The fact: Lebron's Cavaliers: part II
Ο Lebron κάνει την 6η συνεχόμενη εμφάνισή του σε Τελικούς ΝΒΑ και γράφει τη δική του ιστορία σε μια εποχή που -ακόμα-κυριαρχεί. Μετά από την εξωπραγματική σε νούμερα περσινή postseason είχε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί στην κανονική διάρκεια και σε μια Ανατολή παραπαίουσα, που θα την χαρακτήριζαν πολλοί, ως την χειρότερη όλων των εποχών -από πλευράς ανταγωνισμού- φτάνει άνετος και ωραίος να κοντραριστεί στα ίσα για τον Τίτλο του Καλύτερου Παίκτη απέναντι στον Steph Curry.
To σημαντικό είναι ότι οι Cavs είναι, έστω και αναμενόμενα, εδώ, είναι υγιείς και θέλουν να αποδείξουν ότι αν και πέρυσι ήταν πλήρεις, μπορεί να υπήρχε διαφορετικό όνομα σκαλισμένο στο Finals Trophy (σιγά μη γίνεται έτσι, λέμε τώρα...)

Storyline
Η επιστροφή στους Τελικούς για τους Cavaliers ήταν μια απόδοση που δε θα έπρεπε καν να παίζεται στα στοιχηματικά γραφεία. Η ομάδα ενισχυμένη με υγιείς τους Love και Kyrie και με κάποιες προσθήκες επανέρχεται για να διεκδικήσει αυτό που μόνο εκείνη μπορεί να πιστέψει ό,τι μπορεί να πετύχει. Πίσω από το σύνθημα "All in" οι παίκτες του Lue, καθοδηγούμενοι από τον Lebron, έχουν την αυτοπεποίθηση να τα βάλουν με την ομάδα που έχει τους δύο καλύτερους σουτέρ που έχει γνωρίσει το Άθλημα του Μπάσκετ...

The Road to the Finals

vs Detroit Pistons

Game 1 Pistons @ Cavs 101-106
Game 2 Pistons @ Cavs 90-107
Game 3 Cavs @ Pistons 101-91
Game 4 Cavs @ Pistons 98-100


Η σειρά σε ένα κολάζ κύλησε κάπως έτσι...


... με λίγα λόγια: ο Reggie Jackson θυμήθηκε τις ρουκοχρονιές του στη Χώμα, o Drummond έβαλε τις "βάσεις" για τα νέα βοηθητικά κλειστά στο Auburn Hills και ο Kyrie με 16/34 τρίποντα (47%) συνολικά πήρε μαζί με τις αναμνήσεις του και τη σειρά σπίτι του. Άξιος συμπαραστάτης της γνωστής τριάδας ο Earl που τελείωσε με 17/33 τρίποντα (52%).

vs Atlanta Hawks

... έναν χρόνο πριν:
QUOTE(Voyager @ Jun 2 2015, 23:28 ) *
...
vs Atlanta Hawks

Atlanta-Cavs 89-97
Atlanta-Cavs 82-94
Cavs-Atlanta 114-111
Cavs-Atlanta 118-88


Η πιο εύκολη στάση κατά την άποψη μου ήταν αυτή στην Ατλάντα...


Εεεεεε παλικάααααριιιι... Πίασε μιά απ' τα ίδια!!!

... έναν χρόνο μετά:
Game 1 Hawks @ Cavs 93-104
Game 2 Hawks @ Cavs 98-123
Game 3 Cavs @ Hawks 121-108
Game 4 Cavs @ Hawks 99-100


Atlanta Hawks: σαν να λέμε βαρελάδες στο Τενεσή, σαν να λέμε βούτυρο, τζατζίκι, τυροκαυτερή ή ότι προτιμάει ο καθένας για το ψωμί του, αρκεί να είναι ομάδα με λίγο τσαμπουκά και θέληση.

O Αλ ο Πραγματικός μας χρωστούσε μερικά λεπτά παραπάνω από πέρυσι στο ματσαπ με τα Καβς (βλ. game 3) και τα έδωσε όλα για να πειστούμε ότι ακόμα και με αυτόν οι Hawks δεν πάνε πουθενά, οπότε ας καθίσουν να δουν τί θέλουν να κάνουν με τον Teague και τί με τον Εσδρόδερ, ελπίζοντας ότι δε θα τους πάρουν τα χρόνια μέχρι να βγει η απόφαση... Ελπίδα για κάποιο άλλο αγαπημένο μας franchise, να διαλύσει αυτή η ομάδα και να βρεθεί επιτέλους "στέγη" για τον Millsapp και τον Al σε μια ομάδα που θα εκτιμηθεί πραγματικά το μεγάλο ταλέντο τους...

