Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η Νέα Εθνική του 2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2
erasitehnis
Ελπίζω να φιλοτιμηθεί ο προπονητής και να παραιτηθεί.

Συμφωνώ και εγώ για Ιτούδη ή Μπαρτζώκα. Ακόμα και ο Γιαννάκης μου φαίνεται καλή περίπτωση, μετά τα χάλια που είδαμε.
Η εθνική έχει ΠΟΛΛΟΥΣ καλούς παίκτης αλλά θέλει κάποιον να τους βάλει σε ένα πλάνο. Ο Κατσικάρης δυστυχώς εμετρήθη και βρέθηκε λειψός.

Αλήθεια ο Μπόγρης και ο Χαραλαμπόπουλος γιατί πήγαν αφού δεν τους υπολόγιζε? Ας αφήσουμε τον Παππά εκτός συζήτησης, δεχόμενοι ότι μπορεί και ο προπονητής να θέτει βέτο για κάποιον. Ο Ντόρσει γιατί δεν πήγε αφού δεν είχαμε κοντούς?

Γελοιότητες...

Συγχαρητήρια πάντως στα παιδιά για την προσπάθειά τους (χωρίς καμία ειρωνεία). Μόνοι τους προσπαθούσαν μέσα στο γήπεδο χωρίς, όπως αποδείχθηκε, τεχνική βοήθεια.
Boom Dizzle
Απο το 2014 το λεω...Ο Κύριος Φωτης δεν κανει για να προπονήσει μια μεγάλη εθνική ομαδα οπως ήμασταν εμεις.Ο άνθρωπος εχει κολλήματα και γενικα βρίσκει δουλειές επειδή τον προμοτάρουν οι δημοσιογράφοι και το κύκλωμα.Φαινεται καλο παιδι για να τον παντρέψω με τη ξαδέρφη μου αλλα απο την πορτοκαλί δεν πρεπει να σκαμπάζει και πολλα...Μπαρτζωκας,Πεδουλακης,Ιτουδης και Γιαννάκης θα πρεπει να απασζολησουν άμεσα την ομοσπονδία!
more stars
Όποιος κατάλαβε τι μπάσκετ παίξαμε και σε αυτό το τουρνουά (γενικά δεν θέλω λεπτομέρειες... αργό ή γρήγορο, αμυντικό ή επιθετικό, μυαλομένο ή παρορμητικό... τέτοια πράγματα...) ας ενημερώσει, γιατί οι δικές μου εμπειρίες από το παιγνίδι δεν επαρκούν..
Reggie Miller 31
1997: 4ος στο Ευρωμπάσκετ (όταν τα ευρωμπάσκετ μετρούσαν)
1998: 4ος στο Μουντομπάσκετ (με αυτοκτονία μας στο τέλος)
2004: 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες (με ήττα στο σουτ απο την μεγάλη Αργεντινή)
2005: 1ος στο Ευρωμπάσκετ
2006: 2ος στο Μουντομπάσκετ
2007: 4ος στο Ευρωμπασκετ (με σφαγή στον ημιτελικό με την Ισπανία και με τα... συνδικαλιστικά του Λάζαρου)
2008: 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες (με την ομάδα άνω κάτω λόγω τις έντασης γιαννακοαγγελοπουλων)

Τι άλλο θες ρε Σωλήνα για να τον φέρεις πίσω;



ΥΓ Μια χαρά είναι ήταν και ο Καζλάουσκας και ο Τρινκιέρι και ο Φώταρος. Απλά οι 2 τελευταίοι είναι προπονητές για σεζόν και όχι για τέτοια τουρνουά. Όπως και ο Γιαννάκης και ο Γιόνας είναι για τουρνουά και όχι για να χτίσεις ομάδα. Με Ζούρο δεν ασχολούμαι...
ΥΓ2 Τον Αντετοκούμπο είτε δεν τον χρησιμοποιεί σωστά ο Φώταρος, είτε φοβάται να πάρει τις πρωτοβουλίες που παίρνει στο ΝΒΑ... Νομίζω το πρώτο
ΥΓ3 Τι χτίστης είναι αυτός ο Παπαπέτρου! Όλο μούσκουλα, αλλά απο μπάσκετ τίποτα
zorba
QUOTE(Andre Miller @ Jul 8 2016, 16:58 ) *
Βρε μπασκετόφιλοι! Είναι θεμιτό προπονητής αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μην καλεί παίκτη στην ομάδα που προπονεί επειδή δεν γουστάρει ο ένας τον άλλον; Και ο παίκτης αυτός να παίζει σε θέση όπου φανερά έχουμε έλειψη; Να μην βάζει κανείς νερό στο κρασί του;

Αυτό προστίθεται σε όλα τα αλλα... Επιμένω οτι σ' αυτήν την κρίσιμη φάση χρειαζόμαστε εναν νέο πρόεδρο στην ΕΟΚ, με προσωπικότητα και πυγμή που θα κρατήσει ψηλά τα κίνητρα και ενωμένους τους παίκτες ούτως ώστε να ανοίξουμε νέο κύκλο με τα παιδιά αυτά συν Παππαγιαννη Παππά και Σλουκα, και προπονητή με guts (βλ. Ιτούδη). Αυτός ο Πρόεδρος δεν μπορεί να είναι άλλος απο τον Γιαννάκη.
Dred11
Για τον Φώτη: Ως προς το recruitment εκτός από τη σκοτεινή υπόθεση Παππά, όπου ελλείψει στοιχείων δεν μπορώ να πάρω θέση, έκανε μεγάλο foul με την μη κλήση Dorsey. Πόσο χρήσιμος θα ήταν σήμερα! Ως προς την τακτική, έχουμε παγιδευθεί λίγο με τον ρόλο που έχει ο Γιάννης στους Μπακς που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε κάτι λειτουργικό στο fiba basketball. Επίσης δεν χτυπήσαμε τους Κροάτες στο pnr που είχαν μεγαλύτερες αδυναμίες από τις δικές μας. Το pnr θέλει πάντως καλές συνεργασίες και δουλειά που ίσως να μην υπήρχε χρόνος να γίνει, ίσως να φταίει κι ο Φώτης που δεν τις δίδαξε στους παίκτες. Πολύ κακός σήμερα ο Παπαπέτρου που τον πίστεψα (κακώς). Και του Καλάθη δεν του πήγε σήμερα τίποτα. Πάμε γι' άλλα.
Coach Periklis
QUOTE (more stars @ Jul 8 2016, 19:43 ) *
Όποιος κατάλαβε τι μπάσκετ παίξαμε και σε αυτό το τουρνουά (γενικά δεν θέλω λεπτομέρειες... αργό ή γρήγορο, αμυντικό ή επιθετικό, μυαλομένο ή παρορμητικό... τέτοια πράγματα...) ας ενημερώσει, γιατί οι δικές μου εμπειρίες από το παιγνίδι δεν επαρκούν..


QUOTE (Nemesakos @ Jul 8 2016, 19:58 ) *
Εγώ κατάλαβα... η μπάλα στον αντετοκουμπο κ βλέποντας κ κάνοντας. Αλλιώς δεν βαριέσαι. Τριποντο...δεν φτάνει? ?


Κι εγώ κατάλαβα....Αργό παρορμητικό και η μπάλα στον Γιάννη Αντε/μπο biggrin.gif


QUOTE (Andre Miller @ Jul 8 2016, 19:58 ) *
Βρε μπασκετόφιλοι! Είναι θεμιτό προπονητής αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μην καλεί παίκτη στην ομάδα που προπονεί επειδή δεν γουστάρει ο ένας τον άλλον; Και ο παίκτης αυτός να παίζει σε θέση όπου φανερά έχουμε έλειψη; Να μην βάζει κανείς νερό στο κρασί του;


άντε πάλι τα ίδια. Ο καλύτερος είναι αυτός που δεν παίζει. ΝΟΜΟΣ

Και ο Ρεχάγκελ στο ποδόσφαιρο πήρε Ευρωπαϊκό χωρίς τα δυο καλύτερα αμυντικά χαφ της Ελλάδας . Τον Ζήκο και τον Στολτίδη. Δεν είναι απόλυτα επιτυχημένος προπονητής;;;;

Ο λόγος που έκανα αυτή την άστοχη παρομοίωση, είναι γιατί αν το προτζεκτ Κατσικάρη είχε αποτελέσματα , δεν θα ασχολούμασταν λεπτό με τον Παππά. Αν το comeback ήταν ολικό σήμερα, θα μιλούσαμε για λιοντάρια, πολεμιστές, κοχονάτους, προπονητή tacical genius και πολλά άλλα

Εγώ κρίνω τον Φώτη μετά τις επιλογές του. Με το ρόστερ που διάλεξε και όχι με αυτούς που δεν διάλεξε. Και πάτωσε . Και θα πάτωνε και με τον Παππά
Thodoros
Τεράστια ευθύνη προπονητή , σε ματς που γύρισε μόνο από την ποιότητα κάποιων παικτών μας και χάθηκε από την ποιότητα κάποιων άλλων παικτών τους.

Θα έρθει η στιγμή που ο Νικ θα τρέχει από εδώ και από εκεί ( Ρωσία -Τουρκία) για να πάρει 1 εκατ. να οργανώνει στα εύκολα ( γιατί σε αυτό το παιχνίδι ήταν πάλι άφαντος ) δεν υπάρχουν άλλωστε πολλές ομάδες που θα ήθελαν Βασικούρα Άσο άσουτο γιατί μετά πρέπει να έχουν πυρηνικά όπλα πίσω, αυτό λέγετε κοινή λογική όσο δύσκολο κι αν είναι να το καταλάβουν κάποιοι .

Ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου είναι ακόμα άπειροι και το έδειξαν. ( έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθυνης )
Ο Κουφός ήρθε για τουρισμό και ο Αντετοκούμπο φορτώθηκε να κρατήσει μόνος του την Σημαία της Εθνικής, οι Κροάτες όμως ήταν διαβασμένοι και δεν άφησαν χώρους για να κάνει το παιχνίδι του ( όπως και να έχει είναι μεγάλος παίκτης και μέλλον για εμάς )

Ο Μάτζαρης δεν βλεπόταν ( μας στοίχισε πολύ ότι δεν είχαμε Σλούκα) ,μόνο ο Στράτος έκανε μια προσπάθεια αλλά και πάλι δεν έφτανε.

Αλλά θα το πω ξανά όλοι αυτοί φταίνε 10% το άλλο 90% φταίει ο Φωτάρας!!!
Ginobili
QUOTE(Reggie Miller 31 @ Jul 8 2016, 16:45 ) *
ΥΓ Μια χαρά είναι ήταν και ο Καζλάουσκας και ο Τρινκιέρι και ο Φώταρος. Απλά οι 2 τελευταίοι είναι προπονητές για σεζόν και όχι για τέτοια τουρνουά. Όπως και ο Γιαννάκης και ο Γιόνας είναι για τουρνουά και όχι για να χτίσεις ομάδα. Με Ζούρο δεν ασχολούμαι...

