Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γιάννης Αντετοκούνμπο
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
SteveNashidis
Και αναρωτιόμασταν πως θα συνυπάρξουν με Parker. Tελικά συνεργάζονται και αρκετά καλά .
Αντετοκούμπο-Parker-Middleton φτιάχνουν μια εξαιρετική combo-all around τριάδα. Πρέπει να βρουν άσο με έφεση στο σκοράρισμα να τους ανοίξει ακόμα περισσότερο χώρο . Όσο για το 5άρι δεν έχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα ότι ο Monroe τους αναβαθμίζει ή τους κρατάει πίσω !
pan24
Ο μονρο πρεπει να φυγει χτες.Ειναι πολυ καλος παικτης αλλα δεν ταιριαζει στην ομαδα
Ο ψηλος πρεπει να βγαινει εξω απο την ρακετα να μενει χωρος για γιαννη και παρκερ,να μην θελει πολυ την μπαλα και να ειναι καλος αμυντικος να καλυπτει τον παρκερ
Στα τελευταια ματς εχουν αφησει την οργανωση στον γιαννη με εκπληκτικα αποτελεσματα(νομιζω στα τελευταια 6 ματς εχει μεσο ορο 8 ασσιστ και 2 τριπλ νταμπλ)
Φαινεται οτι δουλευοταν αυτο απο καιρο
Επισης στα βιντεο που κυκλοφορουν με τις φασεις του γιαννη φαινεται οτι βαζει αρκετα σουτ απο μεσομακρινη αποσταση
Εχει βελτιωθει και νομιζω απο την επομενη σεζον θα φανει και στο τριποντο
Οι μπακς την νεα σεζον θελουν ενα pg με σουτ και ανετα χτυπανε 5αδα ανατολης απο την επομενη σεζον
Υ.Γ.Οταν πρωτοειδα γιαννη στο nba πιστευα οτι το ταβανι του ειναι ο μπατουμ.Στα 21 του ηδη τον εχει ξεπερασει
Air Kef
Να πω ότι ο Alpha TV ξεκίνησε τις αθλητικές ειδήσεις του με Τριπλ Νταμπλ του Κούμπο. Μπράβο.
zorba
QUOTE(pan24 @ Mar 1 2016, 20:00 ) *
Ο μονρο πρεπει να φυγει χτες.Ειναι πολυ καλος παικτης αλλα δεν ταιριαζει στην ομαδα
Ο ψηλος πρεπει να βγαινει εξω απο την ρακετα να μενει χωρος για γιαννη και παρκερ,να μην θελει πολυ την μπαλα και να ειναι καλος αμυντικος να καλυπτει τον παρκερ
Στα τελευταια ματς εχουν αφησει την οργανωση στον γιαννη με εκπληκτικα αποτελεσματα(νομιζω στα τελευταια 6 ματς εχει μεσο ορο 8 ασσιστ και 2 τριπλ νταμπλ)
Φαινεται οτι δουλευοταν αυτο απο καιρο
Επισης στα βιντεο που κυκλοφορουν με τις φασεις του γιαννη φαινεται οτι βαζει αρκετα σουτ απο μεσομακρινη αποσταση
Εχει βελτιωθει και νομιζω απο την επομενη σεζον θα φανει και στο τριποντο
Οι μπακς την νεα σεζον θελουν ενα pg με σουτ και ανετα χτυπανε 5αδα ανατολης απο την επομενη σεζον
Υ.Γ.Οταν πρωτοειδα γιαννη στο nba πιστευα οτι το ταβανι του ειναι ο μπατουμ.Στα 21 του ηδη τον εχει ξεπερασει

Τον Μπατουμ τον είχε ξεπεράσει ήδη οταν ήταν απλώς πρόσπεκτ. Το ταβάνι του είναι σε επικίνδυνο βαθμό ψηλότερα... να σε πιάνει ίλιγγος!
RipCity
Ντάξει τι να πει κανείς. Στατιστικά Draymond Green βγάζει πια τερματίζοντας τους πόντους biggrin.gif Απίστευτα πράγματα από αυτό το παιδί.

Ντάξει δεν είναι και Bjelica βέβαια tongue.gif
zorba
QUOTE(Conan1982 @ Mar 5 2016, 10:13 ) *
Εμένα πάντως άποψη μου είναι ότι ο Θανάσης δεν μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα όπως η Εθνική που βασίζεται τόσο στην τακτική, αν έρθει στην Ευρώπη και αποκτήσει κάποιες παραστάσεις σε σοβαρές ομάδες τότε θα κρίνουμε αν μπορεί ή όχι.

Για τον Γιάννη αντίθετα τι να πω, τρομερές κινήσεις στο ποστ όπου αναγκάζει να πάει πάνω του και 2ος (μην πω και 3ος) παίκτης βγάζοντας του συμπαίκτες του αμαρκάριστους και δίνοντας τους πάσες, ολοένα και περισσότερα σουτ από μέση απόσταση.
και:
σε μ.ο: 2ος σε λεπτά συμμετοχής, συνολικά ριμπάουντ και μπλοκ, 3ος σε κλεψίματα και πόντους και 5ος σε ασσίστ (αν και θα ανέβει όπως παέι) με μόνο αρνητικό τα λάθη που κάνει. Εντυπωσιακή πρόοδο, αν συνεχίσει έτσι του χρόνου ανεξάρτητα σε ποια ομάδα θα είναι πάει για το πρώτο του all-star.

