Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA MVP Voting 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
Pages: 1, 2
aegeansheed
Οι επιλογές φέτος είναι περισσότερες. Στη μια πλευρά βρίσκονται αυτοί με τις πραγματικές πιθανότητες κατάκτησης του βραβείου. Στην άλλη υπάρχουν εκείνοι που διεκδικούν ψήφους 2ης ή 3ης θέσης, και αξίζουν την εύφημο μνεία, ο καθένας για τους λόγους του.
Στο poll είμαστε πιο δημοκρατικοί βάλαμε και Jokic για τους Denver lovers αυτού του ντουνιά, αλλά παρακάτω είναι που θα παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες υποψηφιότητες για φέτος:

***


1. Russell Westbrook
62 αγώνες, 31.7π, 10.7ρ, 10.1ασ, 1.6κλ, 42.0% σουτ, 5.5 λάθη σε 34.8 λεπτά
Ρεκόρ Ομάδας: 35-27


Ξεκινάμε με τον Ράσελ γιατί για αυτόν έχουμε να πούμε τα περισσότερα. Η χρονιά που κάνει σε επίπεδο ατομικών στατιστικών είναι σπάνια και θα μείνει στην ιστορία. Αν τα στατιστικά θα του δώσουν το MVP, αυτό θα το δούμε στην πορεία. Θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1961-62 και τον Oscar Robertson (30.8π, 12.5ρ, 11.4ασ) που θα δούμε παίκτη να τερματίζει με +10 κατά μέσο όρο σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Ακόμα και αν δεν είναι μέσα, θα είναι μέσα στις κορυφαίες 6-7 all around στατιστικά χρονιές.

Κρατάω στην άκρη όσα λέγονται ότι του χαρίζονται ριμπάουντ από συμπαίκτες, οι οποίοι κάνουν διπλά σκρην για να βγει ελεύθερος cutter και να πάρει την πάσα για να γραφεί ασίστ (αυτό το γράφω εγώ ως υπερβολή...) κλπ. Αυτά είναι προπαγανδιστικό υλικό των haters. Ναι, πηγαίνει και κάθεται στις βολές για το ριμπάουντ, πηγαίνει για το αμυντικό, δε βλέπω που είναι το κακό. Εξ' άλλου το ριμπάουντ είναι θέμα θέλησης καθαρά, το παίρνει και κερδίζει τη μπάλα αυτός που πάει πάνω της με την περισσότερη θέληση και δύναμη. Αυτός είναι ο Westbrook και είναι γνωστό όταν θέλει κάτι δεν υπάρχουν πολλοί/πολλά πράγματα που μπορούν να σταθούν ως εμπόδιό του. Το ίδιο συμβαίνει και στην επίθεση με το usage (το ποσοστό % εκδήλωσης επίθεσης από έναν παίκτη σε σχέση με το συνολικό πλήθος επιθέσεων της ομάδας του) να εκτινάζεται στο 42.1% για το μεγαλύτερο όλων των εποχών (Kobe 05-06: 38.7%, Jordan 86-87: 28.3% κοκ). Εκείνος το έχει ξανακάνει ήδη στην προ-προηγούμενη χρονιά-πρόβα τζενεράλε (2014-15: 38.4%) των Thunder χωρίς Ντουράντ (έπαιξε 27/82 παιχνίδια) και στο δεύτερο μισό έδειξε τί να περιμένει ο κόσμος από αυτόν σε ένα αντίστοιχο μελλοντικό σενάριο. Τη χρονιά που διανύουμε δηλαδή...

Κανένα επιχείρημα "αν είχε και αυτός το 42% των επιθέσεων της ομάδας του θα έκανε το ίδιο" δε μπορεί να σταθεί στην περίπτωση του Westbrook, έχει φτάσει σε αυτά τα νούμερα επειδή είναι αυτός που είναι, επειδή μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο μερίδιο ευθύνης και κούρασης, το σώμα του μπορεί, το μυαλό του και τα προσόντα του μπορούν, μιλάμε για μια μηχανή, τον πιο αθλητικό και συνάμμα ατρόμητο guard που έχουμε δει μετά τον Jordan (βλέπω τον Kobe περισσότερο ως shooter, παρά ως drive to the basket παίκτη) σε αυτές τις σωματικές διαστάσεις περίπου (6'3"-6'6"). Κανένα επιχείρημα "χαριστικών ριμπάουντ" δε μπορεί να σταθεί όταν οι Thunder κερδίζουν τη Utah, τους Cavs ή τους Grizzlies και βρίσκονται εντός playoffs από την αρχή της χρονιάς ή όταν γράφει σε παιχνίδια 17, 18 ριμπάουντ μπορεί και περισσότερα.

Αυτό που μπορεί να πληγώνει κάπως την ομάδα του είναι τα 5.5 λάθη, που είναι το δεύτερο χειρότερο μετά το αντίστοιχο φετινο του Harden (και τα δύο μοναδικά που υπάρχουν), για παίκτη με τουλάχιστον +25 στο σύστημα αξιολόγησης PER (ή που σκοράρει περισσότερους από 25 πόντους κατά μέσο όρο) σε τουλάχιστον 2.000 αγωνιστικά λεπτά.

Κατά τα άλλα σε συγκριτικά ατομικά νούμερα φέτος βρίσκεται:
* 1ος σε πόντους συνολικά και κατά μέσο όρο
* 3ος σε ασίστ ανά παιχνίδι
* 8ος σε συνολικά κλεψίματα
* 12ος σε ριμπάουντ ανά παιχνίδι
* 1ος στο PER
* 9ος σε Win Shares
* 1ος στο Νet +/- (1ος στο επιθετικό, 3ος στο αμυντικό) κάτι που σχεδόν του δίνει και την πρωτιά στο Value over Replacement Player -εδώ είναι οι σημαντικότερες ατομικές χρονιές ως προς την συμβολή ενός παίκτη,ως αξία συμμετοχής, στην ομάδα του
* με τα 30 triple double έως τώρα χρειάζεται 1 ακόμα για να περάσει τον Wilt για τη δεύτερη θέση όλων των εποχών και 11 ακόμα (στα 20 παιχνίδια που απομένουν) για να πιάσει τον Robertson.

Σημείωση: οι δύο πιο πρόσφατοι παίκτες χρονικά, που ξεπέρασαν τους 30 πόντους κατά μέσο όρο σε μια φουλ χρονιά, πήραν το Βραβείο του MVP σπίτι τους (Curry 2015-16, Durant 2013-14).

Που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές:
* στο μέτριο supporting cast. Χρόνια προσπαθεί ο Presti να φέρει περιφερειακό με σουτ της προκοπής, φέτος σκότωσε Payne για McDermott, δουλειά δε γίνεται όμως. Έχει μείνει ο Adams να τραβάει την κουπάρα, με λίγο από Oladipo και Kanter και ό,τι γίνει.
* στα τρομακτικά ατομικά νούμερα
* στο ότι θα είναι ο δεύτερος παίκτης στην Ιστορία που θα κάνει TD χρονιά και "πώς γίνεται να μην πάρει το MVP και μόνο γι' αυτό?". Για την ακρίβεια: υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης φέτος που έκανε/αναμένεται να κάνει κάτι μεγαλύτερο από αυτό και το δικαιούται περισσότερο? Θα βγει και θα πει ο Harden: "ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!", αλλά επειδή ξέρουμε ότι είναι αγαπημένη του συνήθεια να αυτοπροτείνεται για MVP, δε θα τον πάρουμε και πολύ στα σοβαρά. Θα τον δούμε όμως περισσότερο στη συνέχεια...

Πού χάνει:
* ότι η ομάδα του δεν είναι καν στις 4 καλύτερες σε επίπεδο ρεκόρ περιφέρειας
* ότι έχει το υψηλότερο usage% όλων των εποχών

***


2. Kevin Durant
59 αγώνες, 25.3π, 8.2ρ, 4.8ασ, 1.1κλ, 1.6τ, 53.7% σουτ, 2.3 λάθη σε 33.6 λεπτά
Ρεκόρ Ομάδας: 50-11


"Sir! Kevin Durant is down. Sir we lost KD"... Ο KD είναι έξω λογικά μέχρι το τέλος της regular... Δεδομένης της κακής σχέσης του με τους τραυματισμούς, δε θα περίμενα οι Warriors να τον ζορίσουν να μπει γρήγορα, επιπλέον έχουν και το ρεκόρ να μη χρειαστεί να το βιάσουν. Πώς θα ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση οι Warriors είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ας δούμε τί έχει καταφέρει ο Durant έως τώρα με την νέα του ομάδα.

Να παραδεχτούμε ότι οι αυτοι Warriors, οι Warriors του Durant ας πούμε για να τους διαχωρίζουμε από τις v.0 και v.1 των προηγούμενων ετών, αποτελούν ένα από τα πιο θεαματικά επιθετικά σύνολα όλων των εποχών? Θα μπορούσαμε. Απολαυστικό, θεαματικό, ποιοτικό, unselfish basketball, είναι μερικά επίθετα που ταιριάζουν με τους φετινούς GSW. Τί έδωσε πρακτικά ο Durant? Πολλαπλές επιθετικές επιλογές, περισσότερα spot απειλής, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότεροι πονοκέφαλοι στο αντίπαλο scouting, διάθεση για νίκες.

Στατιστικά σε ομαδικό επίπεδο όλα αυτά μεταφράζονται στα εξής:
* ελαφρά βελτίωση του Offensive Rating σε 116 από 114.5, και του DRating σε 103.9 από 103.8
* ελαφρά βελτίωση του Effective FG% σε 56.5% από 56.3%
* βελτίωση της επίθεσης σε 117.5 κατά μ.ο. από 114.9 πέρυσι κάτι που σημαίνει θετική μεταβολή στον δείκτη Διαφοράς Πόντων +/- σε 12.2 πόντους από 10.8 αντίστοιχα

Το περσινό ρεκόρ είναι αυτή τη στιγμή αδιανόητο να επαναληφθεί, από τους Warriors τουλάχιστον, για πολλούς λόγους, κυρίως επειδή πλέον είναι περισσότερο αναμενόμενοι, περισσότερο scouted ορθότερα (λείπει και ο ορισμός του ανεξπέκτου ο Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα! tongue.gif ), έχουν λιγότερο ενθουσιασμό, καθόλου κίνητρο να το επαναλάβουν, τη γνώση από την προηγούμενη εμπειρία ότι δεν αξίζει τόσος κόπος μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί η ομάδα εξαντλημένη εν όψει playoffs. Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά? Επειδή παρά τους παραπάνω αρνητικούς παράγοντες για την εκ νέου κατάκτηση ενός υψηλού ρεκόρ στη Regular Season, οι Warriors έχουν ήδη 50 νίκες και έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν τις 65 (αν και με 7-8 αρκετά δύσκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα), που και πάλι θα είναι μέσα στις 20 καλύτερες σαιζόν όλων των εποχών.

Η συμβολή του Durant στην επιθετική βελτίωση των Warriors είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο προς μεγάλη μας έκπληξη παρατηρούμε ότι κάνει career season (στα 28 του!!! κι ενώ είναι κυρίως επιθετικός παίκτης!) σε δύο πολύ σημαντικές αμυντικές στατιστικές κατηγορίες: τα κοψίματα (1.6) και τα αμυντικά ριμπάουντ (7.6), ενώ επίσης career season κάνει και στα λάθη, περιορίζοντάς τα στα 2.3. Συγκεκριμένα μόνο ο Durant, o Jordan και ο English έχουν κάνει χρονια με +25 πόντους, +4 ασίστ και λιγότερα από 2.4 λάθη ανά αγώνα!

Ατομικά φέτος:
* 2ος σε Win Shares
* είναι 10ος σε πόντους ανά παιχνίδι
* 10ος σε κοψίματα ανά παιχνίδι
* 3ος σε TrueShooting% και 7ος Effective FG%
* 6ος στο Νet +/-

Που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές:
* παίζει στους Warriors που έχουν ήδη 50 νίκες 20 παιχνίδια πριν το τέλος με αυτόν μέσα στα 59 από τα 61 που έχουν παίξει. Πιθανότατα θα έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και πολλές φορές αυτό αρκεί και μόνο για το MVP.
* η ομάδα στην οποία αγωνίζεται για πάνω από το 50% των αγώνων της, από το 2011-12 και μετά, καταφέρνει να βρίσκεται πάντα στα 5 καλύτερα ρεκόρ στο ΝΒΑ.
* ήδη στα πρώτα δύο παιχνίδια που λείπει (βάζω και το παιχνίδι με τους Wizards) οι Warriors δεν κατάφεραν να κερδίσουν και όπως φαίνεται θα ζοριστούν να τα φέρνουν βόλτα στα επόμενα μέχρι το τέλος. O Durant είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία αυτών των Warriors που έχουν στηθεί με εκείνον ως βασικό άξονα. Οι Warriors δεν ήταν και δεν είναι προετοιμασμένοι για την απουσία του Durant, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κόπωση και φθορά των Curry και Green κυρίως, ενώ το ομαδικό ρεκόρ θα πέσει. Αντιθέτως τα παραπάνω σε επίπεδο αξιολόγησης MVP θα δώσουν πόντους υπέρ του Durant. Αυτό βεβαίως ερμηνεύεται στην αξιολογηση και αρνητικά (βλ. παρακάτω)
* στα Team Analytics φαίνεται να έχει βελτιώσει συνολικά τους Warriors, κάτι που οι Αμερικάνοι με δικαίωμα ψήφου τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι το μετράνε.

Πού χάνει:
* έχει συμπαίκτες άλλους τρεις all-stars και δεν είναι και το πλέον ακατόρθωτο να κάνεις νούμερα και νίκες.
* τα νούμερά του δεν είναι super wow, είναι all-star νούμερα, αλλά δε βγάζουν μάτια.
* τραυματίστηκε και θα χάσει το τελευταίο 1/4 της σαιζόν, δεδομένου ότι οι άλλοι υποψήφιοι θα συνεχίζουν να παίζουν και να φαίνονται, ενώ οι όποιες θετικές εντυπώσεις του Durant έχουν "παγώσει" μέχρι το σημείο και για το διάστημα μόνο που έπαιζε...

***


3. James Harden
62 αγώνες, 28.8π, 8.0ρ, 11.3ασ, 1.5κλ, 43.7% σουτ, 5.8 λάθη σε 36.5 λεπτά
Ρεκόρ Ομάδας: 43-19


Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ξεκινάς την παρουσίαση του τρίτου κατά σειρά προτίμησης υποψήφιου MVP λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική έκδοση του πρώτου (βλ. Westbrook), αλλά κάτω από άλλες συνθήκες, όπως και με διαφορετικά αποτελέσματα. Οι άλλες συνθήκες είναι τα διαφορετικά υλικά -στους συμπαίκτες αναφέρομαι, που είναι περισσότερο shooters από αυτούς της Όκλας, ή μάλλον... είναι ή shooters ή παίκτες ρακέτας (και κυρίως όχι playmaker ρακέτας), άλλο είδος μπασκετμπολίστα δεν καλλιεργείται στο Houston αυτές τις μέρες. Οπότε τί θερίζουμε? Ασίστ από τα τρίποντα που βάζουν οι άλλοι, ποντάκια από το γρήγορο tempo που μας αρέσει πολύ και μας πάει επίσης, ε και νίκες γιατί στη Regular δεν βρίσκουμε και μεγάλη αντίσταση στην άμυνα, γιατί να μην κερδίσει η καλύτερη επίθεση στην τελική, έτσι κι αλλιώς 8/10 ομάδες άμυνα δεν παίζουν, είτε γιατί δεν ξέρουν, είτε γιατί δεν την πιστεύουν ως μέσο επιτυχίας, είτε γιατί "έτσι κάνουν όλοι".

Ο Harden αυτοπροτάθηκε και φέτος για το Βραβείο, είναι κάτι που κάνει με συνέπεια. Το σύστημα του D' Antoni και η επιμονή του στο γνωστό fast pace παιχνίδι με small ball και full αντεμόλα τριποντέλα, είχε θετική επίδραση στα στατιστικά του Harden, από τη στιγμή που του δόθηκε η ευθύνη ως βασικού ball handler playmaker.

Οι Rockets βελτίωσαν το +/- τους κατά 7 πόντους (Μ.Ο. επίθεσης +115 -108 στο 2016, +106.5 - 106.4 στο 2015) περίπου και το Offensive Rating τους σε 115.0 από 108., κάτι που είναι αποκλειστικά δουλειά των εμπνεύσεων του D' Antoni, αφού η μεταβολή προήλθε από την καλύτερη επίθεση. Η ευστοχία αυξήθηκε στο 36.3% στα τρίποντα (από 34.7%) και στο 55.1% στα δίποντα (από 51.4%) μέσα σε μία χρονιά. Ήδη 20 ματς πριν το τέλος η ομάδα έχει ξεπεράσει τον περσινό αριθμό νικών της (41) και αν μη τι άλλο, η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη, ως προς το ρεκόρ της regular.

Στα ατομικά στατιστικά γράψαμε τα εξής:
* 1ος σε Win Shares
* 1ος σε ασίστ/αγώνα
* 3ος σε πόντους/αγώνα
* 2ος στο +/-
* 2ος στο VOR και 5ος στο PER
* 1ος σε εύστοχες βολές και σε προσπάθειες (εδώ και 3 χρόνια τώρα δεν υπάρχει δεύτερος)

Που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές:
* η ομάδα του πάει καλά και θα κλείσει με πάνω από 55 νίκες, που είναι καλό νούμερο για αυτούς που ψηφίζουν λαμβάνοντας υπόψιν περισσότερο τον παράγοντα "ομαδικό ρεκόρ"
* οδηγεί την κούρσα σε ασίστ και είναι τρίτος σε πόντους, Oscar Robertson και Tiny Archibald έχουν κάνει μόνο +28π και +11ασ σε μια χρονιά, αλλά αυτό δεν νομίζω να μετρήσει ιδιαίτερα όταν ο Russ τελειώσει με triple double

Πού χάνει:
* του αρέσει να αυτοπροτείνεται για MVP, το είπαμε... Δεν είναι ό,τι καλύτερο, δεν έπιασε και την προηγούμενη φορά επίσης.
* κάνει πολλά λάθη. Έχει κάτω από 2.0 στο AST/TO και τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σε AST/TO στην Ιστορία για παίκτες με πάνω από 8 ασίστ σε μια χρονιά κατά μέσο όρο. Το μόνο θετικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι την χειρότερη έχει ο φετινός Westbrook.

***


4. Kawhi Leonard
55 αγώνες, 25.9π, 5.9ρ, 3.4ασ, 1.8κλ, 48.6% σουτ, 2.1 λάθη σε 33.5 λεπτά
Ρεκόρ Ομάδας: 47-13


H μεγαλύτερη ατομική βελτίωση σε νούμερα στο 2016 από όλους τους παραπάνω υποψήφιους, έρχεται ταυτόχρονα με την είσοδο του Kawhi Leonard στη συζήτηση για τον MVP, για πρώτη φορά τόσο έντονα. Ο Popovich είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή της σαιζόν ότι απαιτεί να είναι περισσότερο ενεργός στην επίθεση, παίρνοντας μεγαλύτερες ευθύνες και περισσότερες προσπάθειες. Κάτι τέτοιο είδαμε και στην πράξη με τον Leonard να εκτοξεύεται στους 26 πόντους κοντά (+4.7 σε σχέση με πέρυσι) και στις 3.4 ασίστ (+0.8 αντίστοιχα), τον είδαμε να παίρνει τελευταία σουτ, και να χαρίζει νίκες με game winning ενέργειες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι σουτάρει με ...38% στα τρίποντα σε σχέση με το περσινό εξωπραγματικό (για τους μέσους όρους του) 44%. Φυσικά το 38% είναι καλύτερο από όλους τους ανταγωνιστές του για το MVP...

