Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - Ολύμπια
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΑΕΚ-Γ.Σ. Ολύμπια Κλειστό Ελληνικού

Κομισάριοι: Μαύρος Γιάννης
Διαιτητές: Παπαδημητρίου Νίκος , Τανατζής Γεώργιος , Βαρδάλος Ανδρέας

Dec 05 2009 17:00 NOVASPORTS 3
ashton
QUOTE
Κακοδαιμονία...
Tου Γιώργου Νικολάου
03/12/2009 (19:41)

Ο Τορίν ΦράνσιςΔεν προλαβαίνει να χαρεί η ΑΕΚ... Η επιστροφή στο Ελληνικό αποδείχθηκε γρουσούζικη, καθώς ο Τόριν Φράνσις τραυματίστηκε σοβαρά στη μύτη (σ.σ. συγκρούστηκε με τον Ακη Καλλινικίδη) στην σημερινή προπόνηση και διακομίσθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Ο Αμερικανός σέντερ εξετάζεται αυτή την ώρα.
Τραυματίας αποχώρησε από την προπόνηση και ο Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος υπέστη μάλλον τράβηγμα στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού. Το (πρώην) λαβωμένο πόδι του αρχηγού της ΑΕΚ ήταν το αριστερό.

Ο Δορκοφίκης υποβάλλεται σε θεραπεία. Κανονικά προπονήθηκε ο Μάκης Νικολαΐδης, αλλά ο Κώστας Φλεβαράκης θα βρίσκεται ξανά σε απόγνωση εξαιτίας της κακοδαιμονίας...


basketblog.gr
ashton
QUOTE
Βάζει μάσκα!

Tου Γιώργου Νικολάου
03/12/2009 (21:03)

Tην έσπασε τη μύτη του ο Τόριν Φράνσις, αλλά επειδή η ΑΕΚ δεν έχει χρονικά περιθώρια να σπάσει τα... μούτρα της, οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι ελπίζουν ο παίκτης να μπορέσει να αγωνιστεί εναντίον της Λάρισας έστω με ειδική προστατευτική μάσκα. Ο ίδιος ο παίκτης φαίνεται να επιθυμεί σφοδρά να αγωνιστεί. Αυτή την ώρα, γίνεται προσπάθεια από τους γιατρούς για ανάταση της μύτης του Φράνσις. Υπενθυμίζεται ότι ο Φράνσις είχε τραυματιστεί ξανά στην προπόνηση -πριν από μερικές ημέρες- αλλά στο μάτι και είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο Αμερικανό...


QUOTE
Τους κάνει το τραπέζι...
Tου Γιώργου Νικολάου
03/12/2009 (20:37)

H AEK πέρασε εσχάτως πολλά και περνά ακόμη (βλέπε Φράνσις). Ο αρχηγός της "Ένωσης", Περικλής Δορκοφίκης, πήρε την πρωτοβουλία και κάνει το τραπέζι στους συμπαίκτες του. Απαντες έπειτα από την αυριανή απογευματινή προπόνηση θα σπεύσουν σε εστιατόριο των Νοτίων Προαστίων, προκειμένου να δειπνήσουν, αλλά και χαλαρώσουν.
Προφανώς, θα συζητήσουν και την κρισιμότητα του αγώνα με την Ολύμπια Λάρισας. Το βέβαιον είναι, ότι μεταξύ των παικτών -έτσι ή αλλιώς- ανέκαθεν επικρατούσε κλίμα ενότητας...



basketblog.gr
ashton
QUOTE
3/12/2009 Αμφίβολος ο "Πέρι", με "μάσκα" ο Φράνσις
Αμφίβολη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του Δορκοφίκη στο ματς με την Ολύμπια λόγω του τραβήγματος στην γάμπα, ενώ ο Φράνσις θ' αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα εξαιτίας του τραυματισμού στην μύτη. [περισσότερα]
Αμφίβολη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του Δορκοφίκη στο ματς με την Ολύμπια λόγω του τραβήγματος στην γάμπα, ενώ ο Φράνσις θ' αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα εξαιτίας του τραυματισμού στην μύτη.


aekbc.gr
ashton
QUOTE
Νοκ άουτ ο αρχηγός
Του Γιώργου Νικολάου
04/12/2009 (17:58)

Ο (λαβωμένος στη μύτη) Τόριν Φράνσις θα φορέσει μάσκα και θα προλάβει το αυριανό ματς της ΑΕΚ με την Ολύμπια Λάρισας. Ο Περικλής Δορκοφίκης, παρά το γεγονός ότι θέλει σαν τρελός ν' αγωνιστεί, πιθανότατα, θα απουσιάσει. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν είναι τράβηγμα, αλλά θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού. Ο ίδιος πονάει πολύ και ζήτησε να του χορηγηθεί ένεση, προκειμένου να συμπαρασταθεί εντός παρκέ στους παίκτες του.