Τι σχέση έχει ο Κατσικάρης με Καζλάουσκας ...ακόμα και Τρινκέρι? Ο Τρινκέρι τουλάχιστον έχει επιδείξει και ένα έργο στην Ευρωλίγκα,παρουσιαζοντας 2 πολύ σοβαρές ομάδες σε υψηλό επίπεδο9Καντού-Μπάμπεργκ).
Ο Κατσικάρης τι έχει επιδείξει στην καριέρα του σε υψηλό επίπεδο? Χαμένος τόσα χρόνια σε μεσαίο επίπεδο στην Ισπανία,για να ανλαμβάνει μεσαίες ευθύνες...και να παρουσιάζει πάντα κάτι μέτριο.
Ούτε πέρσι...ούτε φέτος βοήθησε κάπου την ομάδα.Ούτε πέρσι ούτε φέτος παρουσίασε η Εθνική μια σφραγίδα δικιά του!
Τι σχέση έχει το ισπανικό πρωτάθλημα με την τακτική στο μεσαίο επίπεδο??? Τι σχέση έχει με την τακτική γενικότερα ο Κατσικάρης???
Τι βλέπαμε σήμερα?? Μια ομάδα...να παίρνουν την μπάλα όλοι τους,ψάχνοντας τον Αντετοκούμπο να προσπαθεί να μπουκάρει!!!
Σόρυ Γιαννάκη...αλλά εδώ είναι Ευρώπη,και μας αρέσει δεν μας αρέσει,το σκεπτόμενο μπάσκετ παίζει καθοριστικό ρόλο.Οι κροάτες έκλειναν προς τα μέσα,και προσπαθούσαν και το πέτυχαν να μην μας αφήνουν χώρους ούτε στο transition,ούτε στο μισό γήπεδο.
Στο ΝΒΑ μπορείς να καλπάζεις..να πετάς,και να νιώθεις υπέροχα.Εδώ,πρέπει να ΣΠΑΕΙ και ΛΙΓΟ ο ΚΑΡΠΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ,να μπει ενα σουτακι γλυκά και ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ!!!

Βραχυκύκλωσε εντελώς ο Κατσικάρης...περίμενε να τον ξελασπώσουν με τρίποντα απελπισίας ...


Υ.Γ Η Α1 είναι Πανεπιστήμιο σε τακτική,για το πως επιβιώνεις σε κλειστά παιχνίδια,με κλειστούς χώρους και τακτική...Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που θα έπρεπε να διδάσκουν τον Κατσικάρη,να του παραδίδουν μαθήματα...αλλά...μάλλον δεν έχουν το κατάλληλο image..τις κατάλληλες άκρες και συμπάθειες όπως ο "μοντέρνος" Κατσικάρης.
Coach Periklis

Και επιτέλους, όχι άλλο προπονητές χειροκροτητές / εμψυχωτές και "Δεν πειράζει" "Μπράβο" "Πάμε" κλαπ κλαπ....Τα έκανε κι ο Μπαρτζώκας αυτά στην κάκιστη 2η σεζόν του. Αλλά τα καντήλια καντήλια ε;; Αυτοί εδώ με το που έγινε τον αστείο turnover του Γιάννη, ήθελαν time out και φωνές για να συγκεντρωθούν. Η πιο yolo εθνική Ελλάδος εβερ


QUOTE (Dred11 @ Jul 8 2016, 20:12 ) *
. Το pnr θέλει πάντως καλές συνεργασίες και δουλειά που ίσως να μην υπήρχε χρόνος να γίνει, ίσως να φταίει κι ο Φώτης που δεν τις δίδαξε στους παίκτες.


Εδώ διαφωνώ πάντως. Ο κοουτς μιας Εθνικής ομάδας δεν πρέπει να διδάσκει τίποτα. Είτε γνωρίζεις το πικ εν ρολ, είτε όχι. Για να πας εθνική οφείλεις να το ξέρεις.....Οι συνεργασίες που όντως είναι σημαντικό, είναι 2-3 εβδομάδες καλής / σωστής προετοιμασίας. Καλάθης, Μπορούσης, Κουφός π.χ. δεν γνωρίστηκαν φέτος για να μην υπήρχε χρόνος
thalys
Την πρώτη χρονιά ήταν καινούριος στην ομάδα, δεν είχε παίκτες, του χαριστήκαμε.

Την δεύτερη χρονιά τα έκανε μαντάρα στα κρίσιμα, αλλά δεν υπήρχε ξεκάθαρος αντικαταστάτης.

Την τρίτη χρονιά δεν έδειξε καμμία πρόοδο κι έχασε με κάτω τα χέρια ένα παιχνίδι που έπρεπε να'χει διεκδικήσει πολύ περισσότερο, δεν λέω καν κερδίσει.

Έφτασε η ώρα γι'αλλαγή. Ο Ιτούδης έχει την ΤΣΣΚΑ, ο Μπαρτζώκας την Μπαρσελόνα, ο Πεδουλάκης τον ΠΑΟ και ο Σφαιρόπουλος τον Ολυμπιακό. Με 60+ αγώνες την χρονιά δεν έχουν χρόνο όλοι αυτοί να ασχοληθούν με την Εθνική. Ξεχνάμε και Ζούρο, Παπανικολάου ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο αγαπημένο έχει η ομοσπονδία.

Μας μένουν Γιαννάκης, Πρίφτης, Μαρκόπουλος, Παπαθεοδώρου (παράλληλα με Αστάνα, δεν μ'αρέσει). Αν μείνουν ελεύθεροι Μπαόυερμαν και Collet είναι καλές περιπτώσεις. Άλλους ρεαλιστικούς στόχους δεν μπορώ να σκεφτώ.
Reggie Miller 31
"Ήμουν χωρίς συμβόλαιο φέτος, είχα συμφωνήσει για δύο χρόνια, τώρα ήμουν δίχως συμβόλαιο. Άρα δεν υπάρχουν ούτε παραιτήσεις, ούτε απολύσεις..."

Δηλώσεις Κατσικάρη...

Τι φάση η ΕΟΚ; Να το κλείσουμε το μαγαζί κυρ Γιώργο; Έχει χαθεί η μπάλα εκεί μέσα τελικά.
Zephyr
Πάντως άσχετα από τις προφανείς ευθύνες του Κατσικάρη, μέτρησε και η έλλειψη ενός παίχτη με χαρακτήρα που θα τραβήξει τους άλλους μπροστά. Υποτίθεται ότι αυτό θα έκανε ο Μπουρούσης λόγω παλαιότητας και εμπειρίας αλλά δεν...
Θα λείψουν πολύ οι Ζήσης/ Σπανούλης στα χρόνια που έρχονται....
Reggie Miller 31
QUOTE (Ginobili @ Jul 8 2016, 20:25 ) *
Τι σχέση έχει ο Κατσικάρης με Καζλάουσκας ...ακόμα και Τρινκέρι? Ο Τρινκέρι τουλάχιστον έχει επιδείξει και ένα έργο στην Ευρωλίγκα,παρουσιαζοντας 2 πολύ σοβαρές ομάδες σε υψηλό επίπεδο9Καντού-Μπάμπεργκ).
Ο Κατσικάρης τι έχει επιδείξει στην καριέρα του σε υψηλό επίπεδο? Χαμένος τόσα χρόνια σε μεσαίο επίπεδο στην Ισπανία,για να ανλαμβάνει μεσαίες ευθύνες...και να παρουσιάζει πάντα κάτι μέτριο.
Ούτε πέρσι...ούτε φέτος βοήθησε κάπου την ομάδα.Ούτε πέρσι ούτε φέτος παρουσίασε η Εθνική μια σφραγίδα δικιά του!
Τι σχέση έχει το ισπανικό πρωτάθλημα με την τακτική στο μεσαίο επίπεδο??? Τι σχέση έχει με την τακτική γενικότερα ο Κατσικάρης???

Ντάξει μην τον μηδενίζουμε εντελώς! Μια χαρά ήταν στην Μπιλμπάο... Τα ίδια λέγαμε και για τον Τρινκιέρι και τα τελευταία χρόνια μας έχει αφήσει άφωνους... Υπάρχουν προπονητές για εθνικές ομάδες, που ξέρουν να δημιουργούν κλίμα και να στελεχώνουν την ομάδα όχι με τους καλύτερους παίκτες, αλλά με αυτούς που θα δέσουν μεταξύ τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και ξέρει να μοιράζει ρόλους και να διαχειρίζεται αγώνες (Βλ. Ρεχάγκελ στην μπάλα, Γιαννάκη σε μας, ακόμα και ο Σάλε). Και προπονητές που τους δίνεις μια ομάδα και την χτίζουν σιγά-σιγά. Ε και ο Κατσικάρης και ο Ιταλός ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως γίνεται να κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια τους part time προπονητές του καλοκαιριού, με αυτούς που δουλεύουν όλη την χρονιά. Σπάνια κάποιοι είναι καλοί και στις 2 περιπτώσεις.
Ginobili
QUOTE(thalys @ Jul 8 2016, 18:28 ) *
Την πρώτη χρονιά ήταν καινούριος στην ομάδα, δεν είχε παίκτες, του χαριστήκαμε.

Την δεύτερη χρονιά τα έκανε μαντάρα στα κρίσιμα, αλλά δεν υπήρχε ξεκάθαρος αντικαταστάτης.

Την τρίτη χρονιά δεν έδειξε καμμία πρόοδο κι έχασε με κάτω τα χέρια ένα παιχνίδι που έπρεπε να'χει διεκδικήσει πολύ περισσότερο, δεν λέω καν κερδίσει.

Έφτασε η ώρα γι'αλλαγή. Ο Ιτούδης έχει την ΤΣΣΚΑ, ο Μπαρτζώκας την Μπαρσελόνα, ο Πεδουλάκης τον ΠΑΟ και ο Σφαιρόπουλος τον Ολυμπιακό. Με 60+ αγώνες την χρονιά δεν έχουν χρόνο όλοι αυτοί να ασχοληθούν με την Εθνική. Ξεχνάμε και Ζούρο, Παπανικολάου ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο αγαπημένο έχει η ομοσπονδία.

Μας μένουν Γιαννάκης, Πρίφτης, Μαρκόπουλος, Παπαθεοδώρου (παράλληλα με Αστάνα, δεν μ'αρέσει). Αν μείνουν ελεύθεροι Μπαόυερμαν και Collet είναι καλές περιπτώσεις. Άλλους ρεαλιστικούς στόχους δεν μπορώ να σκεφτώ.

