Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Προημιτελικοί Ολυμπιακών Αγώνων
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
babs
QUOTE(Xaroumenos loukoumas @ Aug 20 2008, 19:19 ) *
Εγώ δε θεωρώ ότι ήταν κακή η περιφερειακή άμυνα..
Σα σταφύλια κρέμονταν οι αμυντικοί από Ginobili, Delfino, εκτός από ελάχιστες (2-3) περιπτώσεις..
Ήταν τυχεροί σε αυτόν τον τομέα κατά την ταπεινή μου άποψη

Συμφωνώ. ΟΚ, καλός παίχτης ο Ντελφίνο αλλά αυτά που έκανε σήμερα δε τα χει ξανακάνει. Στενά μαρκαρισμένος και να χώνει τα απίστευτα fade away και κάτι τρελά εκτός ισορροπίας σουτ. Άμα έπαιζε έτσι στο ΝΒΑ θα είχε ανακηρυχθεί και αυτός ένα απ' τα Jordanesque. Για το Τζινόμπιλι δε λέω τίποτα περί φάρδους κτλ κτλ γιατί είναι παιχτούρα και έχει κάνει και μεγαλύτερα όργια σε παιχνίδια εξίσου δύσκολα.
Anaz
Από εκεί και πέρα όμως είναι γεγονός ότι στα περισσότερα παιχνίδια με τις upperclass ομάδες, εκεί δηλαδή που τα ματς θα είναι ντέρμπι, τα ποσοστά μας στα 3ποντα είναι τουλάχιστον μέτρια. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο. Όπως πχ δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι αντίπαλοί μας σε αυτά τα ματς, μας σκοτώνουν όταν βρουν ελεύθερο σουτ (πχ Ισπανοί).
Διευκρινηση:Δεν αντιλεγω οτι απο αυτη την Εθνικη λειπουν οι μεγαλοι σκορερς και σουτερ.
Οπως ειπα και πιο πανω..Πρεπει να ζησουμε με αυτο.. Και δοξα το Θεο εχουμε μαθει οχι απλα να ζουμε, αλλα και να διακρινομαστε..
Αφού ήτανε τόσο μεγάλοι παίχτες γιατί δεν παίξανε ποτέ σε κάποια σοβαρή και καλή ομάδα? Δε πιστεύω να νομίζεις ότι για να φανεί ένας παίχτης πρέπει να παίξει στην εθνική της χώρας του? Ειδικά όταν μιλάμε για το πασίγνωστο ευρωπαικά ελλήνικό πρωτάθλημα. Μα δε βρέθηκε ούτε ένας προπονητής σε οποιαδήποτε ομάδα σε όλη την Ευρώπη να τους πάρει, να δουλέψει μαζί τους και να τους βοηθήσει? Γιατί άραγε?
Την ιδια απορια περιπου εχω κι εγω..
btw ο Διαμαντοπουλος ειναι ακομα μολις 28 χρονων.

Σίγουρα στα Ευρωμπάσκετ 2001,2003 θα έπρεπε να είναι μαζί με τον Χατζηβρέτα.
Για τον Λιαδελη -και μονο- θα συμφωνησω. Αλλα οπως ειπα η κουβεντα ειναι πλεον ακαιρη.
jimol34
QUOTE(Anaz @ Aug 20 2008, 22:26 ) *
Διευκρινηση:Δεν αντιλεγω οτι απο αυτη την Εθνικη λειπουν οι μεγαλοι σκορερς και σουτερ.
Οπως ειπα και πιο πανω..Πρεπει να ζησουμε με αυτο.. Και δοξα το Θεο εχουμε μαθει οχι απλα να ζουμε, αλλα και να διακρινομαστε..

Ούτε εγώ διαφωνώ σε αυτό smile.gif Αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία πολλών δημοσιογράφων και φιλάθλων που αποδοκιμάζουν όποιον παίκτη ξεφεύγει από το στυλ "αθλητικός, καλός αμυντικός, κάνει λίγο απ' όλα" ενώ ταυτόχρονα δεν βλέπουν τα μειονεκτήματα που έχουν οι παίκτες της εθνικής μας. Πάλι καλά που δεν έχουν βγάλει τον Νοβίτσκι "ατομιστή" και "κωλοτούμπα"
Anaz
QUOTE(jimol34 @ Aug 21 2008, 01:33 ) *
Ούτε εγώ διαφωνώ σε αυτό smile.gif Αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία πολλών δημοσιογράφων και φιλάθλων που αποδοκιμάζουν όποιον παίκτη ξεφεύγει από το στυλ "αθλητικός, καλός αμυντικός, κάνει λίγο απ' όλα" ενώ ταυτόχρονα δεν βλέπουν τα μειονεκτήματα που έχουν οι παίκτες της εθνικής μας. Πάλι καλά που δεν έχουν βγάλει τον Νοβίτσκι "ατομιστή" και "κωλοτούμπα"
Κι εγω συμφωνω στο συγκεκριμενο. Τα εχουμε ζησει περισσοτερο και στο συλλογικο επιπεδο. Ο Γκριρ ας πουμε περσυ ειχε ακουσει τα εξ'αμαξης.. wink.gif
a bullet for your head
QUOTE(benchwarmer @ Aug 20 2008, 19:43 ) *
Στα 9 δευτερολεπτα και χωρις να υπαρχει ταιμ αουτ, ο κοουτς δεν μπορει να δωσει καμια οδηγια... Εκει μιλαει το ενστικτο του παικτη. Και καλα εκανε ο Σπανουλης (και ο καθε Σπανουλης) που πηρε το σουτ αφου το ενιωθε. Δεν εχουμε και κανεναν Τζορνταν στην ομαδα....
Τα 9'' επειδη αποτελουν πολυ σημαντικο χρονο στο μπασκετ,δεν μπορω να συμφωνησω στο οτι ο κοουτς ''δεν μπορουσε να δωσει καμια οδηγια''.Το ενστικτο κ η αυτενεργεια της στιγμης απο την πλευρα των παικτων ειναι σημαντικα στοιχεια,οταν ομως η κρισιμοτητα του παιχνιδιου ειναι μεγαλη,εχεις την τελευταια κατοχη κ ικανο χρονο να πραξεις,τοτε πρεπει να μιλαει το ενστικτο του προπονητη μεσω της παρεμβασης του.Ειναι η δουλεια του,ο ρολος του κ η οπτικη γωνια που ''βλεπει'' το παιχνιδι,που πρεπει να εχει τον τελευταιο λογο σε τετοιες περιπτωσεις,Τελος ολοι λιγο η' πολυ,εκτιμουσαν οτι το παιχνιδι θα ταν ντερμπυ κ' οποια ομαδα θα επικρατουσε,θα το κανε οριακα,στις λεπτομερειες δηλαδη.Στην γενικη ομαδικη τακτικη,υπαρχει κ' ενα κομματι που λεγεται ''Παιχνιδια ειδικων καταστασεων''.Σαν ''Ειδικη κατασταση'' λογιζεται κ η τελευταια φαση του παιχνιδιου.Αν ειχε αφιερωθει μια σχετικη προσοχη,στα μεταξυ τους εκπαιδευτικα διπλα ακομα,ισως να ειχε προκυψει καποια ''νορμα'',καποιος αυτοματισμος..Και οχι ο ατυχης αυτοσχεδιασμος του Σπανουλη,που αιφνιδιασε κ τους ιδιους του τους συμπαικτες,οι οποιοι δεν βρεθηκαν στα σωστα spot,κ' δεν κινηθηκαν εγκαιρα προς το επιθετικο ρημπαουντ..
panos75
Μπορεις ακριβως να μου εξηγησεις που ακριβως στηριζεις το σκεπτικο σου? Με στοιχεια αν θες και οχι με την αυθερετη αποψη σου.

Να σου υπενθυμισω οτι μιλας για ενα ευρωπαιο πρωταθλητη σε συλλογικο και εθνικο επιπεδο, με πολλες συμμετοχες σε φαιναλ 4, με πολλες ατομικες διακρισεις κλπ. Ελπιζω να μην χρειαστει να σου υπενθυμισω τι ακριβως πετυχε ο χαρζηβρεττας ως ηγετης του ηρακλη, και ως δευτερο ονομα στην ΤΣΣΚΑ...

Τι ακριβως εχουν πετυχει οι λιαδελης και διαμαντοπουλης ?

Σαφώς και είναι άποψη μου. Και δεν πρόκειται να σου παρουσιάσω στατιστικά για να την τεκμηριώσω. Δεν είμαι ο Γαλάνης.

Αν ακολουθήσουμε πάντως το σκεπτικό σου περί ομαδικών επιτυχιών, τότε ο Μπιλ Γουένινγκτον, ο Λιούκ Λόνγκλεϊ και ο Μπρους Μπόουεν είναι καλύτεροι παίκτες από τον Καρλ Μαλόουν, τον Τσάρλς Μπάρκλεϊ και τον Τζον Στόκτον.

Τωρα το να συζηταμε για τις Εθνικες του 01-04 ειναι λιγο ακαιρο.

Δεν είναι άκαιρο γιατί το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι σε περίπτωση που ξεπεταχτεί στην Ελλάδα ένας παίκτης τύπου Ναβάρο θα γίνει δεκτός στην Εθνική με ανοιχτές αγκάλες. Εδώ τον Κουφό που τον έχουμε τόση ανάγκη και δες τι ίντριγκα έγινε για να μείνει εκτός Εθνικής.

Ούτε εγώ διαφωνώ σε αυτό Αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία πολλών δημοσιογράφων και φιλάθλων που αποδοκιμάζουν όποιον παίκτη ξεφεύγει από το στυλ "αθλητικός, καλός αμυντικός, κάνει λίγο απ' όλα" ενώ ταυτόχρονα δεν βλέπουν τα μειονεκτήματα που έχουν οι παίκτες της εθνικής μας. Πάλι καλά που δεν έχουν βγάλει τον Νοβίτσκι "ατομιστή" και "κωλοτούμπα"

+άπειρο. Και το κακό είναι πως όλοι αυτοί έχουν δηλητηριάσει και το μυαλό των φιλάθλων πλέον. Πάνε στο γήπεδο κι'όταν μπαίνει ένα ωραίο καλάθι, αντί να χειροκροτήσουν αυτόν που το'βαλε, κάθονται και σχολιάζουν ότι δεν τον έπαιξε καλή άμυνα ο αντίπαλος του. shot.gif
treathitch
Διασκεδάζω με τις αναφορές περί των γνωστών αποτυχημένων ομάδων στην περίοδο της ντροπής του ελληνικού μπάσκετ. Και δεν το πιστεύω, κυρίως γιατί η Εθνική των μεγάλων επιτυχιών φτιάχτηκε μέσα από το σύνολο. Επίσης, δεν το πιστεύω, γιατί τα περισσότερα παιδιά σε αυτό το φόρουμ είναι νεαρά σε ηλικία και δε θα πρέπει να έχουν πολλές παραστάσεις από εκείνη την περίοδο που το μπάσκετ έχασε όλη του την αίγλη στη χώρα μας και πολλά τραίνα στο διεθνές στερέωμα

Θλίψη μου προκαλούν οι αναφορές σε ...παίκτες-ηγέτες και μεγάλους σκόρερ. Και παίκτες για το τελευταίο σουτ. Έναν παίκτη για το τελευταίο σουτ έχουν οι μικρές ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες καθαρίζουν τα ματς νωρίτερα και έχουν 5-6 παίκτες για το τελευταίο σουτ και γυρίζουν ματς που δε γυρίζονται. Εμείς, λοιπόν, είμαστε μεγάλη ομάδα. Μας βγήκε το λάδι, περιμέναμε, κάναμε γκάφες, αλλά το 2005, με θυσίες, το καταφέραμε. Το ότι είμαστε μεγάλη ομάδα απορώ πως πολλοί αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν και δε βγάζω και το Μαγουλά στην απέξω, αν και το άρθρο του περισσότερο προτείνει μία πιο dominant Εθνική, παρά αναζητά το νέο Κόντο και το σύγχρονο Γκάλη..
a bullet for your head
QUOTE(MPAOKTZIS @ Aug 20 2008, 21:06 ) *
Ματσάρα!!!

1. Ο Γιαννάκης έκανε ΕΓΚΛΗΜΑ που άφησε στον πάγκο τον Τσαρτσαρή τόση ώρα. Πρόσφερε απίστευτα επιθετικά και δέσποζε στην άμυνα. Έπρεπε να παίξει με δίδυμο Τσαρτσαρή-Μπουρούση. Ήταν γίγαντες σήμερα και μπορούσαν να φάνε τους Αργεντίνους ψηλούς.
2. Οι γκαρντ δεν ΠΙΕΣΑΝ τον Πριτζιόνι. Είναι αδιανόητο να έχει 1 λάθος σε 36΄, όντας ο μόνος χειριστής στην πεντάδα και οι δικοί μας κοντοί 11. Δεν στήσαμε ούτε μια αποτελεσματική παγίδα πάνω από το τρίποντο μας σε όλο το ματς.

