Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 1ος ημιτελικός: ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Prague 2006
dizzy_fingers

Η ΤΣΣΚΑ, για πολλούς δείχνει το φαβορί καθώς πέρυσι, η εικόνα που έμεινε από την 4η θέση της ήταν ότι "έχασε" το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της. Πρώτον γιατί το final4 έγινε στο σπίτι της (στην ίδια πόλη τουλάχιστον) αλλά και δεύτερον γιατί το περίφημο σερί νικών της τη βοήθησε απλά και μόνο για να φτάσει στο τουρνουά και έσπασε με δύο σερί ήττες την πιο κρίσιμη στιγμή...
Φέτος η εικόνα της δεν είναι η ίδια, με τον προπονητή να έχει αλλάξει και τη θέση του Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει πάρει ο Έτορε Μεσίνα.
Πιστεύω πως παρόλη την αλλαγή του προπονητή, η φιλοσοφία μένει η ίδια σε γενικές γραμμές, καθώς δίνεται βάση στην άμυνα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, ανάμεσα σε όλη την Ευρωλίγκα, στην άμυνα σε regular season και top16.




Η Μπαρτσελόνα, τώρα, όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές είναι μία καινούρια ομάδα. Μέ νέο προπονητή, με πολλούς καινούριους παίχτες και με συνεχώς ανερχόμενη πορεία.
Στην κανονική σεζόν, ήταν μία ομάδα που προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της, αλλά στο top16 πέρασε σαν σίφουνας με μόλις μία ήττα στην τελευταία αδιάφορη αγωνιστική.
Ειρωνικό γεγονός τώρα...ο προπονητής που πέρσι στέρησε την πιθανότητα κατάκτησης του τροπαίου από την ΤΣΣΚΑ με την Ταού, βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με την ίδια ομάδα, από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα αυτή τη φορά.
Ο κύριος Ιβάνοβιτς, άραγε, θα καταφέρει να κάνει το 2Χ2?


Προϊστορία:
Η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ τους είναι μικρή καθώς έχουν βρεθεί μόλις δύο φορές στο ίδιο final4 και μόνο μία φορά αντιμέτωπες, το 2003 σε ημιτελικό, όπου το ματς έληξε υπέρ της ισπανικής ομάδας με 76-71.



Ένα άλλο ιστορικό στοιχείο τώρα, για το οποίο εγώ δε θα ψηφίσω ΤΣΣΚΑ είναι το εξής:
Πολλοί χαρακτηρίζουν την Μπαρτσελόνα loser, αλλά αν κοιτάξουμε την ιστορία της ρώσικης ομάδας, θα δούμε πως από το 1971 οπότε και ήταν ο τελευταίος της τίτλος, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ το τρόπαιο, ενώ σε τελικό έφτασε μόνο το 1973.
Τις υπόλοιπες φορές και ειδικά στα final4 από '88 και μετά, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ημιτελικό.

Οι αγωνιστικοί λόγοι για τους οποίους βλέπω Μιχάλη Κακιούζη αντί Θοδωρή Παπαλουκά? Πιστεύω πως η ανερχόμενη πορεία της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να...ανεβαίνει, σε σχέση με την πάντοτε σταθερά καλή ΤΣΣΚΑ.
Πιστεύω πως το βαρόμετρο στο παιχνίδι θα είναι οι "κοντοί". Αν οι Ναβάρο και Μπαζίλε πιάσουν δουλειά, τότε δε βλέπω ποιός από τους Χόλντεν-Παπαλουκά, θα μπορέσουν να τους φτάσουν, στον επιθετικό τομέα...
Alexmei
καταρχάς είναι ακόμα μία ελληνική μάχη στην Ευρώπη. Παπαλουκάς εναντίων του Αρχηγού Κακιούζη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολευτώ σε ποια ομάδα να ψηφίσω.... Αποφασίζω την ΤΣΣΚΑ γιατί το αξίζει... 41.gif
Warrior
Ο Αντερσεν θα παιξει στο φαιναλ-4??
dizzy_fingers
Όχι. Θα είναι ακόμα τραυματίας.







.......οπότεεεεε αααας κάααανωωωωω το edit στο παραπάνω μου ποστ και συγκεκριμένα σε αυτό:


QUOTE
Οι μονομαχίες στη ρακέτα θα είναι θηριώδεις με Άντερσεν-Βαν Ντεν Σπίγκελ ενάντια Φούτσκα-Μαρκονάτο, αλλά πιστεύω πως το βαρόμετρο θα είναι οι "κοντοί".


biggrin.gif icon_drunk.gif
qspock
Τα πλεονεκτηματα της ΤΣΣΚΑ ειναι οτι κατεβαινει χωρις αγχος, ως αουτσαϊντερ και δεδομενης και της απουσιας του Αντερσεν, δεν υπαρχει η πιεση κατακτησης του τιτλου οπως τα προηγουμενα χρονια. Πιστευω οτι η ομαδα παιζει καλυτερα μετα Αντερσεν και με τον Βαν Ντεν Σπίγκελ.