Και επειδή ο Μπαρτζώκας έχει την Μπάρτσα τι έγινε??? Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί?? Σοβαρα μιλάμε τωρα? Άλλοι πως μπορούν??? Ή μήπως δεν ξερει τους Έλληνες παίκτες???
Η ACB δεν είναι πρόβλημα για τον Κατσικάρη,άρα ούτε και για Μπαρτζώκα.

Για τον Ιτούδη,το ίδιο.Και αυτός μπορεί.

Πρίφτης,τίμια λογική επιλογή

Μαρκόπουλος επίσης.

Ο Ζοτς είναι ακριβός...και δεν νομίζω να ενδιαφέρεται.Έλληνες προπονητές υπάρχουν.
Εγώ θα ήθελα και Πεδουλάκη και Σφαιρόπολο.Και σαν Παναθηναικός,δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είναι ο Σφαιρόπουλος στον πάγκο της εθνικής.Ο δε Γιαννακόπουλος..έχει ηρεμήσει,έχει αλλάξει ρότα πια...δεν θα είναι πρόβλημα.Εξάλλου ο Σφαιρόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος,και δεν προκαλεί γενικότερα.

QUOTE(Reggie Miller 31 @ Jul 8 2016, 18:35 ) *
Ντάξει μην τον μηδενίζουμε εντελώς! Μια χαρά ήταν στην Μπιλμπάο... Τα ίδια λέγαμε και για τον Τρινκιέρι και τα τελευταία χρόνια μας έχει αφήσει άφωνους... Υπάρχουν προπονητές για εθνικές ομάδες, που ξέρουν να δημιουργούν κλίμα και να στελεχώνουν την ομάδα όχι με τους καλύτερους παίκτες, αλλά με αυτούς που θα δέσουν μεταξύ τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και ξέρει να μοιράζει ρόλους και να διαχειρίζεται αγώνες (Βλ. Ρεχάγκελ στην μπάλα, Γιαννάκη σε μας, ακόμα και ο Σάλε). Και προπονητές που τους δίνεις μια ομάδα και την χτίζουν σιγά-σιγά. Ε και ο Κατσικάρης και ο Ιταλός ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως γίνεται να κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια τους part time προπονητές του καλοκαιριού, με αυτούς που δουλεύουν όλη την χρονιά. Σπάνια κάποιοι είναι καλοί και στις 2 περιπτώσεις.

Με συγχωρείς αλλά εξήγησα παραπάνω για το γενικότερο έργο του Κατσικάρη στην καριέρα του.Ούτε για τουρνουά είναι,ούτε για να αναλάβει σοβαρές ομάδες σε σεζόν.Για μέτριο επίπεδο καλός είναι,μέχρι εκεί.
Coach Periklis
Συμφωνώ με Τζινομπιλι....Και προτιμώ Έλληνα κοουτς από τους 4-5 πραγματικά πολύ καλούς που έχουμε, που αναφέρθηκαν ήδη

Για Κατσικάρη και συμβόλαιο : Καλή φάση ρε Βασιλακόπουλε!! Την βγάλαμε και φέτος....τζαμπέ κιόλας 41.gif
Όσο και αν μας την έσπασε ο Φώτης, ήταν απαράδεκτο αυτό

Ομοσπονδία με όραμα, προγραμματισμό και σοβαρότητα
benchwarmer
QUOTE(Ginobili @ Jul 8 2016, 20:35 ) *
Και επειδή ο Μπαρτζώκας έχει την Μπάρτσα τι έγινε??? Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί?? Σοβαρα μιλάμε τωρα? Άλλοι πως μπορούν??? Ή μήπως δεν ξερει τους Έλληνες παίκτες???
Η ACB δεν είναι πρόβλημα για τον Κατσικάρη,άρα ούτε και για Μπαρτζώκα.

Για τον Ιτούδη,το ίδιο.Και αυτός μπορεί.

Πρίφτης,τίμια λογική επιλογή

Μαρκόπουλος επίσης.

Ο Ζοτς είναι ακριβός...και δεν νομίζω να ενδιαφέρεται.Έλληνες προπονητές υπάρχουν.
Εγώ θα ήθελα και Πεδουλάκη και Σφαιρόπολο.Και σαν Παναθηναικός,δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είναι ο Σφαιρόπουλος στον πάγκο της εθνικής.Ο δε Γιαννακόπουλος..έχει ηρεμήσει,έχει αλλάξει ρότα πια...δεν θα είναι πρόβλημα.Εξάλλου ο Σφαιρόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος,και δεν προκαλεί γενικότερα.


Μετά το Ευρωμπάσκετ του χρόνου, θα υπάρχουν προκριματικά μέσα στη χρονιά για όλες τις διοργανώσεις (όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο), ξεκινώντας από το παγκόσμιο του 2019 (με βάσει όσα έχει εξαγγείλει η ΦΙΜΠΑ τεσπά). Επομένως ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι full-time, να ενημερώνεται για τις φόρμες των παιχτών κλπ.
Andre Miller
Ο Κατσικάρης ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού και δήλωσε πως δεν χρειάζεται να παραιτηθεί αφού όυτως η άλλως το συμβόλαιο του λήγει. Οπότε φαντάζομαι πως πάμε για αλλαγή προπονητή.
Όσον αφορά την υπόθεση Παππά-Κατσικάρη, δεν ισχυρίστηκα πως αν είχαμε τον Παππά στην εθνική να παίζουμε το σύστημα η μπάλα στον Παππά και ότι κάνει θα μας έσωζε. Αλλά ο Κατσικάρης όφειλε ως εκλέκτορας της εθνικής να κάνει μια σοβάρη προσπάθεια συμφιλίωσης με τον παίκτη, αφού αξιόλογο αντικαταστάτη του, με τον Σλούκα τραυματία ειδικά, δεν έχουμε.
Μπορούσε σαν ώριμος άνθρωπος που είναι, να τα βρει με αυτόν τον παίκτη, και να δουλέψει μαζί του στην προετοιμασία της Εθνικής, μπας και βρίσκαμε κάτι να κάνουμε στην επίθεση στα δύσκολα ματς, όπου όπως αποδείχτηκε εκεί ήταν το πρόβλημα.
pan24
Τριτη σερι σεζον που η ομαδα πηγαινει τρενο μεχρι το πρωτο σοβαρο νοκ αουτ οπου χανει και χανεται
Η acb απαγορευει να εισαι προπονητης σε εθνικη.Ο κατσικαρης το ξεπερασε γιατι με την μουρθια ειχε μονοετες και για την διαρκεια του συμβολαιου του η εθνικη ειχε υποχρεωσεις
Αρα μπαρτζωκας τελος
Επισης να εχετε υποψην σας οτι απο φετος τα προκριματικα ειναι τον χειμωνα οπου ευρωλιγκα-γιουροκαπ εχουν κανονικα αγωνιστικες
Αρα ξεχναμε και προπονητες ομαδων ευρωλιγκας και γιουροκαπ
Δηλαδη αν θελουμε ελληνα προπονητη οι λυσεις ειναι πριφτης και μαρκοπουλος
Για διαφορους λογους κανενας απο τους δυο δεν μου αρεσει βεβαια...
thalys
QUOTE (Ginobili @ Jul 8 2016, 20:35 ) *
Η ACB δεν είναι πρόβλημα για τον Κατσικάρη,άρα ούτε και για Μπαρτζώκα.


Παίζει 30 αγώνες Ευρωλίγκας + πλέυ οφφ με αγώνες κάθε 2-3 μέρες ο Κατσικάρης; Είναι η Μπαρσελόνα Μούρθια να δεχτεί να την παρατάει ο προπονητής της κάθε καλοκαίρι στην κορύφωση του μεταγραφικού σχεδιασμού για 1-2 μήνες;

Τη νέα χρονιά οι ομάδες θα παίζουν μέχρι και 3 αγώνες την εβδομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα για να βγει το καλεντάρι. Η ΦΙΜΠΑ επιμένει ότι θα βάλει αγώνες εθνικών μέσα στην σαιζόν. Ο Μπαρτζώκας, κι οποιοσδήποτε προπονητής Ευρωλίγκας, θα παρατάει την ομάδα του μέσα στην σαιζόν που θα'χει αγώνα μεθαύριο για να οργανώσει τις κλήσεις της Εθνικής και να κάνει σκάουτιγκ των αντιπάλων της;

Έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Ο προπονητής πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης ή, το λιγότερο, να δουλεύει σε ομάδα εκτός Ευρωλίγκας. Ιδανικά σε ομάδα που παίζει σε πρωτάθλημα και Champions League, ώστε το καλεντάρι του συλλόγου να είναι συγχρονισμένο, όσο γίνεται αυτό, με της Εθνικής.

Στα ονόματα, ένα όνομα έκπληξη που θ'αρέσει στην ομοσπονδία είναι ο Δικαιουλάκος αν αφήσει το γυναικείο και γυρίσει στο ανδρικό. Εμπειρία από εθνικές έχει.
bodiroga10
ο κατσικαρης σημερα μου δειχνει οτι εχει και σοβαρα ζητηματα συμπεριφορας

το σημερινο εμενα μου δειχνει μικροπρεπεια, δηλαδη για να ριξεις τις ευθυνες αλλου ξαφνικα σημερα θυμηθηκε οτι δεν εχει συμβολαιο; και αφου δεν εχει συμβολαιο γιατι συμφωνησε να δουλεψει ετσι, αν ηθελε ας εφευγε ή ας απαιτουσε συμβολαιο....

δηλαδη φετος ο κατσικαρης στο 1ο επικοινωνιακο ζητημα που δημιουργηθηκε τα εριξε ολα στον παππα και αφησε και καποιες μπηχτες και για τον μισσα

σημερα μετα την αποτυχια ουσιαστικα θυμηθηκε οτι ηταν χωρις συμβολαιο για να ριξει ολες τις ευθυνες στον βασιλακοπουλο και να δειξει μια εικονα αποσυνθεσης....


παντως και ο βασιλακοπουλος πλεον εχει μεγαλωσει αρκετα και πρεπει να κανει στην ακρη οσο περισσοτερο επιμενει στην εξουσια τοσο περισσοτερο κανει κακο στον ιδιο και σ ολα αυτα που πετυχε το ελληνικο μπασκετ με αυτον επικεφαλη.


pk13
QUOTE(Reggie Miller 31 @ Jul 8 2016, 17:31 ) *
"Ήμουν χωρίς συμβόλαιο φέτος, είχα συμφωνήσει για δύο χρόνια, τώρα ήμουν δίχως συμβόλαιο. Άρα δεν υπάρχουν ούτε παραιτήσεις, ούτε απολύσεις..."

Δηλώσεις Κατσικάρη...

Τι φάση η ΕΟΚ; Να το κλείσουμε το μαγαζί κυρ Γιώργο; Έχει χαθεί η μπάλα εκεί μέσα τελικά.


