Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τέταρτος όμιλος[Σαπόρο]
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
HOULIGAN76
Εδώ συμμετέχουν οι ΗΠΑ,Πουέρτο Ρίκο,ΣλοβενίαΙταλία,Κίνα,Σενεγάλη.
Και εδώ ο όμιλος είναι λίγο ιδιόρυθμος.Πιστευω οτι η Ηπα έστω και δύσκολα θα μπει πρώτη αν και δεν θα στοιχημάτιζα τα ωραία μου λεφτά σε αυτό.Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε οτι στο μονο ΣΟΒΑΡΟ ματς που παίξανε τα αμερικανάκια με τους τρελοκαριόκας{Βραζιλία}αντιμετωπίσανε αρκετά προβλήματα.Μάλλον παιρνάνε οι Κινέζοι με τους σκληροτράχηλους Ιταλούς αλλά και οι Σλοβένοι αν και οι τελευταίοι μπορεί να έχουν εξαιρετικές μονάδες ωστόσο δεν μπορεί να τους έχει κανείς εμπιστοσύνη.Δεν θα είναι και σούπερ έκπληξη για μένα αν η Σλοβενία τερματίσει πρώτη στον όμιλο της ούτε αμα τερματίσει εκτη!Ικανη για το καλύτερο και συνήθως{για να μην πώ σχεδόν πάντα}για το χειρότερο.
treathitch
Η Σλοβενία δίνει απόδοση μέχρι και 12.
Είναι βέβαια η μόνη ομάδα του ομίλου που μπορεί να κοντράρει τις ΗΠΑ, αλλά ποιος μου λέει ότι δε θα χάσει από Ιταλούς μετά?
Κίνα - Πουέρτο Ρίκο για την τέταρτη θέση..
sarounas
αύριο πρωί πρωί Πουέρτο Ρίκο-ΗΠΑ, νομίζω στην κατάσταση που βρίσκονται οι Πορτορικάνοι με τα οικονομικά προβλήματα και που φτάσαν την τελευταία στιγμή στην Ιαπωνία τελικά θα συντριβούν, αν και ποτέ δεν ξέρεις.
πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι είναι το Κίνα-Ιταλία που γίνεται μετά
qspock
ΗΠΑ-Πουερτο Ρικο: 111-100.
http://www.betsmart.gr/mainsite/modules/ne...p?storyid=27978

Το ματς ηταν παρα πολυ ομορφο με πλουσιοτατο θεαμα.
Οι USAers οταν φευγουν αιφνιδιασμο απλα πετανε!
NBAholic
Αυτό το ματς το έδειξε κανείς εδώ;
Warrior
Το sport+ πρεπει να το εδειξε...Ετσι τουλαχιστον ελεγε το προγραμμα.Ουτε μαγνητοσκοπημενο δεν θα το
δουμε.Το βραδυ η ΕΤ-1 νομιζω δειχνει Γαλλια-Αργεντινη.

Εχει βρει κανεις κανα φθηνο αποκωδικοποιητη??
NBAer
QUOTE(Warrior @ Aug 19 2006, 03:53 PM) *
Το sport+ πρεπει να το εδειξε...Ετσι τουλαχιστον ελεγε το προγραμμα.Ουτε μαγνητοσκοπημενο δεν θα το
δουμε.Το βραδυ η ΕΤ-1 νομιζω δειχνει Γαλλια-Αργεντινη.

Εχει βρει κανεις κανα φθηνο αποκωδικοποιητη??



ΝΑΙ το εδειξε το sport+ αν και οχι κατα 100% αφου εδειχνε και παραλληλα ενα μεγαλο μερος Βραζιλια-Αυρσταλια. 68.gif Παρεμπιπτοντως αυτοι οι Αυστραλοι ακομη και χωρις τον Shane Heal βαζουν τα τριποντα με το τσουβαλι! Πρεπει να προσεχτει αυτος ο τομεας αν και ακομα και να τα βαλουν με την Ελληνικη ομαδα, νομιζω παλι θα νικησουμε....

Εγω αγορασα εναν αποκωδικοποιητη με 70 € απο το hyper-market Makro..... Νομιζω ειναι μια καλη τιμη αν και πολυ πανω απο το 0 €, που επρεπε να βλεπουμε τα ματς απο την "κρατικη".... shot.gif
qspock
QUOTE(Warrior @ Aug 19 2006, 03:53 PM) *
Το sport+ πρεπει να το εδειξε...Ετσι τουλαχιστον ελεγε το προγραμμα.Ουτε μαγνητοσκοπημενο δεν θα το
δουμε.Το βραδυ η ΕΤ-1 νομιζω δειχνει Γαλλια-Αργεντινη.