Το θέμα είναι η αλλαγή τακτικής απο σετ παιχνίδι σε τρανζισιον. Οταν έχεις παίκτες σαν τους Γιαννη, Θανάση, Καλάθη, Μάντζαρη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη αλλά και Κουφό, μπορείς να τρέξεις ανελέητα, να μαζέψεις πολλά ριμπάουντ (ιδιαίτερα επιθετικά) και να αποσυντονίσεις τους αντιπάλους σου. Τέλος πάντων, νομίζω ήρθε η στιγμή να αλλάξει η αγωνιστική ταυτότητα της εθνικής μας και να προσαρμοστεί στα ιδιαίτερα "skills" των παικτών που την στελεχώνουν, διατηρώντας φυσικά την σκυλίσια αμυνα...
pan24
Μου εχει κανει εντυπωση εκτος των αλλων τομεων η βελτιωση που εχει στο διαβασμα του παιχνιδιου.Θυμαμαι την πρωτη χρονια που στην αμυνα χανοταν στις περιστροφες και στην επιθεση κουτουλαγε με συμπαικτες και αντιπαλους
Τωρα στην αμυνα πηγαινει ακριβως εκει που πρεπει και στην επιθεση διαβαζει τοσο την αντιπαλη αμυνα που μπορει να βγαζει 11-12 ασσιστ και οχι μονο σε γρηγορο ρυθμο
Στο τελευταιο παιχνιδι οι μισες ηταν σε σετ επιθεσεις
whaler
QUOTE (pan24 @ Mar 6 2016, 11:48 ) *
Μου εχει κανει εντυπωση εκτος των αλλων τομεων η βελτιωση που εχει στο διαβασμα του παιχνιδιου.Θυμαμαι την πρωτη χρονια που στην αμυνα χανοταν στις περιστροφες και στην επιθεση κουτουλαγε με συμπαικτες και αντιπαλους
Τωρα στην αμυνα πηγαινει ακριβως εκει που πρεπει και στην επιθεση διαβαζει τοσο την αντιπαλη αμυνα που μπορει να βγαζει 11-12 ασσιστ και οχι μονο σε γρηγορο ρυθμο
Στο τελευταιο παιχνιδι οι μισες ηταν σε σετ επιθεσεις

Τον βοηθά ο ρόλος του στα τελευταία παιχνίδια γι αυτό που λες. Το κενό του Carter-Williams μόνο καλό του κάνει.

Έχει πολλή όρεξη για δουλειά και φαίνεται να βελτιώνεται συνεχώς. Εύχομαι να μη μπορεί κανείς να δει το ταβάνι του και να συνεχίσει να μας εκπλήσσει.
pan24
QUOTE (Fitz @ Mar 6 2016, 12:57 ) *
Τον βοηθά ο ρόλος του στα τελευταία παιχνίδια γι αυτό που λες. Το κενό του Carter-Williams μόνο καλό του κάνει.

Έχει πολλή όρεξη για δουλειά και φαίνεται να βελτιώνεται συνεχώς. Εύχομαι να μη μπορεί κανείς να δει το ταβάνι του και να συνεχίσει να μας εκπλήσσει.

Για ενα παικτη ο οποιος δουλευει συνεχως,σκυβει το κεφαλι στην παρατηρηση ακομα και απο την καθαριστρια της ομαδας και εχει προσοντα που του επιτρεπουν να παιζει απο 1 μεχρι 5 δεν υπαρχει ταβανι
pan24
26 ποντοι,12 ριμπαουντ,10ασσιστ,4 μπλοκ,3 κλεψιματα και μονο 2 λαθη σε 42 λεπτα
Ο ντουραντ στο ιδιο ματς ειχε 32 ποντους,12 ριμπαουντ,8 ασσιστ,1 μπλοκ,2 κλεψιματα και 5 λαθη σε 40 λεπτα
RipCity
Aδιανόητα πράγματα από τον Γιάννη, που σήμερα είχε και πολλές δυσκολίες αφού ήταν σε κακή μέρα εκτελεστικά από μέση απόσταση (που είναι κι η αδυναμία του). Αν φτιάξει σουτάκι οι 25 πόντοι θα γίνουν μ.ό.

klow13
To τρομερο με την ανοδο του γιαννη ειναι οτι συνεπεσε με την τρομερη ανοδο και των τζαμπαρι-μιντλετον εκτελεστικα.Απο το asg και μετα που ολες οι επιθεσεις περνανε απο τα χερια του γιαννη ο μιντλετον σκοραρει 23 ποντους μεσο ορο και ο τζαμπαρι 21(ενω πριν περιφεροταν για 30-35 λεπτα με 6 fga και 8-10 ποντους ξερω γω).Επισης για παικτη 2.10,21 χρονων και με τον τροπο παιχνιδιου του η αναλογια ασιστ-λαθων μονο κακη δεν ειναι.27/29 βολες στα τελευταια 3 ματς επισης,μαλλον απο τοτε που του πε για τα χιλια σουτ ο κομπε το χει παρει πατριωτικα.Λετε ολοι και συμφωνω οτι αμα φτιαξει σουτ θα κυριαρχησει,μπορει ομως να κυριαρχησει και χωρις να φτιαξει σουτ.Oκ μικρο το δειγμα αλλα οι μπακς ειναι ανταγωνιστικοι και στα ματς που εχασαν οπως με πεισερς,σελτικς και σημερα.

