Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Super Sonics
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Western Conference
BubyDudy
Έχει κανείς ενημέρωση περί αυτού του θέματος με τους Sonics; Οι πρώην ιδιοκτήτες τους (Starbucks νομίζω) την πούλησαν την ομάδα και στο συμβόλαιο με τους νέους ιδιοκτήτες υπήρχε ένας όρος για μετακόμιση, αν δεν χτιστεί νέο γήπεδο στο Seattle (στα επόμενα 3 χρόνια νομίζω). Ξέρει κανείς τι γίνεται; Κρίμα να φύγουν από το Σηάτλ, ιστορική ομάδα...
Kobe
H omada tha paiksei kai tou xronou sto Key Arena. Den einai omws ypoxrewmenoi (vash symvolaiou) na meinoun kai thn epomenh xronia, an mporesoun na ksefortwthoun to leasing, pou tha to kanoun en telh. O Schultz eixe xasei arketa lefta ta 2 teleutaia xronia logw ths katastashs sto seattle, (ghpedo, oxi kai toso endiaferon apo filathlous gia thn omada, klp), poulhse thn omada sta typakia apo Oklahoma alla autoi exoun valthei na pane thn omada sthn mama-patrida tous, Oklahoma City dld. Etsi opws fainetai twra oi sonics apo to 2007 tha pane ekei, kai oi Hornets tha epistrepsoun sthn Nea Orleanh.
morfi
O Schultz παιτησε καινουργιο γηπεδο για του σονικς αλλα ποτε δεν εγινε αποδεκτη η προταση του την ωρα που μια αλλη επαγγελματικη ομαδα στο σιατλ πηρε την σχετικη αδεια. Επισης μετρησε και η κοντρα που ειχε με τον γκαρι πειτον, η συμπεριφορα του ρασαρντ λιουις οταν πηγε σπιτι του για να υπογραψει το νεο του συμβολαιο (δεν το περιμενα αυτο απο εσενα ρασαρντ) και κατι αλλα που δεν θυμαμαι. Με αυτα και αυτα αποφασισε να τα παρατησει και να ψαξει αγοραστες γαι να πουλησει την ομαδα... cool.gif
asxetos
Ο Στερν είναι εντελώς βλάκας αν πιστεύει ότι η Οκλαχόμα είναι καλύτερη αγορά από το Σιατλ. Πόσο μάλλον η Νεα Ορλεάνη όπου ακόμα μαζεύουν τα πτώματα.
Pierce
oi sonics κατα πασα πιθανοτητα διαλεξαν ενα προαστιο του seattle για να φτιαξουν το καινουριο τους γηπεδο-εμπορικο κεντρο - κλπ αξιας 500εκ $ . οποτε θα μεινουν εκει που πρεπει smile.gif
Pierce
Το Seattle Supersonics ξεχάστε το... Σύντομα, προφανώς από την ερχόμενη περίοδο (2008-09), θα πρέπει να συνηθίσουμε το Oklahoma City Sonics. Το πώς και γιατί εξηγείται από τις προθέσεις του διοικητικού ηγέτη των "υπερηχητικών", Clay Bennett, ο οποίος έχει καταλήξει την απόφαση να βάλει χέρι στην... ιστορία.

"Καταλαβαίνω τη σχέση που έχει αναπτύξει η ομάδα με την κοινωνία. Υπάρχουν κάποιοι ένθερμοι και πιστοί φίλοι του συλλόγου, άνθρωποι που έχουν δουλέψει σκληρά για εμάς", επισήμανε ο από πέρσι ιδιοκτήτης των Sonics, ωστόσο το σχέδιό του βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης, μια και το κλίμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον δεν τον σηκώνει.