Εχει βρει κανεις κανα φθηνο αποκωδικοποιητη??

Πραγματι το εδειξε το sport+ μονο, αλλα η αληθεια ειναι οτι εδειξαν μισο-μισο με τον αγωνα της Αυστραλιας-Βραζιλιας. Ειναι τοσο αχρηστοι αυτοι που εφτιαξαν το προγραμμα, που εχουν προγραμματισει 2 μεταδωσεις του Αργεντινη-Γαλλια (sport+, ΕΤ) και μιση του ΗΠΑ-Π.Ρικο (και μονο απο το ψηφιακο). Ναι λοιπον, ειναι πολυ αχρηστοι. Μοιρασαν το Ευρωμπασκετ σε 3 καναλια εκ των οποιων το ενα ειναι αποκλειστικα για σπορ, κι ομως: Καταφεραν να δειξουν ΜΙΣΟ τον καλυτερο αγωνα της πρεμιερας. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΡΕ! shot.gif

Warrior εγω πηρα εναν με 55 ευρω απο το Mediamarkt. Ειναι ψιλομαπα το μηχανημα (δε με απασχολει και πολυ αυτο). Προτιμισε αυτον που εχει 50€. Και προσοχη: Μην πεταξεις την αποδειξη wink.gif
hagi
Έχω πάρει μαζί μου τον δέκτη αλλά δυστυχώς δεν πιάνει και έτσι βλέπω μόνο ΕΡΤ,ΝΕΤ..Όταν γυρίσω Πειραιά θα δω όμως και ΣΠΟΡ+..
Είναι όμως αυτή η ΕΡΤ...τί να πω..Νομό Αργολίδος είμαι και δεν πιάνει που είναι δίπλα από την Αθήνα..Και να πω ότι ξέρουνε κιόλας..Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν πιάνει εδώ και μου είπαν ότι δεν είναι σίγουροι..μαύρα χάλια...
Άλλα ας μην το συνεχίσω άλλο γιατί είμαι ήδη έξω από το τόπικ..
dizzy_fingers
Είδε κανείς το ΗΠΑ-Σλοβενία?
Το έδειξε απροειδοποίητα μαγνητοσκοπημένο στις 18:00 η ΕΤ1.
Θα κάνει κι άλλα τέτοια άραγε?

Εγώ είδα μόνο το δεύτερο ημίχρονο και είδα κάποια πράγματα για την καινούρια αυτή ομάδα των ΗΠΑ:
- Μην τους αφήσει καμία ομάδα να τρέξουν λίγο...αμέσως έχουν ξεφύγει 20 πόντους προτού το καταλάβουν. Είναι εκπληκτικοί στο τελείωμα των φάσεων......κάτι σας είπα τώρα, ε? 71.gif
- Κάτι το οποίο έλειπε από τις προηγούμενες διοργανώσεις και το παρατηρήσαμε τώρα, ήταν το πάθος που έδειχναν οι παίχτες. Αν αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες τους, αυτό θα τους δώσει το χρυσό.
- Στην άμυνα το man2man είναι το παιχνίδι τους. Τα φυσικά προσόντα των παιχτών της εθνικής ΗΠΑ τους επιτρέπουν να πιάνουν από το σβέρκο την αντίπαλη ομάδα και να της συνθλίβουν κάθε προσπάθεια για καλάθι.
Πραγματικά, υπήρχαν περιπτώσεις που οι Σλοβένοι έφτυναν αίμα για να φτάσουν στη ρακέτα, κι όταν το έκαναν αυτό έχαναν καταβεβλημένοι φαινομενικά εύκολα καλάθια.
Το τρομαχτικό είναι πως δείχνουν ότι μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό πίεσης επί 40 λεπτά ohmy.gif.
- Πάλι στην άμυνα, τους είδαμε να παίζουν.....ζώνη blink.gif....χωρίς μεγάλη επιτυχία πάντως. 3-4 τέτοιες άμυνες έβγαλαν και στις μισές δέχτηκαν εύκολα καλάθια.
- Last but not least...τυμπανοκρουσίες παρακαλώ...το γνωστό θέμα της αντιμετώπισης της αντίπαλης ζώνης!
Έχουν καταφέρει να λύσουν το γνωστό τους πρόβλημα?
Δε μου έδειξαν πως έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο. Μικρή ναι, αλλά όχι μεγάλη...
Αυτή η "μικρή πρόοδος" οφείλεται στο πραγματικά βελτιωμένο περιφερειακό σουτ τους.
Από την άλλη δε φτάνει μόνο αυτό.
Δεν έβλεπες καθόλου κίνηση από τους 5 παίχτες. Στέκονταν παρατεταγμένοι με τα δύο πόδια τους στο παρκέ σε μία ανοιχτή διάταξη και άλλαζαν τη μπάλα μεταξύ τους σαν να έπαιζαν μήλα.
Κάθε τόσο προσπαθούσε κανένας μαντράχαλος να πατήσει από τη βολή και να πηδήξει πάνω 3 αμυντικούς...και μία στις τρεις το πετύχαινε.
Αλλά δεν παίζεις έτσι ενάντια στη ζώνη.
Μία σοβαρή αντίπαλος θα σου μετατρέψει αυτές τις 2 χαμένες επιθέσεις σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια.