Κλαιν μαιν η φαση....
Σου λεει η Εοκ αφου θα αποκλειστει που θα αποκλειστει η ομαδα μην κανουμε και συμβολαιο στον Κατσικαρη.... peace.gif
nikolas12
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να φύγει ο Κατσικάρης από την Εθνική; Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που σε κρίσιμο νοκ άουτ, έχει κάνει ανατροπή, έχει το ματς δικό του και το χάνει. Τραγικοί και οι παίκτες σήμερα, ειδικά ο Καλάθης και ο Κούμπο ήταν κακοί, αλλά το στραπάτσο ξεκινάει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η στελέχωση.
Έξω ο Παππάς αρχικά, μετά πήρε Χαραλαμπόπουλο και δεν του έδωσε ρόλο ούτε στα φιλικά (στο μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή κατ' εμέ), άφησε έξω ο Dorsey που σήμερα θα έδινε σουτ και πάει στο κρίσιμο, του το γυρίζουν οι παίκτες και εν τέλει χάνει το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ότι κάποιοι ήταν τραγικοί, όταν το χάνεις έτσι φταίει και το πλάνο του προπονητή και τα plays που ακολουθεί. Δυστυχώς Ιτούδης, Μπαρτζώκας, Πεδουλάκης, Σφαιρό δε μπορούν να αναλάβουν την Εθνική. Γιαννάκης νομίζω η καλύτερη λύση. Αν και κάτι μου λέει ότι κάποιον τρόπο θα βρουν να βαφτίσουν την αποτυχία μας, επιτυχία.
benchwarmer
Γενικά παρακαλώ η συζήτηση για την επόμενη μέρα να μεταφερθεί στο γενικό τόπικ της Εθνικής.
Εδώ ας μείνουμε για το ματς, όσα έχουμε να πούμε γι αυτό τεσπα...
Ginobili
QUOTE(thalys @ Jul 8 2016, 17:43 ) *
Παίζει 30 αγώνες Ευρωλίγκας + πλέυ οφφ με αγώνες κάθε 2-3 μέρες ο Κατσικάρης; Είναι η Μπαρσελόνα Μούρθια να δεχτεί να την παρατάει ο προπονητής της κάθε καλοκαίρι στην κορύφωση του μεταγραφικού σχεδιασμού για 1-2 μήνες;

Τη νέα χρονιά οι ομάδες θα παίζουν μέχρι και 3 αγώνες την εβδομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα για να βγει το καλεντάρι. Η ΦΙΜΠΑ επιμένει ότι θα βάλει αγώνες εθνικών μέσα στην σαιζόν. Ο Μπαρτζώκας, κι οποιοσδήποτε προπονητής Ευρωλίγκας, θα παρατάει την ομάδα του μέσα στην σαιζόν που θα'χει αγώνα μεθαύριο για να οργανώσει τις κλήσεις της Εθνικής και να κάνει σκάουτιγκ των αντιπάλων της;

Έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Ο προπονητής πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης ή, το λιγότερο, να δουλεύει σε ομάδα εκτός Ευρωλίγκας. Ιδανικά σε ομάδα που παίζει σε πρωτάθλημα και Champions League, ώστε το καλεντάρι του συλλόγου να είναι συγχρονισμένο, όσο γίνεται αυτό, με της Εθνικής.

Στα ονόματα, ένα όνομα έκπληξη που θ'αρέσει στην ομοσπονδία είναι ο Δικαιουλάκος αν αφήσει το γυναικείο και γυρίσει στο ανδρικό. Εμπειρία από εθνικές έχει.

Σωστός,έχεις δίκιο με τα νέα δεδομένα.Έλληνες προπονητές που γνωρίζουν από τα τακτική υπάρχουν.Ο Κατσικάρης είναι λίγος
ssoulliss
QUOTE (benchwarmer @ Jul 8 2016, 20:41 ) *
Μετά το Ευρωμπάσκετ του χρόνου, θα υπάρχουν προκριματικά μέσα στη χρονιά για όλες τις διοργανώσεις (όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο), ξεκινώντας από το παγκόσμιο του 2019 (με βάσει όσα έχει εξαγγείλει η ΦΙΜΠΑ τεσπά). Επομένως ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι full-time, να ενημερώνεται για τις φόρμες των παιχτών κλπ.


Μπορείς να το γράψεις και μια (δέκατη)τρίτη φορά! biggrin.gif

Το σημαντικό θα είναι ποιοι παίκτες θα απαρτίζουν την εθνική από εδώ και πέρα. Μέσα στη σεζόν με προκριματικά και χωρίς NBAers ή Dorsey θα είναι ζόρικα τα πράγματα. Ήδη πιστεύω πως με το καινούριο 9ψήφιο συμβόλαιο του Γιάννη θα τίθεται σοβαρό ενδεχόμενο μη συμμετοχής του.

Αφήστε που μέχρι στιγμής ούτε κάποιος παίκτης έχει αποχωρήσει επίσημα(Μπουρούσης ή Στράτος), ούτε ο προπονητής έχει δηλώσει "Ο κύκλος μου έκλεισε" ή "Αναλαμβάνω την ευθύνη και αποχωρώ".
thalys
Στο ερώτημα της επόμενης μέρας:

Ξεχνάμε οποιονδήποτε προπονητή ομάδας Ευρωλίγκας.

Μπατζώκας, Πεδουλάκης, Σφαιρόπουλος, Ιτούδης είναι εκτός.

Ιδανικά ξεχνάμε και Παπανικολάου, Σιγάλα, Μίσσα, Ζούρο (ανατρίχιασα μόνο που τον ανέφερα).

Μας μένουν: Γιαννάκης, Σούλης, Πρίφτης, Παπαθεοδώρου. Αν πάμε σε επιλογή έκπληξη με την ομοσπονδία έχει συνεργαστεί ο Δικαιουλάκος. Έχει καλή δουλειά στις γυναίκες, δεν ξέρω αν μπορεί και αν θέλει να γυρίσει στο ανδρικό. Αν μείνουν ελεύθεροι μετά τους Ολυμπιακούς, καλές λύσεις θα ήταν ο Collet και ο Bauermann από ξένους. Άλλο όνομα δεν μπορώ να σκεφτώ.

Το νέο καλεντάρι απαιτεί προπονητή αποκλειστικής απασχόλησης ή έστω χωρίς πολλές υποχρεώσεις με τον σύλλογο του και μέσα στην χρονιά.
Las Plagas
με προπονητη κατσικαρη ουτε σε ολυμπιαδα θα παμε
πως πηγε να την πατησει η μπαρτσα και να τον παρει
τι κανουν τα κονε
benchwarmer
Δεν νομίζω ότι η ομοσπονδία έχει δείξει καλά αντανακλαστικά γενικά στο να μαθαίνει από τα λάθη της.

Νομίζω πως το πιθανότερο σενάριο, και με την αφορμή της αλλαγής του καλενταριού, θα είναι να πάει σε καθαρά "δικό της" προπονητή.

Βέβαια, από τη στιγμή που τα τελευταία 7 χρόνια είμαστε σερί αποτυχημένοι (ή έστω, στην καλύτερη, "μη επιτυχημένοι") ίσως αυτή να είναι η λύση, τι να πω...
Vas
Παιδιά δυστυχώς αυτά εχει ο αθλητισμός. Τις καλες και τις κακες στιγμές του.

Δεν ξέρω αν Μπορείτε να αντιληφθείτε την ξενερα μου καθως σε 2 μέρες παω ριο για 1.5 μήνα με την δουλειά για τους ολυμπιακούς......

Κρίμα και πάλι κρίμα!!!
Flexo
QUOTE(thalys @ Jul 8 2016, 19:56 ) *
Στο ερώτημα της επόμενης μέρας:

Ξεχνάμε οποιονδήποτε προπονητή ομάδας Ευρωλίγκας.

Μπατζώκας, Πεδουλάκης, Σφαιρόπουλος, Ιτούδης είναι εκτός.

Ιδανικά ξεχνάμε και Παπανικολάου, Σιγάλα, Μίσσα, Ζούρο (ανατρίχιασα μόνο που τον ανέφερα).

Μας μένουν: Γιαννάκης, Σούλης, Πρίφτης, Παπαθεοδώρου. Αν πάμε σε επιλογή έκπληξη με την ομοσπονδία έχει συνεργαστεί ο Δικαιουλάκος. Έχει καλή δουλειά στις γυναίκες, δεν ξέρω αν μπορεί και αν θέλει να γυρίσει στο ανδρικό. Αν μείνουν ελεύθεροι μετά τους Ολυμπιακούς, καλές λύσεις θα ήταν ο Collet και ο Bauermann από ξένους. Άλλο όνομα δεν μπορώ να σκεφτώ.

Το νέο καλεντάρι απαιτεί προπονητή αποκλειστικής απασχόλησης ή έστω χωρίς πολλές υποχρεώσεις με τον σύλλογο του και μέσα στην χρονιά.


Συμφωνώ με όλες τις προτάσεις.
Πρώτη επιλογή Σούλης γιατί του αξίζει από τις μπασκετικές του γνώσεις και από την εμπειρία του.
Δεύτερη Γιαννάκης παρόλο που δεν τον πάω, αλλά ότι έχει πετύχει η Εθνική το έχει πετύχει με αυτόν (ναι ήταν ευνοημένος με την ομάδα που είχε).
Πρίφτη τον θεωρώ νέο για να αναλάβει Εθνική. Έχει να δείξει πράγματα ως coach σε ομάδα Ευρωλίγκας καθώς τον θεωρώ τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή μαζί με τον Ιτούδη.
Μια ακόμα καλή λύση είναι ο Λυκογιάννης που είναι καλός σε θέματα πειθαρχίας και ξέρει τακτική.

GK_23
Από το 2010 και έπειτα η εθνική έχει αποτύχει με 5 διαφορετικούς προπονητές. Επομένως δεν μπορούμε μετά από κάθε αποτυχία να τα βάζουμε μόνο με τον προπονητή.

Απαιτείται σοβαρός προγραμματισμός με ορίζοντα το Παγκόσμιο του 2019 και τους ΟΑ του 2020.
Με προεξάρχοντα τον Γιάννη υπάρχει αρκετό νέο αίμα (Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης κλπ) αλλά και μία αξιόλογη γενιά βετεράνων (Κουφός, Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης). Καλό υλικό υπάρχει αλλά πρέπει και οι προσδοκίες που δημιουργούνται να μην είναι εκτός πραγματικότητας.

Η ομάδα έχει σοβαρά ελαφρυντικά, παρουσιάστηκε με 6 πρωτάρηδες στη 12άδα και στερήθηκε λόγω τραυματισμών δύο παικτών που θα μπορούσαν να είναι κομβικοί στο παιχνίδι της.

