Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Draft 2019 & Κολεγιακό Πρωτάθλημα 2018-19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
SG3ptshooter
Τα τρία top prospects - freshmen στο ίδιο roster.

Πρώτη εικόνα των δύο superfamous, φιλικό:


MaJesty23
Πραγματικά εντυπωσιακός ο Zion...είναι για να χαζεύεις τον συνδυασμό δύναμης -άλματος όντας κoντά στα 2.00 μέτρα και αρκετά βαρύς.

Δεν θέλω να βγώ γρουσούζης αλλά πρέπει να χάσει μια 10άρα κιλά...τοσα άλματα με βάρος,είναι θάνατος για γόνατα .Ε
αν το συνδυάσεις και με τους συνεχείς αγώνες στο βεβαρυμένο πρόγραμμα του NBA ,άστα να πάνε!

Duke φαντάζει φαβορί...αλλά δεν θα ξέγραφα Kentucky.Yπάρχει ένας κορμός(Baker-Washingnton και Green) απο πέρυσι plus Reid Travis που ήρθε απο Stanford...ενδιαφέρον θα χει και ο Herro απο τον οποίο έχω δει τρελά mixtapes απο highschool.

Θα ναι ωραία σεζόν! wos_sport4.gif
BasketZilla


1. Kansas (37)
2. Kentucky (19)
3. Gonzaga (1)
4. Duke (4)
5. Virginia (2)
6. Tennessee (1)
7. Nevada
8. North Carolina
9. Villanova (1)
10. Michigan State
11. Auburn
12. Kansas State
13. West Virginia
14. Oregon
15. Virginia Tech
16. Syracuse
17. Florida State
18. Mississippi State
19. Michigan
20. TCU
21. UCLA
22. Clemson
23. LSU
24. Purdue
25. Washington

Η Λατρεία είναι στο Νο3 του φετινού preseason AP Top25 και παρά τον τραυματισμό του Killian Tillie που θα τον κρατήσει 2-3 μήνες όξω δεν βλέπω τον τρόπο που δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος biggrin.gif

Από τις υποδέλοιπες ομάδες μου αρέσει πολύ το Nebraska του Tim Miles με 2 fun to watch παικτάκια (James Palmer & Isaiah Roby) , το Nevada με Αφους Martin - Jordan Brown και ένα σωρό μεταγραφές από mid major ομάδες , το Michigan State του Tom Izzo με Winston-Langford-Nick Ward και τρελό πάγκο (ειδικά τον κοντοπίθαρο Foster Loyer τον θέλω από τώρα στην Ευρώπη, σαν συνδυασμός Δεμέναγα-Κορωνιού είναι ο παλούκαρος) και φυσικά ο λόγος του να κάνει κάποιος tanking φέτος.



Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναπώ ακόμη μια φορά.
Τούτος δω θα κάνει καριέρα σε επίπεδο Kobe Bryant.

Στο Dallas παρέα με τον Doncic θα είναι το απόλυτο δίδυμο. Κάνεις πακέτο και τον νταμπαντουμπα Dennis Smith με τον Barnes στα κορόιδα της Νεας Υορκης για Ntilikina-Porzingis και παίρνεις πρωτάθλημα αμέσως.



Και όπως κάθε χρονιά, ο Μπολεκ και ο Λολεκ δεν θα πάνε καν final four.
RipCity
Ξεκίνησε το πάρτι του Duke διασύροντας το Kentucky για αρχή. Williamson-Barrett έκαναν ότι ήθελαν.
j-kidd13
Αρρωστη παικτάρα ο Barrett...Τρομερο το ντουετο με Williamson.Γενικα ειδα φοβερό υλικό στο Duke,μου άρεσε πολύ και ο Tre Jones και ο Cameron Reddish.
giorgos14
Το 5.50 που δινουν οι στοιχηματικες στο να κατακτησει το Ντιουκ τον τιτλο μου μοιαζει μεγαλο
benchwarmer
QUOTE(giorgos14 @ Nov 7 2018, 16:25 ) *
Το 5.50 που δινουν οι στοιχηματικες στο να κατακτησει το Ντιουκ τον τιτλο μου μοιαζει μεγαλο


Φέτος δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα προς το παρόν, αλλά και εμένα μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι το Duke δίνεται στο no4 των preseason polls, ενώ έχει στη σύνθεσή του 2 παίχτες που μπορεί να αφήσουν εποχή στο παγκόσμιο μπάσκετ. Υποθέτω πως είναι θέμα βάθους ρόστερ ή/και εμπειρίας, αλλά αν ο RJ και o Zion μάθουν γρήγορα (και έχουν να μάθουν από έναν από τους καλύτερους) τότε αυτά θα είναι δευτερεύοντα.

