Help - Search - Members - Calendar
Full Version: O Roger Waters στην Κύπρο!!!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Keyser_Soze
Μία τεραστίων διαστάσεων είδηση!

Πηγή: http://www.phileleftheros.com/main/main.as...d=506&id=531709
QUOTE
Πού θα λάβει χώρα η σπουδαιότερη συναυλία της χρονιάς και μια από τις ιστορικότερες παγκοσμίως στη δεκαετία που διανύουμε; Απάντηση: στην τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Λευκωσία.
Ο Ρότζερ Γουότερς, «αρχιτέκτονας» του ήχου και της εικόνας των Pink Floyd, του -κατά πολλούς- κορυφαίου σχήματος στην ιστορία της μουσικής, θα υλοποιήσει μια μεγάλη του επιθυμία και θα πραγματοποιήσει ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα πάνω στην Πράσινη Γραμμή. Η συναυλία του ερχόμενου Μαΐου θα είναι ανάλογη εκείνης που είχε πραγματοποιήσει το 1990 στην Potsdamer Platz του Βερολίνου (μαζί με άλλους διάσημους καλλιτέχνες) την οποία παρακολούθησαν 200.000 θεατές και εκατομμύρια άλλοι από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
«Μια συναυλία του Ρ. Γουότερς στο συμβολικό χώρο της Νεκρής Ζώνης θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και θα εστιάσει στην Κύπρο τα φώτα της δημοσιότητας από τα διεθνή μέσα» εκτιμά σχετικά σε γραπτή επιστολή του ο εκπρόσωπος του Ρ. Γουότερς. Ο θρύλος της ροκ θα έρθει στην Κύπρο για να προτείνει τον πιο λυρικό τρόπο που γνωρίζει για να γκρεμίσει κανείς ένα τείχος και να χτίσει γέφυρες συμφιλίωσης και αλληλοκατανόησης.
Κι όμως, ενώ έχει επίσημα εξασφαλιστεί η κάθοδος τόσο του Γουότερς, όσο και του ντράμερ των θρυλικών Pink Floyd Νικ Μέισον μαζί με τους δεκάδες συντελεστές της παραγωγής, η Κυπριακή Πολιτεία αλλά και επιχειρηματικοί κύκλοι της Κύπρου, δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει το καλλιτεχνικό, αλλά και το πολιτικό «ειδικό» βάρος αυτής της εκδήλωσης και την αντιμετωπίζουν με ανεξήγητη αδιαφορία.
Τη στιγμή που μέσα ενημέρωσης, εταιρείες παραγωγής αλλά και πολιτικοί φορείς από διάφορες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ έχουν κινητοποιηθεί αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, οι μόνοι φορείς στην Κύπρο μέχρι σήμερα που έχουν δείξει θερμό ενδιαφέρον και προθυμία να διευκολύνουν τη διοργάνωση είναι. οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών και η Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας.
Πάντως, το ζήτημα δεν έχει αφήσει τελείως αδιάφορη την Κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο προς συζήτηση από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.
Το τρίωρο αυτό υπερθέαμα αναμένεται να κοστίσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.


Εννοείται ότι δεν το χανώ με την καμία. Έχω και 2 φίλες Κύπριες εδώ στην Αθήνα που γουστάρουν Φλόιντ και θα κατέβουμε μπούγιο.

Αναρωτιέμαι όμως: Συναυλία στην "Πράσινη Γραμμή";;; Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ενωμένοι και στο ίδιο κοινό;;; Τρομάζω λιγάκι είναι η αλήθεια...

Μια Κύπρια φίλη μου, λέει ότι ακολουθούν εκλογές στην Κύπρο και το έχουν πάρει αψήφιστα το συμβάν. Ελπίζω να σοβαρευτούν, να αντιληφθούν το μέγεθος της συναυλίας και να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή.
apkat
Mα το γεγονος ειναι μεγαλο επειδη ακριβως θα γινει στην πρασινη γραμμη με Ελληνοκυπριους και Τουρκοκυπριους μαζι.Αλλιως δεν θα ταν και τοσο μεγαλο.Ο Ροτζερ ειχε ερθει και προπερσυ στην Ελλαδα..

