Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λογοι Αποτυχιας
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2
traveller
QUOTE(nirvana @ Mar 22 2008, 12:03 ) *
Με άλλα λόγια μια ομάδα που ψάχνεται και κυρίως μια ομάδα που δεν χαίρεται να παίζει μπάσκετ. Αυτό το ξαναλέω γιατί από την αρχή τη σεζόν μέχρι τώρα, δεν είδα ποτέ την ομάδα να ευχαριστιέται το μπάσκετ που παίζει. Ακόμη και σε εκείνη την 120άρα με κάποιους γάλλους, η ομάδα φαινόταν, όχι να χαίρεται το μπάσκετ που έπαιζε αλλά, απλώς να επιβεβαιώνει την αλαζονεία της.
Λείπει η χαρά από τον ΠΑΟ ― αυτό είναι το κυριότερο προβλημά του― και γι αυτό πιστεύω την κύρια ευθύνη την έχει ο Σάρας. Όχι προσωπικά (δεν έχω τίποτα με τον παίκτη σαν μονάδα, ίσα ίσα) αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους, με το «ύφος», το ψυχολογία της ομάδας γενικότερα.

Βλέπω τον Ολυμπιακό στα τελευταία παιχνίδια. Ναι, ο Ολυμπιακός έχει βρει τη χαρά στο μπάσκετ με τον Γιαννάκη. Δεν ξέρω μέσα από τι διαδικασίες μπορεί να προέλθει αυτή η χαρά, η ομαδική και ενωτική ατμόσφαιρα, αλλά ξέρω ότι ο Σάρας ήταν καταλύτης για την έλειψη ευχαρίστησης στα παιχνίδια με τον ΠΑΟ. Μια προσωπικότητα που ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από το σύνολο της ομάδας, ποτέ δεν μπήκε στην οικογένεια και ταυτόχρονα ήθελε να έχει και έναν ηγετικό ρόλο και μάλιστα με τον ΔΔ να υποχωρεί σε αυτόν τον ηγετικό ρόλο, όχι μόνο από πλευράς χαρακτήρα αλλά και από πλευράς οικονομικής επένδυσης. Δεν είναι δυνατόν τη μια χρονιά να ανανεώνεις τον ΔΔ στη μέση της περιόδου με 1.7 (δίνοντάς τα περισσότερα από κάθε άλλο παίχτη στον ΠΑΟ) και να του αναθέτεις το ρόλο του ηγέτη, τον ρόλο του προσώπου γύρω από το οποίο θα χτιστεί η ομάδα, να βασίζεσαι γι αυτό στο γεγονός ότι έχει την πλήρη αποδοχή των συμπαικτών του ― και την επόμενη χρονιά να δίνει σε κάποιον 3.5 ή 4 δεν ξέρω και μάλιστα για την ίδια θέση και ίσως για τον ίδιο ρόλο. Έχεις έτσι καταστρέψει όλες τις ισορροπίες, όλη την οικογενειακή και φιλική και ομαδική ατμόσφαιρα, και έχεις πάρει τη χαρά από το παιχνίδι.
Εγώ αυτή τη χαρά και το «σαν μια γροθιά» θέλω να δω πάλι στον ΠΑΟ (κάτι που δεν έχω δει καθόλου φέτος και που για μένα φοβάμαι ότι είναι προμήνυμα αποτυχίας σε όλους τους στόχους) και που αυτόν τον καιρό το βλέπω με τον Ολυμπιακό.

Φοβόμουν πριν τον αγώνα με τη Σιένα, έτρεμα πριν τον αγώνα με την Παρτιζάν. Δεν πέσαμε ηρωικά στο ματς με την Παρτιζάν. Κάτι τριποντάκια στο τέλος άστοχα που άφησαν τη γεύση μιας αποτυχημένης μ....ας.
Ε όχι: και πιο αδύνατος να ήταν ο ΠΑΟ από αυτές τις ομάδες (με τα διάφορα προβλήματα στις θέσεις κλπ), δεν θα δημιουργούσε αυτό το συναίσθημα αν ήξερες ότι θα πήγαιναν να «πέσουν» όλοι μαζί, έχοντας δώσει τα πάντα (αυτό δηλαδή που περιμένεις ότι θα γίνει με τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚ).



