Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νέο Κλειστό γήπεδο για τον Παναθηναικό...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Green_Fan
Τα νέα της προηγούμενης εβδομάδας ήτανε χαρμόσυνα...Υπογράφτηκε το μνημόνιο κατασκεύης αθλητικού κέντρου για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΟ...Επειδή το forum είναι μπασκετικό ας μιλήσουμε μόνο για το κλειστό που θα κατασκεύαστει για την ομάδα μπάσκετ αλλά και για αυτή του βόλλευ...

1)Καταρχάς θεωρώ οτι οι 6000 με 8000 θέσεις που ακούγεται οτι θα είναι η χωρητικότητα του κλειστού είναι πολύ λίγες...Σίγουρα για κάποια ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος που στο ΟΑΚΑ πηγαίνουν 2-3.000 άτομα είναι μια χαρά...Ας μην ξεχνάμε όμως οτι φέτος υπήρχαν πολλά ματς που βρέθηκαν στο γήπεδο περισσότεροι από 10.000 θεατές με αποκορύφωμα τον αγώνα με την Εφές όπου ήτανε υπερπλήρες από 20.000 οπαδούς της ομάδας!

2)Απο το site της Ευρωλίγκας:
An initiative to improve the arenas of Euroleague teams, with the goal of having a minimum capacity of 10,000 spectators at each by the 2009-2010 season.

'Οπως βλέπουμε η ULEB έχει στόχο να έχουν τα γήπεδα σε κάθε ματς περισσότερους από 10.000 θεατές.Μικρότερο όριο το 10.000 λοιπόν.Πως είναι δυνατόν λοιπόν να γίνει το γήπεδο μέχρι 8.000 θέσεις το πολύ;Δηλαδή ο Παναθηναικός θα κατασκεύασει δικό του γήπεδο και θα τρέχει και πάλι στο ΟΑΚΑ;Αυτό και αν είναι χαζό.

3)Οι εργασίες για το γήπεδο θα ξεκινήσουν το 2011.Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας για να αποκτήσει ο Παναθηναικός το καινούριό του κλειστό γήπεδο.Προσωπικά θα ήθελα να είναι έτοιμο και το κλειστό το 2008 (όπως θα είναι του ποδοσφαιρού).Οι Αφοί έδειξαν εδώ το πόσο πολύ θέλουν να γίνει επιτέλους το αθλητικό κέντρο αφού συμβιβάστηκαν να αρχίσει το γήπεδο μπάσκετ 3 χρόνια μετά.

4)Χάνεται λοιπόν και το Final-4 που ήθελαν οι Αφοί να αναλάβει ο Παναθηναικός το 2008 στο νέο του κλειστό με σκόπο τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.


Συμπέρασμα:

Να γίνει μεγαλύτερο κλειστό...12.000 θέσεις για παράδειγμα θα ήτανε μια χαρά...Έτσι ο Παναθηναικός και Final-4 μπορεί να αναλάβει αλλά και να έχει περισσότερο κόσμο κοντά του στα ματς...

Αυτά...
dizzy_fingers
QUOTE
Καταρχάς θεωρώ οτι οι 6000 με 8000 θέσεις


QUOTE
An initiative to improve the arenas of Euroleague teams, with the goal of having a minimum capacity of 10,000 spectators at each by the 2009-2010 season.


QUOTE
Δηλαδή ο Παναθηναικός θα κατασκεύασει δικό του γήπεδο και θα τρέχει και πάλι στο ΟΑΚΑ;Αυτό και αν είναι χαζό.