Επίσης, λίγο γενικό αυτό αλλά....οι κανόνες είναι international ή ΝΒΑ? Οι αμερικάνοι έκαναν τουλάχιστον 5 φορές βήματα και δε σφυρίχτηκαν.
Σε μία φάση έφυγε ο Άντονι (νομίζω), έκανε δύο βήματα πριν αρχίσει την τρίπλα και δε σφυρίχτηκε τίποτα blink.gif.
qspock
Εγω ειδα ζωντανο μονο το πρωτο ημιχρονο που ειχε καποιο ενδιαφερον, μετα το γυρισα να δω το δευτερο ημιχρονο Τουρκια-Βραζιλια. Ουτως η αλλως με ματιες που εριχνα οι Αμερικανοι βαριουνταν στο δευτερο μερος.
Αν δηλαδη σε εντυπωσιασαν στο δευτερο, που να τους εβλεπες και στο πρωτο...
Αυτη η ομαδα ειναι το υπερτατο φαβορι για το χρυσο, και θυμιζει καταστασεις παλιοτερων χρονων, τολμω να πω Σιδνει και Τοροντο (τις dream team 1 και 3 δε τις φτανει κανεις).

Καιρος ηταν να δουμε μια δυνατη Αμερικη. Δε ξερω πως μπορει να αντιμετωπιστει αυτη η ομαδα, πιεζουν ασφυκτικα και ασταματητα, ειναι εξαιρετικα δυσκολο για οποιονδηποτε να εκδηλωσει επιθεση.
thrylos7
QUOTE
Μην τους αφήσει καμία ομάδα να τρέξουν λίγο...αμέσως έχουν ξεφύγει 20 πόντους προτού το καταλάβουν

Πράγματι... το καλό είναι ότι μπορεί εύκολα να συμβεί και το αντίθετο...

QUOTE
Στην άμυνα το man2man είναι το παιχνίδι τους. Τα φυσικά προσόντα των παιχτών της εθνικής ΗΠΑ τους επιτρέπουν να πιάνουν από το σβέρκο την αντίπαλη ομάδα και να της συνθλίβουν κάθε προσπάθεια για καλάθι.

Σε αντίθεση με τη ζώνη που για το ελάχιστο διάστημα που παρατήρησα(τί παρατήρησα, το είπε ο εκφωνητής) ότι έπαιξαν δέχθηκαν ένα σερί 8-0 σε 1'...

QUOTE
Πραγματικά, υπήρχαν περιπτώσεις που οι Σλοβένοι έφτυναν αίμα για να φτάσουν στη ρακέτα, κι όταν το έκαναν αυτό έχαναν καταβεβλημένοι φαινομενικά εύκολα καλάθια.

(Δε διαφωνώ! Μου δίνεις ωραίες "λαβές" για να συμπληρώσω...) Ο Μπρέζετς όμως έβαλε αρκετά εύκολα καλάθια κάτω απ' το καλάθι... (Σοφοκλή, πες αλεύρι...)

QUOTE
Πάλι στην άμυνα, τους είδαμε να παίζουν.....ζώνη ....χωρίς μεγάλη επιτυχία πάντως. 3-4 τέτοιες άμυνες έβγαλαν και στις μισές δέχτηκαν εύκολα καλάθια.

Βιάζομαι ε;

QUOTE
Καιρος ηταν να δουμε μια δυνατη Αμερικη. Δε ξερω πως μπορει να αντιμετωπιστει αυτη η ομαδα, πιεζουν ασφυκτικα και ασταματητα, ειναι εξαιρετικα δυσκολο για οποιονδηποτε να εκδηλωσει επιθεση.

