Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alba Berlin - Παναθηναϊκός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2
Dominique
Οντως γιατι τοση γκρινια ρε παιδια;Μια χαρα παει η ομαδα.Λοιπον θα γενικολογησω και λιγο,μιας και γραφω αραια και που στο φορουμ.
Στο αποψινο ματς η νικη ηταν επιβεβλημενη,αφου θεωρω οτι οι 4 νικες με Μπροζε και Αλμπα ειναι η μιση δευτερη θεση,που θα δωσει πλεονεκτημα για τη φαση των οχτω.Θα ειναι πολυ δυσκολο και η αληθεια ειναι πως η Εφες και η Ρεαλ ειναι μαλλον πιο κοντα σε αυτην,αλλα η ομαδα εδειξε και στην πρωτη φαση πως δεν υστερει!
Πραγματικα νομιζω πως το υλικο μετα τις προσθαφαιρεσεις ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ(ακομα και σε ονοματα μπορουμε να συγκριθουμε με τις προαναφερθεισες),κατι που κανεις δε θα πιστευε το Σεπτεμβρη.Θα εχει ειπωθει εδω,το μπατζετ ειναι μικροτερο των 12 εκ που εβαζαν οι Γιαννακοπουλοι σαν ταβανι το καλοκαιρι;
Αν ο Ομπραντοβιτς ηξερε τι υλικο θα εχει τελικα στα χερια του ισως και να μην εφευγε.Και παρ ολο που οι παιχτες αυτοι δεν ταιριαζουν στη φιλοσοφια που ειχαμε τα περασμενα χρονια(περα απο τη διαθεση για επιθετικη αμυνα),στα χερια του Ζοτς θα γινονταν φοβερο συνολο!
Ναι,υπαρχει προβλημα στο 4 και ο Φωτσης θα εδενε καταπληκτικα,αλλα και ο Γκιστ ειναι πολυ καλος παιχτης και αποψε εβαλε ενα μεγαλο τριποντο οταν η διαφορα επεσε στους 3.Το αλλο προβλημα της ομαδας ειναι ο 11ος και ο 12ος παιχτης που απλα δεν υπαρχουν,και νομιζω οτι και αυτο ειναι και το σοβαροτερο μειονεκτημα μας σε σχεση με τον Ολυμπιακο.
Ο Λασμε ειναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και παρα το ντεφορμαρισμα του αποτελει ΣΤΑΘΕΡΑ λογω αμυνας.Ο Ματσιουλις ηταν γνωστο οτι ειναι ποιοτικοτατος παιχτης και αποψε επρεπε να παρει καμια βολη στο τελος να σπασει το ρεκορ του!Ο Μπραμος ειναι πληρεστατος και σε αυτους τους 3 πρεπει να χτιστει ο καινουριος Παναθηναικος που θα χτυπησει Ευρωλιγκα στα επομενα 2-3 χρονια.
Ο Σοφο ειναι ο γνωστος Σοφο με τα καλα και τα ασχημα του,ο Μπανκς με εχει αιφνιδιασει με την εγκεφαλικοτητα στο παιχνιδι του,παρ ολο που εμφανιζει σε πολλες στιγμες ελλειψη συγκεντρωσης.Κι ενα προβληματακι στην τριπλα ρε γαμωτο.Ο Τσαρτσαρης ειναι χρησιμος για τις μαχες που δινει,αλλα δεν με τον αυξημενο χρονο συμμετοχης του εχει φανει ξεκαθαρα πως χωλαινει σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις του παιχνιδιου.Η ομαδα ομως τον χρειαζεται λογω ονοματος.Επισης ειμαστε τυχεροι με τον Καπονο.Οχι επειδη ειναι φοβερος και τρομερος,δεν μπορουσα να πιστεψω οταν ελεγαν οτι δεν παιζει καλη αμυνα,οτι θα παιζει τοσο κακη!Εχει ομως ενα θεικο ΧΑΡΙΣΜΑ και ειλικρινα ειναι απολαυση να τον βλεπεις να σουταρει!Ειμαστε πραγματι τυχεροι!
Και αφησα τελευταιους τους 2 ποιντ γκαρντ Διαμαντιδη και Ουκιτς.Κι αυτο γιατι αποψε ισως καταλαβαμε τι συμβαινει με τον δευτερο.Φανταζομαι πως και εδω θα υπαρχουν γκρινιες για τον Κροατη και δικαιολογημενα.Εχει το δευτερο μεγαλυτερο συμβολαιο,ειναι η πιο γνωστη μεταγραφη του καλοκαιριου και απο προσφορα λιγα πραγματα.Δυστυχως ο Ουκιτς δεν ειναι παιχτης ομαδας,αλλα και αυτο το ξεραμε.Ομως σημερα εκανε το καλυτερο του παιχνιδι(εξαιρουνται για ευνοητους λογους τα ματς με Ολυμπια).Κι αυτο επειδη φυσικα ελειπε ο Μητσος οπως ακριβως και στο ματς με τη Ζαλγκιρις οπου μοιρασε 8 ασιστ!Ο Ουκιτς θελει να ειναι το απολυτο αφεντικο στην κορυφη της ρακετας.Θελει να νιωθει οτι η ομαδα κινειται οπως εκεινος προσταζει,και τοτε ΚΑΙ σωστα θα πασαρει ΚΑΙ σωστη μπουκα θα κανει ΚΑΙ το παιχνιδι σωστα θα διαβασει στα τελειωματα των επιθεσεων!Οκ λιγο νταπα ντουπα δεν το γλιτωνεις,ουτε να τον ψηλωσεις για να απλωσει κανα χερι μπορεις,αλλα αλλιως δε θα ταν Ουκιτς!Ο Κροατης ειναι παιχτης ψυχολογιας και με το Μητσο διπλα νιωθει οτι απειλειται!