*Το Kentucky που έφαγε τους 30 δινόταν στο νο.... 2 των polls rolleyes.gif
GK_23
Πρώτη φετινή ήττα για το Duke (5-1) από το πάντοτε πολύ δυνατό Gonzaga (6-0) στον τελικό του Maui Invitational στη Χαβάη...

RipCity
QUOTE (GK_23 @ Nov 22 2018, 09:29 ) *
Πρώτη φετινή ήττα για το Duke (5-1) από το πάντοτε πολύ δυνατό Gonzaga (6-0) στον τελικό του Maui Invitational στη Χαβάη...



Με εκνευριστικό Barrett που νόμιζε ότι έπαιζε μόνος του σε καμιά αλάνα χθες και δεν έδινε πάσα από το αριστερό στο δεξί.
GK_23
Μεγάλο ματς χθες βράδυ στο Las Vegas Invitational με το Texas να υποχρεώνει το North Carolina (#7) στην πρώτη του φετινή ήττα.
Το ματς εξελίχθηκε σε μονομαχία των δύο guards, του senior Kerwin Roach και του freshman Coby White.

Ο "τεξανός" Roach τελείωσε το ματς με 32π-6ρ-7ασ-4κλ, σουτάροντας με το εξωπραγματικό 80% (12/15) εντός πεδιάς! Ένας από τους πιο αθλητικούς γκαρντ του κολεγιακού πρωταθλήματος (δείτε τη φάση στο 10:27), στο γυμνάσιο ήταν επίσης και άλτης του τριπλούν. Στις περισσότερες προβλέψεις πλασάρεται στα μέσα-τέλη του 2ου γύρου, αν συνεχίσει όμως με την ίδια συνέπεια στο περιφερειακό σουτ και στην οργάνωση του παιχνιδιού τότε οι μετοχές του θα ανέβουν σίγουρα.

GK_23
Το Duke ξαναβρέθηκε στην 1η θέση του AP poll ύστερα από την παρθενική ήττα του Kansas για φέτος από το Arizona State την προηγούμενη εβδομάδα. Το ματς το παρακολούθησα ολόκληρο, παρά την ήττα του το Kansas μου άρεσε αρκετά. Ο πολυδιάστατος F/C Dedric Lawson, μεταγραφή από το Memphis, ξεχωρίζει.



Στο νο 2 του poll το πολύ δυνατό και φέτος Michigan, παρά τις αποχωρήσεις βασικών περσινών παικτών (Wagner, Abdur-Rahkman, Robinson). Το αήττητο ρεκόρ, 12-0, των Wolverines περιλαμβάνει νίκες επί των Villanova και North Carolina. Και κάπου εδώ ας ποστάρω highlights του εκπληκτικού Καναδολιθουανού (Σου Γκου εμφανίσου...) πρωτοετή Ignas Brazdeikis...



Το non-conference schedule έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, σιγά σιγά αρχίζουν τα ματς για τις περιφέρειες. Το τελευταίο μεγάλο non-conference παιχνίδι της σεζόν διεξάγεται απόψε και δεν είναι άλλο από το Battle for the Bluegrass, τη σύγκρουση των δύο μεγαλύτερων προγραμμάτων της πολιτείας του Kentucky, Louisville και Kentucky.
GK_23
QUOTE(GK_23 @ Dec 29 2018, 13:26 ) *
Το non-conference schedule έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, σιγά σιγά αρχίζουν τα ματς για τις περιφέρειες. Το τελευταίο μεγάλο non-conference παιχνίδι της σεζόν διεξάγεται απόψε και δεν είναι άλλο από το Battle for the Bluegrass, τη σύγκρουση των δύο μεγαλύτερων προγραμμάτων της πολιτείας του Kentucky, Louisville και Kentucky.

Με σπουδαία εμφάνιση των πρωτοετών Ashton Hagans και Tyler Herro, το Kentucky υπέταξε εκτός έδρα το Louisville με σκορ 71-58. Η ομάδα του Caipari βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο 16 του AP Poll και θα ξεκινήσει το conference play με ρεκόρ 10-2, έχοντας κερδίσει εκτός του Louisville και το North Carolina. Οι δύο ήττες προέρχονται από το Duke και από το πολύ δυνατό φέτος Seton Hall. Η συντριβή της πρεμιέρας από το Duke δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική του Kentucky, οι αγριόγατες έχουν βελτιωθεί αρκετά από τότε. Η SEC είναι πολύ ισχυρή φέτος με πολλά κολέγια να βρίσκονται στο TOP 25 (Tennessee, Auburn, Mississippi State, Kentucky).