Οσον αφορα το πρωτο,θα συμφωνησω οτι ο Τσαρτσαρης ''ξεχαστηκε'',ενω οσο αγωνιστηκε ηταν θετικος κ απειλητικος.Επισης θα μπορουσε να συνεισφερει πολυ στην ''φθορα με φαουλ'' των Σκολα,Ομπερτο.Ενω γνωριζαμε για τις περιορισμενες τους λυσεις απο τον παγκο,ουτε ανοιξαμε τον ρυθμο για να τους κουρασουμε,ουτε στο 5vs5,τους σημαδεψαμε σωστα κ' πολλες φορες.Ετσι καταφεραν με περιορισμενο ροτεισον κ βγαλαν το παιχνιδι.ΣΤον Πριτζιονι δε,''αρκεστηκαμε'' μονο σε διαδοχικες αλλαγες παικτων πανω στο μαρκαρισμα του.Γνωριζοντας οτι ειναι ο εγκεφαλος αυτης της ομαδας,κ ο μοναδικος αξιοπιστος χειριστης της,θα επρεπε να τον φθειρουμε ειτε με ανοικτο γηπεδο,ειτε οταν αμυνοταν,να τον ''σημαδευαν'' οι δικοι μας με συνεχη post up η' 1vs1 η' με double team σε ολες τις επαναφορες,να τον ''αναγκαζαμε'' να αφησει το κατεβασμα της μπαλας κ την οργανωση του παιχνιδιου στους Ντελφινι,Τζινομπιλι,οι οποιοι ηταν αρκετα ''απελευθερωμενοι'' σημερα για να δρασουν επιθετικα.
stefan
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση??

Επειδη μου εκανε εντυπωση και στο live..
Τωρα που ξαναειδα το παιχνιδι επαναληψη,στο σουτ του Σπανουλη,ο Σκολα σπρωχνει τον Διαμαντιδη που παλευε για ριμπαουντ και πεφτει μπροστα στον διαιτητη.
Μου φαινεται πως αν δινοταν ειχαμε βολες.
Δεν υπονοω κατι για την διαιτησια,αλλα επειδη δεν ειδαμε ποτε καποιο replay του τελευταιου σουτ μηπως και καποιος αλλος προσεξε αυτη την φαση και μπορει να μου πει την γνωμη του???
sarounas
QUOTE(treathitch @ Aug 21 2008, 02:04 ) *
Και παίκτες για το τελευταίο σουτ.

αν θυμάμαι καλά το κορυφαίο τελευταίο σουτ το είχε κάνει ο Παπανικολάου στον προημιτελικό της Σουηδίας με τους Ιταλούς το 2003
με την διαφορά στους 3π περιμένουμε να δούμε την κατάληξη του τελευταίου σουτ (έστω και μακρινού)
αλλά με έκπληξη βλέπουμε να πετάει την μπάλα πάνω από το ταμπλό blink.gif
αξέχαστες στιγμές icon_drunk.gif icon_drunk.gif
τί είναι η σημερινή μπροστά σε εκείνη;

πάντως το παιχνίδι σήμερα χάθηκε στο αποτυχημένο κάρφωμα του Βασιλόπουλου μιας και στην κόντρα ο Ντελφίνο του κόλλησε δύο συνεχόμενα 3ποντα και έστειλε την διαφορά στους 7π.
ο καυμένος ο Βασιλόπουλος το κατάλαβε και ήταν απαρηγόρητος στην συνέντευξη "ειλικρινά συγγνώμη κλπ"

για τα μακρινά σουτ των Αργεντίνων δεν μπορώ να πω κάτι για την άμυνα μας, επιλογή ήτανε και απλά δεν μας βγήκε
αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν πιέστηκε όσο έπρεπε ο Πριγκιόνι;
jimol34
QUOTE(treathitch @ Aug 20 2008, 23:04 ) *
Διασκεδάζω με τις αναφορές περί των γνωστών αποτυχημένων ομάδων στην περίοδο της ντροπής του ελληνικού μπάσκετ. Και δεν το πιστεύω, κυρίως γιατί η Εθνική των μεγάλων επιτυχιών φτιάχτηκε μέσα από το σύνολο. Επίσης, δεν το πιστεύω, γιατί τα περισσότερα παιδιά σε αυτό το φόρουμ είναι νεαρά σε ηλικία και δε θα πρέπει να έχουν πολλές παραστάσεις από εκείνη την περίοδο που το μπάσκετ έχασε όλη του την αίγλη στη χώρα μας και πολλά τραίνα στο διεθνές στερέωμα

Θλίψη μου προκαλούν οι αναφορές σε ...παίκτες-ηγέτες και μεγάλους σκόρερ. Και παίκτες για το τελευταίο σουτ. Έναν παίκτη για το τελευταίο σουτ έχουν οι μικρές ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες καθαρίζουν τα ματς νωρίτερα και έχουν 5-6 παίκτες για το τελευταίο σουτ και γυρίζουν ματς που δε γυρίζονται. Εμείς, λοιπόν, είμαστε μεγάλη ομάδα. Μας βγήκε το λάδι, περιμέναμε, κάναμε γκάφες, αλλά το 2005, με θυσίες, το καταφέραμε. Το ότι είμαστε μεγάλη ομάδα απορώ πως πολλοί αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν και δε βγάζω και το Μαγουλά στην απέξω, αν και το άρθρο του περισσότερο προτείνει μία πιο dominant Εθνική, παρά αναζητά το νέο Κόντο και το σύγχρονο Γκάλη..

Σόρρυ treatwitch αλλά ποιος αρνήθηκε ότι η Εθνική Ελλάδας είναι μεγάλη ομάδα; Το ότι κάποιος θεωρεί ότι της λείπει ο παίκτης που μπορεί να δώσει κάποιους σίγουρους πόντους δεν σημαίνει ότι πιστεύει το αντίθετο. Ούτε επίσης Αργεντινή, Λιθουανία και Ισπανία που έχουν τους σκόρερς είναι μικρές ομάδες. Επίσης το ότι κάποιος μπορεί να επισημαίνει μια αδυναμία της Ελληνικής ομάδας, δεν χρειάζεται να το εκλαμβάνεις σαν επίθεση εναντίον της. Αλήθεια γιατί ορισμένοι μόλις κάποιος πει κάτι αρνητικό για την εθνική αισθάνεστε ότι κρύβει εμπάθεια;

Τέλος, όπως και να το κάνουμε πάντα υπήρχαν παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω και για κάποιο ανεξήγητο λόγο ποτέ δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αποστολή. Ο Κορωνιός είναι το πιο τραντακτό παράδειγμα. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει αυτό το φαινόμενο.
tonykaramou
QUOTE(stefan @ Aug 21 2008, 01:20 ) *
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση??

Επειδη μου εκανε εντυπωση και στο live..
Τωρα που ξαναειδα το παιχνιδι επαναληψη,στο σουτ του Σπανουλη,ο Σκολα σπρωχνει τον Διαμαντιδη που παλευε για ριμπαουντ και πεφτει μπροστα στον διαιτητη.
Μου φαινεται πως αν δινοταν ειχαμε βολες.
Δεν υπονοω κατι για την διαιτησια,αλλα επειδη δεν ειδαμε ποτε καποιο replay του τελευταιου σουτ μηπως και καποιος αλλος προσεξε αυτη την φαση και μπορει να μου πει την γνωμη του???

Γιαυτο διαμαρτηρήθηκε ο διαμαντίδης και αντίστοιχα ο σκόλα οτι του έκανε φάουλ ο διαμαντίδης!
αλλα τέτοια ώρα τετοια λόγια. Πάντως ο σπάνούλης δεν είχε πάσα, ισώς αν έκανε διείσδυση κέρδιζε και φάουλ...Λέμε τώρα....
jokey
QUOTE(treathitch @ Aug 21 2008, 02:04 ) *

Συμφωνώ. Από που κι ως που η επιτυχία μιας ομάδας εξαρτάται από την παρουσία ή όχι μεγάλων σκόρερ, ειδικά στο σύγχρονο international μπάσκετ? Η φετινή Τσσκα ποιον μεγάλο σκόρερ είχε? Αν εξαιρέσουμε το Λάγκτον του φάιναλ φορ (που δεν έβαλε και καμιά 30αριά πόντους) κανέναν. Ο περσινός Παναθηναικός ποιον είχε? Τον Μπετσίροβιτς? Ομάδες που πήραν κούπες και είχαν σπουδαίες επιτυχίες.

Οι 4 φιναλίστ των ημιτελικών έχουν μεγάλους σκόρερς. Προσέξτε τον πληθυντικό. Δεν έχουν ένα αλλά 3-4 η κάθε μία τουλάχιστον και σε διαφορετικές θέσεις. Γιατί είναι το στυλ τους αυτό και αυτό τους πάει μπροστά. Εμάς είναι άλλο και μας πάει και αυτό μπροστά. Δεν θα γίνει τίποτα αν ξαφνικά βάλουμε ένα σκόρερ στην ομάδα. Και για να μην παεξηγηθώ μιλάω για απλό σκόρερ έτσι? Ότι δε θα γινόταν τίποτα αν είχαμε ένα παίκτη ίδιο σε αξία στη θέση του Πελεκάνου με χαρακτηριστικά σκόρερ όμως. όχι δηλαδή ότι άμα μου δίνανε τον Ρούντι θα λεγα όχι.
a bullet for your head
QUOTE(jimol34 @ Aug 20 2008, 22:46 ) *
Εγώ πάντως θα σταθώ αλλού: Το ελληνικό μπάσκετ έχει πάψει να βγάζει καθαρόαιμους σκόρερ εδώ και πολλά χρόνια και σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός ότι όποιον καλό επιθετικό παίκτη δούμε, τον θεωρούμε ατομιστή ή παλαιάς κοπής. Δείτε τι σκόρερ έχουν οι Ισπανοί, οι Αργεντίνοι και οι Λιθουανοί που είναι στην τετράδα. Για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά αυτών των ομάδων σε σχέση με τη δικιά μας.

Η αληθεια ειναι καπως ετσι.Καλως η' κακως,στον καταμερισμο ''εργασιας'' κ ρολων,θα πρεπει να υπαρχουν κ' παικτες,που το κυριαρχο προσον κ χαρακτηριστικο τους,να ειναι η επιθετικη τους ευχερεια.Πιστευω οτι διδονται καποιες γραμμες,που εχουν δημιουργησει στανταρντς κ νοοτροπιες,που δεν μας επιτρεπουν να ειμαστε ευελικτοι κ λειτουργικοι.Για τους ''ταγους'' του μπασκετ,θα ελεγα οτι υπαρχει μια ευρεια κ πλουσια γκαμα που θα μπορουσαμε να κινηθουμε..
jimol34
QUOTE(jokey @ Aug 20 2008, 23:32 ) *
Συμφωνώ. Από που κι ως που η επιτυχία μιας ομάδας εξαρτάται από την παρουσία ή όχι μεγάλων σκόρερ, ειδικά στο σύγχρονο international μπάσκετ? Η φετινή Τσσκα ποιον μεγάλο σκόρερ είχε? Αν εξαιρέσουμε το Λάγκτον του φάιναλ φορ (που δεν έβαλε και καμιά 30αριά πόντους) κανέναν. Ο περσινός Παναθηναικός ποιον είχε? Τον Μπετσίροβιτς? Ομάδες που πήραν κούπες και είχαν σπουδαίες επιτυχίες.

Οι 4 φιναλίστ των ημιτελικών έχουν μεγάλους σκόρερς. Προσέξτε τον πληθυντικό. Δεν έχουν ένα αλλά 3-4 η κάθε μία τουλάχιστον και σε διαφορετικές θέσεις. Γιατί είναι το στυλ τους αυτό και αυτό τους πάει μπροστά. Εμάς είναι άλλο και μας πάει και αυτό μπροστά. Δεν θα γίνει τίποτα αν ξαφνικά βάλουμε ένα σκόρερ στην ομάδα.

Λάγκτον, Σμόντις είναι παίκτες που σκοράρουν. Ακόμα και ο Χόλντεν στη μέρα του μπορεί να σκοτώσει, το ίδιο και ο Άντερσεν. Ή και ο Σίσκα είναι παίκτης που έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός είχε Σισκάουσκας, Μπετσίροβιτς, Βούγιανιτς ενώ και ο Μπατίστ κοντά στο καλάθι δεν σταματιέται.

Όταν λέμε για σκόρερ δεν μιλάμε για έναν παίκτη τύπου Γκάλη, Οσκάρ, Ντράζεν που θα πάρει όλες τις προσπάθειες. Μιλάμε για παίκτη ο οποίος όταν σουτάρει ελεύθερος θα τα βάζει και θα μπορεί να κάνει 5-6 ατομικές προσπάθειες όταν χρειαστεί. Να βάζει δηλαδή στα κρίσιμα ματς 15-16 πόντους με καλά ποσοστά. Άσε που με την παρουσία ενός τέτοιου παίκτης μπορούν και οι υπόλοιποι να βρουν πιο έυκολα χώρο για δράση. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται η ελληνική ομάδα τον παίκτη που θα κάνει 20 σουτ σε ένα παιχνίδι.

Και ναι Παρισινέ ο Λιαδέλλης και ο Διαμαντόπουλος δεν ήταν σε επίπεδο Ginobili (αυτό έλειπε δα). Άλλωστε για τον δεύτερο το έγραψα και πιο πάνω ότι κάηκε μόνος του (αν και σαν επιθετικό ταλέντο τον θεωρώ ανώτερο από τον Σπανούλη). Ο πρώτος όμως μπορούσε να προσφέρει στις μέτριες επιθετικά εθνικές ομάδες των εποχών που αναφέρθηκαν. Έτσι και αλλιώς αυτά ήταν περισσότερο παραδείγματα της αντίληψης που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.
tonykaramou
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 21 2008, 01:34 ) *
Η αληθεια ειναι καπως ετσι.Καλως η' κακως,στον καταμερισμο ''εργασιας'' κ ρολων,θα πρεπει να υπαρχουν κ' παικτες,που το κυριαρχο προσον κ χαρακτηριστικο τους,να ειναι η επιθετικη τους ευχερεια.Πιστευω οτι διδονται καποιες γραμμες,που εχουν δημιουργησει στανταρντς κ νοοτροπιες,που δεν μας επιτρεπουν να ειμαστε ευελικτοι κ λειτουργικοι.Για τους ''ταγους'' του μπασκετ,θα ελεγα οτι υπαρχει μια ευρεια κ πλουσια γκαμα που θα μπορουσαμε να κινηθουμε..

