Τα μέλη του Basketforum ξαναχτυπούν με νέες αυθεντίες και παπάτζες!
Μέσα από καμιά δεκαριά ερωταποκρίσεις αποτυπώνουμε το κλίμα των Τελικών που υπάρχει στο υγιές αυτό icon_drunk.gif κομμάτι φιλάθλων του δικού μας πορτοκαλομπαλόχρωμου bball.gif ιντερνετικού χώρου. Απολαύστε...

Q&As Basketforum NBA Finals 2016
1. Προσθήκες με Kyrie και Love στους φετινούς Cavs, που ουσιαστικά δεν είχαν συμμετάσχει καθόλου στο 2015. Το γεγονός καθιστά την σειρά ένα νέο matchup που δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο;

jasonick: Οι Cavs με την ομάδα που είχαν, μόνο με έναν τρόπο μπορούσαν να κερδίσουν τη σειρά και αυτός ήταν να κόψουν τον γρήγορο ρυθμό. Αναμένω λοιπόν πιο γρήγορο τέμπο σε σχέση με πέρσυ.

Pierce: Ο kyrie μπορεί να βγεί και MVP αν (ΑΝ λέμε) το πάρουν οι Cavs. Και κυρίως αν τον αφήσει ο LeBron. Οπότε ναι. Για τον Love λόγω mentalite δεν το κόβω.

aegeansheed: Ο Κύριος είχε δώσει μερικές ωραίες στιγμές πέρσι, αμυντικά αλλά και ως συνολική παρουσία, δυστυχώς μόνο στο πρώτο παιχνίδι. Love= επειδή κάθε ομάδα Lebron χρειάζεται τον Bosh της. biggrin.gif Σαφέστατα «άλλη» ομάδα όμως με αυτούς

sacarame: Ο Kyrie είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στους τελικούς. Έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις με το σκοράρισμά του, αλλά το κυριότερο είναι ότι μπορεί να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του Lebron, δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι των Cavs. Τους καθιστά έτσι πιο απρόβλεπτους. Από την άλλη ο Love ναι μεν δημιουργεί καλύτερο spacing και μπορεί να δώσει λύσεις με το περιφερειακό του σουτ, αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει game changer καθώς απλά θα βολευτεί με τις μπάλες που θα του δώσουν οι υπόλοιποι.

Voyager: Φέτος θα δούμε τελείως διαφορετικούς τελικούς από πέρσι. Το Cleveland θα είναι διαφορετική ομάδα με 2 all star παίκτες συν τον Frye που θα δώσει το έξτρα spacing από τη θέση 4. Ο Lebron δεν θα χρειαστεί να τα κάνει όλα μόνος του και όταν θα χρειαστεί δεν θα κουραστεί τόσο όσο πέρσι λόγω της πληρότητας της φετινής ομάδας του.

SG3ptshooter: Υπάρχουν σταθερές, δημιουργούνται όμως πράγματι σημαντικές διαφορές. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αμυντική προσαρμογή του GS απέναντι σε μια ομάδα με αγνώριστη σχεδόν επιθετική λειτουργία, πολύ λιγότερο συγκεντρωτική, και τρεις -αν βάλουμε και το Frye- contributors με σαφώς σπουδαιότερο επιθετικό skillset αλλά και αδυναμίες σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού τους.

2. Στους περσινούς τελικούς είδαμε το Cleveland να αγωνίζεται με ψηλούς τους Thompson και Mozgov, ενώ από το GS το μαρκάρισμα αυτών ανέλαβε ο Green. Με δεδομένο ότι ο Mozgov δεν είναι στο rotation πια και έχει επιστρέψει ο Love, θα δούμε τον Green να μαρκάρει τον LeBron ή ο Kerr θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή με πέρσυ βάζοντας τον Iggy με λίγο από Barnes; Στην περίπτωση που ο Green πάει πάνω στον LeBron το matchup ανάμεσα σε Love και Barnes, κατά πόσο το θεωρείτε mismatch;

jasonick: Ο Barnes δυσκολεύτηκε πέρσυ αντιμετωπίζοντας τον LeBron και θεωρώ πως το ιδανικό για το GS θα ήταν να εναλλάσονται επάνω του οι Iggy και Green. Όσον αφορά το matchup ανάμεσα στον Barnes και τον Love δεν θα με τρόμαζε αν ήμουν ο Kerr, άλλωστε ο forward των Warriors κατά καιρούς έχει μαρκάρει πιο δυνατούς παίκτες (π.χ Randolph) κάνοντας αξιοπρεπή δουλειά.