Χρειάζονται νέα πρόσωπα στο management και στον πάγκο. Και νέες νοοτροπίες. Πριν λίγο ο Κατσικάρης δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης ή απόλυσης διότι κοουτσάρει χωρίς συμβόλαιο...
giorgos14
O Σούλης είναι ένας προπονητής που δουλεύει μέχρι αηδίας με τους παίκτες του( κάτι για 3ωρες προπονήσεις πρωί και βράδυ έχω ακούσει) και ενώ παρουσιάζει τρομερό έργο στον Π.Α.Ο.Κ δεν ξέρω αν θα μπορεί να κάνει δουλειά ίδιου επιπέδου και σε εθνική ομάδα.
Πραγματικά δε ξέρω αυτή τη στιγμή ποιόν θεωρώ κατάλληλο για αντικαταστάτη του Κατσικάρη.
bodiroga10
ο επομενος προπονητης της εθνικης πρεπει να δουλεψει αποκλειστικα στην εθνικη

δεν μπορει να κανει τις επαφες ολη την χρονια ο μισσας και ο καθε μισσας με τους παικτες. ουτε μπορει να λεει ο 1ος προπονητης δεν καλεσα τον ταδε παικτη επειδη συνομιλησε με τον μισσα και δεν τα βρηκαν.

οι επαφες και το πλανο πρεπει να ετοιμαζεται και να αναλυεται απο τον 1ο προπονητη στους παικτες καθε χρονο

γι αυτο νομιζω ο καταλληλοτερος με τα σημερινα δεδομενα για εναν τετοιο ρολο ειναι ο γιαννακης

απο εκει και περα πρεπει να φτιαξουμε μια νεα εθνικη οπως το 2005 με σχεδον ολους τους παικτες να ειναι κατω των 27 ωστε να δεσουν και σε 3-4 χρονια να χτυπησουν μια μεγαλη διακριση.

thalys
Από το 2010 θεωρώ ότι αποτύχαμε πραγματικά μόνο στο προολυμπιακό του 12, στο ευρωπαϊκό του 13 και φέτος. Το 11 και το 15 πέσαμε πάνω στην Ισπανία που ήταν ο κακός μας δαίμονας στις καλές εποχές ακόμα. Το 14 δεν υπήρχαν σοβαρές προσδοκίες και πέσαμε πάνω στην ομάδα που βγήκε δεύτερη στο τουρνουά. Ατυχία, αλλά τι να κάνουμε. Σύνολο αποτυχημένων διοργανώσεων: 3/6.

Το πουλ των παικτών για το 2019-20 είναι (σε υποκειμενική αξιολογική σειρά):

Γκαρντ: Σλούκας, Καλάθης, Παππάς, Μάντζαρης, Ντόρσυ, Αθηναίου, Κόνιαρης(αν επανέλθει απ'τον τραυματισμό), Μωραΐτης(αν κάνει το ξεπέταγμα μέχρι τότε), Μποχωρίδης, Λούντζης, Τολιόπουλος, Μουράτος, Κατσίβελης

Φόργουορντ: Αντετοκούνμπο Γ., Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αντετοκούνμπο Θ., Τσαλμπούρης, Γιάνκοβιτς

Ψηλοί: Κουφός, Παπαγιάννης, Μήτογλου, Μπόγρης + μπαλαντέρ ο Ζακ Όγκαστ αν πάρει διαβατήριο και θελήσει να παίξει.

Ίσως ξεχνάω κάποιον μικρό με ταλέντο που δεν μου έρχεται τώρα. Βάλτε τον σε αυτούς που δεν έχουν κάνει το δυνατό ξεπέταγμα ακόμα για να θεωρούνται πιθανοί διεθνείς σε 3 χρόνια.
sircharles
Καπιοι φωναζαμε απο περυσι κι ολο το χειμωνα οτι ο κατσικαρης πρεπει να εκδιωχθει κακην κακως. Ειμασταν γραφικοι.
Σημερα που εχτισε δυναστεια στις αποτυχιες και οι τυφλοι ειδαν
Περσι το συστημα ηταν η μπαλα στον σπανουλη και αγιος ο θεος , φετος η μπαλλα στον γιαννη. Και απο αμυνα οι παικτες μας τρακαραν μεταξυ τους
Τους προσωπικους του τσαμπουκαδες τους λουστικε η εθνικη.
Ο κατσικαρης ομως ειναι το δεντρο. Το δασος ειναι η ανυπαρκτη ηγεσια της ομοσπονδιας, που πλεον μενει γαντζωμενη στην καρεκλα βιαζοντας το αγαπημενο μας αθλημα
a bullet for your head
Εφόσον πω ΞΑΝΑ....In Fotis We Trust, υπενθυμιζοντας οτι πέρσι ΕΠΕΜΕΝΑ πως πρέπει να απομακρυνθεί, ας ποσταρω το σεντονσκι μου...

Ηρθε και ο αποκλεισμός της Εθνικής....για μένα ήταν αναμενόμενος!
Το Ελληνικό μπάσκετ πρέπει να αλλάξει όχι μόνο πρόσωπα, αλλά και προσανατολισμο!

Έχω εκφράσει εδω και πολύ καιρό την άποψη, οτι ο Παναγιώτης Γιαννάκης πρεπει να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Πρέπει να αλλάξει ριζικά η διάρθρωση -στελέχωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιρισης.

Ο Γιαννάκης έχει ακριβώς εκείνο το απαραίτητο προφίλ, που χρειάζεται αυτή την στιγμή η ηγεσία της ομοσπονδίας.
Το κύρος του μεγάλο και η αγάπη του προς την Εθνική ομάδα αδιαμφισβητητη!

Πρέπει επίσης να μπουν και άλλοι, νεότερης ηλικίας, με όρεξη και ιδέες.

Είναι ξεκάθαρο πως η Ομοσπονδία δεν λειτουργεί καλά.

Απο κει και πέρα, θα πρέπει κατα την γνώμη μου, να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση, οσον αφορα τον προσανατολισμο που πρέπει να ακολουθήσει το Ελληνικο μπασκετ.

Η λεγόμενη Ελληνική σχολή μπάσκετ, που καθιερώθηκε και εδραιώθηκε την τελευταία....20ετια θα έλεγα, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Είχα την τύχη να συναντήσω απο κοντα τον Παναγιώτη Γιαννάκη πριν λίγες μέρες και να συνομιλησω μαζί του.
Και του εξέφρασα ανοιχτά την γνώμη μου.
Ο ίδιος φυσικά, υπεραμυνθηκε του Ελληνικού στυλ μπάσκετ που κερδίζει.
Αυτό βέβαια έχει αποδειχτεί στο παρελθόν.
Και απο την στιγμή που έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, είναι και ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα.

Όμως....υποστηριζοντας την προσωπική μου άποψη, του παρέθεσα πολλά και δυνατά αντεπιχειρηματα.

Η Ελληνική σχολή μπάσκετ, το σκεπτομενο μπάσκετ που λέει ο Πεδουλακης, αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικη στα '00.
Στηρίχτηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο concept.
Πολύ μεγάλη έμφαση στην άμυνα, έλεγχος του ρυθμού του παιχνιδιού, συνειδητή προσπάθεια ώστε να πηγαίνουν τα παιχνίδια σε συγκεκριμένο αριθμό κατοχων, όχι πολλά μακρινά σουτ, μιας και αυτό υποθαλπει τον έλεγχο του ρυθμού, πολύ επιθετικό παιχνίδι με on ball screens και συνεχές διάβασμα και αξιοποίηση των mismatches.

Του ανέφερα πως οι επιλογές που έκανε το 2004 ήταν πολύ γενναιες και πως αποδέχτηκαν πολύ σωστές.

Προώθησε όλους εκείνους τους παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα 7-8 χρόνια.

Αυτός ο ικανοτατος τότε Ελληνικός κορμός παικτών, αποτέλεσε και το ιδανικότερο συστατικο, προκειμένου να εφαρμοστεί με επιτυχία, αυτο το συγκεκριμένο concept.

Αυτοι οι παίκτες ήταν τα καλύτερα συστατικά -γρανάζια!

Επίσης υπήρξε η πλέον ευτυχής συγκυρία, του να συνυπάρξουν μαζί, οι Παπαλουκάς,Διαμαντίδης, Σπανουλης και Ζήσης!
Σε μια θαυμάσια μπασκετική ηλικία και οδευοντας όλοι προς το αγωνιστικό τους πικ.
Το Ελληνικό μπάσκετ, ειχε ίσως την καλύτερη φουρνιά G στην Ευρώπη στα '00!

Όλοι αυτοί οι πολύ μεγάλοι παίκτες ήταν σε θέση, και τον ρυθμό να ελέγχουν πλήρως, και τα pick n'roll να διαβάζουν άριστα, και τα mismatches να διαβάζουν και να αξιοποιούν με τον ιδανικότερο τρόπο!

Διαθέτοντας παράλληλα και υψομετρικο πλεονεκτημα, έναντι όλων των άλλων Ευρωπαίων G.

Και δίπλα σε αυτούς, ο Τσαρτσαρης, ο Φωτσης, ο Χατζηβρεττας, ο Λαζος , ο Κακιουζης και οι άλλοι, διαμόρφωσαν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό μείγμα.
Ενα μείγμα που μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία, το δόγμα " μπάσκετ που κερδίζει"!!

Και ερχομαστε στο τωρα....

Οι Παπαλουκάς -Διαμαντίδης αποσύρθηκαν απο την ενεργο δράση, οι Σπανουλης, Ζήσης σταμάτησαν απο την Εθνική...
Δηλαδή οι ακρογωνιαιοι λίθοι του σκεπτομενου μπάσκετ, δεν υπάρχουν πια στην Εθνική ομάδα!

Τι υπάρχει -ακολουθεί?

Ο Πρίντεζης ως ο μόνος εκπρόσωπος της γενιάς των 84'-85' , με όχι όμως, πολλά ακόμη παραγωγικα χρόνια.

Οι Καλάθης- Κουφός, οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παραγωγα της Ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας, αλλά της Αμερικανικής.

Περνώντας στην γενιά των 90' , μόνο ο Σλούκας δείχνει να πατά γερά στην καριερα του αυτή την στιγμή.
Και ο Σλούκας, διαθέτει αναμφισβητητα, ένα διαφορετικό αγωνιστικο προφίλ.
Είναι παικτης που αλλάζει τον ρυθμό, αναλαμβάνει πρωτοβουλιες-προσπαθειες εκτός επιθετικού πλάνου.
Στηρίζεται περισσότερο στο ένστικτο του.

Ο Παππάς, αν έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει ενα πολύ ιδιόρρυθμο χαρακτηρα που του έχει κοστίσει...Συν οτι ειναι ευπαθης και στους τραυματισμους.
Όμως ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ λειτουργεί όπως ο Σλούκας...στηρίζεται περισσότερο στο ένστικτο του!

Ο Παπανικολάου ακόμη ψάχνει να βρει τον εαυτό του, μετά το πέρασμα του απο το ΝΒΑ.

