Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA U17 World Championships 2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
BasketZilla
FIBA U17 WORLD CHAMPIONSHIPS 2016
Zaragoza - Spain




Τα κατά BasketZilla γκρουπ δυναμικότητας :

Θέσεις 1-4 : ΗΠΑ-Καναδάς-Λιθουανία-Ισπανία
Θέσεις 5-8 : Γαλλία-Τουρκία-Βοσνία-Αυστραλία
Θέσεις 9-12 : Κίνα-Φινλανδία-Αργεντινή-Δομινικανή Δημοκρατία
Θέσεις 13-16 : Αίγυπτος-Μάλι-Νότιος Κορέα-Ταιβάν

Α ΟΜΙΛΟΣ

1.ΗΠΑ


Το μεγάλο φαβορί του τουρνουά. Λογικά θα συνεχίσουν το αήτητο για 4η σερί διοργάνωση U17. Όπως πάντα το μεγάλο τους όπλο είναι η αθλητικότητα των παικτών τους, η τρομερή τους άμυνα και το βάθος του ρόστερ τους. Αστέρια της ομάδας των ΗΠΑ είναι ο Gary Trent Jr (γιος του παλιού παίκτη του ΝΒΑ, ένας 1.95 εξαιρετικός σκόρερ SG) και ο Wendell Carter (PF/C-208, παίκτης ζωγραφιστού που στηρίζεται στην μεγάλη του σωματική δύναμη).

Στον ‘’άσο’’ οι Αμερικανοί έχουν τον Troy Brown (σχεδόν δίμετρος PG,καλός πασέρ,υστερεί σε σουτ-ταχύτητα),τον Markus Howard (185 combo guard,ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας) και τον Collin Sexton (ο καλύτερος ‘’μπουκαδόρος’’ των ΗΠΑ). Στο ΄΄δύο΄΄ πλην του Trent, έχουν τους Javonte Smart (all-around 1.93 combo guard,πολύ καλός αμυντικός) και Immanuel Quickley (combo guard με μακρυά άκρα και καλός πασέρ). Στο ‘’τρία’’ μοναδικός καθαρός small forward είναι ο Kevin Knox (δίμετρος, καλός αμυντικός και αθλητικός). Στις δύο θέσεις των ψηλών υπάρχουν πλην του Carter, ο παρόμοιος C/PF Austin Wiley, ο stretch power forward Jaren Jackson και ο PF/C Jordan Brown.

Πέρσι στο Americas U16 πήραν σχετικά εύκολα το χρυσό (τους δυσκόλεψαν πάντως οι Καναδοί στον τελικό) ενώ δεν έχουν σημαντικές απουσίες. Λογικά θα πάρουν το χρυσό αλλά δεν με ενθουσιάζει πολύ το επίπεδο των prospect της Αμερικανικής ομάδας.
Στο τελευταίο τους φιλικό με τους Ισπανούς στην Σαραγόσα τους σβούριξαν μια ξεγυρισμένη τριαντάρα δείχνοντας πάνω-κάτω πόσο μεγάλη διαφορά έχουν από τις υπόλοιπες ομάδες.

2.Τουρκία

Κατά βάση παραμένουν η ίδια ομάδα που κατέκτησε πέρσι το χάλκινο μετάλλιο στο U16 της Λιθουανίας. Στηρίζονται στον wing Onuralp Bitim (αθλητικός και καλός σουτέρ 1.93 SG/SF, πήγε φέτος σε Αμερικανικό high school και έχει bulkαρει αρκετά σε σχέσι με πέρσι) και στον ανυπερβλητο-τιτανοτεράστιο 2.05 C/PF Ahmet Duran (πέρσι στο U16 με την κοιλούμπα και την μπασκετοσύνη του έκανε πλάκα στους αντίπαλους ψηλούς, φέτος αδυνάτισε αρκετά και προσπαθεί να παίξει σαν stretch power forward). Πολύ αξιόλογοι παίκτες είναι ο Σουδανός 2.00 SF Muhayimin Mustafa (αθλητικός, καλός αμυντικός, έχει και τριποντάκι) και ο 2.10 center Ragip Atar (πολύ βελτιωμένος φέτος).

