Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κολοσσός Ρόδου 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Κολοσσός Ρόδου
gspara
QUOTE
Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή Kelvin Lewis.

Ο Kelvin Lewis είναι 27 ετών (12/4/1988, ύψος 1,95μ.) και τη χρονιά που πέρασε αγωνιζόταν στη Ρουμανία με την Τιμισοάρα, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 9,9 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, ενώ σούταρε με ποσοστό 40,4% έξω από τα 6,75μ.

Στο παρελθόν, ο Αμερικανός γκαρντ είχε αγωνιστεί στη Σουηδία με τη Σόλνα (2012/13), αλλά και στη Φινλανδία με τη φανέλα της Τάμπερεεν (2013/14).
gspara
QUOTE
Και επίσημα... Roope Ahonen!
Ο Κολοσσός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 25χρονου Φινλανδού γκαρντ Roope Ahonen

Και επίσημα πήρε τον... Φινλανδό του! Ο Κολοσσός έδωσε τα χέρια με τον 25χρονο Ρουπ Αχόνεν, με την ελπίδα ο Άρης Λυκογιάννης να έχει βρει ''λαβράκι'' στη Σκανδιναβία. Ο 25χρονος γκαρντ αγωνίζονταν την περσινή σεζόν στην Νίλαν Μπίσονς, και είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί από τα εδάφη της Σκανδιναβίας, καθώς έχει αγωνιστεί και στην Σουηδία. Χαρακτηριστικό του το πολύ καλό μακρινό του σουτ (πέρυσι 40,2 % στα τρίποντα).
Αναλυτικά η ανακοίνωση: ''Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Φινλανδό καλαθοσφαιριστή Roope Ahonen. Ο 25χρονος γκαρντ (γεν. 12/6/1990 και ύψος 1,87μ.) αγωνιζόταν από το 2013 στην ομάδα της χώρας του Bisons Loimaa, με την οποία φέτος είχε κατά μέσο όρο στη VTB League 9,7 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ, ενώ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα είχε 8,7 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ.
Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Torpan Pojat Helsinki (2007-09), Vilpas Vikings (2009-12), Solna Vikings (2012-13)
- See more at: http://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=47...h.SqIeViMr.dpuf


O Kολοσσος του Αρη Λυκογιαννη εκτος απο Λιουις-Αχονεν που θα καλυψουν το '2' κρατησε και τους Λαρεντζακη(3),Λιντεν(4),Μανωλοπουλο(4).
Επισης ειναι κοντα στην αποκτηση των Κωστα Χαριση-Ερνεστ Σκοτ αλλα και στον δανεισμο του Χριστοδουλου απο Ολυμπιακο.Ο Αθανασουλας,για τον οποιον υπηρξε ενδιαφερον,μαλλον παει προς Ρεθυμνο.
akratacity
QUOTE (gspara @ Aug 13 2015, 14:18 ) *
O Kολοσσος του Αρη Λυκογιαννη εκτος απο Λιουις-Αχονεν που θα καλυψουν το '2' κρατησε και τους Λαρεντζακη(3),Λιντεν(4),Μανωλοπουλο(4).
Επισης ειναι κοντα στην αποκτηση των Κωστα Χαριση-Ερνεστ Σκοτ αλλα και στον δανεισμο του Χριστοδουλου απο Ολυμπιακο.Ο Αθανασουλας,για τον οποιον υπηρξε ενδιαφερον,μαλλον παει προς Ρεθυμνο.

εχει παρει νομιζω και τον νεαρο οικονομοπουλο απο τον πανιωνιο

5 χαρισης-ξενος
4 λιντεν-μανωλοπουλος
3-4 σκοτ
2-3 λαρεντζακης
2 λιουις-χριστοδουλου
1 αχονεν-οικονομοπουλος

αν κλεισουν θετικα οι υποθεσεις χαριση-σκοτ-χριστοδουλου τοτε θα παρει εναν ακομα ξενο στη θεση 1 και θα κλεισει τη 12αδα πιθανοτατα με καποιον ακομα νεαρο ελληνα
gspara
QUOTE
Ο Will Davis II στον Κολοσσό!