Pierce: 50/50 θα το πάει. Ας πούμε ότι θα είναι…υπερβολή να χαραμίσει πάνω στον Love τον Green. Πόσους πόντους να φάει πια ο Barnes ; Λες και θα του δίνουν την μπάλα οι άλλοι 2...

aegeansheed: Νομίζω ο Αλέφαντος με αράπικα φυστίκια ή καπάκια μπύρας μπορεί να αποδείξει αυτό το θεώρημα καλύτερα…

sacarame: Νομίζω ότι ο Kerr θα ξεκινήσει με τα περσινά μαρκαρίσματα και θα δει πως θα του πάει. Αν ο James έχει τον ασταμάτητο απέναντι σε Klay και Iggy, που λογικά θα πέσουν πάνω του πρώτοι, τότε θα στείλει το τεθωρακισμένο Green. Σε αυτήν την περίπτωση, το matchup ανάμεσα σε Love και Barnes δε νομίζω ότι αποτελεί τροχοπέδη για τους Καλιφορνέζους a priori. Ο Love θα κινηθεί κυρίως περιφερειακά, οπότε δεν θα είναι αδύνατο για τον Barnes να τον ακολουθήσει.

Voyager: Πιστεύω ότι ο Kerr θα μπερδέψει τον Lue και θα εναλλάσσει τα μαρκαρίσματα στον Lebron από αγώνα σε αγώνα και ίσως από κατοχή σε κατοχή. Γνωρίζει ότι οι Cavs παίρνουν ψυχολογία από την απόδοση του και θα θέλει να τον τρενάρει όσο περισσότερο μπορεί. Όλο το GS εκτός Curry θα βρεθεί για μερικές άμυνες αλλά την κυριότερη δουλειά ξεκάθαρα θα την αναλάβει ο Iggy . O Love πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως οπότε τρελόGreen θα του σπάσει τα νεύρα !!

SG3ptshooter: Κατ' αρχάς, αν δε μπουν τα σουτ των βασικών frontmen, που δεν έχουν συναντήσει συγκρίσιμα ισχυρούς στην άμυνα μακριά απ' το καλάθι αντιπάλους ως τώρα στα offs, ή αν μείνει κλειστή η Καλιφορνέζικη ρακέτα, δε θα ταν κι άσχημη ιδέα για τους Cle η επιστροφή του Μozgov, αλλά δε νομίζω να αρέσει και πολύ στο Lue. Στο LeBron δε θα πάει μόνο ο Iguodala, αλλά δε θα τολμήσει το GS να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά πράγματα, πράγμα με το οποίο περήφανα διαφωνώ. Δεν πιστεύω να δούμε σε εκπληκτική ποσότητα και συχνότητα το Green vs James παρότι θα μ' άρεσε να το βλέπω κατά διαστήματα σε κάθε παιχνίδι. Και συνεχίζω να θυμίζω πως ξεχνούν στην Oracle εκείνο το 4-0 των Nets με Heat με το Μέγα Shaun να μη φεύγει παρά ελάχιστα απ' τον LBJ. Το Barnes vs Love στέκει θεωρώ για το GS, ως μέρος των Death/Coma lineups μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα περισσότερο για το Cle, το θέμα είναι να βάλει τίποτα κι αυτό το χαμένο όμως.

3. Σε ποιο παιχνίδι της σειράς θα έρθουν οι κράμπες για τους Cavs; Μπορούν να βγάλουν την ίδια ενέργεια στην άμυνα όπως τους είχαμε συνηθίσει πέρυσι;

jasonick: Με Kyrie, Love, Frye δεν μπορώ να περιμένω την περσινή αμυντική συνοχή των Cavaliers.