Ο Γιανκοβιτς δεν πέτυχε στον Παναθηναϊκό και πλέον δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Μαντζαρης είναι σε παρατεταμένη αγωνιστική πτώση.
Κατα την γνώμη μου είναι υπερεκτιμημενος.

Κάτω απο την φουρνιά των 90' , έρχεται η γενιά των Γιάννη Αντετοκουνπο και Αγραβανη.

Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ , πως η Εθνική ομάδα θα στηρίχτει πάνω στον Γιαννη, για την επόμενη 12ετια!
Θα αποτελεσει τον επόμενο ακρογωνιαιο λίθο!
Ο Γιάννης ΟΜΩΣ....ανδρωθηκε ουσιαστικά μπασκετικα στην Αμερική.
Και στην Αμερική θα παίξει ίσως, όλα τα χρόνια της καριέρας του!
Αν και έδειξε μια καλή προσαρμογή στο παιχνίδι με κανόνες ΦΙΜΠΑ, στο Αμερικανικό λειτουργεί.

Δίπλα στον Γιάννη προστέθηκε ο αδελφός του ο Θανάσης, ο οποιος εδώ και δύο χρόνια, ζει στην Αμερική, κυνηγοντας το όνειρο του.
Στηρίζεται και αυτός στα σωματικα-αθλητικα του προσοντα , και είναι πιο συμβατός στην λογική του Αμερικανικού μπάσκετ.

Και απο πισω έρχεται και ο μικρότερος αδελφός ο Κώστας, ο οποίος απο πέρσι, ζει και πηγαίνει σχολείο στην Αμερική...

Και τέλος έπεται η γενιά των Παπαγιάννη-Χαραλαμποπουλου , αλλά....
και του Tyler Dorsey!

Τι έχουμε εδω?

Ο Παπαγιάννης θα ανδρωθει και θα εξελιχτεί στο Αμερικανικό μπάσκετ.
Πιστεύω πολύ σε αυτόν.
Θεωρώ πως μαζί με τον Γιάννη, αποτελούν τις μεγαλύτερες ελπιδες του Ελληνικού μπάσκετ!

Ο Dorsey είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ , ένα Αμερικάνικο product.
Το παιχνίδι του ομοιαζει περισσότερο με εκείνο των Σλουκα -Παππα.
Στηρίζεται ξεκάθαρα στο αγωνιστικό του ένστικτο.

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα, ο Zach Auguste να αποκτήσει το Ελληνικο διαβατηριο.
Ένας αθλητικος ψηλός αυτή την φορά, αλλά με ξεκάθαρη Αμερικανική μπασκετική παιδεία....

Αυτό λοιπόν που υποστηρίζω και πιστεύω βαθύτατα είναι, πως τα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ του Ελληνικού μπάσκετ, δεν μπορούν και δεν πρέπει, να μπουν στην λογική της Ελληνικής σχολής μπάσκετ!

Διότι διαθέτουν άλλη μπασκετική παιδεία "η' θα αποκτήσουν μελλοντικά", έχουν ενα διαφορετικό πακέτο ικανοτήτων, έχουν πλουσιοτερα σωματικά και αθλητικά προσόντα.

Αυτή λοιπόν η "πρώτη ύλη" πρεπει να αξιοποιηθει διαφορετικά.

Πρεπει να διατηρηθεί μια βαση της υπάρχουσας φιλοσοφίας, που έχει να κάνει με την έμφαση στο αμυντικό σκελος, και το διάβασμα των ανισορροπιων, όμως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ενας ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ στοιχείων!

Κατα την πολύ ταπεινή μου άποψη, αυτό αποτελεί μια ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.

Και αυτή η αναγκαιότητα μπορεί να ικανοποιηθεί, ΜΟΝΟ αν υπάρξει αλλαγή προσανατολισμου, αλλαγή ρότας, αλλαγή concept!

Είχα λοιπόν το θάρρος της γνώμης μου.

Αυτό υποστήριξα και αυτό θα εξακολουθησω να υποστηρίζω και να πιστεύω.
Και αντιπαρεθεσα την παραπάνω επιχειρηματολογια στον coach Γιαννάκη.

Πέραν της αλλαγής ηγεσίας, όπου ο Παναγιωτης Γιαννάκης, είναι MUST , πέραν της ανανέωσης του ανθρωπινου δυναμικού στην ομοσπονδία, και πέραν της αναθεώρησης του concept της Ελληνικής σχολής μπάσκετ, πρέπει να ανευρεθει και η καλύτερη επιλογή, για τον ρόλο του ομοσπονδιακου προπονητή!

Αυτή την στιγμή, η Ελληνική προπονητική, διαθέτει δύο ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ στο Εξωτερικό.
Τους Μπαρτζωκα"εκλεισε στην Μπαρτσα" και Δημήτρη Ιτουδη!

ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιηθουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
Διαθέτουν και τις ικανοτητες και την γνώση και την εμπειρία.
Και το κυριότερο...έχουν δείξει ως τώρα, μια σχετική διαφοροποιηση, οσον αφορα τα Ελληνικά προπονητικα στερεοτυπα, ειδικά ο Μπαρτζωκας!

Απο κει και πέρα, με μια αλλαγή concept και μια αλλαγή στην μπασκετική "διδακτεα υλη", θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη στελέχωση, σε ολες τις Εθνικές ομάδες.
Έτσι ώστε να εξασφαλιστει η απαραιτητη διδακτική ενοτητα-συνοχη!

Αυτό προϋποθέτει φυσικά, την εκπόνηση ενός διαφορετικού προγραμματισμου , που θα εκτείνεται χρονικά, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για 10-12 χρόνια!

Ενός προγραμματισμου, που θα έρθει να καλύψει και να ικανοποιήσει, τις νέες απαιτήσεις και τα νεα δεδομενα.

Αυτή είναι η γνώμη μου.
rahxephon13
Επειδή πολύ λόγος γίνεται για τον προπονητη και το όνομα του γιαννακη έχει ακουστεί αρκετά να πω ότι δεν θα τον ήθελα στον πάγκο της εθνικής (σε άλλο πόστο ναι) και προτιμώ κάποιο πιο νέο τουλάχιστον αν έχει τσίπα η ομοσπονδία θα πρέπει να προσπαθήσει για ιτουδη μπαρτζω και οποίος κάτσει, επίσης ο γιαννακης θα ταιριάζει απολυτά σε ρόλο γενικού αρχηγού και να αναλάμβανε αυτός την επικοινωνία με τους παίχτες και γενικά καθήκοντα μέσα στην χρονιά που ο προπονητής δεν μπορεί.
Conan1982
QUOTE (rahxephon13 @ Jul 8 2016, 22:41 ) *
τουλάχιστον αν έχει τσίπα η ομοσπονδία θα πρέπει να προσπαθήσει για ιτουδη μπαρτζω και οποίος κάτσει,


o Μπαρτζώκας από την στιγμή που είναι προπονητής στην ACB απαγορεύεται να είναι και σε εθνική ομάδα οπότε δεν έχει κανέναν νόημα να συζητάμε γι' αυτόν
polykos
ξεχάσατε Καλαφατάκη
παιζει και καλά τη ζώνη
Petran911
Μόνο αυτό. Θλίψη για την Εθνική ομάδα που αγαπώ, την οποία καταντήσαμε μετριότητα με ευθύνη της ομοσπονδίας και των παιχτών. Συνταξιούχοι στα 30, 32, 33, παίχτες που ανήκουν στην κορυφή της Ευρώπης. Αρνούνται να βοηθήσουν όταν δεν έχουμε καν γκαρντ και είμαστε φουλ από τραυματισμούς. Ομοσπονδία που περιφέρει μετριότητες στο τιμόνι τα τελευταία 6 χρόνια. Οπαδικό τύπος που μόνο ευχαριστήρια ξέρει να λέει και τονίζει την ανάγκη οι παίχτες να ξεκουράζονται.Πήραμε μια ομάδα πρότυπο και την διαλύσαμε. Και για να μην παρεξηγηθώ, μπράβο σε όλους όσους παίχτες ήταν στο Τορίνο, αυτά μπορούσαν, αυτά έκαναν χωρίς καμιά βοήθεια από τον πάγκο. Και μπράβο στον Άντε που ήρθε, στον Μπουρούση, στον Περπέρογλου, ακόμα και στον Καλάθη και τον Κουφό. Ομάδα όμως χωρίς σουτέρ και περιφέρεια που να απειλεί δεν πάει πουθενά, ειδικά όταν παίζει κρίσιμο παιχνίδι και οι άνθρωποι πάνω στους οποίος στηρίζεται είναι άπειροι. Για εμένα, ο Κατσικάρης δεν έφταιξε τόσο πολύ για φέτος αλλά είναι σίγουρα αποτυχημένος. Έχασε με υπερομάδα, από φαβορί, από αουτσάίντέρ, με όλους τους τρόπους. Τρία κρίσιμα παιχνίδια, τρεις ήττες.

https://twitter.com/sport24/status/751508102588030976
djibriliant
Προτείνω ενα trade του γνωστου δημοσιογράφου με τα κονε στην εθνική με τον φωταkh δλδ ο δημοσιογραφος να γίνει προπονητής και ανάποδα και το επιχείρημα μου είναι απλό και οι 2 ειναι τόσο άθλιοι στην δουλεια τους οπότε αν αναλάβουν αναποδα δεν μπορει να ξαναυπάρξει τόσο αθλιο αποτέλεσμα.
more stars
Μπαρτζώκα θα προτιμούσα να χτίσει την ομάδα άμεσα για τον επόμενο μεγάλο τελικό...
Σε 2-3 χρόνια θα παίζουμε με
Καλάθη Σλούκα Παππα Τάιλερ Αντέτο Χαραλαμπόπουλο Παπαπέτρου Αγραβάνη Κουφό Παπαγιάννη
κάποιους της παλιάς φουρνιάς πχ Περπε, Πρίντεζη (που ίσως ακόμα αντέχουν), κάποιους απο την ενδιάμεση πχ Μάντζαρη, Παπανικολάου (που ίσως επανέρθουν) και όσους κάνουν σοβαρό στεπ απ και είναι πολλοί αυτοί... απο Λούντζη και Μποχωρίδη μέχρι Ογκαστ...

Ντούκι αθλητική ομάδα που δεν θα υστερεί πουθενά θα έχουμε.