Μεταγραφικός… οργασμός στον Κολοσσό! Οι «θαλασσί» έδωσαν τα χέρια με τον Ουίλ Ντέιβις, ο οποίος αποφοίτησε από το Κολλέγιο Irvine και θα αποτελέσει το διάδοχο του Τζαμέλ Χάγκινς στη θέση του σέντερ. Με ύψος 2.03, ο Ντέιβις έδειξε καλά στοιχεία στο Κολλέγιο του και αποτελεί τον «εκλεκτό» του Άρη Λυκογιάννη για τη θέση του σέντερ. Ο Ντέιβις μάλιστα υπήρξε πέρσι συμπαίκτης του Γιάννη Δημακόπουλου και μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και στη θέση «4». Ο 23χρονος Αμερικανός ολοκλήρωσε την τετραετή πορεία του στο κολέγιο, έχοντας αρκετά καλή απόδοση, ενώ την τελευταία του σεζόν είχε 12,7 πόντους και 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 34 παιχνίδια, επιχειρώντας μόλις 1 τρίποντο σε όλη τη σεζόν, έχοντας 53,9 % στα δίποντα και 71% στις βολές.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΑΕ Κολοσσός Η Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αμερικανό φόργουορντ Will Davis II.
O Will Davis II είναι γεννημένος στο Σακραμέντο στις 9/11/1992 και έχει ύψος 2,03μ. Ο 23χρονος φόργουορντ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου «Irvine», όπου τη σεζόν 2014/15 στο NCAA είχε κατά μέσο όρο 12,9 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα, σε 29,8 λεπτά συμμετοχής.
- See more at: http://www.12sports.gr/News_Teams.php?team...h.RKPrvMSF.dpuf
gspara
QUOTE
Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Gary McGhee. Ο Αμερικανός σέντερ είναι γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1988 και είναι απόφοιτος του κολεγίου του Πίτσμπουργκ.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, ενώ τη σεζόν που πέρασε ήταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και στην Μπρεογκάν, όπου σε 28 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 10,7 πόντους και 7,1 ριμπάουντ.
benchwarmer
Το πρόσωπο του πρωταθλήματος αυτές τις πρώτες 3 αγωνιστικές είναι σίγουρα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Θα δούμε φυσικά και την συνέχεια καθώς το δείγμα είναι πολύ μικρό, όμως φαίνεται ότι μπορεί σίγουρα ο παίχτης να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν πριν κάποια χρόνια, μετά από 1-2 περίεργες χρονιές.
tsitum
Οντως ο Λαρεντζακης μεχρι τωρα δειχνει να εχει κανει καλο ξεκινημα και να βοηθαει και τον Κολοσσο.
Για να δουμε αν τελικα θα βοηθησει ο ιδιος την ομαδα και η ομαδα του το ανταποδωσει σε εξελιξη.
Μπορει να μπει οκταδα ο Κολοσσος.
gspara
QUOTE
Και επίσημα... Σαλούστρος!

Το γράψαμε πρώτοι στις 10 Οκτωβρίου, σας το ανακοινώσαμε χθες και τώρα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την Κ.Α.Ε. Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι και επίσημα παίκτης του Κολοσσού. Ιδού και η σχετική ανακοίνωση: ''Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Χρήστο Σαλούστρο. Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι 25 ετών (29/3/1990), έχει ύψος 2,01μ. και αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ. Είναι γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης και άρχισε να παίζει μπάσκετ στα 14 του στον Αστέρα, ενώ στα 16 του μετακόμισε στην Αθήνα και στα 18 του εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού. Το 2009/10 φόρεσε τη φανέλα του Σπόρτινγκ, ενώ από το 2010 μέχρι το2013 αγωνίστηκε στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου. Η σεζόν 2013/14 θα βρει τον Χρήστο Σαλούστρο στην Α1 και τον Πανιώνιο, ενώ την περσινή μετακόμισε στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο είχε κατά μέσο όρο 4,5 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
- See more at: http://www.12sports.gr/News_Teams.php?team...h.iQmXFlyn.dpuf
SteelGandalf
13η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 9/1/2016, 17:00
(novasports4 "live")

Κολοσσός Ρόδου - Άρης

QUOTE(www.pressaris.gr - 9/1/2016)
Επικίνδυνη αποστολή στη Ρόδο με… φόρα από την Ευρώπη! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται για τον Άρη στη Ρόδο. Στο Βενετόκλειο ο Κολοσσός υποδέχεται σήμερα (17:00) τους κίτρινους, που κλείνουν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος με μία… μουτζούρα και δεν θέλουν δεύτερη. Αυτό είναι το σκεπτικό όλων στον σημερινό αγώνα στη Ρόδο.

Δεν είναι παιχνίδι που κρίνει την τρίτη θέση σήμερα, αλλά είναι παιχνίδι που θα παίξει μεγάλο ρόλο στη μάχη που δίνει ο Άρης με την ΑΕΚ για τον συγκεκριμένο στόχο στη κανονική διάρκεια. Οι κίτρινοι έκαναν μία μουτζούρα στην Αμαλιάδα με την ήττα από τον Κόροιβο, αλλά την διόρθωσαν με τον πιο ιδανικό τρόπο, με το “διπλό” στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ.

Ίσως εκείνο το απόγευμα στην Αμαλιάδα να είναι σήμερα ο “οδηγός” του Άρη στη Ρόδο, υπό την έννοια ότι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα είναι άκρως υποψιασμένοι για το τι θα βρουν μπροστά τους. Άλλωστε η Ρόδος και η Αμαλιάδα είναι δύο έδρες που γίνονται “γκέλες” και ο Άρης δεν θέλει άλλη “γκέλα”.

Η ομάδα είναι σε καλό αγωνιστικό “φεγγάρι”. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Καλείται να διαχειριστεί έναν αγώνα που θα στηριχθεί κυρίως στο μυαλό και μετά στην τακτική, άλλωστε όπως εύστοχα παρατήρησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος μετά τον αγώνα με τη Νεπτούνας, οι αντίπαλοι στην Ελλάδα παίζουν πολύ με το μυαλό σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο Γιούροκαπ.

Ο Κολοσσός είναι μια… κανονική ομάδα, με συγκεκριμένους ρόλους, με παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά ικανά να κάνουν τη ζημιά, με καλούς ξένους, με Έλληνες που και φιλόδοξοι είναι και έμπειροι από την κατηγορία και δίνει την δική του μάχη για να μπει στα πλέι οφ και λογικά εκεί θα είναι.

Οι κίτρινοι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν, αν παρουσιάσουν στο παρκέ εικόνα ανάλογη με αυτή της περασμένης Τετάρτης κόντρα στη Νεπτούνας. Αν η αμυντική λειτουργία είναι παρόμοια είναι θέμα χρόνου να ελέγξει η ομάδα του Πρίφτη τον ρυθμό και να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι, αλλά αυτό θέλει τρόπο, θέλει κόπο και καθαρό μυαλό.