Μεγάλο φαβορί για τη 4η θέση του ομίλου μας είναι η Λιθουανία....που δε θέλουν και πολύ...

Όντως οι αμερικάνοι είναι το μεγαλύτερο φαβορί αλλά όχι ακλόνητο... Έχουν παίξει με 2 μέτριες ομάδες και την σχετικά προβληματική προς το παρόν Σλοβενία. Όταν έρθει η ώρα να παίξουν με Αργεντινή ή Ελλάδα(αρκεί να ξυπνήσουμε)...
Είναι πιο ομάδα από τις προηγούμενες εκδόσεις αλλά και πάλι, σ'αυτό τον τομέα δε μου γεμίζουν το μάτι...
Επίσης, ως τώρα τους πάει πολύ το σουτ...
(που θα πάει, θα βρω κι άλλα... )

Ας μη βγει 4η(αν βγούμε πρώτοι) η Σλοβενία...
qspock
Ενταξει δεν εχουν παιξει ακομα με τις κορυφαιες ομαδες, αλλα απο την αλλη δεν εχουν φορτσαρει ουτε μισο αγωνα! Αν τους εχετε δει στα παιχνιδια τους, σταματαν να ειναι σοβαροι οταν η διαφορα φτανει τους 20 πολυ πριν τη ληξη του 1ου ημιχρονου! Απο κει και περα παιζουν μονο για το θεαμα. Με λιγα λογια οι δυνατοτητες τους ακομα δεν εχουν φανει εξολοκληρου σε εναν αγωνα. Και σιγουρα εχουν αντοχη και βαθος, αφου η ομαδα στηριζεται σε ολους τους παιχτες και παιζει πολυ ωραιο και μοντερνο μπασκετ. Ο Σιζεφσκι εχει κανει πολυ καλη δουλεια.

Αυτο που ευχομαι ειναι να μη βγουμε 4οι με τιποτα. Και ακομα ολα παιζονται στον ομιλο μας...
dizzy_fingers
ΒΑΛΤΕ ΕΤ1!
ΕΧΕΙ ΗΠΑ-ΙΤΑΛΙΑ!


Πάλι απροειδοποίητα...
NBAer
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 24 2006, 12:10 AM) *
ΒΑΛΤΕ ΕΤ1!
ΕΧΕΙ ΗΠΑ-ΙΤΑΛΙΑ!


Πάλι απροειδοποίητα...


Καθολου απροειδοποιητα! Εγω προσωπικα το ειχα δει απο χθες στην σελιδα της ΕΡΤ......
http://tvradio.ert.gr/tv

Eνταξει! Ειναι απαραδεκτοι αλλα μην τους κατηγορουμε και ετσι.....
dizzy_fingers
Δε συνηθίζω να χρησιμοποιώ το ίντερνετ για να βρω το πρόγραμμα της τηλεόρασης, γι'αυτό προφανώς πιάστηκα απροειδοποίητος.
Η πηγή ενημέρωσής μου είναι τα περιοδικά και συγκεκριμένα η "Ραδιοτηλεόραση" που είναι της ΕΡΤ κιόλας....εκεί δεν αναφέρει τίποτα, παρόλο που εκδίδεται κάθε εβδομάδα κι όχι κάθε...μήνα ή 15μερο που τα προγράμματα είναι fixed wink.gif.

Στο παιχνίδι τώρα, ο εκφωνητής είναι ερωτευμένος με τους Αμερικάνους παίχτες απ'ότι φαίνεται...
Να ήξερε και περισσότερα για το άθλημα (Dennis Wade????).

Ας μη γίνω (πολύ) κακός σήμερα...

ΥΓ: Τί κάνει ο Μπελινέλι??? blink.gif
NBAer
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 24 2006, 12:58 AM) *
Δε συνηθίζω να χρησιμοποιώ το ίντερνετ για να βρω το πρόγραμμα της τηλεόρασης, γι'αυτό προφανώς πιάστηκα απροειδοποίητος.
Η πηγή ενημέρωσής μου είναι τα περιοδικά και συγκεκριμένα η "Ραδιοτηλεόραση" που είναι της ΕΡΤ κιόλας....εκεί δεν αναφέρει τίποτα, παρόλο που εκδίδεται κάθε εβδομάδα κι όχι κάθε...μήνα ή 15μερο που τα προγράμματα είναι fixed wink.gif.