Το όλο θέμα προέκυψε από την αδυναμία των τοπικών αρχών να συμβάλουν στην κατασκευή νέου γηπέδου. Το "KeyArena" που φιλοξενεί την ομάδα είναι το μικρότερο του πρωταθλήματος και διάθεση του Bennett ήταν να μεταφέρει την ομάδα σε κάποιο πιο... ευρύχωρο. Απευθύνθηκε στην πολιτεία, αλλά ως την Τετάρτη οπότε είχε ορίσει χρονικό περιθώριο, απάντηση δεν πήρε. Αυτό πλέον που απομένει είναι η κατάθεση των σχετικών εγγράφων μέχρι την 1η Μαρτίου και η έγκριση της διοργανώτριας αρχής.
www.contra.gr

κριμα...
εγω θα ηθελα να μεινει (οπως φαινεται και απο το παραπανω μου ποστ tongue.gif ) στο σιατλ, αλλα το ΝΒΑ πρωτα ειναι ψυχαγωγικος οργανισμος ( και αν δεν υπαρχει κερδος απο αυτο που πουλαει κατι πρεπει να γινει) και μετα πρωταθλημα μπασκετ.
NBAholic
Αυτή η μετακόμιση θα είναι όντως σημαντική, δεδομένου ότι οι Σόνικς είναι αρκετά ιστορική ομάδα, επί 4 δεκαετίες παρέμειναν στην ίδια πόλη και γενικώς επικρατούσε μια σχετική σταθερότητα.
Ο Στερν το χρωστούσε από τον καιρό των Χόρνετς και αποφάσισε ότι η επόμενη πόλη που θα ορφανέψει (προσωρινά; ) είναι το Σιατλ.
nikefalin
QUOTE(pierce21 @ Nov 3 2007, 12:21 ) *
Το όλο θέμα προέκυψε από την αδυναμία των τοπικών αρχών να συμβάλουν στην κατασκευή νέου γηπέδου. Το "KeyArena" που φιλοξενεί την ομάδα είναι το μικρότερο του πρωταθλήματος και διάθεση του Bennett ήταν να μεταφέρει την ομάδα σε κάποιο πιο... ευρύχωρο. Απευθύνθηκε στην πολιτεία, αλλά ως την Τετάρτη οπότε είχε ορίσει χρονικό περιθώριο, απάντηση δεν πήρε. Αυτό πλέον που απομένει είναι η κατάθεση των σχετικών εγγράφων μέχρι την 1η Μαρτίου και η έγκριση της διοργανώτριας αρχής.


μα καλά κι αυτός δεν πήγε στον Ορφανό, στον φούρα, τον Λιάνη, τον Σουφλιά, τον Λαλιώτη, στον "ξανθό" για να του κάνουν νέο γήπεδο ? Μα να μην κάνει μια κατάληψη στο δημαρχείο του Σηάτλ, να μην κλείσει τους δρόμους με λάστιχα, να μη χύσουν το γάλα στα μούτρα των τοπικών αρχών

Δεν έχει διαβάσει την παγκόσμια βίβλο του αθλητισμού, σελ 347, παράγραφος 3, εδάφιο 4, που λέει
"...όταν θες να φτιάξεις νέο γήπεδο πας στους Έλληνες.Αυτοί έχουν τον τρόπο" ????


α ρε κουτόφραγκοι, αμερικανάκια κορόιδα... biggrin.gif biggrin.gif
KG5
δηλαδη τι θα παθει η ομαδα?
Pierce
Οριστικο. Το Σιατλ απο του χρονου μενει χωρις ομαδα καθως οι Σονικς θα πανε στην Οκλαχομα..
morfi
Το μόνο που βλέπω διαβάζοντας για αυτή τη κίνηση είναι ασεβείς ενέργειες και δηλώσεις προς την ομάδα και την ιστορία της. Πρώτα οι οπαδοί την παρατάνε και ύστερα προσπαθούν να δείξουν πόσο την αγαπάνε, ο δήμος (που για μένα είναι ο κύριος υπαίτιος) δίνει άδειες για άλλες ομάδες αλλά δεν λέει με τίποτα να βοηθήσει τους Σόνικς και τώρα οι νέοι ιδιοκτήτες φαίνεται να αθετούν τη συμφωνία που είχαν κάνει να μην μετακινηθεί η ομάδα από το Σιάτλ. Με τον πρώην ιδιοκτήτη να ετοιμάζεται για μηνύσεις, θέλω να ελπίζω ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως οι Σόνικς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αυτή η ομάδα θα σωθεί.