Ομως, η Μπαρτσελονα ειναι αυτη που εχει τα ονοματα, τον προπονητη και, ενδεχομενως και τον κοσμο. Επισης εχει την καρδια του πρωταθλητη μας, που δειχνει ασταματητητος. Βεβαια, και η ΤΣΣΚΑ εχει το δικο της χρυσο ελληνοπουλο, που ειναι το μυαλο της.
Θα γινει μεγαλη μαχη. Προσγνωστικα δε μπορω να κανω γιατι δεν εχω σαφη εικονα απο τα παιχνιδια των 2 ομαδων στην Ευρωλιγκα (ας οψεται το Supersport 1).
Air Kef
Νομίζω πως η Μπάρτσα θα τα καταφέρει και θα είναι στον τελικό.Δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς και να είναι έτοιμη για τον ημιτελικό.

Η ΤΣΣΚΑ δεν τα κατάφερνε τόσα χρόνια,δεν νομίζω πως θα τα καταφέρει τώρα.
Alexmei
εγώ νομίζω πως θα ήταν καλύτερα τα ζευγάρια ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι, Ταου - Μπάρτσα, ώστε αν περνούσε Μπάρτσα και ΤΣΣΚΑ να βλέπαμε ελληνική μάχη ενώ τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μόνο ένας Έλληνας.... sad.gif
Alexmei
QUOTE(Air Kef @ Apr 19 2006, 07:30 PM)
Νομίζω πως η Μπάρτσα θα τα καταφέρει και θα είναι στον τελικό.Δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς και να είναι έτοιμη για τον ημιτελικό.

Η ΤΣΣΚΑ δεν τα κατάφερνε τόσα χρόνια,δεν νομίζω πως θα τα καταφέρει τώρα.
*



ναι αλλά κόντρα στους πολύ νέους παίχτες της Μπάρτσα λες να μην τα καταφέρει; Πες ότι κερδίζει η Μπάρτσα, είναι έτιμη να αντιμετοπίσουν Ταου ή Μακάμπι;
Achilleas13
Νομίζω πως η διαφόρα δυναμικότητας είναι μεγάλη και οι ρώσοι υα περάσουν εύκολα


QUOTE(Air Kef @ Apr 19 2006, 08:30 PM)
Η ΤΣΣΚΑ δεν τα κατάφερνε τόσα χρόνια,δεν νομίζω πως θα τα καταφέρει τώρα.
*


Συμφωνω.Θα χάσουν σίγουρα στον τελικό
nikoleta21
η μπαρτσα θα νικησει βεβαια
Alexmei
QUOTE(nikoleta21 @ Apr 25 2006, 01:33 AM)
η μπαρτσα θα νικησει βεβαια
*



είσαι σίγουρη; 68.gif η Μπάρτσα μπορεί να το αξίζει αλλά δεν αξίζει το κύπελλο. Ίσως σε δύο χρόνια γιατί του χρόνου στην Αθήνα είναι του ΠΑΟ ή του Ολυμπιακού!
dizzy_fingers
Ή του Αμαρουσίου (ώστε η φράση "το final4 γίνεται στο σπίτι μας" να αποκτήσει κυριολεκτική σημασία) tongue.gif.

QUOTE(Αlexmei)
εγώ νομίζω πως θα ήταν καλύτερα τα ζευγάρια ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι, Ταου - Μπάρτσα, ώστε αν περνούσε Μπάρτσα και ΤΣΣΚΑ να βλέπαμε ελληνική μάχη ενώ τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μόνο ένας Έλληνας....


Πως το έχεις σίγουρο ότι θα περάσει σίγουρα μία από ΤΣΣΚΑ-Μπάρτσα... 39.gif biggrin.gif
Alexmei
γιατί γράφω το "εγώ νομίζω"; λες και μετράει το τι νομίζω στις ευροπαϊκές διωργανώσεις; tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif


Τλπ, μπήκα στο site της Euroleague και είχε ένα Poll που είπαν την γνώμη τους παίχτες από απεκλεισμένες ομάδες.Ένας από αυτούς ήταν και ο Μανώλης Παπαμακάριος του Ολυμπιακού.