Ελεγα και τοτε οτι ηταν λαθος που εδωσαν ναιτ,ηταν ιδανικο φιτ.Sg σε σωμα pg για αλλη ομαδα ειναι καταρα,για αυτους τους μπακς με playmaker 2,10 ειναι οτι πρεπει.Καλος σουτερ,πολυ καλος αμυντικος και ιδανικος για δευτερος δημιουργος.
Mcw και monroe πρεπει να φυγουν χθες οντως.Με την τριαδα γιαννης-μιντλετον-τζαμπαρι το fo των bucks εχει την πιο ευκολη δουλεια του κοσμου κατ εμε.Και να μη βρουν τοπ rim protector και pg,μονο με ταιριαστους ρολιστες θα ειναι αγνωριστοι του χρονου πιστευω.

Ασχετο αλλα μιας και λεγατε για gobert ειδα αυτο

Every Bucks fan would take Giannis #1 but there was an article on ESPN a couple weeks ago where both Chad Ford and Kevin Pelton redrafted the 2013 draft and both took GIannis #2 behind Gobert.

Ποια η αποψη σας?
Οκ ο γκομπερ μεταμορφωνει μια αμυνα ολομοναχος αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ο franchise παικτης που ειναι ο γιαννης.

Και καπου εδω καταπινω και εγω τη γλωσσα μου που πριν 2 χρονια ελεγα επισης σε συζητησεις οτι το ταβανι του ειναι ο μπατιμ,και δεν ειναι και καθολου ασχημο.

https://streamable.com/7vhe

https://www.youtube.com/watch?v=k3RCyGJ_U6E
NbdlBetterThanEuroleague
Ο Γιαννης τον τελευταιο μηνα ειναι νο 19 παικτης στο nba.Τις τελευταιες 2 εβδομαδες ειναι στο 9 .Τιποτα αλλο....
shtarkws
ο Γιαννης αν μπορει να βελτιωσει το σουτ του θα ειναι κατι αναμεσα σε Ντουραντ και Λεμπρον
ssoulliss
QUOTE (klow13 @ Mar 7 2016, 05:33 ) *
Επισης για παικτη 2.10,21 χρονων και με τον τροπο παιχνιδιου του η αναλογια ασιστ-λαθων μονο κακη δεν ειναι.27/29 βολες στα τελευταια 3 ματς επισης,μαλλον απο τοτε που του πε για τα χιλια σουτ ο κομπε το χει παρει πατριωτικα.

Ο Γιάννης έχει αλλάξει τον χρόνο εκτέλεσης στις βολές.

Πάντως θεωρητικά οι Bucks έκαναν διάνα εκείνη τη χρονιά που τον επέλεξαν. Σε μια χρονιά που οι ομάδες πλην του Bennett επέλεγαν σέντερ και combo guards. Εχθές ο Kidd τον χρησιμοποίησε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Εκτός από εντυπωσιακός στην επίθεση είναι εξίσου εντυπωσιακός στην άμυνα. Σταθερά 2-3 block και κλεψίματα.

Εκείνο το draft έχει αρκετά καλούς παίκτες βγάλει. Όχι τόσο στις πρώτες επιλογές αλλά και στις πιο κάτω θέσεις (πχ Schröder και McCollum).

zorba
"Giannis, once he starts to knock down that jumper consistently, he's going to be a problem. I hope he doesn't get it any time soon. He's already a problem now, but once he starts knocking that jumper down, it's going to be amazing to watch."
Kevin Durant
OnLy_PAS-AthEnS
12 ποντους 8 ριμπαουντ και 9 ασιστ στο ημιχρονο με τους Νετς ο Γιαννακης ....ποσο το χαιρομαι αυτο το παιδι!!!!
Nemesakos
QUOTE (OnLy_PAS-AthEnS @ Mar 14 2016, 03:09 ) *
12 ποντους 8 ριμπαουντ και 9 ασιστ στο ημιχρονο με τους Νετς ο Γιαννακης ....ποσο το χαιρομαι αυτο το παιδι!!!!

Τελικά 28 πόντους 14 ασίστ κ 11 ριμπαουντ..να το χάρεις λίγο παραπάνω... 😜 😛
Conan1982
Γράφει στο sport24: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβασε ακόμα περισσότερο τους μέσους όρους του στους 20,4 πόντους, στα 9,3 ριμπάουντ, τις 8,6 ασίστ, τα 2,2 κλεψίματα, τα 1,9 κοψίματα στα τελευταία 11 παιχνίδια. Και μάλλον τώρα αρχίζει."

Είπα να κοιτάξω σε βάθος όλης της σεζόν ποιος έχει τουλάχιστον ίδια στατιστικά σε:
Ριμπάουντ και πόντους: Μόνο ο Ντέιβις και ο Κάζινς
Πόντους και ασσίστ: Μόνο ο Γουεστμπροκ
Σε Ριμπάουντ και Κοψίματα: Εντάξει εδώ είναι 5 άτομα.
Σε Πόντους, Ριμπάουντ και ασσίστ κανείς και προφανώς κανείς σε Πόντους, Ριμπάουντ, Ασσίστ, Κοψίματα και Κλεψίματα.