+1

Ωραίο πόστ, όλα τα λεφτά 41.gif



Υ.Γ Ε , όχι και να θάψουμε την ομάδα ρε παιδιά. Όποιος αποπειραθεί να το κάνει αυτό είναι εκτός από αγνώμων , και άσχετος!
George_12ISL
Ωραίες λοιπόν οι αναλύσεις, αλλά εγώ θα γράψω και κάτι καινούργιο.
Πέρα από τις κακές εμφανίσεις της ομάδας, θεωρώ πως σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας τύχη! Τι εννοώ τώρα; Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του στην πρώτη φάση και μετά η κλήρωση ήταν η χειρότερη δυνατή. Έπεσε με την καλύτερη ομάδα του δευτέρου ομίλου δυναμικότητας (Σιένα), την καλύτερη του τρίτου (Εφές) και αν όχι την καλύτερη του τετάρτου (Παρτίζαν), τουλάχιστον με την ομάδα που δεν του ταίριαζε καθόλου. Είδα αυτήν την ομάδα στο ΟΑΚΑ και μου έκανε εντύπωση η πληθώρα ψηλών της.
Βέβαια σημαντικός είναι ο ρόλος και των τραυματισμών, καθώς και της μη προσαρμογής παικτών στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας (Σάρας, Σπανούλης). Τελευταία νομίζω ότι αρχίζουν να προσαρμόζονται κάπως, αλλά θα πάρει μερικές εβδομάδες ακόμα.
Aristofanis
Η επιστροφή του Σπανούλη και η μεγαλή μεταγραφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έφεραν ξάνα τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης αλλά ούτε καν στα προημιτελικά της Euroleague. Οι αιτίες είναι πολλές αλλά κατά βάση ο κακός μεταγραφικός σχεδιάσμος ήταν το αποτέλεσμα αυτής της αποτύχιας.

Η φύγη του Σισκαούσκας ήταν ένα πλήγμα για τον Παναθηναϊκό αφού ο Ομπράντοβιτς δεν κατάφερε να καλύψει το κένο. Ο Winston είναι ένας καλός Αμερικάνος αλλά όχι Σισκάουσκας. Και ο Παναθηναϊκός όταν πήρε τα Ευρωπαϊκα Πρωταθλήματα είχε πάντα ένα μέγαλο small forward. Και όταν ο βασικός small forward της ομάδας πάιζει 13 λέπτα μέσο όρο στο top-16 δείχνει πόσο γύμνος είναι φέτος ο Παναθηναϊκός σε αυτή την θέση.

Η παραμονή του Τομάσεβιτς ήταν κάκιστη επιλογή αφού λόγω ηλικίας και τραυματισμών δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Και για ακόμα μια χρονιά πάλι υπήρχε κενό στους ψήλους. Ο Μπατιστ αναγκαζόταν να παίζει σέντερ και ο τραυματισμός του Τσαρτσαρή άφησε τον Παναθηναϊκό πολύ άδυναμο στους ψηλούς. Κακή χρονιά και ο Ντικούδης που δύσκολα θα παραμείνει του χρόνου (λήγει το συμβόλαιο του). Και από την άλλη ο βασικός του αντίπαλος ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος με ψηλά κορμιά (Μπουρούσης, Τσακαλίδης, Τζάκσον, Μαυροκεφαλίδης).

Επίσης, η συνύπαρξη Σάρας με την υπόλοιπη ομάδα δεν είναι και πολύ καλή αλλά όσο και να κατηγόρεις τον Λιθουανό στο ματς της χρονιάς με την Παρτιζάν ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να σουτάρει στο τέλος και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Οι υπόλοιποι που ήταν; Μια περιφέρεια που αρκετές φορές δεν έχει σύστημα και είναι στάσιμη, μια ομάδα που έχει 30.8% στα τρίποντα στο top-16, μια περιφέρεια που την περικλύει ο υπέρτατος εγωκεντρισμός των παικτών και όχι η ομαδικότητα.

