Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κύπελλο
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pierce
ΑΕΛ-ΑΕΚ: 60-74


Η ΑΕΚ επικράτησε με 74-60 εκτός έδρας της ΑΕΛ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Οι "κιτρινόμαυροι" ουσιαστικά στηρίχτηκαν στην καλή τους άμυνα (ο Ταπούτος έκανε εξαιρετική δουλειά στο μαρκάρισμα του Κλιμαβίτσιους κι ο Τσάμης έβγαλε τη... γλώσσα στον Παπανικολόπουλο) και χάρις σε δύο σερί τρίποντα απέναντι στη ζώνη των γηπεδούχων ξέφυγαν στο σκορ.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε όταν το 47-48 έγινε 47-54 χάρις στα τρίποντα των Σι και Βασίλιεβιτς. Στο τέταρτο δεκέλεπτο η διαφορά ξεπέρασε τους 10 πόντους και έμεινε σε αυτά τα επίπεδα με αποτέλεσμα το τελικό 74-60.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 12' τραυματίστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου, που υπέστη θλάση στους προσαγωγούς.

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Τινγκ 7 (1), Κλιμαβίτσιους 8, Κολώκας 2, Παπανικολόπουλος 10 (2), Κις 12 (1), Αγγελακόπουλος 5 (1), Τσέρανιτς 11, Παπαχρήστος 5 (1).

ΑΕΚ (Αγγελος Κορωνιός): Μπάρλος 4, Λι 2, Κυρίτσης 3 (1), Ουέσον 8 (1), Χατζής 18 (2), Βασίλιεβιτς 7 (1), Ταπούτος 9, Σι 13 (2), Τσάμης 2.

Ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε ο Άγγελος Κορωνιός, σύμφωνα με δηλώσεις του, μετά τη νίκη της ΑΕΚ, επί της ΑΕΛ, για το Κύπελλο Ελλάδας.


"Φάνηκε ότι και οι δύο ομάδες είναι φορτωμένες από την προετοιμασία και δεν είναι έτοιμες. Ωστόσο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, η ΑΕΛ μας πήρε κάποια ριμπάουντ με αποτέλεσμα να μην έχουμε ρυθμό και να φορτωθούμε με άγχος. Όλα αυτά όμως τα διορθώσαμε στην επανάληψη αλλά χρειάζεται δουλειά και υπομονή ακόμη".

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των ηττημένων, Κώστας Πιλαφίδης, είπε: "Είχαμε δύσκολο έργο κόντρα σε μία ομάδα με ένα ρόστερ υψηλού επίπεδου και έτσι ανταποκριθήκαμε μόνο για ένα διάστημα, ενώ δεν είχαμε την πολυτέλεια να ξεκουράσουμε παίκτες. Το στοιχείο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσαμε την συγκέντρωσή μας στην άμυνα.

Αρνητικό για μας δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά το ότι δεν ακολουθήσαμε την τακτική μας σε όλο το διάστημα του αγώνα".

"Υπάρχει πάντως δικαιολογία και αυτή είναι ότι διαθέτουμε παίκτες που ήρθαν από διαφορετικά πρωταθλήματα και θα πρέπει να βρούμε την χημεία μας και να έχουμε διάρκεια. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και σίγουρα θα βελτιωθούμε".

www.sport24.gr
Pierce
κερδισαμε τον κολοσσο 62-67 και περασαμε στον 3 γυρο του κυπελλου που θα παιξουμε με τον ΑΓΟΡ. απο οτι μαρτυρα το σκορ θα πρεπει να κερδισαμε αρκετα δυσκολα....
Pierce
Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας του Ρεθύμνου με 84-78 στην παράταση (κ.α. 70-70) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σάσα Βασίλιεβιτς σημείωσε τους 19 τελευταίους πόντους για την Ένωση.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 34-20 λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ, ωστόσο, επανήλθε και με ένα σερί 14-0 ισοφάρισε την αναμέτρηση στην ολοκλήρωση του δευτέρου δεκαλέπτου.

Στην επανάληψη ο αγώνας ήταν ντέρμπι με την κρητική ομάδα να πλησιάζει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί όμως ο Σάσα Βασίλιεβιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με πέντε συνεχόμενους πόντους, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (70-70). Το σόου του Σέρβου συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η Ένωση πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.


www.sport24.gr

o βασιλιεβιτς εκανε το ματς της ζωης του αποψε! το οτι γυρισαμε ματς απο το -14 ειναι θετικοτατο . το οτι φτασαμε στο -14 ειναι το ανησυχητικο..
συγχαρητηρια στην ομαδα για την προκριση στους 8 .αντε με μια καλη κληρωση τωρα.
reth1
Πέρασε η ΑΕΚ από το Ρέθυμνο σε ενα εκπληκτικό ματς που οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Βασίλιεβιτς ήταν όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ και ήταν ο άνθρωπος που με απόλυτη ευστοχία στα τελευταία λεπτά πήρε μόνος του το ματς. Από την άλλη ο ΑΓΟΡ με εκπληκτικό Ζούζα, Μακρή, Καραποστόλου και Γκαγκαλούδη προηγήθηκε μέχρι και 14 πόντους στα μέσα του β' δεκάλεπτου. Το ημίχρονο, το τρίτο 10λεπτο αλλά και το κανονικό ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η ΑΕΚ προήγηθηκε με παραπάνω από 2 πόντους για πρωτη φορα στην παράταση.

Από την ΑΕΚ κορυφαίος ο Βασίλιεβιτς, ο Ταπούτος και ο Weasson μόνο αμυντικά. Πολύ καλός και ο Τσάμης (
δεν τον είχα ξαναδεί). Κακός ο Χατζής, μέτριος ο Μπάρλος, ο Pearson, o Lee & o Κυρίτσης ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Σιούτης ότι μπορούσε έκανε (δηλαδή όχι πολλά πλέον)...


Υ.Γ. Δεν ξέρω αν ο Παπανικολάου και κανάς σέντερ μπορεί να αλλάξει δραματικά την ομάδα αλλά σίγουρα δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο η ΑΕΚ σήμερα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.