Pierce: Θα το πάνε μέχρι τέλους. Το ότι έπαιξαν πιο χαλαρά παιχνίδια -και λιγότερα- θα μετρήσει , ώστε να μην συμβεί αυτό.

aegeansheed: Η εμπειρία διδάσκει… όπως και οι μπανάνες αποκαθιστούν. banana.gif Οι Warriors θα επιδιώξουν να τρέξουν και οι γλώσσες θα… βγουν ξανά. Ζούμε για ένα cage-match Άντερσον vs Ντέλυ με τρελή ανταλλαγή “undercover” fatality moves …

sacarame: Δε νομίζω ότι θα εμφανιστεί το φαινόμενο και φέτος. Οι Cavs έχουν παίξει σε νορμάλ ένταση στην regular, έχουν δώσει λίγα παιχνίδια στην έξτρα περίοδο οπότε πιστεύω θα εμφανιστούν φρέσκοι και θα αντέξουν μέχρι τέλους.

Voyager: Αν έρθουν και φέτος οι κράμπες στους Cavs τα πράγματα θα θυμίζουν καθυστερήσεις Κατσουράνη. Με 14 παιχνίδια μόνο στα playoffs , με σβηστές μηχανές και πλήρης ομάδα η κούραση είναι σαφώς μικρότερη από το Golden State. Oι Δυτικοί που φέτος έσπασαν τα ρεκόρ στην κανονική περίοδο, μη αφήνοντας ούτε τα τελευταία ματς να ξεκουραστεί κάποιος, με τους τραυματισμούς που είχαν στα playoffs και τις δύσκολες σειρές με Portland,Thunder αναμένεται να είναι πιο κουρασμένοι και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει σημαντικά τη σειρά .

SG3ptshooter: Δε θα είναι αντίστοιχη με πέρυσι η κούραση για τους Cavs, έχουν μεγαλύτερο βάθος και λιγότερη φθορά απ' την postseason, χωρίς βέβαια να αναιρώ τελείως το πόσο μακριά είναι η κανονική περίοδος για το σώμα του οποιουδήποτε και για κάποιους παίκτες των Cavs ειδικότερα. Δε λέω για το ρομπότ προφανώς. Ούτε συμφωνώ με τον υπερβολικό αντίλογο περί "σκουριάς". Όπως και να χει, είναι τέτοιες οι αλλαγές σε πρόσωπα, τρόπο παιχνιδιού και περιστάσεις που δε θα έχουμε επανάληψη της ίδιας εικόνας απ' τους Cavs στο παρασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού τους.

4. Ο Blatt πριν έναν χρόνο έδειξε έναν δρόμο: χαμηλός ρυθμός, γρήγορες επιστροφές και λίγες κατοχές. Υπάρχει περίπτωση ο Lue να χρησιμοποιήσει μέρος της περσινής τακτικής ή κωλώνει μπροστά στο κράξιμο που μπορεί να δεχθεί επειδή "τα κάνει όλα τελείως διαφορετικά σε σχέση με τον Blatt"; Η (ακόμα χειρότερα) πιστεύει ότι μπορεί να πάρει τις Σειρές από την επίθεση του;

jasonick: Νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορει να πάρει την σειρά από την επίθεση του. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αλλάξει τακτική αλλιώς υπάρχει κίνδυνος σκούπας.

Pierce: Lue..Who? Ο προπονητής είναι εντός των 4 γραμμών και φοράει το 23.

aegeansheed: Ναι υπάρχει η πιθανότητα αυτή, όσο μεγάλη είναι αν κερδίσουν οι Cavs να βγει ο Blatt και να συγχαρεί τον Lue… Και μετά βγαίνει ο Vrankovic και παραδέχεται ότι είχε χτυπήσει ταμπλώ…

sacarame: Έχω την αίσθηση ότι ο Lue θα ξεκινήσει τους τελικούς σαν κλασικός πρωτάρης. Θα προσπαθήσει δηλαδή να πάει να κερδίσει κάποιο από τα 2 πρώτα ματς, στηριζόμενος στο μπάσκετ που παίζουν οι Cavs κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σαν head στον πάγκο. Θα δοκιμάσει δηλαδή να πάει σε up tempo, με γρήγορο transition στις 2 πλευρές του γηπέδου. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Αφ'ενός, είναι γεγονός πως οι Warriors δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί στην άμυνα τους όσο την περσινή χρονιά. Άρα χτυπώντας εκεί στοχευμένα έχει την δυνατότητα να βρει έξτρα σκορ και να πάρει ψυχολογία η ομάδα του. Αφ'ετέρου όμως, το να πας να παίξεις up tempo μέσα στην Oracle έχει το ρίσκο να γυρίσεις με 125-130 πόντους στο κεφάλι. Μετά λοιπόν τα 2 παιχνίδια, και ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχουν, θα εμφανιστεί το ενδεχόμενο να αλλάξει τα πλάνα του και να ακολουθήσει την τακτική του προκατόχου του.