Ολα δείχνουν, ωστόσο, ότι θα συμπαρασταθεί με τη φωνή (και μόνον) εκτός του παρκέ. Ο αρχηγός της “Ένωσης” μοιάζει με “ανήμερο θηρίο στο κλουβί” με τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.


basketblog.gr


QUOTE
ΑΕΚ - Γ.Σ. Ολύμπια Λ. 2009-12-04
balla3

Χωρίς άγχος, το οποίο γέρνει προς την πλευρά της γηπεδούχου, ο Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, στο Ελληνικό, σε ένα παιχνίδι «κομβικής βαθμολογίας σημασίας» και για τους δύο αντιπάλους. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη θα κυνηγήσει τη νίκη, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια για απώλεια βαθμών…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ:

«Είναι ένα παιχνίδι κομβικής βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, πόσο μάλλον για την ΑΕΚ, που παίζει στην έδρα της. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του παιχνιδιού πάμε στην Αθήνα να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για τη νίκη. Παρά τα προβλήματά μας (Νίκος Σπανός, Ντέιβιν Γκριν) ευελπιστούμε σε ένα καλό παιχνίδι να πιστοποιήσουμε την αγωνιστική μας άμυνα. Είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΟΣ:

«Είναι ακόμη ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς αφού και οι δύο ομάδες χρειαζόμαστε τη νίκη. Σίγουρα το άγχος δεν το έχουμε εμείς, καθώς παίζουμε εκτός έδρας. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διαλέγουμε τα παιχνίδια».


esake.gr


QUOTE
# 4/12/2009 Τουντζιαράκης: "Επιστροφή στο Ελληνικό"
Συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση ο Φράνσις, ο οποίος θα παίξει αύριο στις 17.00 στο κλειστό του Ελληνικού με την Ολύμπια με προστατευτική μάσκα, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Δορκοφίκη. Τι δήλωσε ο Σταύρος Τουντζιαράκης. [περισσότερα]
Ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα η προπόνηση στο «στρατόπεδο» της Ένωσης και θα επακολουθήσει «βιντεοθεραπεία». Οι Μάκης Νικολαϊδης και Τόριν Φράνσις γυμνάστηκαν κανονικά, αντίθετα με τον Περικλή Δορκοφίκη ο οποίος μάλλον, δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος στην αυριανή αναμέτρηση λόγω του τραβήγματος στην γάμπα που υπέστη στη χθεσινή προπόνηση.
«Το παιχνίδι με την Ολύμπια είναι κρίσιμο, γι’ αυτό και χρειάζεται να έχουμε συγκέντρωση και πειθαρχία» τόνισε ο Σταύρος Τουντζιαράκης και εξήγησε: «Τα περιθώρια για άλλο «στραβοπάτημα» έχουν στενέψει, με συνέπεια η νίκη ν’ αποτελεί μονόδρομος. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι μέσα από την σκληρή και επίπονη δουλειά. Η αντίπαλός μας είναι επικίνδυνος, γεγονός που φάνηκε από τη νίκη που πήρε εναντίον του Περιστερίου. Τα θετικά στοιχεία είναι η επιστροφή στην έδρα μας, αλλά και η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας».


aekbc.gr
ashton
Νίκησαμε 89-71 παίζοντας καλά και χωρίς Δορκοφίκη, με τον Mack για πρώτη φορά να δείχνει τις επιθετικές του δυνατότητες.

QUOTE
ΑΕΚ - Φλεβαράκης: «Ευχαριστώ τους παίκτες»!
05/12/2009 19:44

Φορτισμένος συναισθηματικά ήταν ο Κώστας Φλεβαράκης μετά το τέλος του αγώνα με τον Γ.Σ. Ολύμπια. «Ξέραμε πως έχουμε ένα σημαντικό ματς γιατί είχαμε μείνει πίσω. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα που τελείωσε με δύσκολο τρόπο και τους τραυματισμούς των Δορκοφίκη και Φράνσις» υποστήριξε ο τεχνικός της «Ένωσης».

Και συνέχισε: «Ευχαριστώ τους παίκτες μου που τα έδωσαν όλα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μακ τράβηξε στο σκοράρισμα την ομάδα. Στο δεύτερο η Ολύμπια έδειξε πως μπορεί να απειλήσει αλλά εκεί δείξαμε τα ψυχικά αποθέματα και με τους Μάκη (Νικολαϊδη), Γκριν και Φράνσις καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη στο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου για τη σκληρή δουλειά που κάνουν, αλλά και τον κόσμο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λέξεις την ηθική ανταμοιβή που δίνει η στήριξή του. Είναι συγκινητική. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Όταν ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη νίκη έπειτα από όσα συνέβησαν, είπε: «Εγώ βλέπω την ομάδα. Ένα πρόβλημα δεν δημιουργείται στον προπονητή, αλλά στην ομάδα. Η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική για την ομάδα, όχι για μένα. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πάρα πολύ μικροί μπροστά στην ομάδα».

Από την πλευρά του ο Ταουρίν Γκριν, τόνισε: «Ήταν μια καταπληκτική νίκη για εμάς. Τις πρώτεςς εβδομάδες ήμασταν κακοί, ενώ σήμερα ήμασταν σούπερ. Γυρίσαμε τη μπάλα σωστά, παίξαμε με πάθος και καλή άμυνα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κατάκτηση της νίκης. Ήταν εκπληκτική η προετοιομασία που μας έγινε από τον κόουτς και τους συνεργάτες του».