Ο Μητσος τωρα,νομιζω πως φετος εχει το δυσκολοτερο ρολο απ ολους.Φανταστειτε απο το αυτοματοποιημενο μπασκετ του Ομπραντοβιτς,ξαφνικα να πρεπει να ξαναμαθαινεις στα 33 σου με ενα τσουρμο νεοσυλλεκτους!Εκει οφειλονται και τα αδιανοητα πολλα λαθη του(χωρις αυτον αποψε ειχαμε μολις 9),παρ ολα αυτα νομιζω πως και φετος κανει πολυ καλη σεζον τηρουμενων των αναλογιων.Δυστυχως ομως αυτη τη στιγμη ο Σπανουλης ειναι καλυτερος.
Ηδη θα σας κουρασα αλλα θα θελα να προσθεσω και αυτο:
Η ομαδα εχει προοπτικες και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τη ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ,αλλωστε ειναι το μονο ζωντανο κυτταρο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και οι κλαψες δεν ταιριαζουν με 6 ΑΣΤΕΡΙΑ!Ουτε εγω συμπαθω τον Δημητρακη,ουτε ο Πεδουλακης μου γεμιζει το ματι παρ οτι ξερει ΠΟΛΥ μπασκετ,αλλα το φετινο ταξιδι ειναι τοσο ανανεωτικο και απροβλεπτο που γουσταρω να βλεπω την ομαδα εξισου πολυ αν οχι και περισσοτερο απο τις περασμενες σεζον!Ναι,ειμαστε ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ κι ας το χαρουμε,δε χρειαζεται να μαστε φοβος και τρομος σε ολη μας τη ζωη!Και που ξερεις...
EXASFAIROS
Δεν ειδα τον σημερινο αγωνα αλλα τα στατιστικα μας στα ριμπαουντ και τα ελαχιστα διποντα ηταν απογοητευτικα!!!!Ελπιζω απλα να μην ηταν σε καλη μερα καποιοι παιχτες.Ο Banks πρεπει να παρει παλι μπρος.....Ο UKIC ηταν καλος σημερα στην οργανωση???? η τα ελαχιστα διποντα μαρτυρουν ενα απο τα ιδια?????? rolleyes.gif
xomitsious
Ωραια τα'πες Ντομινικ, συμφωνω μαζι σου σε ολα.
Οντως ο Ουκιτς δεν τα πηγε ασχημα σημερα, μακάρι να συνεχίσει να βελτιώνεται.
Το ίδιο πιστευω και για το Σόφο, που του πήγεναι κιολας το παιχνίδι, κι αυτον τον χρειαζόμαστε καλύτερο.
Γενικα το μονο προβλημα σημερα ηταν η αμυνα, δεν τον βλέπω τον Καπόνο να βελτιώνεται σε αυτην, αλλα θεωρω οτι μετα απο ολες αυτες τις αλλαγές η ομαδα βγηκε καλυτερη. Και στους ψηλους ΟΚ πια, χωρις να χρειαζεται ο Λασμε και ο Τσαρτσαρης να κανουν υπερωρίες, και η επιθετικη επιλογη Καπονο για οποτε χρειαστεί. Ο Πάνκο καλός ηταν, αλλα εμένα δε μου λείπει προς το παρόν.
Οπως ειπαν κι'αλλοι, ο Ματσιουλις μακάρι να ανανεώσει και μαλιστα γρηγορα για να μην αγχονώμαστε. Ο καλυτερος μας ξενος παιχτης.
Οσο για τον Πεδουλάκη, σιγουρα δεν ειναι Ομπράντοβιτς αλλα θα κριθεί ουσιαστικά του χρόνου. Φετος οι συνθήκες ηταν πολυ ιδιαίτερες για ασφαλή συμπεράσματα. Οσο η ομάδα νικάει, so far so good.
Μακάρι να νικήσουμε και στον τελικο κυπέλλου (σόρρυ συμφορουμίτες ολυμπιακοί) και ισως αυτό να μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια.
Number11
Βλέπω πως οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι θα κατάφερνε ο Ζοτς με αυτό το υλικό παιχτών (το οποίο είναι πολύ καλό),
αλλά πιστεύω πως θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα έκανε ο Ίβκοβιτς με τη φετινή ομάδα, καθώς φημίζεται
για την ικανότητά του να παίρνει το 110% κάθε παίχτη.

