QUOTE(vastravoud @ Sep 14 2009, 20:47 )

Α, και κάτι άσχετο! ΑΗΔΙΑ έχουν καταντήσει οι οπαδικές εφημερίδες, που βλέπουν μόνο τους "δικούς τους" παίκτες στα πρωτοσελιδα. Αηδία σκέτη.....
Οι οπαδικές εφημερίδες είναι ένα από τα συμπτώματα παρακμής της σύγχρονης Ελλάδος! Ευτυχώς ο μπάσκετ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία!
QUOTE(EIMAI ARIANOS @ Sep 15 2009, 05:06 )

Περί γιαννάκη που διάβασα ακόμα και με τα σκοπια σκοπια μισό ντέρμπι θα το χε πάει το παιχνίδι για να πάρει time out προς το τέλος kai en synexeia να ζητήσει στους μαθητές να κάτσουν ήσυχα στα έδρανα και να παραδώσει το SOS κεφαλαιο που θα μπει στην εξέταση με τίτλο ο "ΙΩΒ και οι αρετές του"
.....Υπερβάλλω, αλλα δε νομίζω με τον coach γιαννάκη να είχαμε τόσο άνετες νίκες.
Λάθος! Θυμήσου το Προολυμπιακό και πως η επιθετική άμυνα του Γιαννάκη έκανε Βραζίλία, Ν.Ζηλανδία και Πουέρτο Ρίκο να μοιάζουν με την... Ρουμανία και το Πεκίνο με Κίνα και Γερμανία. Στην τελευταία χρονιά του Γιαννάκη όλους τους θεωρητικά "εύκολους" αντιπάλους τους κάναμε να παραπατάνε.
Αυτό που θεωρήσαμε όλοι ότι έλειπε από τον Γιαννάκη ήταν το κάτι παραπάνω για να ξεπεράσουμε Ισπανία, Λιθουανία, Αργεντινή (αν όμως έμπαινε το σουτ του Σπανούλη!). Έμοιαζε να έχουν τελειώσει οι ιδέες και η Εθνική να έχει πιάσει ταβάνι με τον Γιαννάκη στον πάγκο! Αλλά πέρσι κανείς υποδεέστερος δεν γλίτωνε την συντριβή.
Θα μου πεις ότι τα προηγούμενα χρόνια όλα τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι* και μας ανησυχούσε ακόμα και το Κατάρ. Αλήθεια είναι αυτό. Αλλά μόλις η ΕΘνική απαλλάχθηκε από Λάζους και Κακιούζηδες άλλαξε η κατάσταση. Ίσως τελικά να μην ήταν απόλυτα ευθύνη του Γιαννάκη.
* Αυτή η αρνητική κατάσταση είχε βέβαια και την θετική συνέπεια να μην μας υπολογίσουν οι Αμερικανοί το 2006 ως τον ημιτελικό! Άλλωστε ποιον ΝΒΑer θα ανησυχούσε μια ομάδα που την δυσκολεύει το Κατάρ! Ουδέν κακό αμιγές καλού!
QUOTE(122001 @ Sep 15 2009, 10:07 )

Λοιπόν, με νίκη σήμερα βγαίνουμε πρώτοι και θα παίξουμε στους 8 με το νικητή του Ισπανία - Πολωνία (δηλαδή την Ισπανία), θεωρώντας δεδομένη τη νίκη των Σέρβων επί των Λιθουανών.
Με ήττα σήμερα βγαίνουμε τρίτοι ( αν έχουν λογικά κερδίσει οι Ρώσοι τους Σκοπιανούς) και παίζουμε στους 8 με τον ηττημένο του Τουρκία - Σλοβενία.
Στην αμυδρά περίπτωση που κερδίσουν τα Σκόπια, με ήττα βγαίνουμε δεύτεροι και παίζουμε με τους Σέρβους (οι οποίοι με νίκη επί της αδιαφορης και ανυπόφορης Λιθουανίας κλειδώνουν την τρίτη θέση).
Άρα τι κάνουμε σήμερα???