Εντάξει προφανώς και άλλοι θα έχουν επιτύχει παρόμοια στατιστικά σε περιορισμένο αριθμό αγώνων και ο Γιάννης δεν μπορεί να έχει τέτοια νούμερα κατά την διάρκεια όλης της σεζόν, αλλά σκεπτόμενοι ότι είναι μόλις 21 ετών και ότι βελτιώνεται συνεχώς ίσως τελικά το ταβάνι του να είναι υψηλότερα απ' ότι μπορεί να έχουμε φανταστεί όλοι.
pan24
Το δειγμα ειναι 11 αγωνες.Σιγουρα δεν μπορεις να το πεις τεραστιο αλλα δεν ειναι αμελητεο και μπορει να θεωρηθει αντιπροσωπευτικο.Επισης σε αυτα συμπεριλαμβανονται και παιχνιδια με καλες ομαδες(οπως το triple double απεναντι σε ντουραντ-ουεστμπρουκ)
Αν μεχρι το τελος της σεζον εχει παρομοιους μεσους ορους θα ειναι 25 παιχνιδι με τετοια στατιστικα δηλαδη σχεδον το 1/3 της σεζον
Ο γιαννης δειχνει τεραστιο ταβανι γιατι αυτα εκτος των αλλων αυτα τα νουμερα τα κανει με τους αμυντικους να τον παιζουν στα 3 μετρα λογω ελλειψης σουτ.Μολις αποκτησει και σουτ σε καθε παιχνιδι θα ειναι στα ορια του triple double
aegeansheed
QUOTE(Conan1982 @ Mar 14 2016, 18:43 ) *
Είπα να κοιτάξω σε βάθος όλης της σεζόν ποιος έχει τουλάχιστον ίδια στατιστικά σε:
Ριμπάουντ και πόντους: Μόνο ο Ντέιβις και ο Κάζινς
Πόντους και ασσίστ: Μόνο ο Γουεστμπροκ
Σε Ριμπάουντ και Κοψίματα: Εντάξει εδώ είναι 5 άτομα.
Σε Πόντους, Ριμπάουντ και ασσίστ κανείς και προφανώς κανείς σε Πόντους, Ριμπάουντ, Ασσίστ, Κοψίματα και Κλεψίματα.

Russell Westbrook. 11 συνεχόμενα παιχνίδια από 15/1/16-3/2/16: 21,1π. - 10,1ρ. - 11,8ασ. - 2,0κλ.
Conan1982
QUOTE (aegeansheed @ Mar 14 2016, 19:32 ) *
Russell Westbrook. 11 συνεχόμενα παιχνίδια από 15/1/16-3/2/16: 21,1π. - 10,1ρ. - 11,8ασ. - 2,0κλ.

Έκανα την σύγκριση με τα στατιστικά του Γιάννη στους 11 τελευταίους αγώνες με τα στατιστικά των παικτών όλη την σεζόν όσο και αν είναι λίγο αδόκιμο. Οπότε λες ότι μόνο ένας έχει πετύχει καλύτερα στις 3 κατηγορίες Πόντους, Ριμπάουντ, Ασσίστ σε σειρά 11 αγώνων; Δεν το έχω κοιτάξει αλλά θα περιμένα να είναι μερικοί, αυτό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.
nikolas12

Εξαιρετικό βίντεο για το θέμα του Αντετοκούνμπο, αφού άρχισε να παίζει 1, καθώς αναλύει τις δυνατότητες και τα προτερήματα που του δίνει η θέση έναντι των αντιπάλων του σε άμυνα και επίθεση.
pan24
Στα 3 τελευταια παιχνιδια εχει συνολο 7/10 τριποντα και εχει βαλει και στα 3 πανω απο 20 ποντους και στο 1 εκανε ρεκορ καριερας σε ποντους
Αν την νεα σεζον εχει ποσοστο στα τριποντα 35-40% σουταροντας 3-4 τριποντα ανα αγωνα σιγουρα θα εχει 20 ποντους μ.ορο ισως και παραπανω
Στα 25 παιχνιδια μετα το all star εχει μεσο ορο 19,2 ποντους,8,6 ριμπαουντ και 7,4 ασσιστ με 2,7 λαθη
Conan1982
QUOTE (pan24 @ Apr 9 2016, 10:17 ) *
Στα 3 τελευταια παιχνιδια εχει συνολο 7/10 τριποντα και εχει βαλει και στα 3 πανω απο 20 ποντους και στο 1 εκανε ρεκορ καριερας σε ποντους
Αν την νεα σεζον εχει ποσοστο στα τριποντα 35-40% σουταροντας 3-4 τριποντα ανα αγωνα σιγουρα θα εχει 20 ποντους μ.ορο ισως και παραπανω
Στα 25 παιχνιδια μετα το all star εχει μεσο ορο 19,2 ποντους,8,6 ριμπαουντ και 7,4 ασσιστ με 2,7 λαθη

