Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελλάδα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Eurobasket 2017
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Gkos
QUOTE (RipCity @ Sep 11 2017, 10:18 ) *
Εγω προσωπικα θυμαμαι τον Ματσβαν να σηκωνει τα χερια στο Θεο και να λεει τι αλλο να κανω πια για να τον κοψω!

Γι αυτο ειπα οτι ειναι η δικια μου ιστορια οπως την θυμαμαι smile.gif
(Ενα χρονο μετα με Σλουκα βασικο το πηραμε στην Αμαλιαδα wink.gif )
ggrilik
QUOTE (Nuntius @ Sep 11 2017, 06:54 ) *
Ποιες δηλώσεις ρε παιδιά? Θα λάβουμε υπόψιν τι λένε Λιθουανοί προπονητές που δεν σχετίζεται με την εθνική τους ομάδα? Για ποιο λόγο? Έχετε δει ποτέ κάποιον αντίπαλο μας στο ποδόσφαιρο να λαμβάνει υπόψιν τι λέει ο Αλέφαντος?

Δεν θεωρώ πως μας κάνει καλό να προσπαθήσουμε να το παίξουμε θιγμένοι.

Kάποιος Λιθουανός (όχι ο Αντομάϊτης, και δεν ξέρω αν ήταν στο τεχνικό επιτελείο ή άσχετος ) είπε περίπου πως η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα αλλά βλέπει προβάδισμα στην Λιθουανία γιατί η Ελλάδα υστερεί στον προπονητή καθώς ο Μίσσας έρχεται απ το γυναικείο.

Ίσως κακώς το είπε καθως δεν είναι politically correct, αλλά βασικά είπε αυτό που ειπώθηκε κατα κόρον στην Ελλάδα. Αλλά όχι. Κριτική σε μας μπορούμε να κάνουμε μόνο εμείς. Που να λεγε πως Μπουρού και Παπατζάν είναι αργοί στο πνρ. Κήρυξη πολέμου.

Δυστυχώς είναι αυτό που λέω κατα καιρούς, ο ελληνικός λαός υφίσταται εδώ και δεκαετίες ένα ανηλεές conditioning απο τα ΜΜΕ (και τα κρατικά) και τύπους σαν τον Ιωάννου, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε σκυλί Παβλόφ. Του πατάς κουμπί και αντιδρά συναισθηματικά - χωρίς καμία λογική.

πάλι είμαι offtopic.gif
basket72
QUOTE (ggrilik @ Sep 11 2017, 13:21 ) *
Kάποιος Λιθουανός (όχι ο Αντομάϊτης, και δεν ξέρω αν ήταν στο τεχνικό επιτελείο ή άσχετος ) είπε περίπου πως η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα αλλά βλέπει προβάδισμα στην Λιθουανία γιατί η Ελλάδα υστερεί στον προπονητή καθώς ο Μίσσας έρχεται απ το γυναικείο.

"Φυσικά, όμως, έχουν έναν αδύνατο σημείο: Την θέση του προπονητή. Και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό".
Το σημείο όπου ξεπερνάει τα όρια του πολιτικά ορθού ο λιθουανός προπονητής, Πατσέσας που να σημειώσω ότι δεν είναι μέρος του προπονητικού επτελείου της Εθνικής Λιθουανίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προκάλεσε τη συσπείρωση της εθνικής μας, κάτι που δήλωσε και ο Αγραβάνης, σε μια γρήγορη ματιά που έριξα προ ολίγου. Νομίζω ότι όντως έπαιξαν το ρόλο τους οι δηλώσεις αυτές και προφανώς ήταν άστοχες κι άκαιρες.

koostas
και χαζες ηταν, αφου ο λιθουανος προπονητης ηταν επισης μυρωδιας...

εντελως απροετοιμαστη ομαδα, με σουπερ υπεροπλια στους ψηλους να τους εχει να βαρανε τριποντα την ημερα που ειχαν 20% ευστοχια
ggrilik
QUOTE (basket72 @ Sep 11 2017, 13:40 ) *
"Φυσικά, όμως, έχουν έναν αδύνατο σημείο: Την θέση του προπονητή. Και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό".
Το σημείο όπου ξεπερνάει τα όρια του πολιτικά ορθού ο λιθουανός προπονητής, Πατσέσας που να σημειώσω ότι δεν είναι μέρος του προπονητικού επτελείου της Εθνικής Λιθουανίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προκάλεσε τη συσπείρωση της εθνικής μας, κάτι που δήλωσε και ο Αγραβάνης, σε μια γρήγορη ματιά που έριξα προ ολίγου. Νομίζω ότι όντως έπαιξαν το ρόλο τους οι δηλώσεις αυτές και προφανώς ήταν άστοχες κι άκαιρες.

Βλέπω τσίμπησες μια χαρά.

Μα αυτό δεν φωνάζανε πολλοί εδώ στην Ελλάδα? Ο Λιθουανός που το είπε ποιός ήταν ξέρεις? Ποιός τον ρώτησε ξέρεις? Τι είχαν πει μεταξύ τους οφ ρεκορντ, ξέρεις? Εγώ δεν ξέρω.

Τώρα το τι συσπείρωσε και τι δεν συσπείρωσε, επέτρεψέ μου να μην το συνάγω απο "συνέντευξη" παίκτη προς την ΕΟΚ ούτε απο τις απαντήσεις του (αφελούς θέλω να ελπίζω) Μίσσα σε κατευθυντικές ερωτήσεις...

Επίσης αφού κατα ΕΡΤ και κατά τον Ιωάννου (που μονίμως οδηγάει τις απαντήσεις) η αρνητική κριτική κι η μίρλα συσπειρώνει, στο επόμενο ευρωμπάσκετ να ετοιμάσουμε και γιαούρτια. Να βάλουμε υπογείως και μερικούς άσχετους Ισπανούς να μας πουν άχρηστους...

'Ολα αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με επαγγελματισμό ούτε με αθλητική νοοτροπία αλλά με αρρωστημένη "τροφή" για τις μάζες. Προσωπικά με κάνουν και ντρέπομαι.

Υ,Γ. Σιγά που ξεπερνάει όρια του πολιτικά ορθού. Μπάσκετ είναι, δεν είναι συνομιλίες διπλωμάτων. Θα γίνουν και άστοχες και άκαιρες δηλώσεις, χέ@@@@κε η φοράδα στ αλώνι.
basket72
QUOTE (ggrilik @ Sep 11 2017, 14:53 ) *

Μα αυτό δεν φωνάζανε πολλοί εδώ στην Ελλάδα? Ο Λιθουανός που το είπε ποιός ήταν ξέρεις? Ποιός τον ρώτησε ξέρεις? Τι είχαν πει μεταξύ τους οφ ρεκορντ, ξέρεις? Εγώ δεν ξέρω.

Τώρα το τι συσπείρωσε και τι δεν συσπείρωσε, επέτρεψέ μου να μην το συνάγω απο "συνέντευξη" παίκτη προς την ΕΟΚ ούτε απο τις απαντήσεις του (αφελούς θέλω να ελπίζω) Μίσσα σε κατευθυντικές ερωτήσεις...

Επίσης αφού κατα ΕΡΤ και κατά τον Ιωάννου (που μονίμως οδηγάει τις απαντήσεις) η αρνητική κριτική κι η μίρλα συσπειρώνει, στο επόμενο ευρωμπάσκετ να ετοιμάσουμε και γιαούρτια. Να βάλουμε υπογείως και μερικούς άσχετους Ισπανούς να μας πουν άχρηστους...

'Ολα αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με επαγγελματισμό ούτε με αθλητική νοοτροπία αλλά με αρρωστημένη "τροφή" για τις μάζες. Προσωπικά με κάνουν και ντρέπομαι.

Υ,Γ. Σιγά που ξεπερνάει όρια του πολιτικά ορθού. Μπάσκετ είναι, δεν είναι συνομιλίες διπλωμάτων. Θα γίνουν και άστοχες και άκαιρες δηλώσεις, χέ@@@@κε η φοράδα στ αλώνι.