Το Seton Hall που ανέφερα πιο πάνω, έσπασε πριν λίγο το αήττητο του St John's του Chris Mullin, κερδίζοντας με 76-74 με buzzer beater του Shavar Reynolds Jr. Η τρίτη πιο σημαντική νίκη της ημέρας ανήκει στο Western Kentucky που επικράτησε του Wisconsin (#15) με σκορ 83-76. Ο πρωτοετής Νιγηριανός σέντερ Charles Bassey μέτρησε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 κοψίματα με 7/8 σουτ εντός πεδιάς και 5/5 βολές. Οι περισσότερες προβλέψεις τον θέλουν να επιλέγεται στον πρώτο γύρο του επόμενου draft, ίσως και ως lottery pick.

GK_23
Τεράστια έκπληξη χθες βράδυ, με το Syracuse να κερδίζει το Duke μέσα στο Cameron στην παράταση με σκορ 95-91...



Ο μπαρμπα-Jim μάλλον δεν άντεξε τη συγκίνηση και τα έκανε πάνω του blink.gif unsure.gif blink.gif



Δύο μόλις ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν αήττητες, το Michigan (17-0) και το Virginia (15-0). To Michigan, εφόσον περάσει με νίκη από το Wisconsin το επόμενο Σάββατο, θα είναι σίγουρα το No 1 στο AP poll την επόμενη εβδομάδα.
GK_23
QUOTE(GK_23 @ Jan 15 2019, 12:11 ) *
Δύο μόλις ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν αήττητες, το Michigan (17-0) και το Virginia (15-0). To Michigan, εφόσον περάσει με νίκη από το Wisconsin το επόμενο Σάββατο, θα είναι σίγουρα το No 1 στο AP poll την επόμενη εβδομάδα.

Το Michigan τελικά ηττήθηκε από το Wisconsin και το Virginia έχασε και αυτό από το Duke το περασμένο ΣΚ και πλέον δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα στη χώρα. Το Νο 1 στο poll του AP από την περασμένη Δευτέρα είναι το Tennessee που βρίσκεται στην κορυφή του ranking για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007-08. Η ομάδα του Rick Barnes (προπονητής του Παπαπέτρου στο Texas) φιγουράρει στην κορυφή της SEC με ρεκόρ 6-0 και συνολικό 17-1. Έχει ηττηθεί μόνο από το Kansas στην παράταση τον περασμένο Νοέμβρη.

Κορυφαίος των Volunteers, o τριτοετής PF, Grant Williams (20.3p-7.5reb-3.6as-1.7bl)... 77.gif

https://www.thestepien.com/2019/01/23/draft...grant-williams/

GK_23
Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε και το πρώτο (?) mock draft το οποίο δεν δίνει ως πρώτη επιλογή τον Zion Williamson!!!

https://www.nbadraft.net/2019mock_draft

Αντί του Zion, στο Νο 1 δίνεται η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής σεζόν στο NCAA, o δευτεροετής PG του Murray State, Ja Morant.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση όποια ομάδα επιλέξει πρώτη να προσπεράσει τον Zion για χάρη του Morant, εκτός αν αυτή λέγεται Cavs ή Wolves tongue.gif

Ο Morant πάντως θα είναι σίγουρα στην πρώτη πεντάδα του draft, γεγονός άκρως εντυπωσιακό αν κανείς αναλογιστεί πως στρατολογήθηκε από το Murray State ως unranked blink.gif

Δύο ωραία άρθρα-παρουσιάσεις σχετικά με το αγωνιστικό προφίλ του παίκτου:

https://basketballguru.gr/nba/item/967-ja-morant

https://www.thestepien.com/2019/01/23/tryin...gure-ja-morant/
benchwarmer
Καταμεσής του Μάρτη πλέον, και όσο κάθε χρόνο λέω να το αποφύγω, τόσο επανέρχομαι ξανά εδώ biggrin.gif