2016-17 Stats:
* 2ος στο PER
* 3oς σε Win Shares
* 7oς σε κλεψίματα/αγώνα
* 9ος στο σκοράρισμα/αγώνα
* 8ος στο Defensive Rating και στο +/-
* 7oς στο ποσοστό ευστοχίας στις βολές

Που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές:
* οι Spurs έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, μάλιστα πλέον μπορούν να διεκδικήσουν την πρωτιά, μιας και ο Durant θα χάσει αρκετά ματς
* ανταποκρίθηκε στον ρόλο του νέου ηγέτη των Spurs μετά την αποχώρηση του Duncan και επίσημα (ουσιαστικά το έκανε ήδη από πέρυσι, αλλά δεν είχε τόσο πολύ τα χαρακτηριστικά του μπροστάρη)
* βελτίωσε σημαντικά τα επιθετικά του στατιστικά
* έχει μεγάλο defensive impact στην ομάδα του, είναι μακράν ο καλύτερος από τους ανταγωνιστές του στο two dimension game, μπορεί να κερδίσει πλέον το παιχνίδι και από την άμυνα του και από την επίθεσή του (να ρίξω το vid με το τέλος του NOLA-SAS???)
* είναι... υποχρεωμένος να παίζει σε ομάδα του Popovich, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί τη μια βραδιά να παίζει ως συμπαίκτης με τον Mills και τον Ginobili, την άλλη με τον Bertans και τον Laprovittola, την άλλη με τον Dedmon και τον Lee, την παράλλη με τον LMA και τον Pau κοκ. Αναγκαστικά χάνει σε όρους ομαδικής χημείας σε αντίθεση με ανταγωνιστές του που απολαμβάνουν σταθερότερο rotation (π.χ. Durant, Harden), κάτι που του δίνει πόντους, αφού με την προσαρμοστικότητά του καταφέρνει να ανταποκριθεί κάτω από οποιαδήποτε σύνθεση

Πού χάνει:
* έχει σχετικά υψηλό usage% (7ος με 31.3%), αλλά και πάλι δεν είναι υπερβολικό για τους 26 πόντους που σκοράρει
* είναι low profile και δε ζητάει τη μπάλα για να διακριθεί όσο άλλοι. Δεν είναι σημαντικό κριτήριο όμως.

***


5. LeBron James
55 αγώνες, 25.9π, 8.1ρ, 8.9ασ, 1.3κλ, 53.9% σουτ, 4.2 λάθη σε 37.6 λεπτά
Ρεκόρ Ομάδας: 42-18


Ατομικά μια μέτρια χρονιά για τον Λεμπρόν, σκοράρει περίπου τους ίδιους πόντους σε σχέση με πέρυσι με σχεδόν μία προσπάθεια λιγότερη, απόρροια του βελτιωμένου ποσοστού στα σουτ τριών πόντων (40%), είναι στην καριέρα του η τρίτη πιο εύστοχη χρονιά του συνολικά, χωρίς να υπάρχει κάποιο pattern. Πιστεύω φέτος βοηθάει η παρουσία του Love και των άλλων spot shooters πλέον (Frye, Korver κλπ), με συνέπεια να βρίσκεται σε θέση, όπως και οι συμπαίκτες του, να εκτελούν σουτ με ακόμα καλύτερες συνθήκες, όσο το δυνατόν πιο αμαρκάριστα. Ηδη στο match με τους Hawks έβαλαν 25 τρίποντα και πηγαίνουν και αυτοί (όπως και οι Rockets) στον δρόμο που χάραξαν από πέρυσι οι Warriors, να τους κερδίσουν με το δικό τους όπλο δηλαδή.

Που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές:
* όπως και ο Kawhi, έχει έντονη παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επηρεάζει τό παιχνίδι όσο κανείς άλλος παίκτης στο ΝΒΑ, ακόμα και σήμερα
* κάνει career year σε ριμπάουντ (8.1) και ασίστ (8.9)
* Παίζει με το μικρότερο usage% (29.5%) της καριέρας του μετά τη δεύτερή του χρονιά, εδώ και 12 χρόνια δηλαδή περίπου (μέσος καριέρας 31.5%)

Πού χάνει:
* πουλάει τη μπάλα πιο εύκολα από κάθε άλλη χρονιά του (4.2 λάθη, πρώτη φορά ξεπερνάει τα 4 στην καριέρα του)
* έχει στήσει την ομάδα γύρω του με τους παίκτες που θέλει, αν κάποιος δεν του κάνει φεύγει και έρχεται άλλος που θεωρεί ότι ταιριάζει καλύτερα στο στυλ παιχνιδιού που του αρέσει
* αγωνίζεται σε ομάδα της Ανατολικής Περιφέρειας
benchwarmer
Προσωπικά δεν βρίσκω καμία λογική σε οτιδήποτε πλην Χάρντεν ή Γουέστμπρουκ. Για μένα Χάρντεν, αλλά εάν ο Γουέστμπρουκ καταφέρει το season triple-double (έστω και για 0.01, είναι η σημειολογία), ας το πάρει.... Πιο αναλυτικά τα είπε ο Sheed καλύτερα smile.gif
Air Kef
QUOTE(benchwarmer @ Mar 4 2017, 22:34 ) *
Προσωπικά δεν βρίσκω καμία λογική σε οτιδήποτε πλην Χάρντεν ή Γουέστμπρουκ.


Second that.

Δυστυχώς για τον Χάρντεν, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος υπάρχει άλλος παίκτης που κάνει season for the ages.

Να προσθέσω σε αυτό που έγραψε ο Σιντ για τον Westbrook, την σεζόν 14/15 απορούσαμε πόσο θα άντεχε να παίζει σε τέτοιο robo-beast mode και φέτος έχει δώσει απάντηση. Μπορεί να το κάνει throughout a whole season. Τόσο πάθος και ενέργεια σε συνδυασμό με τέτοιο ταλέντο και διάρκεια, δεν μπορώ να ανακαλέσω από κανέναν άλλον, ever.

Από την στιγμή που με τέτοιους συμπαίκτες μπαίνει τόσο άνετα πλέιοφ, οποιοσδήποτε άλλος πάρει το βραβείο θα είναι συνιστά τεράστια αδικία.
natouralistis
Με 30!! τριπλ νταμπλ απ΄τις αρχές Μαρτίου ήδη, το MVP της φετινής χρονιάς είναι απλά το φυσιολογικό.
aegeansheed
Υπάρχουν αρκετές επιλογές... κάτι που μας υπενθυμίζουν συχνά οι λοιποί!

Close game, το γυρνάει μόνος του στην 4η, έχοντας κλέψει ήδη 3 πάσες του Rubio!!! (και συνολικά έξι). Το καθαρίζει μόνος του με το τελευταίο κλέψιμο και τις βολές (πλέον είναι παίκτης του 90% εκεί)

Rubio:
QUOTE
After LeBron (James), he's the most dominant player in the league right now

Misc Franchise notes:
QUOTE
* Leonard has scored 30-plus points in 22 games this season. He joined George Gervin and David Robinson as the only players in franchise history to score 30-plus in at least 20 games in a season.
* Leonard has scored in double figures in 90 straight games, the longest streak by the Spurs since Tim Duncan had 91 straight in 2002-2003

http://www.espn.com/nba/recap?gameId=400900320



Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα Kawhi, αλλά ακόμα είναι νωρίς...
Quincy
Αν το San Antonio πάρει την πρώτη θέση στην δύση θα ψήφιζα Leonard, αν όχι θα ψήφιζα Harden.

Η TD season του Westbrook, είναι εκπληκτική και θα μείνει στην ιστορία, ίσως περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Όμως δεν φτάνει για το βραβείο όταν η ομάδα του τερματίσει 6η-7η στη δύση και 10η-11η overall για να αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των playoffs. Οι μέτριοι συμπαίκτες είναι μια καλή δικαιολογία, αλλά το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Harden που ενώ του λείπουν 2 reb για το δικό του TD η ομάδα του έχει 10 παραπάνω νίκες από αυτή του Russ.



RipCity
Leonard ο καλύτερος παίκτης της regular season.

Harden όμως το MVP για την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του (πλέον έπιασε και τους Cavs σε overall ρεκόρ) και την εντυπωσιακή προσαρμογή του στο ρόλο του playmaker.
T.W.Is.M.
Αν θελουμε τον MVP να κερδιζει, ψηφιζουμε Leonard. Δεν προσεξα αν γραφτηκε στα συν του, αλλα το οτι τα κανει ολα αυτα σε ομαδα του Ποποβιτς ειναι παρασημο.
Αν θελουμε τον MVP να κανει το καλυτερο σε ατομικο επιπεδο, ψηφιζουμε Westbrook. Δεν πιστευα ποτε οτι θα μπορουσε να επαναληφθει η σεζον με triple double μεσους ορους, κι ομως αυτος παει να το κανει!
Θα πει καποιος οτι ο Harden τα συνδυαζει και τα δυο. Ναι, αλλα παιζει στους Rockets του D' Antoni... Δωστε στον D'Antoni το Coach of the year και κλειστε το θεμα εκει.
Αυτος παντως που αν ελειπε η ομαδα του θα ηταν σαν τους Nets ειναι ο Αντετοκουνμπο. Ακομα ομως δεν μπορει να μπει στην κουβεντα για MVP, ειδικα οταν αλλοι κανουν τετοια τερατα.
Ετσι για την ιστορια, ψηφισα τον Kawhi.
SteveNashidis
Ψήφισα Harden γιατί το αξίζει φέτος με το παραπάνω.

Εντυπωσιακό το triple double σε όλη τη χρονιά αλλά κάπου χάνεται η ουσία του επιτεύγματος με τα rebound που του δωρίζουν στην Oklahoma.

O Leonard είναι MVP των (επικείμενων) playoff και όχι για την regular. Άρα και πάλι καταλήγω στον Harden.

O Γιάννης έχει τη δυνατότητα του χρόνου να οδηγήσει την ομάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει ο Ηarden, προσαρμοσμένος στην θέση του PG.

Οι λοιποί σε Cavs και Warriors νομίζω δεν αξίζουν MVP με τόσο πλήρες supporting cast . Eίναι αξιοσημείωτα τα επιτεύγματα τους , δεν αντιλέγω, αλλά ο τίτλος του πολυτιμότερου έχει άλλη αίγλη. Είναι αυτός που κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους.
aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 5 2017, 21:36 ) *
Αν θελουμε τον MVP να κερδιζει, ψηφιζουμε Leonard. Δεν προσεξα αν γραφτηκε στα συν του, αλλα το οτι τα κανει ολα αυτα σε ομαδα του Ποποβιτς ειναι παρασημο.

To είχα προσθέσει το σήμερα απόγευμα που μου ήρθε κι εμένα, πριν γράψεις πάντως! tongue.gif

QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 5 2017, 21:36 ) *
Θα πει καποιος οτι ο Harden τα συνδυαζει και τα δυο. Ναι, αλλα παιζει στους Rockets του D' Antoni... Δωστε στον D'Antoni το Coach of the year και κλειστε το θεμα εκει.

Καταλαβαίνω τη λογική σου, για να βγει από το consideration o Harden, αλλά δεν είναι ότι λόγω D'Antoni κάνει ό,τι κάνει, όσα λάθη και να κάνει, έχει κοντά 30 πόντους και πάνω από 10 ασίστ και θα δώσει 60 νίκες στην ομάδα του στο τέλος. Είναι αρκετά achievements. Με 60 νίκες νομίζω σχεδόν το παίρνει, με 62 το κλειδώνει. Θυμίζω Nashικά MVPs, ειδικά το δεύτερό του σε κάτι αντίστοιχο που βλέπουμε φέτος. Δεν νομίζω ότι αν αφαιρέσουμε τον Harden από την ομάδα αυτή, να υπήρχε περίπτωση οι Rockets να πιάσουν πολύ πάνω από τις 50 νίκες.

QUOTE(Voyager @ Mar 5 2017, 21:47 ) *
O Leonard είναι MVP των (επικείμενων) playoff και όχι για την regular. Άρα και πάλι καταλήγω στον Harden.

O Leonard έχει πάρει τα τρία τελευταία παιχνίδια των Spurs σχεδόν μόνος του με τεράστια clutch plays. Νομίζω αν οι Spurs πάρουν το #1 από τους Warriors η πλάστιγγα θα γέρνει υπέρ του. Θα έχει και το hype της στιγμής που στην ουσία αποτελεί το aftermath της regular season και μένουν περισσότερο οι εντυπώσεις με το να έχει οδηγήσει τους Spurs στην πρωτιά.
Μάλιστα απ' ότι είδα στο πρόγραμμα οι Spurs υποδέχονται 2 φορές σε δεύτερο ματς σε back to back σετ τους Warriors και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη. Εκεί είναι και η μεγάλη ευκαιρία του Leonard να δείξει σε όλον τον κόσμο τί μπορεί να κάνει και να δούμε αν αξίζει να συζητιέται το όνομά του για τον MVP της κανονικής διάρκειας. Μου αρέσει που για να έχει πιθανότητες πρέπει να το κερδίσει και αυτό πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρό μου να παρακολουθήσω φέτος μέχρι τα Playoffs.

QUOTE(Voyager @ Mar 5 2017, 21:47 ) *
O Γιάννης έχει τη δυνατότητα του χρόνου να οδηγήσει την ομάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει ο Ηarden, προσαρμοσμένος στην θέση του PG.

Ο Γιάννης είναι 3ος φέτος στο Value Over Replacement Player! Είναι τρομακτικό! Πρακτικά είναι από τους περισσότερο αναντικατάστατους παίκτες για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται. Είναι δεδομένο ό,τι θα πάρει MVP Votes, δεν αποκλείεται να δούμε να παίρνει και δέυτερη ακόμα, ειδικά αν κλείσει καλά τη σαιζόν (αν και φαίνεται κλασμένος...)

QUOTE(Voyager @ Mar 5 2017, 21:47 ) *
Οι λοιποί σε Cavs και Warriors νομίζω δεν αξίζουν MVP με τόσο πλήρες supporting cast . Eίναι αξιοσημείωτα τα επιτεύγματα τους , δεν αντιλέγω, αλλά ο τίτλος του πολυτιμότερου έχει άλλη αίγλη. Είναι αυτός που κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους.

Εν μέρει θα συμφωνήσω, αλλά σε μια ομάδα με τρεις supertar, ποιός κάνει καλύτερος ποιόν? laugh.gif Είναι λίγο δύσκολο να θεωρηθεί πολύ σημαντικό ή το πιο σημαντικό κριτήριο.
Αυτό που λένε ότι μετράει περισσότερο χρόνια τώρα είναι το "αν βγάλεις τον υποψήφιο, πόσο χειρότερα θα πήγαινε η ομάδα". Τελείως υποθετικό αλλά έχεις μια εικόνα για να στηρίξεις μια άποψη πχ. ότι οι Bucks θα κοντράρονταν με Nets για να μη βγουν τελευταίοι ή ότι οι Thunder θα είχαν 10 νίκες λιγότερες ίσως.

Θέλω όμως να σχολιάσω το εξής, για να μην τρελαινόμαστε τόσο με τα νούμερα του Westbrook, ότι ακόμα και σε εποχές με πολύ μεγάλες επιδόσεις από Wilt, Robertson, Jordan σε ατομικά στατιστικά, ακόμα και πρόσφατα, με τα παραδείγματα των Suns του Μεγάλου Καναδού (αφιερωμένο! 56.gif ), πάντα η επιλογή των περισσοτέρων συνέκλινε στο τελικό ρεκόρ της ομάδας. Πολύ σπάνια θα δωθεί σε κάποιον που έχει φέρει την ομάδα του όχι 1-2η σε κάποια περιφέρεια, γι' αυτό και θεωρώ ότι αν οι Warriors κρατήσουν το #1 και οι Rockets πιάσουν τις 60, η εύκολη περίπτωση να το χάσει ο Harden είναι να πιάσει τις 50 η Oklahoma.
RipCity
Καλα 60 νικες δε θα πιασει ενταξει, 16-3 δεν κανουν. Θα υπαρξουν και ρεστ πιστευω στο τελος.
Air Kef
Ρε τον Ουέστμπρουκ τον απατεώνα.

Ποιος να μου το λεγε τελικά ότι για να γράφεις 10+ ριμπαουντ σε κάθε ματς αρκεί να κάθεσαι στις βολές.
aegeansheed
Η έκπληξη δεν ήταν ότι οι Rockets έχασαν, συνήθως κερδίζουν με κάποια μυστική τεξανή συνταγή τα ντέρμπυ με το Σαν Αντόνιο...
Η έκπληξη δεν ήταν ότι ο Kawhi πήρε και αυτό το ματς μόνος του, σκεπάζοντας και τις δυο πλευρές του παρκέ στο τελευταίο δίλεπτο, με αποκορύφωμα το game winning block στον Harden...
Είναι ότι έκανε "MVPική statline Ηarden" και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, λόγω του επικού φινάλε!!!: 39 πόντοι με 12/18 σουτ (4/5τρ) και 11/11 βολές!!!, 6ρ, 5ασίστ με ένα μόλις λάθος, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα. O Harden από την άλλη είχε τρομερά ποσοστά στα σουτ, αλλά υπέπεσε σε 7 λάθη.

Στο τέλος της αναμέτρησης η υπόθεση νίκη μοιραία κρίθηκε από τις επιλογές των δύο σούπερσταρ, ο Kawhi συνέχισε να μεγαλώνει το hype που έχει την τελευταία εβδομάδα με τον πιο πειστικό τρόπο. Νίκη με δική του υπογραφή απέναντι στην ομάδα του μεγαλύτερου αντιπάλου του. Τριπλό όφελος: και προσωπική κατάκτηση και μία νίκη παραπάνω στο ρεκόρ των Σπερς, όπως επίσης και μία λιγότερη για τους αντιπάλους του, σε έναν κριτήριο που σίγουρα θα μετρήσει περισσότερο στην μεταξύ Harden & Kawhi μονομαχία...

Popovich
QUOTE
The block [at the end of the game] is what makes him special. Obviously, the 3, you know [James] Harden makes 3s. Kawhi makes 3s. This guy makes 3s, that guy makes 3s. Steph [Curry] makes 3s. Everybody does that. But I don't know who goes to the other end and does what he does -- not that many people on a consistent basis, and entire game, game after game."

QUOTE
Kawhi wanted it badly, and he went in and took it.

http://www.espn.com/nba/story/_/id/1836672...n-antonio-spurs

Εικόνα:
aegeansheed
O Westbrook δήλωσε "παρών", οδηγώντας σε νίκη την ομάδα του εναντίον των Spurs, που έπαιζαν με απουσίες μεν (Parker, Ginobili), αλλά είχαν φρέσκους τους Kawhi και LMA δε, οι οποίοι είχαν rest στον αμέσως προηγούμενό. Λίγες μέρες πριν, με τους 58 πόντους του, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα φέτος, πίσω μόνο από τον Klay και τους 60 του, προσθέτοντας μία ακόμα ιδιαίτερη στιγμή στο προσωπικό κολάζ που φτιάχνει φέτος για το Ημερολόγιό του.

*

Ένα από τα στοιχεία που μου αρέσει στον Westbrook, είναι ότι αυτήν τη στιγμή του έχουν επιτρέψει να είναι 100% ο εαυτός του και να κάνει ό,τι θέλει με τον δικό του τρόπο, μου θυμίζει κάπως την περίπτωση του Rodman, ο οποίος με τη βοήθεια του Phil Jackson στους Bulls κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι του σε ένα μοναδικό επίπεδο που βρισκόταν σε μια σπάνια σχέση με την ελευθερία και την ικανότητα που είχε να εκφράζει μέσα από το μπάσκετ τη σπάνια και πολύχρωμη προσωπικότητά του, δημιουργώντας ποικιλοτρόπως πολλαπλά plays για τον ομάδα του, στις περισσότερες περιπτώσεις ευεργετικά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν έλειπαν και οι στιγμές που φαινόταν ότι "ξεφεύγει" ή "βγαίνει η τρέλα του", αλλά νομίζω ότι στο ζύγισμα των pros και τον cons, η ελευθερία που απολάμβανε ο Rodman να χρησιμοποιήσει το μπάσκετ ως μέσο έκφρασης έδωσε πολλά στις ομάδες που αναγνώρισαν αυτό και του έδωσαν τη δυνατότητα να νιώσει έτσι ώστε να δημιουργήσει αυτό που ήταν στο γήπεδο. Ένα μέρος του Rodman μπορώ να δω στον Westbrook γενικά, αλλά και ειδικά φέτος βάσει των συνθηκών που συνθέτουν το περιβάλον του στους Thunder...