Πρόκειται για την ομάδα συνώνυμο του κακού δαίμονα του Άρη, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές τον είχε κερδίσει μέσα-έξω δημιουργώντας ένα σερί 4 νικών (η μία, πέρσι, στην παράταση) χωρίς απάντηση. Την σεζόν 2012-2013 ο Άρης κέρδισε τον Κολοσσό δύο φορές (η 2η ήταν την τελευταία αγωνιστική με τον Κολοσσό να έχει πολλούς παίχτες που έφυγαν).

Το έχω γράψει αρκετές φορές και θα το κάνω άλλη μία. Ο Άρης για να αποδείξει πως έχει αλλάξει επίπεδο, επιβάλλεται τα παιχνίδια σαν το σημερινό να τα κερδίζει. Από τέτοιες νίκες "ανοικοδομείς το κάστρο σου" και επιβεβαιώνεις πως βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο της επιστροφής στην κορυφή.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 8/1/2016)
Σαλούστρος: «Η φετινή πορεία του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη μόνο τυχαία δεν είναι»

Μια μέρα πριν υποδεχτεί τον Άρη στη Ρόδο o Χρήστος Σαλούστρος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολοσσού, υπογραμμίζοντας την δυναμική που έχουν οι κίτρινοι τη φετινή χρονιά.


Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως: «Αναμφίβολα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Άρης είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση και έχει δείξει πως η φετινή του πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για ένα ρόστερ με καλούς Αμερικανούς και Έλληνες που έχουν συνθέσει ένα κράμα πολύ καλής ομάδας. Άλλωστε, προέρχονται από μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Νεπτούνας. Εμείς πιστεύω είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Και ποιος δεν θα είναι ήθελε μία νίκη κόντρα στον Άρη, πόσο μάλλον εμείς, όπου θα ανέβαζε την ψυχολογία μας στα ύψη».

Στην συνέχεια κάλεσε τον κόσμο της Ρόδου να δώσει δυναμικό παρών και να στηρίξει την ομάδα: «Οπωσδήποτε θέλουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, όπως στο ματς με την ΑΕΚ που ήταν συγκλονιστικός. Τους θέλουμε κοντά μας γιατί ο κόσμος μας δίνει ώθηση και ενέργεια σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Για να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά, καθώς τα 39 λεπτά δεν φτάνουν κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Μακάρι να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις του ματς και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, αν τα καταφέρουμε, μία πολύ μεγάλη νίκη».


QUOTE(www.pressaris.gr - 8/1/2016)
Ο Γουότερς μπλογκΑΡΗ στον ΕΣΑΚΕ: «Ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα και τον Τζαμέλ! Αν δεν μας είχε πάρει ο Κολοσσός, ίσως να μην ήμασταν στον Άρη»

Ο Ντομινίκ Γουότερς επιστρέφει στη Ρόδο ως αντίπαλος και έγραψε στο μπλογκ του για τον Κολοσσό, τον Άρη Λυκογιάννη, ενώ θυμήθηκε και τα καλά λόγια του Χάρη Γιαννόπουλου, τα οποία τον έφεραν πέρσι στην Ελλάδα… Όλα αυτά ήταν πράγματα που αν δεν γίνονταν, δεν θα ήταν σήμερα ο Γουότερς στον Άρη, γι' αυτό και ο Αμερικανός τα εξιστορεί στο μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ.


Έγραψε χαρακτηριστικά ο Γουότερς: «Το 2016 ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για μας. Η χρονιά άρχισε με μία απαραίτητη εντός έδρας νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο. Σ’ αυτό το ματς είχα την ευκαιρία να δω τον παλιό συμπαίκτη μου στην Ισπανία, τον Χάρη Γιαννόπουλο. Είμαι ευγνώμων στον Χάρη, γιατί πριν με πάρει ο Κολοσσός Ρόδου πέρυσι, οι άνθρωποι της ομάδας τον ρώτησαν για μένα κι αυτός τους είπε τα καλύτερα λόγια. Ίσως χωρίς αυτόν να μην ερχόμουν στην Ελλάδα και να μην έπαιζα τώρα στον Άρη.

Την Τετάρτη πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη με τη Νεπτούνας, η οποία συνδυάστηκε με εξαιρετική απόδοση. Κάναμε πολύ καλό ματς ειδικά στον αμυντικό τομέα, περιορίζοντας μία από τις καλύτερες επιθετικές ομάδες του Eurocup στους 5 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτή η νίκη ήταν μία «δήλωση» από την πλευρά μας, αφού αρκετοί ίσως να μην περίμεναν ότι θα συνεχίσουμε στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Ακολουθεί ο Κολοσσός. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, τόσο για μένα, όσο και για τον Τζαμέλ Χάγκινς, αφού πέρυσι παίξαμε στη Ρόδο. Αν δε μας είχε πάρει ο Κολοσσός, ίσως να μην ήμασταν τώρα στον Άρη. Χαίρομαι που θα δω φίλους από την περσινή σεζόν και που θα ξανασυναντήσω τον Άρη Λυκογιάννη, έναν πολύ καλό προπονητή και άνθρωπο που με βοήθησε στην καριέρα μου. Όλα αυτά εκτός παρκέ, γιατί εντός των τεσσάρων γραμμών μας περιμένει μία πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μία πολύ καλή και σωστά δουλεμένη ομάδα. Θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και να κλείσουμε ιδανικά τον πρώτο γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Είναι ίσως πρωτόγνωρο να έχουμε μπροστά μας τέσσερις συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες. Θα είναι ένα δύσκολο 15μερο για μας, με αρκετά ταξίδια. Είναι μέρος της δουλειάς μας αυτό και δεν παραπονιόμαστε. Αυτά έχουν οι διπλοί αγώνες, πέραν του ότι κάνουν τη χρονιά να… φεύγει πιο γρήγορα. Θα είναι μία δύσκολη περίοδος για μας, σωματικά και πνευματικά, όμως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξεκινώντας από τη Ρόδο».