Ως γνωστόν αυτήν την περίοδο έχουμε τα τουρνουά των περιφερειών, κάπου 25 τον αριθμό, οι νικητές των οποίων περνούν στην τελική 68άδα του μεγάλου τουρνουά. Φυσικά πολλές από τις περιφέρειες είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας και αυτά τα τουρνουά είναι ο μόνος τρόπος για πολλές ομάδες να φτάσουν σε πανεθνική αναγνωρισιμότητα.
Στις μεγαλύτερες περιφέρειες, τα τουρνουά αυτά είναι κυρίως τρόπος για απόκτηση πρεστίζ, αφού υπάρχουν ακόμα υπερδιπλάσιες θέσεις για το τελικό τουρνουά, οι οποίες μοιράζονται με βάση την απόδοση των ομάδων όλη τη σεζόν, με αποτέλεσμα κάποιες δυνατές περιφέρειες να εκπροσωπούνται μέχρι και με 6-7-8 ομάδες στις 68 τελικές.

Θα προσπαθήσω γενικά να κάνω μία παρουσίαση όσο κυλάνε οι μέρες (μαθαίνοντας κι εγώ παράλληλα γιατί φέτος δεν έχω παρακολουθήσει σχεδόν τίποτα), προς το παρόν χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη περιφέρεια, η Ohio Valley, και έχουμε την πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο.
Είναι το Murray State που κέρδισε στον τελικό το Belmont με 77-65, χάρη σε 36 πόντους του Ja Morant, του παίχτη που τόσα έχουν γραφτεί γι αυτόν, με τους 24.6 πόντους και 10.0 ασίστ φέτος, εμφανίσεις που τον φέρνουν (απροσδόκητα?) στην πρώτη 5άδα των mock drafts. https://www.youtube.com/watch?v=PAFR42QQRKE
Δύσκολα θα πάρει κάποιο seed πάνω από τα #12-#13, αλλά η παρουσία του Morant θα κάνει το ματς του απέναντι σε μία σίγουρα καλύτερη ομάδα πολύ ενδιαφέρον.
benchwarmer
Τρία ακόμα τουρνουά μικρών περιφερειών ολοκληρώθηκαν χθες, με τις 3 ομάδες που προκρίνονται (και δύσκολα θα παίξουν κάποιο ρόλο στο τελικό τουρνουά) να είναι:
Το Liberty από την Atlantic Sun
Το Bradley από την Missouri Valley
To Gardner-Webb από την Big South, στην 1η του παρουσία στην ιστορία του σε NCAA tournament.


Όσον αφορά τα υψηλά πατώματα, το Duke μετά τον τραυματισμό του Zion έχει αναμενόμενα υποχωρήσει, με την κανονική περίοδο να κλείνει με το Gonzaga και το Virginia στην κορυφή των rankings, δύο ομάδες βέβαια που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κατορθώσει να υποστηρίξουν αυτές τις θέσεις στο τελικό τουρνουά (το Virginia μάλιστα θυμίζουμε πέρυσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που έχασε το ζευγάρι #1-#16).

benchwarmer
Άλλες δύο ομάδες στη λίστα, ενώ σιγά σιγά ξεκινούν και τα τουρνουά των πιο σοβαρών περιφερειών..

- Το Iona που κέρδισε στον τελικό της MAAC το Monmouth (κολέγιο που για όσους θυμούνται έγινε διάσημο πριν κάποια χρόνια για... τους χορογραφημένους πανηγυρισμούς των αναπληρωματικών)
- Το Wofford που κυριάρχησε στην αδύναμη Southern Conference (29-4 ρεκόρ χρονιάς, φτάνοντας μέχρι και στην 25άδα των rankings!), με πρώτο σκόρερ τον Fletcher Magee, ο οποίος έχει 20+ πόντους μέσο όρο σουτάροντας με +40% στα τρίποντα με... 10(!!) προσπάθειες ανά ματς. https://www.youtube.com/watch?v=CHHkpoIHqqM
benchwarmer
Κάποιες ακόμα ομάδες, περισσότερο ή (κυρίως) λιγότερο ενδιαφέρουσες: το Fairleigh Dickinson από την Northeast, το Northern Kentucky από την Horizon, το Northeastern από την Colonial και τον North Dakota State από την Summit.

