οι ασθενείς δεν έχουν συμπτώματα. Ομως μπορεί ορισμένοι εξ' αυτών να εμφανίσουν εκδηλώσεις καρδιακής ανεπάρκειας (δύσπνοια κ.ά.), εγκεφαλικής ισχαιμίας (ζάλη, αδυναμία) ή και στεφανιαίας ανεπάρκειας εάν συνυπάρχουν αποφρακτικές βλάβες των στεφανιαίων αρτηριών.

Στους περισσότερους ασθενείς η καρδιακή συχνότητα είναι ασταθής και εμφανίζονται κρίσεις Adams-Stokes. Οι κρίσεις αυτές είναι συγκοπτικές, οφείλονται σε ισχαιμία του εγκεφάλου και χαρακτηρίζονται από απώλεια συνειδήσεως, ωχρότητα του προσώπου και, εάν διαρκούν άνω των 15 sec, κυάνωση, βαθειά ρεγχώδη αναπνοή και σπασμούς. Συγκοπτικές κρίσεις που διαρκούν πάνω από 60 sec είναι συνήθως θανατηφόρες, εκτός εάν γίνει καρδιακή ανάνηψη.

Η τελική διάγνωση γίνεται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα εάν η βλάβη είναι μόνιμη, και με το Holter εάν εμφανίζεται παροδικά και διαλειπόντως.

Ποια η θεραπεία;
Ο πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός θεραπεύεται με τεχνητή βηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια κρίσεως Adams-Stokes επιφέρονται μερικά ισχυρά κτυπήματα στην προκάρδια χώρα και εάν με αυτά δεν επανέλθει η καρδιακή λειτουργία γίνεται καρδιακή ανάνηψη, δηλαδή τεχνητή αναπνοή «στόμα με στόμα» σε συνδυασμό με εξωτερικές μαλάξεις. Εάν το ΗΚΓ έχει εικόνα κοιλιακής μαρμαρυγής γίνεται απινίδωση με ηλεκτρικό shock. Γίνεται ενδοφλέβια έγχυση διαλύματος ισοπροτερενόλης (5 φύσιγγες των 0,2 mg μέσα σε 250 ml δεξτρόζης 5% σε ρυθμό 15-20 σταγόνες το λεπτό).

Καρδιακή ανάνηψη συνεχίζεται μέχρι να επανέλθει καρδιακή λειτουργία και στη συνέχεια γίνεται τεχνητή βηματοδότηση της καρδιάς. Μερικές φορές η τεχνητή βηματοδότηση γίνεται ενώ συνεχίζεται η καρδιακή ανάνηψη.

Εάν ο ασθενής με χρόνιο πλήρη κολποκοιλιακό αποκλεισμό αρνείται να υποβληθεί σε τεχνητή βηματοδότηση της καρδιάς, χορηγείται ισοπροτερενόλη (isuprel) σε υπογλώσσια δισκία 5-20 mg κάθε 2-6 ώρες. Το φάρμακο αυτό έχει θετική ινότροπη ενέργεια, διευκολύνει την κολποκοιλιακή αγωγιμότητα, ελαττώνει τις περιφερικές αντιστάσεις και σταθεροποιεί έκτοπο ιδιοκοιλιακό κέντρο που βρίσκεται πλησιέστερα προς τον κολποκοιλιακό κόμβο καιέχει σχετικά υψηλότερη συχνότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις πλήρους κολποκοιλιακού αποκλεισμού, π.χ. κατά την οξεία φάση του εμφράγματος, χορηγείται και ατροπίνη σε δόση 0,5-1 mg ενδοφλεβίως ή ενδομυϊκώς ή και από το στόμα κάθε 6-8 ώρες. Η ατροπίνη έχει παρασυμπαθητικολυτική ενέργεια και διευκολύνει την κολποκοιλιακή αγωγιμότητα

Έκτακτες κολπικές συστολές
Εάν εμφανιστεί ένα έκτακτο ερέθισμα, προερχόμενο από τους κόλπους, που διεγείρει την καρδιά πριν το αναμενόμενο φυσιολογικό ερέθισμα του φλεβόκομβου, τότε η διέγερση αυτή της καρδιάς ονομάζεται έκτακτη (πρόωρη) κολπική συστολή.



Οι έκτακτες αυτές μπορεί να είναι αραιές η συχνές. Εάν εμφανίζεται συνεχεία μια φυσιολογική συστολή και μια έκτακτη μιλάμε για διδυμία, δυο φυσιολογικές και μια έκτακτη για τρίδυμα.

Εάν εμφανίζονται δυο μαζί για ζεύγος, από τρεις και πάνω μαζί για ριπή έκτακτων κολπικών συστολών. Οι ριπές συνήθως προαναγγέλλουν την αποδιοργάνωση των κόλπων και την εγκατάσταση κολπικής μαρμαρυγής.

Η διάγνωση γίνεται με το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα και εάν χρειάζεται με το Holter ρυθμού καρδιάς.