Όπως ακριβώς τα λες Green Fan.
Όταν φτάσει η ημέρα που οι έλληνες θα κάνουν τα πλάνα τους με μακροπρόθεσμη προοπτική (από τα γήπεδα, μέχρι τα δάνεια...διακοπών!), ο ουρανός θα έχει πέσει, η γη θα ανοίξει και ο Σακ θα έχει ποσοστά 80% στις βολές....
Και ελπίζω να έχουν υπόψιν οι αφοί Γιαννακόπουλοι ότι ένα γήπεδο μπάσκετ, δε μπορεί να επεκταθεί όπως ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Το έχτισες 8000? Τόσο θα έχει πάντα, αν όχι τόσο μπορεί λιγότερο. Περισσότερο όμως όχι.
Γι'αυτό θα πρέπει να είναι προσεχτικοί στη σχεδίαση και στις αποφάσεις περί του γηπέδου.
Στην τελική αν πιστεύουν πως οι σχεδιασμοί τους για τα επόμενα χρόνια δε θα εμπεριέχουν μεγάλη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο, τότε δε βλέπω κιόλας το λόγο να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου κλειστού, έτσι?
Green_Fan
Dizzy δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα εφαρμοστεί αυτός ο νέος κανονισμός που σκοπεύει να βάλει η ULEB.Το μόνο σίγουρο είναι οτι τελικά θα μείνει στη σκέψη.Και αυτό γιατί ρίχνοντας μια ματιά στο www.worldstadiums.com είδα οτι οι περισσότερες ευρωπαικές ομάδες έχουνε κλειστά που κυμαίνονται από τις 7.000 μέχρι τις 9.500 θέσεις.Υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις με ομάδες που έχουνε γήπεδα παραπάνω από 10.000 θέσεις.Οπότε αν θέλει να εφαρμόσει η ULEB αυτό τον κανονισμό τότε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όλες τις ομάδες.

Όπως και να έχει όμως επιμένω οτι το κλειστό γήπεδο θα πρέπει να είναι κάπου στις 12.000 θέσεις!

QUOTE
Στην τελική αν πιστεύουν πως οι σχεδιασμοί τους για τα επόμενα χρόνια δε θα εμπεριέχουν μεγάλη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο, τότε δε βλέπω κιόλας το λόγο να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου κλειστού, έτσι?


Μα το νέο κλειστό δεν θα το κάνουν οι Γιαννακόπουλοι.Το νέο κλειστό θα το κάνει ο Παναθηναικός ΑΟ.Στο κλειστό αυτό θα παίζει και η ομάδα βόλλευ τις ομάδας.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι με το καινούριο γήπεδο και οι Γιαννακόπουλοι θα αρχίσουν να δίνουν τρελά πόσα για μεταγραφές (όπως τον παλιό καλό καιρό) αλλά και ο κόσμος θα ζεσταθεί περισσότερο.Άλλο πράγμα να παίζεις στο ΟΑΚΑ που ανήκει αλλού και εσύ είσαι απλά ενοικιαστής και άλλο πράγμα να παίζεις στο δικό σου ιδιόκτητο γήπεδο.
dizzy_fingers
Όσον αφορά τα γήπεδα στην Ευρώπη, οι ισπανοϊταλικές ομάδες που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της Uleb έχουν γήπεδα χωρητικότητας άνω των 10000 θέσεων. Εδώ ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε δύο γήπεδα άνω των 10.000 θέσεων και υπο προϋποθέσεις 3 (το ελληνικό με πρόσθετες κερκίδες).
Οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω δε νομίζω η Uleb να πάρει πίσω αυτό που έλεγε για τις χωρητικότητες των γηπέδων.


Το πρόβλημα δεν είναι αν το χτίζουν οι Γιαννακόπουλοι το γήπεδο ή όχι, αλλά ποιός είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός. Κι εσύ ο ίδιος το είπες, όταν αναφέρθηκες στην περιορισμένη χωρητικότητά του wink.gif.
Green_Fan
Σε πιάνω αδιάβαστω φίλε Dizzy...

Λοιπόν..Φέτος στην Ευρωλίγκα συμμετέχουν 4 ιταλικές ομάδες...Η Climamio Bologna,η Armani Jeans Milano,η Benetton Treviso και η Montepaschi Siena...