QUOTE(www.pressaris.gr - 9/1/2016)
5+1 «σύνδεσμοι» μεταξύ Άρη και Κολοσσού σήμερα στο Βενετόκλειο

Πέντε παίκτες και ένας προπονητής συνδέοουν το παρελθόν του Άρη και του Κολοσσού στον σημερινό αγώνα στο Βενετόκλειο.


Οι Ροδίτες έχουν στο ρόστερ τους δύο παίκτες που έχουν φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Οι κίτρινοι απέκτησαν το καλοκαίρι το δίδυμο ξένων του Κολοσσού, Ντομινίκ Γουότερς και Τζαμέλ Χάγκινς, ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Α1 από την Ρόδο πέρασε και ο Θόδωρος Ζάρας.

Επίσης, για 14 αγώνες κάθισε στον πάγκο του Κολοσσού πριν από δύο σεζόν ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος είχε ρεκόρ 5-9 και είχε οδηγήσει τους Ροδίτες στην οριστικοποίηση της παραμονής, πριν φύγει για τον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη.


Να σημειωθεί επίσης ότι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ανήκει στον Άρη και αγωνίζεται ως δανεικός, για 2η συνεχόμενη χρονιά, στον Κολοσσό.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 8/1/2016)
Λαρεντζάκης: «Ο Άρης είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μπλόγκαρε στον ΕΣΑΚΕ για την αυριανή αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Άρη, τον οποίο χαρακτήρισε ως την τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.


Ο Έλληνας γκαρντ έγραψε στο μπλογκ του: «Το 2016 δεν μπήκε και με τον καλύτερο τρόπο για εμάς, ύστερα από την ήττα κόντρα στην Κηφισιά. Μοιραία περάσαμε μία δύσκολη εβδομάδα, όπου έπρεπε αρχικά να ανακάμψουμε ψυχολογικά ξεχνώντας το τι έγινε και στη συνέχεια να διορθώσουμε μέσα από τις προπονήσεις τα λάθη που κάναμε.

Στα θετικά ήταν πως καταφέραμε να δουλέψουμε χωρίς απουσίες, καθώς όλοι –ευτυχώς- είμαστε υγιείς. Επόμενος αντίπαλός μας ο Άρης. Η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Φέτος, παίζει πολύ καλό μπάσκετ και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά του όχι μόνο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αλλά και στην Ευρώπη. Τελευταίο παράδειγμα ήταν η Νεπτούνας, την οποία νίκησε με χαρακτηριστική άνεση.

Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται και αν εξελιχθούν καλά τα πράγματα, να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, δηλαδή τη νίκη.

Μας περιμένει, λοιπόν, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά αυτό είναι παράλληλα και το πρώτο στο γήπεδό μας στο νέο έτος. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει και να χαρεί ένα καλό ματς με όμορφο μπάσκετ. Το λέμε συνέχεια και θα εξακολουθούμε να το λέμε, πως η παρουσία του μας δίνει πολλή ενέργεια και ώθηση, γι’ αυτό θέλουμε να παίζουμε πάντα σε ένα γεμάτο Βενετόκλειο.
SteelGandalf
Ήττα (76-70) πισωγυρίσματος η σημερινή με κάκιστη εμφάνιση για τον Άρη.

Περισσότερα αργότερα...
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 20-18

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 32-30

3η Περίοδος

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 53-42

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 76-70

Λοιπόν, καταρχάς δεν μπορούσα να γράψω κατά την διάρκεια του αγώνα, αν και θα το ήθελα, επειδή είχα παρέα.

Από 'κει και πέρα, σήμερα αυτό που παρακολούθησαν τα δικά μου μάτια σίγουρα δεν ήταν ο Άρης. Θα ξεκινήσω την αναφορά μου, τονίζοντας πως όλα αυτά που θα γράψω, τα σκεφτόμουν από την αρχή του αγώνα και κατά την διάρκεια του. Μη μπορώντας λοιπόν να τα αναφέρω τμηματικά, ανά περίοδο, θα το κάνω τώρα συνολικά...

Μπήκαμε στο παιχνίδι, όπως και ο αντίπαλος, με βιαστικό και άναρχο τρόπο και αν και στην αρχή καταφέραμε να βρισκόμαστε προηγούμενοι στο σκορ, αυτό που παρακολουθούσα και δεν μου άρεζε και, κυρίως, με προβλημάτιζε...

Δυστυχώς δεν άργησε πολύ και οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Επιδοθήκαμε σε άναρχο επιθετικά παιχνίδι, μη αποδίδοντας αυτό που ξέρουμε. Προφανώς και δεν παίζουμε μόνοι μας, οπότε υπάρχουν credits για να πιστωθούν στον αντίπαλο -προπονητή και παίχτες-.

Σήμερα ούτε η άμυνα μας λειτούργησε σωστά και αυτό, μοιραία, είχε αντίκτυπο και στην επίθεση μας. Τις περισσότερες φορές είδα τους παίχτες μας να επιλέγουν ατομικές ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν και κακές προϋποθέσεις για επίτευξη καλαθιού. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν βρήκαμε ευκαιρίες για transition game, οπότε στο set παιχνίδι είχαμε σοβαρά προβλήματα απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλά διαβασμένη.

