Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ανατολικοί πρωταθλητές-Πορεία ως τον τελικό
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons > Older NBA Finals > NBA Finals 2011
sacarame
Πριν καν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν, το Miami ήταν μακράν η πιο πολυσυζητημένη ομάδα του ΝΒΑ. Αιτία; Μα φυσικά η συνύπαρξη τριών από τα μεγαλύτερα αστέρια του πρωταθλήματος (Wade, James, Bosh) στον ουρανό της Φλόριντα. Η δημιουργία των νέων «Big Three», σε συνδυασμό και με την στελέχωση του υπόλοιπου roster από ικανούς παίκτες, έφεραν πολύ γρήγορα στο Miami τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για το πρωτάθλημα του 2011. Μοναδικό ερωτηματικό ήταν το πώς θα καταφέρει ο νεαρός προπονητής Eric Spoelstra να διαχειριστεί το πολύ πλούσιο υλικό και πως θα καταφέρει να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις σταρ.
Όμως τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. Στο πρώτο ματς της σεζόν οι Heat χάνουν από τους Celtics με 88-80 στο Γκάρντεν ξεκινώντας την προσπάθεια τους για την κατάκτηση του τίτλου «με το αριστερό». Όλος ο πρώτος μήνας ήταν δύσκολος καθώς οι Heat στις 27 Νοεμβρίου χάνουν και από το Ντάλλας με 105-96 σημειώνοντας την 8η ήττα τους σε 17 αγώνες έχοντας χάσει όλα τα ντέρμπι μέχρι τότε( Celtics x2, Jazz, Magic, Mavericks) . Το καμπανάκι έχει χτυπήσει και ήδη οι πρώτες φήμες για αντικατάσταση του «λίγου» Spoelstra βγαίνουν στην επιφάνεια. Η ομάδα δεν παίζει καλά, ο Bosh είναι εξαφανισμένος ενώ και τα πρώτα προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού είναι εμφανή.

Ένα ευνοϊκό πρόγραμμα με μέτριους αντιπάλους δίνει την ευκαιρία στο Miami να «τρέξει» ένα σερί 12 νικών και να ανακτήσει την ψυχολογία του. Το σερί αυτό θα σταματήσει και πάλι στους Mavs, οι οποίοι θα κερδίσουν και μέσα στη Φλόριντα με 98-96,βυθίζοντας ξανά στην περισυλλογή το επιτελείο των Heat.
Παρ’ όλα αυτά , η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται προς τα Χριστούγεννα καθώς οι Heat καταφέρνουν να κερδίσουν εύκολα τους Lakers με 96-80 μέσα μάλιστα στο Staples Center με τον Lebron να σημειώνει triple-double (27-11-10) και τον Bosh να πετυχαίνει άλλους 24.Έτσι λοιπόν, με ανεβασμένο το ηθικό, οι Heat εμφανίζονται βελτιωμένοι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2011 έχοντας επιμέρους ρεκόρ 20-6.
Παρά το καλό σερί, το Miami δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε κλειστά ματς, καθώς έχει ηττηθεί σε όλα σχεδόν τα ντέρμπι, και ειδικά απέναντι στις ομάδες της Ανατολής. Έτσι, ο Spoelstra κρίνει πως η ομάδα χρειάζεται ένα ακόμα άσσο, και οι Heat προχωρούν στην απόκτηση του Mike Bibby, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τους Wizards μετά το trade με τους Atlanta Hawks, ενώ αποδεσμεύουν τον Carlos Arroyo,που δεν έδειξε ότι μπορεί να κουμαντάρει το «τιμόνι» της ομάδας. Μέχρις ότου να μπει στο κλίμα ο Bibby, οι Heat γνωρίζουν 5 συνεχόμενες ήττες (οι 4 μάλιστα εντός έδρας) και χάνουν σε εκείνο το σημείο την δεύτερη θέση της Ανατολής από το εξαιρετικά φορμαρισμένο εκείνη την περίοδο Chicago.
Τελικά όμως το φίνις τους ήταν καλό, με μερικές μάλιστα εντυπωσιακές εμφανίσεις, και με ρεκόρ 58-24 κατακτούν την δεύτερη θέση στην Ανατολή, εκμεταλλευόμενοι και την σημαντική πτώση των Celtics.


1st Round Miami Heat 4-1 Philadelphia 76ers

VS Philadelphia W, 97-89

Υπερβολικά αγχωμένοι εμφανίστηκαν στο πρώτο ματς οι Heat, γεγονός που καταδεικνύεται από το 31/74 fg. Παρ ‘ όλα αυτά, ήταν ψύχραιμοι όταν έπρεπε και έκαναν το 1-0.