Χωρητικότητες γηπέδων:

Climamio: PalaDozza 5.700
Benetton: PalaVerde 5.000
Armani Jeans: PalaLido 3.500
Siena:Palasport Mens Sana 6 200

Από άλλες ομάδες η Scavolini παίζει στο BPA Palas χωρητικότητας 10.323,η Virtus Bologna στο Palamalaguti χωρητικότητας 8.278!Σε πολύ μεγάλο γήπεδο παίζει μόνο η Virtus Roma στο Palalottomatica με 16.350 ενώ η Lottomatica Roma παίζει στο Palasport Apollodoro με 3.500!

Οπότε αν ισχύσει ο κανονισμός της ULEB μόνο η Scavolini Pesaro θα μπορεί να αγωνιστεί στην Euroleague.

Οι Ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν είναι η Barcelona,η Real Madrid,η Tau Ceramica και η Unicaja Malaga.

Χωρητικότητες γηπέδων:

Barcelona: Palau Sant Jordi 17.000
Real Madrid: Raimunto Sanporta 5.200
Tau Ceramica: Fernando Buesa Arena 9.200
Unicaja Malaga: Martín Carpena 8.511

Κατά τα άλλα η Estudiantes στο Vistalegre με 14.000 έχει μεγάλο γήπεδο.Η Μπανταλόνα παίζει σε μεγάλο γήπεδο στο Pavelló Olímpic de Badalona με 12.500 θέσεις.

Από τις Ισπανικές λοιπόν μόνο η Μπαρτσελόνα και οι 2 άλλες που φέτος δεν είναι στην Euroleague μπορούν να αγωνιστούν αν ισχύσει ο κανονισμός.

Κατά τα άλλα η Cska παίζει σε γήπεδο 5.000 θέσεων (USZ CSKA Arena),η Cibona σε γήπεδο 5.000 θέσεων και πάει λέγοντας...

Άμα το ψάξεις σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν κάτω από 10.000 θέσεις γήπεδα...

Οπότε αυτός ο κανονισμός δεν θα ισχύσει γιατί θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις ομάδες...
Green_Fan


Να περίπου πως θα κατασκεύαστει το αθλητικό κέντρο...Βλέπετε την θέση που έχει το γήπεδο ποδοσφαίρου,το κλειστό μπάσκετ-βόλλευ και το κτίριο των εμπορικών χρήσεων...

Ένα πολύ θετικό πάντως από την κατασκεύη του γήπεδου είναι οτι ωφελούνται 2 περιόχες της Αθήνας...Το παλιό γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γκρεμιστεί και θα γίνει μια όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας ενώ η περιοχή στο Βοτανικό θα αναβαθμιστεί...Οι εκτάσεις εκεί θα πάρουν μεγάλη αξία,θα γίνουν σταθμοί μετρό για το γήπεδο ενώ θα δημιουργηθούν και 120 στρέμματα πρασίνου...
LEFTERIS733
Το γηπεδο δεν το φτιαχνεις με τα τωρινα δεδομενα.Αμα ηταν ετσι θα επρεπε να φτιαξει γηπεδο 2500 γιατι τοσοι πηγαιναν στο πρωταθλημα.Σκοπος του νεου γηπεδου ειναι να μαζεψεις νεο κοσμο που θα φερει χρημα στην ομαδα.

Γνωμη μου ειναι οτι γηπεδο κατω απο 10000 θεσεις (και στο ποδοσφαιρο κατω απο 45000) ειναι πισωγυρισμα για την ομαδα.
dizzy_fingers
Σωστά.

Green fan, τα γήπεδα που παρέθεσες τα είχα δει, αλλά επίτηδες δεν τα ανέφερα tongue.gif biggrin.gif...
Δε διαφωνώ πως αν τώρα αποφάσιζε η Uleb να υποχρεώσει τις ομάδες να έχουν τέτοιας χωρητικότητας γήπεδα, θα υπήρχε πρόβλημα.
Αλλά πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν 2 πράγματα:
1) Το 2011 είναι 6 χρόνια μπροστά από το σήμερα...Τουλάχιστον οι ιταλικές και όσες από τις ισπανικές δεν πληρούν αυτό το κριτήριο, θα χτίσουν νέα γήπεδα.
Το ίδιο έκαναν οι ελληνικές ομάδες όταν το άθλημα ήταν στα πάνω του εδώ (= όταν ο Βασιλακόπουλος είχε την εξουσία), το ίδιο θα κάνουν τώρα αυτές που έχουν τις πλάτες της Uleb.
2) Όπως προανέφερα, στην Ελλάδα έχουμε ήδη 2 και υπό προϋποθέσεις 3 γήπεδα, χωρητικότητας 10.000+...
Πιστεύεις πως το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό και το ίδιο με το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό, να κάνει την Uleb να πάρει πίσω τις εξαγγελίες της? wink.gif