¨Οπως σου απάντησα και πιο πριν, ούτε τσίμπησα ούτε θιγμένος ένιωσα. Ίσως να μην διάβασες αυτό που σου απάντησα σε πρώτη φάση.
Σε δεύτερη φάση κι αφού κάθησα να ψάξω λίγο τις δηλώσεις κλπ. παρέθεσα κομμάτι του Πατσέσας, που λέει κάτι παραπάνω από όσα παρέθεσες εσύ πριν. Έτσι για ο σωστό του πράγματος.
Οι άστοχες κι άκαιρες δηλώσεις είναι το ίδιο με την τοποθέτηση σου περί πολιτικά ορθού. Επειδή εμπεριέχει τον "πολιτικό" δεν σημαίνει ότι αναφέρεται μονάχα σε περιπτώσεις που άπτονται πολιτικής.
Στο αρρωστημένο κλίμα που αναφέρεις όπου όλα τα πράττουμε εμείς καλώς κι οι άλλοι λάθος, έχω τοποθετηθεί πολλάκις σε διάφορα σχόλια μου, αποφεύγοντας πάντως δηλώσεις περί μάζας και σανού. Καλό μας μεσημέρι.

fatboy
QUOTE(ggrilik @ Sep 11 2017, 14:53 ) *

Δε μίλησε μόνο ο Πατσέτσας υποτιμητικά, είχε και μία δευτεράντζα έναν Ουρμπόνας αλλά κανείς δεν ανήκει στην ομοσπονδιακή ομάδα. Θα ήταν τραγικό αν κάποιος ομοσπονδιακός μιλούσε έτσι.

Προσωπικά θεωρώ οτι οι δηλώσεις ειδικά του Πατσέτσας δεν έδωσαν τυχαία έμφαση στο ότι έχει κοουτσάρει γυναίκες... δεν είναι τυχαίο αυτό, είναι επιλεγμένο (από τον ίδιο). Του γύρισε μπούμερανγκ
ggrilik
QUOTE (basket72 @ Sep 11 2017, 15:07 ) *
¨Οπως σου απάντησα και πιο πριν, ούτε τσίμπησα ούτε θιγμένος ένιωσα. Ίσως να μην διάβασες αυτό που σου απάντησα σε πρώτη φάση.
Σε δεύτερη φάση κι αφού κάθησα να ψάξω λίγο τις δηλώσεις κλπ. παρέθεσα κομμάτι του Πατσέσας, που λέει κάτι παραπάνω από όσα παρέθεσες εσύ πριν. Έτσι για ο σωστό του πράγματος.
Οι άστοχες κι άκαιρες δηλώσεις είναι το ίδιο με την τοποθέτηση σου περί πολιτικά ορθού. Επειδή εμπεριέχει τον "πολιτικό" δεν σημαίνει ότι αναφέρεται μονάχα σε περιπτώσεις που άπτονται πολιτικής.
Στο αρρωστημένο κλίμα που αναφέρεις όπου όλα τα πράττουμε εμείς καλώς κι οι άλλοι λάθος, έχω τοποθετηθεί πολλάκις σε διάφορα σχόλια μου, αποφεύγοντας πάντως δηλώσεις περί μάζας και σανού. Καλό μας μεσημέρι.

σόρυ αν έβγαλα επιθετικό ύφος, δεν στρέφεται προς εσένα, αλλά αν δεν αντιδράσουμε θα καταντήσουμε ένα χειραγωγούμενο τσούρμο που μονίμως θα διυλίζει τον κώνωπα ενώ θα καταπίνει την κάμηλο. ΄

Στοιχείο 1ο: Ποιός είναι ο Πατσέσας

https://en.wikipedia.org/wiki/Tomas_Pačėsas

Coaching career[edit]
In December 2015, Pačėsas signed as head coach with Lietuvos rytas.[1][2] In June 2016, he extended his contract with one year.[3] In February 2017, Pačėsas resigned and left Lietuvos rytas.[4]

εδώ το Λιθουανικό λίνκ, να δούμε πόσο σημαντικός είναι στα μάτια των Λιθουανών

https://lt.wikipedia.org/wiki/Tomas_Pačėsas

Στοιχείο 2ο: Τι είπε ο Πατσέσας

Βρήκα μόνο στο eurohoops σε άρθρο "Η απάντηση του Μίσσα"
είπε: “Greece’s weak spot is its coach”, due to his “history of coaching”

Ναι δεν είναι πολιτικά ορθό, αφού όταν αναφέρεσαι σε πρόσωπα είθισται να λες τα δικά σου δυνατά σημεία "πχ έχουμε εξαίρετο/έμπειρο προπονητή" αντί να πεις "έχουν άπειρο προπονητή για τέτοιο επίπεδο".

Στοιχείο 3ο: Που το είπε ο Πατσέσας
Έψαξα λίγο και πλην μιας μίνι συνέντευξης που μίλησε μόνο για ένα Λιθουανό παίκτη δεν βρήκα τίποτα. Οπότε δεν έχω ιδέα.

Στοιχείο 4ο: Έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα η Λιθουανική ομοσπονδία ??
Έτσι είπαν στην ΕΡΤ, εγώ έψαξα, δεν βρήκα τίποτα. Λογικά κάτι κάπου θα είπε, αφού εδώ έγινε θέμα.

Συμπέρασμα ?
Ας σκεφτεί ο καθένας μας.
Nuntius
QUOTE (basket72 @ Sep 11 2017, 11:02 ) *
Άκουσα στην τηλεόραση και διάβασα κι εδώ μέσα ότι ήταν κάποιοι από την ομάδα τους, δεν διάβασα περαιτέρω. Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε μαζί σου...ούτε θιγμένος, ούτε τίποτε... Τώρα για τους παίκτες και το εν γένει κλίμα, ακόμα και ο αντίστοιχος Αλέφαντος όπως λες να το είπε, έπαιξε το ρόλο του, απόδειξη και το ¨σας...ο Μίσσας¨ αλλά και η όλη τους προσπάθεια. Έχουν τον τρόπο τους οι εθνικοί μας σπορτκάστερ smiley.gif να τους τα μεταφέρουν.

QUOTE (ggrilik @ Sep 11 2017, 13:21 ) *

Ίσως κακώς το είπε καθως δεν είναι politically correct, αλλά βασικά είπε αυτό που ειπώθηκε κατα κόρον στην Ελλάδα. Αλλά όχι. Κριτική σε μας μπορούμε να κάνουμε μόνο εμείς. Που να λεγε πως Μπουρού και Παπατζάν είναι αργοί στο πνρ. Κήρυξη πολέμου.

Δυστυχώς είναι αυτό που λέω κατα καιρούς, ο ελληνικός λαός υφίσταται εδώ και δεκαετίες ένα ανηλεές conditioning απο τα ΜΜΕ (και τα κρατικά) και τύπους σαν τον Ιωάννου, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε σκυλί Παβλόφ. Του πατάς κουμπί και αντιδρά συναισθηματικά - χωρίς καμία λογική.

πάλι είμαι offtopic.gif

Οι δηλώσεις ήταν δύο. Η μία του Pačėsas που είπε πως ο Μίσσας δεν είναι προπονητής για αυτό το επίπεδο (κάτι που λέμε σχεδόν όλοι μας εδώ μέσα) και η άλλη του Urbonas που είπε πως ο Μίσσας είναι καταλληλότερος για μια θέση στην ομοσπονδία επειδή παραείναι διπλωμάτης και δεν είναι αυστηρός με τους παίκτες. Να σημειωθεί εδώ πως ο Urbonas είχε παίξει στην Χαλκίδα τη σεζόν 2003-2004 οπότε παίζει να είχε προλάβει να τον κοουτσάρει ο Μίσσας.

Σωστά ή λάθος τα σχόλια ένα είναι σίγουρο. Ούτε ο Pačėsas ούτε ο Urbonas έχουν σχέση αυτή την στιγμή με την εθνική Λιθουανίας ή με την Λιθουανική ομοσπονδία. Οπότε για τις δηλώσεις τους δεν ευθύνεται η εθνική τους όπως και για τις πολλές δηλώσεις Αλέφαντου ή Γεωργίου δεν ευθύνεται η εθνική του ποδοσφαίρου. Απλά πράγματα.