*ο Άρτζι με κλεφτοπόλεμο παίζει ...
A.CAB
Πέρα από το αν παίξαμε καλό μπάσκετ σήμερα, το σημαντικό είναι η νίκη. Σίγουρα δεν είναι και τίποτα το φοβερό η Άλμπα αλλά στο Τοπ16 δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και η έκπληξη είναι πάντα στη γωνία.
Η αμυνά και τα ριμπάουντ ήταν πάλι σήμερα το μεγάλο μας θέμα. Πράγμα περίεργο αν σκεφτούμε ότι αυτά ήταν τα δυνατά μας σημεία στην πρώτη φάση. Είναι εμφανές ότι δεν έχουν δέσει ακόμα οι νέες προσθήκες στην ομαδική λειτουργία της ομάδας. Σίγουρα είμασταν κάπως καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο νικηφόρα παιχνίδια του Τοπ16 αλλά και η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν μικρότερη. Μεγάλες διαφορές δεν είδα απλά τουλάχιστον δεν κάναμε πολλά και αδικαιολόγητα λάθη.
Ευτυχώς σε ένα ακόμα παιχνίδι είχαμε έναν ακόμα παίχτη να υπερβάλλει εαυτόν. Ήταν ο Μασιούλις που έκανε τεράστιο ματς που φαινόταν απ' την αρχή πως ήταν στη μέρα του. Με διαφορά ο καλύτερος.
Καλός και ο Ούκιτς. Επιτέλους έδειξε να ξεμπουκώνει και να κάνει το παιχνίδι του. Πήρε κάμποσες προσωπικές ενέργειες και πέτυχε 14 ποντάκια. Μια χαρά. Βέβαια δεν έκανε καμιά οργάνωση της προκοπής αλλά επιμένω ότι ο Ούκιτς για να είναι χρήσιμος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος στο 2 και μακρυα από τη θέση του πλέιμέικερ ή έστω μακρυά από οποιοδήποτε σύστημα.
Ο Γκιστ συνέχισε να προσφέρει ενέργεια και σταθερό σκοράρισμα. Ακόμα δεν μοιάζει ιδιαίτερα ενταγμένος στην ομάδα και ακόμα παίζει πιο πολύ με το ένστικτο παρά με το μυαλό αλλά σίγουρα προσπαθεί και προσφέρει.
Και ο Καπόνο σε μέτρια μέρα πέτυχε 8 σημαντικότατους πόντους δείχνοντας ότι πρόκειται για στάνταρ σκόρερ.
Ενώ ο Μπράμος ήταν σε mode χτισίματος αλλά πρόσφερε πάρα πολύ στην άμυνα, μάζεψε ριμπάουντ και ντύθηκε Διαμαντίδης μοιράζοντας 6 ασιστ.