* βλέπω στα lights πώς σέρνεται στην άμυνα ο Danny Green και θυμάμαι κάποτε που παρέλαζε ως ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς αμυντικούς. Μιλάμε ότι τον βλέπεις πλέον και δυσκολεύεται να κουμαντάρει το κορμί του στο σκρην, δεν έχει ισορροπία, δηλαδή... πραγματικά πώς κατέληξε έτσι το παλικάρι! Άιντε άιντε...
natouralistis
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, φτάνοντας sto 32o φετινό του triple double, έγινε κι ο 2ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει κάτι τέτοιο μέσα σε μια σεζόν.gazzetta.gr

Αν δεν πάρει το MVP ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει:

-Και ξέρεις ε, δεν είχε βγει MVP εκείνης της σεζόν, ο Ουέστμπρουκ

-Πως γίνεται αυτό;

-Eε, το είχαν δώσει σε έναν άλλο γιατί η ομάδα του είχε κάνει περισσότερες νίκες από ότι η δική του

-Λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ
aegeansheed
QUOTE(natouralistis @ Mar 12 2017, 02:36 ) *
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, φτάνοντας sto 32o φετινό του triple double, έγινε κι ο 2ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει κάτι τέτοιο μέσα σε μια σεζόν.gazzetta.gr

Αν δεν πάρει το MVP ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει:

-Και ξέρεις ε, δεν είχε βγει MVP εκείνης της σεζόν, ο Ουέστμπρουκ

-Πως γίνεται αυτό;

-Eε, το είχαν δώσει σε έναν άλλο γιατί η ομάδα του είχε κάνει περισσότερες νίκες από ότι η δική του

-Λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ


Σιγά... laugh.gif Εδώ δεν το είχε πάρει ο Oscar Robertson τη χρονιά που είχε κάνει και τυπικά (1961-62) την "TD Season", αλλά και άλλες δύο ακόμα που πάνω-κατω έκανε τα ίδια νούμερα! Βασικά αυτός ο διάλογος δε θα γινόταν ποτέ, εφόσον συμμετείχε σε αυτόν ένας normal "ιστορικός του μέλλοντος", εκτός... αν δούλευε για το site που αναφέρεις ίσως! laugh.gif

Απίθανο σήμερα να μαντέψεις τα κριτήρια του τότε για τον MVP, θα πρέπει όμως να σταθούμε σε διάφορα χαρακτηριστικά της εποχής, όπως ότι υπήρχαν μόλις 9 ομάδες και έπαιζαν μεταξύ τους. Θα θέσω λοιπόν το εξής ερώτημα:
Για ποιόν λόγο να πάρει το MVP κάποιος που αγωνίζεται στην ομάδα με το 4ο καλύτερο ρεκόρ (και το 2ο καλύτερο στην Περιφέρειά της: οι Royals) και όχι σε αυτήν που έχει το πρώτο ή δεύτερο καλύτερο συνολικά? Η κατάταξη τότε, δεδομένου του μικρότερου αριθμού των ομάδων, αντιλαμβάνομαι (όπως μπορώ να ερμηνεύσω από τη συσχέτιση διακρίσεων και ρεκόρ ομάδας ανά χρονιά) ότι είχε τη μεγαλύτερη βαρύτητα ως κριτήριο από οποιοδήποτε άλλο και ορθά κατά τη γνώμη μου.
Επίσης να αναφέρουμε ότι οι Royals πριν το 61-62 και την TD χρονιά του "O" δεν υπήρχαν ακόμη ως σημαντική δύναμη στο ΝΒΑ. Αυτή ήταν η σαιζόν που βελτίωσαν το ρεκόρ τους κατά +9 νίκες για να μπουν στην 4άδα της κατάταξης, αλλά και πάλι αυτός ο θετικός απολογισμός της ομάδας δεν έφτασε για να του χαρίσει το MVP.

Απόδειξη της ισχύος του κριτηρίου της κατάταξης σε σχέση με το όποιο μπορεί να υπήρχε τότε, σε σχέση με αυτό των ατομικών στατιστικών (δεν μπορώ να γνωρίζω καν αν υπήρχε το τελευταίο... θα μπορούσε να μετράει από ελάχιστα έως καθόλου τότε, αλλά ποιός θα μας το πει...) ήταν το εξής:
O Big-O στις 4 χρονιές που έκανε +10 +10 +9.5 το πήρε μόλις μία φορά, τη χρονιά που οι Royals έκαναν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ (55-25) πίσω από τους Celtics (59-21), που πήραν και το Πρωτάθλημα.

Αλλά γιατί να προκρίνουμε από τώρα ότι δε θα το πάρει ο Westbrook... δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχουν ακόμα πολλά και δύσκολα παιχνίδια για όλες τις ομάδες και η υπόθεση είναι ανοιχτή. O Westbrook διατηρεί τις πιθανότητές του ακέραιες όσο οι Thunder κερδίζουν, αν μπορεί να βρει μια φόρμουλα που μπορεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του έτσι ώστε κάνει συνολικά την ομάδα του πιο αποδοτική, με το να αξιοποιούνται οι συμπαίκτες του στο max, και στο τέλος να έρχεται η νίκη, είμαι σίγουρος ότι θα πάρει την αναγνώριση που το αξίζει ως προς αυτό (τις νίκες) και άσχετα με το αν έκανε ή δεν έκανε triple double εκείνο το βράδυ.
RipCity
Γενικά έχει αρχίσει μια καμπάνια του τύπου αν δεν το πάρει ο Westbrook θα ναι έγκλημα. Εντάξει people's champion παιδιά.


Πάντως με τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται ιστορικά ο Westbrook δεν είναι καν στο τοπ3.


Αν το πάμε πάντως με βάση το αν βγάλεις τον Westbrook τι είναι η Oklahoma, τότε έχω να πω αν βγάλεις τον Wall τι είναι η Washington? Αν βγάλεις το Γιάννη τι είναι οι Μπακς?
jvalin
QUOTE (natouralistis @ Mar 12 2017, 02:36 ) *
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, φτάνοντας sto 32o φετινό του triple double, έγινε κι ο 2ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει κάτι τέτοιο μέσα σε μια σεζόν.gazzetta.gr

Αν δεν πάρει το MVP ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει:

-Και ξέρεις ε, δεν είχε βγει MVP εκείνης της σεζόν, ο Ουέστμπρουκ

-Πως γίνεται αυτό;

-Eε, το είχαν δώσει σε έναν άλλο γιατί η ομάδα του είχε κάνει περισσότερες νίκες από ότι η δική του

-Λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ

Το 1961-62 ο Ρόμπερτσον τελείωσε τη σεζόν με 30,8 πόντους, 12,5 ριμπς και 11,4 ασσίστς και στην ψηφοφορία για το MVP βγήκε 3ος. Ο Γουίλτ με 50,4 w00t.gif πόντους, 25,7 ριμπς και 2,4 ασσίστς έμεινε 2ος. MVP αναδείχτηκε ο Ράσελ με 18,9 πόντους, 23,6 ριμπς και 4,5 ασσίστς γιατί η ομάδα του έφτασε τις 60 νίκες.

Η τελική κατάταξη για το 1961-62

Ανατολή
1. Celtics 60-20 (Ράσελ)
2. Philly 49-31 (Γουίλτ)
3. Syracuse Nationals 41-39

Δύση
1. Lakers 54-26
2. Cincinnati Royals 43-37 (Ρόμπερτσον)
3. Detroit Pistons 37-43


Επί τη ευκαιρία, το usage του Γουέσμπρουκ είναι για γέλια. Το δε efficiency είναι απλά μέτριο. Παίρνει 24,4 σουτ το παιχνίδι και σουτάρει με 42%. Οι Θάντερ μοιάζουν με περιφερόμενο θίασο. Στα μάτια μου, ο Γουέστμπουκ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χαρισματικός κλόουν/διασκεδαστής. Όλη η ομάδα παίζει για την πάρτη του. Πχ απ όλους τους παίκτες στη λίγκα με 5+ ριμπς, ο Γουέστμπρουκ είναι τελευταίος σε contested DREB%. Αντιθέτως, κατατάσσεται πρώτος σε uncontested αμυντικά ριμπς με 7,7 ανά παιχνίδι, πάνω κι από τύπους που αγκυροβολούν μέσα στη ρακέτα (πχ Whiteside, Jordan, Drummond, Gobert). Κοινώς, οι ψηλοί κάνουν συστηματικά box out για να μαζεύει ο Γουέστμπρουκ uncontested ριμπς. Μέχρι και στις βολές των αντιπάλων του ανοίγουν χώρο!! (δες εδώ)

Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί να αμύνεται, αφήνει τον αντίπαλό του να σουτάρει για να πάει να μαζέψει το ριμπάουντ. Συνολικά έχει 234 contested shots ή 3,5 ανά παιχνίδι. Το διανοείσαι? 3,5 contests ανά 35 λεπτά παιχνιδιού? Κάνει ένα contest το 10λεπτο!!! Μιλάμε για ντροπή! Ο Πέιν (ο αναπληρωματικός του μέχρι το πρόσφατο trade) είχε περισσότερα contested shots ανά παιχνίδι παρότι αγωνιζόταν μόλις 16 λεπτά (ούτε τα μισά δλδ)! Είναι επίσης 4ος απ το τέλος σε contested τρίποντα, ανάμεσα σε όσους έχουν 30+ λεπτά ανά αγώνα. Λιγότερα έχουν μονάχα οι Whiteside, Gobert και Drummond! Ο DeAndre Jordan έχει κάνει 30 περισσότερα contests σε τρίποντα απ ότι ο Γουέστμπρουκ!!!

Αυτός ο παπατζής αξίζει να θεωρείται ο πολυτιμότερος παίκτης στη λίγκα??? Ο άνθρωπος είναι γελοίος. Όσοι γουστάρουν να τον αποθεώνουν, με γεια τους με χαρά τους. Προσωπικά μου προκαλεί εμετό. Και κανείς άλλος να μην υπήρχε ως υποψήφιος, καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι παρά να τον ψήφιζα. Γουέστμπρουκ, Χάρντεν, Τόμας και λοιποί πανηγυρτζήδες απλά προσφέρουν θέαμα και διασκεδάζουν τον κόσμο. Σοβαρή ομάδα με κλόουν στο τιμόνι δε φτιάχνεις. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου. Πείτε με γραφικό, νο πρόμπλεμ. MVP Κουάι δαγκωτό από εμένα.
T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ Mar 5 2017, 22:29 ) *
Εν μέρει θα συμφωνήσω, αλλά σε μια ομάδα με τρεις supertar, ποιός κάνει καλύτερος ποιόν? laugh.gif Είναι λίγο δύσκολο να θεωρηθεί πολύ σημαντικό ή το πιο σημαντικό κριτήριο.


Τοτε να το αντιστρεψω: Ποιος ειναι αυτος που δεν κανει τους υπολοιπους all stars να μοιαζουν συνηθισμενοι παιχτες; Γιατι αν το κανεις, μαλλον ζημιωνεις την ομαδα.
aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ Mar 12 2017, 21:51 ) *
Τοτε να το αντιστρεψω: Ποιος ειναι αυτος που δεν κανει τους υπολοιπους all stars να μοιαζουν συνηθισμενοι παιχτες; Γιατι αν το κανεις, μαλλον ζημιωνεις την ομαδα.

Γκουχού... Για πες...
* με το που ξανάγραψες μπήκε μέλος και ψήφισε Λεμπρόν για την πρώτη του...

QUOTE(jvalin @ Mar 12 2017, 21:06 ) *
Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί να αμύνεται, αφήνει τον αντίπαλό του να σουτάρει για να πάει να μαζέψει το ριμπάουντ. Συνολικά έχει 234 contested shots ή 3,5 ανά παιχνίδι. Το διανοείσαι? 3,5 contests ανά 35 λεπτά παιχνιδιού? Κάνει ένα contest το 10λεπτο!!! Μιλάμε για ντροπή! Ο Πέιν (ο αναπληρωματικός του μέχρι το πρόσφατο trade) είχε περισσότερα contested shots ανά παιχνίδι παρότι αγωνιζόταν μόλις 16 λεπτά (ούτε τα μισά δλδ)! Είναι επίσης 4ος απ το τέλος σε contested τρίποντα, ανάμεσα σε όσους έχουν 30+ λεπτά ανά αγώνα. Λιγότερα έχουν μονάχα οι Whiteside, Gobert και Drummond! Ο DeAndre Jordan έχει κάνει 30 περισσότερα contests σε τρίποντα απ ότι ο Γουέστμπρουκ!!!

Πιστεύω ότι αυτά τα ενδιαφέροντα που σημειώνεις θα τα βάλουν στη ζυγαριά οι ψηφοφόροι. Πλέον υπάρχουν advanced stats που μπορούν να αποτυπώσουν π.χ. το επιχείρημα ότι ο Lebron ή ο Kawhi έχουν το μεγαλύτερο impact από τον καθένα και στις δύο πλευρές του παρκέ, πέρα από μια δήλωση του Rubio, του Pau ή οποιοδήποτε άλλου παίκτη, που από μόνο του αποτελεί ιδιαίτερο έπαινο ασφαλώς.
Θα είχε ενδιαφέρον εάν μπορούσαν να ψηφίσουν οι παίκτες για τους καλύτερους όπως αντίστοιχα κάνουν στο NFL για τους top100, αν τα λέω σωστά.

Όμως επειδή δεν υπάρχει το players vote, το πιο κοντινό και όχι δημοσιογραφικό (ως οι actual ψηφοφόροι στη διαδικασία), είναι το ετήσιο των GMs, που δημοσιεύεται λίγο πριν ξεκινήσει η regular.
Δε θέλω να δείξω κάτι συγκεκριμένω, αλλά να παρουσιάσω μερικά σημεία, που δεν είναι καθόλου τυχαία, σχετικά με τη γενικότερη γνώμη που υπάρχει, πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες και aspects του Παιχνιδιού:
QUOTE
Which player forces opposing coaches to make the most adjustments?
1. LeBron James, Cleveland – 75.0%
2. Stephen Curry, Golden State – 21.4%
3. Draymond Green, Golden State – 3.6%
Last year: LeBron James – 62.1%


QUOTE
Who is the best defensive player in the NBA?
1. Kawhi Leonard, San Antonio – 66.7%
2. LeBron James, Cleveland – 10.0%
3. Avery Bradley, Boston – 6.7%
Draymond Green, Golden State – 6.7%
DeAndre Jordan, L.A. Clippers – 6.7%
6. Hassan Whiteside, Miami – 3.3%


QUOTE
Who is the toughest player in the NBA?
1. Tony Allen, Memphis – 23.3%
2. Kawhi Leonard, San Antonio – 16.7%
3. Russell Westbrook, Oklahoma City – 13.3%
4. Steven Adams, Oklahoma City – 10.0%
Draymond Green, Golden State – 10.0%
6. Matthew Dellavedova, Milwaukee – 6.7%
LeBron James, Cleveland – 6.7%


QUOTE
Which player is the best leader?
1. LeBron James, Cleveland – 57.1%
2. Chris Paul, L.A. Clippers – 14.3%
3. Stephen Curry, Golden State – 10.7%
Draymond Green, Golden State – 10.7%


QUOTE
Which player is the most athletic?
1. Russell Westbrook, Oklahoma City – 62.1%
2. LeBron James, Cleveland – 17.2%
3. Zach LaVine, Minnesota – 10.3%
4. Aaron Gordon, Orlando – 6.9%
5. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee – 3.4%
natouralistis
QUOTE (jvalin @ Mar 12 2017, 21:06 ) *
Οι Θάντερ μοιάζουν με περιφερόμενο θίασο. Στα μάτια μου, ο Γουέστμπουκ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χαρισματικός κλόουν/διασκεδαστής. Όλη η ομάδα παίζει για την πάρτη του.

Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί να αμύνεται, αφήνει τον αντίπαλό του να σουτάρει για να πάει να μαζέψει το ριμπάουντ.

Αυτός ο παπατζής αξίζει να θεωρείται ο πολυτιμότερος παίκτης στη λίγκα??? Ο άνθρωπος είναι γελοίος. Όσοι γουστάρουν να τον αποθεώνουν, με γεια τους με χαρά τους. Προσωπικά μου προκαλεί εμετό. Και κανείς άλλος να μην υπήρχε ως υποψήφιος, καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι παρά να τον ψήφιζα. Γουέστμπρουκ, Χάρντεν, Τόμας και λοιποί πανηγυρτζήδες απλά προσφέρουν θέαμα και διασκεδάζουν τον κόσμο. Σοβαρή ομάδα με κλόουν στο τιμόνι δε φτιάχνεις. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου. Πείτε με γραφικό, νο πρόμπλεμ. MVP Κουάι δαγκωτό από εμένα.


Ολόκληρος ο οργανισμός του NBA είναι περισσότερο marketing και χολυγουντιανές ιστορίες παρά μπάσκετ. Οι GS παίζανε αγώνα και αντί απλά να παίζουν και να μη διακωμωδούν το άθλημα, ήταν κολλημένοι στα Matrix του γηπέδου για το πόσους πόντους θα βάλει ο klay και αν θα κάνει ρεκόρ. Και πάρε και αυτό το σουτ και δοκίμασε και το άλλο ενώ σε μαρκάρουν 3 και παλαμάκια και hero stories. Δεν θεωρώ τον Ουέστμπρουκ περισσότερο τσαρλατάνο από τον ίδιο τον οργανισμό στον οποίο αγωνίζεται και σίγουρα λιγότερο παπατζή από τους περισσότερους συμμετέχοντες σε αυτό το ούτως ή άλλως θεατρικό...