Voyager: Ο Blatt πέρσι δεν μπορούσε να κάνει πολλά έχοντας ξεμείνει από ενέργεια και έμψυχο δυναμικό οπότε η λογική των επιθέσεων 24 δευτερολέπτων ήταν μονόδρομος. Φέτος ο Lue θα χρησιμοποιήσει τα όπλα που δεν είχε ο Blatt και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ανοίξει το ρυθμό. Όχι απαραίτητα να σουτάρει μετά από 2 πάσες όπως το Golden State αλλά δεν θα χαριστεί στον αιφνιδιασμό με τον Irving να εκμεταλλεύεται το ανοιχτό γήπεδο . Πολλά ελέυθερα σουτ, με σωστή κυκλοφορία και όσο το δυνατό λιγότερα λάθη για να μην τρέξουν οι GS θα είναι τα νέα όπλα των Cavs.

SG3ptshooter: Ο Lue μπορεί να πάρει τη σειρά απ' την επίθεση. There, I said it. Θα χρειαστεί περισσότερα, αλλά όσον αφορά την επίθεση δεν ξέρω αν έχει κι άλλη επιλογή χωρίς να αναποδογύριζε το depth chart. Απ' τη μία το GS δεν έχει την αμυντική συνέπεια που είδαμε συχνότερα πέρυσι, απ' την άλλη ο Blatt κυρίως από ανάγκη χειρίστηκε διαφορετικά -και σωστά- τις περσινές περιστάσεις. Ο Lue βεβαίως θα χρειαστεί προσαρμογές, μα δε νομίζω πως θα θα πλησιάσει ηθελημένα το περσινό mindset, κι όχι για ίδιους λόγους. Τώρα τι να πω μπορεί να σκάσει και με Mozgov βασικό απ' το πρώτο παιχνίδι και Αυστραλό 40 λεπτά μέσα να αγκαλιάζει γόνατα λες και έχει έλλειψη από Γαλλικό κινηματογράφο.

5. Πόσο small ball αναμένετε να δούμε στη σειρά;

jasonick: Φαντάζομαι οι Warriors θα παίζουν αρκετά και θα κλείνουν τα ματς με την death lineup ενώ και οι Cavs θα παίξουν αρκετό small ball.

Pierce: Του θανατά. LBJ στο 5.

aegeansheed: Ο Don Nelson θα τυλιχτεί περήφανα με την αστερόεσσα παρακολουθώντας τους Τελικούς από την πολυθρόνα του.

sacarame: Σίγουρα θα δούμε αρκετό. Το παρκάρισμα του Mozgov ευνοεί τους Warriors να εμφανίσουν την γνωστή 5άδα τους για περισσότερη ώρα στο παρκέ. Έτσι κι αλλιώς ο Bogut δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ ο Speights είναι πολύ μακριά σε απόδοση από τον περσινό του ρόλο. Από την άλλη οι Cavs θα παρουσιάσουν αρκετά το δίδυμο Thompson- Love με σκοπό να ελέγξουν τα rebounds. Αναλόγως την απόδοση που θα έχουν, θα δούμε και το ανάλογο small ball από τους Cavs.

Voyager: Πάαααααααρα πολύ . Αυτό γίνεται γιατί τα Center των δύο ομάδων είναι ξεκάθαρα ρολίστες με πολλές αδυναμίες που όποτε μπαίνουν είναι εύκολος στόχος . Αντίθετα οι δύο ομάδες κυριάρχησαν στις περιφέρειες τους εξαιτίας του γεγονότος, ότι οι Forwards τους , δεν είχαν θέμα να παίξουν στο ζωγραφιστό κάτι που είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο .

SG3ptshooter: Αρκετό, αλλά όχι απαραίτητα με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει. Οι GS μετά τα 2 small lineups που συνηθίζουν έχουν κι αρκετά σχήματα με "καθαρά" ψηλούς κι απ' την άλλη οι Cle δε βασίζονται τόσο σε χαμηλές πεντάδες, έχοντας όμως λύσεις και περιμένοντας πως θα αναγκαστούν να τις αναζητήσουν. Οι ισορροπίες της αντιπαράθεσης μετά "αντίστοιχων" και "αναντίστοιχων" σχημάτων θα καθορίσουν το ποιος θα κερδίσει τη μάχη στο timing των αλλαγών των lineups και τη στόχευση των αδυναμιών ανά 5αδα. Hint: Όχι το δυνατό σημείο του Kerr.