ωρίστε τι είπε στις ερωτήσεις για το ποιος θα νικήσει στα ημιτελικά, για το ποιος θα σηκώσει το τρόπεο και το ποιος θα είναι ο MVP του Final Four(είναι στα αγγλικά):

QUOTE
Semifinal winners? "For me, Tau Ceramica and CSKA Moscow have more chances because they are in a good shape. But it’s difficult to tell which teams are going to go to the Final because the four teams are in similar levels. "
Euroleague champion? "CSKA Moscow played excellent in the last games. They seem that they are in a good shape but I believe that there is no team in this Final Four which has more chances than the other three to win the trophy."
Final Four MVP? "Each team has a star. If Tau wins I believe Scola will be MVP. If Barca wins, Kakiouzis or Navarro. If CSKA wins, then Holden has a lot of chances and if Maccabi wins the trophy Vujcic will be the Final MVP."


τελικά έχουμε την ίδια γνώμη! 41.gif
hagi
Δεν μπορώ να πω ποιος θα κερδίσει..Θα είναι πάντως μια πολύ δυνατή αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον..Αναμένω να την δω
sarounas
εγώ ποντάρω τα λεφτά μου στην ΤΣΣΚΑ σε αυτόν τον ημιτελικό!
Alexmei
QUOTE(hagi @ Apr 26 2006, 05:22 PM)
Δεν μπορώ να πω ποιος θα κερδίσει..Θα είναι πάντως μια πολύ δυνατή αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον..Αναμένω να την δω
*



η καλύτερη απάντηση.!
hellenic
Ego pstebo pos h CSKA to thelei poli kai tha perimenei 3 xronia na mpei ston teliko!gia afto ton logo deino ena mikro probasdisma stoys Rossoys an kai sigoura kai h Barca exei kinitro!
Warrior
Σημερα στις 9:30 ωρα Ελλαδας ο αγωνας απο το Supersport 1!

Μπαρτσελονα βλεπω εγω....Μεγαλη η επιθυμια της ΤΣΣΚΑ,αλλα θεωρω καλυτερη
ομαδα τους Καταλανους...

Ειναι βεβαια τοσο ανοιχτο το φετινο φαιναλ-4,που περισσοτερο μαντευουμε! wink.gif
Air Kef
Ανάλυση του αγώνα από τον Δ.Σφαιρόπουλο στο sportime.gr:

QUOTE
Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το «μάτι» του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Η ΤΣΣΚΑ είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ και μετά τα προημιτελικά έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Παρά τον τραυματισμό του Ντέϊβιντ Άντερσεν, βρήκε τις λύσεις μέσα από την ομαδική δουλειά. Έχει συνοχή αφού διατηρεί τον ίδιο κορμό εδώ και χρόνια, παίζει πολύ καλή ομαδική άμυνα και μετά τα τρία χαμένα φάιναλ-φορ, έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να αποφύγει κάποιες καταστάσεις.

Η Μπαρτσελόνα στηρίζεται περισσότερο στο ταλέντο των παικτών  της και ειδικά στην ποιότητα των περιφερειακών της. Δεν είναι τόσο καλή ομαδικά όσο η ΤΣΣΚΑ, το παιχνίδι της στην επίθεση είναι πιο άναρχο, αλλά είναι σαφές ότι έχει ανέβει αγωνιστικά επίπεδα με το πέρασμα του χρόνου. Η πορεία της από τη δεύτερη φάση και μετά είναι εντυπωσιακή και ας μην ξεχνάμε ότι έχασε μόνο ένα παιχνίδι στους ομίλους, το αδιάφορο βαθμολογικά ματς με τη Μάλαγα.

Το κλειδί του ημιτελικού θα είναι η άμυνα της ΤΣΣΚΑ στους περιφερειακούς της Μπαρτσελόνα. Αν οι Ρώσοι παίξουν την άμυνα που ξέρουν και μπλοκάρουν τους «κοντούς» της Μπαρτσελόνα, θα έχουν τον πρώτο λόγο. Η ΤΣΣΚΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα, τόσο λόγω της εμπειρίας της από φάιναλ-φορ τα τελευταία χρόνια, όσο και γιατί είναι πιο ομάδα.


 


Αυτό το ματς δεν θα το δω,μάλλον..21.30 Σούπερσπορ..
hellenic
Telika dikio eixa! An kai h Barcelona epaikse dinata den antekse mexri to telos kai h CSKA perase ston megalo teliko opoy tha antimetopisei tin Maccabi Tel Aviv!H Barcelona proigoyntan se megalo komati toys paixnidioy(38-34 sto hmixrono) omos xari stoys Papalouka(19p.,3reb.4st.,e as),Holden kai Smodis kataferan na girisoyn to paixnidi kai na ftasei epiteloys ston teliko h rossiki omada me score 75-84!Apo tin alli o Kakioutis den brethikai se poli kali mera me 5p.+7reb.!
dizzy_fingers
Ωραίο ματσάκι!