Στο κάτω κάτω, αν η Uleb θέλει να κάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ισάξιο με το ΝΒΑ σε όλους τους τομείς (που σίγουρα θέλει ειδικά στο οικονομικό-μάρκετινγκ μέρος) αυτός ο όρος είναι σίγουρα ένα must.
kop-13
ΠΑΙΔΙΑ,ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ 8.000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ FINAL4 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!
dizzy_fingers
QUOTE
ΠΑΙΔΙΑ,ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ 8.000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.


Όχι δεν είναι tongue.gif. biggrin.gif
Αν είναι να χτίσουν γήπεδο 8000 θέσεων, καλύτερα να μην το χτίσουν. Έχουμε αρκετά κλειστά τέτοιας χωρητικότητας + το θέμα της μίνιμουμ χωρητικότητας από την Uleb σε μερικά χρόνια.


Καλώς ήρθες φίλε kop-13 στο φόρουμ μας. Αν μπορείς απενεργοποίησε το caps lock και μη γράφεις με κεφαλαία, γιατί στη γλώσσα του ίντερνετ, αυτό σημαίνει πως φωνάζεις.
Green_Fan
Επανερχόμαστε στο θέμα και μάλλον φίλε dizzy ορισμένοι δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται..

Τους λόγους που το γήπεδο θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον 10.000 και πάνω τους έχουμε εξηγήσει παραπάνω..

Μην ξεχνάμε και το άνοιγμα που θέλει να κάνει το ΝΒΑ..Σε αυτό το άνοιγμα το γήπεδο που έχει κάθε ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο..

Όμως δείτε τι γράφει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το γήπεδο μπάσκετ:

Τέλος στη δεύτερη φάση του έργου στο Βοτανικό, θα κατασκευαστούν κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 6.000-8.000 θεατών, κλειστή πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων και 1.000 επιπλέον θέσεις πάρκινγκ.rolleyes.gif sad.gif hammer.gif

ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;
LEFTERIS733
Γιατι βλεπουν το οακα αδειο...
Green_Fan
Νομίζω οτι αν διαβάσεις οτι έχουμε γράψει παραπάνω θα καταλάβεις για ποιό λόγο θεωρώ οτι οι 6-8.000 θέσεις είναι λίγες..

1)Με τέτοιο γήπεδο ο Παναθηναικός (που είναι από τις υποψήφιες ομάδες) δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα διάφορα τουρνουά με ομάδες του ΝΒΑ στα πλαίσια της συνεργασίας NBA-ULEB.

2)Δεν θα μπορούμε να διοργανώσουμε στο μέλλον κανένα Final-4 στο γήπεδό μας.

3)Με καινούριο γήπεδο να δείς που ο κόσμος θα είναι πολύ περισσότερος σε κάθε ματς.Ειδικά αν τότε οι ώρες είναι συνεχόμενες θα γίνεται πανικός.

4)Μιλήσαμε με τον dizzy για έναν κανονισμό που πιθανόν θα βάλει η ULEB μέχρι το 2010.Βέβαια αυτός ο κανονισμός είναι λίγο δύσκολο να μπεί αφού θα δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλές ευρωπαικές ομάδες.Αλλά όπως και να έχει ο Παναθηναικός πρέπει να είναι καλυμμένος σε οποιαδήποτε περίπτωση.

ΓΗΠΕΔΟ 10-12.000 (με scorebox!) λοιπόν χωρίς δεύτερη συζήτηση η άποψή μου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.