QUOTE
Αναρωτιέμαι όμως: Συναυλία στην "Πράσινη Γραμμή";;; Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ενωμένοι και στο ίδιο κοινό;;; Τρομάζω λιγάκι είναι η αλήθεια..


Για ποιο λογο τρομαζεις;;Ο κοσμος που θα παει εκει περα το τελευταιο που θα σκεφτεται θα ναι να σχοληθει με πολιτικη και ανουσιες κοντρες.Η συντριπτικη πλειοψηφεια θα χει παει να απολαυσει τον τρισμεγιστο Ροτζερ.Αν υπαρχζει ενας καλος ελεγχος και απο τις 2 πλευρες(για να αποφευχθουν και καποιοι ακραιοι που λογικα θα επιχειρησουν να πανε) τοτε δεν θα υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα..
lakersdynasty
Ε δεν ειναι κατι που δεν εχει ξαναγινει...καθε φορα που γινοτναι εκλογες κανεις δεν προσεχει τιποτα. Ολα τα προβατα στη στανη!

Καθε φορα τα ιδια και τα ιδια. Εδω γκρεμισανε το τοιχος και ολοκληρο φυλακιο της Εθνικης Φρουρας στο τελος της οδου Ληδρας προς ενδειξη καλης θελησης! Αυτοι μας γ**** και εμεις σκυβουμε μια ζωη η συναβλια θα μας πειραξει τωρα?

Εδω απτη μια ειχαμε τα Ιμια και απτην αλλη τον Ρουβα και την Αντζελα να μου κανουν συναβλιες "συμφιλιωσης"!

Σαν συναβλια ειναι πολυ καλη! w00t.gif Το οτι για αλλη μια φορα γινεται εκδηλωση πανω στην πρασινη γραμμη ομως δειχνει ποσο πολυ θελουν καποιοι να επιδειξουν κατι που δεν υπαρχει στην Κυπρο. Συμφιλιωση των 2 πλευρων. Οταν ο ενας κανει σταθερα βηματα προς τα πισω (Κυπρος-Ελλαδα) και αφηνει την αλλη πευρα να αλωνιζει (Τουρκια) αυτα θα παθει...ξανα και ξανα... angry_red.gif glare.gif

Τα τειχη της Λευκωσιας εχουν πεσει εδω και καιρο. Δεν περιμεναν τον Waters για να πεσουν! Και δυστοιχως ετσι οπως ειναι σημερα τα πραγματα και με τους ηγετες που εχουμε και την ολο και πιο αδιαφορη σταση της καθε νεας γενιας, οι "Λεωνιδες" συνεχως μειωνονται και τα μονοπατια για τους λογης λογης "Εφιαλτες" του Ελληνισμου γινονται ολο και πιο φαρδια.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! smiley.gif

Συγνωμη για το παραληρημα......... rolleyes.gif
lakersdynasty
QUOTE(apkat @ Feb 2 2008, 15:45 ) *
Mα το γεγονος ειναι μεγαλο επειδη ακριβως θα γινει στην πρασινη γραμμη με Ελληνοκυπριους και Τουρκοκυπριους μαζι.Αλλιως δεν θα ταν και τοσο μεγαλο.Ο Ροτζερ ειχε ερθει και προπερσυ στην Ελλαδα..

Για ποιο λογο τρομαζεις;;Ο κοσμος που θα παει εκει περα το τελευταιο που θα σκεφτεται θα ναι να σχοληθει με πολιτικη και ανουσιες κοντρες.Η συντριπτικη πλειοψηφεια θα χει παει να απολαυσει τον τρισμεγιστο Ροτζερ.Αν υπαρχζει ενας καλος ελεγχος και απο τις 2 πλευρες(για να αποφευχθουν και καποιοι ακραιοι που λογικα θα επιχειρησουν να πανε) τοτε δεν θα υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα..


Ναι αλλα αυτο δεν εξασφαλιζει σε κανεναν οτι δεν θα παρει πολιτικες διαστασεις το ζητημα. Και ολοι οι "χορηγοι" της εκδηλωσης που θα τρεξουν να επωφελιθουν δεν θα επωφελιθουν μονο οι ιδιες αλλα και οι χωρες απτις οποιοες προερχονται.