ΥΓ Όποιο και αν είναι το τέλος, ας κάνει κάποιος τη καλή να βάλει μία βόμβα στο δήμο. Και μετά, ας κρεμάσει ένα πανό στο κέντρο της πολής που να γράφει "Sonics' fans are the worst idiots (after Charlotte's and Knicks' of course)"
Alexmei
Άσχημα τα νέα από το Σιάτλ. sad.gif
QUOTE
Οι κραυγές απελπισίας των οπαδών των Σόνικς φαίνεται πως πλέον δεν αγγίζουν τους ιδιοκτήτες της ομάδας, αλλά και τις «κεφαλές» της διοίκησης του ΝΒΑ, οι οποίοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και είναι η μετακόμιση από το Σιάτλ στην Οκλαχόμα.



«Δεν μας εξέπληξε αυτή η κίνηση, αλλά συνεχίζει να μας πληγώνει» παραδέχεται ο Μπράιαν Ρόμπινσον αρχηχός του πυρήνα των οπαδών του Σιατλ με σύνθημα «Σώστε τους Σόνικς μας».





Αλλωστε όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Κλέι Μπένετ η μετακίνηση της ομάδας στην Οκλαχόμα έχει αποφασιστεί και έχει εγκριθεί και από το ΝΒΑ. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου τόσο στους πολίτες του Σιατλ, όσο και στους οπαδούς της ομάδας γιατί δεν κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχία την προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου στην πόλη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Το Σιατλ είναι άλλωστε μία υπέροχη πόλη, με υπέροχους οπαδούς και τρομερή ιστορία. Η απόφαση όμως πλέον έχει παρθεί και πλέον εστιάζω το ενδιαφέρον μου στην πόλη της Οκλαχόμα και είμαι συγκλονισμένος» τόνισε ο Μπένετ.



Αν ολοκληρωθεί η μετακόμιση το Σιατλ θα γίνει η 3η πόλη που θα χάσει ομάδα του τη δεκαετία που διανύουμε. Η πρώτη μετακόμιση έγινε το 2001 όταν οι Γκρίζλις μετακόμισαν από το Βανκούβερ στο Μέμφις, ενώ η δεύτερη το 2003 όταν οι Χόρνετς έφυγαν από τη Σάρλοτ με προορισμό τη Νέα Ορλεάνη.


superbasket.gr

έτσι διαγράφεται η ιστορία μιας μπασκετικής πόλης, με χαμόγελα από τους Ιδιοκτήτες. sad.gif sad.gif
Ας αρχίσουμε να συνιθίζουμε το " Oklahoma City Sonics"
pkalo13
Τι θα λεγατε για OKLAHOMA CITY THUNDER ohmy.gif
http://www.sport-fm.gr/article/145180[/url]
Gravedigger
QUOTE(pkalo13 @ Sep 4 2008, 17:56 ) *
Τι θα λεγατε για OKLAHOMA CITY THUNDER ohmy.gif
http://www.sport-fm.gr/article/145180[/url]

Thunder λοιπόν...Τόσο καιρό αυτό σκεφτόντουσαν?Δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα καλύτερο?
pkalo13
Με τετοιο ονομα πρεπει να βαλουν και το αναλογο σημα και συνθημα .νομιζω τους τα βρηκα.για συνθημα το

thunder...thunder.....thundercats!!!!! και σημα
24.gif 24.gif 24.gif
captain charisma
δεν εχεις και αδικο σ αυτο...αλλωστε τους παει το σημα αυτο...διαλυσαν τους ιστορικους σονικς για να μας φερουν τους θαντερκατς? 68.gif 68.gif
Alexmei
πιστεύω πως είναι το πιο χαζό όνομα στην ιστορία του ΝΒΑ
nikolas12
Νταξει οχι και οι ιστορικοι οι Σονικς.Μετα τη χρονια που εφτασαν στους ημιτελικους,η ομαδα δεν πηγαινε καλα και αλλωστε αυτος ειναι ενας απο τους πολλους λογους της μετακομισης.Παντως γιατι αλλαζουν ονομα;Ουτε οι Γκριζλις το καναν,ουτε οι Χορνετς.
captain charisma
βρε χιπ χοπ δεν ηξερες οτι οι σονικς φτασαν στους τελικους του νβα με πειτον και κεμπ εναντιον των μπουλς του τζορνταν? blink.gif
nikolas12
Εγω δε μιλαω για παλιοτερα απλα και μονο γιατι δεν ξερω.Ωστοσο τα τελευταια χρονια αν και ειχε Lewis,Allen ηταν μια μετρια προς αρκετα καλη ομαδα.
pkalo13
QUOTE
βρε χιπ χοπ δεν ηξερες οτι οι σονικς φτασαν στους τελικους του νβα με πειτον και κεμπ εναντιον των μπουλς του τζορνταν?