Τεράστιο πρόβλημα με τα ριμπάουντς. Σε όλο το παιχνίδι ο Κολοσσός υπερτερούσε κατά κράτος (γύρω στα 7-8 ήταν η διαφορά μας, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού). Δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο του, να ισορροπήσουμε την συγκεκριμένη κατηγορία. Παρόλα τα περισσότερα λάθη των αντιπάλων μας (16 έναντι 10), δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτό το πλεονέκτημα, επειδή ήμασταν κακοί επιθετικά και σπαταλούσαμε τις ευκαιρίες για να πλησιάσουμε στο σκορ.

Σήμερα, επιθετικά, αν εξαιρέσουμε τον McNeal (πέτυχε 20 πόντους με πολύ καλά ποσοστά, 6/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα), μετά υπήρχε το χάος. Ο White ήταν φάντασμα του καλού του εαυτού, έχοντας μεν 13 πόντους, αλλά πολλές κακές επιλογές και γενικά μεγάλη αστοχία (3/13 σουτ από τα οποία είχε 1/7 για 3 πόντους). Ο Hagins ήταν σαν να μην υπήρχε με 5 πόντους (2/6 σουτ, 6 ριμπάουντς), ενώ δέχθηκε και δύο κοψίματα, κάνοντας ένα, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Waters που είχε 8 πόντους (2/6 σουτ και 4/4 βολές). Αν αναλογιστούμε πως στο περσινό παιχνίδι ο Waters (25 πόντοι) και ο Hagins (8 πόντοι) πέτυχαν μαζί 33 πόντους (αγωνιζόμενοι στον Κολοσσό), αντιλαμβάνεται κανείς πως με τους σημερινούς 13 που πέτυχαν μαζί, βοήθησαν ελάχιστα την ομάδα. Και όταν οι 2 από τους 4 αμερικανούς σου, αλλά και βασικούς πυλώνες της επίθεσης σου, πετυχαίνουν μόλις 13 πόντους, τα πράγματα γίνονται σαφώς δύσκολα.

Το χειρότερο όμως δεν ήταν οι πόντοι μεμονωμένα, αφού αυτό μικρή σημασία έχει όταν το σύνολο λειτουργεί σωστά. Κάποια στιγμή -στην 3η περίοδο- το σκορ έφτασε και στο ντροπιαστικό 59-42 (-17), με τον Άρη να βρίσκεται σε πανικό και τους παίχτες του Κολοσσού να τα βάζουν από παντού (ειδικά τα σουτ 3 πόντων). Φυσικά, η διαφορά εκτινάχθηκε, όχι μόνο από την καλή απόδοση του Κολοσσού σε ένα σημείο του παιχνιδιού, αλλά από την εν γένει θετική του παρουσία. Σήμερα δεν παίξαμε άμυνα (αναφέρομαι στην άμυνα που φέτος ειδικά αποτελεί σημείο αναφοράς για το παιχνίδι μας), παρά μόνο στο τέλος, όταν το παιχνίδι είχε γύρει επικίνδυνα προς την άλλη πλευρά και ο χρόνος πίεζε δραματικά. Ακόμα και τότε όμως, απωλέσαμε πολλές ευκαιρίες για να επιστρέψουμε για τα καλά στο παιχνίδι. Μειώσαμε την διαφορά μέχρι τους 5 πόντους (67-62), έχοντας και επίθεση στα χέρια μας, αλλά δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε περισσότερο. Είναι γνωστό πως ομάδες όπως ο Κολοσσός, ειδικά στην έδρα τους, αν τους δοθεί η ευκαιρία να βρίσκονται στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, αποδίδοντας καλά, τότε οι παίχτες τους αρχίζουν να πιστεύουν στη νίκη, "ανεβαίνει" η ψυχολογία τους και μετά το ίδιο το παιχνίδι γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο για τις αντιπάλους τους. Αυτό το λάθος κάναμε σήμερα. Πέσαμε στην παγίδα τους, τους δώσαμε δικαιώματα και τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.

Σήμερα, ο Άρης, δεν είχε απαντήσεις ούτε από τον πάγκο. Ο Ζάρας πέτυχε 6 πόντους (2/2 τρίποντα), αλλά δεν βοήθησε ουσιαστικά, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Πελεκάνο (2/2 τρίποντα με 6 πόντους και γι' αυτόν), παρότι ο συγκεκριμένος λογίζεται ως βασικός. Ο Cohen συμμετείχε ελάχιστα (κάτι λιγότερο από 6 λεπτά) και ο Cupkovic αγωνίστηκε για κάτι λιγότερο από 8 λεπτά. Αμφότεροι πέτυχαν από 4 πόντους, όπως και ο Μούρτος και αυτοί είναι όλοι οι πόντοι για τον Άρη.

Δεν ξέρω τι συνέβη σήμερα και η ομάδα βραχυκύκλωσε. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για κούραση ή για κάτι άλλο. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με υποτίμηση του σημερινού μας αντιπάλου, άσχετα αν οι δηλώσεις όλων ήταν τελείως διαφορετικές. Άλλωστε αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και όχι οι δηλώσεις. Πάντως, διαπίστωσα, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, πως η ομάδα μας υστερούσε σε ενέργεια. Ήταν θέμα διάθεσης, ήταν απλά μια κακή βραδιά; Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ (δεν έχω διαβάσει ακόμα και τις δηλώσεις του προπονητή και των παιχτών μας, μήπως έχουν δώσει κάποια εξήγηση)...