6. Αν οι Cavs έχασαν δύο παιχνίδια από τους Κράπτορες, λόγω της αδυναμίας τους να μαρκάρουν αποτελεσματικά στην περιφέρεια, τότε υπάρχει μέλλον κόντρα στα πολυβόλα του GS; Και γιατί τα odds κατάκτησης είναι στο point twenty five;

jasonick: Η jasonick-bet τους δίνει λιγότερες πιθανότητες. tongue.gif Και για να απαντήσω την πρώτη ερώτηση όχι δεν περιμένω την περιφέρεια των Cavs να σταματήσει τους Splash Brothers. Ο Klay έρχεται με φόρα από τους τελικούς με την OKC και ίσως παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του και ο Curry είναι cheat, απλά.

Pierce: Δεν μπαίνουν πάντα τα σούτ. Επιπλέον οι raptors έπαιζαν stress free μιας και ήξεραν ότι δεν θα πέρναγαν, οπότε δεν ήταν και τόσο έκπληξη οι 2 νίκες.

aegeansheed: Μήπως επειδή δε μπορούν να πέσουν παρακάτω? tongue.gif

sacarame: Ποιοι Ράπτορς;; Ποια Στικούδη ;; ΠΟΙΑ ΑΜΣΤΕΛ tongue.gif tongue.gif Στα σοβαρά τώρα, οι Cavs είχαν σκουπίσει ήδη 2 σειρές, είχαν πάρει τα πρώτα ματς στην έδρα τους, και λογικά είχαν πιστέψει πως κουτσά στραβά θα έστελναν και τους Ράπτορες για ψάρεμα. Τα θέματα στην περιφερειακή άμυνα όντως εμφανίστηκαν, όμως δεν ήταν αποκλειστικά αυτά που οδήγησαν στις 2 ήττες στο Τορόντο. Για παράδειγμα, η παρουσία του Biyombo και οι εκπληκτικές εμφανίσεις του θα πρέπει να προβληματίσουν το Lue και τους συνεργάτες του, καθώς ο Κογκολέζος ανανέωσε ουκ ολίγες επιθέσεις. Τέτοιες δεύτερες ευκαιρίες με την περιφέρεια του Golden State σίγουρα θα στοιχίσουν

Voyager: Πιστεύω ότι τα δύο χαμένα παιχνίδια δεν ήταν λόγω αδυναμίας της αμυντικής περιφέρειας των Cavs που όντως έχει κάποια θεματάκια αλλά μια τακτική του Lue να θορυβήσει τους παίκτες εξαιτίας του αήττητου των δύο προηγούμενων σειρών και επιπλέον να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό μιας και είχαν τόσα πολλά κενά ανά σειρά. Όποτε σοβαρεύτηκαν οι Cavs , oι Ράπτορς δεν είχαν απάντηση . Με GS είναι άλλο ευαγγέλιο η αντιμετώπιση της περιφέρειας. Η κόπωση και η φθορά με φάουλ μπορεί να βρίσκεται στο μυαλό του Lue που ακόμα κρατά κρυφά τα χαρτιά του ελέω ξεπεσμένης ανατολής . Τα odds είναι για αυτούς που παίζουν στοίχημα, δεν τα λογαριάζω . Ο Yorgos θα μας δώσει τα φώτα του .