Αν δεν τον είχαν οι Θάντερ φέτος, όχι περιφερόμενος θίασος , καντίνα στο Μικρολίμανο θα ήταν.. Οπότε από τη μία η συνεισφορά του στην ομάδα που είναι η πιο καταλυτική από οποιονδήποτε άλλο παίχτη στη λίγκα, συν τα εκκωφαντικά του νούμερα, τον καθιστούν τον πολυτιμότερο στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

Ποιο μπάσκετ προτιμάμε; σαφώς του Πόποβιτς. Ποιον θα θέλαμε στην ομάδα μας, σαφώς τον Λέοναρντ που είναι πιο ομαδικός, πιο μπασκετικός, πιο αληθινός. Άλλη κουβέντα αυτή, εδώ μιλάμε για το ποιος αξίζει να πάρει αυτό το κλάιν μάιν "πολυτιμότερος της κανονικής περιόδου" και δεν το δικαιούται ο Κουάι.
aegeansheed
Ενδιαφέρον, θέλει λίγο κουράγιο και δύναμη για μέχρι κάτω, αλλά εκτιμά μια προσέγγιση στο MVP Voting καταλήγοντας στο best player in the best team ή στον extraordinary man στις 2-3 καλύτερες ομάδες της Regular.
https://16winsaring.com/projecting-the-mvp-...ce77#.n8kgkvrb4
QUOTE
The Most Valuable Player.
Something strove for in every sport. The epitome of annual greatness. The man or woman who receives this award is held in high regard (or infamy) for what he or she meant to their team that year.
Throughout the history of professional American sports, this award has changed. The way it was voted upon, when it was voted for, and why that player was voted have all fluctuated since the birth of the idea itself.
In the NBA, it’s only been since the year of 1980 that voting shifted from a player vote to a media panel of beat writers and broadcasters from around the country.
Fans should be glad for this change — as stated in Bill Simmons’s Book of Basketball, plenty of bias (players voting for players) had shaped the MVP award.
37 years later, we sit in a season that is an anomaly. A new generation of basketball, defined by the greatness of LeBron James and the efficiency of increased long range shooting, has become its mold. It’s quite the shift.
So many scenarios, narratives, and processes (no pun intended) make the 2016–17 season the beginning of a new era.
Russell Westbrook home alone in Oklahoma City, LeBron James finally having a team worthy of his talent, James Harden’s fresh start in Houston, and Kawhi Leonard’s emergence in San Antonio.
Wait. I forgot, that deadly Kevin Durant/Stephen Curry combo up there in Golden State.
On most other teams, in most other seasons, Stephen Curry would not be just an afterthought. On this Golden State…
We haven’t even seen this year’s playoffs. Jeez.
This generation of basketball has become so popularized because of how it translates into the ideals and evolution of its people. The world of social media, lack of attention spans, and the love of everything spectacular have made the NBA the sport that fans around the earth love.
For example, the idea of a young boy in China, mesmerized by watching Kobe Bryant dominate basketball. Because of Bryant’s aggressive playing style, his existence within a winning franchise, while having an excellent attitude and work ethic, that young man saw what greatness really was.
In each and every basketball fan’s mind, they have a picture that the young Chinese boy has. They love a team for where it is, or they love a team because their father did. Or they love a player because of what he represents. His playing style. The smile on that player’s face when he slams the ball down on a breakaway, or hits a step-back buzzer-beating three.
That’s the beauty of basketball. But also, its achilles heel. It’s become less and less about the love for the team, and more about the individual talent on that team.
Not only that, but social media (Twitter) has changed the way fans share their opinions. Everybody has a voice, even if it’s small. Even if it’s dead wrong.
Then commences a new generation of even fans. Split from the “intellect” of bloggers, beat writers, and intense followers of the game. This is what I call a “casual fan.”
This is the fan that can’t watch every game on every night. The fan that watches highlights on ESPN when they get home from work. The fan that bases their ideas of who is “good and bad” by what they hear Nick Wright and Colin Cowherd say. Or by which player scores the most points in 2k. The fan that is enamored by the box score, high flying dunks, and scoring in the clutch.
No, I’m not saying these fans are illegitimate. Or that a majority of the people reading this article aren’t “casual fans.” It’s the idea that the average fan is not able to break down players by the watching of film or roam sites like Basketball Reference and Synergy for hours on end.
They are simply fans. Their opinion is defined by their love of the beauty of basketball. The innocence in their understanding of the game of basketball has Matt Moore daily calling Twitter users a “child.” But maybe that’s not a bad thing. Maybe having a child-like love for something is more enjoyable than realizing the truth of things.
That the NBA is a business. Players aren’t role models. They get paid millions and millions of dollars to prepare to shoot a cylinder object into a enclosed space. Blah blah blah.
Ranting about this isn’t going to change anything. But what it can do is present the foundation of an MVP argument based on stats many could give less of a s*&+ about. And maybe this stuck-up, know-it-all NBA writer can explain it all to those fans. After all, that fan is inside all of us.

The narratives of this season have built a stepping stone into a new generation of basketball. In a nutshell.
Kevin Durant leaves Oklahoma City.
Oklahoma City cries.
Golden State is stacked.
Houston hires Mike D’Antoni, NBA innovator.
Daryl Morey puts together a shooting-heavy roster.
It becomes a league requirement for centers to shoot threes. Who knew?
Joel Embiid is basically the second coming of Jesus Christ. *in Philadelphia*
#TrustTheProcess
Westbrook tears off triple-doubles at a faster rate than his increasing suit collection.
OMG. James Harden is good at passing and scoring?!
LeBron is going to “coast.” While averaging an insane amount of assists.
Kawhi Leonard is lowkey great, but again, no fan gives a usage percentage.*
The Bulls suck.
Nikola Jokic is gooooood.
Kyle Lowry is out til the playoffs.
Boogie to New Orleans happens. For a bag of Skittles and the “next Stephen Curry.”
Cleveland adds parts.
Houston adds parts.
Golden State loses KD until the playoffs.

*Note: explicit words are to now be replaced by advanced metrics… the extremity of them, the extremity of the explicit. Get it? Good. Footnotes are a Bill Simmons thing, I do know. No, I’m not stealing his idea! I should probably stop typing right about now…*
Now. The point has come in the NBA season where every fan and writer tussle over who deserves that Most Valuable Player award.
There are a few issues here.
What in the VORP is the “MVP award”? What and who defines those who are deserving of it?
The issue of every single person having an opinion, even an educated opinion, is preconceived bias. This includes only looking at certain statistical indicators, or by only watching certain tape. The foundation of anyone’s argument is already unconsciously defined by what we as human beings have experienced and learned. What this actually means: opinions are onions. (You read opinions, didn’t you). Peel away its layers; you can find the core of its claim.
Not I, any writer reading this, or fan, vote for the MVP award. Our opinion (and onions) does not count.
That is why we have to either
a) figure out a formula for why a MVP is chosen, or
cool.gif get into the head of the people who do have a vote to understand exactly their voting strategy.

Josh Eberley of Hoop Magazine asked the question of worthiness, defining the value of the past MVP’s in an article last week. He presented the three ways fans generally define the MVP.
1) The best player on the best team contending for a title.
2) The best individual player.
3) The player that would cost his team the most wins should he be replaced.
Eberley then went on to use statistical analysis from the past 20 years of MVP winners to conclude whether or not they fit into the criteria of the “best player on the best team” scenario.
11 out of the 20 MVP winners, in his opinion, fit that criteria
. A pretty healthy ratio for that definition.
One has to realize that so much context is needed to understand year-to-year voting for that MVP award. Only once in the history of the MVP has the award been given out unanimously. It can be argued that this is because the panel of voters didn’t and do not want to give the same man an award continuously. This is why LeBron enthusiasts will tell you he has three more MVP awards than he currently does.
Or is it because every year there’s a better performing team with a “weaker” statistical player, but since said player “led” his team to a better record is he deserving of that award?

Every season is different. The award is NOT defined by the generational talents in the association . LeBron does not have a dynasty of MVP awards since 2007 because he’s been the best player in the league. The award doesn’t work like that.
So much rests on the team play and the emergence of new stars, which pokes a gaping hole into the “best individual player” logic.
Even the idea of taking a certain player from his team making the amount of wins lost express who is truly “most valuable.” is faulty. This definition rests on statistical predictions like Win Shares, which can’t account into the thousands of non-box score factors that would exist if that player was replaced.
Well, what happens then if one took every single MVP winner since the beginning of time itself (1973 to be exact) and dissected a formula to which a MVP model was produced?

Josiah Brady of Def Pen Hoops did exactly this. He took team wins; games played; double-doubles; and field goal, three point, and free throw percentage, along with 0–40–90 club representation, points, rebounds, steals, blocks, and win shares to create a model in which the MVP could be defined.
Obviously, the model is not perfect, but the general idea is clear. Statistical evidence does matter. Can one perfectly quantify the amount to which it does matter? No.
This is where our preconceived bias as fans comes in. Again. Ugh. We can again look at stats and say “so and so didn’t deserve an award this year.” But what if the justification lies beyond the box score?

Using advanced stats that have been made to quantify efficiency. One could say “look at Derrick Rose and Kobe Bryant — those were both very weak, inefficient MVPs.”
Yet, both the Chicago Bulls and Los Angeles Lakers were at the top of their respective conferences those years: the Bulls finishing with 62 wins and the Lakers with 57.

Obviously, these three statistics are not the only things that define efficiency. After all, BPM and PER are both flawed in that they favor big men (and players that stuff the stat sheet) But the idea is there. Generally, highly efficient players win the MVP.
The efficnency averages from the past 10 years of MVP award winners are as follows—
PER: 28.97
BPM: 9.73
TS: 61.3%
Now, here are some of those stats from each of the top players in the MVP race this year.

Every single player eclipses at least one of the averages, Westbrook and Harden having eclipsed two.
For kicks and giggles, let’s say we awarded 4 points to the top candidate in the statistical category, and 1 to the least, and added up the value of each player’s overall efficiency.
The following points would be awarded.
Westbrook — 10
Harden — 9
Leonard — 7
James — 4
Yet, we still have to understand that the order listed is also the same exact order of their usage percentages. With the exception of LeBron, the lower one goes down the list, the higher their teams' record is.
Westbrook — 42.2 Usage %
Thunder record: 36–29
Harden — 34.1 Usage %
Rockets record: 44–21
Leonard — 31.3 Usage %
Spurs record: 50–14
James — 29.8 Usage %
Cavaliers record: 42–21 record

Yet again, context needs to be understood. Westbrook might be carrying the Thunder on his back on an insane usage percentage, and still be an incredibly effective force on the floor, but all for avail. The last time a team won less than 50 games and/or was less than a third seed in their conference, and had an MVP was Moses Malone in the 1981–82 season.
Only two players in the last 50 years have won MVP with a sub-45 percent field goal percentage: Allen Iverson in 2001, and Derrick Rose in 2011. And both the 76ers and the Bulls were fighting for the first seed in the East those years. Oklahoma City is not. And Russell Westbrook’s shooting percentage is 42.1 percent.
That really rules out Westbrook from even having a shot at the award.


So what about what the fans think? LeBron James is always a safe pick. James Harden has been amazing this year for Houston. Kawhi Leonard is on a team with a better record than Houston and is averaging 26 and 6 a game, with scoring efficiency faintly familiar to Stephen Curry, circa 2015.
At the end of the day, history says that more than 50 percent of the time, the best player on the best team will win the MVP.
Who is that? Harden and Leonard are both on teams that won’t be first seeds. Only the Cavaliers can claim that first seed in the East.
This is why the fans and the number-crunching bloggers don’t have a vote. Especially in the unique circumstances of this year, it’s nearly impossible to predict the outcome of whom that media panel thinks is worthy.
Speaking of predicting the MVP voting results, San Antonio Spurs’ head coach Gregg Popovich spoke on Kawhi Leonard’s MVP chances just days ago.
“We don’t talk about MVP Awards. We don’t talk about any awards. We don’t talk about championships. We just play the game,” Popovich said following Leonard’s 39 point game against Houston. “Everybody tries to do what they can to make the team better and whatever records or awards or wins that come, that’s the way it is.”
He also clearly laid out his thoughts on why teams that campaign for their star to win MVP is foolish.
“I believe that people who vote for it vote based on criteria that are logical and appropriate and I don’t think they need to be politicked and talked to and stroked to do what they need to do.”
Maybe we as fans and analysts need to take a page out of Pop’s book.
Everyone’s focus on the individuality of the award has lost sight of the real goal — watching and simply enjoying this beautiful game of basketball. Deep down, we are all those biased fans that just love the game.
One can quantify what the MVP means all they want, but it’s in the hands of that media panel to decide who wins the award.
It’s in our hands, as fans, to enjoy the beauty of basketball while we still can. Just enjoy greatness.


* Νομίζω κάποια στιγμή θα ετοιμάσω κάτι και για τον Wall, που στα δικά μου rankings έχει ξεπεράσει αυτήν τη στιγμή τον Lil Zeke. Δεν μπαίνει στην 4άδα, αλλά είναι πλέον εκεί κοντά.
jvalin
QUOTE (natouralistis @ Mar 13 2017, 01:27 ) *
Δεν θεωρώ τον Ουέστμπρουκ περισσότερο τσαρλατάνο από τον ίδιο τον οργανισμό στον οποίο αγωνίζεται και σίγουρα λιγότερο παπατζή από τους περισσότερους συμμετέχοντες σε αυτό το ούτως ή άλλως θεατρικό...

Δε θα ψήφιζα Γουέστμπρουκ ούτε αν μας την πέφτανε εξωγήινοι και επιβιώναμε μόνο εγώ, ο Γουέστμπρουκ και οι κατσαρίδες. Θα έριχνα λευκό ή θα ψήφιζα τις κατσαρίδες. tongue.gif

Από κει και πέρα, αν όλοι οι υποψήφιοι για το βραβείο ήταν της ίδιας συνομοταξίας, θα το καταλάβαινα το επιχείρημα. Τώρα έχεις από τη μία 2 παπατζήδες και από την άλλη τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας με το 2ο καλύτερο ρεκόρ (μόλις μισή νίκη πίσω απ το Γκόλντεν Στέιτ), που κατά γενική ομολογία θεωρείται ελίτ στην άμυνα και εξαιρετικός (ένας εκ των κορυφαίων) στην επίθεση. Μαζί με ΛεΜπρον ο καλύτερος 2-way player στη λίγκα. Και εν πάση περιπτώσει, κοτζάμ Όσκαρ Ρόμπερτσον τελείωσε σεζόν με τριπλ νταμπλ και βγήκε 3ος. Ο Γουίλτ είχε μέσο όρο 50 πόντους (μακράν η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών), 25 ριμπς και έμεινε 2ος. Ε σόρρυ κιόλας, υπό αυτό το πρίσμα τα νούμερα του Γουέστμπρουκ από μόνα τους δε μου λένε τίποτα. Πολύ δε μάλλον όταν με τα advanced stats μπορεί κανείς να αντιπαρατάξει εξίσου πειστικά νούμερα που καταδεικνύουν ότι είναι λουφατζής και παρτάκιας.
aegeansheed
***



6. John Wall
63 αγώνες, 23.1π, 4.5ρ, 10.8ασ, 2.0κλ, 0.7τ, 45.0% σουτ, 4.2 λάθη σε 36.8 λεπτά
Ρεκόρ Ομάδας: 41-24


Γιατί ο Wall?
Ο Wall μετά τον πολύ δυνατό Δεκέμβριο που είχε νωρίτερα στη σαιζόν (24.5 π, 10.7 ασ, 2.7 κλ, 49% σουτ σε 37.1 λεπτά) και το 10-5 ρεκόρ των Wizards τότε, φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ζεσταίνεται πάνω στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς.
Σε 37.6 λεπτά τον Μάρτιο δίνει 25.7 π, 10.7 ασ, 2.1 combined stl&blk κρατώντας τα λάθη του στα 3.1 (!) σε σχέση με τα 4.2 που παίζει γενικά όλη τη χρονιά. Η ομάδα του τρέχει ένα 8-1 στα τελευταία εννιά και βάσει προγράμματος θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον 12 από τα επόμενα παιχνίδια και να τερματίσει πάνω από τις 50 νίκες για πρώτη φορά μετά το 1979 ως Bullets τότε (54 νίκες). Είναι κάτι εφικτό:

QUOTE
66 Mon, Mar 13, 2017 8:00p ET @ Minnesota Timberwolves
67 Wed, Mar 15, 2017 7:00p ET Dallas Mavericks
68 Fri, Mar 17, 2017 7:00p ET Chicago Bulls
69 Sat, Mar 18, 2017 7:00p ET @ Charlotte Hornets
70 Mon, Mar 20, 2017 7:30p ET @ Boston Celtics
71 Wed, Mar 22, 2017 8:00p ET Atlanta Hawks
72 Fri, Mar 24, 2017 7:00p ET Brooklyn Nets
73 Sat, Mar 25, 2017 7:30p ET @ Cleveland Cavaliers
74 Tue, Mar 28, 2017 10:30p ET @ Los Angeles Lakers
75 Wed, Mar 29, 2017 10:30p ET @ Los Angeles Clippers
76 Fri, Mar 31, 2017 9:00p ET @ Utah Jazz
77 Sun, Apr 2, 2017 8:00p ET @ Golden State Warriors
78 Tue, Apr 4, 2017 7:00p ET Charlotte Hornets
79 Thu, Apr 6, 2017 7:30p ET @ New York Knicks
80 Sat, Apr 8, 2017 7:00p ET Miami Heat
81 Mon, Apr 10, 2017 8:00p ET @ Detroit Pistons
82 Wed, Apr 12, 2017 8:00p ET @ Miami Heat

Δεν είναι ότι είναι καλύτερος ατομικά από οποιονδήποτε άλλο έχουμε παρουσιάσει, αυτό είναι σίγουρο, αλλά σίγουρα έχει να αγωνιστεί για ένα ιδιαίτερο MVP Case, με την προϋπόθεση να καταφέρει να φέρει νίκες στους υπολοιπόμενους αγώνες μέχρι το τέλος. Ο λόγος: είναι από τους πλέον αναντικατάστατους, σε αξία για την ομάδα που αγωνίζεται, παίκτες στο ΝΒΑ.
Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον οι Wizards μείνουν στο κυνήγι της 1ης θέσης της Ανατολής και έχουν την τύχη να το καταφέρουν τότε ο Wall θα μπορούσε να ληφθεί υπόψιν στην αξιολόγηση. Υπάρχει και ένα πάρα πολύ ωραίο match στο Καλεντάρι με τους Cavs πολύ σύντομα βλέπω! smile.gif Έχει το πακέτο, το impact και τα χαρακτηριστικά, που μπορούν να του αναγνωριστούν ως εκείνα ενός team frontman σε μια αντικειμενικά πετυχημένη χρονιά για αυτόν και την ομάδα του.

Στα ατομικά στατιστικά φέτος:
* είναι 2ος σε ασίστ αλλά και κλεψίματα σε ολόκληρο το ΝΒΑ, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και κατά μέσο όρο
* 19ος μόλις στο PER με 23 περίπου και 18ος στο VORP
* 10ος στο Usage%

Που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές:
* Τραβάει το κουπί: φέτος δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου βοήθεια από τον πάγκο. Είναι 5ος σε αγωνιστικά λεπτά στο ΝΒΑ, κάτι που αποδεικνύει ότι η παρουσία του στους Wizards είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την νικηφόρα πορεία τους.
* Η ατομική του ωρίμανση έφερε την εξέλιξη στο αγωνιστικό του προφίλ, η θετική πρόοδος οδήγησε στη γενικότερη φυσική βελτίωση της ομάδας του μέσω της αξιοποίησης των συμπαικτών του. Κάνει την ομάδα του καλύτερη: είναι από τους παίκτες-ηγέτες της ομάδας του, που χωρίς αυτόν ξέρεις ότι δε θα έμπαιναν καν στα playoffs.
* Η συμμετοχή του στην ταυτότητα αυτών των Wizards: ο σχεδιασμός της ομάδας έχει γίνει έτσι ώστε να αξιοποιείται η ταχύτητα του Wall και η ικανότητά του να διανείμει τη μπάλα πάνω στο drive του στους καλούς σουτέρ που υπάρχουν. Είναι κάτι που οι Wizards με τον Wittman δούλεψαν για μια τετραετία πλέον, αρχικά με Ariza-Beal-Raσούλη Butler κυρίως στα φτερά, τώρα πλέον με Beal-Porter-Bogdanovic-Markief φαίνεται ότι το μοντέλο αυτό δουλεύει ακόμα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Οι Wizards έχουν τον Wall ως trademark.
* Αποτελεσματικότητα: η απόδοση του φετινού Wall μεταφράζεται σε νίκες για την ομάδα του. Φέτος οι Wizards θα σπάσουν για πρώτη φορά τις 50 νίκες στις 4 τελευταίες "Γουωλικές" σαιζόν (2016: 41w, 2015: 46w, 2014: 44w) και λογικά θα πάρουν τα ένα από τα δύα πρώτα seeds στην Ανατολική.
* Two-way player: σπάνιος αμυντικός που δεν διαλέγει φάσεις, κυνηγάει το μπλοκ, την προσωπική άμυνα και το ριμπάουντ όσο ελάχιστοι guards. Όπως και οι Kawhi και Lebron είναι αρκετά δυνατός πνευματικά, αλλά και αθλητικά ικανός για να αφήνει το στίγμα του και στις δύο πλευρές του παρκέ με την έντονη παρουσία του. Άνετα υποψήφιος για την πρώτη ALL-DEF TEAM.
* Ατομικά κάνει career year: σημειώνει +3.2 πόντους κατά μέσο όρο παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, ενώ κρατάει σχεδόν όλα τα στατιστικά του στο +/- 15% σε σχέση με πέρυσι, σουτάροντας μάλιστα ελαφρώς καλύτερα στα σουτ συνολικά (48% αντί 45%, αλλά όχι στα τρίποντα...) και στις βολές (81% αντί 79%)

Πού χάνει:
* στα ατομικά στατιστικά, ειδικά αυτά σε αυτά που δείχνουν τη σημαντικότητα του σε σχέση με την πορεία της ομάδας.
* στον δείκτη PER και στη συσχέστιση PER και MVP: για να θεωρηθεί κάποιος ως υποψήφιος με σημαντικές πιθανότητες κατάκτησης, ο δείκτης συνήθως ανέρχεται πλέον του +27. Την τελευταία δεκαετία οι μόνοι που είχαν παρόμοιο με τον Wall PER δείκτη ήταν ο Rose το 2011 (23.5) και ο Kobe το 2008 (24.2). Οι Bulls τότε είχαν το 1ο ρεκόρ στην Ανατολή και το 2ο στο ΝΒΑ, ενώ οι Lakers το 1ο στη Δύση και το 3ο συνολικά.
* Παρότι δεν υπάρχει πάγκος (δεν υπήρχε μέχρι να έρθει ο Bojan και να ξαναπαίξει ο Mahimi βασικά), υπάρχει ένας πολύ δυνατός κορμός πρώτης πεντάδας, που έχει μαζί πολλά αγωνιστικά λεπτά, πιθανότατα τα περισσότερα ως πεντάδα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη φέτος. Αυτό σημαίνει τύχη, αλλά και καλή χημεία, που σίγουρα έπαιξε το ρόλο της στα θετικά αποτελέσματα των Wizards.
* Δεν έχει περιληφθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε κάποια ALL-NBA ομάδα, αλλά θεωρώ ότι φέτος το αξίζει 100%. Αυτό που του λείπει είναι η ευρεία αποδοχή και αναγνώριση ως top PG πλέον.
* Για κάποιον λόγο ο Beal (7.3, αντί 6.9 του Wall) εμφανίζεται να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στα Win Shares των Wizards (έχει ελαφρώς καλύτερο PER και NetBox +/-).
thalys
Το'χω γράψει και σβήσει 2-3 φορές αυτό το ποστ.