Ακριβως μονο και μονο το οτι εκαναν καριερα σε αυτη την ομαδα παικτες σαν τον Kemp και τον Payton την καθηστα ιστορικη.
NBAholic
QUOTE
Εγω δε μιλαω για παλιοτερα απλα και μονο γιατι δεν ξερω.Ωστοσο τα τελευταια χρονια αν και ειχε Lewis,Allen ηταν μια μετρια προς αρκετα καλη ομαδα.


Μα δε συνιστά αυτό μια ιστορική ή όχι ομάδα. Οι Σόνικς έχουν περίπου 40 χρόνια ιστορίας (41 για την ακρίβεια), έχουν κατακτήσει τον τίτλο του 1979, υπήρξαν άλλες 2 φορές φιναλίστ και έχουν διαχρονικό ποσοστό νικών 52,4%. Αν μη τι άλλο, αρκετά ιστορική ομάδα . Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας για την ιστορία. Ουσιαστικά, η ομάδα παραμένει η ίδια, άρα και η ιστορία της, όπως δηλαδή συνέβη με τους παλιούς Σίρακιους Νάσιοναλς που μετακόμισαν και άλλαξαν όνομα σε Φιλαντέλφια 76ερς. Στους σημερινούς 76ερς προσμετράται και το πρωτάθλημα των Νάσιοναλς του '55.

Σας διαβεβαιώ ότι τα άλλα υποψήφια ονόματα ήταν από ισάξια έως χειρότερα. "Barons", "Bison", "Energy", "Wind" και "Marshalls" ήταν οι άλλες προτάσεις (με bold οι κατά τη γνώμη μου χειρότερες).
Das Kapital
Ολα για τα λεφτα
red pyramid88
Ε ναι, λογικό όλα για τα λεφτά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος αλλά αν απο ένα σημείο και μετά μια ομάδα δεν μπορεί να συμπληρώσει για κάποια χρόνια σερί ένα συγκεκριμένο αριθμό εισητηρίων διαρκείας πρέπει απο τους κανονισμούς να φύγει μιάς και δε φένεται να υπάρχει υποστήριξη προς αυτή οπότε για να μην έχουν περισσότερα προβλήματα μετακομίζουν για να βρούνε αλλού αυτή την υποστήριξη. Θα ήταν δηλαδή καλύτερα να σαπίζαν οι Sonics στο Seattle?

Όπως και να έχει ούτε εγώ είμαι ενθουσιασμένος αν και απο την άλλη δεν φρικάρω κιόλα. Ούτε το όνομα ούτε το σήμα μου βγάζουν ακυρότητα, απλά δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.
sacarame
Το γήπεδο της Οκλαχόμα φαντάζει πολύ μικρό για να δεχθεί τους Θάντερ, καθώς μέσα σε πέντε μέρες έχουν πωληθεί όλα τα εισιτήρια διαρκείας. Πλέον οι άνθρωποι της ομάδας δημιουργούν λίστα αναμονής για τα πακέτα που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν. Κάτι το οποίο μόλις τέσσερις ομάδες του ΝΒΑ έχουν μέχρι στιγμής (Βοστόνη, Λέικερς και Φοίνιξ οι άλλες τρεις).
"Αυτό μάς έκανε να καταλάβουμε την στήριξη των ανθρώπων της πόλης" είπε ο πρόεδρος της ομάδας Κλέι Μπένετ.
Το "Ford Center" έχει χωρητικότητα 19.100 θέσεις και έχουν ήδη πωληθεί 14.000 εισιτήρια (μαζί με τις σουίτες), ενώ κρατούν 4.000 θέσεις για τα μικρά πακέτα που υπάρχουν αλλά και 1000 για την εκάστοτε ομάδα που θα φιλοξενείται στο γήπεδο.
"Μία από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις είναι να μπουν καθίσματα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Μπορείς να προσθέσεις θέσεις, αλλά δεν γίνεται να πλησιάσεις άλλο στο παρκέ" είπε ο δήμαρχος της πόλης Μικ Κορνέτ

Πηγή www.basketblog.gr
lakersdynasty
Το ανέβασα πριν κάποιες ώρες. Ωραίο παιχνίδι.

