Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Online αγορές (ebay, amazon κλπ)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τεχνολογία και www
KobeBryant
Ενδιαφερομαι να κανω καποιες αγορες απο τον ιντερνετ και συγκεκριμενα απο το ebay ξερει κανεις που να εχει παρει απο εκει, η να γνωριζει να μου εξηγησει πως λειτουργει το ολο συστημα με λογαριασμους εξοδα αποστολης κλπ??
sihainas
Κατ'αρχάς θες paypal...πάντα μα πάντα στις αγορές μέσω ebay χρησιμοποιείς paypal γιατί είναι το πιο ασφαλές και αν γίνει καμιά βλακεία θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω...

Δεύτερον εγώ προτιμώ το αγγλικό ebay καθώς αν και είναι ακριβότερο από το αμερικάνικο δεν πρόκειτε να σε σταματήσουν και να σου κόψουν τον κ@#$ στο τελωνείο

Όσον αφορά τα έξοδα αποστολής... είναι ανάλογα με το τι θα πάρεις και πάντα αναγράφονται στη σελίδα του προιόντος...

Last but not least... πάντα να κοιτάς το feedback του κάθε πωλητή... και το αναλυτικό (μην μένεις μόνο σε ένα ποσοστό που σου γράφει...να κοιτάς και γιατί κάποιος μπορεί να μην έμεινε ικανοποιημένος)

Αυτά... εγώ στις λίγες φορές που έχω ψωνίσει δεν συνάντησα κανένα απολύτως πρόβλημα... wink.gif
KobeBryant
Το ebay εχει και αυτο τελωνιο? Στο τελωνιο πληρωνεις αναλογα ποσα παρεις? π.χ. αν παρω παπουτσια και καμια μπλουζα ποσο περιπου θα πληρωσω?
sihainas
Τελωνείο πληρώνεις μόνο αν:

1. Αγοράσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και
2. Οι αγορές σου ξεπερνούν τα 40 Δολλάρια (δεν είμαι σίγουρος για το ακριβές ποσό αλλά κάπου τόσο είναι νομίζω)

Τώρα για το πόσα θα πληρώσεις... η κατάσταση είναι λίγο περίεργη απ'ότι έχω ακούσει χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία... διάβασε αν θες αυτό το άρθρο που τα λέει αρκετά αναλυτικά...

http://www.odontiatriki.gr/arxeio2/e-shops.htm
KobeBryant
Thanks Sihainas. Μαλλον ετσι οπως το διαβαζω θα αγορασω απο ευρωπαικο e-shop. Κανα αλλο καλο εκτος απο το ebay ξερετε?
dizzy_fingers
O Thiago Splitter ξαναχτυπά! tongue.gif
Έκανα split τα τελευταία ποστ και δημιούργησα νέο τόπικ για τις online αγορές καθώς είναι πιθανό να απασχολεί περισσότερους από τους 2-3 που έγραψαν μέχρι στιγμής εδώ.
Προσωπικά, όταν αγοράσω το eee 900 θα το κάνω μέσω ίντερνετ καθώς δεν παίζει να έρθει έγκαιρα στην ελλάδα, οπότε θα χρειαστώ τα φώτα σας τότε.

Λοιπόν, KobeBryant το μόνο αξιόλογο online μαγαζί που ξέρω εκτός του ebay είναι το amazon.
Αν θέλεις ηλεκτρονικά είδη και κινητά, το clove.co.uk απ'όσο ξέρω είναι γνωστό.
sihainas
Αρκετά γνωστό είναι και το technikdirekt.de... όμως δεν έχω πάρει τίποτα ακόμα από κει...
klearxos
Σκεφτομαι να παρω ενα καινουργιο pc.
Δεν εχω υψηλες απαιτησεις μιας και το μηχανημα το εχω για τη δουλεια που εχει minimun req., για downloading, καμια ταινια και για κανενα strategy παιχνιδι(το διευκρινιζω γιατι εχω την εντυπωση οτι τα περισσοτερα δεν θελουν πολυ ισχυρα μηχανηματα)

Βρηκα στο ebay ενα με 235 λιρες + εξοδα αποστολης.
Intel core duo στα 4000 Μhz
4gb ddr2 ram
500 gb σκληρο
nvidia 8500 gt sli 1024 mb καρτα γραφικων.

Τι λετε?
jois21
oxi 69.gif
SlobodaN
Εbay παραγγέλνω ΝΒΑ collectibles αβέρτα. Και γρήγορο και αξιόπιστο. Απο amazon παρήγγειλα για μία φίλη μου τον Μαϊο το Top Gun σε dvd. Aκόμα δεν έχει έρθει, μάλλον θα μας το φέρει ο Κρουζ.
Fetisov
Ψωνισα αρκετες φορες απο Amazon (εννοειται απο Amazon.co.uk) και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος. Στην Αγγλια μου τα εφερναν σε 2 μερες ενω στην Αθηνα σε μου τα εφεραν στην πορτα μου σε 3 μερες! 77.gif

Τιπ: Υπαρχει και το amazon.de (νομιζω υπαρχει και Γαλλικο), οποτε καλο ειναι το ιδιο προιον να το τσεκαρουμε και στα δυο και αναλογα να παραγγειλουμε. Γιατι το λεω? Τσεκαρα το προιον και στο co.uk και στο .de, ενω λοιπον οι Αγγλοι το ειχαν 50% φθηνοτερα, μου εστειλαν το προιον απο την Γερμανια! Τις περισσοτερες φορες η αποστολη γινεται (σχεδον) δωρεαν.

Το Αγγλικο play.com παραδιδει δωρεαν σε ολη την Ευρωπη με αρκετα καλες τιμες.

Μερικα Αμερικανικα σαιτ σου ταχυδρομουν το προιον με την ενδειξη 'Δωρο', οποτε δεν πληρωνεις φορο.

Καποιος γνωστος παραγγειλε μνημες για το λαπτοπ του μεσω ebay απο Αμερικη και πληρωσε +50 ευρω στο τελωνειο και τελικα του βγηκε ακριβοτερα απ'οτι θα το παιρνε σε καταστημα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.