Πάντως το ροτέισον είναι επικίνδυνα μικρό από πολύ νωρίς. Όπως και να 'χει θεωρω τη σημερινή εμφάνιση ένα μικρό βημα μπροστά. So far so good και συνεχίζουμε.
LFO
Εμένα ο Παναθηναικος μου αρέσει. Μου αρέσει με βάση πάντα αυτό που σχεδιάστηκε το καλοκαίρι. Εχω δει σχεδόν όλα τα παιχνιδια του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα φέτος και μπορώ να πώ ότι ναι μεν υπήρξαν και υπάρχουν αστοχίες στο υλικό και στον σχεδιασμό αλλά υπάρχει μέλλον και προοπτική.

Θα βγώ λιγο οφ τοπικ και με την ευκαιρία του χθεσινου αγωνα θα πω ότι σε μια χρονιά ολικής ανασυγκροτησης , κάτι που δεν θα πρεπει να το ξεχνάμε καθόλου όταν κρινουμε παίκτες, προπονητες αλλα και διοικήσεις, τα δειγματα είναι καλυτερα του αναμενομένου. Οι Μπράμος, Ματσιουλις, Λασμε πρεπει να μεινουν για χρονια στο ΠΑΟ. Μαζί με Ξανθοπουλο και Γιαννοπουλο που δεν εχω ακομη καταλαβει γιατι δεν παιζουν καθολου και βεβαια μαζί με τον ΔΔ κανουν μια αξιομαχη βαση για το ροστερ της νεας χρονιας. Δεν είναι τυχαιο ότι οι 3 πρωτοι μαζί με το ΔΔ είναι οι κορυφαιοι του ΠΑΟ μεχρι στιγμης…Στο τέλος βεβαια θα γινει η σουμα αλλα προσωπικα το καλοκαίρι Ούκιτς, Γκιστ, Καπόνο θα τους σουτάριζα. Μαζί και τον προπονητή. Μπορεις να βρεις και καλυτερους….

Ο Παο εδειξε εχθές ένα ακόμη θετικό στοιχείο της φετινής του ομάδας. Τις πολύ καλες σχέσεις των παικτών του. Υπάρχει team spirit, δεν υπάρχουν βεντετισμοί κάτι που θα ηταν ευκολο να συμβεί όταν υπάρχουν πολύ νεοι και πολύ εμπειροι μαζεμενοι σε μια ομαδα.

Ο Παο εχει τωρα 2 σερι εντος, με Ρεαλ & Μπαμπεργκ. Με 2 νικες είναι σιγουρα πολύ κοντά στην πρόκριση, ισως και στην 2αδα. Με 1 + 1 είναι ακομα ζωντανος. Με 2 ήττες σκουραινουν τα πράγματα…
επαθα λαστιχο
QUOTE(LFO @ Jan 17 2013, 09:32 ) *
Ο Παο εχει τωρα 2 σερι εντος, με Ρεαλ & Μπαμπεργκ. Με 2 νικες είναι σιγουρα πολύ κοντά στην πρόκριση, ισως και στην 2αδα. Με 1 + 1 είναι ακομα ζωντανος. Με 2 ήττες σκουραινουν τα πράγματα…

παρα πολυ δυσκολο να "φαμε" θεση απο μια εκ των ρεαλ,τσσκα.ειναι και η ζαλγκιρις στην μεση....αν περασουμε πιστευω οτι θα ειναι ως τεταρτοι του ομιλου.
LFO
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Jan 17 2013, 12:34 ) *
παρα πολυ δυσκολο να "φαμε" θεση απο μια εκ των ρεαλ,τσσκα.ειναι και η ζαλγκιρις στην μεση....αν περασουμε πιστευω οτι θα ειναι ως τεταρτοι του ομιλου.