Denver Nuggets @ Seattle Supersonics (6.4.2008)

http://www.youtube.com/watch?v=WdAe9n1WR1U

Boxscore (spoiler προφανώς)
http://www.basketball-reference.com/boxsco...0804060SEA.html
jasonick
Πω, σχεδόν είχα ξεχάσει ότι στη rookie του χρονιά ο Durant έπαιζε SG. w00t.gif
SteveNashidis
QUOTE(lakersdynasty @ Jun 4 2013, 01:43 ) *
Το ανέβασα πριν κάποιες ώρες. Ωραίο παιχνίδι.

Denver Nuggets @ Seattle Supersonics (6.4.2008)

http://www.youtube.com/watch?v=WdAe9n1WR1U

Boxscore (spoiler προφανώς)
http://www.basketball-reference.com/boxsco...0804060SEA.html


Είσαι ωραίος . Κάνω και subscribe ! smiley.gif
lakersdynasty
QUOTE(Voyager @ Jun 4 2013, 03:10 ) *
Είσαι ωραίος . Κάνω και subscribe ! smiley.gif


Καλωσόρισες. tongue.gif

Άπλα διευκρινίζω ότι αυτά που ανεβάζω απο αγώνες θα είναι ως μη καταχωρισμένα μπας και γλιτώσω απο τα δικαιώματα κτλ. Οπότε αν σας αρέσει κάτι που βάζω εδώ κρατήστε κάπως το λινκ. smile.gif

NBA 1979 Finals G4 Bullets@Sonics 2nd half+OT:



Boxscore (spoiler προφανώς)
http://www.basketball-reference.com/boxsco...7905290SEA.html
SteveNashidis
QUOTE(lakersdynasty @ Jun 5 2013, 00:49 ) *
Καλωσόρισες. tongue.gif

Άπλα διευκρινίζω ότι αυτά που ανεβάζω απο αγώνες θα είναι ως μη καταχωρισμένα μπας και γλιτώσω απο τα δικαιώματα κτλ. Οπότε αν σας αρέσει κάτι που βάζω εδώ κρατήστε κάπως το λινκ. smile.gif

NBA 1979 Finals G4 Bullets@Sonics 2nd half+OT:



Boxscore (spoiler προφανώς)
http://www.basketball-reference.com/boxsco...7905290SEA.html


Και εγω ηθελα να ανεβασω αγωνες αλλα φοβαμαι τα δικαιωματα ! Ειναι ωραιο να βλεπεις ρετρο !
lakersdynasty
QUOTE(Voyager @ Jun 5 2013, 01:11 ) *
Και εγω ηθελα να ανεβασω αγωνες αλλα φοβαμαι τα δικαιωματα ! Ειναι ωραιο να βλεπεις ρετρο !


Αν δεις το κανάλι κλειστό θα ξέρεις ήδη τι έγινε biggrin.gif

Για τα ρετρό έχεις δίκαιο. Εγω έφτασα στο σημείο να μην επικοινωνώ με το σήμερα. Στους 5 αγώνες που βλέπω μακάρι ο ένας να είναι του 2012-13.
lakersdynasty
NBA 1979 Finals G5 Sonics@Bullets (1.6.79)

Οι Sonics κατακτούν το πρωτάθλημα.



jvalin
Ωραία τα ρετρό αλλά από εδώ και πέρα τι γίνεται?

kamtha5
QUOTE (jvalin @ Jun 6 2013, 00:16 ) *
Ωραία τα ρετρό αλλά από εδώ και πέρα τι γίνεται?



Μετακόμιση μετά το ναυάγιο του Σακραμέντο πολύ δύσκολα, ίσως σε 2-3 χρόνια να το ξανασκεφτούν με Σάρλοτ, Μιλγουόκι ή Νέα Ορλεάνη στα υπόψιν. Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποια στιγμή να γίνει expansion, δηλαδή να δημιοργηθεί η 31η ομάδα, που θα δοθεί στο Σιατλ. Αλλά σύμφωνα με τον Στερν η λίγκα δεν το σκέφτεται σοβαρά προς το παρών
lakersdynasty
QUOTE(kamtha5 @ Jun 6 2013, 17:18 ) *
Μετακόμιση μετά το ναυάγιο του Σακραμέντο πολύ δύσκολα, ίσως σε 2-3 χρόνια να το ξανασκεφτούν με Σάρλοτ, Μιλγουόκι ή Νέα Ορλεάνη στα υπόψιν. Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποια στιγμή να γίνει expansion, δηλαδή να δημιοργηθεί η 31η ομάδα, που θα δοθεί στο Σιατλ. Αλλά σύμφωνα με τον Στερν η λίγκα δεν το σκέφτεται σοβαρά προς το παρών