Με λιγα λογια θα παρουσιαστει ως αλλη μια πραξη συμφιλιωσης. Ε οχι φιλε μου δεν ειναι ετσι και ποτε δεν θα ειναι ετσι! ΠΟΤΕ!
apkat
QUOTE(lakersdynasty @ Feb 2 2008, 15:52 ) *
Με λιγα λογια θα παρουσιαστει ως αλλη μια πραξη συμφιλιωσης. Ε οχι φιλε μου δεν ειναι ετσι και ποτε δεν θα ειναι ετσι! ΠΟΤΕ!


Παρακαλω;;;; blink.gif blink.gif blink.gif

Προφανως και ειναι πραξη συμφιλιωσης.Μιλαμε για πραξη συμφιλιωσης των 2 λαων ομως.Οχι των ηγεσιων τους.Η συμφιλιωση των ηγεσιων των 2 πλευρων δεν με ενδιαφερει και ιδιαιτερα.Ομως των λαων εχει τεραστια σημασια και μη μου πεις οτι αυτη η συναυλια δεν την προωθει..
Οπως απειρες συναυλιες εχουν υπαρξει πραξεις συμφιλιωσης..
Flash
Σιγά τα ωά ρε Γιάννη. Δεν είναι και Γουντστοκ για να αποτελεί πράξη συμφιλίωσης ή ομοψυχίας και ένδειξη καλής θέλησης για την επίλυση του προβλήματος και άλλα τέτοια γραφικά.

Αν υπήρχε μια από κοινού διοργάνωση από Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους και η συναυλία έιχε ρητό σκοπό (και όχι κουραφέξαλο πρόσχημα) αυτό που υποστηρίζεις τότε ναι, το δέχομαι. Τώρα όμως δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ωραία μουσική θα υπάρχει, αλκοόλ προφανώς, ένα μεγάλο ωραίο πάρτι και ίσως κάποιος διαχυτος ρομαντισμός σχετικά με την μελλοντική ( ; ) επίλυση του προβλήματος. Αυτά και μόνο.

Όσο για το αν υπάρχει συμφιλίωση μεταξύ των δύο λαών συνολικά δεν το ξέρω. Το δημοψήφισμα στην Κύπρο λέει άλλα. Και η πραγματικότητα στέλνει διττά μηνύματα. Ξέρω ελληνοκύπριο που βγαίνει με τουρκοκύπρια εδώ και καιρό (βεβαια και οι δυο ειναι ματσωμενοι οπότε δεν τους νοιαζουν ιδιαίτερα τα προβλήματα του νησιού). Ξέρω και Κύπριους που δεν έχουν καταφέρει ούτε να δουν το πατρικό τους και δεν θέλουν ούτε καν να βλέπουν την άλλη πλευρά. Χωρίς να είναι φανατικοί δεν είναι και πρόθυμοι για συμφιλίωση. Ποιος μπορεί να τους κακίσει; Εγώ πάντως όχι.

Τέλος πάντων παλι πολιτικό ζητημα το καναμε. Καλή διασκέδαση Καζ.
Keyser_Soze
Βασικά έφτιαξα ξεχωριστό τόπικ, για να το κάνουμε λίγο πολιτικό ζήτημα biggrin.gif

Μαλακία;
apkat
Ρε συ θα Φλας γιατι δεν θα υπαρχει κλιμα συμφιλιωσης;;;

Ειναι μια συναυλια που γινεται σε ενα πολυ ιδιαιτερο μερος απο εναν πολυ ιδιαιτερο καλλιτεχνη που εχει ιστορικα τραγουδια σε τετοια θεματα..Η συντριπτικη πλειοψηφεια θεωρω οτι θα παει με τετοια νοοτροπια στην συναυλια.Οταν λεω κλιμα συμφιλιωσης αναφερομαι στους ανθρωπους που θα βρεθουν εκει..Δεν δινω πολιτικες προεκτασεις.Προφανως και δεν θα αλλαξει κατι στις πολιτικες των 2 χωρων..Ομως σιγουρα αυτοι που θα βρεθουν εκει θα νιωσουν πιο κοντα..Και αυτο απο μονο του ειναι πολυ σημαντικο..
Flash
Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά.
Για το ότι θα υπάρχει τουλαχιστον κλίμα ανεκτικότητας και γιατί όχι, ακόμα και συμφιλίωσης μέσα στο συναυλιακό χώρο και την περιβάλλουσα περιοχη δεν αμφιβάλλω ούτε εγώ. Φαίνεται άλλωστε και από την παραπάνω περιγραφή μου σχετικά με το πως πιστεύω ότι θα εξελιχθεί η βραδιά.