ΚΑΚΩΣ! Το προγραμμα μεσω ιντερνετ ειναι πολυ πιο ενημερωμενο απο τα περιοδικα..... biggrin.gif

Anyway ιδου μερικα links για οσους ενδιαφερονται για να βλεπουν το προγραμμα μεσω WEB:

http://tv.pathfinder.gr/----Το καλυτερο!
http://tvradio.ert.gr/tv/----ERT-TV
http://tvradio.ert.gr/digital/----ERT-DIGITAL
http://www.megatv.com/----MEGA
http://www.antenna.gr/----ANT1
http://www.star.gr/----STAR
http://www.alphatv.gr/----ALPHA
http://www.alter.gr/----ALTER
http://entertainment.flash.gr/tv_radio/----Καλουτσικο.
http://www.cebil.gr/channels.html----Πολυ ωραιο site!



QUOTE
Στο παιχνίδι τώρα, ο εκφωνητής είναι ερωτευμένος με τους Αμερικάνους παίχτες απ'ότι φαίνεται...
Να ήξερε και περισσότερα για το άθλημα (Dennis Wade????).


Νομιζω οτι αυτος ηταν ο γνωστος Τασος Μαγουλας που λεει τις μεγαλυτερες σε ποιοτητα και ποσοτητα βλακειες ολων των εποχων!!!! shot.gif
Να φανταστειτε οτι ακομα και ολοι οι σκληροι δισκοι του γαλαξια δεν μπορουν να χωρεσουν την ποσοτητα των απιστευτων ανοησιων που εχει πει αυτος ο ανθρωπος για το χωρο του μπασκετ.....
Εξαλλου το να παραθεσω μερικα απο αυτα που λεει θα ηταν επικινδυνο αφου υπαρχει περιπτωση να μην αντεξουν μερικοι ειτε λογω θυμου και να εκραγουν, ειτε λογω κοιλιακων πονων απο τα γελια....
jokey
QUOTE(NBAer @ Aug 24 2006, 01:39 AM) *
ΚΑΚΩΣ! Το προγραμμα μεσω ιντερνετ ειναι πολυ πιο ενημερωμενο απο τα περιοδικα..... biggrin.gif


Και εγώ, μέσα από το σάιτ της ερτ ενημερώνομαι για τα παιχνίδια του μουντομπάσκετ χωρίς (πολλές) ανακρίβειες

QUOTE(NBAer @ Aug 24 2006, 01:39 AM) *
Νομιζω οτι αυτος ηταν ο γνωστος Τασος Μαγουλας που λεει τις μεγαλυτερες σε ποιοτητα και ποσοτητα βλακειες ολων των εποχων!!!! shot.gif
Να φανταστειτε οτι ακομα και ολοι οι σκληροι δισκοι του γαλαξια δεν μπορουν να χωρεσουν την ποσοτητα των απιστευτων ανοησιων που εχει πει αυτος ο ανθρωπος για το χωρο του μπασκετ.....
Εξαλλου το να παραθεσω μερικα απο αυτα που λεει θα ηταν επικινδυνο αφου υπαρχει περιπτωση να μην αντεξουν μερικοι ειτε λογω θυμου και να εκραγουν, ειτε λογω κοιλιακων πονων απο τα γελια....


Στο ΗΠΑ-Ιταλία ήταν ο Μελάγες ο οποίος δεν κάνει τόσα πολλά λάθη αλλά είναι λίγο άνευρος. Ο Μαγουλάς τώρα είναι ο πιο αντιπαθητικός δημοσιογράφος για μένα όσον αφορά το μπάσκετ, πιο πολύ και από τον Σκουντή και τον Ιωάννου.Με ύφος λες και έχει μαθητεύσει δίπλα στον Φιλ Τζάκσον λέει τις βλακείες του και τις παίρνει και για αναμφισβήτες αλήθειες. Στο contra προχτές έγραψε οτι η Ελλάδα είναι μέσα στις 4 χειροτερες ομάδες του Μουντομπάσκετ σε σχέση με το μπάσκετ που παίζει.
NBAer
QUOTE(jokey @ Aug 24 2006, 02:47 AM) *
Και εγώ, μέσα από το σάιτ της ερτ ενημερώνομαι για τα παιχνίδια του μουντομπάσκετ χωρίς (πολλές) ανακρίβειες
Στο ΗΠΑ-Ιταλία ήταν ο Μελάγες ο οποίος δεν κάνει τόσα πολλά λάθη αλλά είναι λίγο άνευρος.