Οι παίκτες καλά έκαναν και συσπειρώθηκαν γύρω από τον Μίσσα. Για τους παίκτες δεν έχει σημασία αν αυτά τα είπε τεχνικός που είναι με την εθνική Λιθουανίας ή όχι. Σημασία έχει πως την είπαν στον προπονητή τους οπότε και προσπάθησαν να τους διαψεύσουν.

Αλλά το όλο αφήγημα που προσπάθησαν να περάσουν τα ΜΜΕ για να νιώσουμε θιγμένοι ως λαός ήταν απλά εμετικό. Τα ΜΜΕ θα έπρεπε να λένε τι όντως συνέβη και όχι να διαστρευλώνουν την αλήθεια για να κολλάει με το αφήγημα τους. Θα συμφωνήσω με τον ggrilik πως πρόκειται για conditioning.
ggrilik
QUOTE (Nuntius @ Sep 11 2017, 18:45 ) *
Οι παίκτες καλά έκαναν και συσπειρώθηκαν γύρω από τον Μίσσα. Για τους παίκτες δεν έχει σημασία αν αυτά τα είπε τεχνικός που είναι με την εθνική Λιθουανίας ή όχι. Σημασία έχει πως την είπαν στον προπονητή τους οπότε και προσπάθησαν να τους διαψεύσουν.

Ναι. Αν κι η γνώμη μου είναι πως οι παίκτες συσπειρώθηκαν για όσα ακούγονταν στην Ελλάδα εις βαρος τους. Απο Κακιούζηδες και λοιπούς "καλεσμένους". Και απο αθλητικό εγωισμό. Χαρακτηρηστική η δήλωση Μπουρούση πριν απ όλα αυτά «Σκέφτομαι το παιχνίδι αύριο και τίποτε άλλο. Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο μέσα....»

Δεν νομίζω πως δίνει κανείς παίκτης σημασία σε συνεντεύξεις του κάθε άσχετου Λιθουανού, Ισπανού κλπ. Αν υπήρξε τέτοια συνέντευξη, γιατί ακόμα δεν έχω δει τίποτα ούτε απο Pačėsas ούτε ο Urbonas (Ο οποίος, αν μικλάμε για τον ίδιο Donatas Urbonas είναι δημοσιογράφος κι όχι προπονητής) .. Φοβάμαι μην τους έπιασε ο Βαγγέλας και τους είπε "Ο Μίσσας το και το, μήπως είναι αυτό το αδύναμο σημείο της Ελληνικής ομάδας?" rolleyes.gif Ικανό τον έχω 19.gif
benchwarmer
Πολύ κουβέντα για το τίποτα...

Το αντίστοιχο ανάλογο θα ήταν να έβγαινε ο Πεδουλάκης στην εκπομπή της ΕΡΤ, να έλεγε "Πρέπει να χτυπήσουμε με τον Πρίντεζη στον Μοτιεγούνας, έχει να παίξει 2 χρόνια σοβαρό μπάσκετ αυτός και τώρα θα τρέχει στην Κίνα να πάρει λεφτά", τελικά να χάναμε το ματς με τον Μοτιεγούνας να έχει 2/7 σουτ, και τελικά να βγαίνει αυτός και να δηλώνει "Πρέπει να με σέβονται, έχω παίξει 200 ματς στο ΝΒΑ και είναι τιμή μου που θα πάω στην Κίνα με τον σπουδαίο πολιτισμό" icon_drunk.gif
Nuntius
QUOTE (ggrilik @ Sep 11 2017, 19:20 ) *
Ναι. Αν κι η γνώμη μου είναι πως οι παίκτες συσπειρώθηκαν για όσα ακούγονταν στην Ελλάδα εις βαρος τους. Απο Κακιούζηδες και λοιπούς "καλεσμένους". Και απο αθλητικό εγωισμό. Χαρακτηρηστική η δήλωση Μπουρούση πριν απ όλα αυτά «Σκέφτομαι το παιχνίδι αύριο και τίποτε άλλο. Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο μέσα....»

Ναι, πολύ πιθανό. Το σίγουρο είναι πως κάτι τους συσπείρωσε. Τώρα το τι ήταν αυτό δεν ξέρω.

QUOTE (ggrilik @ Sep 11 2017, 19:20 ) *
Δεν νομίζω πως δίνει κανείς παίκτης σημασία σε συνεντεύξεις του κάθε άσχετου Λιθουανού, Ισπανού κλπ. Αν υπήρξε τέτοια συνέντευξη, γιατί ακόμα δεν έχω δει τίποτα ούτε απο Pačėsas ούτε ο Urbonas (Ο οποίος, αν μικλάμε για τον ίδιο Donatas Urbonas είναι δημοσιογράφος κι όχι προπονητής) .. Φοβάμαι μην τους έπιασε ο Βαγγέλας και τους είπε "Ο Μίσσας το και το, μήπως είναι αυτό το αδύναμο σημείο της Ελληνικής ομάδας?" rolleyes.gif Ικανό τον έχω 19.gif

Το άρθρο που διάβασα μίλαγε για τον Žydrūnas Urbonas, ο οποίος ήταν πρώην παίκτης και νυν προπονητής.

Είχα διαβάσει πως η δήλωση του Pačėsas έγινε σε ένα λιθουανικό site. Δεν ξέρω που έγινε η δήλωση του Urbonas.
ggrilik
QUOTE (Nuntius @ Sep 11 2017, 20:19 ) *
Το άρθρο που διάβασα μίλαγε για τον Žydrūnas Urbonas, ο οποίος ήταν πρώην παίκτης και νυν προπονητής.

Είχα διαβάσει πως η δήλωση του Pačėsas έγινε σε ένα λιθουανικό site. Δεν ξέρω που έγινε η δήλωση του Urbonas.

Για την ιστορία, κι επειδή το βρήκα,

Lietuvos rytas television
Tomas Pačėsas „Missas, kiek žinau, atėjo iš moterų krepšinio, atlieka neaiškų vaidmenį federacijoje. Vakar bendravau su vienu graiku, kuris seka viską, jie labai pikti dėl federacijos, kuri turėdami eilę trenerių – Bartzoką, Katsikarį, Zouros, paėmė šį trenerį, kuris eilę metų iš viso nedirbo. Tuo labiau nėra dirbęs aukščiausiame lygyje. Rinktinėje padrika bala, žaidėjai tikrai neblogi, bet šiuo atveju statyčiau už Adomaitį, nes parodė, kad ir tvarkosi neblogai, ir jo klauso komanda“

Tomas Pačėsas "Missas, as far as I know, came from women's basketball, plays a vague role in the federation. Yesterday I had a conversation with a Greek who tracks everything, they are very angry with the federation, which, with a number of top coaches - Bartzokas, Katsikaris, Zouros, took this coach who did not work for a number of years. No longer worked at the highest level. The score is bad for the players, but in this case it would not be bad for Adomaitis, because they showed that they are not doing well, and the team is listening to it"

Utenos „Juventus“ klubo prezidentas ir trenerio asistentas Ž.Urbonas prieš daugiau nei dešimtmetį buvo rungtyniavęs K.Misso treniruojamoje komandoje Graikijos antrojoje lygoje. Prieš rungtynes buvęs krepšininkas teigė, jog K.Missas labiau pasižymi gero psichologo nei taktiko savybėmis.

Utena Juventus club president and trainer's assistant Ž.Urbonas had played for K.Missas team in Greece's second league for more than a decade. The former basketball player before the match argued that K.Missas was more of a good psychologist than tactician.