Στο ελληνικό πρωτάθλημα όλοι για να εχουν το κεφάλι τους ήσυχο βάζουν τους έλληνες να μαρκάρουν και τους περαστικούς αμερικάνους να κάνουν τις επιθέσεις και το καλοκαίρι ζητάμε σκόρερ στην εθνική...
PARISINOS
QUOTE(panos75 @ Aug 20 2008, 22:45 ) *
Σαφώς και είναι άποψη μου. Και δεν πρόκειται να σου παρουσιάσω στατιστικά για να την τεκμηριώσω. Δεν είμαι ο Γαλάνης.

Το οτι δεν χρειαζεται να τεκμηριωσεις την αποψη σου ειναι παρα πολυ ενδιαφερον. Καθε αποψη πρεπει να βασιζεται καπου, αλλιως χανει την οποιαδηποτε βαρυτητα της. Αλλιως μπορω να σου πω και εγω οτι ο χατζηβρεττας ειναι καλυτερος του τζορνταν πχ, ετσι επειδη μ αρεσει. Δεν νομιζω να παρει κανεις στα σοβαρα μια τετοια αποψη.

Τωρα το επιχειρημα περι λονγκλει δεν βλεπω που κολλαει. Δεν σου μιλησα για τον καλαητζη εγω που ηταν σε ολες της ομαδες του ο δεκατος παιχτης απο πλευρας ταλεντου και πηρε τους τιτλους μονο και μονο επειδη ετυχε να εχει παρα πολυ καλους συμπαιχτες. Για τον χατζηβρεττα σου μιλησα, που τις επιτυχιες του με την ΤΣΣΚΑ και ηρακλη της ειχε ως ηγετης και στον ΠΑΟ ως μια πολυτιμη λυση απο τον παγκο.

Επισης οσοι λετε οτι χρειαζομαστε εναν παιχτη ηγετη και φερνετε τους λιαδελη και διαμαντοπουλο για παραδειγμα, δεν καταλαβαινετε οτι αυτοι οι παιχτες δεν εχουν καμια σχεση με νοβιτζκι, τζινομπιλι κλπ. ΤΕΤΟΙΟΙ παιχτες βαζουν στα σιγουρα την μπαλα στο πλεχτο . Οχι ο διαμαντοπουλος. Αν ειναι ετσι εχουμε και το σπανουλη, εκτος και αν μου πει τωρα κανενας οτι ο διαμαντοπουλος ειχε περισσοτερο επιθετικο ταλεντο απο το σπανουλη, που στην πρωτη του χρονια στην ευρωπλιγκα τελειωσε τη σεζον με 15 + ποντους μεσο ορο.

Αν ειχαμε ενα παιχτη με το σουτ του πεντζα η εστω του ναβαρρο θα τον βαζαμε να παιξει και ας μην επαιζε αμυνα. Δειξτε τον μου ομως. Γιατι εγω δεν βλεπω κανεναν.

Επισης προς ΣΤΕΦΑΝ, ισως να εγινε φαουλ ισως και οχι. ΠΟΤΕ ομως δεν δινεται τετοιο σφυριγμα σε τετοιο χρονικο σημειο. Eιναι το λεγομενο non call που τοσο εγινε της μοδας τελευταια tongue.gif
panos75
Το οτι δεν χρειαζεται να τεκμηριωσεις την αποψη σου ειναι παρα πολυ ενδιαφερον. Καθε αποψη πρεπει να βασιζεται καπου, αλλιως χανει την οποιαδηποτε βαρυτητα της. Αλλιως μπορω να σου πω και εγω οτι ο χατζηβρεττας ειναι καλυτερος του τζορνταν πχ, ετσι επειδη μ αρεσει. Δεν νομιζω να παρει κανεις στα σοβαρα μια τετοια αποψη.

Η αξία ενός παίκτη δε μετριέται με στατιστικά. Αλλά αν το θες κι'έτσι ψάξε τους μέσους όρους των παικτών που αναφέρεις και θα δεις ποιοί είναι καλύτεροι σκόρερ.

Όσον αφορά το θέμα ηγέτη, έχω δει με τα μάτια μου τους δύο που ανέφερα να καθαρίζουν δύσκολα ματς στο τέλος. Ενώ ο Χατζηβρέττας, όπως ανέφερα, είχε γίνει ανέκδοτο ακόμη και μεταξύ των δημοσιογράφων-φίλων του όσον αφορά τη δειλία του και το πως κρυβόταν στις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα.
Τώρα αν εσύ τον θεωρείς clutch player, δικαίωμα σου.

Τωρα το επιχειρημα περι λονγκλει δεν βλεπω που κολλαει. Δεν σου μιλησα για τον καλαητζη εγω που ηταν σε ολες της ομαδες του ο δεκατος παιχτης απο πλευρας ταλεντου και πηρε τους τιτλους μονο και μονο επειδη ετυχε να εχει παρα πολυ καλους συμπαιχτες. Για τον χατζηβρεττα σου μιλησα, που τις επιτυχιες του με την ΤΣΣΚΑ και ηρακλη της ειχε ως ηγετης και στον ΠΑΟ ως μια πολυτιμη λυση απο τον παγκο.

Ποιές επιτυχίες ακριβώς είχαν η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός, στις οποίες δεν θα έφταναν χωρίς την πολύτιμη αρωγή του Χατζηβρέτα; Τα πρωταθλήματα Ρωσίας και Ελλάδας που κατέκτησαν;
a bullet for your head
QUOTE(jokey @ Aug 21 2008, 02:32 ) *
Δεν θα γίνει τίποτα αν ξαφνικά βάλουμε ένα σκόρερ στην ομάδα.

Πιστευω οτι η τελευταια 2ετια μας εδειξε(Σαν Εθνικη),οτι χρειαζομαστε μια μικρη αναπροσαρμογη στο αγωνιστικο πλανο-ταυτοτητα μας,κ' ενας ''εμπλουτισμος'' σε στοιχεια κ σε προσωπα που μπορουν να εφαρμοσουν αυτα τα στοιχεια κ' να ενισχυσουν κ' τα ηδη υπαρχοντα.Στην Σαιταμα η ομαδα μας εκανε 42 επιθεσεις με pick n' roll εναντια στους Αμερικανους,που στεφθηκε με επιτυχια τοτε.Τωρα εχει επελθει ενας μεγαλος βαθμος προσαρμογης των αντιπαλων μας σ'αυτην την κατασταση,εμεις ομως γενικα δεν εχουμε διαφοροποιηθει.Καποτε ειχαμε δωσει εμφαση στο inside game του Λαζου,αλλα δεν το ''υποστηριξαμε'' σωστα με καποιους ικανους σουτερ στην περιφερεια,ωστε να προσδωσουμε 2η απειλη στην κατασταση,κ' ετσι εγινε ''αντιμετωπισιμο'' απ'τους αντιπαλους μας.Διαθετουμε τον Σοφο,αλλα τον παροπλιζουμε τελειως,στην φιλολογια,αν μπορει να ελεγξει αμυντικα τον ταδε η' τινα,κ' δεν τον πλαισιωνουμε με καλους σουτερ,προκειμενου να του δωσουμε space,για να ''δρασει''.Πιστευω οτι η μπασκετικη ''στρατηγικη φαρετρα'' πρεπει να ειναι μεγαλη κ' να περιλαμβανει κ' παικτη η' παικτες που τους χαρακτηριζει ευχερεια στο σκοραρισμα.Η δυνατοτητα επιλογων μας πρεπει να ειναι πιο διευρυμενη..
asxetos
Ο Λιαδέλης έκανε μεγάλη χρονιά στην Ουκρανία όντας ο ηγέτης της ομάδος που πήρε το πρωτάθλημα.
Παρ'όλα αυτά επειδή τον έχω γνωρίσει προσωπικά νομίζω ότι ξέρω γιατί δεν έκανε μεγάλη καριέρα. Το παιδί είναι βουτυρομπεμπές, δεν έχει τη προσωπικότητα να ανταπεξέλθει στη πίεση που έχουν οι παίκτες της Εθνικής σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Σίγουρα είναι πρόβλημα το ότι όλοι οι Έλληνες παίκτες στο πρωτάθλημα είναι ρολίστες όπως και το ότι όλοι οι καλοί παίκτες παίζουν σε 2 ομάδες. Κοίταζα τα ρόστερ των 2 ομάδων που κυριαρχούν και πραγματικά απορώ για το πόσο χρόνο συμμετοχής θα παίρνουν παιδιά τα οποία είναι στελέχη της Εθνικής.
Όσο έχουμε αδύναμο πρωτάθλημα όπου μόνο 2 ομάδες μπορούν να προσφέρουν σε ένα παίκτη αυτά που θέλει, αυτά θα συμβαίνουν.
Επίσης μπορεί κάποιοι να μη συμφωνούν μαζί μου, αλλά είναι πρόβλημα το ότι δεν έχουμε παίκτη στο ΝΒΑ. Οι εμπειρίες που αποκομίζει ένας παίκτης σε αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλες, όπως είναι πολύ μεγάλος και ο σεβασμός που αποκτά από διαιτητες και αντιπάλους. Ο Σπανούλης δυστυχώς δεν είχε αυτό που χρειαζόταν για να μείνει εκεί. Δικαιολογίες μπορεί να βρει πολλές αλλά το θέμα είναι ότι δεν τα κατάφερε. Όσο οι παίκτες μας παίζουν σε χαμηλότερου επιπέδου πρωτάθληματα, φυσικό είναι να μην βελτιώνονται όσο οι αντίπαλοι τους.

Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν φταίει τόσο η Ιωαννιδική νοοτροπία, η οποία αντιθέτως θεωρώ ότι μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε σε ένα άλφα επίπεδο αφού με τη πειθαρχία που έχουμε ως ομάδα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε την έλλειψη επιθετικού ταλέντου. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη δομή του ελληνικού μπάσκετ που νομίζω ότι γίνονται τροχοπέδη στην ανάπτυξη μεγάλων αστέρων και προσωπικοτήτων. Ίσως ένα πράγμα που θα μπορούσε να γίνει να ήταν ο περιορισμός των ρόστερ των ομάδων σε 12 παίκτες (και οι υπόλοιποι να είναι παίκτες από το εφηβικό) με όσους περισσεύουν να πηγαίνουν αλλού. Μετά θα πρέπει να γίνει και μια αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με θέσπιση οικονομικών κριτηρίων για τη συμμετοχή των ομάδων στην Α1 (γήπεδο 3.000 θέσεων, μέσος όρος 1.000 εισητηρίων και μπάτζετ τουλάχιστον 500 χιλιάδων) ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους παίκτες η προοπτική να παίξουν για κάποια ομάδα πέρα των 2 μεγάλων.

Να υπερασπιστώ και το Πάνο για το θέμα Χατζηβρέτα ο οποίος έχει χάσει την όρεξη για μπάσκετ εδώ και χρόνια. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανθρώποι που ακόμα τον υπερασπίζονται. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι χωρίς τους τα ζώα μου αργά Χατζηβρέτα, Κακιούζη η Εθνική ήταν πολύ καλύτερη από ότι ήταν τα τελευταία 2 χρόνια (όπου για να κερδίσουμε κάτι Κατάρ μας έβγαινε η ψυχή).
Και φυσικά τα στατιστικά δεν αποτελούν επιχείρημα.
Anaz
συγγνωμη γιατι εχω χαθει λιγακι.. Για τον Διαμαντοπουλο "τσακωνεστε" τωρα..? Και σε ποιο επιπεδο μπορει να συγκριθει ο Διαμαντοπουλος με τον Χατζηβρεττα ή και οποιονδηποτε εχει περασει τη τελευταια 3ετια απο την Εθνικη ομαδα?? Σε επιπεδο ταλεντου και potential στη νεανικη τους ηλικια ή στο ποιος θα κερδιζε αμα παιζανε μονο?? Για να καταλαβω..
jokey
QUOTE(jimol34 @ Aug 21 2008, 02:42 ) *
Λάγκτον, Σμόντις είναι παίκτες που σκοράρουν. Ακόμα και ο Χόλντεν στη μέρα του μπορεί να σκοτώσει, το ίδιο και ο Άντερσεν. Ή και ο Σίσκα είναι παίκτης που έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός είχε Σισκάουσκας, Μπετσίροβιτς, Βούγιανιτς ενώ και ο Μπατίστ κοντά στο καλάθι δεν σταματιέται.

Όταν λέμε για σκόρερ δεν μιλάμε για έναν παίκτη τύπου Γκάλη, Οσκάρ, Ντράζεν που θα πάρει όλες τις προσπάθειες. Μιλάμε για παίκτη ο οποίος όταν σουτάρει ελεύθερος θα τα βάζει και θα μπορεί να κάνει 5-6 ατομικές προσπάθειες όταν χρειαστεί. Να βάζει δηλαδή στα κρίσιμα ματς 15-16 πόντους με καλά ποσοστά. Άσε που με την παρουσία ενός τέτοιου παίκτης μπορούν και οι υπόλοιποι να βρουν πιο έυκολα χώρο για δράση. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται η ελληνική ομάδα τον παίκτη που θα κάνει 20 σουτ σε ένα παιχνίδι.