Σε αντίθεση με τον άλλον ημιτελικό, εδώ πέρα είδαμε ένα κλειστό ματς με όχι αρκετές, αλλά δραματικές αλλαγές στο σκορ, με τη Μπαρτσελόνα να προηγείται μέχρι 13 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο και την ΤΣΣΚΑ να κάνει τη μεγάλη επιστροφή και να κερδίζει!
Πρωταγωνιστής της νίκης?

Ασφαλώς ο Παπαλουκάς που όποτε έμπαινε στο παρκέ, έδινε την ώθηση στην ομάδα του να φτάσει στη νίκη.
Αυτός μαζί με τον τρελοΧόλντεν, που είχε 5/6 τρίποντα (!), ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους, ενώ ο έλληνας γκαρντ αριθμούσε 5 ριμπάουν και 3 ασίστ.
Επίσης, ο Σμόντις πέτυχε το πρώτο double double στη σεζόν του με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ!

Από τη Μπαρτσελόνα, οι Αμερικανοί έκαναν ότι μπορούσαν με τους 24 πόντους του Γουίλιαμς και τους 15 του Θόρντον αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά που αποκτήσανε στα μέσα του παιχνιδιού.

Κατά τη γνώμη μου, αν ο Φούτσκα έβαζε το δίποντο στην προτελευταία επίθεση της ομάδας του και μείωνε σε 74-77, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά...
Από την άλλη, με έναν τέτοιο καταπληκτικό Παπαλουκά..ίσως όχι wink.gif.

Που είσαι greece4??? biggrin.gif

Τα στατιστικά του αγώνα:
dizzy_fingers
Winterthur F.C. Barcelona
N. Βασικοί Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
21 M. Thornton 15 4/6 67 1/3 33 4/4 100 2 0 2 1 3 4 4 0 0 15
8 J. Trias 4 2/2 100 0/0 0 0/1 0 1 0 1 0 0 3 1 0 0 7
10 S. Williams 24 4/7 57 4/9 44 4/5 80 4 0 4 1 3 3 4 4 0 32
20 M. Kakiouzis 5 1/2 50 1/2 50 0/0 0 5 2 7 1 0 4 0 0 0 25
5 G. Basile 8 1/2 50 2/6 33 0/0 0 3 0 3 1 2 3 2 2 1 32
N. Βασικοί Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
14 R. De la fuente 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 1 2 0 1 0 8
11 C. Navarro Juan 10 1/4 25 2/4 50 2/2 100 2 0 2 0 2 3 5 1 0 25
12 E. Cota 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 1 0 1 0 1 0 0 2 0 3
7 G. Fucka 2 0/2 0 0/0 0 2/4 50 8 2 10 1 3 5 3 2 5 33
9 D. Marconato 7 3/4 75 0/0 0 1/1 100 1 1 2 1 0 4 1 0 0 15
33 M. Gasol 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
44 R. Grimau 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 2 1 0 0 4
Σύνολο: 75 16/29 55 10/24 42 13/17 76 27 5 32 6 15 33 21 12 6 199
dizzy_fingers
CSKA Moscow
N. Βασικοί Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
9 D. Vanterpool 7 0/4 0 0/0 0 7/8 88 2 1 3 3 3 2 4 0 0 25
4 T. Papaloukas 19 7/9 78 0/1 0 5/7 71 1 2 3 4 2 4 6 2 0 28
8 M. Smodis 17 4/9 44 0/3 0 9/12 75 10 2 12 0 1 2 9 0 1 34
10 R. Holden John 19 2/4 50 5/7 71 0/1 0 2 0 2 1 1 3 3 0 0 35
21 T. Langdon 13 1/3 33 1/3 33 8/8 100 4 1 5 0 0 4 5 3 0 34
N. Βασικοί Πόντοι 2π. 3π.
Βολές
Αμ.Ρ. Επ.Ρ. Συν.Ρ. Κλ. Λ. Κερδ.Φ. Φ. Ασ. Κοψ. Χρ.συμ.
5 N. Kurbanov 0 0/3 0 0/1 0 0/0 0 2 0 2 0 0 2 0 0 0 11
6 S. Panov 4 1/2 50 0/1 0 2/2 100 3 1 4 2 0 2 2 1 0 16
22 T. Van den spiegel 5 1/1 100 0/0 0 3/6 50 0 1 1 0 2 2 3 0 0 10
7 V. Zavoruev 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Z. Pashutin 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
12 V. Dyachok 0 0/0 0 0/0 0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
14 A. Savrasenko 0 0/1 0 0/0 0 0/0 0 0 1 1 0 1 0 0 0 0 6
Σύνολο: 84 16/36 44 6/16 38 34/44 77 24 9 33 10 10 21 32 6 1 199
greece4
edw eimai of course! tongue.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
epitelous....
kai polla sugxarithria ston theo fusika!!
eipe mexri k o surigos kalh kouventa! tongue.gif (gia paikth pera twn diamantidh - spanoulh)
kai xarhka polu kai gia ton jr, giati to a3ize na kanei ena kalo paixnidi! biggrin.gif biggrin.gif