Μα δεν την αντέχω τόση προσβολή 24.gif
Nuntius
QUOTE (ggrilik @ Sep 11 2017, 20:53 ) *
Για την ιστορία, κι επειδή το βρήκα,

Lietuvos rytas television
Tomas Pačėsas „Missas, kiek žinau, atėjo iš moterų krepšinio, atlieka neaiškų vaidmenį federacijoje. Vakar bendravau su vienu graiku, kuris seka viską, jie labai pikti dėl federacijos, kuri turėdami eilę trenerių – Bartzoką, Katsikarį, Zouros, paėmė šį trenerį, kuris eilę metų iš viso nedirbo. Tuo labiau nėra dirbęs aukščiausiame lygyje. Rinktinėje padrika bala, žaidėjai tikrai neblogi, bet šiuo atveju statyčiau už Adomaitį, nes parodė, kad ir tvarkosi neblogai, ir jo klauso komanda“

Tomas Pačėsas "Missas, as far as I know, came from women's basketball, plays a vague role in the federation. Yesterday I had a conversation with a Greek who tracks everything, they are very angry with the federation, which, with a number of top coaches - Bartzokas, Katsikaris, Zouros, took this coach who did not work for a number of years. No longer worked at the highest level. The score is bad for the players, but in this case it would not be bad for Adomaitis, because they showed that they are not doing well, and the team is listening to it"

Utenos „Juventus“ klubo prezidentas ir trenerio asistentas Ž.Urbonas prieš daugiau nei dešimtmetį buvo rungtyniavęs K.Misso treniruojamoje komandoje Graikijos antrojoje lygoje. Prieš rungtynes buvęs krepšininkas teigė, jog K.Missas labiau pasižymi gero psichologo nei taktiko savybėmis.

Utena Juventus club president and trainer's assistant Ž.Urbonas had played for K.Missas team in Greece's second league for more than a decade. The former basketball player before the match argued that K.Missas was more of a good psychologist than tactician.

Μα δεν την αντέχω τόση προσβολή 24.gif

Yep. Διασυρμός 24.gif
nikefalin
QUOTE(Nuntius @ Sep 11 2017, 20:19 ) *
Ναι, πολύ πιθανό. Το σίγουρο είναι πως κάτι τους συσπείρωσε. Τώρα το τι ήταν αυτό δεν ξέρω.

μα το κλίμα που έφτιαξαν εντέχνως οι τσαρτερίστας , επανελάμβαναν επι 24 σχεδόν ώρες πως πρόκειται για τον προπονητή της εθνικής ομάδας ή κάποιον από την αποστολή ή την ομοσπονδία ή συνέντευξη που δόθηκε στο site της λιθουανικής ομοσπονδίας.

4 μούφες για να καλύψουν την αλήθεια και να φτιάξουν κλίμα. τόσο πολύ μάλιστα που τελικά κι ο Αντομάιτις θορυβήθηκε και το ανέφερε.

Αστειότητες, που οι άπειροι σε τέτοια Λιθουανοί την πάτησαν εν τέλει. Κάποτε ο ξανθός (Ιωαννίδης) θέλοντας να κερδίσει ένα παιχνίδι στο πανεπιστήμιο , έλεγε κάθε μέρα στους αντιπάλους συμφοιτητές του "ελάτε την Κυριακή, θα σας σκίσουμε κλπ". το παιχνίδι ήταν το Σάββατο και θρυλείται πως το πήρε 20-0.
Nuntius
QUOTE (nikefalin @ Sep 12 2017, 01:45 ) *
4 μούφες για να καλύψουν την αλήθεια και να φτιάξουν κλίμα. τόσο πολύ μάλιστα που τελικά κι ο Αντομάιτις θορυβήθηκε και το ανέφερε.
Αστειότητες, που οι άπειροι σε τέτοια Λιθουανοί την πάτησαν εν τέλει. Κάποτε ο ξανθός (Ιωαννίδης) θέλοντας να κερδίσει ένα παιχνίδι στο πανεπιστήμιο , έλεγε κάθε μέρα στους αντιπάλους συμφοιτητές του "ελάτε την Κυριακή, θα σας σκίσουμε κλπ". το παιχνίδι ήταν το Σάββατο και θρυλείται πως το πήρε 20-0.

Θεός 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif
ssoulliss
Η Ελλάδα σε προημιτελικούς αγώνες(αυστηρά) Ευρωμπάσκετ έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ. Έχουμε 7 νίκες και 3 ήττες. Γενικά σε προημιτελικούς κάνουμε υπερβάσεις/ανατροπές. Αναλυτικά:

1987: Ελλάδα-Ιταλία 90-78. Ο Γκάλης βάζει 39 ο Καμπούρης περνάει χεροπέδες στον Μανίφικο και φυσικά υπάρχουν οι δύο δήλωσεις του Γκάλη. "Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη" και "Είδα στα μάτια τους από το ζέσταμα ότι δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν(ήταν ψιλοχε...νοι δηλαδή)".

1993: Ελλάδα-Γαλλία 61-59. Χάνουμε σε όλο το ματς, ο Οστρόφσκι κάνει παρτι, και εκεί έρχεται η χαμένη βολή του Παταβούκα και το buzzer-beater του Φασούλα. Ο Φάνης με 18 ο καλύτερος.

1995: Ελλάδα-Ισπανία 66-64.Ο Φασούλας κάνει ένα απο τα καλύτερα ματς της καριέρας του μς 20 πόντους, οι Ισπανοί μας δυσκολεύουν πολλοί, οι γκρι ψιλοβοηθούν, όμως στο τέλος ο Φάνης τους παίρνει παραμάζωμα.

1997: Ελλάδα-Πολωνία 72-62. Εύκολα επικράτηση και αναμενώμενη. Ο Κορωνιος οδήγησε την εθνική σε αυτό το ματς.

2003: Ελλάδα-Ιταλία 59-62. Μεγάλο φαβορί εμείς, όμως κουτουλάγαμε σε όλο το ματς και πλην τις φιλότιμες προσπάθειες των Σιγάλα και Ντικούδη, μηδέν εις το πηλίκο. Είναι η πρώτη ήττα μας σε προημιτελικό Ευρωμπάσκετ. Ο Ρεκαλκάτι πήρε το σκαλπ του Ξανθού.

2005: Ελλάδα-Ρωσία 66-61. Μετά από 7 χρόνια φαγούρας ο Παπαλουκάς οδηγεί την εθνική σε έναν ημιτελικό. Στην αρχή του αγώνα χάναμε εως και 15 πόντους.

2007: Ελλάδα-Σλοβενία 63-62. Πολλές εικόνες από αυτό το ματς. Τα τελευταία(σκοτωμένα) εύστοχα δύο τρίποντα της εθνικής. Η κάλυψη της διαφοράς από -16 σε 4 λεπτά. Το sorry coach του Σκουντή στο Πίπαν, το κλάμα του Ντράγκιτς(πρωτοεμφανιζόμενος τότε). Ο Παπαλουκάς ξανά ο κορυφαίος.

2009: Ελλάδα-Τουρκία 76-74(παράταση). Εδώ ήμασταν αουτσάιντερ, όμως ο Σπανούλης οδήγησε την εθνική σε μια πολύ μεγάλη νίκη και ανάγκασε τον Τάνιεβιτς να μονολογεί καπνίζωντας!

2011: Ελλάδα-Γαλλία 56-64. Ο Ζούρος πήγε πολύ καλά τον αγώνα. Εμπιστεύτηκε στα τελευταία λεπτά τον Βασιλειάδη, εκείνος πήρε δυο σουτ, τα έχασε, στην άμυνα μάρκαρε το Μπατούμ, τον έχασε. Και κάπως έτσι οι Γάλλοι μας απέκλεισαν.

2015: Ελλάδα-Ισπανία 71-73. Ξεκινάμε άσχημα, στο τρίτο δεκάλεπτο κάνουμε ανατροπή. Η Ισπανία σε εκείνο το σημείο δείχνει να πελαγώνει και ο Κατσικάρης αποφασίζει σε ένα δίλεπτο να τα κάνει σαλάτα. Στο τέλος κυνηγούσαμε αλλά δεν έφτανε αυτό.
yorgos
QUOTE(Nuntius @ Sep 12 2017, 03:19 ) *
Θεός 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif

Οι τελικοί του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος ήταν...