Είναι πολύ μικρό το δείγμα για να μπορείς να πεις ότι έχει βελτιώσει τόσο δραστικά την ευστοχία του. Βασικά αν μπορούσε να σουτάρει πάνω από 35% στα τρίποντα θα ήταν πυρηνικό όπλο στην επίθεση αλλά δεν νομίζω να μπορεί να βελτιωθεί τόσο δραστικά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν καταφέρει σουτάρωντας αρκετά τρίποντα να είναι γύρω στο 30% θα είναι μια χαρά για του χρόνου.
thalys
Καλή ανάλυση για τον Γιάννη και την μετάβαση στον άσσο. http://www.celticsblog.com/2016/4/15/11424...nkoumpo-and-the Τώρα γιατί το SBNation το έβαλε στο σάιτ των Σέλτικς και το αντίστοιχο των Μπακς ούτε καν το λίνκαρε, δεν έχω ιδέα.
επαθα λαστιχο
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...etokoynmpo-pics
Aνα και έπρεπε ίσως να πάει σε άλλο τόπικ,συγγνώμη αλλά αυτό είναι ωμή επίδειξη νεοπλουτισμού,όπως μου είχε κακοφανεί
και το χρυσό ρολόϊ του πατέρα τους.Και μην κοροϊδευόμαστε,αν το είχε κάνει άλλος θα τον λέγαμε ελληνάρα,βλαχοκάγκουρα και δεν ξέρω γω τι άλλο.Aλλά εδώ μιλάμε για περίπτωση θετικού ρατσισμού--->ναι,υπάρχει.
Life is too short to drive boring cars!,έλεος δηλαδή.
pan24
QUOTE (επαθα λαστιχο @ Apr 22 2016, 00:27 ) *
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...etokoynmpo-pics
Aνα και έπρεπε ίσως να πάει σε άλλο τόπικ,συγγνώμη αλλά αυτό είναι ωμή επίδειξη νεοπλουτισμού,όπως μου είχε κακοφανεί
και το χρυσό ρολόϊ του πατέρα τους.Και μην κοροϊδευόμαστε,αν το είχε κάνει άλλος θα τον λέγαμε ελληνάρα,βλαχοκάγκουρα και δεν ξέρω γω τι άλλο.Aλλά εδώ μιλάμε για περίπτωση θετικού ρατσισμού--->ναι,υπάρχει.
Life is too short to drive boring cars!,έλεος δηλαδή.

Αδερφε διαφημιση ειναι
Στην αμερικη range rover οδηγει
επαθα λαστιχο
Στην προσωπική του σελίδα του το έχει,και ούτε εκεί ούτε στο gazzetta αναφέρει κάτι για διαφήμιση.
Και μιας και ενέχει flame material το post μου,και εγώ πετυχαίνω τον εαυτό μου να είναι "θετικός" ρατσιστής μερικές φορές,ας πούμε στα λεωφορεία ενώ πάντα με εκνεύριζαν απίστευτα οι περίεργες/oi που σπρώχνουν για να βρουν θέση στην αφετηρία ενώ είναι άδειο και οι επίδοξοι επιβάτες λίγοι,όπως και αυτοί/αυτές που προσπαθούν να ανέβουν από την έξοδο όσων ήδη κατεβαίνουν,όταν το κάνουν μαύροι/πακιστανοί/φιλιππινέζες κτλ είμαι πιο συγκαταβατικός
jvalin
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo has agreed to a four-year, $100 million extension, league sources told The Vertical.

2017-18 : $22,471,910
2018-19 : $24,157,303
2019-20 : $25,842,697
2020-21 : $27,528,090
pan24
Το σημαντικο ειναι οτι αφησε λεφτα(δεν πηρε το max) ωστε η ομαδα να εχει περιθωριο να διατηρησει τα αστερια της(κυριως τον middleton που την σεζον 2018-2019 εχει option να γινει unrestricted free agent αφου ο παρκερ θα ειναι restricted) και να μπορεσει να προσθεσει και αλλους ωστε να κυνηγησει δαχτυλιδι
Τετοια κινηση εκαναν εδω και αρκετα χρονια μεταξυ αλλων και ο νοβιτσκι και ο ντανκαν
Conan1982
QUOTE (pan24 @ Sep 19 2016, 23:13 ) *
Το σημαντικο ειναι οτι αφησε λεφτα(δεν πηρε το max) ωστε η ομαδα να εχει περιθωριο να διατηρησει τα αστερια της(κυριως τον middleton που την σεζον 2018-2019 εχει option να γινει unrestricted free agent αφου ο παρκερ θα ειναι restricted) και να μπορεσει να προσθεσει και αλλους ωστε να κυνηγησει δαχτυλιδι
Τετοια κινηση εκαναν εδω και αρκετα χρονια μεταξυ αλλων και ο νοβιτσκι και ο ντανκαν

Πόσα χρήματα άφησε γιατί έχω μπερδευτεί με τα ποσά; Άφησε 6 εκατομμύρια τα 4 χρόνια; Δηλαδή 1,5 τον χρόνο ή δεν ισχύει; Γιατί δεν μου φαίνεται και τόσο μεγάλο το ποσό για να πεις ότι θα κάνει κάποια διαφορά εκεί που είναι πλέον τα συμβόλαια στο NBA.

Και κάτι άλλο, δεν μπορούσαν οι Μπακς να του δώσουν από τώρα μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα βρισκόταν στο 4ο χρόνο στο ΝΒΑ;
pan24
QUOTE (Conan1982 @ Sep 20 2016, 13:07 ) *
Πόσα χρήματα άφησε γιατί έχω μπερδευτεί με τα ποσά; Άφησε 6 εκατομμύρια τα 4 χρόνια; Δηλαδή 1,5 τον χρόνο ή δεν ισχύει; Γιατί δεν μου φαίνεται και τόσο μεγάλο το ποσό για να πεις ότι θα κάνει κάποια διαφορά εκεί που είναι πλέον τα συμβόλαια στο NBA.