Η Θαντέρα το καλοκαίρι έμεινε δίχως Ντουράντ και δεν μπορεί πλέον να πουλήσει ελπίδες τίτλου στο σχετικά μικρό, ούτως ή άλλως, κοινό της. Ο μόνος τρόπος να τους κρατήσει ζεστούς ήταν να προβάλει το κυνήγι των ατομικών ρεκόρ της triple double machine που της έμεινε. Το ότι η φάση αυτή βοήθησε στο να πειστεί ο Ουέστμπρουκ να υπογράψει επέκταση ήταν σαφώς στα συν. Επιχειρηματική ανάγκη είναι όλο αυτό που γίνεται στην Οκλαχόμα. Αν οι Θάντερ τερμάτιζαν στο 1-2 της Δύσης, τότε το MVP θα ήταν καπαρωμένο από τον Ράσελ κι ας του έκαναν μποξ άουτ οι συμπαίκτες του και όταν υπογράφει αυτόγραφα. Όμως δεν είναι ούτε καν στο 3-4. Οπότε το MVP είναι δύσκολο και άντε να δοθεί ως παρηγοριά από την λίγκα για να χαρούν και οι μικρές αγορές (να ελπίζει και ο Γιάννης ότι θα το πάρει αυτός σε 5-6 χρόνια). Όσο για την άμυνα, με το USG% που έχει, το κλέψιμο πίσω για να πάρει ανάσες είναι απαραίτητο. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι ο Ουέστμπρουκ άμα χρειαστεί θα παίξει lock down άμυνα, σε αντίθεση με τον μούσια που δεν θέλει/ξέρει. Ή τον ΙΤ που δεν μπορεί.

Ο Χάρντεν έχει τους Ρόκετς στο 3 της Δύσης και λογικά θα τερματίσουν με +50 νίκες. Ατομικά στατιστικά δεν είναι πολύ χειρότερος του Ουέστμπρουκ. Το πόσο ισχυρή είναι η υποψηφιότητα του εξαρτάται από το πόσο πιστεύουν οι εκλέκτορες ότι το Χιούστον με τα 50+ τρίποντα θα είναι ανταγωνιστικό στα πλέυ οφφ μέχρι και τον τελικό της περιφέρειας τουλάχιστον ή είναι μοναχά μια curiosité της κανονικής περιόδου. Αν πιστεύουν ότι μπορεί, έχει τ'ατομικά και ομαδικά στατιστικά να το διεκδικήσει σοβαρά. Αν όχι, τα ατομικά, όπως και για τον Ουέστμπρουκ, είναι αμφίβολο αν φτάνουν.

Ο Κοάι είναι ο καλύτερος παίχτης στην #2 ομάδα του πρωταθλήματος, πιθανότατο #1 seed στο τέλος, στη χειρότερη #2, και μάλλον πάει για 60+ νίκες. Παίζει εξαιρετική άμυνα και είναι πρώτο βιολί στην επίθεση. Δίχως να έχει δίπλα του 3 σούπερ σταρ + 1 Finals MVP όπως ο Ντουράντ στο Golden State. Ή 2 All stars και την συντροφιά του δαχτυλιδιού (Deron, Korver, Smith, Thompson, Frye, Williams) όπως ο Λεμπρόν στο Κλήβελαντ. Ο συνδυασμός ατομικών και ομαδικών στατιστικών που έχει είναι, για την ώρα, ο καλύτερος. Οι Σπερς έχουν ήδη ξεκινήσει να τον σπρώχνουν. Το ερώτημα είναι αν προλαβαίνουν ή είναι too little, too late.

Ο Γουόλ έχει ελπίδες μόνο αν οι Γουίζαρντς πάρουν το #1 seed στην Ανατολή. Το ίδιο και ο ΙΤ. Ο Λεμπρόν κάνει πολύ καλή χρονιά, αλλά η ομάδα του έχει πιο πολλά σκαμπανεβάσματα απ'όσα θα έπρεπε. Δεν φταίει ο ίδιος, τραυματισμοί κι ελλείψεις στο ρόστερ μέχρι πρόσφατα έπαιξαν το ρόλο τους, αλλά η ομαδική επίδοση μετράει. Στο Golden State όλοι χάνουν λίγο ατομικά για να κερδίσει η ομάδα, οπότε κανείς τους δεν μπορεί να θεωρηθεί υποψήφιος.

Οπότε αυτή τη στιγμή η αξιολόγηση μου θα ήταν Kawhi > Westbrook ~ Harden > Lebron > Wall > IT

Κι αφού τα συζητάμε εδώ, να πω ότι περιμένω το coach of the year να πάει στον Ντ'Αντόνι, αλλά αν το έδινα εγώ θα πήγαινε στον Spoelstra γιατί το να βάλει τους Χιτ στα πλέυ οφφ με αυτό το ρόστερ είναι άθλος.
Zephyr
Ψήφισα Ουεστμπρουκ με βαριά καρδιά γιατί από πάντα δεν τον πήγαινα, κάτι με χαλούσε. Αλλά το φετινό δεν έχει προηγούμενο.
whaler
Kawhi Leonard από μένα. Most Valuable Player με όλη τη σημασία της λέξης και όχι μόνο ατομικών επιδόσεων. Πρώτοι οι Spurs μαζί με το GS πλέον, βαδίζουν ολοταχώς για δαχτυλίδι. Δε μπόρεσα να διαβάσω δυστυχώς όλο το σεντόνι για τον ορισμό του MVP, αλλά στα μάτια μου περισσότερο impact, winning mentality και χρησιμότητα έχει ο Kawhi. Οι βασικοί υποψήφιοι κάνουν σεζόν για τον εαυτό τους πρώτα και δευτερευόντως για την ομάδα, χωρίς να μπω σε διαδικασίες κριτικής των όσων γράφονται περί του Westbrook.

Επίσης, άξιος αναφοράς είναι και ο Isaiah σχετικά με το που βρίσκονται οι Celtics φέτος και το potential που παρουσιάζουν.
aegeansheed
Σφίξατε και οι δύο πρασινοΛέπρικονς σαν συμπληγάδες!
Έχει να δηλώσει κάτι η Υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο κύριο Westbrook? laugh.gif

QUOTE(kouch @ Mar 14 2017, 12:21 ) *
Επίσης, άξιος αναφοράς είναι και ο Isaiah σχετικά με το που βρίσκονται οι Celtics φέτος και το potential που παρουσιάζουν.

Φυσικά και είναι άξιος γενικότερα και θα πάρει κι εκείνος τις ψήφους του, το μόνο βέβαιο. Τον έχω αδικήσει που δεν τον έχω παρουσιάσει, αλλά σίγουρα δικαιούται το μερίδιο της φήμης που του αναλογεί η πολύ καλή πορεία των Celtics φέτος.
Όπως αντίστοιχα για μένα -ακόμα πιο σημαντικός μάλιστα- είναι ο Lowry, η απουσία του οποίου έχει στοιχίσει μερικές θέσεις κατάταξης στους Raptors ήδη, πριν κλείσει καν ένας μήνας από την απουσία του. MVP votes και για AD και για KAT επίσης κατά τη γνώμη μου.
Ο Towns χθες για παράδειγμα έκανε ό,τι ήθελε τους Wizards μόνος του, έχει 1.000 τρόπους να σκοράρει και το κάνει κατά βούληση πλέον. Σχεδόν τον έχω τοποθετήσει στο μυαλό μου ως τον κορυφαίο επιθετικό ψηλό αυτή τη στιγμή, αν όχι συνολικά.

Σήμερα είχαμε και αυτό: βγήκαν στη φόρα δηλώσεις του Curry ότι βλέπει τον Harden πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο.
QUOTE
Golden State Warriors star Stephen Curry was pragmatic in his reasoning in choosing James Harden for MVP over Russell Westbrook or LeBron James.Harden and Westbrook have been leading the talks when it comes to who will be crowned the NBA MVP this year.For two-time reigning MVP Curry, the choice is not that difficult - go with Harden."You kind of have to reward the better team, I would think, record-wise. That's just kind of going in the history of the MVP award. So, I think James will probably edge him out just off of that," Curry said Monday on The Dan Patrick Show, via NBC Sports.Even though both Harden and Westbrook have strong cases to take home the title, the Houston Rockets have a 46-21 record compared to the Westbrook's Oklahoma City Thunder (37-29).However, James and Kawhi Leonard's names have also been dropped into the MVP race, and the latter's San Antonio Spurs were only a half game behind Curry's Warriors for the best record in the NBA entering Monday.Curry's choice is especially interesting considering it was Harden who famously complained he should have won MVP in 2015 when the Warriors star did.

Τώρα θα φταίω εγώ αν τον βγάλω από το poll???? w00t.gif Πόση ειλικρίνια πια!!!
irving
QUOTE(thalys @ Mar 14 2017, 03:09 ) *
Το'χω γράψει και σβήσει 2-3 φορές αυτό το ποστ.

Η Θαντέρα το καλοκαίρι έμεινε δίχως Ντουράντ και δεν μπορεί πλέον να πουλήσει ελπίδες τίτλου στο σχετικά μικρό, ούτως ή άλλως, κοινό της. Ο μόνος τρόπος να τους κρατήσει ζεστούς ήταν να προβάλει το κυνήγι των ατομικών ρεκόρ της triple double machine που της έμεινε. Το ότι η φάση αυτή βοήθησε στο να πειστεί ο Ουέστμπρουκ να υπογράψει επέκταση ήταν σαφώς στα συν. Επιχειρηματική ανάγκη είναι όλο αυτό που γίνεται στην Οκλαχόμα. Αν οι Θάντερ τερμάτιζαν στο 1-2 της Δύσης, τότε το MVP θα ήταν καπαρωμένο από τον Ράσελ κι ας του έκαναν μποξ άουτ οι συμπαίκτες του και όταν υπογράφει αυτόγραφα. Όμως δεν είναι ούτε καν στο 3-4. Οπότε το MVP είναι δύσκολο και άντε να δοθεί ως παρηγοριά από την λίγκα για να χαρούν και οι μικρές αγορές (να ελπίζει και ο Γιάννης ότι θα το πάρει αυτός σε 5-6 χρόνια). Όσο για την άμυνα, με το USG% που έχει, το κλέψιμο πίσω για να πάρει ανάσες είναι απαραίτητο. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι ο Ουέστμπρουκ άμα χρειαστεί θα παίξει lock down άμυνα, σε αντίθεση με τον μούσια που δεν θέλει/ξέρει. Ή τον ΙΤ που δεν μπορεί.

Ο Χάρντεν έχει τους Ρόκετς στο 3 της Δύσης και λογικά θα τερματίσουν με +50 νίκες. Ατομικά στατιστικά δεν είναι πολύ χειρότερος του Ουέστμπρουκ. Το πόσο ισχυρή είναι η υποψηφιότητα του εξαρτάται από το πόσο πιστεύουν οι εκλέκτορες ότι το Χιούστον με τα 50+ τρίποντα θα είναι ανταγωνιστικό στα πλέυ οφφ μέχρι και τον τελικό της περιφέρειας τουλάχιστον ή είναι μοναχά μια curiosité της κανονικής περιόδου. Αν πιστεύουν ότι μπορεί, έχει τ'ατομικά και ομαδικά στατιστικά να το διεκδικήσει σοβαρά. Αν όχι, τα ατομικά, όπως και για τον Ουέστμπρουκ, είναι αμφίβολο αν φτάνουν.

Ο Κοάι είναι ο καλύτερος παίχτης στην #2 ομάδα του πρωταθλήματος, πιθανότατο #1 seed στο τέλος, στη χειρότερη #2, και μάλλον πάει για 60+ νίκες. Παίζει εξαιρετική άμυνα και είναι πρώτο βιολί στην επίθεση. Δίχως να έχει δίπλα του 3 σούπερ σταρ + 1 Finals MVP όπως ο Ντουράντ στο Golden State. Ή 2 All stars και την συντροφιά του δαχτυλιδιού (Deron, Korver, Smith, Thompson, Frye, Williams) όπως ο Λεμπρόν στο Κλήβελαντ. Ο συνδυασμός ατομικών και ομαδικών στατιστικών που έχει είναι, για την ώρα, ο καλύτερος. Οι Σπερς έχουν ήδη ξεκινήσει να τον σπρώχνουν. Το ερώτημα είναι αν προλαβαίνουν ή είναι too little, too late.

Ο Γουόλ έχει ελπίδες μόνο αν οι Γουίζαρντς πάρουν το #1 seed στην Ανατολή. Το ίδιο και ο ΙΤ. Ο Λεμπρόν κάνει πολύ καλή χρονιά, αλλά η ομάδα του έχει πιο πολλά σκαμπανεβάσματα απ'όσα θα έπρεπε. Δεν φταίει ο ίδιος, τραυματισμοί κι ελλείψεις στο ρόστερ μέχρι πρόσφατα έπαιξαν το ρόλο τους, αλλά η ομαδική επίδοση μετράει. Στο Golden State όλοι χάνουν λίγο ατομικά για να κερδίσει η ομάδα, οπότε κανείς τους δεν μπορεί να θεωρηθεί υποψήφιος.

Οπότε αυτή τη στιγμή η αξιολόγηση μου θα ήταν Kawhi > Westbrook ~ Harden > Lebron > Wall > IT

Κι αφού τα συζητάμε εδώ, να πω ότι περιμένω το coach of the year να πάει στον Ντ'Αντόνι, αλλά αν το έδινα εγώ θα πήγαινε στον Spoelstra γιατί το να βάλει τους Χιτ στα πλέυ οφφ με αυτό το ρόστερ είναι άθλος.

συμφωνω απoλυτα. και γω λεοναρντ ειχα ψηφισει.
τωρα για κοουτς εγω στιβενς θα ψηφιζα αλλα αμα το παρουν Ντ'Αντονι/σποελστρα δεν θα μπορουσα να πω οτι δεν το αξιζουν.
yorgos
Πάρα πολύ ωραία συζήτηση. Να πω ότι εγώ έπαιξα στοίχημα τον Ουέστμπρουκ γιατί πλήρωνε ανεξήγητα καλά (δεύτερο φαβορί πίσω από το Χάρτνεν και γιατί πιστεύω ότι αυτόν θα βγάλουν. Όλη η λίγκα είναι στημένη προσωποπαγώς, είναι αυτό το hero culture personal story που αρέσει στους Αμερικανούς. Γενικώς όλο το ΝΒΑ θέαμα είναι, ανεξήγητο για μας το πώς πας στο γήπεδο και ο διπλανός σου προτιμάει από τα 48 λεπτά να μη βλέπει πάνω από 20 (!!!) όπως έκαναν οι διπλανοί μου πριν μια εβδομάδα στο Ατλάντα-Γκόλντεν Στέητ, αλλά να πηγαίνουν στις μπουτίκ και να χτυπήσουν κανά μπέργκερ. Μετράει το θέαμα, το πρόσωπο, η φάση, η λεζάντα. Με αυτά τα κριτήρια η μάχη σήμερα ορθώς είναι στο Ουέστμπρουμ-Χάρντεν.

Αν ψήφιζαν πραγματικά για τον πιο πολύτιμο κι όχι για τον πιο λαοπρόβλητο, εντυπωιακονουμερίστα, δερματόδετο και χρυσοποίκιλτο, η πραγματική διαμάχη θα ήταν Λέοναρντ-ΛεΜπρον. Εδώ λοιπόν ψήφισα Λέοναρντ, αν και κατανοώ όσους θα ψήφιζαν ΛεΜπρον: είναι απίστευτα ουσιαστικοί, τρομερό impact και στις δυο πλευρές του γηπέδου day in day out, χωρίς αυτούς οι ομάδες τους δε θα πήγαιναν ούτε πλέι οφ και πιστεύω ότι είναι και οι δυο ομάδες που θα πάνε τελικούς. Κερδίζουν, είναι ουσιαστικοί, παίζουν εκπληκτική άμυνα, έχουν φοβερούς αριθμούς και όλα αυτά μέσα στο σύνολο κι όχι μπάσκετ στη μπάντα στη μπάντα έρχεται ο Λοσάντα, τι άλλο να ζητήσεις; Αν ήθελαν θα έκαναν τριπλ νταμπλ κάθε βράδυ, αλλά προτιμούν να κερδίζουν κανένα ματς παραπάνω και να είναι οι ομαδες τους contenders. Θα ήμουν πιο επιεικής με τον Ουέστμπρουκ αν δεν κορόιδευε τόσο στην άμυνα, ειδικά από έναν παίκτη που το έχει αμυντικά, αλλά δείχνει τραγική εικόνα πλέον όταν αμύνεται. Ο Χάρντεν καλός χρυσός αλλά με άριστα το 10 θα έχει πάντα ταβάνι το 5, γιατί στο 50% που αφορά την άμυνα παίρνει μηδέν επειδή δεν υπάρχει πιο κάτω. Μισός παίκτης δεν μπορεί να μπαίνει στη συζήτηση του MVP. Πιο εύκολα έβαζα τον Τόμας που είναι λιγότερο εντυπωσιακός ή καλαθομηχανή αλλά κάνει ό,τι του επιτρέπει το κορμί του στην άμυνα.