VS Philadelphia W, 94-73

Αυτή τη φορά οι Heat μπήκαν φουριόζοι και με όπλο την πολύ δυνατή τους άμυνα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην παρέα των Brand, Iguodala. James και Bosh με 29 και 21 πόντους αντίστοιχα έφεραν το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες.

@ Philadelphia W, 100-94

Μετά από 2 μέτριες εμφανίσεις, ο Dwayne Wade αποφάσισε πως πρέπει να κάνει μια εμφάνιση ανάλογη της αξίας του. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι Heat χρησιμοποίησαν μόλις 8 παίκτες, ο ίδιος με 32 πόντους 10 rebounds 8 assists και 2 blocks μίλησε στα κρίσιμα, έκανε το 3-0 και έστειλε τους Heat με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση.


@ Philadelphia L, 86-82

Κι ενώ οι σκούπες ήταν ήδη έτοιμες για να μαζέψουν ότι έχει απομείνει, η Philadelphia δεν είχε αποφασίσει να πέσει χωρίς να παλέψει. Έτσι με τους Brand και Iguodala σε καλή βραδιά, αλλά και σημαντική βοήθεια από τον πάγκο ( Turner και Williams σημείωσαν από 17 πόντους έκαστος) μείωσε σε 3-1 και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι οι φετινοί Heat δυσκολεύονται να κερδίσουν κλειστά ματς.


VS Philadelphia W, 97-91

Οι Sixers ήταν πολύ μαχητικοί για ακόμη μια φορά και προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη μέσα στο Miami. Δεν είχαν υπολογίσει όμως τον Mario Chalmers. Ο νεαρός με 20 πόντους και 6 τρίποντα ήταν ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Spoelstra και έδωσε την απαραίτητη βοήθεια στους «Big Three» για να επιτευχθεί η πρόκριση με τελικό σκορ 4-1


Eastern Semifinals Miami Heat 4-1 Boston Celtics

VS Boston W, 99-90

Η σειρά που όλοι περίμεναν ξεκινάει από το Miami. Όμως ενώ όλοι περίμεναν μια σύγκρουση γιγάντων, οι Κέλτες εμφανίζονται κατώτεροι του αναμενομένου. Χωρίς νεύρο, πάθος και με κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση υποτάσσονται στις ορέξεις του Wade(38 πόντοι) και το 1-0 στη σειρά είναι γεγονός.

VS Boston W, 102-91

Μια από τα ίδια ήταν και το δεύτερο ματς, Οι Heat με μεγάλο πάθος κερδίζουν όλες τις φάσεις στον αέρα (44-38 τα rebounds, 9-2 τα blocks (!!) ) εκμεταλλευόμενοι τις ελλείψεις στην γραμμή ψηλών των Celtics. Ο Lebron James με 35 πόντους κερδίζει κατά κράτος τον Paul Pierce και το Miami πηγαίνει στην Βοστώνη έτοιμο να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-0.

@ Boston L, 97-81

Στο τρίτο παιχνίδι μίλησε η Celtic Pride..Οι Κέλτες μπήκαν αγριεμένοι και με όπλο την γνωστή τους άμυνα παγίδευσαν όλα τα ατού των Χιτ και έφτασαν άνετα στην επικράτηση με 97-81. Μεγάλη εμφάνιση σε αυτό το ματς από τον Kevin Garnett, που τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους και 18 rebounds,ενώ παλικαρίσια ήταν και η εμφάνιση του Rondo,ο οποίος παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, επέστρεψε στο ματς και αγωνίστηκε με ένα χέρι!!!

@ Boston W,98-90 OT

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς ήταν πραγματικά για γερά νεύρα. Οι Celtics έδειχναν να έχουν τον έλεγχο και διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα. Στην τελευταία επίθεση, και με το σκορ στο 86-86 οι Κέλτες έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 2-2 την σειρά, καθώς οι Pierce και Garnett μπερδεύτηκαν, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί ο Lebron θα πάρει το αίμα του πίσω για μια χαμένη φάση στο τέλος του 4ου δεκαλέπτου, και με συνεχόμενους πόντους (35 στο σύνολο) θα δώσει την νίκη στο Miami.

VS Boston W, 97-87

Και το 5ο ματς της σειράς ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο. Οι Celtics έδειχναν να ελέγχουν το ματς όμως ο Wade με τον Lebron κρατούσαν τους Heat σε απόσταση αναπνοής. Στο τελευταίο δίλεπτο και με το σκορ ισόπαλο στο 87-87, ο Lebron σκοράρει 2 συνεχόμενες φορές από τα 7,25, οι Κέλτες δεν καταφέρνουν να απαντήσουν κι έτσι το Miami κερδίζει την σειρά με 4-1 κι επιστρέφει στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά το 2006.