Και ναι Παρισινέ ο Λιαδέλλης και ο Διαμαντόπουλος δεν ήταν σε επίπεδο Ginobili (αυτό έλειπε δα). Άλλωστε για τον δεύτερο το έγραψα και πιο πάνω ότι κάηκε μόνος του (αν και σαν επιθετικό ταλέντο τον θεωρώ ανώτερο από τον Σπανούλη). Ο πρώτος όμως μπορούσε να προσφέρει στις μέτριες επιθετικά εθνικές ομάδες των εποχών που αναφέρθηκαν. Έτσι και αλλιώς αυτά ήταν περισσότερο παραδείγματα της αντίληψης που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Και επειδή είναι παίκτες που σκοράρουν τι πάει να πει? Ότι είναι σκόρερ? Όλοι οι παίκτες μπορούν να σκοράρουν και ανάλογα με τον αγώνα, ποιον θα έχουν αντίπαλο, τι αδυναμίες θα έχει η αντίπαλη άμυνα, πως θα είναι τα μαρκαρίσματα, μπορούν να σκοράρουν και πολύ. Δεν είναι σκόρερ αυτοί. Σκόρερ είναι αυτός που βρέξει χιονίσει θα σου βάλει 15 πόντους, όπως ήτανε ο Τζόνσον, ο Φορντ και όπως είναι ο Τσιάρας ας πούμε σε πιο χαμηλό επίπεδο. Κανείς από αυτούς που λες δεν είναι σκόρερ εκτός από τους Μπετσίροβιτς και και Βούγιανιτς που δεν είχαν αυτόν το ρόλο στο Παναθηναικό τότε. Να στηριχθεί δηλαδή η ομάδα πάνω τους για να πάρει σκορ. Αραδιάζοντας όλους αυτούς τους παίκτες της Τσσκα και του Παο μάλλον στα λόγια μου έρχεσαι λέγοντας πως η ομάδα στηριζόταν σε ένα σύνολο παικτών (ή ότι δεν είχε έναν σκορερ αλλά 4-5). Και για να ενισχύσω το επιχείρημα: ο Παο είχε σκόρερ. Τον Ντελκ. Τι ακριβώς έκανε?
jimol34
QUOTE(jokey @ Aug 21 2008, 00:08 ) *
Και επειδή είναι παίκτες που σκοράρουν τι πάει να πει? Ότι είναι σκόρερ? Όλοι οι παίκτες μπορούν να σκοράρουν και ανάλογα με τον αγώνα, ποιον θα έχουν αντίπαλο, τι αδυναμίες θα έχει η αντίπαλη άμυνα, πως θα είναι τα μαρκαρίσματα, μπορούν να σκοράρουν και πολύ. Δεν είναι σκόρερ αυτοί. Σκόρερ είναι αυτός που βρέξει χιονίσει θα σου βάλει 15 πόντους, όπως ήτανε ο Τζόνσον, ο Φορντ και όπως είναι ο Τσιάρας ας πούμε σε πιο χαμηλό επίπεδο. Κανείς από αυτούς που λες δεν είναι σκόρερ εκτός από τους Μπετσίροβιτς και και Βούγιανιτς που δεν είχαν αυτόν το ρόλο στο Παναθηναικό τότε. Να στηριχθεί δηλαδή η ομάδα πάνω τους για να πάρει σκορ. Αραδιάζοντας όλους αυτούς τους παίκτες της Τσσκα και του Παο μάλλον στα λόγια μου έρχεσαι λέγοντας πως η ομάδα στηριζόταν σε ένα σύνολο παικτών (ή ότι δεν είχε έναν σκορερ αλλά 4-5). Και για να ενισχύσω το επιχείρημα: ο Παο είχε σκόρερ. Τον Ντελκ. Τι ακριβώς έκανε?

Ο Λάγκτον που μπορεί να σκοράρει μπροστά στον οποιοδήποτε αντίπαλο δεν είναι σκόρερ; Ο Σισκάουσκας που μπορεί να σκοράρει 20-30 πόντους σε κρίσιμα παιχνίδια (μόνο το περσινό Ευρωμπάσκετ να σου θυμίσω);
Το παλικάρι ο Ντελκ ποτέ δεν προσαρμόστηκε αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.
Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα έχει παίκτες που να σκοράρουν όπως ο Ματσιγιάουσκας, ο Μπατίστ ή ο Σμόντις;;;

Έτσι και αλλιώς όπως είπα παραπάνω εγώ δεν μιλάω για παίκτη ο οποίος θα βάζει πενήντα πόντους αλλά για κάποιον ή ακόμα καλύτερα κάποιους οι οποίοι θα μπορούν είτε με ατομικές ενέργειες ή σουτ να σκοτώνουν. Δεν μιλάω για one man show.
nikefalin
QUOTE(asxetos @ Aug 21 2008, 03:01 ) *
Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν φταίει τόσο η Ιωαννιδική νοοτροπία, η οποία αντιθέτως θεωρώ ότι μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε σε ένα άλφα επίπεδο αφού με τη πειθαρχία που έχουμε ως ομάδα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε την έλλειψη επιθετικού ταλέντου. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη δομή του ελληνικού μπάσκετ που νομίζω ότι γίνονται τροχοπέδη στην ανάπτυξη μεγάλων αστέρων και προσωπικοτήτων. Ίσως ένα πράγμα που θα μπορούσε να γίνει να ήταν ο περιορισμός των ρόστερ των ομάδων σε 12 παίκτες (και οι υπόλοιποι να είναι παίκτες από το εφηβικό) με όσους περισσεύουν να πηγαίνουν αλλού. Μετά θα πρέπει να γίνει και μια αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με θέσπιση οικονομικών κριτηρίων για τη συμμετοχή των ομάδων στην Α1 (γήπεδο 3.000 θέσεων, μέσος όρος 1.000 εισητηρίων και μπάτζετ τουλάχιστον 500 χιλιάδων) ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους παίκτες η προοπτική να παίξουν για κάποια ομάδα πέρα των 2 μεγάλων.

αυτά δε γίνονται !
Το μπάτζετ είναι ήδη μεγαλύτερο αν σκεφτείς πως εμείς (δηλ. η ΕΡΤ) δίνουμε περίπου 430 το χρόνο σε κάθε ομάδα.
Για τα γήπεδα και τις δυναμικότητες μία είναι η λύση. Σωστή αποκέντρωση. ( αλλά αυτό αποτελεί πρόβλημα της κοινωνίας μας γενικά και όχι μόνο στο μπάσκετ)
Και κάπου πρέπει να μπει η κουβέντα αν θέλουμε αμιγώς ελληνικό πρωτάθλημα ( με το πολύ 1-2 ξένους) και με γνώση οτί αυτό θα έχει πτώση της ανταγωνιστηκότητας στο ευρωπαικό επίπεδο (ώσπου να περάσουν κάποια χρόνια για να γίνουμε και μεις μια Λιθουανία , μια Σερβία, μια Κροατία με πολλούς εξαγώγιμους παίκτες όλων των ειδών και με το πολύ 2-3 μεσαίου και οριακά καλού Ευρωπαικού επιπέδου ομάδες)
όλα αυτά όμως χρειάζονται σχέδιο, ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες που δε θα έχουν σκοπό άμεσο το μπικικίνι, κάποιους σαν τον αείμνηστο Ανδρέα Βαρίκα, σαν τον Φαίδωνα Ματθαίου (εννοώ με τέτοια μυαλά). αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που ξεπερνά τα όρια αυτού του τόπικ έτσι κι αλλιώς tongue.gif
PARISINOS
QUOTE(panos75 @ Aug 20 2008, 23:54 ) *
Η αξία ενός παίκτη δε μετριέται με στατιστικά. Αλλά αν το θες κι'έτσι ψάξε τους μέσους όρους των παικτών που αναφέρεις και θα δεις ποιοί είναι καλύτεροι σκόρερ.

Όσον αφορά το θέμα ηγέτη, έχω δει με τα μάτια μου τους δύο που ανέφερα να καθαρίζουν δύσκολα ματς στο τέλος. Ενώ ο Χατζηβρέττας, όπως ανέφερα, είχε γίνει ανέκδοτο ακόμη και μεταξύ των δημοσιογράφων-φίλων του όσον αφορά τη δειλία του και το πως κρυβόταν στις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα.
Τώρα αν εσύ τον θεωρείς clutch player, δικαίωμα σου.
Ποιές επιτυχίες ακριβώς είχαν η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός, στις οποίες δεν θα έφταναν χωρίς την πολύτιμη αρωγή του Χατζηβρέτα; Τα πρωταθλήματα Ρωσίας και Ελλάδας που κατέκτησαν;

Ο διαμαντοπουλος και ο λιαδελης δεν ειχαν ποτε τους 13-14 ποντους Μ.Ο σε ομαδα φαιναλ 4. ΠΟΤΕ.
Και για τον φιλο που που ειπε λιγο πιο πανω οτι ο χατζηβρεττας εχει χασει καθε ορεξη για μπασκετ δεν διαφωνω. Δεν μιλαω για τον φετινο νικολα , αλλα για αυτον πριν απο 2-3 χρονια , ο οποιος δικαιος επαιζε στην εθνικη και οχι ο λιαδελης .

Α επισης , επειδη το περιμενα οτι θα μου το πεις. Καταρχας ο χατζηβρεττας πηρε ευρωλιγκα με τον ΠΑΟ και μαλιστα με κρισιμα δικα του τριποντα στον τελικ. Και δευτερον, για τα πρωταθληματα που πηρε με την ΤΣΣΚΑ και τον ΠΑΟ. Το οτι η ΤΣΣΚΑ και ο ΠΑΟ παιρνουν τα πρωταθληματα συνεχεια εχει εξηγηση. Παιρνουν τα πρωταθληματα επειδη παιρνουν οτι καλυτερο κινειται στην ευρωπαικη αγορα απο πλευρας παιχτων . Το οτι οι ρωσσοι δεν πηραν τον διαμαντοπουλο αλλα τον χατζηβρεττα δεν σου κανει καμια εντυπωση? Η μηπως φταιει και εκει η συνομοσια του ιωαννιδη?

Και πιστευω οτι φετος αποστομωθηκαν οσοι υποστηριζαν οτι επρεπε να γινει ανανεωση στην εθνικη. Η ολη ιστορια μου θυμιζε ποδοσφαιρο και ρεχαγκελ. Ανανεωση κανεις οτι μπορεις, οχι ετσι απλα για να κανεις.
Ολοι οι κουνουργιοι της φετινης εθνικης δεν προσεφεραν τιποτα και καταληξαμε να παιζουμε με 7 παιχτες ροτεισον. και ολα αυτο γιατι μερικοι δεν εννοουν να καταλαβουν οτι απλα μερικοι παιχτες δεν κανουν για το επιπδο που τους θελουμε.

Αυτους τους παιχτες εχει η εθνικη , με αυτους θα πορευτει. Η εθνικη πρεπει να στελεχωνεται ΜΙΝΙΜΟΥΜ με παιχτες ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ σε ομαδες φαιναλ 4. Οτιδηποτε αλλο , δεν κανει για να εχουμε επιτυχιες.
καλυτερα ενας 35 χρονος χατζηβρεττας παρα ο βασιλοπουλος. Καλυτερα ο 35 χρονος ( σε δυο χρονια) παπαλουκας , παρα ο οποιοςδηποτε βεργινης. Εκτος και αν εχει γινει πρωταγωνιστης σε μεγαλη ομαδα οποτε παω πασο.
PARISINOS
QUOTE(jimol34 @ Aug 21 2008, 00:17 ) *
Ο Λάγκτον που μπορεί να σκοράρει μπροστά στον οποιοδήποτε αντίπαλο δεν είναι σκόρερ; Ο Σισκάουσκας που μπορεί να σκοράρει 20-30 πόντους σε κρίσιμα παιχνίδια (μόνο το περσινό Ευρωμπάσκετ να σου θυμίσω);
Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα έχει παίκτες που να σκοράρουν όπως ο Ματσιγιάουσκας, ο Μπατίστ ή ο Σμόντις;;;

Έτσι και αλλιώς όπως είπα παραπάνω εγώ δεν μιλάω για παίκτη ο οποίος θα βάζει πενήντα πόντους αλλά για κάποιον ή ακόμα καλύτερα κάποιους οι οποίοι θα μπορούν είτε με ατομικές ενέργειες ή σουτ να σκοτώνουν. Δεν μιλάω για one man show.

Αυτοι οι παιχτες που λες δεν λυνουν το προβλημα. Τετοιους παιχτες εχουμε. Ο λανγκτον που λες οτι ειναι σκορερ, στον τελικο της ευρωλιγκα εβαλε 30μ ποντους, αλλα στον ημιτελικο εβαλε 2 ενω γενικα την ευρωλιγκα την τελειωσε με 10 μ.ο. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο λανγκτον ο παιχτης που θα σκασει 15-20 ποντους στην κεφαλα του καθενος. Τετοιους παιχτες που σου βαζουμε 20 τη μια και 5 την αλλη εχουμε.
Ο σισκαουσκας αν τον δεις εχει 11 ποντους μεσο ορο στο τουρνουα. Ο δε σμοντις αλλους τοσους στα ευρωπαικα. Ο σπανουλης πχ ειναι περισσοτερο σκορερ και απο τον σισκαουσκας και απο τον σμοντις και γενικα απο τους περισσοτερους ευρωπαιους που παιζουν ευρωλιγκα.
Οι παιχτες που θελετε εσεις , και που δεν εχει η ελλαδα, ειναι καποιος σαν τον τζινομπιλι, νοβιτζκι, παρκερ, μινγκ... Μονο αυτοι εχουν ανεξαρτητως αντιπαλου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ποντους. Αλλωστε πρωτος σκορερ των τουρνουα βγαινει συνηθως καποιος με 17-18 ποντους μεσο ορο. 15-16 ποντοι ανα παιχνιδι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ειναι μεγαλοι υποθεση , και πρεπει να εισαι πολυ μεγαλος παιχτης για να το καταφερεις.