Ναι γι'αυτο ειπα "νομιζω". Δεν ημουν καθολου σιγουρος καθως δεν ακουσα πολλες βλακειες σε αυτο το ματς....



QUOTE
Ο Μαγουλάς τώρα είναι ο πιο αντιπαθητικός δημοσιογράφος για μένα όσον αφορά το μπάσκετ, πιο πολύ και από τον Σκουντή και τον Ιωάννου.Με ύφος λες και έχει μαθητεύσει δίπλα στον Φιλ Τζάκσον λέει τις βλακείες του και τις παίρνει και για αναμφισβήτες αλήθειες. Στο contra προχτές έγραψε οτι η Ελλάδα είναι μέσα στις 4 χειροτερες ομάδες του Μουντομπάσκετ σε σχέση με το μπάσκετ που παίζει.


Ε κοιτα, αυτος πιστευει οτι μπασκετ ειναι να παιζεις καλη επιθεση και να αφηνεις τον αλλο να παιξει ελευθερα επιθεση επισης!
Ετσι αντιπαθει την Ελληνικη ομαδα αφου εμεις δεν αφηνουμε τους αντιπαλους να βαλουν ευκολα καλαθια. Και επισης επειδη εχουμε αμυντικους αρα και αντι-μπασκετικους προσανατολισμους.....

ΤΑΣΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ στο CONTRA.gr:

ΦΕΤΟΣ:
Γιατί όμως έτσι; Γιατί χρειάζεται να τους πλακώνουμε στο ξύλο και όταν πιεζόμαστε να δείχνουμε πόσο καλύτερη ομάδα είμαστε από πλευράς ταλέντου; Μην κάνετε σύγκριση παικτών με αυτούς τους δύσμοιρους Αυστραλούς, Μην σκεφτείτε να συγκρίνετε προπονητές; Τι σχέση έχει ο Γιαννάκης με τον Γκουριάν; Οι 12αδα μας με τους δικούς τους;
Επιμένω ότι αυτή η εθνική συγκεντρώνει το περισσότερο ταλέντο που είδαμε ποτέ, αλλά προσπαθεί να παίξει με ελάχιστο ρίσκο. Δηλαδή φουλ του ξύλου, καθώς η άμυνα δίνει θεωρητικά μεγαλύτερη σιγουριά. Μακάρι να φέρει την επιτυχία αλλά αδικεί τον εαυτό της και τον κόσμο της με αυτό το πολύ μέτριο μπάσκετ.



ΠΕΡΥΣΙ:
Η εθνική μπορεί να πάρει μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Από πλευράς δυνατοτήτων είναι σε θέση. Ένα πράγμα δεν θα κάνει σε κανέναν αγώνα: δεν θα παίξει ως ομάδα στο παρκέ. Η ήττα από την Σλοβενία ήταν τόσο πιθανή όσο και ο θρίαμβος επί της Γαλλίας. Σε όποιον αγώνα σπάσουμε τον τσαμπουκά του αντιπάλου χάρις στην άμυνα, θα έρχεται η επίθεση και το εύκολο καλάθι. Όποτε θα συναντάμε κάποιον Μπετσίροβιτς τότε οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Οι δημοσιογράφοι κάναμε ένα λάθος. Ακούγοντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη για ομαδικό πνεύμα νομίσαμε ότι η Ελλάδα θα παίζει ομαδικό μπάσκετ. Λάθος και μάλιστα ανεπίτρεπτο.
Νικάμε, χάνουμε όπως με την Σλοβενία, ένα σκριν δεν θα γίνει για να βοηθηθεί κάποιος και στην άμυνα ο καθένας κοιτάει τον παίκτη του. Αυτό θα γίνει ως το τέλος του τουρνουά και πολύ πιθανώς να έρθει το μετάλλιο. Δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι και η καλύτερη λύση. Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος καθώς μας έγινε η τιμή να διαλέξουμε το δηλητήριό μας.