Το έχει κάνει χρόνια ολόκληρα πριν ο Φιντέλ, σε φοιτητικές εκλογές όπου πήγε και μουτζούρωσε σε όλες τις αφίσες την ημερομηνία διεξαγωγής τω εκλογών και τελικά εμφανίστηκαν μόνο οι δικοί του να ψηφίσουν...
BasketZilla
QUOTE(nikefalin @ Sep 12 2017, 01:45 ) *
μα το κλίμα που έφτιαξαν εντέχνως οι τσαρτερίστας , επανελάμβαναν επι 24 σχεδόν ώρες πως πρόκειται για τον προπονητή της εθνικής ομάδας ή κάποιον από την αποστολή ή την ομοσπονδία ή συνέντευξη που δόθηκε στο site της λιθουανικής ομοσπονδίας.

Είμαι σίγουρος ότι σε κάθε φανάρι ο Ξανθός 65.gif κάνει ότι αφαιρέθηκε, περνά όλη την ουρά από δεξιά (στο άλλο φανάρι που συνεχάς ντουγρού ισάδι) και μετά χώνεται πρώτος να στρίψει αριστερά ....

Ο χειρότερος προπονητής που είχε ποτέ η Εθνική Ελλάδος και σίγουρα ο χειρότερος χαρακτήρας.

yorgos
QUOTE(BasketZilla @ Sep 12 2017, 18:00 ) *
Είμαι σίγουρος ότι σε κάθε φανάρι ο Ξανθός 65.gif κάνει ότι αφαιρέθηκε, περνά όλη την ουρά από δεξιά (στο άλλο φανάρι που συνεχάς ντουγρού ισάδι) και μετά χώνεται πρώτος να στρίψει αριστερά ....

Ο χειρότερος προπονητής που είχε ποτέ η Εθνική Ελλάδος και σίγουρα ο χειρότερος χαρακτήρας.

77.gif
boumtze-boumtze
Ποιοι και ποιοι σταματανε;Μεχρι στιγμης μονο ο Πριντεζης ειπε οτι δεν ξερει τι θα κανει απο 'δω και περα...
Ο Μπουρουσης;
pan24
QUOTE (boumtze-boumtze @ Sep 13 2017, 21:51 ) *
Ποιοι και ποιοι σταματανε;Μεχρι στιγμης μονο ο Πριντεζης ειπε οτι δεν ξερει τι θα κανει απο 'δω και περα...
Ο Μπουρουσης;

Ο μπουρουσης ειχε πει απο πριν το τουρνουα οτι σταματαει.Εξαλλου σε 2 χρονια που ειναι το παγκοσμιο αν προκριθουμε ισως και να εχει σταματησει το μπασκετ

Το γκαζετα λεει οτι ο μισσας εχει πει οτι ακομα και αν του ζητηθει να κοουτσαρει στα προκριματικα δεν θα δεχτει,οτι εβαλε πλατη για τωρα αλλα για προσωπικους λογους δεν ειχε εξαρχης σκοπο να συνεχισει
Petran911
Απαράδεκτη δήλωση. Απλά δεν παραδέχεται το λάθος του και κατηγορεί τους καημένους που έπαιξαν 2' Αλλά δεν φταίει μόνος αυτός για τις αποτυχίες ούτε και η ομοσπονδία. Ευθύνη για φέτος έχει και ο Γιάννης που έκανε την ομάδα άνω κάτω αλλά και η κλασική νοοτροπία τα παράταμε στα 30-32
.
boumtze-boumtze
Παπαθεοδωρου λεει για διαδοχος του Μισσα... 24.gif 24.gif
KingCrimson
QUOTE(boumtze-boumtze @ Sep 13 2017, 22:21 ) *

Να προλάβουμε να κλεισουμε και όλα τα επισημα σε τουρνουα μιας βδομαδας στην Κρητη απο τώρα 24.gif
Το χουνε τερματίσει ..........
Stojako
Α μάλιστα. Τουλάχιστον ας είναι παρτ τάιμ μόνο για τα προκριματικα γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη λύση.
pan24
Δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φαν του παπαθεοδωρου αλλα απο προπονητες που δεν κοουτσαρουν ευρωλιγκα και ειναι ελληνες ωστε να μην θελουν λεφτα ο παπαθεοδωρου ειναι απο τις καλυτερες λυσεις
ssoulliss
QUOTE (pan24 @ Sep 13 2017, 22:04 ) *
Ο μπουρουσης ειχε πει απο πριν το τουρνουα οτι σταματαει.Εξαλλου σε 2 χρονια που ειναι το παγκοσμιο αν προκριθουμε ισως και να εχει σταματησει το μπασκετ

Τώρα που τελειώσε το τουρνουά για την εθνική μας, νομίζω πως το μοναδικό ευχάριστο νέο είναι ότι θα σταματήσει ο Μπουρούσης. Το άσχημο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, μας "παρουσιάζανε" πως ο Κουφός ήταν/είναι προβληματικός.

Είναι δυνατόν να έχουμε πενταδάτο ψηλό στο ΝΒΑ και να παίζουμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Μπουρούση;

Είναι δυνατόν το 2016 που ο Κουφός ήταν σε καλύτερη φάση στο τουρνουά να παρκάρεται στον ματς με την Κροατία στον πάγκο για να παίξει ο Μπουρούσης; Το 2015 πέντε φάούλ σε λίγα λεπτά. Ευτυχώς δηλαδή γιατί θα μας είχαν διασύρει οι Ισπανοί.

Είναι δυνατόν φέτος στο κρίσιμο ματς, με τον αντίπαλο ψηλό που είναι και νεώτερος και δυνατότερος, να παίζει πάλι ο Μπουρούσης 30+ λεπτά;

Ειλικρινά θυμάται κανείς κάποιο μεγάλο ματς από τον Μπουρούση; Σε ποιον κρίσιμο αγώνα και πότε; Αντίστοιχα από το Σόφο θυμάμαι, από τον Τσαρτσαρή θυμάμαι, από τον Φώτση το ίδιο, ο Πρίντεζης επίσης, ο Ντικούδης παίκτης μεγάλων αγώνων, ο Λάζος μέσα. Όλοι οι ψηλοί μας έκαναν μεγάλα ματς όταν τους θέλαμε. Ο Μπουρούσης τι, πότε και με ποιον?

Υ.Γ. Μεγάλος ο Καλάθης, σπουδαίος Σλούκας αλλά σαν Γιώργο κανένας αυτή τη στιγμή. Αν σταματήσει τελικά θα τον θυμόμαστε και θα μας λείψει.
Nuntius
QUOTE (Petran911 @ Sep 13 2017, 22:18 ) *
Ευθύνη για φέτος έχει και ο Γιάννης που έκανε την ομάδα άνω κάτω

Ναι, φταίει που τραυματίστηκε rolleyes.gif rolleyes.gif
Petran911
QUOTE(Nuntius @ Sep 13 2017, 22:44 ) *
Ναι, φταίει που τραυματίστηκε rolleyes.gif rolleyes.gif

Φυσικά και φταίει. Δεν έπρεπε να κάνει βόλτες στην Κίνα, να προσπαθεί να παίξει χωρίς να έχει πάρει έγκριση από την ομάδα του και δίχως να έχει την πυγμή να επιβάλλει τη συμμετοχή του λόγω ενοχλήσεων από ένα τραυματισμό που προυπήρχε(wink.gif. Θα ήταν καλύτερο να μην κατέβαινε καθόλου εξαρχής..
thanath
QUOTE (Petran911 @ Sep 13 2017, 22:55 ) *
Φυσικά και φταίει. Δεν έπρεπε να κάνει βόλτες στην Κίνα, να προσπαθεί να παίξει χωρίς να έχει πάρει έγκριση από την ομάδα του και δίχως να έχει την πυγμή να επιβάλλει τη συμμετοχή του λόγω ενοχλήσεων από ένα τραυματισμό που προυπήρχε(wink.gif. Θα ήταν καλύτερο να μην κατέβαινε καθόλου εξαρχής..

Έλεγα να μην απαντήσω αλλά οκ, δεν άντεξα. Φταίει ο Γιάννης που η ομάδα δεν είχε προπονητή μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Φταίει ο Γιάννης που απλά φύτεψαν τον Μίσσα που δεν έχει σχέση με το επίπεδο αυτό. Φταίει ο Γιάννης που προσπάθησε να εκβιάσει καταστάσεις για να παίξει. Και τελικά φταίει ο Γιάννης που σε έναν αγώνα 40' αποφάσισε το προπονητικό επιτελείο να παίξει με 5 παίχτες και ο ένας από αυτούς ο Μπουρούσης. Οκ...