Στους κόουτς νομίζω ότι είναι και ντροπή να το συζητάμε, ο Στίβενς είναι μακράν η αποκάλυψη της χρονιάς. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της ομάδας, αλλά ο τρόπος που έρχεται αυτό, επιτέλους νέα πράγματα, επιτέλους νέες ιδέες, οι δε παίκτες του θεωρώ πως σε άλλη ομάδα θα έχαναν σημαντικό % της αξίας τους. Συμφωνώ για το ότι έχει βελτιώσει την ομάδα του πολύ ο Ντ' Αντόνι κι ότι ο Σπόλστρα κάνει υπέρβαση με τα σαπάκια που έχει, αλλά δε μάθαμε και κάτι νέο από αυτούς.
aegeansheed
QUOTE(yorgos @ Mar 15 2017, 07:03 ) *
Αν ψήφιζαν πραγματικά για τον πιο πολύτιμο κι όχι για τον πιο λαοπρόβλητο, εντυπωιακονουμερίστα, δερματόδετο και χρυσοποίκιλτο, η πραγματική διαμάχη θα ήταν Λέοναρντ-ΛεΜπρον. Εδώ λοιπόν ψήφισα Λέοναρντ, αν και κατανοώ όσους θα ψήφιζαν ΛεΜπρον: είναι απίστευτα ουσιαστικοί, τρομερό impact και στις δυο πλευρές του γηπέδου day in day out, χωρίς αυτούς οι ομάδες τους δε θα πήγαιναν ούτε πλέι οφ και πιστεύω ότι είναι και οι δυο ομάδες που θα πάνε τελικούς. Κερδίζουν, είναι ουσιαστικοί, παίζουν εκπληκτική άμυνα, έχουν φοβερούς αριθμούς και όλα αυτά μέσα στο σύνολο κι όχι μπάσκετ στη μπάντα στη μπάντα έρχεται ο Λοσάντα, τι άλλο να ζητήσεις; Αν ήθελαν θα έκαναν τριπλ νταμπλ κάθε βράδυ, αλλά προτιμούν να κερδίζουν κανένα ματς παραπάνω και να είναι οι ομαδες τους contenders. Θα ήμουν πιο επιεικής με τον Ουέστμπρουκ αν δεν κορόιδευε τόσο στην άμυνα, ειδικά από έναν παίκτη που το έχει αμυντικά, αλλά δείχνει τραγική εικόνα πλέον όταν αμύνεται. Ο Χάρντεν καλός χρυσός αλλά με άριστα το 10 θα έχει πάντα ταβάνι το 5, γιατί στο 50% που αφορά την άμυνα παίρνει μηδέν επειδή δεν υπάρχει πιο κάτω. Μισός παίκτης δεν μπορεί να μπαίνει στη συζήτηση του MVP. Πιο εύκολα έβαζα τον Τόμας που είναι λιγότερο εντυπωσιακός ή καλαθομηχανή αλλά κάνει ό,τι του επιτρέπει το κορμί του στην άμυνα.

Ενδιαφέρουσα και εύλογη επιχειρηματολογία, ορισμένα σημεία θίγονται στο "9" και σε αρκετά άλλα, στο άρθρο παρακάτω...

...Matt Moore στα καλύτερά του. Αξίζει αν και σεντονάρα... 17 κρίσιμες ερωτήσεις για το τί ορίζει τον MVP, λαμβάνοντας υπόψιν όσους παράγοντες μπορούσε να σκεφτεί...
http://www.cbssports.com/nba/news/nba-mvp-...n-kawhi-debate/
QUOTE
NBA MVP race: 17 questions to help settle Westbrook, Harden, LeBron, Kawhi debate

The MVP race this season is set to be one of the closest in league history. Most are expecting a split ballot, with four key names having emerged: Russell Westbrook, James Harden, Kawhi Leonard and perennial contender LeBron James. Each have phenomenal cases, and to be clear, they’re all worthy of winning MVP. But one guy is going to win.
There’s a lot more to talk about when we ask the question of who the MVP is, and also, who’s going to win the vote, and those are separate issues. But if you want to have your choice for MVP, you need to have really thought about it. These players deserve your full deliberation, if you’re a voter or just a fan, and you need to be able to defend your decision.
We’re here to help.
Here are 17 questions about the 2016-17 NBA MVP race before you make your decision.
1. How do you define valuable?
This, of course, is the very first question you need to decipher, since it’s the central question that follows everything. But it’s not as simple as people make it out to be. Let’s start here: Do not be confused into believing that the league has a definition of that word. The term is purposefully ambiguous and is not defined anywhere in any official document. Every voter is able to determine what that means. So you’re not beholden to “how much better he makes his team,” or “how bad his team would be without him.” That’s one interpretation, and if that’s where you build your argument from, that’s fine. But just know you’re not beholden to it.
Here’s a sampling of ways that loaded word, “valuable,” gets interpreted.
* The team would be in the dumps without him.
* He’s what makes his team great.
* Individual excellence, a simple “best player.”
* Most impactful (I’m partial to this interpretation).
* Superior statistical production.
* Intangible “helps his team win the most” factor.
All of these ways have been used to define that word, and it has affected votes through the years. You have to have that framework. But really, using one definition is probably flawed. If you only view this question, or any question, through one prism, you’re going to miss a great deal. The reality is that all of these different ways of defining value are flawed in their own ways, and valid in their own ways.
Basically, this whole thing is complicated, even if you figure out what you think value is.

2. How much does offense-defense balance matter?
We’ll get into the specifics of just how good or bad the four candidates are defensively later, but one thing that’s not a secret is that Leonard is the best of the bunch on that end. Westbrook and Harden are obviously offensive-centric players. But Leonard is balanced, elite defensively and nearly as good offensively.
Think of it this way.
Imagine you judge a player in offense and defense on a 1-5 scale, with 1 being the worst and 5 being elite. Is it better to be a “5” on offense and a “3” on defense, or a “4” on offense and a “4” on defense?
Those are both “8” scores. So which is better? Now, you can argue that you think Leonard is a 5 on both sides, or that Harden is a 2 on defense, or that LeBron is a 5 on offense and a 4 on defense, but you still have to figure out if that matters.
One more thing to consider when we talk about this: If you talk to players about the great players in the game, they tend to point to offensive players. And not just the efficient ones, but guys that are what you might call “volume” scorers. Kobe Bryant, Allen Iverson, these guys are revered by players. So when you have a guy putting up historic offensive numbers, that’s going to carry weight. Why? Why is that more important than defense? I’m not saying we should argue whether it should or not, that’s a separate conversation. But you need to know where you stand on offensive production being a trump card over defense.

3. How many wins does a candidate’s team have to have?
No MVP since 1985 has won the award on a team lower than the 3rd seed. Think about that. Wins trump everything. Now, we’re not looking at who will win the award based on the voters today (and it should be noted the voting bloc has changed substantially in the past 10 years). But it does show a standard in place you need to consider.
Now, team wins are not tied to how good a player is. Anthony Davis is still awesome despite the Pelicans being bad. But no one’s seriously considering Davis for MVP, and that’s because his team is irrelevant. Does that matter to you? Do you think a player is responsible for his team’s record? One of the common veins of thought is that a player is not solely responsible for his team’s record, but if he’s not able to raise them up to a certain threshold, that’s a knock on him. However, what’s that threshold? If Westbrook pulls his team to 49 wins, how does that compare with Leonard’s Spurs having 60?
We’ll talk about impact on that team next, but first you have to kind of set a threshold. If that’s “zero, his individual play should matter most and only,” that’s a valid philosophy to take, but you still have to answer this question. What’s the number a player’s team has to get to for him to qualify?

4. Is it more important how much better a player makes his teammates, or how good he makes his team?
Net points per 100 possessions for the team while player is on/off the floor:
James Harden SG / Houston
ON: +7.3 OFF: +3.7 ON VS. OFF: +3.6
Russell Westbrook PG / Oklahoma City
ON: +3.7 OFF: -11.7 ON VS. OFF: +15.4
On the surface, this ends the conversation right there. Westbrook has a greater impact when on the floor than Harden does. But look at the raw numbers. Harden’s team is better than Westbrook’s when you look at when both are on the floor. You can argue that the Rockets are way better than the Thunder, and that’s fine. But you still have to figure out what’s more important -- making a bad team good, or making a good team great.
The argument for Harden is that his team is better when he’s on the floor than Westbrook’s team is when he’s on the floor. The argument for Westbrook is that without Westbrook, the Thunder are a disaster and he makes them “pretty good.”
It’s a fascinating debate, even if you take the numbers out of it. The Spurs are better than the Cavaliers, at least in terms of regular-season wins and performance. But without James, the Cavs are pretty pathetic, while the Spurs remain a pretty great team when Leonard is on the bench. What’s more important?

5. What, really, is the value of a triple-double?
So Westbrook is on pace to do something that has only been done once in NBA history -- average a triple-double for a full season. He also has a chance at breaking the single-season record for triple-doubles. The triple-double has always been a revered mark. It’s supposed to indicate the very pinnacle of a versatile performance. Double digits in three separate categories is just hard to do, even if players are making it seem normal this season.
However, there is a pretty basic question to be asked: What really makes it great? To put it another way: What makes a 15-10-10 performance that much better than a 20-9-9?
Or, in concrete terms this season, is the two extra rebounds that Westbrook hauls in compared to Harden enough to really separate him when Harden averages more assists? Westbrook averages more rebounds and points than Harden, but does so at a lower efficiency, and there’s a lot of talk about the high percentage of uncontested rebounds that Westbrook collects. Harden averages 29-8-11. Are those two rebounds enough to really overtake Westbrook, just because we like nice, round numbers?

6. What impact does coach and system have?
Or, the Popovich conundrum. Look, the Spurs players are excellent, all the way down. They’re talented, athletic, superb basketball players who always make the right decision. But given their historical dominance and the way their system is designed, it does feed into the perception, at least, that you or I might be able to average five points on the Spurs. That’s an exaggeration and ridiculous, of course, but Kawhi Leonard plays for the most successful NBA coach of all time, in terms of sustained regular-season performance over an 18-year span.
Meanwhile, James is the system in Cleveland. How does that compare?
Harden plays for Mike D’Antoni, who is effectively a steroid boost for point guard numbers. Steve Nash was not Steve Nash, really, until he played for D’Antoni, despite a good career in Dallas. The pace and style that D’Antoni uses enables the kind of production that Harden has put up. Westbrook, on the other hand, plays for Billy Donovan, who is still finding his footing as an NBA coach, and has not had a team put up a prolific offensive season. Does Westbrook get more credit for putting up his numbers in a limited offensive system?
Can we really judge how good an offensive system is, beyond the context of players?

7. If you know one player is the best player in the sport, how much does that impact things?
The LeBron Corollary. If I asked you who the best player in the NBA is, not who has had the best season, and you’re not a fan of any one team/player, the most common answer is James. If you know that James is the best player in the NBA, what does the rest of this matter? Stats, team wins, all of this is secondary. James has good enough stats, a good enough record and is the best player. Is that enough?
(I don’t think so, I think the award is based on who has had the best season, not who the best player is. Being able to do something and doing something is different. But it’s something you have to consider.)

8. How much more talented is one candidate’s team vs. another?
Yes, James has Kyrie Irving and Kevin Love. But J.R. Smith went from being a career punchline to the fourth-best player on that team, Tristan Thompson is still just a big body with long arms and good instincts and Richard freaking Jefferson is a pivotal rotation player on this team.
Leonard plays next to near-fossil Pau Gasol half the time. His point guard, Tony Parker, is a shell of his former self, though still an awesome shell. Dewayne Dedmon is his best defensive cohort.
Harden plays next to Eric Gordon and Ryan Anderson, so the knock goes that he has more help. But both of those guys were on an underachieving Pelicans team for years and were considered low-impact players. Their improved health definitely matters, but the rest of this Rockets team was a joke last season. D’Antoni plays a part here, but Harden also raised his game.
Westbrook lost Kevin Durant. But he still has a team that made the conference finals, and that wasn’t all Westbrook and Durant. On the other hand, there’s no real star or threat you can point to, yet the Thunder are the sixth seed in the West.
To be honest, I’m not a fan of using this criteria. It’s mostly used as a way to discredit great performances and excuse efficiency issues. “Sure, Harden’s putting up great numbers. Look at his team!” Or, “Of course the Thunder offense is bad! Look at who his teammates are!” But it’s something worth considering.

9. If a player is a specialist in one area, and the team’s stats don’t reflect that impact, what does that say?
Westbrook is an offensive whirlwind, right? So why is Oklahoma City 19th in offensive efficiency? The offense is bad. The Thunder win games because they have the 11th-best defense in the NBA. And while Westbrook has moments and stretches of great defense, that’s not his contribution. So if he’s great because of his offense, but the Thunder don’t win because of their offense, then what are we talking about here?
You can then turn to the conversation about teammates and how, without Westbrook, the Thunder offense is a burning pit of garbage, but you can’t really get past the fact that even when Westbrook is on the floor, his 107.9 offensive rating is six points worse than Harden’s, five points worse than Leonard’s and seven points worse than James’.
It’s not just Westbrook that this applies to, though.
In December, I looked at the puzzling state of Kawhi Leonard’s defensive impact , and the fact that the Spurs’ defensive rating was the highest when he was on the court. Since then, Leonard’s individual numbers have improved dramatically, but Leonard still has the highest defensive rating on the team, and the team is way better defensively when he’s on the bench. So if Leonard’s big push in this conversation is that he’s the only player who has been great on both ends, then why is it that the Spurs don’t seem to really benefit from his defensive play, statistically? You can throw out the numbers if you want, but even if you take it anecdotally, you wind up with this: Do you think the Spurs would be anything less than great defensively without Leonard?
Meanwhile, without James, the Cavs’ defense is four points per 100 possessions worse. So clearly he makes a big impact, right? Except that James’ on-court defensive rating is still an abysmal 106. Harden’s is 106.4. We know James is a much better defender than Harden, but the stats don’t show him having that much of an impact on that end of the floor. He makes a bad Cavs defense better, but then we’re back to that question above.
Either way, you have to consider what the actual impact of a player’s emphasis on one end of the floor or the other is.

10. Do you think of efficiency as limiting wasted possessions, or production per minute?
The knock on Westbrook, above everything else (even team wins), is that he’s not efficient. He’s shooting 42 percent from the field, 33 percent from 3-point range. He’s second in turnovers (to Harden, who’s more efficient as a shooter). That, in many people’s minds, invalidates him from the conversation, based on modern conventional emphasis on efficiency’s value.
Except ... Westbrook leads the league in PER, Player Efficiency Rating. Now, some of that is because PER values rebounds and shot attempts. It typically rewards volume shooters. But it’s also built as a metric to evaluate how much production a player accomplishes per minute. And Westbrook is tops there. Points, rebounds, assists, he fills it up. He’s not just a gunner, throwing up shots constantly (though he leads the league in field goal attempts). He’s shooting, passing, rebounding, all the time -- every possession, over and over.
Leonard averages less than half of Westbrook’s turnovers. He shoots 6.5 percentage points better from the field. But he averages nearly six fewer rebounds and six fewer assists per 100 possessions, on top of five fewer points. So what’s more efficient? Westbrook’s per-minute production, or Leonard’s precision and limited waste of possessions?

11. How do you define ‘making teammates better?
Some people don’t think this one matters, that it’s a flawed concept. But it’s worth at least asking.
We’ve talked about the impact on teammates statistically. But Eric Gordon is having a career year next to Harden. Clint Capela is a pick-and-roll monster. Richard Jefferson is a key component on a championship team because of James. Leonard covers up for the defensive limitations of a slow, aging roster. Westbrook has dragged 10 assists per game out of a terrible cast of shooters.
Some of this is leadership. Some of this is unselfishness. You can argue that Leonard’s quiet, precise way of playing makes his teammates better by never being a ballhog or dominating possessions in a way Westbrook does, or you can argue that the attention Westbrook draws from defenders opens things up for a flawed roster. It’s worth considering.

12. Do you care about ‘stat-padding?’
I don’t, for the record. Westbrook leads the league in uncontested rebounds, per NBA.com. He still averages as many contested rebounds as James and more than Harden or Leonard. But the fact that so many of his boards aren’t contested leads to the idea that his numbers, his defining argument for MVP, aren’t legitimate. I tend to believe that someone still has to go get those uncontested rebounds, and I know that the Thunder system is designed to box out and clear space for Westbrook to go get them and then race the ball up to initiate the offense. There’s benefit to what he does.
There’s also the fact that Harden and Westbrook often play late in blowouts, gunning for assists. They’ll deny it to the day they die, but they both will try and track down the numbers for those triple-doubles, and some folks believe that hurts the team, because they’re not just organically pursuing the flow of the game. You’ll have to decide for yourself what it is.

13. What about aesthetics?
Harden draws a lot of fouls. That’s no surprise. He’s not doing it as much this season, or at least that’s perception. His free-throw rate is actually up significantly from the past two years. Some people loathe the way he seeks out contact to get to the line.
Westbrook, meanwhile, is reckless. He drives into contact constantly. His game isn’t built on the jumper, which is the most aesthetically pleasing tool to the masses. He seems to play with abandon, and that turns some folks off.
James doesn’t go 100 percent, because he’s 32 and playing for championships.
Leonard is basically a robot. His game is brutally efficient, but low on defining signature moves. He just does everything well.
The NBA is an entertainment spectacle above all else, so should the way players play, and how we experience it, matter? Do you want a flopping, flailing, foul-drawing con artist as MVP? What about a coasting legend who could seem to do more but doesn’t? Or a robotic, lifeless player who doesn’t inspire much joy? Or a reckless, ball-dominant super-usage star intent on collecting all the attention?
I tend to think these are arbitrary constructs that don’t belong in who is deserving of the award, but that’s if you care about the players receiving it, and not the legacy of the award. There are drawbacks to both.

14. Does it matter what happens if you take that player off their team?
This one is really popular. As we mentioned above, the Cavs and Thunder are basically rotten eggs and spoiled milk when James and Westbrook aren’t on the floor. That’s how a lot of people, voters even, decide their MVP.
“Their team would be nothing without them, they are good with them. The end.”
The problem with this is that it means that all the other factors we talked about are irrelevant. Let’s say that the Pelicans were literally the worst team in NBA history when Anthony Davis isn’t on the floor. Worse than the 2012 Bobcats, just the worst team ever. And with Davis on the floor, they’re just bad -- basically a 30-win team. He took them from the worst of all time, to not-great. Is that most valuable?
The common construct is to place a requisite number of wins on this. So it becomes “who takes a bad team and makes them a X-wins team?” If that sounds like kind of an arbitrary and flawed setup, it is. This also ignores the fact that these stars play with starters most often. If they play with better players, of course the team is going to be worse without them.
Then there’s the “OK, what if you just removed them entirely.” Well, the problem with that is it assumes there’s no replacement for them. If you take away Westbrook, and add an average point guard, are the Thunder one of the worst teams ever? If you take away Harden and put Jeff Teague in, what do the Rockets look like? They wouldn’t be great, that’s clear. But you can’t just act like if that player doesn’t play for that team, the team does nothing to replace their production and impact.
Win-loss records are the same way. If you take the best player off any team, they’re going to be worse. Look no further than the Warriors’ struggles without Durant for proof of that.

15. How is this vote going to look in six months? What about in five years?
Imagine that in 10 years, you and your friends were going to come back to wherever you are, and you have to defend that MVP vote. Now, you don’t, but imagine you did. The Steve Nash MVP (which I will still defend as correct) has aged terribly and is constantly ridiculed and criticized for not going to Kobe Bryant. The 2011 Derrick Rose MVP still gets a few grumbles. A respected (and great) writer robbed James of being the first unanimous MVP vote in 2013 because he voted for Carmelo Anthony. (He may still feel great about that. I haven’t asked him.)
You want to try and imagine how these votes will look down the line. If you don’t vote for the guy who averaged a triple-double, how is that going to look? If you don’t vote for Kawhi Leonard, and he winds up as the best player in a series where he destroys Harden, even though it’s a regular-season award, it’s like the Hakeem Olajuwon-David Robinson situation. It’s impossible to forecast the future, but you should try and think of how the vote looks now, instead of how it will look later, because these awards, more than anything, stand as history when considering evaluation of careers after the fact.