Ενώ, για τις 9 ασίστ που είχε στο παιχνίδι, είπε: «Θυμήθηκε κάποια παιχνίδια από το κολέγιο. Έχουμε πολλούς καλούς σουτέρ στην ομάδα. Δουλειά μου είναι να φτιάχνω για τους συμπαίκτες μου καταστάσεις για σκοράρισμα».

Δέκα ημέρες εκτός ο Δορκοφίκης

Θλάση δευτέρου βαθμού υπέστη ο Περικλής Δρκοφίκης και θα μείνει εκτός δράσης για ένα δεκαήμερο. Αυτό επισημάνθηκε από το προπονητικό τιμ, αλλά και το προπονητικό επιτελείο.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας, Γιώργος Καλαφατάκης, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε όπως ανησυχούσα. Αυτά τα ματς τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο. Πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη λόγω των προβλημάτων της ΑΕΚ. Ξέραμε πως για εκείνη ήταν μονόδρομος η νίκη. Στα κρίσιμα σημεία δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Παλεύουμε καθημερινά. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από τα παιδιά. Δεν με ανησυχεί, ούτε με πικραίνει η ήττα, αλλά σε κάποια σημεία δεν δείξαμε χαρακτήρα. Στα δύσκολα φαίνονται οι καλές ομάδες. Θέλουμε δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας. Η συνέχεια είναι δύσκολη για όλους μας. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί ο δρόμος για την παραμονή είναι μακρύς. Ελπίζω και πιστεύω πως επειδή δουλεύουμε ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο Γιώργος Τριχόπουλος, σχολίασε: «Βρεθήκαμε από την αρχή του παιχνιδιού να κυνηγάμε στο σκορ. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένα στο ματς. Εκεί που πλησιάζαμε πάντα κάτι γινόταν και η ΑΕΚ ξέφευγε ξανά. Αυτό έγινε σήμερα τουλάχιστον δύο φορές. Ακολουθούν δύο σημαντικά ματς στην έδρα μας. Κοιτάζουμε μπροστά».

Γ. Πάλλας


sportnet.gr
ashton
4. ΜΑΡΙΝΟΣ
Μπήκε για περίπου 1' στο τέλος. δεν μπορει να κριθει


5. GREEN
15 πόντοι με 10/10 βολές και κυρίως 9 ασιστ, εξαιρετική δουλειά στο κατέβασμα της μπάλας. ήταν ο παίκτης με την πιο σταθερή αποδοση αφου επαιξε καλα και στα δυο ημιχρονα.

6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Τιποτα το ιδιαιτερο στο α', αλλά όταν σφίξαν τα γάλατα και η Ολύμπια μειωσε στο καλάθι (49-47) καθάρισε με 4/4 τρίποντα και τέλειωσε με 19 πόντους (2ασ, 1κλ)

7. McGRATH
Πολύ κακή εμφάνιση... Τα έσπασε από τα 6μ25 (0/4) ενώ σκόραρε μόνο 2 καλάθια σε αιφνιδιασμό...


8. MACK
Ήταν εκπληκτικός στο α' μέρος όταν ήταν αλάνθαστος στην εκτέλεση σημειώνοντας 22π με 4/4 1π, 3/3 2π, 4/4 3π. Στο β' φορτώθηκε γρήγορα με 4ο φάουλ κι έπαιξε ελάχιστα τελειώνοντας με 23π. Ηταν η πρώτη πραγματικά καλή του εμφάνιση στην Ελλάδα .


9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Βοηθησε στην κυκλοφορία & την άμυνα .


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Μπορεί να μη σκόραρε (2π) αλλά πήρε 7ρ, εδωσε 3 ασιστ, έκανε 2 κλεψίματα, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και συνέβαλε πάρα πολυ στη νικη.


14. ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ
Λόγω των φάουλ του Φρανσις, έπαιξε από το 8' μέχρι το 20' μέσα στο παρκέ (και για λίγο στο β'), έδωσε λύσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση (6π, 2επ.ρ.). Θετικη παρουσια.


15. FRANCIS
Στο πρώτο μερος ξεκίνησε ορεξάτος αλλά φορτώθηκε με φάουλ κι εκατσε παρκέ. Στο β' είχε μόνιμη επαφή με το αντίπαλο καλάθι, τελειώνοντας με 17π (ενώ κατέβασε και 10ρ). Με αυτόν σε καλή μέρα έχουμε ένα πλεονέκτημα κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους.


16. ΤΖΟΛΟΣ
Επίσημο ντεμπούτο στα κιτρινομαυρα. Δεν μπορεί φυσικά να κριθεί με 5".

17. MELS
Επαιξε γύρω στα 8', βοήθησε όπως πάντα σε άμυνα, πέτυχε και τους πρωτους του πόντους με τα κιτρινομαυρα.


19. JEREMIC
Μπήκε μέσα για τα τελευταία 5". Δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλοί 30+ παίκτες που να παίζουν τόσο λίγο..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.