Τί κάνουμε; Κερδίζουμε! Όποτε επιλέξαμε αντίπαλο, ή αφήσαμε παιχνίδια για να χτυπήσουμε άλλα, γέλασε κάθε πικραμένος! Να θυμίσω; Ενδεικτικά αναφέρω:
Άρης, φάιναλ φορ 1988, διάλεξε Μακάμπι αντί Μπαρτσελόνα. Αποτέλεσμα; Η Μπαρτσελόνα σερνόταν.
Εθνική 1989, κάθησε να χάσει αμαχητί από την αχτύπητη Γιουγκοσλαβία, χωρίς κανείς να σκεφτεί την διαφορά και τις ισοβαθμίες, με αποτέλεσμα να συντριβεί. Κι αν δεν ήταν ο εγωισμός του Ντράζεν που δεν ήθελε να χάσει από την Γαλλία, ακόμα θα γελάγαμε!
Εθνική 1994, δύο παραδείγματα: η βολή του Σιγάλα που ευτυχώς δεν χάθηκε (ακόμα θα γελάγαμε και με αυτό) και δεύτερον καθήσαμε να χάσουμε αμαχητί από την Κροατία στον τελευταίο αγώνα του προημιτελικού ομίλου, γιατί θεωρήθηκε δύσκολο να την χτυπήσουμε, ώστε να μην κουραστούμε (όπως επίσης με την dream team στον ημιτελικό). Υπολογίζαμε να πάμε στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Ρωσσία και να χτυπήσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Λεπτομέρεια; Δεν είχαμε ρωτήσει τους Ρώσσους, που κέρδισαν την Κροατία στον άλλο ημιτελικό. Έτσι τρεις μέρες αργότερα ξαναπαίζαμε με τους Κροάτες (τους οποίους ψυχολογικά είχαμε παραδεχτεί ότι δεν μπορούμε ούτε καν να κοντράρουμε) με έπαθλο το χάλκινο, ενώ μια νίκη τρεις μέρες πριν θα έκανε εφικτό ακόμα και τον τελικό. Αποτέλεσμα; Νέα συντριβή.
Εθνική 1996. Επιλογή Λιθουανίας. Συντριβή. Είχε προηγηθεί και η συντριβή από την Αυστραλία, για να επιλέξουμε Λιθουανία. Τρομάρα μας!!
Και βέβαια η λίστα έχει πολλές παραλήψεις δεν εξαντλείται εδώ! Βαριέμαι όμως να γράφω για θλιβερά πράγματα! Ας συμπληρώσει όποιος έχει όρεξη. Και ένα ακόμα παράδειγμα:
Εθνική 2006: Να χάσουμε από τους Τουρκους για να αποφύγουμε ΗΠΑ στον ημιτελικό; Ευτυχώς δεν το κάναμε!!!
Βέβαια κάποιος ίσως πει για το 2004 που δεν επιλέξαμε και αποκλειστήκαμε από την Αργεντινή, αλλά και η Ιταλία έφτασε τελικό! Επίσης πέρσι που δεν επιλέξαμε και αποκλειστήκαμε ξανά από την Αργεντινή. Ειλικρινά τώρα νομίζει κανείς ότι θα κερδίζαμε στα σίγουρα την Λιθουανία; Τουλάχιστον με την Αργεντινή τα πάντα κρίθηκαν στο σουτ του Σπανούλη. Αν είχε μπει άλλα θα λέγαμε τώρα!
QUOTE(vastravoud @ Sep 15 2009, 10:51 )

Εγώ είμαι οριζοντίως και καθέτως αντίθετος στην επιλογή αντιπάλων. Υποβιβάζεις την ομάδα σου κάνοντας κάτι τέτοιο....
Σωστός! Κι αν στην συνέχεια βρεθείς να παίζεις με αυτόν που διάλεξες να αποφύγεις, πώς θα τα καταφέρεις; Ψυχολογικά έχεις αποδεχτεί ότι σε έχει για πλάκα!
Τελόσπαντων, η συζήτηση για την επιλογή αντιπάλου μπορεί να τραβήξει σε μάκρος. Νομίζω ότι η ιστορία δείχνει πως συνήθως ήμασταν χαμένοι όταν διαλέξαμε. Από την άλλη λογικά κάποιοι ισχυρίζονται ότι όταν μπορείς να διαλέξεις αντίπαλο γιατί να μην το κάνεις Θα δώσω δύο λόγους:
1. Το ευ αγωνίζεσθαι (τί λέω τώρα!). Και η υγεία! Το να μπεις στον αγώνα για να χάσεις είναι αρρωστημένο νομίζω. Μπορείς να το διαχειριστείς χωρίς να αρρωστήσεις; Πάμε στο νο 2.
2. Οι Ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να διαχειριστούν ψυχολογικά μια ηθελημένη ήττα. Συνήθως μια τέτοια επιλογή φέρνει ΣΥΝΤΡΙΒΗ και "μολύνει" την ψυχολογία της ομάδας με το μικρόβιο της ηττοπάθειας. Δεν ξέρω, ίσως άλλοι πιο ορθολογικοί λαοί να μην έχουν αυτό το πρόβλημα. Εμείς όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε!
Αυτά! Πάλι έπος έγραψα! Άφησα όμως κενά!