Σημαντικές απουσίες δεν έχουν οι Τούρκοι (λείπουν από την περσινή ομάδα οι ρολίστες Avsar-Tursen-Kurnaz). Θα στηριχθούν στην εξαιρετική τους περιφερειακή άμυνα αλλά τους λείπει κάτι στο τέλος των κλειστών παιχνιδίων. Στα φιλικά έχασαν στον πόντο 3 φορές από τους Λιθουανούς και σε διπλή παράταση από τους Ισπανούς. Έχουν πάντως πιθανότητες ακόμη και για ένα μετάλλιο.

3.Αίγυπτος

Στις μικρές ηλικίες οι Αιγύπτιοι είναι μόνιμοι πρωταθλητές Αφρικής τα τελευταία χρόνια. Μέτρια ομάδα, όχι ακριβώς σάκος του μποξ αλλά περιορισμένων πάντως δυνατοτήτων. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο 206 center Ahmed Khalaf της Manresa (φοβερός μπλοκέρ πρώτος στο περσινό U19 και στο U17 του 2014).

4.Ταιβάν

Δέυτεροι πέρσι οι γιαλαντζί Κινέζοι στο Ασιατικό U16 αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί μας ταλαιπωρεί η FIBA με τρεις ασιατικές ομάδες στα U17 και U19. Η χειρότερη ομάδα του τουρνουά.

Β ΟΜΙΛΟΣ

1.Ισπανία

Πέρσι στο U16 ήταν τέταρτοι (χάνοντας από τους Τούρκους στον μικρό τελικό και από τους Βόσνιους στον συγκλονιστικό ημιτελικό) αλλά φέτος στην έδρα τους στοχεύουν ξεκάθαρα σε ένα μετάλλιο. Στηρίζονται στο δίδυμο Miguel Gonzalez (δίμετρος SF/SG, εξαιρετικός πασέρ & σουτέρ, τεράστιο wingspan, με διαφορά το μεγαλύτερο prospect των Ισπανών 1999ρηδων) και Sergi Martinez (δίμετρος PF/C, πολύ καλός στο lowpost και δυνατός, κοντός και σχετικά αργός για το επόμενο επίπεδο, στο παρόν όμως είναι ο καλύτερος παίκτης των Ισπανών). Την πεντάδα τους συμπληρώνουν ο Raimon Carrasco (1.91 PG, αληθινός άσος, καλός οργανωτής και πασέρ), ο Lang McCarthy (1.96, μπορεί να παίξει και στις 3 θέσεις της περιφέρειας,έγχρωμος, ίσως ο καλύτερος Ευρωπαίος 1999ρης αμυντικός) και ο stretch δίμετρος power forward Paco Salvador.

Απουσιάζει από την Ισπανική ομάδα σε σχέσι με πέρσι ο Nacho Rosa (205 τεσσάρι με καλό τρίποντο), παίκτης που μου άρεσε πολύ στο U16 , ενώ έχουν προστεθεί οι 2 καλύτεροι 2000ροι των Ισπανών ο PG Carlos Alocen και ο PF Joel Parra. Βασικό μειονέκτημα των Ισπανών είναι η έλλειψη ψηλών καθώς μοναδικός καθαρός center είναι ο 203 ΑφροΙσπανός (sic) Osas Ehigiator.

2.Λιθουανία

Στον περσινό τελικό τους καθάρισε σαν αυγό ο Dzanan Musa μέσα στην έδρα τους, στο φετινό U17 έχουν πάλι την δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο. Ομάδα με μεγάλο βάθος, εξαιρετική επιθετικά, όχι ανάλογα καλή αμυντικά ενώ τους λείπουν και οι πραγματικά ψηλοί παίκτες. Ηγέτες της ομάδας είναι ο PG Arnas Velicka (192, δυνατός, καλός πασέρ αλλά μέτριος σουτέρ) και ο PF Grantas Vasiliauskas (202,καλός στο face up παιχνίδι). Πολύ καλοί παίκτες είναι οι 2 SG Ignas Sargiunas και Lukas Uleckas, οι SF Tadas Vaiciunas & Vitalijus Kozys και ο 203 center Lukas Kisunas. Στο ρόστερ - με σημαντικό ρόλο - υπάρχουν και οι 2000ροι Domantas Vilys (combo guard-190) και Tomas Balciunas (PF/SF-200).