Αυτό για το οποίο εξέφρασα ισχυρές ενστάσεις είναι για τον δήθεν συμβολισμό αλλά και τον αντίκτυπο της συναυλίας. Στην Κύπρο εδώ και 34 σχεδόν χρόνια έχουν γίνει αμέτρητες συναυλίες για αυτό το σκοπό, με μικρότερη ή μεγαλύτερη διάρκεια, φαντασμαγορικότητα, καλύτερη ή όχι οργάνωση, προβολή από τα μέσα κλπ.
Το πόσο αυτές οι συναυλίες είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν πιο κοντά τις δύο εθνικές ομάδες όχι μόνο για λίγες ώρες αλλά γενικότερα, σε αυτό επέτρεψε μου να διατηρώ αμφιβολίες. Εξήγησα και παραπάνω το γιατί. Οπότε και εγώ έκανα λόγο όχι για κυβερνητικές πολιτικές αλλά για πολιτικές υπό την έννοια της αυτοδιάθεσης και του τρόπου σκέψης των πολιτών αλλά σε ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο, όχι της τάξης των λίγων ωρών.

Οπότε για μένα το ότι για λίγες ώρες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα διασκεδάζουν μαζί δε μου λέει τίποτα. Συνέβαινε και θα συμβαίνει αλλά και πάλι τα αληθινά πάθη όλων μας (ημών και υμών) δεν αλλάζουν, οι μνήμες και οι πόνοι δεν διαγράφονται. Απλά αμβλύνονται και μένει η ελπίδα για το αύριο το οποίο καθυστέρησε 34 χρόνια και ακόμα να φανεί...

ΥΓ: Α και αρχηγέ για άσε μου και λίγη λάσκα!!! Δε μπορώ να ερωτευτώ, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, ε μα πια... φαινεται πως η βεβαια ανοδος σου στη φορουμική ηγεσία έχει ήδη αρχίσει να σε διαβρώνει ηθικά και να σε μετατρέπει ακριβώς στον τύραννο που παλεύουμε να εκθρονίσουμε (πλοκή Ουρανός-Κρόνος δηλαδή και συ ήδη προσπαθείς να φας τα παιδιά σου 68.gif ).

Αρχή άνδρα δείκνυσι
apkat
Γενικα πλεον συμφωνω..Δεν καταλαβα γιατι διαφωνησαμε εξ'αρχης.

Ειναι προφανες οτι δεν θα αλλαξει την πορεια της Ιστοριας αυτη η συναυλια αλλα σιγουρα ειναι μια θετικη κινηση.Και ισως να αλλαξει και την διαθεση καποιων λιγων.Μεχρι εκει..

QUOTE
ΥΓ: Α και αρχηγέ για άσε μου και λίγη λάσκα!!! Δε μπορώ να ερωτευτώ, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, ε μα πια... φαινεται πως η βεβαια ανοδος σου στη φορουμική ηγεσία έχει ήδη αρχίσει να σε διαβρώνει ηθικά και να σε μετατρέπει ακριβώς στον τύραννο που παλεύουμε να εκθρονίσουμε (πλοκή Ουρανός-Κρόνος δηλαδή και συ ήδη προσπαθείς να φας τα παιδιά σου 68.gif ).


Δεν ειναι ετσι συντροφε μου..Μονο να ερωτευτεις δεν μπορεις και αυτο για περιορισμενο χρονικο διαστημα.Να διαφωνησεις προφανως και μπορεις.Χαρα του ρευματος μας η διαφορετικοτητα και η πολυσυλλεκτικοτητα αποψεων..
Ποτε δεν θα καταντησει το κινημα μας σαν την προηγουμενη ξεπουλημενη ηγεσια..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.