και τετοιος δεν ΕΧΟΥΜΕ. Ουτε ο διαμαντοπουλος ειχε τα φοντα να βαζει τοσους ποντους, ουτε ο λιαδελης ουτε κανενας. Εναν ειχαμε και λεγεται ΓΚΑΛΗΣ. Ο οποιος ετυχε και να ειναι ο μεγαλυτερος ΣΚΟΡΕΡ ολων των εποχων στην ευρωπη και ο μοναδικος που μπορουσε να κερδισει ενα παιχνιδι στην κυριολεξια ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
jokey
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 21 2008, 03:01 ) *
Πιστευω οτι η τελευταια 2ετια μας εδειξε(Σαν Εθνικη),οτι χρειαζομαστε μια μικρη αναπροσαρμογη στο αγωνιστικο πλανο-ταυτοτητα μας,κ' ενας ''εμπλουτισμος'' σε στοιχεια κ σε προσωπα που μπορουν να εφαρμοσουν αυτα τα στοιχεια κ' να ενισχυσουν κ' τα ηδη υπαρχοντα.Στην Σαιταμα η ομαδα μας εκανε 42 επιθεσεις με pick n' roll εναντια στους Αμερικανους,που στεφθηκε με επιτυχια τοτε.Τωρα εχει επελθει ενας μεγαλος βαθμος προσαρμογης των αντιπαλων μας σ'αυτην την κατασταση,εμεις ομως γενικα δεν εχουμε διαφοροποιηθει.Καποτε ειχαμε δωσει εμφαση στο inside game του Λαζου,αλλα δεν το ''υποστηριξαμε'' σωστα με καποιους ικανους σουτερ στην περιφερεια,ωστε να προσδωσουμε 2η απειλη στην κατασταση,κ' ετσι εγινε ''αντιμετωπισιμο'' απ'τους αντιπαλους μας.Διαθετουμε τον Σοφο,αλλα τον παροπλιζουμε τελειως,στην φιλολογια,αν μπορει να ελεγξει αμυντικα τον ταδε η' τινα,κ' δεν τον πλαισιωνουμε με καλους σουτερ,προκειμενου να του δωσουμε space,για να ''δρασει''.Πιστευω οτι η μπασκετικη ''στρατηγικη φαρετρα'' πρεπει να ειναι μεγαλη κ' να περιλαμβανει κ' παικτη η' παικτες που τους χαρακτηριζει ευχερεια στο σκοραρισμα.Η δυνατοτητα επιλογων μας πρεπει να ειναι πιο διευρυμενη..

Συμφωνώ. Κατά τη γνώμη μου οι παίκτες της εθνικής υστερούν πρώτον σε καλό σουτ. Αν είχαμε καλύτερα ποσοστά στα αμαρκάριστα τρίποντα, θα είχαμε καλύτερη επίθεση (προφανώς), θα ανοιγαμε περισσότερο την άμυνά τους και θα διαφοροποιούνταν κατά πολύ η ψυχολογία και των δύο αντίπαλων ομάδων κατά τη δειάρκεια του αγώνα. Επίσης φέτος (και περυσι) δεν είχαμε κάποιον να ακουμπήσουμε τη μπαλλα. Και μιλάω για τα σοβαρά ματς. Σε αυτά τα ματς λοιπόν, ο Σόφο έκανε συνέχεια λάθη, ο Μπουρούσης δεν πόσταρε ούτε μία φορά, ο Τσαρτσαρής δεν υπήρχε εκτός από σήμερα, ο Φώτσης παίζει στα 4 μέτρα και πιο μακριά έτσι κι αλλιώς και οι Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης δεν χρησιμοποιήθηκαν αφού δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο επίπεδο. Τελικά ο "λαικός ήρωας" ίσως να είχε δίκιο που έλεγε ότι του κατέστρεψες την ομάδα κυρΦίλλιπα...

Edit: Λέμε τώρα, εγώ δε το πιστεύω αυτό το τελευταίο. Αλλά σίγουρα θα είμασταν αρκετά καλύτερα νομίζω με τον Παπαδόπουλο αντί του Γλυνιαδάκη.

QUOTE(jimol34 @ Aug 21 2008, 03:17 ) *

Δεκτόν. Απλά, νομίζω ότι δεν μιλάς για σκόρερ αλλά για καλούς επιθετικά παίκτες γενικά. Και ναι η Ελλάδα δεν έχει σκόρερ. Έχει όμως παίκτες σαν αυτούς που λες. Μπορεί να μην είναι τόσο καλοί παίκτες αλλά είναι το ίδιο καλοί στο σκοράρισμα. Είναι ο Σπανούλης, ο Φώτσης και ο Σόφο ακόμα αν ξυπνήσει.

Δεύτερο Edit: Βασικά είναι το ίδιο καλοί παίκτες με αυτούς που ανέφερες tongue.gif smile.gif
jimol34
QUOTE(PARISINOS @ Aug 21 2008, 00:29 ) *
Ο διαμαντοπουλος και ο λιαδελης δεν ειχαν ποτε τους 13-14 ποντους Μ.Ο σε ομαδα φαιναλ 4. ΠΟΤΕ.
Και για τον φιλο που που ειπε λιγο πιο πανω οτι ο χατζηβρεττας εχει χασει καθε ορεξη για μπασκετ δεν διαφωνω. Δεν μιλαω για τον φετινο νικολα , αλλα για αυτον πριν απο 2-3 χρονια , ο οποιος δικαιος επαιζε στην εθνικη και οχι ο λιαδελης .

Α επισης , επειδη το περιμενα οτι θα μου το πεις. Καταρχας ο χατζηβρεττας πηρε ευρωλιγκα με τον ΠΑΟ και μαλιστα με κρισιμα δικα του τριποντα στον τελικ. Και δευτερον, για τα πρωταθληματα που πηρε με την ΤΣΣΚΑ και τον ΠΑΟ. Το οτι η ΤΣΣΚΑ και ο ΠΑΟ παιρνουν τα πρωταθληματα συνεχεια εχει εξηγηση. Παιρνουν τα πρωταθληματα επειδη παιρνουν οτι καλυτερο κινειται στην ευρωπαικη αγορα απο πλευρας παιχτων . Το οτι οι ρωσσοι δεν πηραν τον διαμαντοπουλο αλλα τον χατζηβρεττα δεν σου κανει καμια εντυπωση? Η μηπως φταιει και εκει η συνομοσια του ιωαννιδη?

Και πιστευω οτι φετος αποστομωθηκαν οσοι υποστηριζαν οτι επρεπε να γινει ανανεωση στην εθνικη. Η ολη ιστορια μου θυμιζε ποδοσφαιρο και ρεχαγκελ. Ανανεωση κανεις οτι μπορεις, οχι ετσι απλα για να κανεις.
Ολοι οι κουνουργιοι της φετινης εθνικης δεν προσεφεραν τιποτα και καταληξαμε να παιζουμε με 7 παιχτες ροτεισον. και ολα αυτο γιατι μερικοι δεν εννοουν να καταλαβουν οτι απλα μερικοι παιχτες δεν κανουν για το επιπδο που τους θελουμε.

Αυτους τους παιχτες εχει η εθνικη , με αυτους θα πορευτει. Η εθνικη πρεπει να στελεχωνεται ΜΙΝΙΜΟΥΜ με παιχτες ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ σε ομαδες φαιναλ 4. Οτιδηποτε αλλο , δεν κανει για να εχουμε επιτυχιες.
καλυτερα ενας 35 χρονος χατζηβρεττας παρα ο βασιλοπουλος. Καλυτερα ο 35 χρονος ( σε δυο χρονια) παπαλουκας , παρα ο οποιοςδηποτε βεργινης. Εκτος και αν εχει γινει πρωταγωνιστης σε μεγαλη ομαδα οποτε παω πασο.

Ο Λιαδέλλης αν θα έπαιζε στην εθνική το πολύ μέχρι το 2003. Ο Panos75 μιλάει για μια 10ετία πίσω. Στο κάτω κάτω το πικ του Λιαδέλη με αυτό του Χατζηβρέττα απέχουν αρκετά χρονικά.

Κατα τα άλλα συμφωνώ ότι η ανανέωση πρέπει να γίνεται με μέτρο και με παίκτες οι οποίοι έχουν παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο ώστε και να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις απαιτήσεις μιας ομάδας που χτυπάει τετράδα αλλά και να μπορούν να τη βοηθήσουν ουσιαστικά.
panos75

Αχταρμά τα χεις κάνει φίλε.
Ο ΠΑΟ πήρε Ευρωλίγκα χάρη στα τρίποντα του Χατζηβρέτα στον τελικό; Που, στο Basketball Manager;
Ο μόνος τομέας στον οποίο διακρίθηκε ο Χατζηβρέτας στο F4 της Αθήνας ήταν το γυάλισμα του πάγκου.
Όσο για τ'ότι τον πήρε η ΤΣΣΚΑ, καμία εντύπωση δε μου κάνει. Τέτοια μυαλά είχε ο Ίβκοβιτς γι'αυτό και τον έδιωξαν κακήν, κακώς.

Οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης δεν έπαιξαν σε ομάδα F4, άρα δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι θα έκαναν σε αυτή την περίπτωση. Μόνο ο Κόμματος έπαιξε και είχε καθοριστική συμβολή στην επικράτηση της Μακάμπι στην Πράγα.

Όσο για τα σχόλια περί 35χρονων, εγώ λέω να το πάμε ακόμη παραπέρα. Γιατί να μη φορέσουν σορτσάκι και να μπουν στο γήπεδο να παίξουν οι Γιαννάκης, Κακιούσης; Ή ακόμη καλύτερα ο Κολοκυθάς που είναι και σκόρερ;
Βρε τι άλλο θ'ακούσουμε. rolleyes.gif
jimol34
QUOTE(jokey @ Aug 21 2008, 00:35 ) *
.
Δεκτόν. Απλά, νομίζω ότι δεν μιλάς για σκόρερ αλλά για καλούς επιθετικά παίκτες γενικά. Και ναι η Ελλάδα δεν έχει σκόρερ. Έχει όμως παίκτες σαν αυτούς που λες. Μπορεί να μην είναι τόσο καλοί παίκτες αλλά είναι το ίδιο καλοί στο σκοράρισμα. Είναι ο Σπανούλης, ο Φώτσης και ο Σόφο ακόμα αν ξυπνήσει.

Εδώ θα διαφωνήσουμε. Τι σχέση έχει επιθετικά ο Σπανούλης με έναν από τους καλύτερους killers της Ευρωλίγκα (Λαγκτον), ο Φώτσης με το Σισκάουσκας και ο Σόφο με τον Σμόντις ο οποίος σκοτώνει και μέσα και έξω από τη ρακέτα.

Συμφωνούμε βέβαια στο ότι μιλάω για καλούς επιθετικούς παίκτες. Στο κάτω κάτω μπόμπερς δεν βγαίνουν κάθε μέρα.(αν και Λαγκτον, Σισκάουσκας, Μάτσας δεν είναι απλά καλοί επιθετικοί)
nikefalin
QUOTE(jimol34 @ Aug 21 2008, 03:36 ) *
Ο Λιαδέλλης αν θα έπαιζε στην εθνική το πολύ μέχρι το 2003. Ο Panos75 μιλάει για μια 10ετία πίσω. Στο κάτω κάτω το πικ του Λιαδέλη με αυτό του Χατζηβρέττα απέχουν αρκετά χρονικά.

Κατα τα άλλα συμφωνώ ότι η ανανέωση πρέπει να γίνεται με μέτρο και με παίκτες οι οποίοι έχουν παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο ώστε και να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις απαιτήσεις μιας ομάδας που χτυπάει τετράδα αλλά και να μπορούν να τη βοηθήσουν ουσιαστικά.

ο Λιαδέλης , όπως και ο Διαμαντόπουλος δεν ήταν ούτε είναι spot shooters. Ούτε καν σταθεροί σουτέρ με εξαιρετικά ποσοστά απέξω. Σκόρερ ναι, με καλό drive και καλό σουτ μετά από ντρίπλα και καλοί στις ποικιλίες.
Αλλά ο ένας είναι ήδη 34 και έχει να παίξει σε τοπ επίπεδο 4-5 χρόνια, όσα και ο άλλος που είναι 28. Επίσης και οι 2 θέλουν πολύ τη μπάλα στα χέρια τους, πράγμα που ενδεχομένως θα κόλλαγε τα συστήματα κάποιας ομάδας.