Τι εικόνα δείχνει ο φετινός Παναθηναϊκό τελικα; Χωρίς την περιβόητη επιθετική άμυνα, χωρίς παίκτες να παίζουν ψύχη, χωρίς παίκτες να πέφτουν κάτω και να κυνηγάνε χαμένες μπαλιές, χωρίς συστήματα στην επίθεση αλλα αντίθετα ο καθένας να κάνει ότι θέλει , με αδυναμία σε ριμπάουντ και στην θέση τρία και τέλος την επιμονήτου Ζοτς να πάιζει με 4 κοντούς χωρίς ουσία ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο σωστό δρόμο.
nicolicius
Εγω αυτο που ξερω ειναι πως αν ο Σαρουνας ηταν σε μια ομαδα που θα ειχε τον ρολο ηγετη που εχει συνηθισει ολα τα χρονια θα εκανε θαυματα.. Πιστευω στον Ζοτς και ξερω πως συντομα θα τον βαλει για τα καλα στο πνευμα της ομαδας.
Θεωρω κομβικο σημειο την ηττα απ την Εφες στο 1ο παιχνιδι. Η αδυναμια στην ρακετα ειναι εμφανεστατη και σιγουρα ο Ζοτς θα καταλαβει επιτελους πως χωρις ψηλο ρισκαρει πολλα.
Ο Περπερογλου μπορει να καλυψει την θεση 3 επαξια. Νομιζω πως με δουλεια θα γινει πολυ καλος παικτης.
Και το νταμπλ καλο ειναι ομως μην τα θελουμε ολα δικα μας rolleyes.gif
nicolicius
QUOTE(Aristofanis @ Mar 29 2008, 10:57 ) *
αλλά όσο και να κατηγόρεις τον Λιθουανό στο ματς της χρονιάς με την Παρτιζάν ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να σουτάρει στο τέλος και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Οι υπόλοιποι που ήταν;


Παλι καλα που βρεθηκε καποιος να το πει κ αυτο γιατι οι περισσοτεροι τον θαβουν. Να σημειωσω πως και στο παιχνιδι στη Σιενα εκανε καλη εμφανιση.

Παντως πιστευω πως με εναν καλο ψηλο στην ρακετα η ομαδα θα λειτουργησει πολυ καλυτερα.
losers can win
Με σειρά σημασίας οι 4 λόγοι της φετινής αποτυχίας για εμένα :

1.Ελλιπής δουλειά το καλοκαίρι. Είμαι σίγουρος ότι η ανικανότητα να εφαρμόσουμε ένα ρημάδι σύστημα στην επίθεση οφείλεται στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Κάτι πήγε στραβά εκείνη την περίοδο, ίσως παρασύρθηκαν απο την ελευση Σαρας ή από τα παιχνίδια στην αμερική ή απλώς ο ζοτς δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

2. Φυγή Σισκαουσκας και ελλιπης αντικατάσταση του. Βλέποντας τα ματς ΟΣΦΠ-ΤΣΣΚΑ θυμηθηκα για τι τεράστιο παίκτη προκειται, μας έλειψε πολυ η ψυχραιμία του σε κρισιμα σημεία

3. Τραυματισμοί τσαρτσαρή-τομασεβιτς. Ολοι βλέπουμε πόσο έλειψε ο σαρτσαρης, ένας παικτης που κάνει τα πάντα αλλά εγώ θεωρώ πολύ σημαντική και την απουσία του τομασεβιτς κυρίως λόγω της ψυχραιμίας και του ''μυαλωμένου'' παιχνιδιού του