Βέβαια αν ο Γιάννης έλεγε ότι δεν κατεβαίνει, εκεί να δεις σταυροφορίες που είχαν να πέσουν από τους ελληναράδες!!
geo82
QUOTE (thanath @ Sep 13 2017, 23:02 ) *
Έλεγα να μην απαντήσω αλλά οκ, δεν άντεξα. Φταίει ο Γιάννης που η ομάδα δεν είχε προπονητή μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Φταίει ο Γιάννης που απλά φύτεψαν τον Μίσσα που δεν έχει σχέση με το επίπεδο αυτό. Φταίει ο Γιάννης που προσπάθησε να εκβιάσει καταστάσεις για να παίξει. Και τελικά φταίει ο Γιάννης που σε έναν αγώνα 40' αποφάσισε το προπονητικό επιτελείο να παίξει με 5 παίχτες και ο ένας από αυτούς ο Μπουρούσης. Οκ...

Βέβαια αν ο Γιάννης έλεγε ότι δεν κατεβαίνει, εκεί να δεις σταυροφορίες που είχαν να πέσουν από τους ελληναράδες!!

Επειδή διάβασα το άρθρο του κ. Καρύδα στο All Star Basket, έχει κι ο Γιάννης ένα μερίδιο ευθύνης. Γνωρίζοντας ότι είχε πρόβλημα στο γόνατο, δεν απέφευγε κάποιες προπονήσεις από τη στιγμή που αυτή ήταν η σύσταση του ατζέντη του προς τον Μίσσα και ο προπονητής την είχε κάνει αποδεκτή. Ο ίδιος αποφάσισε στο τέλος να μην κατέβει, αφού κατάλαβε ότι λόγω του τραυματισμού θα έχανε κάποια παιχνίδια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα έπαιζε στο μάξιμουμ.
petrovic
1. είναι προφανές ότι ο Βασιλακόπουλος είναι ερωτευμένος με τον εαυτό του και πρέπει να δοθεί μάχη για να γίνει το αυτονόητο

2. είναι προφανές ότι ο Γκάλης και ο Γιαννάκης, οι δύο μεγαλύτερες, δηλαδή, προσωπικότητες του αθλήματος , κάτι ήξεραν και δεν πάτησαν στη φιέστα φέτος για τα 30χρονα του ' 87 . χρειάζεται όμως και ΣΥΝΕΧΕΙΑ .

3. είναι προφανές ότι μας λείπει μια μεγάλη επιτυχία εδώ και πολύ καιρό. έχουμε ήδη 10 χρόνια μνημόνιο πίσω μας και άλλα 50 χρόνια μνημόνιο μπροστά. πως θα την παλέψουμε χωρίς κάτι πραγματικά μεγάλο από την Εθνική μπάσκετ; ( συγχωρέστε με, έχω πιει και κάτι μπίρες στο μεταξύ)

4. είναι προφανές ότι και οι παίκτες μας θέλουν πολλή δουλειά για το κάτι παραπάνω . συγγνώμη, αλλά πιστεύω ότι ούτε Σβεντ έχουμε, ούτε Μοζγκόφ. ούτε Πορζίνγκις (θα) έχουμε, όσο είναι θολή η κατάσταση με τον Γιάννη . συγγνώμη, αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο Μίσσας σήμερα δεν έκανε σωστό rotation κτλ., η Σλοβενία, που είναι ήδη στους 4, τι rotation παρουσίασε;; οι παικταράδες Ντράγκιτς και Ντόνσιτς δεν καθάρισαν ;; πόσα λεπτά έπαιξαν χθες Ντράγκιτς και Ντόνσιτς; τι λέει η στατιστική ;

5. όλα προφανή , αλλά πως θα βγούμε από το λάκκο στον οποίο βρισκόμαστε ξέρει κανείς;

geo82
Μα όλα από την κεφαλή ξεκινούν (ΕΟΚ). Πρέπει να αλλάξουν κάποιες καταστάσεις οπωσδήποτε.
Petran911
QUOTE(Nuntius @ Sep 13 2017, 23:23 ) *
Δεν ήταν επιλογή του να πάει στη Κίνα. Τον έστειλε εκεί το NBA και δεν αγωνίστηκε κιόλας. Οπότε το κομμάτι για την Κίνα είναι άκυρο.

Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο thanath. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τώρα να κατηγορούμε έναν τραυματία που δεν έπαιξε.

Κοίτα:

1) Αν ήταν τραυματίας εξαρχής δεν θα έπρεπε να κατέβαινε εξαρχής
2) Εφόσον ο τραυματισμός του ήταν πιθανότατα όχι αρκετά σοβαρός, θα έπρεπε να πιέσει την κατάσταση έως το τέλος
3) Αν του είχαν συστήσει ξεκούραση και δεν την ακολουθούσε τότε πάλι φταίει.

Κατά τα άλλα, πολύ απλά τώρα το μόνο που μας σώζει είναι η άμεση αλλαγή του Βασιλακόπουλου, ο οποίος όμως δεν είναι ο μόνος φταίχτης.
Θα επαναλάβω ότι τεράστια ευθύνη έχουν τα παλικάρια που εδώ και χρόνια συνταξιοδοτούνται στα 30-32 και κάνουν ατομικές το καλοκαίρι κλπ.

Αναγκαστικά όμως τώρα η λύση είναι να αναλάβει κάποιος άλλος...

α) Ο Γκάλης πχ
β) Με κάποιον τζάμπα προπονητή (δεν έχουμε λεφτά) - τον Γιαννάκη πχ που θα αγαπά την ομάδα
γ) Όταν θα έχουν αυτούς τους δύο, θα ντρέπονται και τα παλικάρια και ο Γιάννης να την κοπανάνε, ο Γιώργος να τα παρατάει στα 32 κλπ. Δεν λέω ότι θα διορθωθεί τελείως το πρόβλημα αλλά μόνο η αλλαγή ατμόσφαιρας και το leverage των προσωπικοτήτων θα βοηθήσει πάρα πολύ.
yorgos
Ο Γκάλης δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά και απορώ γιατί τον αναφέρουμε συνέχεια. Δε νομίζω καν να έχει εκφράσει ενδιαφέρον.
Nuntius
QUOTE (petrovic @ Sep 13 2017, 23:17 ) *
η Σλοβενία, που είναι ήδη στους 4, τι rotation παρουσίασε;; οι παικταράδες Ντράγκιτς και Ντόνσιτς δεν καθάρισαν ;; πόσα λεπτά έπαιξαν χθες Ντράγκιτς και Ντόνσιτς; τι λέει η στατιστική ;

Ο Dragić έπαιξε 31:51. Αυτό για Dragić δεν είναι κάτι ακραίο. Βγάζει άνετα τέτοιους χρόνους. Ο Dončić έπαιξε 36:16. Το θέμα είναι πως ο Dončić είναι 18 χρονών παιδί. Βαστάνε τα πνευμόνια του. Δεν είναι 33 χρονών όπως ο Πρίντεζης, ο οποίος σε όλο το τουρνουά έλιωσε.

Η Σλοβενία είχε κι αυτή σίγουρα κλειστό rotation αλλά καμία σχέση με την δική μας κατάσταση. Πέραν του Dragić και του Dončić, ο Randolph έπαιξε 33:34, ο Prepelič έπαιξε 26:09, ο Vidmar έπαιξε 22:53 (θα έπαιζε παραπάνω αλλά φορτώθηκε με 5 φάουλ), ο Murić έπαιξε 19:08, ο Čančar έπαιξε 17:37 και ο Blažič έπαιξε 07:19.

Με άλλα λόγια, η Σλοβενία των "3-4 παικτών" όπως λένε μερικοί είχε 3 παίκτες με πάνω από 30 λεπτά συμμετοχής, άλλους 4 παίκτες με συμμετοχή από 17 έως και 26 λεπτά και έναν άλλον με συμμετοχή 7 λεπτά. Με άλλα λόγια, είχε ένα rotation 7-8 παικτών.