ΠΕΡΥΣΙ(αυτο ειναι ωραιο):
ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.
Και κάτι άλλο. Προηγούμενοι προπονητές της εθνικής είχαν μιλήσει για τις καταδικαστικές διαιτησίες στο παρελθόν που κόστισαν επιτυχίες. Φέτος βλέπουμε τους διαιτητές να μας σπρώχνουν προκλητικά ακόμα και κόντρα στο δύσμοιρο Ισραήλ. Δεν μας αρέσουν τα παιχνίδια του κ. Βασιλακόπουλου και των φίλων του.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ:
Για τον Ομπράντοβιτς δεν χρειάζονται πολλά. Κάποτε ο αλήστου μνήμης Παυλίσεβιτς είχε γίνει περίγελος όταν κουνούσε τα δάκτυλά του κι έδειχνε τα δύο κύπελλα πρωταθλητριών. Ο Ζοτς θέλει δύο χέρια αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έχει μείνει πίσω πλέον. Το αν αποτυγχάνει με την Σερβία μας είναι αδιάφορο. Όταν όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φέρει σταρ, μπορεί να πάρει ευρωπαϊκούς τίτλους αλλά είναι υποχρεωμένος να παίζει με τον Μπατίστ, τον Μπάξτερ και τον Τομάσεβιτς, αυτό μας απασχολεί. Αρκετά κούνησε τα δάκτυλα. Καιρός να βρει τον παλιό σπουδαίο εαυτό του, όταν δίδασκε προπονητική στους αντιπάλους του ή να μας κουνήσει το μαντήλι. Και στις δύο περιπτώσεις κάνει χάρη πρωτίστως στον εαυτό του.



ΠΕΡΥΣΙ:
Αργήσαμε λίγο, περιμέναμε υπομονετικά, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ αλλά στον τελευταίο προημιτελικό του ευρωμπάσκετ, το μπάσκετ αναγεννήθηκε. Η κολυμπήθρα του Σιλωάμ λέγεται Κροατία-Ισπανία. Ο εκπληκτικός, απίστευτος, συγκλονιστικός προημιτελικός ήταν ο τελικός.
Αν δεν υπήρχε η εθνική μας, το ευρωμπάσκετ θα έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον αγώνα για να μείνει η εντύπωση ότι τελικά όποιοι θέλουν, διότι όλοι μπορούν, παίζουν μπάσκετ. Όπως το μάθαμε να το αγαπάμε ακόμα και αν το σκορ δεν φτάνει στους 120 πόντους. Οι Ισπανοί πέρασαν στον ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία νικώντας στην παράταση τους σπουδαίους και αδικημένους Κροάτες με 101-85.


ΠΕΡΥΣΙ:
Επιτέλους …τέλος στην γκαντεμιά! Μετά το 1997 η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις ένα μετάλλιο το Σάββατο. Επιτέλους ακόμα και με την άμυνα, με το πολύ δυνατό παιχνίδι, έστω και χωρίς μπάσκετ, κάναμε για πρώτη φορά αυτό που έπρεπε. Στηριχθήκανε σε αυτό που ξέρουν, σταματώντας τον αντίπαλο και ήταν και λίγο τυχεροί απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο. Ισχυρότερο στα κορμιά διότι στην καρδιά και την πίστη για την νίκη οι Ρώσοι ήταν νάνοι απέναντι στην εθνική μας. Το τελικό σκορ 66-61 σημαίνει το τέλος της κακοδαιμονίας.
Anaz
Ενταξει ρε παιδια εδω που τα λεμε,δεν νομιζει οτι η Εθνικη ενθουσιαζει ιδιαιτερα οσων αφορα το μπασκετ που παιζει!Κ δεν μπορει να πει κανεις οτι στερειται σε ταλεντο!Καθε αλλο..Οποτε σ'ενα βαθμο μπορεις να πεις οτι αδικει τον εαυτο της!Τεσπα.sorry,ας μη βγoυμε off topic!
NBAer
QUOTE(Anaz @ Aug 24 2006, 04:13 AM) *
Ενταξει ρε παιδια εδω που τα λεμε,δεν νομιζει οτι η Εθνικη ενθουσιαζει ιδιαιτερα οσων αφορα το μπασκετ που παιζει!Κ δεν μπορει να πει κανεις οτι στερειται σε ταλεντο!Καθε αλλο..Οποτε σ'ενα βαθμο μπορεις να πεις οτι αδικει τον εαυτο της!Τεσπα.sorry,ας μη βγoυμε off topic!


ΩΧ! sad.gif Κανεις και εσυ το ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ λαθος που κανουν πολλοι. Συμβαινει και στο ποδοσφαιρο αυτο παρα πολυ συχνοτερα και ετσι με βαζεις στην δυσαρεστη θεση να σε διορθωσω.....

Οταν λεμε αυτη η ομαδα παιζει πολυ καλο μπασκετ ΔΕΝ εννοουμε οτι παιζει καλα επιθετικα!
Εννοουμε οτι εχει τετοια αμυνα ή επιθεση ωστε να ειναι πολυ καλη.