Eastern Finals Miami Heat 4-1 Chicago Bulls

@ Chicago L, 103-82

O πρώτος τελικός ανάμεσα στις 2 ομάδες εξελίχτηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι Bulls του Τιμποντό ήταν πολύ καλύτεροι, η άμυνα τους τσάκιζε κόκαλα, και με τους Lebron και Wade να έχουν μαζί 12/32 fg οι Heat δεν μπορούσαν να περιμένουν τίποτα περισσότερο από μια εύκολη ήττα. Καλύτεροι για τους νικητές οι Rose και Deng με 28 και 21 πόντους αντίστοιχα.

@ Chicago W, 85-75

Ακριβώς ίδια πλοκή αλλά με αντίθετο πρωταγωνιστή ήταν το 2ο ματς. Αυτή τη φορά, οι παίκτες του Spoelstra ήταν καλά διαβασμένοι, έκοψαν όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους με αποτέλεσμα να αποσυντονίσουν τον Rose και κατ’ επέκταση όλο το επιθετικό παιχνίδι των Bulls. Έτσι με παίκτη-κλειδί τον Udonis Haslem που σημείωσε 13 πόντους και με άμυνα που ανάγκασε τους Ταύρους να σουτάρουν με 28/82 fg , οι Ηeat έκαναν το break και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά..


VS Chicago W, 96-85

Μετά το 1-1 στο Chicago, η σειρά μεταφέρεται στο Miami με τις 2 ομάδες να είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα για να πάρουν το προβάδισμα στις νίκες. Το ματς είναι κλειστό, γεγονός που αποδεικνύεται από τα επιμέρους σκορ των περιόδων ( 18-15, 43-40, 68-65). Στο τέλος όμως οι Heat θα κάνουν ένα μικρό σερί, και με ηγέτη τον Bosh που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στα playoffs ( 34 πόντους με 13/18 fg ) θα «πάρουν κεφάλι» στη σειρά με 2-1.

VS Chicago W, 101-93 ΟΤ

Το Chicago ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ήξερε πως αν η σειρά πάει στο 3-1,τότε βρίσκεται με το 1 πόδι εκτός τελικών ΝΒΑ. Ο Rose είχε την ευκαιρία να δώσει την νίκη στους «Ταύρους», όμως έκανε ½ βολές στην τελευταία επίθεση, και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι Ηeat δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, και με μπροστάρη τον James (35 πόντοι, 6 rebs,6 ass, 3 blocks) πήραν το ροζ φύλλο.


@ Chicago W, 83-80

Το παιχνίδι έδειχνε από νωρίς ότι θα πάει σε χαμηλό σκορ. Οι Bulls εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μειώσουν σε 3-2. Έτσι με όπλο και πάλι την καλή τους άμυνα κατάφεραν να πάρουν με διαφορά της τάξης των 12 πόντων. Σε εκείνο το σημείο, κι ενώ όλα έδειχναν ότι η σειρά θα επιστρέψει στο Miami, οι Heat με συνεχόμενα εύστοχα σουτ μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση της νίκης. Στο τέλος, εκμεταλλευόμενοι την καλή τους ψυχολογία και τις λανθασμένες επιλογές του Rose, τελείωσαν την σειρά μέσα στο United Center.
aegeansheed
Το Miami πάει...



Είναι η πιο hot όμάδα αυτή τη στιγμή. Άξιος διεκδικητής του Τίτλου. Τους δίνω κάτι λιγότερο από 50% σε σχέση με τους Mavs για τον μόνο λόγο ότι και να αποτύχουν θα μπορούν να δώσουν στους εαυτούς τους τη δικαιολογία ότι είναι η 1η τους χρονιά μαζί και υπάρχει και η εμπόμενη. Βέβαια υπάρχει και ο Lebron που δε θέλει καν να σκέφτεται κάτι τέτοιο. Οι άλλοι συμπαίκτες όμως? Υπάρχει και ένας άλλος λόγος: βλέπω τους Mavs να το θέλουν πολύ. Επομένως το παιχνίδι πηγαίνει στην αποφασιστικότητα, τη θέληση και τις καθαρές επιλογές. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Big 3 είναι ένα καλό brainwash πριν ξεκινήσουν οι Τελικοί και τότε ίσως δούμε μεγάλο μπάσκετ και από τις 2 ομάδες.





This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.