3.Αργεντινή

Τα τελευταία χρόνια κατεβάζουν στις μικρές διοργανώσεις κοντές ομάδες, στο φετινό U17 όμως έχουν 5 παίκτες από τα 205 εκατοστά και πάνω. Έχουν λοιπόν τα ψηλά κορμιά που τους έλειπαν αλλά όχι σπουδαίο ταλέντο στην ομάδα τους. Ξεχωρίζουν ο PG Lautaro Lopez, o 2000ρος SG Juan De La Fuente και ο 1.97 forward Jonatan Basualdo. Ισπανούς και Λιθουανούς πολύ δύσκολα μπορούν να τους κοντράρουν , όπως και τους Τούρκους ( ο πιο πιθανός τους αντίπαλος στην φάση των 16). Πέρσι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Americas U16 χάνοντας πάντως εύκολα από Καναδά-ΗΠΑ.

4.Μάλι

Ιστορική συμμετοχή για τους Αφρικανούς καθώς είναι η πρώτη τους σε μεγάλη διοργάνωση. Δεύτεροι στο περσινό Αφρικανικό U16. Ομάδα με αξιόλογους ψηλούς αλλά από περιφερειακούς δεν έχει το μαγαζί. Αστέρι της ομάδας είναι ο forward Abdoul Coulibaly που παίζει σε high school των ΗΠΑ.

Γ ΟΜΙΛΟΣ

1.Καναδάς

Η πιο αθλητική ομάδα της διοργανώσης μετά τους Αμερικανούς. Στον περσινό τελικό του Americas U16 στην Αργεντινή αιφνιδίασαν τους Αμερικανούς ξεκινώντας το παιχνίδι με 19-3 αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ΗΠΑ τους ‘’έπνιξαν’’ κερδίζοντας τελικά με 77-60. Αστέρια της ομάδας είναι δύο παίκτες που θεωρούν οι Αμερικανοί για πιθανά μελλοντικά lottery picks, ο 2000ρος SG Rowan Barrett Jr (γιος του διεθνή με τον Καναδά στα 90s Rowan Barrett) και 205 PF Simi Shittu, δύο εξαιρετικά αθλητικά παιδιά. Πολύ καλοί παίκτες είναι ο 2000ρος PG Andrew Nembhard, ο wing Noah Kirkwood και δύο πολύ ‘’μπασκετικοί’’ λευκοί δίμετροι forward οι Danilo Djuricic και Ignas Brazdeiskis. Από την περσινή ομάδα δεν απουσιάζει κάποιος πολύ σημαντικός παίκτης ενώ έχει προστεθεί ο καλός SF Emmanuel Akot.

Ομάδα που μπορεί να παίξει εξαιρετική άμυνα ο Καναδάς, να τρέξει και να πάρει τα ριμπάουντ (πέρσι είχαν σχεδόν 60 μ.ο σε κάθε ματς) ενώ έχει και καλούτσικους σουτέρ. Ερωτηματικό ο Shittu καθώς δεν ήταν με την ομάδα στην προετοιμασία. Αν είναι σε καλή κατάσταση μπορούν σίγουρα να ελπίζουν σε ένα μετάλλιο οι Καναδοί.

2.Αυστραλία

Ο Όμιλος τους με Καναδά-Αυστραλία-Φινλανδία-Κίνα είναι με διαφορά ο πιο δύσκολος της διοργάνωσης. Ομάδα με ψηλά και δυνατά παιδιά οι Αυστραλοί χωρίς όμως κάποιο σούπερ ταλέντο. Ξεχωρίζει ο 208 PF/C Samson Froling ενώ καλοί παίκτες είναι οι PG Kyle Zunic και Lachlan Dent, οι wing Dragan Elkaz-Tom Fullarton-Patrick Bines-Kody Stattmann, και οι ψηλοί Matthew Johns-Mate Colina-Callum Dalton που είναι οι υπόλοιποι του rotation των Αυστραλών. Πέρσι στο Πρωτάθλημα της Ωκεανίας ήταν όπως πάντα 1οι νικώντας 91-86 τους Νεοζηλανδούς, αλλά φέτος το ταβάνι τους είναι η είσοδος στην οκτάδα.