Αλλο το θεαματικο μπασκετ και αλλο το καλο. Καλο μπασκετ παιζει και μια ομαδα που δεχεται 45 ποντους ανα αγωνα και βαζει 53. Εχει καλη αμυνα γι'αυτο!

Τα ιδια και στο ποδοσφαιρο:
Πχ η εθνικη Ελλαδος το 2004 που πηρε το Euro2004 επαιξε καλο ποδοσφαιρο και αυτο κυριως λογω της καλης της αμυνας! Δεν επαιξε θεαματικο-επιθετικο ποδοσφαιρο βεβαια, αλλα αυτο δεν εχει σχεση. Καλο ποδοσφαιρο επαιξε.....




Σημειωση:
"***τετοια αμυνα ή επιθεση ωστε να ειναι πολυ καλη" σημαινει:
-ειτε αμυνα πολυ καλη και επιθεση αρκετα μετρια ή και κακη, τετοια ωστε να την κανει(την ομαδα) πολυ καλη.
-ειτε επιθεση πολυ καλη και αμυνα αρκετα μετρια ή και κακη, τετοια ωστε να την κανει(την ομαδα) πολυ καλη.
-ειτε αμυνα πολυ καλη και επιθεση πολυ καλη, τετοια ωστε να την κανει(την ομαδα) πολυ καλη.
Δηλαδη οταν λεμε Α ή Β ισχυει, σημαινει:
-ειτε μονο το Α ισχυει (και οχι το Β)
-ειτε μονο το Β ισχυει (και οχι το Α)
-ειτε και τα δυο ισχυουν.
Papaloukas 4 ever
Παιδιά, εμένα ο Μαγουλάς μου αρέσει σχετικά και οποσδήποτε ο χειρότερος όλων και με διαφορά πιστεύω ότι είναι ο Χατζηγεωργίου (παρσπαρτού και σε άλλα αθλήματα - πάντα με βλακείες). Α, χθες ήταν ο Ασπρούλιας στη μετάδοση.
jokey
QUOTE(Anaz @ Aug 24 2006, 04:13 AM) *
Ενταξει ρε παιδια εδω που τα λεμε,δεν νομιζει οτι η Εθνικη ενθουσιαζει ιδιαιτερα οσων αφορα το μπασκετ που παιζει!Κ δεν μπορει να πει κανεις οτι στερειται σε ταλεντο!Καθε αλλο..Οποτε σ'ενα βαθμο μπορεις να πεις οτι αδικει τον εαυτο της!Τεσπα.sorry,ας μη βγoυμε off topic!


Εμένα το μπάσκετ που παίζει η εθνική με ενθουσιάζει (όχι απλώς μου αρέσει) και σοβαρολογώ. Να βλέπω το Κατάρ να μη μπορεί να περάσει τη σέντρα για κανα 3λεπτο ή τους Γερμανούς στο φιλικό να τους βομβαρδίζουμε και ο Μπάουρμαν να παρακολουθεί περίλυπος χωρίς να κάνει τίποτα και τι στον κόσμο. Αν έμπαιναν και τα σουτ (που θα είχε παραπάνω από ένα οφέλη) θα ζούσα σε μια έκσταση τώρα.
Anaz
QUOTE
Να βλέπω το Κατάρ να μη μπορεί να περάσει τη σέντρα για κανα 3λεπτο
Kαλα τωρα..Για το Καταρ μιλαμε!!

Εγω δεν ειπα οτι δεν παιζουμε καλο μπασκετ ΝΒΑer!Εννοειται εννοουσα θεαματικό.. wink.gif
jokey
QUOTE(Anaz @ Aug 25 2006, 02:04 AM) *
Kαλα τωρα..Για το Καταρ μιλαμε!!

Εγω δεν ειπα οτι δεν παιζουμε καλο μπασκετ ΝΒΑer!Εννοειται εννοουσα θεαματικό.. wink.gif


Μα παίζουμε θεαματικό μπάσκετ. 10 καρφώματα σε 5 αγώνες έχει κάνει ο Φώτσης, χώρια τα κλεψίματα Διαμαντίδη και Σπανούλη που γίνονται κατευθείαν αιφνιδιασμοί.

Φαντάσου να παίζαμε και καλά wink.gif
thrylos7
Πλάκα πλάκα, ο Φώτσης σε κάθε αγώνα θα μας δώσει κι ένα φοβερό κάρφωμα...!
Με ποιον σέντερ είπατε θα παίξουμε τώρα;

Είμαστε λίγο off topic... icon_drunk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.