Κολπική μαρμαρυγή
Παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία
Όπως έχουμε αναφέρει φυσιολογικά οι παλμοί της καρδιάς προέρχονται από τον φλεβόκομβο ο οποίος βηματοδοτεί την καρδιά με 50-100 παλμούς ανά λεπτό

Εάν από κάποια αιτία την βηματοδότης την αναλάβουν αλλά κέντρα εκτός του φλεβόκομβου, τα οποία βρίσκονται στο επίπεδο των κόλπων εμφανίζεται αρρυθμία που ονομάζεται παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία.





Ποιοι οι μηχανισμοί της παροξυσμικής υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας;
Αυτοματικό κέντρο: Ένα κομμάτι κολπικού μυοκαρδίου παράγει παλμούς με συχνότητα μεγαλύτερη του φλεβόκομβου, και αναλαμβάνει την βηματοδότης της καρδιάς με γρήγορο ρυθμό.

Επανείσοδος: Το φυσιολογικό ερέθισμα λόγω παθολογικής αγωγής κάνει ταχύ κύκλο μέσα στον κολποκοιλιακό κόμβο με αποτέλεσμα ταχεία βηματοδότης της καρδιάς.

Επανείσοδος από παραπληρωματικό δεμάτιο: Το φυσιολογικό ερέθισμα λόγω ύπαρξης (κανονικά δεν υπάρχει) παραπληρωματικού δεματίου κάνει ταχύ κύκλο μεταξύ κολποκοιλιακού κόμβου και παραπληρωματικού δεματίου και συντηρεί μια ταχυκαρδία που ονομάζεται κολποκοιλιακή ταχυκαρδία. Φυσιολογικά οι κόλποι και οι κοιλίες επικοινωνούν ηλεκτρικά μόνο μέσω του κολποκοιλιακού κόμβου. Το παραπληρωματικό δεμάτιο είναι νησίδα μυοκαρδιακού αγώγιμου ιστού, που βραχυκυκλώνει κόλπους και κοιλίες. Τα άτομα που έχουν αυτό το επιπλέον δεμάτιο λέμε ότι έχουν σύνδρομο Wolff-Parkinson-White

Ποια τα αίτια της παροξυσμικής υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας
Εμφανίζεται σε φυσιολογικές όσο και σε πάσχουσες καρδιές.

Η αυτοματική κολπική ταχυκαρδία εμφανίζεται σε οργανική καρδιοπάθεια, ενώ οι ταχυκαρδίες από επανείσοδο σε άτομα χωρίς οργανική καρδιακή πάθηση.

Πως εκδηλώνεται η παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία;
Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια έναρξη, διαρκεί λεπτά, ώρες, η ημέρες και αιφνίδια σταματάει. Η Καρδιά πάλλεται με μεγάλη συχνότητα που κυμαίνεται μεταξύ 150-250 σφίξεις ανά λεπτό.

Εάν εμφανίζεται σε έδαφος οργανικής καρδιοπάθειας μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια η υπόταση
MERLIN10
Στο απλο καρδιογραφημα δεν φαινεται σχεδον τιποτα στους αθλητες και οι περισσοτεροι γιατροι αν δουν μια απλη βραδυκαρδια το θεωρουν φυσιολογικο γιατι αθλησαι!!Οποτε χρειαζεται HOLDER για να εισαι σιγουρος 100%
kostas for ever basket
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟPIC ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΝΩΔΕΣ ΕΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ.ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΣΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ 10 ΜΕΡΕΣ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ 'Η ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΣΑΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ).ΕΠΙΣΗΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
MERLIN10
παιδια προς ενημερωση τελικα δνε την γλυτψσα και εβαλα βηματοδοτη!!!δνε ξερουν αν το προβλημα μου ειναι επικνδυνο η οχι οποτε μου ειπαν να το κανω για ασφαλεια!!απο εκει και περα μου ειπαν οτι μπορω να συνεχισω το μπασκετ!!ξερει κανεις καμια περιπτωση που να παιζει καποιοσ μπασκετ με βηματοδοτη?????
ZEUS
Γιά βηματοδότη τώρα φίλε δεν έχω ακούσει τίποτα, ξέρω γιά έναν Αμερικανό παίκτη, λευκό, που έπαιζε στους Milwaukee Bucks? Είχε έντονο πρόβλημα διαβήτη που σε ένα σημείο σχεδόν τον σκότωσε. Τώρα όμως βρήκε τρόπο και το ρυθμίζει και παίζει κανονικά. Είναι επίσης ένας Σλοβένος παίκτης μπάσκετ (που παίζει και στην Εθνική Σλοβενίας τώρα), Ζούπαν στο επώνυμο, που έχει μερική κώφωση. Είναι όμως εξαιρετικός παίκτης που δεν δείχνει να έχει καμία δυσκολία να παίζει. Γιά το δικό σου το θέμα τι σου είπαν οι γιατροί ακριβώς ότι μπορείς να ξαναπαίξεις μπάσκετ; χαλαρά να παίζεις μόνο; ή κανονικά σε πρωτάθλημα;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.