Εμείς είχαμε 5 παίκτες με πάνω από 32 λεπτά και 2 παίκτες που είχαν κοντά στα 6 λεπτά. Δηλαδή, ο "έκτος" παίκτης μας είχε λιγότερη συμμετοχή από τον όγδοο των Σλοβένων.

Και ξέρεις ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης? Υποτίθεται πως ένα μεγάλο όπλο της εθνικής μας σε αυτό το τουρνουά ήταν το βάθος μας που είχαμε. Υποτίθεται πως έχουμε τόσο βάθος που μέχρι και ο 10ος μας παίκτης θα μπορούσε να παίξει βασικός τουλάχιστον στις μισές ομάδες του τουρνουά. Αλλά όπως φάνηκε στα κρίσιμα παίξαμε με 5 παίκτες. Ενώ η Σλοβενία των "3-4 παικτών" έπαιξε με 7-8.
ggrilik
QUOTE (Petran911 @ Sep 13 2017, 23:36 ) *
Κοίτα:

2) Εφόσον ο τραυματισμός του ήταν πιθανότατα όχι αρκετά σοβαρός, θα έπρεπε να πιέσει την κατάσταση έως το τέλος

Το βρήκαμε βλέπω το μαύρο πρόβατο. Που να κατέβαινε και να μην έπαιζε καλά.
pan24
Κοίτα:

Κατά τα άλλα, πολύ απλά τώρα το μόνο που μας σώζει είναι η άμεση αλλαγή του Βασιλακόπουλου, ο οποίος όμως δεν είναι ο μόνος φταίχτης.
Θα επαναλάβω ότι τεράστια ευθύνη έχουν τα παλικάρια που εδώ και χρόνια συνταξιοδοτούνται στα 30-32 και κάνουν ατομικές το καλοκαίρι κλπ.

Αναγκαστικά όμως τώρα η λύση είναι να αναλάβει κάποιος άλλος...

α) Ο Γκάλης πχ
β) Με κάποιον τζάμπα προπονητή (δεν έχουμε λεφτά) - τον Γιαννάκη πχ που θα αγαπά την ομάδα
γ) Όταν θα έχουν αυτούς τους δύο, θα ντρέπονται και τα παλικάρια και ο Γιάννης να την κοπανάνε, ο Γιώργος να τα παρατάει στα 32 κλπ. Δεν λέω ότι θα διορθωθεί τελείως το πρόβλημα αλλά μόνο η αλλαγή ατμόσφαιρας και το leverage των προσωπικοτήτων θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Ο βασιλακοπουλος ειναι προβλημα αλλα το να τον αλλαξεις απο μονο του δεν ειναι η λυση
Και στα θεματα παραγωγικης διαδικασιας χρειαζονται αλλαγες οχι απλα αλλαγη προσωπου και το αν θα κατεβει καποιος στην εθνικη δεν ειναι θεμα ντροπης αυτο εχει ξεπεραστει απο την στιγμη που ο αθλητισμος εγινε επαγγελματικος

Πχ φετος ποιος θα μπορουσε να πει κατι κακο αν ο πριντεζης ελεγε οτι ηθελε να ξεκουραστει απο την στιγμη που απο φλεβαρη βλεπουμε ολοι οτι δεν μπορει να παρει τα ποδια του
Αυτος που βαριεται θα συνεχισει να βαριεται,αυτος που θελει να ξεκουραστει θα συνεχισει να θελει ξεκουραση,αυτος που δεν τον αφηνει η ομαδα του θα συνεχισει να μην τον αφηνει

Βλεπουμε και ομοσπονδιες που εχουν προεδρους ιστορια στο μπασκετ οτι συνεχιζουν να εχουν κανονικα απουσιες
Η σερβια πχ με danilovic προεδρο και λειπει μιση δωδεκαδα βασικους

Παντως ο γκαλης δεν νομιζω οτι κανει για προεδρος.Και επειδη δεν εχει διαλλακτικοτητα-διπλωματια που απαιτει η θεση ενω εχει σταματησει εδω και πολλα χρονια να ασχολειται με τα κοινα του μπασκετ
Θα προτιμουσα να ακολουθησουμε τον δρομο ισπανων(γκαρμπαχοσα) και ρωσων(κιριλενκο) βαζοντας καποιον το πολυ μεχρι 40-45 οπως ο παπαλουκας που δειχνει οτι ενδιαφερεται για τα κοινα(εχει ποστο στην ευρωλιγκα) η ο τσαρτσαρης η ο κακιουζης η γιατι οχι και ο ΔΔ

QUOTE (ΒΛΕΠΩ ΜΑΚΡΙΑ @ Sep 13 2017, 23:46 ) *
Ας φύγει για μια διοργάνωση και ας επανέλθει μετα απο 2 χρόνια

Το επομενο καλοκαιρι δεν υπαρχει διοργανωση οποτε μιλαμε για το παγκοσμιο του 19 αν προκριθουμε που θα ειναι 34 προς 35
Rated: (en)joy
QUOTE (ssoulliss @ Sep 13 2017, 22:39 ) *
Ειλικρινά θυμάται κανείς κάποιο μεγάλο ματς από τον Μπουρούση; Σε ποιον κρίσιμο αγώνα και πότε; Αντίστοιχα από το Σόφο θυμάμαι, από τον Τσαρτσαρή θυμάμαι, από τον Φώτση το ίδιο, ο Πρίντεζης επίσης, ο Ντικούδης παίκτης μεγάλων αγώνων, ο Λάζος μέσα. Όλοι οι ψηλοί μας έκαναν μεγάλα ματς όταν τους θέλαμε. Ο Μπουρούσης τι, πότε και με ποιον?

Χωρις να κανω search θυμαμαι τουλαχιστον τρια. Ενα απεναντι στον Noah και μετα καπακι ειχε κανει πολυ καλη εμφανιση και στον επομενο αγωνα απεναντι στον Krstic. Eπισης ενα απεναντι στον Tomic που πηγε σε διπλη παραταση, νομιζω σε ευρωμπασκετ ηταν αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν νοκ-αουτ ή δευτερη φαση ομιλων.
Katiki_Domokou
QUOTE (boumtze-boumtze @ Sep 13 2017, 22:21 ) *

πλακα κανεις?
Nuntius
Κοίτα:

Οι Bucks είχαν στείλει υπόμνημα στην ΕΟΚ για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο από τις 4 Αυγούστου. Προσφέρθηκαν να στείλουν γιατρό να τον δει στην Ελλάδα ή στην Κίνα αλλά η ομοσπονδία μας τους έγραψε. Καλά έκαναν και τον απέσυραν. Θα τον είχαμε πεθάνει φέτος. 40 λεπτά θα έπαιζε σήμερα.

Όχι. Με τέτοια ομοσπονδία που έχουμε οι παίκτες δεν φταίνε που δεν παίζουν μέχρι τα 35 τους. Καλά κάνουν. Αν είχαμε μια σοβαρή ομοσπονδία τότε θα μπορούσε να γίνει τέτοια κουβέντα. Δεν έχουμε όμως σοβαρή ομοσπονδία οπότε τι να λέμε?
petrovic
QUOTE(Nuntius @ Sep 13 2017, 21:43 ) *
Ο Dragić έπαιξε 31:51. Αυτό για Dragić δεν είναι κάτι ακραίο. Βγάζει άνετα τέτοιους χρόνους. Ο Dončić έπαιξε 36:16. Το θέμα είναι πως ο Dončić είναι 18 χρονών παιδί. Βαστάνε τα πνευμόνια του. Δεν είναι 33 χρονών όπως ο Πρίντεζης, ο οποίος σε όλο το τουρνουά έλιωσε.

Η Σλοβενία είχε κι αυτή σίγουρα κλειστό rotation αλλά καμία σχέση με την δική μας κατάσταση. Πέραν του Dragić και του Dončić, ο Randolph έπαιξε 33:34, ο Prepelič έπαιξε 26:09, ο Vidmar έπαιξε 22:53 (θα έπαιζε παραπάνω αλλά φορτώθηκε με 5 φάουλ), ο Murić έπαιξε 19:08, ο Čančar έπαιξε 17:37 και ο Blažič έπαιξε 07:19.