Και κάτι άλλο, δεν μπορούσαν οι Μπακς να του δώσουν από τώρα μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα βρισκόταν στο 4ο χρόνο στο ΝΒΑ;

Αν τον εκαναν designated player και του εδιναν 5ετες δικαιουταν το 25% του salary cap δηλαδη καπου 144εκ στην 5ετια ή 115,2 στα 4 χρονια
Ειναι σημαντικο οχι ως ποσο απο μονο του(στο σημερινο nba με τετοιο ποσο παιρνεις ενα μετριο backup) οσο οτι αφου αυτος δεν εχει παρει το max οι παρκερ και μιντλετον ''πιεζονται'' ηθικα να μην ζητησουν περισοτερα λεφτα απο αυτον,που θεωρειται ο franchise player

Δεν μπορουσαν να του τα δωσουν απο φετος γιατι στο nba δεν προβλεπεται αναπροσαρμογη υπαρχοντος συμβολαιου
Μονο επεκταση.Δηλαδη αν πχ το υπαρχον συμβολαιο του ληγει 30 ιουνιου του 2017 η επεκταση που υπεγραψε(100εκ για 4 χρονια) ισχυει απο 1η ιουλιου
Conan1982
QUOTE (pan24 @ Sep 20 2016, 13:30 ) *
Αν τον εκαναν designated player και του εδιναν 5ετες δικαιουταν το 25% του salary cap δηλαδη καπου 144εκ στην 5ετια ή 115,2 στα 4 χρονια

Αυτά τα 6 εκατομμύρια που αναπαράγουν τα σάιτ τότε πως προκύπτουν;
pan24
QUOTE (Conan1982 @ Sep 20 2016, 13:32 ) *
Αυτά τα 6 εκατομμύρια που αναπαράγουν τα σάιτ τότε πως προκύπτουν;

Τα 6 ειναι αν του εδιναν μονο το max χωρις να τον κανουν designated player
Καθε ομαδα δικαιουται να εχει στο ροστερ της μονο εναν designated player
ssoulliss
Μπράβο στο Γιάννη διότι δεν σκέφτηκε εγωϊστικά. Θα μπορούσε να απαιτούσε το max. Σκέφτηκε και την ομάδα του.

Το ερώτημα που γεννάται είναι πόσο θα είναι το ύψος του ασφαλιστικού του συμβολαίου για να έρθει να παίξει του χρόνου στο Ευρωμπάσκετ.

Αν ισχύει το φετινό του συμβόλαιο θα είναι κάποιο μικρο αντίτιμο. Αν τεθεί σε ισχύ το καινούριο συμβόλαιο τότε μπορεί το ύψος του ασφαλιστηρίου του να είναι κοντά στο εφταψήφιο. Δεν ξέρω πόσο θα είναι τελικά, αυτό που πιστέυω είναι πως η ομοσπονδία δεν θα το πληρώσει.

Επομένως ή θα βρεθεί κάποιος χορηγός να βοηθήσεί ή ο Γιάννης θα "ντυθεί" Νοβίτσκι και θα την καταβάλει μόνος του.
billis
Παιχταράς και μπράβο του, που αφού πλέον έχει γίνει ΤΟΠ παίχτης και έχει τρελό συμβόλαιο πλέον και παίζει και στο ΝΒΑ, έρχεται πίσω στην ΕΛΛΑΔΑ και θέλει να παίξει με τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύτηκε απλά την ευκαιρία που του έδωσε η χώρα μας, να κάνει το βήμα παραπάνω και μας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, αφού πέτυχε αυτό που ήθελε. Αλλά σέβεται και έρχεται να βοηθήσει την ομάδα μας, διότι είναι παιχτρούμπα!!! Τόσο απλά!!!

Επίσης όσο αφορά το ρατσισμό κάποιων που δεν μπορούν και καλά να τον βλέπουν με τη γαλανόλευκη, νομίζω ότι είναι πιο ΈΛΛΗΝΑΣ από πολλούς σύγχρονους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.
pan24
Μεγαλη διακριση για τον γιανναρο
http://www.sportando.com/en/usa/nba/214679...nal-in-nba.html
NBA GMs in their annual survey said that Milos Teodosic is the best International Player not in the NBA.

> Who is the best international player NOT in the NBA?
1. Milos Teodosic – 53.6%
2. Sergio LLull – 28.6%
3. Nando de Colo – 14.3%
4. Vassilis Spanoulis – 3.6%

Last year: Dario Saric – 28.6%

Giannis Antetokounmpo is the best International player in the NBA.