SG3ptshooter: Φυσικά και υπάρχει, η σειρά είναι απρόβλεπτη προς αμφότερες κατευθύνσεις. Δε νομίζω πως η ευστοχία του GS εξαρτάται μόνο απ' την περιφερειακή άμυνα του αντιπάλου, η OKC έβγαλε πολλές άμυνες όμως το κλειδί της σειράς ήταν πως out-hustlαρε, out-reboundαρε και out-transition(!)αρε το Golden για συνεχόμενα παιχνίδια. Το να αυξάνεις τη διαφορά κατοχών προκαλώντας λάθη και χαμένα rebs αποδείχθηκε εξίσου μεγάλο προσόν για τη Thunder απέναντι και στους συγκροτημένους Spurs και στους ασταμάτητους απ' έξω Warriors, αυτός είναι ο δρόμος της επιτυχίας για το Cleveland. Κι εκεί έρχεται η ανάγκη να κερδίσει τη μάχη το περσινό first, φετινό second unit με Shumpert και Dlvdv, ή να κερδίσει περισσότερα λεπτά σε σχήματα με βασικούς χωρίς να χαθεί όσο είναι δυνατό η επιθετική αποτελεσματικότητα. Είδα στο ESPN σήμερα να γράφει κάποιος πως το να μαρκάρει αποτελεσματικά το PnR του Curry το δίδυμο Irving-Love είναι το μπασκετικό ανάλογο του να καρφώσεις την ένεση στην καρδιά της Mia Wallace. tongue.gif Αυτό όμως δε σημαίνει πως γίνετια να ξεγράψει κανείς τους Cavs, έχει τη λογική του το 25% των σεναρίων που θα τους έβλεπε νικητές.

7. Εντοπίζετε κάποιο mismatch που πρέπει να χτυπήσει η κάθε ομάδα;

jasonick: Στα αργά πόδια του Love και στην αμυντική ασυνέπεια του Irving και φαντάζομαι ο LeBron ειδικά προς το τέλος των παιχνιδιών θα παίζει pick and roll με τον επιθετικό που μαρκάρει ο Curry ώστε να γίνουν οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα.

Pierce: Ο kyrie μπορεί να εκθέσει τον Curry , με πολλαπλούς τρόπους.

aegeansheed: Warriors: αφήνουμε όλα τα σουτ του Bogut και το Mo.
Cavs: σημαδεύουμε Love/Frye στις αλλαγές

sacarame: Σίγουρα οι Cavs πρέπει να χτυπήσουν αλύπητα τον Bogut όσο βρίσκεται στο παρκέ. O Kyrie και ο Lebron πρέπει συνεχώς να πηγαίνουν πάνω του για να εκμεταλλευτούν τα αργά πόδια. Από την άλλη οι Warriors πρέπει να στοχεύσουν στον Love, είτε τροφοδοτώντας τον Green είτε χτυπώντας σε pick n roll καταστάσεις όπου ο Αγαπούλας θα δοκιμάσει να hedgάρει ή να αλλάξει με τον περιφερειακό αμυντικό.

Voyager: Oι Center των δύο ομάδων δημιουργούν miss match σε οποιοδήποτε play που σχεδιαστεί όσον αφορά την άμυνα . Έπειτα είναι το post-αρισμα του Lebron θα δημιουργήσει ανισορροπίες και ο Curry όσο θα δημιουργεί επιθετικά προβλήματα με σύγχυση της άμυνας άλλο τόσο θα μειονεκτεί στο μαρκάρισμα του στα μετόπισθεν .

SG3ptshooter: Για Cle μόλις απάντησα, Kyrie και Love, στα πόδια και όχι μόνο, σε αρκετές περιστάσεις. Το Cle οφείλει να βρει τα δίδυμα που δε βολεύουν το Bogut.

8. Πόσο unfair ήταν που οι Warriors άρπαξαν τον Varejao, που τα ξέρασε όλα και τώρα ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά όλα τα plays των Cavs; Θα "μπλοφάρουν" οι Cavs με αυτοσχεδιασμούς Kyrie, J.R. και Lebron;


jasonick: Όσο άδικο ήταν όταν οι Celtics πήραν τον Αρόγιο από τους Heat και έχασαν 4-1. Νομίζω πάντως ότι πέφτει τόσο μελέτη από τους προπονητές και το τιμ τους που τίποτα δεν μπορεί να τους εκπλήσσει ως ένα βαθμό τουλάχιστον.

Pierce: Γιατί, κάνουν τίποτα άλλο από αυτοσχεδιασμούς με την μαριονέτα στον πάγκο;

aegeansheed: Σίγουρα θα υπήρχε μεγαλύτερη τάση για εκδικητικότητα αν προτιμούσαν τελικά τον Bennett… πιο σίγουρα αποτελέσματα μάλλον.

sacarame: Για να 'μαι ειλικρινής (πες τα ρε Φαίη Ρουμπίνη!!!) ποιος χεστ&*ε για τον Vareja;; Οι δυο ομάδες γνωρίζονται και θα έχουν μελετήσει άριστα η μια την άλλη. Το θέμα είναι σε τι ποσοστό θα είναι η καθεμία έτοιμη να προσαρμοστεί και να αντιμετωπίσει κάποιο τρικ του αντιπάλου.. Για να απαντήσω και στην δεύτερη ερώτηση, σίγουρα θα "σολάρουν" οι Cavs, αλλά δεν νομίζω πως αυτό από μόνο του θα είναι αρκετό για να τους δώσει τον τίτλο...