ante, ston teliko.........
kop-13
Καλά να πάθει η Μπαρτσελόνα!
Μέχρι κ 5 λεπτά πρίν το τέλος έκαναν σουτάκια off balance ενώ η ΤΣΣΚΑ γύριζε την μπάλα,έπαιζε με τους ψηλούς κ πάλευε στην άμυνα!
Σμόντιτς,Χόλντεν κ Παπαλουκάς πολύ καλοί.
hagi
Άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι.Αναμενόμενο βέβαια.Μπράβο και στις δύο ομάδες που πάλεψαν..
Χαίρομαι που κέρδισε η ΤΣΣΚΑ και ελπίζω να το σηκώσει..
Μεγάλος παίχτης ο Παπαλουκάς πήρε την ομάδα επάνω του και φάνηκε πόσο πολύ ήθελε τη νίκη,φυσικά μαζί με τον Χόλντεν και τον Σμόντις..
Ο Κακιούζης δεν φάνηκε πολύ και δεν βοήθησε τόσο αλλά ο Γουίλιαμς έκανε καταπληκτική δουλειά,όπως και άλλοι..
Διάβασα ότι η διαιτησία βοήθησε και τέτοια.Δε νομίζω ότι έκριναν το αποτέλεσμα.
Ευχαριστήθηκα και αυτόν τον αγώνα σαν παιχνίδι αν και δεν άκουγα περιγραφή όπως και στον προηγούμενο γιατί ήμουν σε καφετέρεια και είχε μουσική..Ίσως να ήταν και καλύτερα βέβαια..Δεν ξέρω..

Σαν μπάσκετ μου άρεσε σήμερα.Νομίζω είδαμε τέσσερης πολύ καλές ομάδες να διεκδικούν την θέση στον τελικό.
Την Κυριακή ο μεγάλος τελικός..
dizzy_fingers
Το παιχνίδι δεν ήταν καθαρό καθώς έγιναν αρκετά φάουλ, τα οποία στην πλειοψηφεία τους ευνόησαν την ΤΣΣΚΑ.
Αλλά δεν πιστεύω πως επηρρέασαν το αποτέλεσμα.
leonkalf
Μπράβο στον Θοδωρή!! 41.gif
Απ'ότι διαβάζω (δεν είδα το ματς αφού έπαιζα αγώνα την ίδια ώρα),έκανε εκπληκτική εμφάνιση!
Καλή επιτυχία στον τελικό.Μην αφήσεις τη Μακάμπι να πάρει το κύπελλο ξανά.

Και του χρόνου,έλα στο Θρύλο να πας ξανά τελικό!!!! 69.gif
Warrior


















Warrior
bball.gif Στα αποδυτηρια του Sazke Arena(1)....

Πηγη:www.euroleague.net

CSKA Moscow head coach Ettore Messina
“It was a tough game for us. Even when we were down by 10 in the second quarter, we just kept playing because we believed in ourselves. We kept doing our job and in the end we found our chemistry. It was hard because Barcelona has more players than us and we had to find another way. But we did it, it was hard but we are happy. My players played with great confidence and weren't afraid of losing even when we were down 12 or 13. We had the great combination of offense and defense in the fourth quarter that we needed. The technical foul on Fucka and the triples by Langdon were the turning points in the game. When we were down 12, I think that the same referees were at the game as were in the end. You must respect your opponents whether you win or lose. I am disappointed to hear that Dusko would speak of a plot against him. He must have changed since he coached at TAU. We have a great deal of respect for Maccabi, but we'll do what we need to be successful. We need to do better against Maccabi than we did tonight. Six assists in the whole game will not be enough. After the way Maccabi played tonight, we know that no one in the building will put even one Euro on CSKA winning on Sunday. Smodis is one of those players who something good happens everywhere he goes. I'm happy already because we already got a chance to play in the NBA Europe tournament in Cologne. I might get a chance to coach against my young boys Manu Ginobili and Nesterovic.”