Στην πράξη, πάντως, εγώ σήμερα είδα κάτι που δεν μου άρεσε, όχι επειδή ηττηθήκαμε, αλλά επειδή δεν παίξαμε τίποτα από αυτά που μπορούσαμε. Δεν ξέρω αν την Τετάρτη θα παρακολουθήσουμε έναν εντελώς μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Άρη και θα την "πληρώσει" η Armani (λέμε και καμιά κουταμάρα για να περνάει η ώρα...), αλλά με ήττες σαν την σημερινή το μόνο σίγουρο είναι πως χάνουμε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια μας για κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Ρόδου, που κέρδισε δίκαια και καθαρά ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος. Αν εξαιρέσουμε τις ήττες από Παναθηναϊκό (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), οι άλλες δύο ήττες από Κόροιβο και Κολοσσό (εκτός) αποτελούν ήττες που μας φέρνουν πίσω, από την στιγμή που η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα και από τις δύο συγκεκριμένες έδρες.

Το κακό όμως είναι πως μετά την Armani, την Τετάρτη, πάμε για ένα ακόμη εκτός έδρας πανδύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, οπότε κινδυνεύουμε πολύ σοβαρά με ένα αρνητικό σερί 3 ηττών (μία από Κολοσσό σήμερα, μία από Armani που θεωρείται πιθανό, μία από Παναθηναϊκό στο καπάκι και μετά πηγαίνουμε στην Γερμανία για να αντιμετωπίσουμε την Alba). Δεν θέλω να σκέφτομαι και 4η ενδεχόμενη ήττα σερί, αλλά πλέον δεν μπορώ αυτό να το θεωρήσω και τόσο απίθανο, άσχετα που γενικά είμαι αισιόδοξος ως χαρακτήρας. Σκέφτομαι όμως και υπολογίζω με βάση την λογική και τις πιθανότητες και αυτές, τούτη την ώρα, δεν φαίνονται να είναι με το μέρος μας...

Φυσικά ένα τόσο αρνητικό σερί δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής κι εύχομαι να βγω ψεύτης και να το αποφύγουμε και τώρα. Πάντως μετά και την σημερινή του νίκη, ο Κολοσσός μεγάλωσε το σερί που "τρέχει" εις βάρος μας από 4/0 σε 5/0.

Υ.Γ. Δεν μου άρεσε, για ακόμα μία φορά, που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, πανηγύριζε με τον τρόπο που το έκανε, την ώρα που η ομάδα του ξέφευγε με διαφορά στο σκορ. Μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα που ίσως νιώθει μέσα του, αλλά το να τα εξωτερικεύει κατ' αυτό τον τρόπο, είναι για μένα ένα κακό δείγμα, απέναντι στην ομάδα που ανήκει. Δημιουργεί προβληματισμό και διχάζει τον κόσμο. Τον περίμενα, φέτος, πιο ώριμο και κατασταλαγμένο, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο...

Key facts of the match



Box Score

SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 9/1/2016)
Πριφτης: «Καθοριστικο το μακρινο σουτ του Κολοσσου»

Η συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα του ΑΡΗ με τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο:


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ (Προπονητής ΑΡΗ): «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη του. Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, όπου και οι δύο ομάδες έπαιξαν με μεγάλη ενέργεια. Σήμερα πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το μακρινό σουτ του Κολοσσού, πήρε σκορ και από παίκτες που δεν σκοράρουν πολλά τρίποντα. Αυτό το ματς πρέπει να τελειώσει γρήγορα στο μυαλό μας, δεν παίξαμε όσο καλά έπρεπε. Εμείς πρέπει να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο γιατί παίζουμε με την Αρμάνι σε τρεις ημέρες. Έχουμε ταξίδι ενδιάμεσα και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Καλή συνέχεια στον Άρη Λυκογιάννη και τον Κολοσσό».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (Παίκτης ΑΡΗ): «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη και την εμφάνισή του, κέρδισε δίκαια. Εμείς σε όλη τη διάρκρεια του αγώνα δεν ήμασταν καθόλου καλοί, δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Είχαμε μόνο μικρά καλά διαστήματα και επιθετικά και αμυντικά και δυστυχώς ήταν μια από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη φετινή εμφάνισή μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε πάρα πολύ σ' αυτό το παιχνίδι, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς για το Eurocup. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό».

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Προπονητής Κολοσσού): «Είναι μία τεράστια νίκη για την ομάδα μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Είναι τεράστια λόγω του μεγέθους του αντιπάλου. Μετά την έλευση του κ. Λάσκαρη ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει επίπεδο και δικαίως βρίσκεται τόσο ψηλά. Ο κόουτς Πρίφτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και το δείχνουν τα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά τους δύο μεγάλους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, είναι με διαφορά η καλύτερη ελληνική ομάδα. Είχα ιδιαίτερη πίεση για δύο λόγους αυτή την εβδομάδα. Πρώτον γιατί ήθελα τη νίκη και στη συνέχεια γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να την αφιερώσω σε έναν άνθρωπο με τον οποίο τα τελευταία 15 χρόνια με συνέδεσαν πάρα πολλά. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτά που έχω κάνει, τα λίγα ή πολλά που έχω πετύχει στο μπάσκετ. Από την Τρίτη το βράδυ ο Βασίλης Σακόπουλος δεν είναι μαζί μας και έτσι η νίκη αφιερώνεται στη μνήμη του. Καλή συνέχεια στον Δημήτρη σε Ελλάδα και Ευρώπη».