Αυτό που λείπει για να ολοκληρωθεί η ομάδα είναι

α) ο αθλητής Σόφο ή ο ενήλικος Κουφός ( αν ανεβάσει επίπεδο , που θα ανεβάσει)
β) ένας σταθερός σουτέρ που θα έχει εξαιρετικά ποσοστά στα ελεύθερα σουτ σε υψηλό επίπεδο και θα παίζει περιφερειακός ( ύπο προυποθέσεις μπορεί να γίνει ο πέρπε, θα ήταν ο Χατζής στα καλά του χρόνια αν έπαιζε στοιχειωδώς καλή άμυνα)
γ) Ένας συμπληρωματικός forward , με έφεση στα ρημπάουντ και επίσης καλό σουτ (ένας παίκτης στο στυλ του Κακιούζη των καλών του χρόνων)
jimol34
QUOTE(nikefalin @ Aug 21 2008, 00:47 ) *
ο Λιαδέλης , όπως και ο Διαμαντόπουλος δεν ήταν ούτε είναι spot shooters. Ούτε καν σταθεροί στουτέρ με εξαιρετικά ποσοστά απέξω. Σκόρερ ναι, με καλό drive και καλό σουτ μετά από ντρίπλα και καλοί στις ποικιλίες.
Αλλά ο ένας είναι ήδη 34 και έχει να παίξει σε τοπ επίπεδο 4-5 χρόνια, όσα και ο άλλος που είναι 28. Επίσης και οι 2 θέλουν πολύ τη μπάλα στα χέρια τους, πράγμα που ενδεχομένως θα κόλλαγε τα συστήματα κάποιας ομάδας.

Βρε nikefalin εγώ δεν είπα ποτέ να παίξει ο Διαμαντό Εθνική. Το παιδί μόνο του κάηκε. Ο Λιαδέλης θα μπορούσε να παίξει μέχρι και πριν 5-6 χρόνια. Τώρα εννοείται ότι δεν μπορεί να έχει θέση στα 35 του. Άλλωστε όπως έιπα πριν, από το 2005 και μετά στην Εθνική καλούνται οι καλύτεροι ( εντάξει υπήρχε τώρα η διχόνοια για το αν θα έπρεπε να είναι ο Πελεκάνος ή ο Περπέρογλου αλλά μιλάμε για τον 12 παίκτη)
PARISINOS
QUOTE(panos75 @ Aug 21 2008, 00:43 ) *
Αχταρμά τα χεις κάνει φίλε.
Ο ΠΑΟ πήρε Ευρωλίγκα χάρη στα τρίποντα του Χατζηβρέτα στον τελικό; Που, στο Basketball Manager;
Ο μόνος τομέας στον οποίο διακρίθηκε ο Χατζηβρέτας στο F4 της Αθήνας ήταν το γυάλισμα του πάγκου.
Όσο για τ'ότι τον πήρε η ΤΣΣΚΑ, καμία εντύπωση δε μου κάνει. Τέτοια μυαλά είχε ο Ίβκοβιτς γι'αυτό και τον έδιωξαν κακήν, κακώς.

Οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης δεν έπαιξαν σε ομάδα F4, άρα δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι θα έκαναν σε αυτή την περίπτωση. Μόνο ο Κόμματος έπαιξε και είχε καθοριστική συμβολή στην επικράτηση της Μακάμπι στην Πράγα.

Όσο για τα σχόλια περί 35χρονων, εγώ λέω να το πάμε ακόμη παραπέρα. Γιατί να μη φορέσουν σορτσάκι και να μπουν στο γήπεδο να παίξουν οι Γιαννάκης, Κακιούσης; Ή ακόμη καλύτερα ο Κολοκυθάς που είναι και σκόρερ;
Βρε τι άλλο θ'ακούσουμε. rolleyes.gif

Eγω ταχω κανει αχταρμα? blink.gif Εσυ φασκεις και αντιφασκεις.
Οι 10 ποντοι του χατζηβρεττα στον τελικο του 2007 δεν σου λενε τιποτα, ενω τους 12 του κομματου , μου τους ονομαζεις "καθοριστική συμβολή στην επικράτηση της Μακάμπι" 68.gif biggrin.gif Καλο και αυτο. Ο δε χατζηβρεττας που και καλα γυαλιζε τον παγκο ( εδω γελαμε. Καλα οτι θελετε γραφετε μερικοι?) επαιζε 25 λεπτα Μ.Ο στο φαιναλ 4 του 2007.
ειπαμε το καταλαβα οτι δεν εισαι ο γαλανης και απ οτι φαινεται την αποψη σου δεν αρεσκεσαι να την στηριζεις με επιχειρηματα, αλλα μην πλαθεις και ιστοριες, μπερδευοντας την προσωπικη σου αποψη (την αυθερετη που λεγαμε) με την πραγματικοτητα.
Ο χατζηβρεττας σ αρεσει δεν σ αρεσει πηρε ευρωλιγκα ω ΒΑΣΙΚΟΣ. Και δεν μιλαμε ουτε για πριν απο 5 χρονια ουτε πριν απο 10.

Οπως βλεπεις πολλες φορες βοηθεια το να εισαι ο γαλανης , ωστε να μη λες ανακριβειες και να μην εκτιθεσαι.

Αν δεν βγουν καλυτεροι παιχτες, δεν θα κανουμε ανανεωση . Ειναι απλα. Αλλιως αν κανουμε, θα αποτυχουμε, και οσοι φωναζανε για να ερθει ο πελεκανος και ο γλυνιαδακης με τον πριντεζη, θα τους καινε στην πυρα, ενω ταυτοχρονο θα μας τα πριζουν με τις νεες ανακαλυψεις τυπου βεργινη και βασιλειαδη που θα σωσουν και καλα την κατασταση.

Υ.Γ. ΛΑθος στο προηγουμενο ποστ. Δεν ηθελα να γραψω βασιλοπουλος αλλα βασιλειαδης.
panos75
Eγω ταχω κανει αχταρμα? Εσυ φασκεις και αντιφασκεις.
Οι 10 ποντοι του χατζηβρεττα στον τελικο του 2007 δεν σου λενε τιποτα, ενω τους 12 του κομματου , μου τους ονομαζεις "καθοριστική συμβολή στην επικράτηση της Μακάμπι" Καλο και αυτοι.

Οπως βλεπεις πολλες φορες βοηθεια το να εισαι ο γαλανης , ωστε να μη λες ανακριβειες και να μην εκτιθεσαι.

Εντάξει φίλε, ότι πεις. Ο Χατζηβρέτας είναι ο μεγαλύτερος παίκτης του Γαλαξία. Αφού οι Λέικερς ζήτησαν να γίνει ανταλαγή με τον Κόμπι. Άκουσα μάλιστα ότι ο Νικόλας το σκέφτεται γιατί έχει μπουχτίσει τις Ευρωλίγκες εδώ πέρα και θέλει να πάρει και κάνα πρωταθληματάκι στο Αμέρικα.

Επίσης δεν αμφιβάλω καθόλου ότι τα ίδια θα έλεγες αν ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνιζόταν π.χ. στον Ολυμπιακο, καθώς είσαι αγνός θαυμαστής του πηγαίου ταλέντου του και επ'ουδενί δεν τον υπερασπίζεσαι ορμώμενος από οπαδικά ελατήρια.

Αν δεν βγουν καλυτεροι παιχτες, δεν θα κανουμε ανανεωση . Ειναι απλα. Αλλιως αν κανουμε, θα αποτυχουμε, και οσοι φωναζανε για να ερθει ο πελεκανος και ο γλυνιαδακης με τον πριντεζη, θα τους καινε στην πυρα, ενω ταυτοχρονο θα μας τα πριζουν με τις νεες ανακαλυψεις τυπου βεργινη και βασιλειαδη που θα σωσουνκαι καλα την κατασταση.

Τέτοιες εξυπνάδες κάνει και ο Ρεχάγκελ που ανέφερες και είδαμε τα χαϊρια του στην Αυστρία.
Άμε είναι τουλάχιστον να τους βαλσαμώσουμε αυτούς τους παίκτες για να τους έχουμε στον αιώνα τον άπαντα.
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Aug 21 2008, 04:05 ) *
Εντάξει φίλε, ότι πεις. Ο Χατζηβρέτας είναι ο μεγαλύτερος παίκτης του Γαλαξία. Αφού οι Λέικερς ζήτησαν να γίνει ανταλαγή με τον Κόμπι. Άκουσα μάλιστα ότι ο Νικόλας το σκέφτεται γιατί έχει μπουχτίσει τις Ευρωλίγκες εδώ πέρα και θέλει να πάρει και κάνα πρωταθληματάκι στο Αμέρικα.

Επίσης δεν αμφιβάλω καθόλου ότι τα ίδια θα έλεγες αν ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνιζόταν π.χ. στον Ολυμπιακο, καθώς είσαι αγνός θαυμαστής του πηγαίου ταλέντου του και επ'ουδενί δεν τον υπερασπίζεσαι ορμώμενος από οπαδικά ελατήρια.
Τέτοιες εξυπνάδες κάνει και ο Ρεχάγκελ που ανέφερες και είδαμε τα χαϊρια του στην Αυστρία.
Άμε είναι τουλάχιστον να τους βαλσαμώσουμε αυτούς τους παίκτες για να τους έχουμε στον αιώνα τον άπαντα.

παλικάρια δεν οδηγεί πουθενά αυτό , συνεχίστε το με πμ
PARISINOS
QUOTE(nikefalin @ Aug 21 2008, 01:06 ) *
παλικάρια δεν οδηγεί πουθενά αυτό , συνεχίστε το με πμ

Δεν χρειαζεται να το συνεχισω. Εγω προσπαθω να μιλισω με επιχειρηματα ενω ο πανος εχει αφησει τη φαντασια του να οργιαζει. 68.gif

Ακου γυαλιζε το παγκο ο χατζηβρεττας , παιχτης που επαιζε 25 λεπτο μεσο ορο ολη τη χρονια.

Που πανε και τα βρισκουν ηθελα ναξερα 77.gif
Anaz

Ρε Πανο θα μας τρελανεις?? Μη το ριχνεις τωρα στην ειρωνεια.. Ο Παρισινος ειναι ο υπερβολικος που θεωρει τον Χατζηβρεττα Κομπε ή εσυ που ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ απαξιωνεις παντελως εναν παιχτη με σημαντικη καριερα και διακρισεις σε κορυφαιες Ευρωπαικες ομαδες στις οποιες υπηρξε ενεργοτατο μελος με αξιοσεβαστη προσφορα, και μου τον συγκρινεις με τον Διαμαντοπουλο τον οποιο μαλιστα εξυμνεις και για την ηγετικη του φυσιογνωμια οταν καλα καλα δεν καταφερε να διακριθει στον ΑΓΟΡ(edit) Κολλοσο που επεσε κατηγορια..
Ωραια..Μετριοτατως μετριος ο Χατζηβρεττας και χεστης που εκανε καριερα γιατι τον σπρωξανε! Ο Διαμαντοπουλος που υπαρχει στο μπασκετικο χαρτη τη τελευταια 3ετια, για να καταλαβω..? Με καναν Παπανικολοπουλο θα ηταν πιο λογικη η συγκριση..
asxetos
Μ'αρέσει που κάθε καλοκαίρι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον Χατζηβρέτα. 41.gif biggrin.gif
PanosIlio
Το πιο σημαντικό σημείο στο άρθρο του Μαγουλά είναι αυτή εδώ η πρόταση:

Οι διεθνείς μας συνήθισαν να ανεβάζουν την ψυχολογία τους με ένα κλέψιμο, μία τάπα όχι με κάποιο τρίποντο ή κάρφωμα.

Αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να εντάξουμε στο παιχνίδι μας. Να μπορούμε δηλαδή να εισπράττουμε, ως ομάδα, την ίδια ακριβώς ενέργεια και ευχαρίστηση και από ένα επιτυχημένο τρίποντο ή από ένα καλό κάρφωμα. Δεν λέω προς θεού ότι δεν το χαίρονται αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού οι παίχτες μας αλλά θα πρέπει να ισορροπήσουν το παιχνίδι τους περισσότερο. Το 2005 και το 2006 ότι κάναμε καλό βγήκε από την άμυνα, το 2007 δεν μας πήγε αυτό αλλά δεν υποψιαστήκαμε, το 2008 ξανά πάλι τα ίδια. Δεν ξέρω τι θα πρέπει να αλλάξει αλλά προφανώς κάτι πρέπει να αλλάξει.

Βέβαια τώρα μιλάμε μετά από ένα τουρνουά που το Inside game της ομάδας απλά ήταν μηδαμινό. Μπορεί ο Μπουρούσης (και ο Γλυνιαδάκης) να έκανε ένα πάρα πολύ καλό τουρνουά αλλά δεν έχει την παρουσία του Σχορτσιανίτη και ούτε "τρομάζει" τους αντιπάλους με τον ίδιο τρόπο. Μας έλειψε πολύ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού που είχαμε το 2006, μας έλειψε και πέρσι μας έλειψε και φέτος. Μπορεί του χρόνου η ίδια ομάδα, με το ίδιο τρόπο παιχνιδιού αλλά με έναν καλό Σοφοκλή να κάνει θαύματα, βέβαια με τα αν δουλειά δεν κάνουμε.

Επίσης μας έλειψε και ένας σουτέρ, χρόνιο πρόβλημα της Εθνικής, χιλιοειπωμένο. Με κλειστές άμυνες έναν τέτοιο παίκτη που θα βάλει 1-2 σουτ να βοηθήσει να ανοίξει η άμυνα δεν έχουμε.