Και δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου. 30 ομάδες είναι υπεραρκετές. Ας υπάρχει και λίγο βάθος στις ομάδες και στα ματσαρίσματα των ομάδων γενικότερα μέσα σε 1 σεζόν.

Τα ατίθασα νιάτα Payton-Kemp εναντίον των Lakers των Magic και Worthy

NBA 1991 01 18 Sonics@Lakers

Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(jvalin @ Jun 6 2013, 00:16 ) *
Ωραία τα ρετρό αλλά από εδώ και πέρα τι γίνεται?




την συμπαθουσα πολυ αυτη την ομαδα!!ξερουμε γιατι την απεσυραν??
Das Kapital
Απ’όσο θυμάμαι, πωλήθηκε σε επιχειρηματία από την Oklahoma City ο οποίος μετέφερε την ομάδα στη γενέτειρά του αλλά συμφωνήθηκε να μην πάρει μαζί του και το SuperSonics, βέβαια αυτή η υπόθεση έχει πολύ ζουμί, άλλα μέλη θα ξέρουν να εμβαθύνουν περισσότερο ή ψάξε στο internet. Εγώ βαριέμαι biggrin.gif
lakersdynasty
Sources: NBA Possibly Exploring Expansion to Seattle and Louisville

http://www.sonicsrising.com/2014/7/23/5927...ttle-louisville

SG3ptshooter
QUOTE(lakersdynasty @ Jul 24 2014, 12:15 ) *
Sources: NBA Possibly Exploring Expansion to Seattle and Louisville

http://www.sonicsrising.com/2014/7/23/5927...ttle-louisville

Θέλω να πιστεύω ότι το Seattle είναι δεδομένη επιλογή σε οποιοδήποτε expansion. Έχει την ιστορία, απέδειξε ότι έχει και τη διάθεση επενδυτικά, τη θεωρώ και μια "sports city", όταν βλέπω το μέσο όρο εισιτηρίων στο MLS πως να μην το κάνω άλλωστε.

Το Lousville αν έμπαινε αύριο το πρωί στη λίγκα θα ήταν η δεύτερη μικρότερη πόλη σε εκτεταμένο πληθυσμό (610.000) από όλες στα 4 μεγάλα πρωταθλήματα, πάνω μόνο απ' τους "ειδικών συνθηκών" και τεράστιας σημασίας Green Bay Packers και κοντά μόνο στο Winnipeg του NHL, που παίζουν το εθνικό τους σπορ. Πατάνε στην "πέραση" και την παράδοση που έχει το μπάσκετ στην πολιτεία και στη συνταγή ανοίγματος market εκεί όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός από δημοφιλέστερα σπορ, νομίζω (το τσέκαρα κιόλας) ότι οι βόρειοι που έχουν κολλητά τους το Cinci, έχουν NFL και MLB franchises να βλέπουν.

Η μεγαλύτερη πόλη των 2 χωρών που συμμετέχουν στο ΝΒΑ και δεν έχει franchise, μεγαλύτερη κι απ' το Seattle, σας έχω μάθει όλους ποια είναι. Kαι μας φέρνουν μπλιαξ Κ-Ράπτορες, λες και δεν είμαστε "απέναντι". Αν και το γεμίζουμε στα φιλικά μπασκετάκια, Silver ξηγήσου.

Λίστα με μεγέθη:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ameri...orts_franchises
Το San Diego είναι Cal, δεν θέλω και πέμπτη ομάδα από εκεί, και η Tampa είναι κοντά στο Orlando, ας πάνε τους Magic παραδίπλα. tongue.gif
lakersdynasty
QUOTE(SG3ptshooter @ Jul 24 2014, 13:52 ) *
Θέλω να πιστεύω ότι το Seattle είναι δεδομένη επιλογή σε οποιοδήποτε expansion. Έχει την ιστορία, απέδειξε ότι έχει και τη διάθεση επενδυτικά, τη θεωρώ και μια "sports city", όταν βλέπω το μέσο όρο εισιτηρίων στο MLS πως να μην το κάνω άλλωστε.