16. How memorable is his season?
To that end, how much will we be talking about this season? Both this question and the last one lean towards Westbrook. “Remember that year that Westbrook averaged a triple-double? He didn’t even win MVP.” James is averaging a career high in rebounds and assists. But based on how the Cavs have played, and James himself, this isn’t one of his most memorable seasons. In fact, given their record and that 22nd-ranked defense, if it weren’t for last year’s title, we’d be talking about whether the Cavs are in trouble, or if they’re ever going to win a title with James there.
For Leonard, the Spurs could wind up with more than 65 wins ... but they won 67 last year. Leonard has been amazing this season, but outside of Sunday’s performance vs. Harden, there are very few times where you just marveled at the way Leonard took over the game.
Harden, for his part, has had two 50-point triple-doubles. That alone is insane. You’ll remember this LeBron season for whatever happens in the playoffs, and the same with Leonard. But Harden and Westbrook’s regular seasons seems like they’ll be talked about for a long time.

17. Who’s most impactful?
This is the question I always get to, and it’s how I evaluate the award. I consider all the other questions on this list. But at the end of it, individual basketball excellence, is about what you do when you’re on the court, and how you impact the game. There are a lot of ways to answers this one. Leonard’s defense and two-way versatility. LeBron’s singular excellence and dominance over all aspects. Westbrook’s superhuman workload and thrilling statistical feats. Harden’s efficiency and how he’s raised the Rockets into being maybe the most dangerous team outside of Golden State in the playoffs.
Offense, defense, the stats, the highlights, the signature games, all of this makes for a formula. I’m less concerned with a team is without that player as I am with how they are with them. What do they look like? Are they dangerous? Confident? Can they run over teams? Does he take over games and win them on his own? Are teams afraid of him and gameplan for him?
These all make way more than 17 questions, but this is how complicated this year’s race is. If you’re not asking yourself these questions, then you haven’t really done the work.
tanasen01
QUOTE (yorgos @ Mar 15 2017, 07:03 ) *
Εδώ λοιπόν ψήφισα Λέοναρντ, αν και κατανοώ όσους θα ψήφιζαν ΛεΜπρον: είναι απίστευτα ουσιαστικοί, τρομερό impact και στις δυο πλευρές του γηπέδου day in day out, χωρίς αυτούς οι ομάδες τους δε θα πήγαιναν ούτε πλέι οφ και πιστεύω ότι είναι και οι δυο ομάδες που θα πάνε τελικούς.


Και εγώ πιστεύω ότι θα είναι οι δύο ομάδες των τελικών, αλλά θα διαφωνίσω για τους spurs καθώς πιστεύω ότι και χωρίς τον Leonard θα τερμάτιζαν τουλάχιστον 6οι στη Δύση.
aegeansheed
Με δύο ακόμα gamedays να μένουν για να κλείσει αυτήν την εβδομάδα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα αποτελέσματα των ομάδων των βασικών υποψηφίων ήταν μοιρασμένα. Θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο της σαιζόν, οι νίκες είναι το υπ' αριθμόν ένα κριτήριο για να κλείσει μια καλή ατομικά/ομαδικά χρονιά ακόμα πιο επιτυχημένα.

Και οι 4 βασικοί υποψήφιοι -βγάζω έξω τον Wall προσωρινά, μιας και είχε μια κακή εβδομάδα από άποψης results (ήταν all-starικά καλός γενικά, αλλά οι Wizards έπεσαν σε μια τρομερά φορμαρισμένη ομάδα Wolves και ειδικά πάνω στον καλύτερο φετινό Rubio και KAT, που αν και προσπάθησαν, τελικώς έμειναν με την κόπωση από την υπερπροσπάθεια να καταβάλουν μια ομάδα που ήταν σε εμφανώς καλύτερη μέρα από αυτούς *οι Wolves σούταραν με 65% στην πρώτη περίοδο, με 41 πόντους νομίζω). Kawhi, Lebron, Harden, Westbrook κράτησαν ψηλά τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

O Kawhi έμεινε στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων αγώνων του (+30π/αγ.) στα δύο πιο πρόσφατα, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στην εντός έδρας ήττα από τους Blazers. Συνολικά λοιπόν δεν είχαμε κάποια ανακατάταξη στη βαθμολογία της Δυτικής και εκ των πραγμάτων ο Kawhi έχασε μέρος του hype, όχι φυσικά του συνολικού consideration.
http://www.espn.com/nba/player/gamelog/_/i...0/kawhi-leonard

Ο Lebron μετά την ήττα από τους Rockets την Κυριακή είναι 2/2 αυτήν την εβδομάδα σε μεγάλα λεπτά, όπως και όλο τον Μάρτιο (38 περίπου), αν εξαιρέσουμε το σχεδόν rest με τους Pistons. Έχει το πλεονέκτημα ότι έχει επιστρέψει πλέον και ο Love, οπότε θεωρητικά θα κερδίσει μεσοπρόθεσμα σε επίπεδο συντήρησης δυνάμεων.
http://www.espn.com/nba/player/gamelog/_/i...66/lebron-james

Ο Westbrook τρέχει ένα σερί με +4 συνεχόμενες νίκες για να ξεπεράσει το αμέσως προηγούμενο -4 που είχαν οι Thunder πριν 10 μέρες περίπου. Άσχημα ποσοστά ευστοχίας (33%, 35%, 33% και 47% κατά σειρά στα τελευταία 82 σουτ), ωστόσο φαίνεται να βοηθούν οι συμπαίκτες του στο κρισιμότερο σημείο της δικής του καμπάνιας, μοιράζοντας κατά σειρά 13, 14, 19 και 16 ασίστ.
http://www.espn.com/nba/player/gamelog/_/i...ssell-westbrook

Θα κλείσω με τον Harden, αφού οι Rockets έκαναν μια σημαντική νίκη εναντίον των Cavs στο μεταξύ τους premium ματς, κέρδισαν επίσης ένα εύκολο με τους Lakers, με τον μουσάτο να ξεκουράζεται κυρίως. Χθες οι Pelicans παρουσίασαν το υπερόπλο "Σόλο" Χιλ, κάτι που τα αμυντικά schemes του D' Antoni, καλά... των βοηθών του, δε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν, δεν το είχε δείξει και το scounting επίσης, οπότε μοιραία οι Rockets έχασαν.
http://www.espn.com/nba/player/gamelog/_/i...92/james-harden

Δεν έχω αποφασίσει που να δώσω το hype της εβδομάδας, θα έλεγα από τη μία στον Westbrook, αν μπορούσα να τον δω και πιο σοβαρά ως υποψήφιο συνολικά σε σχέση με τους άλλους με τα δικά μου κριτήρια, αλλά ΟΚ δέχομαι την υποψηφιότητά του και το case του και επομένως τον στηρίζω τελικώς για το γεγονός ότι έδωσε 4/4 νίκες τελευταία, μεταξύ των οποίων εναντίον top4 Western Teams (Spurs και Jazz).

Από την άλλη το χέρι πάει να γράψει και υπέρ του Harden, κάνει ό,τι μπορεί και αυτός, επιθετικά έστω, δεν ξέρω αν με καλύπτει συνολικά, φαντάζομαι για να τα παρουσιάζω έτσι, μάλλον θα ανήκω κι εγώ σε αυτό το pool που βλέπει περισσότερα σε αυτό το μοντέλο παίκτη τύπου "Kawhi-Lebron-τα κάνω όλα", αλλά πέρα από αυτό, ο Harden έκανε καλή εβδομάδα και συνεχίζει να χτίζει το δικό του case, χωρίς να βλέπουμε κάτι υπέρμετρα "στραβό" στην πορεία του.

Θα του δώσω στα υπέρ όμως τα αποτελέσματα από το poll που ανέβασε ο Bontemps πριν λίγες μέρες...
https://twitter.com/TimBontemps/status/8424...src=twsrc%5Etfw
Ο Tim Bontemps έκανε χρόνια το ρεπορτάζ των Nets και των Nicks, πέρυσι πήρε μεταγραφή στην Washington Post, ήταν κορυφαίος για να μείνει ένας απλός beat writer και είναι για μένα από τα καλύτερα NBA reads γενικώς σήμερα. Μέχρι πέρυσι δεν ψήφιζε επίσημα στο MVP Voting και δεν ξέρω καν αν θα τον καλέσουν φέτος. Παρουσίασε λοιπόν ένα poll στο οποίο συμμετείχαν (106 άτομα που ψήφισαν) γνωστοί nba writers, άλλοι που ψηφίζουν και άλλοι που δεν ψηφίζουν, σύμφωνα με το οποίο είχαμε:
1. Harden 910
2. Westbrook 768
3. Leonard 658
4. James 600
Μετά Thomas, Wall, Durant και ακόμα πιο πίσω τα mentions (μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης)

Συνήθως οι περισσότεροι από όσους έχω δει να ψηφίζουν είναι γνωστές περσόνες, active στο Twitter και άλλοι που δεν έχουν τόσο το interactive, αλλά και γενικότερα (π.χ. ψηφίζει ο Blaha των Pistons ή ο Broussard... και ο Eddie Johnson), άλλοι beat writers (Slater από OKC, Depmsey, Zgod, Popmpey κοκ), άλλοι πιο αναγνωρισμένοι ως columnists/bloggers/writers (Simmons, Lowe, Aldridge). Επίσης αρκετοί εκ των οποίων ανήκουν στη μεγάλη "οικογένεια" του ESPN, το οποίο γενικά "δείχνει" προς τον Westbrook από την αρχή της χρονιάς και πιο πρόσφατα ακόμα περισσότερο.
http://official.nba.com/wp-content/uploads...able-Player.pdf

Θεωρώ ότι αν η σημερινή εικόνα της Βαθμολογίας μεταφερθεί έτσι περίπου μέχρι το τέλος και δεν δούμε σημαντικές ανακατατάξεις, κυρίως ως προς το "1" στη Δυτική, τα πράγματα δείχνουν περισσότερο προς "Harden" από οποιονδήποτε άλλον.
RipCity
Επειδή γενικά εδώ και χρόναι γίνεται λόγος για την άμυνα του Harden (κι όχι άδικα) μπορείτε να παρακολουθήσετε άμυνα Westbrook στο παρακάτω λινκ. Αυτή είναι μια τυπική άμυνα Westbrook με σκοπό την εξασφάλιση του ριμπάουντ. Τώρα ήταν σαφώς πιο εξόφθαλμο από άλλες φορές, αλλά γενικά τέτοια αντιμετώπιση κι effort επιδεικνύει στο πίσω μέρος.

Αμυντικός εξολοθρευτής!
aegeansheed
Νομίζω κάτι τέτοια post δε βοηθούν καθόλου την υποψηφιότητα του Westbrook! tongue.gif

Αυτή τη στιγμή το δίνω στον Harden, αλλά και πάλι είναι νωρίς. Πιο κοντά είμαι να ψηφίσω Snyder. Με Gobert καθαρίσαμε εύκολα για DPOY, 6th man ψήφισα λέει το poll -δε θυμάμαι, σίγουρα έναν από Gordon/Κατρουλού, έτσι κι αλλιώς το ίδιο είναι: και οι δύο για τον Harden δουλεύουν!, improved μάλλον Γιάννη, πάει καιρός επίσης δε θυμάμαι.
aegeansheed
Έχω χάσει την αίσθηση που βρισκόμαστε με αυτό, δεν βλέπω και rankings από αλλού παρά μόνο μια στο τόσο την wild αντιπαράθεση του realgm που είναι τόσο αχταρμάς αμερικάνικου teamfirst pride με ψυχρή λογική επιχειρηματολογία και international χρωματιστές παρεμβάσεις.

Ο Harden παίζει τραυματίας, με ενοχλητικό τραυματισμό που συνήθως απαιτεί 1-1μιση εβδομάδα ξεκούραση και με κίνδυνο για την playoffική πορεία των Rockets. Τα δίνει όλα για το MVP και το έχει πιστέψει τόσο που του έχει γίνει ψύχωση, μιλάει ότι "θα παίξει τα 82 παιχνίδια ότι και να γίνει" (πιο πρόσφατη) και ότι "τα 82 παιγμένα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν στα κριτήρια για το voting" (πριν καμιά εβδομάδα). Όπως και πριν 2 χρόνια έτσι και τώρα χαλάει τον κόσμο τόσο πολύ με τον φόβο του να μην του το δώσουν. Αρχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να δούμε τη δεύτερη μεγάλη αποχώρηση μετά του Jordan, αν δεν γίνει αυτό που θέλει... Οι Rockets έχασαν και τα δύο κόντρα στους Warriors....

... Οι οποίοι παίζουν με φοβερή διάθεση, πολή άμυνα και τον πάγκο ξανά να δίνει σημάδια ύπαρξης. Λίγη αγάπη εδώ για τον Steph, που δεν τον είχαμε περιλάβει στο πρώτο ή σε κάποιο update, όπως δήλωσε ανοφίσιαλυ φορουμίτης τινά "αδικεί τον εαυτό του" ορισμένες φορές με τον τρόπο που αποφασίζει να χειριστεί mentally κάποια πράγματα σε συνδυασμό με την παρουσία εξίσου ή δυνατότερων παικτών/παραγόντων/επιλογών. Με την ανάγκη να πάρει περισσότερες ευθύνες να συμμετέχει περισσότερο στον στόχο, μεγαλώνει η απόδοση, η ικανότητα ήταν πάντα εκεί και μας το θυμίζει την τελευταία εβδομάδα-10ήμερο ίσως που παίζει διαβολεμένα, ως ο MVP που ήταν τα τελευταία χρόνια. Το είχε ανάγκη πολύς κόσμος αυτό, ο Steph παίρνει την μερίδα του λέοντος στο διάστημα της απουσίας του Durant και κόβει τη φόρα σε επίδοξους μνηστήρες, όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ο Kawhi και ο Harden, όχι για την ιδιότητά τους ως candidates, αλλά ως κυνηγοί των prime θέσεων στη Δυτική.

Από την απέναντι οι Wizards δείχνουν ότι δύσκολα θα κάνουν το μεγάλο leap, οι Cavs χάνουν παιχνίδια, αλλά χάνουν και οι Celtics. Θα έλεγα ότι η κατάταξη σε σχέση με τους MVPs δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα εκεί, έχασε λίγο ο Lebron με 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια, Wall και Thomas ανέβηκαν, δείχνοντας σε όλους ότι αποτελούν το "Α και το Ω" των ομάδων τους.

Ίσως η πιο αμφίρροπη ψηφοφορία των τελευταίων ετών.
jasonick
Την τελευταία εβδομάδα ο Westbrook έχει κλείσει την ψαλίδα από τον Harden. Η OKC έχει κάνει μεγάλες ανατροπές στα ματς με Dallas και Orlando με τον Ράσελ να ξεχωρίζει κάνοντας clutch παιχνίδια. Αν κλείσει έτσι τη σεζόν στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια, με την OKC να κερδίζει τουλάχιστον τα 4 από αυτά, και με τον Harden να συνεχίζει να μην είναι στο 100 % ξαφνικά γίνεται 50-50 η μάχη για την κατάκτηση του MVP, πράγμα που προσωπικά μου φαινόταν πολύ δύσκολο αφού σε ένα σημείο το είχα ψιλοσίγουρο ότι το βραβείο θα πάει στον μουσιά.
whaler
Νομίζω πως τελευταία ακούγεται σαν ενδεχόμενο - δε νομίζω πως πρόκειται ποτέ να λάβει χώρα - να δοθεί CO-MVP Award και στον Westbrook και στον Harden.
Παρωδία έχει καταντήσει αυτή η κούρσα μου φαίνεται.
Πήρε το μάτι μου το πρωί ένα βίντεο (έψαξα πολύ αλλά δε μπορώ να θυμηθώ που ήταν), όπου όλοι οι παίκτες της Οκλαχόμα παραμερίζουν για ενδεχόμενο χαμένο σουτ ώστε ο Russ να πάρει το ριμπάουντ, να στήνεται στις βολές, όπως έχετε αναφέρει και πιο πριν στο thread, ακόμα και να σπρώχνει τον Adams για να το πάρει αυτός.

Ήμαρτον! που λέει και μια ψυχή...

aegeansheed
QUOTE(jasonick @ Apr 1 2017, 23:05 ) *
Την τελευταία εβδομάδα ο Westbrook έχει κλείσει την ψαλίδα από τον Harden. Η OKC έχει κάνει μεγάλες ανατροπές στα ματς με Dallas και Orlando με τον Ράσελ να ξεχωρίζει κάνοντας clutch παιχνίδια.

Στο δεύτερο σκέλος δε διαφωνώ, γι' αυτό δεν κοουτάρω, αλλά έχει να κάνει με την μικρή πτώση του Harden σε αυτήν την εβδομάδα σε συνδυασμό με ένα τερατώσες TD με τους 57 που έκανε ο Russell.
Απ' την άλλη ναι μεν συμμετείχε στην ανατροπή, η οποία όμως ήταν με... τους Magic, όπως συμμετείχε και στην κατρακύλα με τους Spurs. Άνετα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν έκανε κάτι overachieving σε ομαδικό επίπεδο, τους Magic και τους Mavs κέρδισε, έχασε και τα τρία σημαντικά παιχνίδια με GSW, Rockets και Spurs. Άρα έμεινε στα αναμενόμενα επίπεδα και το λέω επειδή θεωρώ, όπως έχω εκθέσει τη γνώμη μου προγενέστερα σε αυτό, ότι οι "extra" νίκες (οι εκτός "προγράμματος") στον τελευταίο μήνα θα ήταν αυτές που θα του έδιναν το πλεονέκτημα.

QUOTE(kouch @ Apr 2 2017, 01:16 ) *
Νομίζω πως τελευταία ακούγεται σαν ενδεχόμενο - δε νομίζω πως πρόκειται ποτέ να λάβει χώρα - να δοθεί CO-MVP Award και στον Westbrook και στον Harden.

Αυτό το είπε ο Kobe σε εκπομπή πριν 5-6 μέρες περίπου, όταν τον ρώτησe Jalen Rose τί θα ψήφιζε...
Βάσει πιθανοτήτων πρόκειται για ένα διαστημικά απομακρυσμένο σενάριο και αποκλείεται βάσει του συστήματος ψηφοφορίας (δημοσιότητα και διαφορετική αντιστοίχιση βαθμών βάσει θέσης προτίμησης)
Σε all-star game παλαιότερα θυμάμαι ότι είχαν τιμηθεί οι Stockton-Malone από κοινού, αλλά το γεγονός ήταν περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα, κάτι σαν να αναγνωριζόταν η γενικότερη μπασκετική ύπαρξη του ενός στην ύπαρξη του άλλου, ήταν και το απείρως πιο ανάλαφρο ως event σε όρους σημασίας και βαρύτητας, ASG. Επίσης προφανώς μέτρησε και το σύστημα ψηφοφορίας, που ήταν ευκολότερο να επηρεαστεί (βλ. Stern tongue.gif )
Η αντίθεση (με το βραβείο του MVP της RS) βρίσκεται στο ίδιο δίδυμο (Stockton-Malone), που αν και πάλι στην ίδια ομάδα (Jazz), δόθηκε στον παίκτη που σαφώς έκανε την πιο... δύσκολη από τις δύο δουλειές, δηλαδή να την στέλνει στο μπακλαβωτό (Γεωργίου ref νο2 tongue.gif )...
whaler
QUOTE (aegeansheed @ Apr 2 2017, 02:33 ) *
Η αντίθεση (με το βραβείο του MVP της RS) βρίσκεται στο ίδιο δίδυμο (Stockton-Malone), που αν και πάλι στην ίδια ομάδα (Jazz), δόθηκε στον παίκτη που σαφώς έκανε την πιο... δύσκολη από τις δύο δουλειές, δηλαδή να την στέλνει στο μπακλαβωτό (Γεωργίου ref νο2 tongue.gif )...