Με άλλα λόγια, η Σλοβενία των "3-4 παικτών" όπως λένε μερικοί είχε 3 παίκτες με πάνω από 30 λεπτά συμμετοχής, άλλους 4 παίκτες με συμμετοχή από 17 έως και 26 λεπτά και έναν άλλον με συμμετοχή 7 λεπτά. Με άλλα λόγια, είχε ένα rotation 7-8 παικτών.

Εμείς είχαμε 5 παίκτες με πάνω από 32 λεπτά και 2 παίκτες που είχαν κοντά στα 6 λεπτά. Δηλαδή, ο "έκτος" παίκτης μας είχε λιγότερη συμμετοχή από τον όγδοο των Σλοβένων.

Και ξέρεις ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης? Υποτίθεται πως ένα μεγάλο όπλο της εθνικής μας σε αυτό το τουρνουά ήταν το βάθος μας που είχαμε. Υποτίθεται πως έχουμε τόσο βάθος που μέχρι και ο 10ος μας παίκτης θα μπορούσε να παίξει βασικός τουλάχιστον στις μισές ομάδες του τουρνουά. Αλλά όπως φάνηκε στα κρίσιμα παίξαμε με 5 παίκτες. Ενώ η Σλοβενία των "3-4 παικτών" έπαιξε με 7-8.

Thanx, θα τα σκεφτώ αυτά που έγραψες . πάντως, η πρώτη μου αντίδραση δεν αλλάζει: σε τέτοια τουρνουά στο τέλος το rotation κλείνει και τα ματς τα κερδίζουν οι παίκτες που είναι πραγματικά μεγάλοι. είναι Καλάθης και Σλούκας τόσο μεγάλοι όσο το δίδυμο Ντράγκιτς-Ντόνσιτς ή Μπογκντάνοβιτς-Τεόντοσιτς ( θυμηθείτε τον νοκ -άουτ αγώνα το 2014 στην Ισπανία) ; μάλλον όχι......

το point είναι: υπάρχει θέμα ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ.

Βέβαια, το δέχομαι, σίγουρα το δέχομαι ότι σε τέτοιο επίπεδο οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικότατο ρόλο. εάν πχ εμπσιτευόταν τον Αγραβάνη απέναντι στο χαμηλό σχήμα των Ρώσων και αυτός κόλλαγε δύο σουτ από την περιφέρεια, ίσως να είχαμε περάσει. ίσως να είχαμε εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές μας . πράγμα που σήμερα δεν έγινε. αυτό το δέχομαι, ούτε συζήτηση. αυτό που δε δέχομαι είναι να χαθεί από τη συζήτηση τι παίκτες έχουμε αυτή τη στιγμή.

τελευταία παρατήρηση και συγγνώμη εάν το κούρασα: με τι rotation μας κέρδισε στο νοκ- αουτ του 2008 η Αργεντινή ;
Coach Periklis
Μόνο Αργύρης Πεδουλάκης

Για Κώστα Κουφό , δεν θα ορκιζόμουν ότι θέλει να έρχεται . Εδώ τον ειρωνευόταν ο Μίσσας, είχε ποστάρει και βίντεο ένα παλικάρι . Με το δίκιο του ενδιαφερόταν να μάθει πλάνο/κοουτς κλπ για να έρθει . Όπως σε όλες τις οργανωμένες ομοσπονδίες υποθέτω
Manu7
QUOTE(petrovic @ Sep 14 2017, 00:04 ) *
τελευταία παρατήρηση και συγγνώμη εάν το κούρασα: με τι rotation μας κέρδισε στο νοκ- αουτ του 2008 η Αργεντινή ;

Τώρα βάζουμε στην ίδια κατηγορία τους παιχταράδες Τζινόμπιλι, Νοτσιόνι, Ντελφίνο, Σκόλα, Πριτζιόνι με τη δική μας 5άδα; Αυτοι οι παίχτες είχαν τρομερή φυσική κατάσταση λόγω ΝΒΑ. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Και σκέφτομαι τι ωραία παίζαμε τότε και τι ευκαιρία χάθηκε. Αν παίζανε αυτοί με τους σημερινούς παίχτες θα χάναμε με 20άρα από το ημίχρονο.
Hip
QUOTE (pan24 @ Sep 13 2017, 22:37 ) *
Δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φαν του παπαθεοδωρου αλλα απο προπονητες που δεν κοουτσαρουν ευρωλιγκα και ειναι ελληνες ωστε να μην θελουν λεφτα ο παπαθεοδωρου ειναι απο τις καλυτερες λυσεις

Αμα ειναι ετσι, ας βαλουν τον Μανουσελη που ειναι και κανονικος προπονητης και εχει και ενα τελικο γιουρολιγκα σαν ασισταντ του Γιαννακη. Οι μεγαλυτεροι παιχτες που εχει κοουτσαρει ο Παπαθεοδωρου ειναι ο Κατσιβελης με τον Κασελακη.
Coach Periklis
QUOTE (Nuntius @ Sep 13 2017, 23:58 ) *
Όχι. Με τέτοια ομοσπονδία που έχουμε οι παίκτες δεν φταίνε που δεν παίζουν μέχρι τα 35 τους. Καλά κάνουν. Αν είχαμε μια σοβαρή ομοσπονδία τότε θα μπορούσε να γίνει τέτοια κουβέντα. Δεν έχουμε όμως σοβαρή ομοσπονδία οπότε τι να λέμε?

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο που και Παπαλουκάς και ΔΔ και Σπαν σταμάτησαν νωρίς

Ο Πρίντεζης θα σταματήσει το μπασκετ σε 3 χρόνια . Θεωρώ δύσκολο να τον ξαναδούμε με την γαλανόλευκη , αλλά όχι και απίθανο . Ίσως τον χαρούμε σαν αρχηγό το 2019 αλλά με τέτοια διαχείριση από ΟΣΦΠ θα είναι τιμητικά για να υπάρχει προσωπικότητα στα αποδυτήρια
benchwarmer
QUOTE(petrovic @ Sep 14 2017, 00:04 ) *

Με 6 παίχτες και όχι με 5

http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/game/.../statistic.html

Και πάλι όμως, ΤΙ παίχτες. Δεν μπορώ να πιστέψω πχ ότι η διαφορά Μάντζαρη-Καλάθη (ακόμα και του σημερινού διαστημικού Καλάθη) είναι τόσο μεγάλη όσο του Πόρτα με τον Πριτζιόνι ή του Κάμεριχς με τον Νοτσιόνι.
Petran911
QUOTE(Nuntius @ Sep 13 2017, 23:58 ) *
Οι Bucks είχαν στείλει υπόμνημα στην ΕΟΚ για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο από τις 4 Αυγούστου. Προσφέρθηκαν να στείλουν γιατρό να τον δει στην Ελλάδα ή στην Κίνα αλλά η ομοσπονδία μας τους έγραψε. Καλά έκαναν και τον απέσυραν. Θα τον είχαμε πεθάνει φέτος. 40 λεπτά θα έπαιζε σήμερα.

Υποννοείς ότι φταίει η ομοσπονδία για όλα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Όταν το 2010 αποχώρησε ο ΔΔ λόγω της ομοσπονδίας; Πέρσι ο ΝΖ και ο Σπαν που παίζαμε χωρίς γκαρντ δεν μπορούσαν να βοηθήσουν; Δεν είναι έτσι. Όλοι φταίνε.
D-Wade
QUOTE(Hip @ Sep 14 2017, 00:10 ) *
Αμα ειναι ετσι, ας βαλουν τον Μανουσελη που ειναι και κανονικος προπονητης και εχει και ενα τελικο γιουρολιγκα σαν ασισταντ του Γιαννακη. Οι μεγαλυτεροι παιχτες που εχει κοουτσαρει ο Παπαθεοδωρου ειναι ο Κατσιβελης με τον Κασελακη.

Ε πάλι αυτούς θα κοουτσάρει στα προκριματικά biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.