Το Lousville αν έμπαινε αύριο το πρωί στη λίγκα θα ήταν η δεύτερη μικρότερη πόλη σε εκτεταμένο πληθυσμό (610.000) από όλες στα 4 μεγάλα πρωταθλήματα, πάνω μόνο απ' τους "ειδικών συνθηκών" και τεράστιας σημασίας Green Bay Packers και κοντά μόνο στο Winnipeg του NHL, που παίζουν το εθνικό τους σπορ. Πατάνε στην "πέραση" και την παράδοση που έχει το μπάσκετ στην πολιτεία και στη συνταγή ανοίγματος market εκεί όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός από δημοφιλέστερα σπορ, νομίζω (το τσέκαρα κιόλας) ότι οι βόρειοι που έχουν κολλητά τους το Cinci, έχουν NFL και MLB franchises να βλέπουν.


Η μεγαλύτερη πόλη των 2 χωρών που συμμετέχουν στο ΝΒΑ και δεν έχει franchise, μεγαλύτερη κι απ' το Seattle, σας έχω μάθει όλους ποια είναι. Kαι μας φέρνουν μπλιαξ Κ-Ράπτορες, λες και δεν είμαστε "απέναντι". Αν και το γεμίζουμε στα φιλικά μπασκετάκια, Silver ξηγήσου.

Λίστα με μεγέθη:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ameri...orts_franchises
Το San Diego είναι Cal, δεν θέλω και πέμπτη ομάδα από εκεί, και η Tampa είναι κοντά στο Orlando, ας πάνε τους Magic παραδίπλα. tongue.gif


Προφανώς και είναι. Και η συζήτηση για το Lousville έχει να κάνει με την θέληση της λίγκας να κρατήσει ισορροπία στον αριθμό των ομάδων στις 2 περιφέρειες.

Αυτά τα σημεία είναι κύρια και σημαντικά για δυνητικές περιοχές επέκτασης. Ο συνδυασμός της μη ύπαρξης ανταγωνισμού με το μέγεθος της πόλης είναι κρίσιμος. Το μέγεθος όμως της πόλης απο μόνο του δεν είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.

Η πόλη και η περιοχή έχει τον κόσμο για να γεμίσει ένα γήπεδο 22090 όπως το KFC Yum! Center και αυτό είναι το σημαντικό αφού το ΝΒΑ είναι μια λίγκα βασισμένη στα πολυτελή γήπεδα με προοπτική πολύπλευρης δημιουργίας εσόδων σχετικών ή μη με το άθλημα. Και αυτό ακριβώς είναι που έλειπε απο το Seattle όταν έφυγαν οι Sonics για την Oklahoma City και αυτό ακριβώς λείπει απο το Milwaukee και προκαλεί εδώ και κάποιο καιρό σενάρια μετακίνησης.

Στο Lousville υπάρχει έτοιμη αρένα που δεν υπάρχει καν ακόμα στα Seattle και γι'αυτό μπαίνει στη συζήτηση επέκτασης,τόσο εύκολα, η πόλη.

For non-basketball reasons tongue.gif
SG3ptshooter
QUOTE(lakersdynasty @ Jul 24 2014, 15:13 ) *
αυτό ακριβώς λείπει απο το Milwaukee και προκαλεί εδώ και κάποιο καιρό σενάρια μετακίνησης.

Στο Lousville υπάρχει έτοιμη αρένα που δεν υπάρχει καν ακόμα στα Seattle και γι'αυτό μπαίνει στη συζήτηση επέκτασης,τόσο εύκολα, η πόλη.