vs Toronto Raptors

Game 1 Raptors @ Cavs 84-115
Game 2 Raptors @ Cavs 89-108

Game 3 Cavs @ Raptors 84-99
Game 4 Cavs @ Raptors 99-105

Game 5 Raptors @ Cavs 78-116
Game 6 Cavs @ Raptors 87-113


Εδώ είχαμε να κάνουμε με την πιο αδιάφορη σειρά Τελικών Ανατολής ever???? Δεν είναι στις προθέσεις μας να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στην παρουσία του Ρόντο στους Τελικούς, το πανηγυράκι έγινε, ο Bismack θα πάρει τα λεφτά του DeRozan και αυτός θα βρει του χρόνου άλλα στεφάνια να λυγίζει, όχι καναδέζικα...
Ο Lebron κουβάλησε την ομάδα του με 26π.-8,5ρ.-6,7ασ-3.0 combined stl+bl και παρόλο που o Irving ήταν άστοχος από μακριά (8/27: 30%), Love (13/29: 45%), J.R. (18/45: 40%) και ο ανέλπιστος Frye (14/24: 58%) κράτησαν την απειλή εξ' αποστάσεως για το Cleveland.

(Λίγο Λεμπρονειάδα εδώ... Caution. Α, και αποθεώνει Βόρειο Κοινό... ξεπεσμός! tongue.gif )


Επόμενη Στάση: Golden State Warriors
To 14o rematch στην ιστορία των Τελικών έρχεται την Πέμπτη το βράδυ.

Οι Cavs με διαφοροποιημένη πεντάδα σε σχέση με τους περσινούς Τελικούς, είχαν την πολυτέλεια όλον τον χρόνο να γνωρίζουν από πριν ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Ανατολική, όχι απλά να τους κοντράρουν, αλλά ούτε καν να τους κουράσουν. Αλλά δεν έφτανε αυτό: διώξαμε και τον Blatt που μας σκότιζε, τοποθετώντας έναν "players coach" της κοινής αποδοχής. Αυτό κύριοι λέγεται πολύ απλά: ποιοτικές συνθήκες εργασίας... Δουλεύω όπως θέλω, με όποιους θέλω, όταν θέλω.

Η διαφορά σε σχέση με το περσινό ρόστερ χαοτική: πλέον με Love και Irving (είχε αγωνιστεί μόλις στον πρώτο -μεταξύ των δύο ομάδων- αγώνα) δε να χρειάζεται να βλέπουμε την έκδοση "Mozgov-Superstar", ενώ υπάρχει και ο τηγανητός Frye που στρετσάρει το spacing των αντίπαλων αμυντικών και δίνει τη δυνατότητα στον Lebron να ψάξει το mismatch κοντά στο καλάθι.

Το ίντερνετ βουίζει για την αδυναμία Love και Irving να αμυνθούν στις αλλαγές στην περιφέρεια και είναι γεγονός ότι θα έπρεπε να προβληματίσει τον Lue. Όσο ψηλός και να είναι ο παίκτης που αλλάζει, το σουτ των Splash Brothers δε μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά από ένα σηκωμένο χέρι. Το είδαμε πρόσφατα και με τον Adams αντίπαλο του Curry (κυρίως) στο Game 7, που υποτίθεται ό,τι το έκανε και "καλά" (αμ, το έκανε μεν... έφτανε δε...???). Οι Warriors θα χτυπήσουν εκεί, "η μέρα φεύγει..." ... ο Shumpert με τον Veda έρχονται... όποιος αντέξει, ετοιμάστε τις μπανιέρες με τον πάγο και τις φρουτοσαλάτες!

Στο τέλος και κατά τη διάρκεια της Σειράς θα βρεθούμε πιθανότητα ξανά στη θέση να κρίνουμε αυτόν το άτυπο χαρακτηρισμό του "καλύτερου παίκτη στον κόσμο σήμερα", "σήμερα", επειδή δεν έχει κάτι άλλο μετά τον Ιούνιο, "στον κόσμο", επειδή δεν έχει κάτι πιο πάνω από το ΝΒΑ. Οπότε αν είναι να κρατήσω κάτι από το παράπλευρο buzz του τελευταίου μήνα ας είναι οι δηλώσεις του Lebron μετά την ανακήρυξη του Curry σε απόλυτο MVP:

QUOTE
But when you talk about most ‘valuable’ then you can have a different conversation, so, take nothing away from him, he’s definitely deserving of that award, for sure.”…
“If you do it by a year-to-year basis, I think sometimes the word ‘valuable’ or best player of the year, you can have different results,”


Ας δώσει αυτός ο αγνός μπασκετικός εγωισμός το καλύτερο δυνατό outcome στη μάχη ανάμεσα στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές και στις ομάδες τους.