CSKA Moscow guard David Vanterpool
“Well we stepped up and did our thing! We were down in the second quarter but what happened was this: Theo Papaloukas, he’s my man. He made it happen, he sparked the team one more time and we went from there. I believe our level of determination made the difference. Barcelona made a run but they saw us coming back each and everytime, and at some point we just took over the game. It's true Holden hit great shots, but it could have been anyone else on the team. It was big fun to play against Bootsy, like in the old times. I was expecting his play in the closing minutes and managed to stop him. Now we are going to the finals, and we'll have to do the exact same thing to win the title. It's the first finals for me, and every finals is great. We'll try to do our best against Maccabi now.”

CSKA Moscow guard Trajan Langdon
"It's my second time in the Euroleague finals, but the first time I lost to Barcelona, and tonight I paid them back. I think we didn't start well because there was some pressure in the begining, since CSKA lost three semifinals in a row, but we've found the way to make it happen. We played much more intense on defense, and that's what made the difference. Now we are facing Maccabi, and we'll have to try to do the same thing if we want to win. We just saw the last two minutes of the first semifinals, but we know that we'll have to play great defense in the finals."

CSKA Moscow forward Matjaz Smodis
"It's a great thing, especially breaking the spell. I think everyone is relaxed now. We were under pressure because of that fact, and I think that's why we started out playing bad in the first half. But then we started picking up our defense, making them take tough shots, and I think basically it was defense that brought us to the final. I think everyone is kind of proud, and we can celebrate tonight, but tomorrow is another day and we have to get ready for the final on Sunday."

"We knew we were not playing our best game, especially on defense. We know that if our defense is good, our offense will come, but if we ain't got no defense, we have a tough time scoring on offense. We knew that if we somehow hanged in there, we could turn this thing around. That's exactly what happened. We got a few stops, forced them to take tough shots, rebounded well and got a few fastbreaks, and that kind of broke the game."

"When they played the small lineup we had a little advantage in size with me inside. That was the objective, to throw the ball inside and look for shots outside or play one-on-one. We also suffered a lot their pick-and-roll from the very beginning. We did a great job at the end, and that's what counts."

"Maccabi is a good team, a great team, and they showed it in the first game. But I think we have our chances. If we manage to play defense for 40 minutes, and manage to contain their offense, I think we have a chance. Especially for me it's a little bit more important, since I still hold the minus-44 record from the last time I faced them in the 2004 final. At least I want to make a little better impression this time."


CSKA Moscow guard Theo Papaloukas
“I said befote and even in the press conference, that I had a good feeling about this Final Tour.I have the good experience I got in the Summer in Belgrado. I think we placed clever if you don’t count the first 5 minutes. Even when 11 points down, we know what we were doing. But we made Barcelona struggle with our defense. We knew that if the game was to be decided in the last quarter, we World have the biggest chance to win. We are mentally stronger than almost all the teams in the Euroleague. Right now it’s time to enjoy the win and concentrate for the Final. We have not done anything yet, we’re only half done. We have to go all the way to be happy.”

CSKA Moscow center Thomas Van Den Spiegel

“It’s gonna be my second Euroleague Final, it’s kind of emocional but at the same time I’m already thinking about Sunday. So we didn’t celebrate toomuch. We have to think about Maccabi. It’s a great feeling to beat a team like Barcelona. We hung in there, fought and won the game. The last Final I played, against Maccabi, we lost by 44. I just don’t want to do better, I want to be up there.”
Warrior
bball.gif Στα αποδυτηρια του Sazke Arena(2)....

Πηγη:www.euroleague.net

Winterthur FCB head coach Dusko Ivanovic
“I said that we lacked faith, mentality of playing and being stronger than what happens on court. In this kind of games, you have to be prepared stronger than usual to win it. I am sure we lost because of that. You have to be ready for everything, and today we were not ready for everything. What hurts me is that we had to be strong to win despite the referees. There are always good wins and bad losses, but life goes on. Since the first quarter we were influenced by fouls when I had to change Marconato. The best four teams were here with chances to win.”

Winterthur FCB forward Gregor Fucka
“I never talked about referees, but I think that tonight they were not at a Final Four level. This cannot happen. This is a scandal for me. I congratulate CSKA because they played a good game but I think many decisions were more important than that. We lost, now we have to recover.”

Winterthur FCB forward Jordi Trias
“I think that more than CSKA winning the game it was us losing it. The referees were horrible. A technical foul to Gregor for such a small thing when it was money time is too much. After that we were dead. Until then we had played well, but so many fouls… I don’t want to blame the referees but I think it was exaggerated. Anxiety affected our game after that. But now we have to go on.”