Voyager: Επί Blatt δεν θα βλέπαμε ένα τέτοιο τραγικό λάθος και εδώ φάνηκε η απειρία του Lue. Tον Varejao δεν τον υποτιμάς. ΤΟΝ VAREJAO. Με το scouting να φτάνει στη τελειότητα και οι Cavs έχουν εν γνώσει τους περίπου το ίδιο ποσοστό των plays του GS οπότε έτερον εκάτερον.

SG3ptshooter: Ανάλογα με τη διάθεση συνωμοσιολογίας, απ' το 1 μέχρι το Νίκος Κωνσταντινίδης, ο Varejaς είναι αδιάφορος ή μεταγραφάρα. Οι Cavs δε θα μπλοφάρουν τόσο όσο θα "αυτοσχεδιάσουν", όπως εύστοχα γράφεται, το ερώτημα είναι το κατά πόσο θα είναι έτοιμοι οι Warriors απέναντι σε κάτι πολύ πιο πολύπλοκο απ' ότι αντιμετώπισαν πέρυσι αλλά και ως τώρα φέτος σε συνθήκες postseason. Βλέποντας το GS να τρώει με άνεση 80 ή 130 μέσα σε 15-20 μέρες θεωρώ γενικότερα την αμυντική συνέπεια και αποτελεσματικότητα των πρωταθλητών το νούμερο ένα παράγοντα που θα κρίνει τη σειρά.

9. Θα δούμε αλλαγές στην βασική 5άδα των Warriors;

jasonick: Σε κάποιο σημείο της σειράς ο Iggy θα ξεκινήσει. Μένει να δούμε αν είναι στην θέση του Barnes ή του Bogut.

Pierce: Να βάλει μέσα τον Walton?

aegeansheed: Τι λέει γι’ αυτό ο video-coordinator της ομάδας? cool.gif

sacarame: Το να εμφανιστεί ξανά ο Iggy βασικός δεν νομίζω πως πρέπει να λογίζεται σαν αλλαγή στην 5ἀδα, ειδικά από τη στιγμή που το είδαμε πέρσι να συμβαίνει και να "βγαίνει". Νομίζω ότι ο Kerr θα διστάσει να κάνει κάτι διαφορετικού πέραν αυτής της αλλαγής, οπότε όχι.

Voyager: Νομίζω οι 4 πυλώνες είναι σταθεροί και ανάλογα με το μαρκάρισμα του Lebron θα βλέπουμε ή τον Iggy ή τον Barnes .

SG3ptshooter: Μάλλον ναι, αν και ανήκω στην όχι ενθουσιώδη μειοψηφία.

10. Αν ο Lebron το σηκώσει, θα δικαιούται να αποκαλείται ακόμη ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στην άτυπη κόντρα με τον Curry; Αν το σηκώσει ο Curry, τότε η εποχή του Lebron έχει περάσει οριστικά και βρισκόμαστε κι επίσημα στην περίοδο κυριαρχίας του πρώτου;

jasonick: Νομίζω το ego του LeBron είναι τόσο μεγάλο που ακόμα και με 4-0 να ηττηθεί η ομάδα του με 40 πόντους διαφορά σε κάθε ματς πάλι θα αποκαλεί τον ευατό του ως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο.