Το γεγονός όμως της χθεσινής ημέρας ήταν η νίκη του Saint Mary's επί του Gonzaga με 60-47 στον τελικό της WCC.
Το Gonzaga βεβαίως θα βρίσκεται και αυτό στο τελικό τουρνουά και σε υψηλότατο seed, η ήττα αυτή πάντως δείχνει αναμενόμενα ότι το #1 των ranks που κατείχε μάλλον δεν αντιπροσώπευε τόσο την πραγματικότητα. Όσο για το Saint Mary's, πρόκειται για το κολέγιο από το οποίο έχουν περάσει πολλοί σπουδαίοι (Αυστραλοί κυρίως) παίχτες τα τελευταία χρόνια, όπως ο Dellavedova και προσφάτως ο Landale της Παρτιζάν. Φέτος πρώτος του σκόρερ είναι Αμερικανός, ο βραχύσωμος γκαρντ Jordan Ford με 21.6 πόντους (και μόλις 2.5 ασίστ), σε κάθε περίπτωση η νίκη αυτή τους φέρνει στο τελικό τουρνουά και μάλιστα ως ομάδα που δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς.
benchwarmer
Στα πολύ γρήγορα, τι συμβαίνει στα τουρνουά των μεγάλων περιφερειών:

- Στην ACC, τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Virginia-Florida State και Duke-North Carolina. Και οι 4 ομάδες θα είναι σίγουρα προφανώς στο NCAA tournament (όπως και κάποιες ακόμα της περιφέρειας), το μεγάλο νέο όμως είναι η επιστροφή του Zion Williamson, η οποία ξαναφέρνει το Duke στη θέση του μεγάλου φαβορί για τον τίτλο.

- Στην Big12, οι ημιτελικοί είναι Kansas State - Iowa State και Kansas - West Virginia. Οι 3 πρώτες έχουν ήδη κλειδώσει την παρουσία τους στο τελικό τουρνουά, σε αντίθεση με το West Virginia που είχε καταστροφική σεζόν και η μόνη του ελπίδα είναι να πάρει απευθείας το εισιτήριο κερδίζοντας την περιφέρεια. Το πρώτο μικρό θαύμα το έκανε κερδίζοντας το Texas Tech (επίσης κλειδωμένο για τους 64) στον προημιτελικό, μένουν άλλα δύο.

- Η Pac12 παρουσιάζεται όλο και πιο αδύναμη χρόνο με το χρόνο. Το Arizona δεν υπάρχει φέτος καν στον χάρτη, και στα ημιτελικά της περιφέρειας βρίσκονται Washington-Colorado και Arizona State - Oregon, με μόνη σίγουρη για τους 64 το Washington. Οι υπόλοιποι καλούνται να κερδίσουν με το σπαθί τους την πρόκριση κερδίζοντας το τουρνουά.

Οι άλλες δύο μεγάλες περιφέρειες (Big Ten και SEC) είναι ακόμη στα προημιτελικά..


Τέλος, να αναφερθούμε σε έναν παίχτη που δεν θα δούμε στο τελικό τουρνουά, και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι καριέρα θα κάνει από εδώ και πέρα... Φέτος όμως έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ σε πόντους, με 30.0 μέσο όρο, επίδοση που δεν έχει επαναληφθεί την τελευταία 20ετία. Πρόκειται για τον Chris Clemons του Campbell, ενός μικρού κολεγίου μικρής περιφέρειας που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την μεγάλη εικόνα. Αυτό που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο το επίτευγμά του είναι ότι μιλάμε για παίχτη ύψους... 1.75 cool.gif
drunk guy
σημερα στις 10 και μιση το marquette του markus howard ερχεται αντιμετωπο με το Murray State του γνωστου Ja Morant. Ευτυχως θα εχουμε τη δυνατοτητα να δουμε τον Morant στο τουρνουα , σε αντιθεση με αλλα πολυ ηψυλα picks τελευταιων ετων (Simmons, Fultz, Lillard) που δεν τα ειχαν καταφερει καθως βεισκονταν σε ασημα κολλεγια(οπως και ο Morant αλλωστε)
benchwarmer
Πρώτο ματς και πρώτο upset, με το Minnesota (#10) να πετάει έξω το Louisville (#7).
Fun fact: Προπονητής του Minnesota είναι ο Richard Pitino, γιος του Rick που ως γνωστόν πέρασε βίο και πολιτεία στο Louisville.




Στα επόμενα δύο ματς, είχαμε δύο παραλίγο μεγαλύτερα upset.
Το #3 LSU κέρδισε μόλις με 5 πόντους το #14 Yale (γνωστό για τις αθλητικές του επιτυχίες, not) και το #5 Auburn με 1 πόντο το #12 New Mexico State, με τους ηττημένους να έχουν 1/3 βολές στα 1.7 δευτερόλεπτα για τη λήξη...