KELVIN LEWIS (Παίκτης Κολοσσού): «Γνωρίζαμε ότι αυτό το ματς θα ήταν μία πολύ μεγάλη μάχη. Όπως είδαμε και από την ανάλυση στα βίντεο παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Α1. Σε όλη τη σεζόν έχουμε διαπιστώσει για την ομάδα μας ότι στα παιχνίδια που είναι κοντά στο σκορ έχουμε χάσει τα ματς που πήγαν στις λεπτομέρειες. Σήμερα συνέβη το αντίθετο».


Να ξεχάσουμε τη μία ήττα. Να ξεχάσουμε την δεύτερη κακή εμφάνιση. Να αφήσουμε πίσω μας ένα "ναυάγιο".

Εντάξει, θα τα δεχόμουν όλα αυτά, με την έννοια της αποφόρτισης και της προσπάθειας να μην χαλάσει η ψυχολογία των παιχτών μας, αλλά με μία σημαντική προϋπόθεση. Να μην τα βλέπω να επαναλαμβάνονται ως deja vu με άλλες αντιπάλους.

Όταν δίνεις τόσο εύκολα το τρίποντο σε ομάδες που έχουν την δυνατότητα να το πετύχουν, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Κι αν ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού είναι όντως πολύ δυνατός και στην καλή του μέρα μπορεί να "σκοτώσει" τον οποιονδήποτε, σήμερα τι έχουμε να πούμε;

Είναι δυνατόν να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 17 πόντους διαφορά από μια ομάδα σαν τον Κολοσσό; Δεν το λέω υποτιμητικά, μην παρεξηγηθώ κιόλας. Αλλά όταν συμβαίνει αυτό, τι θα συμβεί μέσα στην Armani στο Μιλάνο; Τι θα συμβεί στην συνέχεια και πάλι στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό;

Αν δίνεις τόσα ελεύθερα τρίποντα στους αντιπάλους σου, τότε αυτή σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία ανάλογη ήττα σου...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 9/1/2016)
Έχασε το μυαλό του στη Ρόδο, έχασε και το ματς (76-70) από τον Κολοσσό!

Ο Κολοσσός έπαιξε με το… μυαλό του Άρη, έβαλε μεγάλα σουτ (13/28τρ.), εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και την αστοχία των κίτρινων και στέρησε από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη τη νίκη. Το τελικό 76-70 είναι δίκαιο, γιατί ο Άρης εμφανίστηκε στο Βενετόκλειο κατώτερος των περιστάσεων.


Η ήττα αυτή φέρνει τον Άρη στην τέταρτη θέση με το φινάλε του πρώτου γύρου και απολογισμό 9 νίκες και 4 ήττες. Οι κίτρινοι όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, χάνουν σε δύο δύσκολες έδρες (Αμαλιάδα, Ρόδος) και πλέον το έργο τους για την κατάκτηση της 3ης θέσης γίνεται πιο δύσκολο.

Μετά το καλό ξεκίνημα, όταν οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 1-7 (3’), 9-14 (5’) και 12-18 (7’) ακολούθησε… μπλακ άουτ. Κακές επιθετικές επιλογές, κακή περιφερειακή άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στον Κολοσσό όχι απλά να επιστρέψει στον αγώνα, αλλά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βρει στόχο έξω από τα 6,75μ.. Οι Ροδίτες έκαναν σερί 18-2 και στα μισά της δεύτερης περιόδου έφτασαν στο +10 (30-20) εγκλωβίζοντας τον Άρη.

Οι παίκτες του Πρίφτη αντέδρασαν κυρίως με το δίδυμο Τσούπκοβιτς – Κοέν που έδωσαν λύσεις σε εκείνο το σημείο και μείωσαν στο ημίχρονο σε 32-30.

Ο Πελεκάνος με τρίποντο έφερε το ματς στον πόντο (34-33) στο 23’, αλλά ακολούθησαν τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από τον Κολοσσό. Αχόνεν, Λαρεντζάκης και Σαλούστρος ήταν εύστοχοι και έγραψαν το 43-33 (26’), αναγκάζοντας τον Άρη να κυνηγάει και πάλι. Ο Ζάρας μείωσε σε 48-42 (29’), αλλά η περίοδος έκλεισε με νεύρα και τεχνική ποινή στον Πρίφτη που διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές για μια λάθος απόφασή τους στην επίθεση των κίτρινων. Με 3/3 βολές οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 53-42 και με 2/2 τρίποντα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έφτασαν στο +17 (59-42 στο 32’)!

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, γνωρίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Ο Μακ Νιλ πήρε προσπάθειες και του βγήκαν και σταδιακά οι κίτρινοι επέστεψαν. Στο 35’ ο Χάγκινς έκανε το 64-57 και ο ίδιος ήταν στο 37’ που με 1/2 βολές μείωσε σε 67-62. Στο 38’ ο Σαλούστρος έκανε θέατρο, οι διαιτητές χρέωσαν με πέμπτο φάουλ τον Μακ Νιλ που δέχθηκε και τεχνική ποινή και με βολή του Ρέλεφορντ το σκορ έγινε 68-62. Ο Γουάιτ είχε ελεύθερο τρίποντο για να μειώσει κι άλλο, αλλά αστόχησε, ο Σαλούστρος ευστόχησε (71-62 στο 39’) και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, καθώς οι κίτρινοι παρότι μείωσαν ξανά σε 71-65 (1.23) με τρίποντο του Ζάρα δεν βρήκαν σκορ από τον Γουότερς, ο Αχόνεν με 2/2 βολές έκανε το 75-67 και έδωσε τη χαριστική βολή…

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-30, 53-42, 76-70.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Λαρεντζάκης 7 (2), Λίντεν 2, Αχόνεν 14 (4ασ.), Σαλούστρος 16 (4/4τρ., 9ρ.), Μακ Γκι 9 (7ρ.), Μανωλόπουλος 6 (2/7τρ.), Ντέιβις 2, Γεωργαλής 3, Ρέλεφορντ 7 (6ρ., 6ασ.), Λιούις 10 (3/5τρ.).