Έτσι ακριβώς. Κάπως σαν να έχει παρανοηθεί ο όρος του Most Valuable Player. Ναι μεν ο Westbrook έχει impact - φοβερό μάλιστα - για την ομάδα του, αλλά δε θα τον έλεγα πολυτιμότερο από τον Kawhi ή τον Isaiah παραδείγματος χάριν.
Ακόμα και ο Gobert, προσωπικά, πιο σημαντικός είναι για την ομάδα του από τον κατά τα άλλα συμπαθή Russel.
aegeansheed
Παρατηρούσα τη χαζομάρα που πέταξε ο Harden για "MVP + 82 παιχνίδια". Χαζομάρα σε σχέση με το "θα έπρεπε" προφανώς, που αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας με cyborgs, τιτάνιο κλπ.

Στα τελευταία 20 χρόνια, οι παίκτες που έχουν πάρει το βραβείο και είχαν παίξει σε λιγότερα από 78 παιχνίδια για την ομάδα τους, σε non-lockout σαιζόν ήταν οι παρακάτω:

2001: Iverson
Άλλα ιδιαίτερα της επιλογής:
* είχε το 8ο WS κατά αύξουσα σειρά από άλλους που ψηφίστηκαν
* είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής
* η ομάδα του το 1ο ρεκόρ της Ανατολής και 2ο συνολικά
* είχε μόλις 42% στα σουτ

2005: Nash
Άλλα ιδιαίτερα της επιλογής:
* είχε το 11ο WS κατά αύξουσα σειρά από άλλους που ψηφίστηκαν
* η ομάδα του το 1ο ρεκόρ στο ΝΒΑ

2010: LeBron
Άλλα ιδιαίτερα της επιλογής:
* 1ος στο WS και καλύτερο ρεκόρ ομάδας στο ΝΒΑ

2013: LeBron
Άλλα ιδιαίτερα της επιλογής:
* 1ος στο WS και καλύτερο ρεκόρ ομάδας στο ΝΒΑ

Συμπεράσματα:
Ο Durant ακόμα και να επιστρέψει νωρίτερα δε μπορεί να ξεπεράσει τα 65 και ποτέ κανείς με τόσα λίγα παιχνίδια δεν έχει πάρει το MVP. Σχετικό στην κουβέντα, αν θεωρητικά υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, λόγω του πρώτου ρεκόρ που λογικά θα κρατήσουν οι Warriors.

Δε βλέπω κάπου Westbrook, όσο περνάει ο καιρός και περνάει η φάση με το daily stat/highlight clip, τόσο ποιο πολύ μένει το ρεκόρ της ομάδας. Βλέπεις Warriors, βλέπεις Spurs, άντε Rockets στο βάθος, πες και την πρώτη στην Ανατολή... μέχρι εκεί μετά δε βλέπω παιδιά, φέρτε μου τα κυάλια...

Κλίνω προς Harden/Kawhi προς το παρόν.
Rated: (en)joy
Παντως με τη λογικη του ποιος ειναι ο πλεον αναντικαταστατος για την ομαδα του, λογικη την οποια βρισκω συχνα...παραλογη -ειδικα αν χρησιμοποειται ως αποκλειστικο κριτηριο- ο Leonard (και οχι παραδοξως ο Lebron) θα επρεπε να εξαιρειται απ'το top-3..
RipCity
Παντως νομιζω οι Σπερς χωρις Λεοναρντ θα παλευαν να μπουν οκταδα. Ολοι οι υπολοιποι ειναι πολυ πεσμενοι και δε θα υπηρχε go to guy να κλεινει τα παιχνιδια. Γενικα συνεχεια λεγεται αυτο για το συστημα κτλ, αλλα χωρις Λεοναρντ θα ηταν πολυ σκουρα τα πραγματα.
RipCity
Η ψηφοφορία άραγε θα γίνει πριν τα πλέι-οφ? Γιατί αλλιώς η σειρά Rockets-Thunder νομίζω θα είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα!
aegeansheed
QUOTE(RipCity @ Apr 9 2017, 13:44 ) *
Η ψηφοφορία άραγε θα γίνει πριν τα πλέι-οφ? Γιατί αλλιώς η σειρά Rockets-Thunder νομίζω θα είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα!

... 14 Απριλίου, δύο μέρες μετά τη λήξη της RS. Όπως και όλες οι ψηφοφορίες για τα Ατομικά Βραβεία.
http://newsok.com/article/5544141
QUOTE
But this season's MVP race figures to be closer, with the first-place votes expected to be split between James, Harden, Westbrook and Leonard, with former teammates Westbrook and Harden as the frontrunners. Every first-place vote will be significant for the candidates, especially with ESPN's Brian Windhorst reporting the pool of voters has decreased to around 100 this season.

For some former voters, the move could come as a relief. There have been potential conflicts of interest in play for years since the media began voting for individual awards in the 1980-81 season. Another gray area is that some of the individual awards voted on by media members qualify players for more money in free agency.

The NBA's regular season ends April 12, and the deadline for participants to submit their votes for individual awards (MVP, Defensive Player of the Year, Most Improved Player, Rookie of the Year, Sixth Man Award, Coach of the Year) is April 14.


Δε θα μπορούσε να είναι αργότερα με τα δεδομένα που υπάρχουν πλέον σχετικά με το νέο CBA, καθώς και με το γεγονός ότι ο Silver ήδη αφαίρεσε φέτος το δικαίωμα ψήφου που είχαν ορισμένοι radio, tv broadcasters και beat writers και να κινηθεί στην επιλογή μιας βάσης με 100 περίπου ψηφοφόρους, στην πλειοψηφία τους national coverage journalists. Όλα αυτά στα πλαίσια της ενίσχυσης της αντικειμενικότητας και της αίσθησης διαφάνειας και ανεξαρτησίας που θα πρέπει να βγαίνει προς τα έξω, μιας και πλέον υπάρχει σαφής συσχέτιση ψηφοφορίας και συμβολαίων για ορισμένες κατηγορίες παικτών, που ψηφίζονται στις all-nba teams και ως dpoy/mvp. Την ελίτ...
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1901737...lter-franchises
QUOTE
That doesn't seem as if it would affect that many players, right?

That's true. It doesn't apply to many players. But the ones it does apply to could have a big impact on the league. This year, for example, if either Paul George or Gordon Hayward makes one of the three All-NBA teams, that would give his team an overwhelming advantage in re-signing him long-term.

It would make George eligible to sign a $200 million extension with the Pacers this summer. That's $75 million more than if he were to become a free agent in 2018 and sign somewhere else, such as with the Lakers. If he doesn't make the All-NBA team, and the Pacers lose this advantage, it is unlikely that he will sign an extension this summer, and that will apply pressure on the Pacers to trade him. This is a big vote -- one that George believes should go his way.

Hayward is a free agent this summer and has only seven years of experience, so he couldn't get the payoff now. But he could exercise his contract option for next season and then he could sign an extension beginning with the 2018-19 season that could become the largest contract in NBA history if the Jazz were willing to offer it, something in the range of six years and $230 million.
pan24
Westbrook MVP
Brogdon ROY
Giannis MIP

Για westbrook λιγο πολυ αναμενομενο και ας μην εκανε τιποτα η ομαδα του.Triple double average ειχε
Ο γιαννης(πηρε και 7 ψηφους για mvp tongue.gif) ανετα το πηρε και δικαια,περσι εκανε το αλμα απο ενας απλα καλος παικτης σε σταρ

Στο ROY ειναι λιγο περιπλοκα

Ο embiid αν επαιζε ολη την σεζον σιγουρα θα το κερδιζε
Απο την αλλη δεν θα ηταν και εντελως δικαιο γιατι βρισκεται 3 χρονια μεσα σε μια ομαδα nba και δουλευει το σωμα του και σημεια του παιχνιδιου του(καλος σουτερ στο τριποντο οταν στο κολλεγιο δεν σουταρε καν)
Τωρα πιστευω δεν θα επρεπε να ειναι καν υποψηφιος,ακομα και σαν τον jordan να επαιζε δεν γινεται να εχεις υποψηφιο για βραβειο καποιον που σε 3 χρονια εχει παιξει 30 παιχνιδια

Ο saric ειχε καλυτερα νουμερα με χειροτερα ποσοστα απο τον brogdon σε μια ομαδα που δεν εκανε τιποτα και του εδινε την ελευθερια να κανει οτι θελει.Λογικο να μην επιλεγει

Ο brogdon ειναι ενα πικ δευτερου γυρου που κανενας δεν περιμενε ποσο καλος θα βγει.Τα νουμερα δεν ειναι εντυπωσιακα (10,2 ποντοι 4,2 ασσιστ 1,1 κλεψιμο σε 26') αλλα ειχε 40% τριποντο,μονο 1,5 λαθη και πολυ καλος στην αμυνα
Απο γεναρη-φλεβαρη που εγινε σταρτερ παει ακομα καλυτερα
Ηδη ειναι σε επιπεδο starter για τις περισσοτερες ομαδες

Με την βελτιωση που θα εχει σιγουρα λογω εμπειριας,ειδικα αν καταφερει να βελτιωσει και μισο κλικ το πρωτο βημα του,θα μπορουσε να ειναι και starter σε contender ως η 5η επιθετικη επιλογη(που σημαινει οτι η ομαδα θα βασιζεται πολυ σε παιχνιδι απο τα φοργουορντ οπως κανουν οι μπακς)
SteveNashidis

Πως να γίνεις MVP , μέσα σε 10 βήματα. 68.gif
Ο καημένος ο Χάρντεν δε ξέρω πόσες αντοχές έχει για να φτάσει ξανά τόσο κοντά για το βραβείο. Anyway.

Xάρηκα που ο Νταντόνι πήρε το βραβείο για καλύτερος προπονητής. Έχει απαξιωθεί πάρα πολλές φορές για το στυλ που εφαρμόζει. Σίγουρα δεν το έχει δικαιώσει για ένα πρωτάθλημα, αλλά οι ομάδες που φτιάχνει είναι άπιαστες. Σε περιμένουμε στο Φοίνιξ , να βγάλεις ΜVP τον Μπούκερ και να σηκώσουμε κούπα( σε 5 χρόνια)...\

Για το Γιάννη και μόνο που ήταν 8ος για το MVP, το βραβείο που κέρδισε είναι μόνο η αρχή.
gerorge
QUOTE (Voyager @ Jun 27 2017, 15:13 ) *

Πως να γίνεις MVP , μέσα σε 10 βήματα. 68.gif
Ο καημένος ο Χάρντεν δε ξέρω πόσες αντοχές έχει για να φτάσει ξανά τόσο κοντά για το βραβείο. Anyway.

Xάρηκα που ο Νταντόνι πήρε το βραβείο για καλύτερος προπονητής. Έχει απαξιωθεί πάρα πολλές φορές για το στυλ που εφαρμόζει. Σίγουρα δεν το έχει δικαιώσει για ένα πρωτάθλημα, αλλά οι ομάδες που φτιάχνει είναι άπιαστες. Σε περιμένουμε στο Φοίνιξ , να βγάλεις ΜVP τον Μπούκερ και να σηκώσουμε κούπα( σε 5 χρόνια)...\

Για το Γιάννη και μόνο που ήταν 8ος για το MVP, το βραβείο που κέρδισε είναι μόνο η αρχή.



Δεν ειναι κατακριτεο να του αφηνουν οι συμπαικτες του τα rebounds,αν και πιστευω οτι αυτα τα 2 rebound διαφορα με Harden,ειναι παραλογο να ειναι ο λογος για να θεωρειται ο WB σιγουρο φαβορι εναντι του Μουσια.Αυτο που με εκνευριζε σε σταθερη βαση φετος ειναι οτι για να παρει το rebound αφηνει πολλα ελευθερα τριποντα γι αυτο και ειναι χαμηλοτερα σε contested τριποντα και απο τον Deandre.
Rated: (en)joy
Εγω παλι θα ελεγα δεν ειναι τοσο κατακριτεο οτι κανει (και) stat-stuffing ωστοσο πρεπει να λαβουμε υποψιν μας οτι ο Westbrook αυτο το κανει σε μεγαλυτερο βαθμο απο τους αλλους υποψηφιους για το βραβειο –ακομα και του Harden συμπεριλαμβανομενου. Κατα τα’αλλα ειναι η πρωτη χρονια που μπορω να πω οτι δεν συμφωνω με τον νικητη του mvp μετα απ’το 2008 (μμμ...τωρα που το σκεφτομαι πιθανως και το 2011).

Παρ’ολα αυτα χαιρομαι που επιτελους σπαει αυτο το επαναλαμβανομενο –καφενειακου επιπεδου θα το χαρακτηριζα οταν χρησιμοποιειται οπως στην παρακατω βερσιον- επιχειρημα που υιοθετειται κατα κορον απο μια μεριδα φιλαθλων -;- συμφωνα με την οποια οτι και να κανεις, οσο καλα και να παιζεις ακομα και ενα επιπεδο πανω να εισαι παικτικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο, αν η ομαδα σου δεν πιασει τις 50 νικες μινιμουμ ανεξαρτητως του supporting cast που εχεις (!) τοτε αυτοματως δεν εχεις κανενα απολυτως δικαιωμα να παρεις το mvp. 68.gif


QUOTE (pan24 @ Jun 27 2017, 12:24 ) *
Στο ROY ειναι λιγο περιπλοκα

Ο embiid αν επαιζε ολη την σεζον σιγουρα θα το κερδιζε
Απο την αλλη δεν θα ηταν και εντελως δικαιο γιατι βρισκεται 3 χρονια μεσα σε μια ομαδα nba και δουλευει το σωμα του και σημεια του παιχνιδιου του(καλος σουτερ στο τριποντο οταν στο κολλεγιο δεν σουταρε καν)
Τωρα πιστευω δεν θα επρεπε να ειναι καν υποψηφιος,ακομα και σαν τον jordan να επαιζε δεν γινεται να εχεις υποψηφιο για βραβειο καποιον που σε 3 χρονια εχει παιξει 30 παιχνιδια


Ειμαι και εγω της ιδιας γνωμης για Embiid οχι φυσικα επειδη εχει παιξει 30 παιχνιδια σε 3 σεζον οπως λες αλλα απλουστατα γιατι θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει και ενα ατυπο οριο το οποιο πρεπει να υπερβαινουν οι παικτες ειδικα σε βραβεια πρωτιας. Oπως διαβαζα και σε ενα παλαιοτερο αρθρο -νομιζω στο espn ηταν- ο Embiid την φετινη σεζον δεν εχει πιασει ουτε το 20% των διαθεσιμων λεπτων. Αν οι υπολογισμοι μου ειναι σωστοι τοτε μιλαμε για καπου 700-800 λεπτα;; Θα με ενδιεφερε να μας πουν τη γνωμη τους και οι υπολοιποι θελουν ενα καποιο -ατυπο- ελαχιστο λεπτων για τη σεζον; Εαν οχι θα επικροτουσαν μια υποψηφιοτητα τυπου Boban Marjanovic για all-rookie team '15-'16 εαν φυσικα τα λεπτα του δεν αφορουσαν κυριως garbage time;

http://www.nba.com/article/2017/06/26/all-defensive-teams-2016-17-release

QUOTE
2016-17 NBA All-Defensive First Team
Position | Player, Team | 1st Team Votes | 2nd Team Votes | Total Points

F | Draymond Green, Golden State | 99 | -- | 198
C | Rudy Gobert, Utah | 97 | 2 | 196
F | Kawhi Leonard, San Antonio | 93 | 6 | 192
G | Chris Paul, LA Clippers | 61 | 18 | 140
G | Patrick Beverley, Houston | 38 | 34 | 110


2016-17 NBA All-Defensive Second Team
G | Tony Allen, Memphis | 17 | 46 | 80
G | Danny Green, San Antonio | 21 | 26 | 68
C | Anthony Davis, New Orleans | -- | 58 | 58
F | Andre Roberson, Oklahoma City | 3 | 47 | 53
F | Giannis Antetokounmpo, Milwaukee | 7 | 21 | 35

Other players receiving votes, with point totals (First Team votes in parentheses): Avery Bradley, Boston, 46 (12); Klay Thompson, Golden State, 45 (16); John Wall, Washington, 38 (14); DeAndre Jordan, LA Clippers, 35 (1); Paul Millsap, Atlanta, 35; Hassan Whiteside, Miami, 25 (1); Marcus Smart, Boston, 21 (5); Jimmy Butler, Chicago, 18; LeBron James, Cleveland, 12 (1); Robert Covington, Philadelphia, 11 (2); Russell Westbrook, Oklahoma City, 10 (5); Paul George, Indiana, 7; Kevin Durant, Golden State, 6; Dwight Howard, Atlanta, 6 (1); Mike Conley, Memphis, 5 (1); Jae Crowder, Boston, 5; Jrue Holiday, New Orleans, 5; Wesley Matthews, Dallas, 4 (2); Stephen Curry, Golden State, 3; Andre Iguodala, Golden State, 3 (1); Michael Kidd-Gilchrist, Charlotte, 3; Ricky Rubio, Minnesota, 3; P.J. Tucker, Toronto, 3; Trevor Ariza, Houston, 2; Nicolas Batum, Charlotte, 2; Marc Gasol, Memphis, 2; Eric Gordon, Houston, 2 (1); Karl-Anthony Towns, Minnesota, 2 (1); Steven Adams, Oklahoma City, 1; LaMarcus Aldridge, San Antonio, 1; Al-Farouq Aminu, Portland, 1; Kentavious Caldwell-Pope, Detroit, 1; George Hill, Utah, 1; Serge Ibaka, Toronto, 1; Damian Lillard, Portland, 1; Luc Mbah a Moute, LA Clippers, 1; Austin Rivers, LA Clippers, 1; Isaiah Thomas, Boston, 1; Cody Zeller, Charlotte, 1.


Lillard και Thomas μαζι με a Moute;; Westbrook πανω απο Durant, Paul George, Howard, Conley etc;

mvp voting totals
drunk guy
εχει γινει σιγουρα πολλες φορες αυτη η κουβεντα αλλα MVP σημαινει ο πιο πολυτιμος παικτης δηλαδη αυτος χωρις τον οποιον η ομαδα του χανει το 80% της δυναμικης της.Συμφωνα μ αυτο λοιπον ουσιαστικα αυτο το βραβειο μετατρεπεται σε Lebron James award καθως χωρις αυτον οι Καβς δε θα εμπαιναν ουτε καν στα play offs.εδω βεβαια θα πει καποιος καλα και η οκλαχομα χωρις το westbrook θα ηταν μια ομαδα ισως χειροτερη κι απο το μπρουκλυν αρα και ο westbrook ειναι υπεραπαραιτητος για την ομαδα του.Η διαφορα στις 2 περιπτωσεις ομως ειναι οτι ο λεμπρον ειναι αναντικαταστατος στους Καβς εχοντας ηδη ενα πολυ αξιολογο supporting cast ,αν θυμαμαι καλα οι Καβς ειχαν μονο ηττες στα παιχνιδια που δεν επαιξε ο λεμπρον φετος.Αντιθετως ο westbrook ειναι υπερπολυτιμος σε μια ομαδα που εχει πολυ κακο ροστερ το οποιο ομως ο ιδιος διαλεξε να το εχει.δε νομιζω οταν εφυγε ο ντουραντ να περιμενε κανεις οτι θα ειναι τοσο κακο ποιοτικα το ροστερ 1-2 καλες ενισχυσεις ολοι περιμεναμε να γινουν(τον oladipo δεν τον θεωρω ενισχυση γτ εδωσαν τον ιμπακα .Οποτε για να μη μακρυγορω κιολας θεωρω οτι εξ ορισμου το MVP πρεπει να το παιρνει ο λεμπrον επειδη ομως αυτο δε γινεται (btw ειμαι hater lebron tongue.gif ) ουσιαστικα αυτο το βραβειο εχει μετατραπει σε βραβειο του παικτη που εκανε την πιο εντυπωσιακη σεζον οποτε θεωρω απολυτα λογικο οι 2 φιναλιστ να ηταν ο χαρντεν και ο wb
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.