Γενικά το τουρνουά έχει ξεκινήσει φουριόζο, πχ αυτή τη στιγμή έχουμε ημίχρονο στο Michigan State - Bradley, με το #15 Bradley να προηγείται...
Συνεχής δράση σήμερα και αύριο, πρόγραμμα εδώ http://www.espn.com/mens-college-basketball/schedule
SG3ptshooter


Τρομακτικός ο τζαμοραντ. Βλέπω λίγο απόψε, οι Badgers δεν είχαν λύσεις κόντρα στο διάδοχο του Jordan Bell στη ρακέτα των Ducks, το North Dakota State το παλεύει τώρα αλλά δεν έχει καμία ελπίδα οκ. Καμία όμως. sad.gif

SG3ptshooter


Tρομερός ο γιος Dawkins, κόντεψε να τους κλείσει το σπίτι. Συνεχίζω να στηρίζω Barrett γενικά.
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 25 2019, 11:30 ) *
Tρομερός ο γιος Dawkins, κόντεψε να τους κλείσει το σπίτι. Συνεχίζω να στηρίζω Barrett γενικά.

Να δώσουμε credits και στον Zion που αποφάσισε ώριμα και μπασκετικά να πάει στον διάδρομο για το καλάθι για το and1 την ώρα που οι συμπαίκτες του έπαιζαν "γύρω γύρω όλοι και στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα την πετάμε στον Zion για να πάρει την ευθύνη της επίθεσης". Πήρε το 5ο από τον Fall και στη συνέχεια άνοιξε ο δρόμος για τα ριμπάουντ laugh.gif
benchwarmer
Ας μιλήσουμε πλέον σιγά σιγά για τα ζευγάρια των 16, αναφέροντας φυσικά και τι έγινε μέχρι τώρα στο τουρνουά.

West

#1 Gonzaga vs #4 Florida State:
Το Gonzaga ξεπέρασε το εμπόδιο του Baylor με 83-71, χάρη σε 36 πόντους του (ημί)ψηλου Brandon Clarke, ο οποίος γενικά φέτος έχει 17 πόντους, 8 ριμπάουντ αλλά και 3 τάπες μέσο όρο. Κινητήριος μοχλός της ομάδας είναι ο τελειόφοιτος Josh Perkins (με 4 γεμάτες χρονιές με 30+ λεπτά μέσο όρο), αλλά βέβαια ως γνωστόν σημείο αναφοράς είναι ο Μπενινογιαπωνέζος Rui Hachimura, που αυτή τη στιγμή δίνεται στο no4 του draft, και που ελπίζουμε να τον δούμε και στο προσεχές Παγκόσμιο της Κίνας. Το Florida State από την άλλη είναι μία ομάδα σαφώς λιγότερο διαφημισμένη, που όμως σταμάτησε εμφατικά την πορεία του Ja Morant και της παρέας του. Πρώτος σκόρερ είναι ο Mfiondu Kabengele με 13.4 πόντους (σε μόλις 21 λεπτά), προπονητής για 17η σεζόν είναι ο 70χρονος πλέον Leonard Hamilton, υπάρχει το περσινό προηγούμενο της εισόδου στην 8άδα, ενώ μία άλλη ενδιαφέρουσα παρουσία στο ρόστερ είναι ο γεννημένος στο Τσαντ(!) Koumadje των 222 εκατοστών.

#2 Michigan vs #3 Texas Tech:
Για το Michigan έχουμε γράψει και μέσα στη σεζόν. Πολύ συμπαγής ομάδα με σφιχτό ροτέισιον, κράτησε και το Florida μόλις στους 49 πόντους προχθές και βέβαια έχουμε αναφερθεί και στον πρώτο σκόρερ της "Λιθουανό" Ignas Brazdeikis. Σίγουρα αρκετά διαφορετική ομάδα σε στυλ από εκείνη του 2013 με Burke, Hardaway, Stauskas που έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά μπορεί να φτάσει εξίσου ψηλά. Το Texas Tech είναι μία ομάδα χωρίς ιδιαίτερη ιστορία, καλύτερη του εμφάνιση σε τουρνουά ήταν... πέρυσι, που έφτασε στην 8άδα και θέλει τουλάχιστον να το επαναλάβει φέτος. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στους 2 προηγούμενους γύρους, ενώ σημείο αναφοράς της ομάδας (πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και πασέρ) είναι ο Jarrett Culver, πιθανό προσεχές lottery pick, τον οποίο πλαισιώνουν στην περιφέρεια οι πολύ επικίνδυνοι σουτέρ Moretti και Mooney.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.