Pierce: Όχι και όχι. Έχει 3-4 ακόμα σεζόν που μπορεί να είναι dominant ο LBJ, ενώ σαν παίκτης overall είναι ακόμα καλύτερος. Με τέτοια αστεία άμυνα δεν γίνεται να είσαι ο καλύτερος παίκτης...

aegeansheed: Μια επικράτηση του Curry θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή superstar, που ήδη έχει ξεκινήσει, αλλά το πρωτάθλημα αυτό θα είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για τους πιο «άπιστους»…

sacarame: Στηρίζουμε ΣτεφανοΚάριτς και συμπορευόμαστε με τη δήλωση του ότι το θέμα είναι το δαχτυλίδι και όχι να ξεπεράσει το Lebron στο ποιος την έχει μεγαλύτερη την παικτική αξία. Το θέμα είναι πως το repeat των Warriors θα ισχυροποιήσει την κυριαρχία τους για αυτή την περίοδο, ενώ μπορεί να ανοίξει την όρεξη του Lebron για μεταπήδηση σε άλλη ομάδα που θα οδηγήσει στους τελικούς κυνηγώντας ένα ακόμα δαχτυλίδι.

Voyager: Το έχουμε ξαναπεί ότι στο ΝΒΑ ζουν για τα rivalries . Mόνο που φέτος δεν τίθεται θέμα μεταξύ των δύο διεκδικητών αλλά μεταξύ της δυναστείας του Jordan και του Curry. Ήδη το χιτσκοχικό , γκρανκινιολικό post του Twism δείχνει τι άλλο θέλουν να καταρρίψουν οι Warriors πέρα από το ιστορικό ρεκόρ κανονικής περιόδου . O Lebron δεν θα φύγει από την επικαιρότητα του ΝΒΑ . Έχει να σηκώσει ένα πρωτάθλημα με μια πόλη που αγαπάει και τον αγαπούσε πάντα αλλά έχει να δει δαχτυλίδι από την εποχή των παγετώνων. Μιλάμε για δύο διαφορετικές αθλητικές αφηγήσεις που κουβαλούν οι δύο ομάδες. Αυτές συγκρούονται μόνο στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και όχι στις συγκρίσεις της ιστορίας .

SG3ptshooter: Ο LeBron δε δικαιούται τίποτα, αρκετά έχουμε ανεχθεί τόσα χρόνια, περιμένουμε το δοκίμιο του Stern για την παράλληλη διαιτητική μεταχείριση του ίδιου παίκτη ως περιφερειακού και frontman. Η εποχή του Curry θα συνεχιστεί για μέχρι τον επόμενο τραυματισμό, αλλά ο πιο συμβατικός στο παιχνίδι του κορυφαίος και πλήρης NBAer αυτή τη στιγμή μάλλον είναι ο Leonard, ή έστω ο Leonard υπό τις οδηγίες του Pop.

11. Ποιον θεωρείτε τον x-factor από κάθε ομάδα; (aka in Iggy we trust)

jasonick: Iggy και Love.

Pierce: Dellavedova από την μια, μην αρχίσει πάλι τις λαβές και τον Green μην τις…συνεχίσει.

aegeansheed: Kevin Love και το δίδυμο Mo Speights-Πετρόβιου από την άλλη

sacarame: Πετρόβιος Λιβινγκστόνις από το Gs και από την άλλη θα πάω με Tristan Thompson καθώς μπορεί να συνεισφέρει στο hustle που θα πρέπει να επιδείξουν οι Cavs προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους τελικούς..

Voyager: Channing Frye & Ηarrison Barnes .

SG3ptshooter: Ο JR Smith και ο Klay Thompson μου έρχονται στο μυαλό κυρίως με την έννοια του απρόβλεπτου, μιας και οι πάγκοι μάλλον είναι μετρημένα κουκιά σε ατομικό επίπεδο και το Μο Buckets είναι ακόμη και για μένα γραφική απάντηση. Μπορεί να σκοράρουν ένα ή έντεκα τρίποντα έκαστος κι αν υπάρχει ένα sneaky matchάρισμα είναι το πως και πόσο θα περιορίσει ο Cavalier τον Klay.

12. Κάντε την πρόβλεψη σας για την σειρά. God bless and good night...

jasonick: 4-1 Warriors.

Pierce: 4-2 GSW

aegeansheed: Ένα 4-2 για τους Warriors για το καλό του θεάματος και του αθλήματος. Δε μας απασχολεί το καλό του Ohio

sacarame: 4-2 για το Golden State αλλά με διαφορετικό τρόπο από ότι πέρσι

Voyager: 4-3 Golden State Warriors . MVP Klay Thompson

SG3ptshooter: 4-1 Warriors ή 2-4 Cavs, επαναλαμβάνομαι μα το σύνηθες ενδιαφέρον μου είναι να γίνει το 2-0 για τους πρωταθλητές.