Η εθνική δεν έγινε ξαφνικά μικρή ομάδα... απλή συγκυρία ήταν... αποχώρησαν, τραυματίστηκαν + ότι πάθαμε Κατσικάρη (προπονητή Μούρθια, ΑCB επίσης...)
taselen
Το προβλημα στην εθνική δεν είναι τόσο ο προπονητής όσο ή μη ύπαρξη σοβαρού πλάνου από την ομοσπονδία, απο την παμπαίδων μέχρι την ανδρών. Η μη αξιοκρατικη κλήση παιχτών και στελεχωση υπάρχει σε όλα τα επιπεδα. Επίσης, πολύ λίγες ελληνικες ομάδες δίνουν ρόλους στους ελληνες παίχτες και ειδικά στους νεαρούς και πολύ λίγες δουλεύουν τους νεαρους παίχτες (αρης,ολυμπιακος,παο , τελευταία ο κολοσσος και παλαιότερα ο πανιωνιος). Δύο παίχτες που έκαναν καλό πρωτάθλημα φέτος και είχαν σημαντικό ρόλο στις ομαδες τους (λαρετζακης,μουρτος) δεν ηταν ούτε στις προεπιλογες.οχι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αλλά είναι η ανταμοιβή της προσπαθειας.
polykos
Σε σχέση με το αποτέλεσμα που "κατάφερε" η εθνική ανδρών, ξέρω οτι είναι μια ομάδα που δεν επιλέχθηκε αλλά είναι οτι περίσσεψε μετά τις αποχωρήσεις κάποιων τραυματιών και κουρασμένων.
Επίσης κανένας "εθνικός" προπονητής ούτε για μια στιγμή δεν εμφανιστηκε σε καφενείο ανα την ελλάδα να εποφθαλμιά την θέση του Κατσικάρη.
Οταν μάλιστα το σαθρό αυτό κατασκεύασμα, κρέμεται απο τις ορέξεις του Μπουρούση, ε τότε...δεν περιγράφεις άλλο.

ΥΓ ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ο Κατσικάρης ανέλαβε αυτη την "ομάδα", ίσως γιατί είναι πολύ καλό παιδί και δεν μπορούσε να αρνηθεί.
yorgos
QUOTE
Και ο Ρεχάγκελ στο ποδόσφαιρο πήρε Ευρωπαϊκό χωρίς τα δυο καλύτερα αμυντικά χαφ της Ελλάδας . Τον Ζήκο και τον Στολτίδη. Δεν είναι απόλυτα επιτυχημένος προπονητής;;;;

Και χωρίς Γεωργάτο (τον έλεγε "Αλέφαντο της Γερμανίας" δημοσίως) και με το Ντέμη τραυματία. Ο δε Ζήκος εκείνη τη χρονιά είχε παίξει και τελικό τσου-λου.
RipCity
Εγώ περιμένω πάλι του χρόνου τώρα που θα λέμε δεν έχουμε υψηλό ταβάνι και κάποιοι εδώ μέσα θα τα βάζουν πάλι κάτω, θα συγκρίνουν έναν προς έναν τους παίκτες με τις δυνατές ομάδες και θα λένε δεν υστερούμε κάπου.
PanosIlio
QUOTE(Vas @ Jul 8 2016, 21:09 ) *
Δεν ξέρω αν Μπορείτε να αντιληφθείτε την ξενερα μου καθως σε 2 μέρες παω ριο για 1.5 μήνα με την δουλειά για τους ολυμπιακούς......


Κάπου νιώθω πως έχεις ξεχάσει ένα emoticon στη φράση σου, κάτι που να δείχνει ότι δεν μας τρολάρεις tongue.gif

Ξενέρα ότι θα πας στο Ρίο??? (Εντάξει δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις και μπορεί να τρέχεις σαν φούστης όλη μέρα και να βαράς 15ωρα αλλά και πάλι για κάποιο λόγο δεν νομίζω να ένιωθα ξενέρα cool.gif )
Timemaster
QUOTE(a bullet for your head @ Jul 8 2016, 21:21 ) *
Εφόσον πω ΞΑΝΑ....In Fotis We Trust, υπενθυμιζοντας οτι πέρσι ΕΠΕΜΕΝΑ πως πρέπει να απομακρυνθεί, ας ποσταρω το σεντονσκι μου...

Ηρθε και ο αποκλεισμός της Εθνικής....για μένα ήταν αναμενόμενος!
Το Ελληνικό μπάσκετ πρέπει να αλλάξει όχι μόνο πρόσωπα, αλλά και προσανατολισμο!

Έχω εκφράσει εδω και πολύ καιρό την άποψη, οτι ο Παναγιώτης Γιαννάκης πρεπει να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Πρέπει να αλλάξει ριζικά η διάρθρωση -στελέχωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιρισης.

Ο Γιαννάκης έχει ακριβώς εκείνο το απαραίτητο προφίλ, που χρειάζεται αυτή την στιγμή η ηγεσία της ομοσπονδίας.
Το κύρος του μεγάλο και η αγάπη του προς την Εθνική ομάδα αδιαμφισβητητη!

Πρέπει επίσης να μπουν και άλλοι, νεότερης ηλικίας, με όρεξη και ιδέες.

Είναι ξεκάθαρο πως η Ομοσπονδία δεν λειτουργεί καλά.

Απο κει και πέρα, θα πρέπει κατα την γνώμη μου, να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση, οσον αφορα τον προσανατολισμο που πρέπει να ακολουθήσει το Ελληνικο μπασκετ.

Η λεγόμενη Ελληνική σχολή μπάσκετ, που καθιερώθηκε και εδραιώθηκε την τελευταία....20ετια θα έλεγα, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Είχα την τύχη να συναντήσω απο κοντα τον Παναγιώτη Γιαννάκη πριν λίγες μέρες και να συνομιλησω μαζί του.
Και του εξέφρασα ανοιχτά την γνώμη μου.
Ο ίδιος φυσικά, υπεραμυνθηκε του Ελληνικού στυλ μπάσκετ που κερδίζει.
Αυτό βέβαια έχει αποδειχτεί στο παρελθόν.
Και απο την στιγμή που έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, είναι και ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα.

Όμως....υποστηριζοντας την προσωπική μου άποψη, του παρέθεσα πολλά και δυνατά αντεπιχειρηματα.

Η Ελληνική σχολή μπάσκετ, το σκεπτομενο μπάσκετ που λέει ο Πεδουλακης, αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικη στα '00.
Στηρίχτηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο concept.
Πολύ μεγάλη έμφαση στην άμυνα, έλεγχος του ρυθμού του παιχνιδιού, συνειδητή προσπάθεια ώστε να πηγαίνουν τα παιχνίδια σε συγκεκριμένο αριθμό κατοχων, όχι πολλά μακρινά σουτ, μιας και αυτό υποθαλπει τον έλεγχο του ρυθμού, πολύ επιθετικό παιχνίδι με on ball screens και συνεχές διάβασμα και αξιοποίηση των mismatches.

Του ανέφερα πως οι επιλογές που έκανε το 2004 ήταν πολύ γενναιες και πως αποδέχτηκαν πολύ σωστές.

Προώθησε όλους εκείνους τους παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα 7-8 χρόνια.

Αυτός ο ικανοτατος τότε Ελληνικός κορμός παικτών, αποτέλεσε και το ιδανικότερο συστατικο, προκειμένου να εφαρμοστεί με επιτυχία, αυτο το συγκεκριμένο concept.

Αυτοι οι παίκτες ήταν τα καλύτερα συστατικά -γρανάζια!

Επίσης υπήρξε η πλέον ευτυχής συγκυρία, του να συνυπάρξουν μαζί, οι Παπαλουκάς,Διαμαντίδης, Σπανουλης και Ζήσης!
Σε μια θαυμάσια μπασκετική ηλικία και οδευοντας όλοι προς το αγωνιστικό τους πικ.
Το Ελληνικό μπάσκετ, ειχε ίσως την καλύτερη φουρνιά G στην Ευρώπη στα '00!

Όλοι αυτοί οι πολύ μεγάλοι παίκτες ήταν σε θέση, και τον ρυθμό να ελέγχουν πλήρως, και τα pick n'roll να διαβάζουν άριστα, και τα mismatches να διαβάζουν και να αξιοποιούν με τον ιδανικότερο τρόπο!

Διαθέτοντας παράλληλα και υψομετρικο πλεονεκτημα, έναντι όλων των άλλων Ευρωπαίων G.

Και δίπλα σε αυτούς, ο Τσαρτσαρης, ο Φωτσης, ο Χατζηβρεττας, ο Λαζος , ο Κακιουζης και οι άλλοι, διαμόρφωσαν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό μείγμα.
Ενα μείγμα που μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία, το δόγμα " μπάσκετ που κερδίζει"!!

Και ερχομαστε στο τωρα....

Οι Παπαλουκάς -Διαμαντίδης αποσύρθηκαν απο την ενεργο δράση, οι Σπανουλης, Ζήσης σταμάτησαν απο την Εθνική...
Δηλαδή οι ακρογωνιαιοι λίθοι του σκεπτομενου μπάσκετ, δεν υπάρχουν πια στην Εθνική ομάδα!

Τι υπάρχει -ακολουθεί?

Ο Πρίντεζης ως ο μόνος εκπρόσωπος της γενιάς των 84'-85' , με όχι όμως, πολλά ακόμη παραγωγικα χρόνια.

Οι Καλάθης- Κουφός, οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παραγωγα της Ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας, αλλά της Αμερικανικής.

Περνώντας στην γενιά των 90' , μόνο ο Σλούκας δείχνει να πατά γερά στην καριερα του αυτή την στιγμή.
Και ο Σλούκας, διαθέτει αναμφισβητητα, ένα διαφορετικό αγωνιστικο προφίλ.
Είναι παικτης που αλλάζει τον ρυθμό, αναλαμβάνει πρωτοβουλιες-προσπαθειες εκτός επιθετικού πλάνου.
Στηρίζεται περισσότερο στο ένστικτο του.

Ο Παππάς, αν έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει ενα πολύ ιδιόρρυθμο χαρακτηρα που του έχει κοστίσει...Συν οτι ειναι ευπαθης και στους τραυματισμους.
Όμως ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ λειτουργεί όπως ο Σλούκας...στηρίζεται περισσότερο στο ένστικτο του!

Ο Παπανικολάου ακόμη ψάχνει να βρει τον εαυτό του, μετά το πέρασμα του απο το ΝΒΑ.

Ο Γιανκοβιτς δεν πέτυχε στον Παναθηναϊκό και πλέον δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Μαντζαρης είναι σε παρατεταμένη αγωνιστική πτώση.
Κατα την γνώμη μου είναι υπερεκτιμημενος.

Κάτω απο την φουρνιά των 90' , έρχεται η γενιά των Γιάννη Αντετοκουνπο και Αγραβανη.

Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ , πως η Εθνική ομάδα θα στηρίχτει πάνω στον Γιαννη, για την επόμενη 12ετια!
Θα αποτελεσει τον επόμενο ακρογωνιαιο λίθο!
Ο Γιάννης ΟΜΩΣ....ανδρωθηκε ουσιαστικά μπασκετικα στην Αμερική.
Και στην Αμερική θα παίξει ίσως, όλα τα χρόνια της καριέρας του!
Αν και έδειξε μια καλή προσαρμογή στο παιχνίδι με κανόνες ΦΙΜΠΑ, στο Αμερικανικό λειτουργεί.