Στην πρόσφατη πώληση των Bucks που έλαβε χώρα θυμάμαι να μπαίνει όρος ότι η νέα ιδιοκτησία θα κρατήσει την ομάδα στο Wisconsin και θα φτιαχτεί νέο γήπεδο.
http://espn.go.com/nba/story/_/id/10790404...ounce-sale-team

Και το Seattle έχει αποδεδειγμένα βρει τη χρηματοδότηση για το νέο γήπεδο. Συνεχίζοντας γραφικά, το Bell Centre είναι ένα απ' τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα που ξέρω. tongue.gif
lakersdynasty
Για το Μόντρεαλ σε επίπεδο γηπέδου και πληθυσμού έχεις δίκαιο, δε ξέρω όμως πόσο επηρεάζει το ΝΒΑ το γεγονός ότι το Τορόντο γενικότερα έχει καταντήσει μετά τη φυγή των Κάρτερ Μαγκρεϊντι και Μπος ως κέντρο παραγωγής έτοιμων παικτών για άλλες ομάδες.

Πιστεύεις ότι το Μόντρεαλ θα μπορούσε να είναι ένας προορισμός που θα έπειθε τους παίκτες να μείνουν και να πετύχουν εκεί και όχι να επιστρέψουν στις ΗΠΑ αλλά και μια πόλη στην οποία αντίπαλοι θα έπαιζαν ευχαρίστως;




SG3ptshooter
QUOTE(lakersdynasty @ Jul 24 2014, 17:11 ) *
Για το Μόντρεαλ σε επίπεδο γηπέδου και πληθυσμού έχεις δίκαιο, δε ξέρω όμως πόσο επηρεάζει το ΝΒΑ το γεγονός ότι το Τορόντο γενικότερα έχει καταντήσει μετά τη φυγή των Κάρτερ Μαγκρεϊντι και Μπος ως κέντρο παραγωγής έτοιμων παικτών για άλλες ομάδες.

Πιστεύεις ότι το Μόντρεαλ θα μπορούσε να είναι ένας προορισμός που θα έπειθε τους παίκτες να μείνουν και να πετύχουν εκεί και όχι να επιστρέψουν στις ΗΠΑ αλλά και μια πόλη στην οποία αντίπαλοι θα έπαιζαν ευχαρίστως;

Στο πρώτο σου point, πιστεύω πράγματι ότι το ΝΒΑ "φοβάται" την επέκταση προς τον Κανάδα. Το Vancouver απέτυχε παταγωδώς και το Toronto που οικονομικά προφανώς και στέκει, δεν έχει θέλξει απαραίτητα στο βαθμό μιας επιτυχημένης επέκτασης. Αλλά πιστεύω ότι είναι μια πολύ κατάλληλη στιγμή να επεκτείνεις το κοινό σου στη χώρα τους, με την Εθνική ομάδα του Καναδά να βρίσκεται σε καλό δρόμο, αν κατεβαίνουν η γενιά ταλέντων που έρχεται τώρα στο προσκήνιο σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια, και για να υπάρχει ένα λογικό αντίβαρο και μια αντιπαλότητα για τους Raptors, που επιμένω ότι η ως μόνη Καναδική ομάδα που απλά επιβιώνουν, δεν έχουν και πολύ πρακτικό λόγο ύπαρξης. Δεν τη θεωρώ όντως "Canada's team" και ούτε το κάνουν φίλοι των sports από άλλες επαρχίες της χώρας.

Το Montreal οικονομικά θα στέκει, όπως στέκει και το αδιάφορο τις περισσότερες χρονιές του Toronto. Υπάρχει ο ανταγωνισμός με το NHL, το MLS, το CFL, αλλά είναι υπερβολικά μεγάλη πόλη για να μη χτιστεί καθόλου μπασκετικό κοινό, έστω για αρχή. Δεν ξέρω αν απαραίτητα θα είναι ευχάριστος προορισμός για free agents, αλλά και οι Καναδοί παίκτες αυξάνονται, και η πόλη έχει ζωή/attractions/τουρισμό, και δε νομίζω ότι έχει κριθεί στο παρελθόν τόσο σημαντικό κριτήριο το πόσο θέλγει η πόλη τους υποψήφιους παίκτες, απ' τη στιγμή που δόθηκαν franchises πχ στην Oklahoma City. Το Montreal εκτός από πολλαπλάσιο πληθυσμό για όσους είναι παιδιά της Ανατολικής ακτής ή των Μεγάλων Λιμνών απέχει απ' τη NY 535 χιλιόμετρα, η Oklahoma πάνω από 2.000 ή το Memphis πάνω από 1.500.
aegeansheed
Revival?

https://twitter.com/aaronbruski/status/905948548402880512
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.