Πρωτα από ολα πιστευω οτι πραγματικα μπορειτε να κρατησετε το αηττητο στο ΟΑΚΑ. Αν νικησεις την Ρεαλ και εχοντας κερδισει την Ζαλγκιρις , δεν ειναι τοσο δυσκολο. Η ΤΣΣΚΑ δεν ειναι ανικητη. Μετα αν οντως εχεις νικησει την Ρεαλ , μπορεις να χτυπησεις ενα διπλο στο Καουνας. Δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο...

Με 2 νικες σερι τωρα δεν εξασφαλιζεις την 2αδα σιγουρα αλλα βαζεις μια καλη βαση για το στοχο αυτο. Ειδικα αν κερδιζοντας την Ρεαλ μπορεσεις στο β' γυρο να την βαλεις απο κατω σε ισοβαθμια..
silversurfer
Καλησπέρα και από μένα. Δυστυχώς το χθεσινό ματς είναι το 1ο του top16 που είδα με ησυχία και έτσι μπόρεσα να δω κάποια πράγματα και να βγάλω κάποια συμπεράσματα.

Καταρχήν μέχρι να επιστρέψει και ο ΔΔ και ο Σόφο να πατάει καλά θα ζούμε και θα πεθαίνουμε με το 3ποντο. Και εδώ σας ρωτώ: επί εποχής Ζοτς πόσες και πόσες χρονιές δεν το κάναμε αυτό?? Τώρα επειδή ο RG είναι νέος και μας κακοφαίνεται μας πειράζει που η μπάλα γυρίζει όσο η γη στο τραγούδι και βγαίνει ελεύθερο το τρίποντο??? Παίκτης Λάσμε για πλάτη ΔΕΝ υπάρχει! Ούτε Γκιστ. Άρα τι να κάνει ο άνθρωπος? Το μόνο που του καταλογίζω είναι ότι δεν έχει δουλέψει σύστημα για τον Καπόνο (ή το δουλεύει και θα μας το βγάλει στην πορεία γιατί είναι νωρίς ακόμα)

Δεύτερον o Καπόνο το βλέπουμε όλοι είναι κακός αμυντικός. Ο Σόφο είναι κτήνος, είναι φιλότιμος, έχει βελτιωθεί πολύ αλλά είναι κακός αμυντικός. Τότε Αργύρη μου γιατί παίζουν μαζί?? Ναι δε λέω σκέφτεσαι ότι θα μπορεί σε double team ο Σόφο να σπάσει τη μπάλα στον Καπόνο αλλά αφού δεν έχεις κανένα σύστημα για αυτό τότε τι κάνουμε??? Χθες για παράδειγμα σίγουρα φάγαμε περισσότερο με τους 2 τους στο παρκέ από όσα βάλαμε.

Πάντως για να μη νομίζετε ότι γκρινιάζω δεν με νοιάζει που δεν παίξαμε καλά γιατί νικήσαμε και αυτές τις νίκες μια νέα ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να τις παίρνει. Επίσης νιώθω πως κάτι δουλεύεται από πίσω και σιγά σιγά θα κάνει την εμφάνισή του. Μεγάλο τεστ θα είναι το ματς με τη Ρεαλ εντός, μια ομάδα που φέτος μας ταιριάζει και βγάζουμε ωραία ματς απέναντί της..
sni79per
εκει που στην προηγουμενη φαση ημασταν η ομαδα που ''ειχε'' το ριμπαουντ κ υπηρχε ''τρυπα'' στα 3ποντα τωρα τα πραγματα αντιστραφηκαν. w00t.gif
EXASFAIROS
EΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΝΙΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ.Πολλα θα παιχτουν ποιοι θα σκαλωσουν στις 2 Γερμανικες και ιδιως στην Μπαμπεργκ!!!!!
Απο εκει και περα θα ηθελα να φερουν νικες τοσο η Ρεαλ ,οσο και η Τσκα απεναντι στις Μαλαγα και Ζαλγκιρις ωστε να εχουμε καποιο πλεονεκτημα εναντι των 2 τελευταιων.Εφικτες οι νικες με Ρεαλ υπο προυποθεσεις,δυσκολα με Τσκα θεωρω.Θετικο το οτι εχουμε 4 σερι παιχνιδια σε πρωταθλημα και Ευρωλιγκα στο ΟΑΚΑ!!!!! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif Πρεπει να επανελθουμε δυναμικα στον τομεα των rebound!!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.