Το χθεσινό παιχνίδι απλά ήταν ματσάρα, οι Αργεντίνοι τα βάζανε με κάθε τρόπο ενώ εμείς φτύναμε αίμα. Κουρασμένη ομάδα παραδόξως και κάπως θολωμένη, ίσως και οι ίδιοι οι παίκτες μας είχαν πιστέψει, ότι και κάποιοι από εμάς (και εγώ μαζί) πως εύκολα ή δύσκολα τους είχαμε τους Αργεντίνους, αλλά με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι και μαζί με την ενέργεια που έβγαζαν στο παρκέ οι αντίπαλοι κάπου και μεις ίσως να κωλώσαμε. Αυτός ο Πριτζιόνι ειδικά, αλλάξαμε 3-4 παίκτες πάνω του, σαν μηχανάκι ο άνθρωπος, αντί να τον σκάσουμε μας έσκασε. 1 παίκτης έσκασε 4. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά. Ο Ντελφίνο έκανε το παιχνίδι της ζωής του με την Εθνική και έδεσε το γλυκό. Οι ψηλοί μας μόνο (όσοι παίξανε, αυτό είναι και το μόνο μου παράπονο από τον Γιαννάκη + το ότι δεν πήρε ένα τάιμ άουτ στο τρίτο 10λεπτο στα συνεχόμενα λάθη της ομάδας) παίξανε καλά εχθές και τα κατάφεραν καλά στην άμυνα και στην επίθεση, αλλά δεν έφθειραν καθόλου τους ψηλούς της Αργεντινής, ο Σοφοκλής ίσως να βοηθούσε περισσότερο σε αυτό αλλά...

Τέλος πάντως, είμαι της άποψης πως δεν επιτύχαμε όχι ότι αποτύχαμε και αυτό γιατί χάσαμε από μια πολύ καλή ομάδα, στο τελευταίο σουτ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι όπως το χθεσινό όλα μπορούσαν να συμβούν.
pain of salvation
...Δυστυχώς η ήττα της εθνικής, φέρνει σιγά σιγά στην επιφάνεια,την καφρίλα γαύρων και βάζελων(χαίρομαι που το συγκεκριμένο forum κρατάει επίπεδο)...
Το έχω πει,το έχετε πει και πολλοί από εσάς,άπειρες φορές...
Η χειρότερη φάρα...τα ΜΜΕ...
Θάνατο σε κόκκινους,πράσινους,κίτρινους,κτλ. "δημοσιογράφους"...υπεύθυνους,στο μεγαλύτερο πσοσοστό,για τον φανατισμό σε αυτόν τον τόπο
Π.χ.Η Πράσινη,συνεχίζει τον πόλεμο στον Γιαννάκη,που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες...

Συγγνώμη για το off topic
NO-NAME
Kαι σας το ξαναλέω.
Είδατε που ήταν καλύτερα που επιλέξαμε την Αργεντινή?
Κανείς δεν μίλησε για αποτυχια. ίσως για στασιμότητα...

Ενώ αν χάναμε απο Λιθουανία θα βγαίναμε 7η με το Point system.

Υπάρχει κανείς σας που πιστεύει οτι αν βγαίναμε 5η με ήττα απο Λιθουανία και όχι με Αργεντινή δεν θα είχαν χάσει απο Κίνα?

Εμένα δεν μου το βγάζει κανείς σας απο το μυαλό μου αυτό! όσο και διαστραμένο και αν είναι smiley.gif

Τώρα τι να πώ για τον Σοφοκλή?
Ακόμα και με τα κιλά που έχει είναι καλός στο να παίζει μέσα στη ρακέτα γιατί κερδίζει φάουλ.
Αλλά αν χάνεις τις βολές συνέχεια τι να σε κάνουμε βρε φίλε?

Σουτέρ δεν είχαμε ποτέ! όπως δεν θα έχουμε ποτέ. (Άλλη σχολη μπάσκετ η Ελληνική)
Το λεγόμενο physical game ούτε αυτό το έχουμε για να πατήσουν ρακέτα με διεισδύσεις τα 3άρια μας και τα 2άρια μας...
Σέντερ που να ακουμπάμε την μπάλα μέσα στην ρακέτα πάλι δεν έχουμε.

Ο Γιαννάκης γιατί δεν έβαλε στο πρώτο η στο δεύτερο δεκάλεπτο τον Πελεκάνο τον Πρίντεζι ή ακόμα και τον Γλυνιαδάκη, έτσι ώστε να ζεσταθούν και να δείξουν αν μπορούν να βοηθήσουν για τα άλλα δεκάλεπτα?

ήταν καλύτερα που έσκασε ο Σπανούλης και ο Ζήσης? Ο Πελεκάνος δεν θα μπορούσε να δοκιμάσει τουλάχιστον αμυντικά πάνω σε κάποιον παίκτη τριποντάκια της Αργεντινής?
Ο Γλυνιαδάκης δεν θα μπορούσε να φθείρει κανα αντίπαλο και να βάλει και καμιά βολή που στις βολές αν και για σέντερ είναι αλφάδι το χέρι του.
Ο Πρίντεζις δεν θα έβγαζε ενέργεια για λίγα λεπτά?

Τι τους πήρε να τους κάνει? Και αν δεν παίξουν σε τέτοιους αγώνες πώς θα μαζέψουν παραστάσεις και εμπειρίες? Απο τους αγώνες τους εύκολους με την Αγκόλα και τους Κινέζους?

Παιδιά ο Γιαννάκης έκανε αρκετά λάθη. Σιγά σιγά φθείρεται αυτό έχω να πώ!

Άντε περαστικά μας.

Αν είναι δυνατόν να τρώς τόσα τρίποντα και να κάνεις τόσα λάθη!
Πολλές φορές ήταν λες και παίζαμε χωρίς σύστημα! Λες και έπαιζαν μόνοι τους στην επίθεση και ότι τους βγεί ή ότι τους κάτσει...
NO-NAME
Α! Και επιτέλους κάποιος να δείξει στον Ζήση την πόρτα! Αμάν πιά! Με βύσμα παίζει ???
Απο ανερχόμενο ταλέντο έγινε ένας μετριότατος παίκτης!

Και όσο για τον Περπέλογλου δεν νομίζω να κάνει ποτέ τίποτα παραπάνω στην καριέρα του.
Αν και ΠΑΟ τον περπε τον βλέπω έναν μέτριο παίκτη. Δεν έχει δυνατότητες για παραπάνω.

Εγώ θα άλλαζα τον Γιαννάκη και θα έδινε του κόσμου τα λεφτά στον Σιζέφσκι. Θα του έλεγα έλα στην Εθνική μας.
Υπάρχει ταλέντο και θέλουμε πέρα απο την καλή μας άμυνα να μας μάθεις και το physical game. Να βγούν προγράμματα ενδυνάμωσης των παικτών και να μάθουν να παίζουν καλύτερα μέσα στην ρακέτα αλλα και με τα κορμιά τους.
Εκεί την πατάμε συνέχεια στο physical game.

Πέστε με τρελό αλλα θα προτιμούσα ένα πιό σκληρό μπάσκετ απο την Εθνική μας.
Έχουμε καλά P.G γυρνάμε την μπάλα καλά αλλά αν δεν μπούν τα σούτ την κάτσαμε την βάρκα!

ίσως πρέπει να αλλάξουμε λίγο το στύλ του παιχνιδιού μας που είναι πλέον μετά το 2005-2006 τόσο προβλέψιμο για τους αντιπάλους μας...
NO-NAME
Kαι λίγα λόγια σοβαρά και μετρημένα για τον Γιαννάκη.

Μετά κι από το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής εχώ πολλές ενστάσεις στις αποφάσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της:
1.Αποφάσισε να ξεκουράσει(wink.gif το πιο πολύτιμο εργαλείο της ομάδας τον Διαμαντίδη στο 4ο δεκάλεπτο σε ένα πολύ κρίσιμο σημέιο(περίπου εξίμισυ λεπτά πρίν το τέλος) για περίπου 4 λεπτά!
2.Τον Φώτση επίσης τον κράτησε μεγάλο διάστημα στον πάγκο στο 4ο δεκάλεπτο παρότι ήταν η καλύτερη μας λύση χθες σε σκοράρισμα και ριμπάουντ!
3.Κράτησε στο παιχνίδι τον Σπανούλη παρότι ήταν φανερά εκτός φόρμας χθες.
4.Ενώ υποτίθεται το άτου της ομάδας έναντι της αντιπάλου ήταν ότι έχουμε περισσότερες λύσεις απ'τον πάγκο στηρίχθηκε σε 8 παίχτες,τον Σόφο τον χρησιμοποίησε ελάχιστα,ενώ τους Γλυνιαδάκη,Πρίντεζη,Πελεκάνο τους ξέχασε για τα καλά.
5.Ατυχέστατη αποδείχθηκε η επιλογή του να διαλέξει μόνο 4 καθαρόαιμους περιφερειακούς παίχτες,με αποτέλεσμα στο κρισιμότερο αγώνα η περιφέρεια μας (που αποτελεί και την κύρια δύναμη πυρός της ομάδας) να είναι "ξεφουσκωμένη" και επιθετικά και αμυντικά.
6.Φάνηκε η έλλειψη καθαρόαιμου 3αριου ειδικά στην άμυνα ,όπου θα μπορούσε να κάνει δύσκολη την ζωή του Ντελφίνο.Παίχτες σαν τον Κακιούζη ή τον Περπέρογλου από που κι ως που δεν χωρούσανε σ'αυτήν την Εθνική και χωρούσανε ο Πρίντεζης και ο Πελεκάνος;

Τελος καταλήγω ότι ο Γιαννάκης για άλλη μια φορά δεν τόλμησε ,ακολούθησε την πεπατημένη ,δηλαδή προσπάθησε περισσότερο να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι και να προσπαθήσει να κλέψει την νίκη ,παρά να προσπαθήσει να νικήσει τον αντίπαλο στα ίσα.Βέβαια η τακτική αυτή παραλίγο να πιάσει με το κουφό τρίποντο του Βασιλειάδη και το τελευταίο σουτ του Σπανούλη,αλλά κάποια στιγμή τα θαύματα τελειώνουνε.Αν είναι δυνατόν να νομίζουμε ότι όλοι θα μας κάνουνε δωράκια όπως η Γαλλία στο Βελιγράδι,η Αυστραλία στην Ιαπωνία και η Σλοβενία πέρσι στην Ισπανία!

Διαφωνεί κανείς?
panos75
Ρε Πανο θα μας τρελανεις?? Μη το ριχνεις τωρα στην ειρωνεια.. Ο Παρισινος ειναι ο υπερβολικος που θεωρει τον Χατζηβρεττα Κομπε ή εσυ που ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ απαξιωνεις παντελως εναν παιχτη με σημαντικη καριερα και διακρισεις σε κορυφαιες Ευρωπαικες ομαδες στις οποιες υπηρξε ενεργοτατο μελος με αξιοσεβαστη προσφορα, και μου τον συγκρινεις με τον Διαμαντοπουλο τον οποιο μαλιστα εξυμνεις και για την ηγετικη του φυσιογνωμια οταν καλα καλα δεν καταφερε να διακριθει στον ΑΓΟΡ(edit) Κολλοσο που επεσε κατηγορια..
Ωραια..Μετριοτατως μετριος ο Χατζηβρεττας και χεστης που εκανε καριερα γιατι τον σπρωξανε! Ο Διαμαντοπουλος που υπαρχει στο μπασκετικο χαρτη τη τελευταια 3ετια, για να καταλαβω..? Με καναν Παπανικολοπουλο θα ηταν πιο λογικη η συγκριση..

Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Η όλη συζήτηση γίνεται γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως η σύγκριση που κάνω:

1) Γίνεται για να αναδείξει μια γενικότερη αρρωστημένη νοοτροπία που έχει πλήξει το ελληνικό μπάσκετ. Θα μπορούσα κάλιστα να αναφέρω κάποιο άλλο παράδειγμα παικτών.

2)ΔΕΝ αφορά την ΤΩΡΙΝΗ κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι πάικτες. Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι ο τωρινός Διαμαντόπουλος προφανώς δεν έχει θέση στην Εθνική. Μιλάω για την απροθυμία των ομοσπονδιακών τεχνικών να τον αξιοποιήσουν όταν είχε.
Αλλά κάποιοι προφανώς δεν ξέρουν να διαβάζουν και συνεχώς με κατηγορούν ότι υποστηρίζω το αντίθετο.

Και παρεμπιπτόντως, ο Κολοσσός σώθηκε. Και σώθηκε παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Go figure!

Μ'αρέσει που κάθε καλοκαίρι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον Χατζηβρέτα.

Δυστυχώς όπως φαίνεται υπάρχουν αρκετοί μικροί Ιωαννίδηδες και Ομπράντοβιτς εδώ μέσα, που προσβάλονται όταν δεν εξυμνείς το πουλέν τους.
Εδώ πέρσι που δεν πήρε χαμπάρι κανείς ότι ήταν μέλος της δωδεκάδας στην Ισπανία, πήγαν να μας παρουσιάσουν την αποχώρηση του ως σημαντική απώλεια.
D_WILL_8
Γνώμη μου είναι οτί η συγκεκριμένη εθνική με την προσθήκη του Κουφού στη θέση του Γλυνιαδάκη, με τον Σοφοκλή αδυνατισμένο και πιο εύστοχο στις βολές(δε θέλω 100%,ενα 70% θέλω) και με τους Πελεκάνο Πρίντεζη να παίρνουν όλο και περισσότερο χρονο μπορεί να πάρει μετάλλιο του χρόνου στην Πολωνία.. Γνώμη μου είναι να μη φύγει ο Γιαννάκης μέχρι να σταματήσει από την εθνική το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής του 2005-2006...

Υ.Γ. ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
jokey
QUOTE(D_WILL_8 @ Aug 21 2008, 11:21 ) *
Γνώμη μου είναι οτί η συγκεκριμένη εθνική με την προσθήκη του Κουφού στη θέση του Γλυνιαδάκη, με τον Σοφοκλή αδυνατισμένο και πιο εύστοχο στις βολές(δε θέλω 100%,ενα 70% θέλω) και με τους Πελεκάνο Πρίντεζη να παίρνουν όλο και περισσότερο χρονο μπορεί να πάρει μετάλλιο του χρόνου στην Πολωνία.. Γνώμη μου είναι να μη φύγει ο Γιαννάκης μέχρι να σταματήσει από την εθνική το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής του 2005-2006...