Winterthur FCB guard Juan Carlos Navarro
“Impotence. We had the game under control but it looked like the referees wanted to balance the game and when they took the lead we lost it. When they went 5 points up we should have known how to play in the same way but the team was fed up with the situation and didn’t know how to cope with it. “

Winterthur FCB forward Michalis Kakiouzis
“We have a very bad feeling because we have all to play at 100% and can’t do better. They didn’t play basketball, they just did three-point practice tonight. We tried to play hard all the game. We made mistakes of course, but when we got close, everytime something happened and they just kept shooting free throws.”


Winterthur FCB guard Bootsy Thornton
“We had a good season. We don’t to finish in a bad note, so we want to beat Tau. It was a long season, we prepared hard. J.R. Holden made some important shots but we made the Final Four. Unfortunately we lost, but a lot of teams in Europe would like to be on our position.”
Warrior
bball.gif bball.gif MVP Ημιτελικού bball.gif bball.gif

Χωρις καμια αμφισβητηση νομιζω....



Ο Θοδωρης Παπαλουκας ηταν ο κορυφαιος του αγωνα και αυτος που εγειρε
την πλαστιγγα,με την αποδοση του,στην πλευρα της ΤΣΣΚΑ.

Πετυχε 19 ποντους με 5/7β.,7/9δ.,0/1τρ.,μαζεψε 3 ριμπαουντ,εδωσε 2 ασιστ,
εκανε 4 κλεψιματα και μολις 2 λαθη σε 28 λεπτα συμμετοχης...συγκεντρωνοντας
23 βαθμους στο rating και παιρνοντας και τυπικα τον τιτλο του MVP.

Eίπαν για την απόδοσή του...

Ο Ιβάνοβιτς:"Ο Παπαλουκάς είναι μεγάλος παίκτης, κάνει τη διαφορά. Με το που
μπαίνει στο ματς αλλάζει τη νοοτροπία της ομάδας κι αλλάζει το ρυθμό"


H Ισπανικη As:"ο Παπαλουκάς προκάλεσε αναστάτωση στην άμυνα της
Μπαρτσελόνα με την δημιουργικότητα του".


Ο Βάντερπουλ: "Ο Τεό είναι ο άνθρωπος μου. Θα κατάφερε και πάλι. Μας
βοηθήσε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".


Ο Κακιούζης: "Μπράβο στον Θόδωρο και μακάρι να πάρει το Κύπελλο. Του
το εύχομαι ολόψυχα."
Warrior
QUOTE(betsmart.gr)
Γελάει ο κόσμος πραγματικα με τα όσα έγιναν στον δεύτερο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Πράγας και ανησυχούμε ιδιαίτερα πλέον για το μέλλον...Η προκλητική διαιτησία εις βάρος της Μπαρτσελόνα,δίνει λαβές για σχόλια και ανοίγει τους ασκούς του αιόλου..Μην γελιόμαστε...Σε μια εποχή που το στοίχημα και τα ..παρελκομενα του κυριαρχούν,δεν χρειάζεται να ανάβει το φυτίλι....Αλλωστε κανείς δεν μπορει να πει οτι οι διαιτητές ήθελαν να ευνοήσουν την ΤΣΣΚΑ.Ούτε κανείς μπορεί να υποστηρίξει οτι κάτι χρώσταγαν κάποιοι στην ΤΣΣΚΑ...Ομως η διαιτησία είναι αλήθεια οτι προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα και θα επρεπε και οι τρεις να καρατομηθούν από τους σχετικούς πίνακες..Και φυσικά δεν κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας επειδη υπήρχε και έλληνας διαιτητής...Ούτε επειδή έλληνες διοικούν ουσιαστικά και την ευρωπαική διαιτησία....Η διατησία του ημιτελικού ηταν απαράδεκτη και σαφέστατα κατα την ταπεινή μας γνώμη επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.Η Μπαρτσελόνα ορθώς φωνάζει καθώς με το καλημέρα χρεώθηκε δεκαπλάσια φάουλ...(10-1)!Στην συνέχεια δέχθηκε ανύπαρκτα σφυρίγματα και τεχνική ποινή με αποτελεσμα να ισοφαρίσει η ΤΣΣΚΑ και καπάκι η ρωσική ομάδα επαιρνε ολα τα στραγάλια...Και στο τέλος το μενου ειχε και αντιαθλητικό και κάτι 3'' και και και.....Α,και 44-14 βολες!Ούτε ο Κόμπι Μπράιαντ να έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ..Ημαρτον!