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος 6 (2/2τρ.), Γουάιτ 13 (6/8β., 2/6δπ., 1/7τρ., 11ρ., 2ασ.), Γουότερς 8 (5ασ.), Χάγκινς 5 (6ρ., 3ασ.), Μακ Νιλ 20 (2/3β., 6/9δπ., 2/4τρ.), Ξανθόπουλος, Τσούπκοβιτς 4, Ζάρας 6 (2/2τρ.), Κοέν 4, Μούρτος 4, Σίμτσακ.
algait
Την χύσαμε την καρδάρα...

Δεν έχω δει το παιχνίδι αλλά από αυτά που διαβάζω είναι μία ήττα που δεν θα μπορούσαμε να την αποφύγουμε. Η ομάδα φέτος έχει επιλέξει να παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο στην άμυνα. Δεδομένου ότι η ομάδα υστερεί σε ύψος και όγκο, ο Πρίφτης έχει αποφασίσει να κλείσει την ρακέτα για να μπορεί να ελέγξει τους διαδρόμους και τα ριμπάουντ και να αφήσει ελεύθερο το τρίποντο (στη ζωη πάντα κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις). Όταν ο αντίπαλος έχει ποσοστό κοντά στο 50% στα τρίποντα υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να χάσουμε και από αδύναμους αντιπάλους. Όταν ο αντίπαλος έχει χαμηλά ποσοστά στο τρίποντο μπορεί να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Ετσι χάσαμε σήμερα, έτσι ξεφτυλιστίκαμε από τον ΠΑΟ στο κύπελλο, έτσι κερδίσαμε όμως την ΑΕΚ, την Ούνιξ, την Τραμπζονσπορ, έτσι κάναμε προχθες τη Νεπτούνας να φαίνεται ομαδούλα (ενώ δεν είναι ομαδούλα και θα το δείτε στην πορεία).
Ότι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Πρίφτης το κατάφερε γιατί επέλεξε να καμουφλάρει τις αδυναμίες τις ομάδας παίζοντας με τον συγκεκριμένον τρόπο. Αν έκανε σωστά ή όχι θα φανεί στο τέλος του πρωταθλήματος και από το πόσες γκέλες θα έχουμε κάνει (σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας) γιατί ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Όπως θα φανεί και στο τέλος αν κάνει σωστά που δεν κάνει αλλαγές στην ομάδα.
Μέχρι τότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα δυνατά σημεία και με τις αδυναμίες μας. Οπως επίσης αυτή η ομάδα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να ζήσει και να πεθάνει όπως γεννήθηκε (και θα κριθεί γι αυτό)...
SteelGandalf
Φίλε μου Αλέξη, θα συμφωνούσα απόλυτα με την τοποθέτηση σου, εφόσον μιλούσαμε για ίδιο μπασκετικό επίπεδο και για αντίστοιχη ποιότητα όλων των ομάδων μεταξύ τους. Τότε ναι, θα είχαμε θέμα απέναντι σ' εκείνες που έβαζαν τα μακρινά σουτ, αφού αυτά έχουμε επιλέξει να τα δίνουμε.

Κι αν υποθέσουμε -όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες θεωρητικά δυνατότερες από την δική μας- πως επιλέγουμε να πάμε σε διάφορα "τρικ" και αλχημείες ή, αν προτιμάς, ρίσκα, τότε τι να πούμε για τις ομάδες που υστερούν απέναντι μας;

Ίσως να μου πεις πως όπως εμείς πράττουμε απέναντι σε θεωρητικά καλύτερες ομάδες, έτσι κάνουν και οι θεωρητικά κατώτερες που μας αντιμετωπίζουν και η συζήτηση δεν θα τελειώσει πουθενά.

Πάντως είναι εντελώς διαφορετική η σύγκριση μιας Unics, μιας Banvit, ακόμη και της Neptunas, απέναντι σε ελληνικές ομάδες στυλ Κολοσσού, Κοροίβου και Τρικάλων.

Εντάξει, έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, το οποίο προσπαθούμε να αφομοιώσουμε και με συνέπεια να αποδόσουμε, αλλά εδώ έρχεται το δικό μου ερώτημα.

Είναι δυνατόν να μην έχουμε εναλλακτικά σενάρια στο παιχνίδι μας, όταν αντιμετωπίζουμε π.χ. τον Ολυμπιακό σε σύγκριση με την αντιμετώπιση του Κολοσσού, εν προκειμένω;

Δηλαδή ίδιους κινδύνους διατρέχεις από τις δύο αυτές ομάδες; Το δικό σου "μέγεθος" δεν παίζει ρόλο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις; Αν παίξεις την γάτα με το ποντίκι, στην πρώτη περίπτωση (Ολυμπιακού) εσύ θα είσαι το ποντίκι. Όταν κληθείς να αντιμετωπίσεις τον Κολοσσό, πάλι ως ποντίκι θα τον κοιτάς;;;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.