Δίπλα στον Γιάννη προστέθηκε ο αδελφός του ο Θανάσης, ο οποιος εδώ και δύο χρόνια, ζει στην Αμερική, κυνηγοντας το όνειρο του.
Στηρίζεται και αυτός στα σωματικα-αθλητικα του προσοντα , και είναι πιο συμβατός στην λογική του Αμερικανικού μπάσκετ.

Και απο πισω έρχεται και ο μικρότερος αδελφός ο Κώστας, ο οποίος απο πέρσι, ζει και πηγαίνει σχολείο στην Αμερική...

Και τέλος έπεται η γενιά των Παπαγιάννη-Χαραλαμποπουλου , αλλά....
και του Tyler Dorsey!

Τι έχουμε εδω?

Ο Παπαγιάννης θα ανδρωθει και θα εξελιχτεί στο Αμερικανικό μπάσκετ.
Πιστεύω πολύ σε αυτόν.
Θεωρώ πως μαζί με τον Γιάννη, αποτελούν τις μεγαλύτερες ελπιδες του Ελληνικού μπάσκετ!

Ο Dorsey είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ , ένα Αμερικάνικο product.
Το παιχνίδι του ομοιαζει περισσότερο με εκείνο των Σλουκα -Παππα.
Στηρίζεται ξεκάθαρα στο αγωνιστικό του ένστικτο.

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα, ο Zach Auguste να αποκτήσει το Ελληνικο διαβατηριο.
Ένας αθλητικος ψηλός αυτή την φορά, αλλά με ξεκάθαρη Αμερικανική μπασκετική παιδεία....

Αυτό λοιπόν που υποστηρίζω και πιστεύω βαθύτατα είναι, πως τα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ του Ελληνικού μπάσκετ, δεν μπορούν και δεν πρέπει, να μπουν στην λογική της Ελληνικής σχολής μπάσκετ!

Διότι διαθέτουν άλλη μπασκετική παιδεία "η' θα αποκτήσουν μελλοντικά", έχουν ενα διαφορετικό πακέτο ικανοτήτων, έχουν πλουσιοτερα σωματικά και αθλητικά προσόντα.

Αυτή λοιπόν η "πρώτη ύλη" πρεπει να αξιοποιηθει διαφορετικά.

Πρεπει να διατηρηθεί μια βαση της υπάρχουσας φιλοσοφίας, που έχει να κάνει με την έμφαση στο αμυντικό σκελος, και το διάβασμα των ανισορροπιων, όμως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ενας ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ στοιχείων!

Κατα την πολύ ταπεινή μου άποψη, αυτό αποτελεί μια ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.

Και αυτή η αναγκαιότητα μπορεί να ικανοποιηθεί, ΜΟΝΟ αν υπάρξει αλλαγή προσανατολισμου, αλλαγή ρότας, αλλαγή concept!

Είχα λοιπόν το θάρρος της γνώμης μου.

Αυτό υποστήριξα και αυτό θα εξακολουθησω να υποστηρίζω και να πιστεύω.
Και αντιπαρεθεσα την παραπάνω επιχειρηματολογια στον coach Γιαννάκη.

Πέραν της αλλαγής ηγεσίας, όπου ο Παναγιωτης Γιαννάκης, είναι MUST , πέραν της ανανέωσης του ανθρωπινου δυναμικού στην ομοσπονδία, και πέραν της αναθεώρησης του concept της Ελληνικής σχολής μπάσκετ, πρέπει να ανευρεθει και η καλύτερη επιλογή, για τον ρόλο του ομοσπονδιακου προπονητή!

Αυτή την στιγμή, η Ελληνική προπονητική, διαθέτει δύο ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ στο Εξωτερικό.
Τους Μπαρτζωκα"εκλεισε στην Μπαρτσα" και Δημήτρη Ιτουδη!

ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιηθουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
Διαθέτουν και τις ικανοτητες και την γνώση και την εμπειρία.
Και το κυριότερο...έχουν δείξει ως τώρα, μια σχετική διαφοροποιηση, οσον αφορα τα Ελληνικά προπονητικα στερεοτυπα, ειδικά ο Μπαρτζωκας!

Απο κει και πέρα, με μια αλλαγή concept και μια αλλαγή στην μπασκετική "διδακτεα υλη", θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη στελέχωση, σε ολες τις Εθνικές ομάδες.
Έτσι ώστε να εξασφαλιστει η απαραιτητη διδακτική ενοτητα-συνοχη!

Αυτό προϋποθέτει φυσικά, την εκπόνηση ενός διαφορετικού προγραμματισμου , που θα εκτείνεται χρονικά, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για 10-12 χρόνια!

Ενός προγραμματισμου, που θα έρθει να καλύψει και να ικανοποιήσει, τις νέες απαιτήσεις και τα νεα δεδομενα.

Αυτή είναι η γνώμη μου.



Σε ευχαριστώ πολύ που έγραψες αυτή την ανάλυση και δε χρειάστηκε να την γράψω εγώ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θέλω να προσθέσω πως η φιλοσοφία της Εθνικής φτιαχνόταν και πρέπει να συνεχίζει να φτιάχνεται από τους παίχτες που έχεις.
Τα 80'ς είχαμε το μπάσκετ του Γκάλη και του Γιαννάκη και πήραμε με αυτούς την κούπα. Αυτοί οι δύο με το προσωπικό τους στυλ από τον Άρη έδωσαν τον δρόμο στην εθνική.
Εν συνεχεία με την αποχώρηση του Γιαννάκη από την Εθνική η ομάδα έπεσε επίπεδα. Ο λόγος είναι πως αντί να δούμε τι στοιχεία έχουν τα νέα παιδιά και να προσαρμόσουμε την Εθνική σε στα δικά τους χαρακτιριστικά προσπαθήσαμε να παίξουμε το ίδιο μπάσκετ.
Εν συνεχεία με το μπάσκετ του ΠΑΟ η Ελλάδα επέλεξε τον προγραμματισμό της πάνω σε αυτό που είχε. Η Εθνική κατά την γνώμη μου στηθικέ γύρω από τον Ζήση και τον Κακιούζη μιας και αυτοί ξεκίνησαν από τα μικρά τμήματα. Αυτοί με τα χαρακτιριστικά τους έδωσαν την ώθηση στην εθνική όπου μαζί με Σπανούλη-Παπαλουκά-Διαμαντίδη μας έφτασαν στις επιτυχίες. Σε αυτή την περίπτωση είχαμε έναν μια υπέροχη συγκυρία από την μία το στήσιμο της ομάδος στα χαρακτιριστικά μερικών παιχτών και από την άλλη 3+1 γκάρντ (ο +1 είναι ο Σπανούλης) με παραπλήσια φιλοσοφία στο τρόπο παιχνιδιού.

Σήμερα δε χρειάζεται υπερφυσικές ικανότητες να καταλάβουμε ποιο είναι το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα αργήσαμε κι όλας. Ο Καλάθης και ο Σλούκας έγιναν κι όλας 26-27. Ενώ και οι παίχτες της επόμενης γενιάς έχουν κι όλας ξεπεταχτεί.
Οι τρεις Αντετοκούμπο , ο Παπαγιάννης , ο Ντόρσευ και οι υπόλοιποι.

Δυστυχώς η ευτυχώς παίχτες όπως οι 4 γκαρντ μας δε ξαναβγήκαν και το μέλλον της εθνικής είναι στην Αμερική.

Τώρα για τον Πρίφτη που κάποιος είπε για προπονητή της Εθνικής η γνώμη μου είναι πως έχει κάτι πολύ θετικό και κάτι πολύ αρνητικό. Το θετικό είναι πως το μπάσκετ που εφαρμόζει στον Άρη είναι πολύ κοντά στο μπάσκετ που θα έπρεπε να παίξει η Εθνική. Το αρνητικό είναι ότι εως τώρα είναι προπονητής στησίματος ομάδος όχι προπονητής που θα σου κερδίσει ένα παιχνίδι ζωής - θανάτου. Το ίδιο πιστεύω και για τον Κατσικάρη. Στα νοκ άουτ ματς δεν ευθύνεται αποκλειστικά αυτός για την ήττα αλλά πραγματικά δεν κάνει κάτι για να την αποτρέψει.
GK_23
QUOTE(Thodoros @ Jul 9 2016, 09:20 ) *
Ο ΓιάννηΑντε '' είπε δεν έκανα καλό παιχνίδι και φταίω'' ισχύει 100% αλλά το ότι όλοι οι διεθνείς έψαχναν να βγάλουν φάση με το ζόρι στο να είναι και αυτός μέσα , μόνο κακό είναι ! Δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλο ρόλο , είναι ο Καλύτερος ρολίστας μας αλλά για συγκεκριμένα πράγματα και αυτός ..το Μεξικό και το Ιραν δεν είχαν την ποιότητα να κάνουν αυτήν την δουλειά που έκαναν οι Κροάτες και τον έβγαλαν σιγά-σιγά εκτός ρυθμού και εκεί είδα τι μπορεί να κάνει και τι όχι (τι θέλω να πω ότι αν δεν τελειώνει τις φάσεις όπως ξέρει και απλά ξεμένει με την μπάλα στα χέρια είναι ότι χειρότερο για εμάς γιατί είναι κακός χειριστής και κακός σουτέρ, κάτι που πρέπει να το δούνε εκεί.

Καλά όλα τα παραπάνω τα έγραψες για τον Αντετοκούνμπο; Σοβαρολογείς; Ο καλύτερος ρολίστας μας; Ο Αντετοκούνμπο; Έχεις δει πολλούς παίκτες 2.10 με το ball handling του Γιάννη; Μιλάμε για ένα παιδί μόλις 21 ετών που ακόμα βρίσκεται σε μπασκετική ανάπτυξη, πριν 2 χρόνια ούτε καν σοβαρή μηχανική στο σουτ του διέθετε.

Σε μία ομάδα που σουτάρει με ποσοστό 33% εντός πεδιάς όχι ο Γιάννης με πρόσωπο και ο Μπουρούσης στο low post δεν μπορούν να φτιάξουν προσωπικές φάσεις αλλά ούτε και ο Lebron James.

Συμφωνώ 100% σε όλα όσα γράφει ο bullet, η εθνική πρέπει να προσανατολιστεί σε άλλο τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος θα ταιριάζει περισσότερο στα υλικά που διαθέτει. Ο Γιαννάκης αλλά και άλλοι Έλληνες προπονητές (Πεδουλάκης, Σφαιρόπουλος ακόμα και ο Ιτούδης) είναι μάλλον ακατάλληλοι για να διαχειριστούν αυτό το υλικό.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.