Οχι λοιπόν κύριοι,αυτά τα λάθη δεν ειναι συνηθισμένα λάθη(στον αριθμό τουλάχιστον..).Πολύ απλά επειδή έχουμε το δικαιωμα να κρίνουμε,οι εν λόγο διαιτητές κρίνονται ως ανεπαρκείς για τόσο μεγάλα παιχνίδια..Το αποτέλεσμα έμεινε,οι εντυπώσεις δυστυχώς είναι τέτοιες που μας κάνουν να γελάμε με την ευρωλίγκα και την διοργάνωση και οπως ελεγε και ενας φίλος "ευτυχώς που δεν είχαμε ελληνική ομάδα,γιατί αμα στην θέση της Μπαρτσελόνα ηταν ο Παναθηναικός ή ο ΟΛυμπιακος σιγά μην ετρωγαν ..κουτόχορτο 7000 έλληνες οπαδοί!Μέσα θα είχαν μπει και το Σάζκα Αρίνα θα είχε ξηλωθεί αλά Τορίνο"...!Συγχαρητήρια κύριοι της ευρωλίγκας...Γελάσαμε αρκετά...Αν γελάσατε και εσείς πάρτε κεφάλια.....Για να υπάρξει και ένα αίσθημα έστω περι απόδοσης ευθυνών...


rolleyes.gif 65.gif
thrylos7
Αυτό το ματς το ευχαριστήθηκα πιο πολύ από το πρώτο.. Ίσως λόγω Παπαλουκά, ίσως επειδή δεν είχα περιγραφή... Ήταν και ωραίο από μόνο του... Κάποια τρελά και συνάμα "μεγάλα" τρίποντα... Ωραίες προσπάθειες...

Η ΤΣΣΚΑ έπαιζε καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα κι όταν έχανε, αφού η Μπαρτσελόνα στηρίχθηκε στα μακρινά σουτ. Άργησε βέβαια να πάρει μπρος... (7-0) αλλά και 17 πόντοι σε 15' αλλά μετά διόρθωσε την κατάσταση επιθετικά...

Είχα ψηφίσει Μπαρτσελόνα... Πάλι λάθος...

Φοβερός ο Παπαλουκάς... 41.gif Λογικά πλέι μέκερ της χρονιάς μιας και ο ανταγωνιστής του Πριτζιόνι έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της ζωής του...

Και στη Μακάμπι πήραν τον Σόλομον...!
qspock
QUOTE(Warrior @ Apr 29 2006, 07:02 PM)
rolleyes.gif  65.gif
*


39.gif
Προς τι το σφυριγμα?
Warrior
Προς το παρασκηνιο της Ευρωλιγκας....Ειναι απαραδεκτο να σφυριζουν εναν
ημιτελικο φαιναλ-4 με τετοιο τροπο. 68.gif
thrylos7
Η ΤΣΣΚΑ τα σφυρίγματα τα πήρε... Τώρα δεν έχει άλλο... Σειρά έχει ο αντίπαλος...

Μπα! Πολύ ξεφτίλα μου φαίνεται.. Εξάλλου θα είναι ο μεγάλος τελικός που θα το δούνε παντού οπότε...
dizzy_fingers
Υπερβολικό, και μέχρι ενός βαθμού λαϊκίστικο, το θεωρώ το άρθρο του betsmart.gr.
Όχι ότι έχει άδικο βέβαια...

Το είδα το ματς για να έχω κι εγώ την (μπορεί λανθασμένη) άποψή μου και παρόλο που δε διαφωνώ με το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ πήρε σφυρίγματα, δεν πιστεύω πως η νίκη της οφείλεται αποκλειστικά σε αυτά. Μάλιστα η Μπάρτσα είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι πολλές φορές (δεν της στέρησε, δηλαδή, το δικαίωμα η διαιτησία) αλλά όπως δήλωσε και ο Ναβάρο, δεν έπαιξαν όπως έπρεπε στο τέλος του παιχνιδιού.

Οι διαιτητές καλό θα ήταν να τιμωρηθούν, καθώς ναι μεν δεν ήταν η χειρότερη διαιτησία που έχουμε δει ποτέ, αλλά για Final4 ήταν κάκιστη.
Καλό όμως θα ήταν, πιστεύω, να ήταν και πιο προσεχτικοί οι δημοσιογράφοι στα καυστικά και ειρωνικά τους άρθρα...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά χάνουν και το δίκιο τους έτσι...
qspock
Ναι, νομιζω οτι το αρθρο ειναι καπως υπερβολικο και ατοπο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.