> Who is the best international player in the NBA?
1. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee – 27.6%
2. Marc Gasol, Memphis – 24.1%
3. Dirk Nowitzki, Dallas – 22.4%
4. Kristaps Porzingis, New York – 12.1%
5. Pau Gasol, San Antonio – 6.9%

Also receiving votes: Rudy Gobert, Utah; Andrew Wiggins, Minnesota

Last year: Marc Gasol – 62.1%

Αν φετος εχει σαττιστικα 21 ποντους, 7,5 ριμπαουντ και 6 ασσιστ ειναι σχεδον σιγουρα all star
Ειδικα αφου φαινεται να εχει αναγνωριστει και απο τους gm
zorba
QUOTE(pan24 @ Oct 18 2016, 19:00 ) *
Μεγαλη διακριση για τον γιανναρο
http://www.sportando.com/en/usa/nba/214679...nal-in-nba.html

Αν φετος εχει σαττιστικα 21 ποντους, 7,5 ριμπαουντ και 6 ασσιστ ειναι σχεδον σιγουρα all star
Ειδικα αφου φαινεται να εχει αναγνωριστει και απο τους gm

Να ναι καλα να μας τρελάνει wink.gif
RipCity
Απίστευτο πως σε 2-3 χρόνια ένας τοπ-10 παίκτης παγκοσμίως θα είναι Έλληνας. Για φέτος δε χάνει το All Star Game.
pan24
QUOTE (RipCity @ Nov 6 2016, 14:21 ) *
Απίστευτο πως σε 2-3 χρόνια ένας τοπ-10 παίκτης παγκοσμίως θα είναι Έλληνας. Για φέτος δε χάνει το All Star Game.

Ισως και λιγοτερο απο 2-3 χρονια
Φετος ειναι σιγουρα στο top 20 αν τελειωσει την σεζον με κατι σαν 22/9/7 ειναι στα ορια του top 10
Η προοδος που κανει απο χρονο σε χρονο ειναι τεραστια,ισως μπορει να ειναι στο τοπ 10 της λιγκας απο την επομενη σεζον
sircharles
Εαν δε φτιαξει σουτ, τοπ 10 παικτης δε θα γινει.
Ειναι εντυπωσιακος αλλα να μην ξεχναμε οτι προκειται για πρωτα παιχνιδια κανονικης περιοδου.
pan24
QUOTE (sircharles @ Nov 6 2016, 16:17 ) *
Εαν δε φτιαξει σουτ, τοπ 10 παικτης δε θα γινει.
Ειναι εντυπωσιακος αλλα να μην ξεχναμε οτι προκειται για πρωτα παιχνιδια κανονικης περιοδου.

Λεμε αν συνεχισει ετσι και δεν ειναι μονο αυτα τα 6 πρωτα παιχνιδια
Συνεχιζει βελτιωμενος απο το περσινο all star game και εμτα και φετος εχει βελτιωθει ακομα περισσοτερο
Δες τον λεμπρον.Ποτε δεν ειχε(με εξαιρεση δυο σεζον) και δεν εχει αξιοπιστο τριποντο
Δες τον γουεστμπρουκ.Τις δυο τελευταιες σεζον ειχε 30% στο τριποντο
Δεν χρειαζεται να εχει το σουτ του ντουραντ
Ο γιαννης οπως και ο γουστμπρουκ μπορει να περασει τον προσωπικο αντιπαλο ακομα και αν τον παιζει αμυνα στα 3 μετρα
Αν η ομαδα εχει σουτερ ωστε ο αντιπαλος να μην μπορει να ταμπουρωθει στην ρακετα εχεις superstar material
Επισης σουτ δεν ειναι μονο το τριποντο που αν βλεπεις μονο στατιστικα λες εχει χαμηλο ποσοστο
Πλεον σουταρει αρκετα και εχει καλα ποσοστα σε σουτ μεσης και μακρινης αποστασης ενω και στο τριποντο πλεον δεν δισταζει και σουταρει οταν εχει την ευκαιρια
Ειναι θεμα χρονου η βελτιωση των ποσοστων του και εκει
D-Wade
QUOTE(ssoulliss @ Nov 20 2016, 17:10 ) *
Ο Τζόρνταν και ο Dr. J. !! Μπορώ να σου πω ότι σούταραν χειρότερα στα πρώτα χρόνια τους. O Isiah Thomas δεν είχε τρίποντο. Μπούκα και ξανά μπούκα. Μόνο ο Jordan το βελτίωσε αισθητά. Και οι τρεις ήταν σχεδόν αδύνατο να τους σταματήσεις στο ένας με έναν. Όπως είναι ο Γιάννης τώρα, με τη διαφορά πως ο δικός μας είναι και 2,11!

Πάντως τώρα είναι πιο σημαντικό το σουτ στο μπάσκετ σε σχέση με τα 80ς και τα 90ς. Ακόμα και ο Jordan δε θα έκανε την ίδια διαφορά σήμερα αν δεν έβγαινε και στο τρίποντο
Manimal
QUOTE (ssoulliss @ Nov 20 2016, 17:10 ) *
Ο Τζόρνταν και ο Dr. J. !! Μπορώ να σου πω ότι σούταραν χειρότερα στα πρώτα χρόνια τους. O Isiah Thomas δεν είχε τρίποντο. Μπούκα και ξανά μπούκα. Μόνο ο Jordan το βελτίωσε αισθητά. Και οι τρεις ήταν σχεδόν αδύνατο να τους σταματήσεις στο ένας με έναν. Όπως είναι ο Γιάννης τώρα, με τη διαφορά πως ο δικός μας είναι και 2,11!