4. Μέτρια με κακή σεζον για το Μητσάρα

5. Ελάχιστος χρόνος συμμετοχής του μπετσιροβιτς. Χωρίς να είναι κάποιος εξαιτερικός παίκτης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμος επιθετικά και μου φάινεται οτι θα επρεπε να πάρει περισσοτερο χρόνο, ιδίως όταν κολλούσαμε επιθετικά
Rondo
Μπορώ να πω πως διαφωνώ 100% με το τόπικ γενικότερα διότι όσους παικταράδες και να έχεις δεν έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο ότι θα είσαι στο φάιναλ φορ...Αν χάσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, τότε θα μιλάμε για αποτυχημένη χρονιά...Για την αποτυχία που είχε στην Ευρωλίγκα η ομάδα μπορούμε να μιλάμε, όχι όμως και για αποτυχημένη χρονιά γενικότερα...Αυτός που ΔΕΝ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι σίγουρα ο Σάρας...
j-kidd13
Θα συμφωνησω απολυτα με τον rondo...απλα εχουμε συνηθισει καθε χρονο σε επιτυχιες και ο αποκλεισμος απο τους 8 μας εκατσε λιγακι στο λαιμο.Ο παναθηναικος δεν ειναι καταδικασμενος να συμμετεχει ισοβια στο final 4 ουτε και να κατακτα συνεχεια την ευρωλιγκα.Απλα εγινε μια κακη χρονια στην ευρωπη μετα απομια ακρως επιτυχημενη.Εξ αλλου το πρωταθλημα ειναι ακομα σε εξελιξη οποτε δεν μπορουμε-τουλαχιστον ακομα-να μιλαμε για αποτυχημενη χρονια.Επισης συμφωνω με ενα παλιοτερο τοπικ ενος φιλου σχετικα με την φυγη του Δ.Παπαδοπουλου...μεγιστη απωλεια στην προετοιμασια των αγωνων,αφου δεν θυμαμαι καποιο ματς που να περιοριστηκε ο αντιπαλος σταρ.
Rondo
QUOTE(j-kidd13 @ Apr 23 2008, 13:56 ) *
Θα συμφωνησω απολυτα με τον rondo...απλα εχουμε συνηθισει καθε χρονο σε επιτυχιες και ο αποκλεισμος απο τους 8 μας εκατσε λιγακι στο λαιμο.Ο παναθηναικος δεν ειναι καταδικασμενος να συμμετεχει ισοβια στο final 4 ουτε και να κατακτα συνεχεια την ευρωλιγκα.Απλα εγινε μια κακη χρονια στην ευρωπη μετα απομια ακρως επιτυχημενη.Εξ αλλου το πρωταθλημα ειναι ακομα σε εξελιξη οποτε δεν μπορουμε-τουλαχιστον ακομα-να μιλαμε για αποτυχημενη χρονια.Επισης συμφωνω με ενα παλιοτερο τοπικ ενος φιλου σχετικα με την φυγη του Δ.Παπαδοπουλου...μεγιστη απωλεια στην προετοιμασια των αγωνων,αφου δεν θυμαμαι καποιο ματς που να περιοριστηκε ο αντιπαλος σταρ.

Συμφωνώ για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο...
losers can win
Παιδιά η χρονιά είναι αποτυχημένη ,ακόμη και αν το σηκώσουμε με απολυτο sweep, για δύο λόγους

Α. Δεν περάσαμε καν στους 8 της ευρωλιγκα
Β. Δεν αποδώσαμε ωραίο μπάσκετ ουτε για ένα (1) ρημαδιασμένο παιχνίδι

Δεν είναι θέμα συνήθειας η καλή πορεία στην ευρώπη αλλα οταν η ομάδα με το μεγαλύτερο μπατζετ έχει τετοια εικόνα , όπως στη φαση των 16, τότε είναι σίγουρο πως αποτύχαμε και δεν υπάρχουν δικαιολογίες



υ.γ. πρωτάθλημα δεν παιρνουμε που να χτυπιόμαστε κάτω, οπότε η χρονιά είναι σίγουρα αποτυχημένη tongue.gif tongue.gif
NBAer
QUOTE(losers can win @ Apr 23 2008, 21:04 ) *
Β. Δεν αποδώσαμε ωραίο μπάσκετ ουτε για ένα (1) ρημαδιασμένο παιχνίδι

Ξεχνατε. Πολυ ευκολα ξεχνατε και ισοπεδωνετε τα παντα. biggrin.gif

Ξεχνας τις συνεχεις 100αρες στην 1η φαση της ευρωλιγκας? Ξεχνας το ματς στην Γαλλια οπου ρεζιλεψατε την πρωταθλητρια τους?