Υ.Γ. ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

Μεττάλιο του χρόνου παίρνει και όπως είναι τώρα η εθνική και μάλλον άνετα. Αν γίνουν και αυτά που λες, πιστεύω πάει για χρυσό για πλάκα.
THE FLASH
QUOTE(jokey @ Aug 21 2008, 09:30 ) *
Μεττάλιο του χρόνου παίρνει και όπως είναι τώρα η εθνική και μάλλον άνετα. Αν γίνουν και αυτά που λες, πιστεύω πάει για χρυσό για πλάκα.

ποιο χρυσο βρε.... θα νικησει την Ισπανια... Αν δεν αλλαξει τροπο σκεψεις ο Γιαννακης δεν γινετε τιποτα... Αν δεν κανει σωστο παιχνιδι... γιατι εχθες δεν επαιξε... οτι του κατεβαινε στο κεφαλι εκανε... Με πηρε και τον Περπερογλου μαζι του(επειδη τον εχει στον Ολυμπιακο φυσικα) που βαραει 3 3ποντα ελευθερος και τα χανει και τα 3... Που δεν εβγαζε τον σπανουλι στο 3ο δεκαλεπτο που εκανε 5 λαθη... και που δεν εβαλε τον Τσαρτσαρη καθολου στο 2ο ημιχρονο εκτος απο τα τελευταια δυο λεπτα για να μου βαζει το Σχορτσανιτη που δεν πορει να παρει τα ποδια του.... Ο παπαλουκας φουλ στα λαθη(για ακομα ενα παιχνιδι) και με κραταει το Διαμαντιδη εξω... Εχει μπερδεψει τα αυγα με τα πασχαλια... Πρεπει να φυγει.... Οπως ειπε και ενας φιλος πιο μπροστα δωσε λεφτα στον Σιζεφσκι.. Δεν θες αυτον παρε αλλον. Τοσους προπονητες καλους εχει ο κοσμος... Μεσινα, Ομπραντοβιτς...
man10
Toυ χρονου φιλε the flash εχουμε πολλες ελπιδες για να κανουμε κατι καλο,γιατι η Ισπανια αλλα και λιθουανια θα εχουν αρκετες απουσιες.Οχι πως εμεις δεν θα εχουμε,ηδη ο Σκουντης χθες αφησε υπονοουμενα.
Οσο για αυτα που λες για τον Γιαννακη,εισαι αδικος.Περπερογλου?Μαλλον Πελεκανο θα ενοεις.Αλλα πες οτι εστω επαιρνε Περπε αντι Πελεκανο,τι θα αλλαζε?Τιποτα απολυτως.
Ναι ο Παπαλουκας φουλ στα λαθη,αλλα και ο Διαμαντιδης δεν ηταν καλυτερος για να τον αφησει να παιξει.Κακιστος ηταν.
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Το κάρφωμα του Βασιλόπουλου

πιστεύω ότι κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι αν και σε ορισμένα σημεία δεν είχαμε καθαρό μυαλό και το ένστικτο του δολοφόνου. Σε αρκετά σημεία του αγώνα τους είχαμε και τους αφήναμε όχι μόνο να επανέρθουν αλλά και να περάσουν μπροστά ανεβάζοντας και την ψυχολογία τους. Για μένα δυο φάσεις έκριναν τον αγώνα που αν γινόταν διαφορετικά θα τους είχαμε κερδίσει με 6-8 πόντους διαφορά... και όχι το τρίποντο του Σπανούλη ( ο οποίος πράγματι προπαντώς στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε μερικά «εύκολα» λάθη)...
Η πρώτη φάση το κάρφωμα του Βασιλόπουλου όπου συμφωνώ απόλυτα με τον Κ. Κούση του Μετροσπόρ:
Σε ένα ματς που κρίνεται στο τελευταίο σουτ, δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε μια φάση, ιδίως αν αυτή έγινε νωρίτερα στην διάρκεια του αγώνα. Έτσι αναμενόταν να πάει ο αγώνας, άλλωστε, στο ένα ή στα δύο σουτ. Κάναμε λάθη, αρκετά λάθη. Παίζαμε με τον Ζήση «επάνω» στον φορμαρισμένο Ντελφίνο, ο οποίος δεν τον φοβόταν και έβαζε τα πάντα, ακόμη και τα πιο απίθανα. Ο Σπανούλης που ήταν εξαιρετικός σε όλο το τουρνουά και έκανε και καλό πρώτο ημίχρονο έκανε πέντε λάθη μαζεμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βασιλόπουλος πάει να καρφώσει και αντί να πάμε «επάνω» 57-56, «τρώμε» δύο τρίποντα αμέσως μετά και φτάνουμε στο «μείον» επτά. Κι όμως μπορούσαμε ακόμη και με τόσα λάθη να κερδίσουμε, μια ομάδα που έχει μεν λιγότερους παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά αυτοί οι λιγότεροι έχουν «καρύδια», έχουν προσωπικότητα. Είναι παικταράδες, πώς να το κάνουμε. Γι’ αυτό αυτοί παίζουν στο ΝΒΑ και οι δικοί μας παίζουν στη Ρωσία, π.χ.. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, σίγουρα θα υπάρξει – και πρέπει να υπάρξει – κριτική, σίγουρα όλοι είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά η Εθνική του μπάσκετ παραμένει στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ – είναι 5η στους Ολυμπιακούς και φέτος, όπως ήταν και στην Αθήνα, δεν είναι και λίγο.
* Κι οι διαιτητές – «το βιολί μας» εμείς – δεν το «πήγαν καλά» το ματς για την Εθνική. Πολλές αμφισβητούμενες φάσεις δόθηκαν στους «Γκαούτσος» και μερικές εξόφθαλμες, από τηλεοράσεως. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…
* Κι ο Βασίλης έκανε λάθη που δεν τον χαρακτηρίζουν, σε εύκολες πάσες, σε «πικ εντ ρολ», σε μαρκαρίσματα. Ίσως έπρεπε να βγει νωρίτερα, αλλά (ξανά) τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.
* Αν έμπαινε το σουτ, θα γράφαμε διθυράμβους για τον… Kill Bill, για τις ψυχάρες τους παικταράδες μας, για τον «Δράκο» τον Γιαννάκη. Είναι γνωστά αυτά, ακόμη και στους ίδιους. Αυτή είναι και η μοίρα τους, άλλωστε. Με ένα σουτ γίνονται Θεοί, όπως έγιναν στο Βελιγράδι και στην Ιαπωνία… Δυστυχώς αυτή τη φορά δε μας ήθελε, αλλά δεν ήμασταν και σούπερ…
* Και επί των τεχνικών; Δύο παίκτες «τράβηξαν» το σκορ της Αργεντινής, αλλά δεν κάναμε κάτι «σπέσιαλ» για να τους σταματήσουμε… Ομάδα με τέτοια άμυνα στα προηγούμενα παιχνίδια δεν επιτρέπεται να δέχεται 16 σερί πόντους απ’ τον ίδιο παίκτη, τον Ντελφίνο στην προκειμένη…

Η δεύτερη στο ίδιο περίπου σημείο του αγώνα σε μια εξερετική πάσα του Παπαλουκά ο Φώτσης βγαίνει μόνος του και αντί να καρφώσει (όπως κάνει πάντα) πάει για λέι απ και τρώει την τάπα από τον Τζινόμπιλι (εδώ κολάει το ένστικτο του δολοφόνου)... μ' αυτές τις φάσεις που λογικά δεν ΧΑΝΟΝΤΑΙ πέρνεις 4 πόντους (που σου λείπουν στο τέλος) και κυρίως την ψυχολογία με το μέρος σου και σίγουρα δεν τρως 2-3 απανωτά τρίποντα και τρέχεις να κυνηγάς!!!

Πάντως γι' αυτούς που τους αρέσει πραγματικά το μπάσκετ, το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό!!! και θα ήταν ακόμη καλύτερο αν έμπαινε το μπάζερ μπίτερ!!! cool.gif
Weekendman
Kαι σας το ξαναλέω.
Είδατε που ήταν καλύτερα που επιλέξαμε την Αργεντινή?
Κανείς δεν μίλησε για αποτυχια. ίσως για στασιμότητα...

Ενώ αν χάναμε απο Λιθουανία θα βγαίναμε 7η με το Point system.

Υπάρχει κανείς σας που πιστεύει οτι αν βγαίναμε 5η με ήττα απο Λιθουανία και όχι με Αργεντινή δεν θα είχαν χάσει απο Κίνα?

Εμένα δεν μου το βγάζει κανείς σας απο το μυαλό μου αυτό! όσο και διαστραμένο και αν είναι

Δεν ξέρω αν το εννοείς σοβαρά 100%...
αλλά σε μια ομάδα που στα τελευταία 21 χρόνια είχε 4 συμμετοχές σε τελικούς και 10 παρουσίες σε ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων, δεν βλέπω καμιά λογική που να παρουσιάσει την 5η θέση ως επιτυχία το μπάσκετ είναι το μοναδικό άθλημα στο όποιο η παρουσία στην οκτάδα μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία σε σχέση με άλλα αθλήματα.
Το ότι η κριτική είναι ήπια μπορεί να εξηγηθεί από τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και ότι έχασε στο ένα σουτ την πρόκριση χθες ,αν έχουμε συνεχόμενες αποτυχίες η αντιμετώπιση δεν θα είναι η ίδια θυμήσου τα σχόλια για την ήττα από την Αργεντινή το 2004 όπου οι παίκτες αντιμετωπίζονταν σαν ανίκανοι να κερδίσουν τα κρίσιμα παιχνίδια…

Για τον Γιαννάκη μην ρίχνετε την ευθύνη πάλι στον Ολυμπιακό(αγαπημένο σπόρ στην Ελλάδα) ήδη από την περίοδο 2004 μέχρι 2006 εργαζόταν σε μια ομάδα το Μαρούσι που ήταν σταθερά στην τετράδα του Ελληνικού πρωταθλήματος η παράλληλη ενασχόληση δεν ήταν το πρόβλημα, ξεχνάμε και το 2007 που δεν εργαζόταν σε ομάδα την άσχημη εικόνα της Εθνικής σε πολλά παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ.
Όταν χάνεις λάθη γίνονται δεν αμφιβάλω
Αλλά μήπως ο Γιαννάκης φταίει
που ο Σπανούλης κάνει 4-5 συνεχόμενα λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο
η ο Βασιλόπουλος δεν μπορεί να καρφώσει και κάνει το λάθος στην επόμενη επίθεση που σε συνδυασμό με τα 2 τρίποντα της Αργεντινής πήγαν την διαφορά από τον 1 στους 7 για Αργεντινή.
Και όταν ο Φώτσης είναι σε αιφνιδιασμό και αντί να καρφώσει όπως συνηθίζει δέχεται τάπα ,δεν είναι πράγματα που ελέγχονται

Αλλά αν δούμε και μερικά σημεία του χθεσινού παιχνιδιού δεν ήταν και τόσο εύκολα τα πράγματα.
Κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε να φορτώσουμε με φαόυλ την Αργεντινή όπως έδειξαν στα ως τώρα παιχνίδια δεν είναι και τόσο εύκολο να φορτωθούν με φαόυλ οι βασικοί 6-7,δεν είναι κορόιδα είναι μια έμπειρη ομάδα και κάτοχος του τίτλου
Επίσης μερικοί έχουνε παράπονο γιατί δεν πιέσαμε τον Πριχίονι, έγω είδα 40 λεπτά στενό μαρκάρισμα από τους Έλληνες γκάρντ στον Πριχιόνι, τι να έκαναν άλλο; να έπαιρναν σιδερολοστό και να τον …χτυπούσαν; Να ανοιχτεί περισσότερο η να επιχειρηθούν περισσότερα διπλά μαρκαρίσματα; Κίνδυνος θάνατος θα ήταν όταν και χωρίς αυτά μας ταράξανε στα τρίποντα οι Αργεντινοί οι οποίοι μπορούν εύκολα να βρουν τον ελεύθερο συμπαίκτη.

Για τον Σπανούλη και αν έκανε λάθος επιλογή; Είναι σχετικό αλλά όταν έχει κάνει τόσα λάθη όπως ο Σπανούλης χθές, δεν είναι απίθανο να φοβήθηκε να πάει στην διείσδυση μήπως ξανακάνει λάθος ,και προτίμησε το τρίποντο για να τελειώσει το παιχνίδι γιατί επιπλέον οι Αργεντινοί ήταν φανερό πως είχαν την ψυχολογία για να βάζουν τα μεγάλα και απίθανα σουτ με παίκτες όπως ο Τζινόμπιλι και ο Ντελφίνο ,και δεν θα ήταν τόσο σίγουρη ελληνική επικράτηση σε παράταση…
Είναι γεγονός ότι έκανε πολλά λάθη ο Σπανούλης μα έτσι είναι ο τρόπος παιχνιδιού του τολμηρός, και αυτό το κάτι παραπάνω τον βοηθαεί πολλές φορές και κάποιες φορές τον εκθέτει, αν έβγαζε τον Σπανούλη με το πρώτο λάθος ο Γιαννάκης, δεν θα είχαμε τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με στους ημιτελικούς του 06 και 07 σε Ιαπωνία και Ισπανία και χωρίς αυτόν η νίκη με τις Η.Π.Α και η παραλίγο νίκη με Ισπανία δεν θα ήταν εφικτές
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.