Αυτοί που αναφέρεις δεν συγκρίνονταν σε καμία περίπτωση ούτε στο ball handling ούτε στο court vision με τον Γιάννη που το δουλεύει φέτος. Τελείως ατυχείς συγκρίσεις. Όσο για το σουτ έχουν αλλάξει και οι καιροί και οι απαιτήσεις πλέον είναι διαφορετικές.
D-Wade
QUOTE(pan24 @ Nov 20 2016, 17:17 ) *
Σιγουρα το σουτ του ειναι κακο ακομα αλλα εχει βελτιωθει
Τα ποσοστα του ειναι ιδια ή/και πεσμενα σε καποιες κατηγοριες σουτ επειδη φετος παιρνει πολυ περισσοτερες προσπαθειες

Στο τρίποντο παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Στο μακρινό δίποντο παίρνει λιγότερες αναλογικά. Φέτος ζει περισσότερο κάτω από το καλάθι σε σχέση με πέρυσι
ssoulliss
QUOTE (Manimal @ Nov 20 2016, 17:21 ) *
Αυτοί που αναφέρεις δεν συγκρίνονταν σε καμία περίπτωση ούτε στο ball handling ούτε στο court vision με τον Γιάννη που το δουλεύει φέτος. Τελείως ατυχείς συγκρίσεις. Όσο για το σουτ έχουν αλλάξει και οι καιροί και οι απαιτήσεις πλέον είναι διαφορετικές.

Φίλε Manimal σου έγραψα, τοπ παίκτες στο NBA (επειδή ανέφερες πως δεν υπάρχουν) που δεν είχαν σουτ. Δεν αναφέρω πουθενά την ντρίμπλα και την πάσα τους.

Θες να σου πω και άλλους, πιο πρόσφατους; Ο Wade είχε καλό σουτ τα πρώτα χρόνια? Όχι το αντίθετο. Ήταν τοπ παίκτης? Ναι ,ήταν. Έγινε all-star και πήρε πρωτάθλημα στα 24. Τώρα το έχει βελτιώσει αισθητά το σουτ του.
Manimal
Και η τρίπλα και η πάσα είναι στοιχεία του επιθετικού παιχνιδιού που δίνουν πλουραλισμό και πιθανόν δίνουν χώρους για την επίτευξη εύκολων πόντων ενός παίχτη. Απο κει και πέρα και η πλαστικότητα των κινήσεών τους αναλογικά με την εποχή ήταν πρωτοποριακή. Αυτά που έκαναν ήταν οι πρώτοι που τα εφάρμοσαν και πάντα δημιουργούσαν το απρόβλεπτο στην άμυνα. Στοιχεία που δεν έχει ο Γιάννης για να συγκριθεί μαζί τους στην συνολική επιθετική εικόνα. Δεν μπορούμε να τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και να λέμε ότι δεν είχαν αυτοι σουτ, ούτε ο Γιάννης άρα ο Γιάννης βαδίζει στα χνάρια αυτών.
Rated: (en)joy
QUOTE (Manimal @ Nov 20 2016, 17:46 ) *

Νομιζω πως οι προηγουμενοι λενε απλα οτι εφοσον εχουμε δει top παικτες χωρις σουτ στο παρελθον δεν ειναι απαγορευτικο για τον Γιαννη να γινει ενας απ' τους top ακομη κι αν δεν φτιαξει το σουτ του...
thalys
QUOTE (D-Wade @ Nov 20 2016, 18:16 ) *
Συμφωνώ σε όλα εκτός από το μπολνταρισμένο. Ούτε ο Durant δεν πιάνει τέτοια ποσοστά. Βέβαια φαντάζομαι ότι τα σουτ του Γιάννη θα είναι πιο ελεύθερα αλλά και πάλι . . .

Σουτάρει, από μνήμης το νούμερο, με κάπου στο 70-75% στις βολές. Η αλήθεια είναι ότι παίρνει τον χρόνο του μέχρι να σουτάρει τις βολές, αλλά ελπίζω ότι με πολλή προπόνηση δεν είναι αδύνατο να φτάσει το 45% στο σουτ από την απόσταση της βολής όταν ο αντίπαλος κλείνει προς τα μέσα. Σκοπός εξάλλου δεν είναι να παίρνει πολλά τέτοια σουτ, αλλά να δημιουργήσει την εντύπωση στον αντίπαλο ότι αν τον αφήσει ελεύθερο, θα τα βάλει, άρα πρέπει να τον παίξει άμυνα από πιο κοντά.

Επειδή μ'έβαλες κι έψαξα τα νούμερα, 45+% από τα 15-19 πόδια και τουλάχιστον 1 προσπάθεια/αγώνα έχουν αρκετοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Ρούμπιο, Γουόλ, Γουίγκινς, που δεν θεωρούνται και οι καλύτεροι σουτέρ του κόσμου. Στα 20-24 πόδια είναι πιο μικρή η λίστα, μάλλον όμως γιατί πλέον όλο και λιγότεροι εξασκούνται σε αυτά τα σουτ. Ο Άλντριτζ και ο Ιμπάκα εκεί βγάζουν το παντεσπάνι τους (70% και 66.7% αντίστοιχα). Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν τώρα βελτιώνεις το σουτ σου, αντί να σουτάρεις δίποντο από τα 22 πόδια, κάνε ένα βήμα πίσω και σούταρε τρίποντο.

Μ'όλ'αυτά θέλω μόνο να πω ότι με πολλή δουλειά είναι δυνατό να φτάσει ένα 45% στην μέση και μακρινή απόσταση, από 30% και 27.8% αντίστοιχα που είναι σήμερα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.