Οσο για το αν η χρονια θα ειναι επιτυχημενη ή οχι ακομη και με sweep, και εγω πιστευω οτι δεν ειναι επιτυχημενη και μαλιστα και εγω πιστευω οτι οχι μονο αυτο, αλλα οπως τα λες ειναι και αποτυχημενη.

Παντως ο ΠΑΟ θελει μια μινι ανανεωση 2-3 παικτων για του χρονου(να φυγουν 2-3 να ερθουν 2-3) αλλιως δεν τον βλεπω καλα. Και ψηλο! Εναν ψηλο οπωσδηποτε.....
red pyramid88
QUOTE(Rondo @ Apr 23 2008, 12:20 ) *
Αυτός που ΔΕΝ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι σίγουρα ο Σάρας...


Μια χαρά ευθύνη έχει. Ειδικά σε κρίσιμους αγώνες πήρε παράλογες προσπάθειες (δεν παίζεις πια NBA παλικάρι) που στο τέλος κόστισαν έντονα. Αδύνατο να μην φταίει ένας παίκτης ποκαι ώρα είναι μέσα και βασικό στέλεχος της ομάδας θεωρείται.
losers can win
@ΝΒΑer, δεν υπάρχει ομάδα Ροαν.-
Αλλά έχεις δίκιο ότι αυτό που έγραψα ήταν λάθος. Οταν αναφέρομαι σε ωραίο μπασκετ φυσικά δεν έχω στο μυαλό μου παιχνιδια με τη Ροαν ή τη Λάρισα αλλά παιχνίδια όπου ο παναθηναικος απέναντι σε ομάδες επιπέδου έκανε επιδειξη μπασκετ, ''μάγεψε'' μες το γήπεδο.
Για να είμαι πιο σαφής, αυτό που δεν είδαμε φέτος ήταν παιχνίδια όπως π.χ. τα περσινα με Εφες και Μπαρτσελονα στο οακα στη φάση των 16, όπου έβγαινε ο κόσμος από το γήπεδο εκστασιασμένος. Αυτά ήταν παιχνίδια που ο ΠΑΟ δεν ''παιζόταν'' σε άμυνα και επίθεση, δεν άφηνε κανένα περιθώριο στον αντιπαλο. Τέτοια ματς δεν είχαμε φέτος 68.gif 68.gif
lakersdynasty
QUOTE(red pyramid88 @ Apr 23 2008, 21:20 ) *
Μια χαρά ευθύνη έχει. Ειδικά σε κρίσιμους αγώνες πήρε παράλογες προσπάθειες (δεν παίζεις πια NBA παλικάρι) που στο τέλος κόστισαν έντονα. Αδύνατο να μην φταίει ένας παίκτης ποκαι ώρα είναι μέσα και βασικό στέλεχος της ομάδας θεωρείται.


Οταν η ομαδα σου κανει "παραλογες" επιθεσεις και τα παντα πανε σταρβα ειναι λιγο απιθανο να δι8ασωθει ενας παικτης που φετος ηρθε στην ομαδα.

Επισης αν δεις την φετινη χρονια, παρα πολλες φορες ο Σαρας ηταν πρωτος σκορερ μεχρι προσφατα οταν η ομαδα δεν τα πηγαινε καλα επιθετικα στο συνολο της. Με λιγα λογια ενας Σαρας η Σπανουλης η Τσαρτσαρης δεν φερνει την ανοιξη αλλα ουτε και τον χειμωνα.

Μινι ανανεωση ψηλων θελουμε...η οποια θα περιεχει πανω απο εναν ψηλο εννοειται!
vastravoud
Ναι, αυτό είναι αλήθεια.

Πέρσι υπήρχε η αίσθηση της κυριαρχίας, ότι μπορούσαμε να ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ κάτω οποιαδήποτε υπολογίσιμη ομάδα και να χάσουμε μονο όταν ήθελε ο Ζοτς. Φέτος σε κανένα σημείο δε φάνηκε κάτι τέτοιο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.