3.Φινλανδία

Οι Φινλανδοί πέρσι στο U16 της Λιθουανούς ήταν ίσως η πιο fun to watch ομάδα της διοργάνωσης. Κατάφεραν από το πουθενά να πάρουν την 6η θέση κερδίζοντας 2 φορές τους Σέρβους, τους πρωταθλητές Βόσνιους και τους Κροάτες. Ομάδα που παίζει επιθετικό μπάσκετ με πολλά τρίποντα αλλά υστερεί στην άμυνα και στα ριμπάουντ καθώς τους λείπουν τα ψηλά κορμιά και το βάθος στον πάγκο. Ηγέτης της ομάδας είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους 1999ρηδες forward, ο δίμετρος Elias Valtonen (all around αθλητικός παίκτης με καλούτσικο σουτάκι). Δεύτερος τη τάξη στην Φινλανδική ομάδα είναι ο χοντρούλης 190 PG Miika Heinonen (αλλά με πολύ υψηλό μπασκετικό IQ), ενώ οι υπόλοιποι του rotation είναι οι σουτέρηδες guard Tuomo Antikainen και Andre Gustavson, οι αδελφοί Waxlax (δύο πολύ αθλητικοί έγχρωμοι περιφερειακοί με τον 195 Ricky να είναι ο καλύτερος αμυντικός των Suomi) και ο 205 center Tuukka Jaakkola (ο οποίος είναι αμφίβολος για το Παγκόσμιο). Καλούτσικη ομάδα οι συμπαθητικοί Φινλανδοί αλλά θα είναι έκπληξη να μπουν στην οκτάδα.

4.Κίνα

Πέρσι στο Ασιατικό U16 κατάφεραν να χάσουν από τους Κορεάτες στον ημιτελικό και κατέκτησαν τελικά την 3η θέση. Φέτος σοβαρεύτηκαν, κατέβασαν την ομάδα των 1999ρηδων στο Albert Sweitzer όπου δεν τα πήγαν και άσχημα (κέρδισαν και την δική μας Εθνική Εφήβων με 69-49). Σταρ της ομάδας είναι ο καλύτερος ίσως center του U17 o 210 Rongzhen Zhu. Πλην του Zhu ξεχωρίζουν τρεις guard οι Haotian Bai,Rongqi Huang και ο 2000ρος 177 Jie Xu. Όπως πάντα έχουν αρκετά ψηλά κορμιά οι Κινέζοι αλλά δύσκολα θα είναι στην οκτάδα.

Δ ΟΜΙΛΟΣ

1.Γαλλία

Πέρσι στο Ευρωπαικό U16 ήταν 5οι παρουσιάζοντας ως συνήθως την καλύτερη αμυντικά ομάδα της διοργάνωσης αλλά επιθετικά ήταν κάτω του μετρίου. Φέτος , παρά την απουσία των 2 βασικών guard της περσινής ομάδας των Victor Mopsus και Yanik Blanc, στα φιλικά εμφανίστηκαν πολύ βελτιωμένοι επιθετικά. Μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας είναι ο 202 πολύ αθλητικός forward Jaylen Hoard (αποφάσισε να αφήσει το INSEP και να πάει στας Αμερικάς από του χρόνου). Πέρσι παρά τον ντόρο που έκανε στο Jordan Brand Classic ήταν εξαφανισμένος στο U16 αλλά φέτος δείχνει πολύ βελτιωμένος. Οι υπόλοιποι του rotation των Γάλλων είναι ο ζουμπάς λευκός PG Ludovic Beyhurst, ο PG Louis Rucklin, οι αθλητικοί έγχρωμοι wing Yves Pons-Maxime Abah-Eddy Kayouloud, οι λευκοί σουτέρηδες PF Ivan Fevrier και Nicolas Dorez, o 202 αλλά πολύ δυνατός έγχρωμος center Timothee Bazille και ο 205+ PF/C Olivier Sarr (φέτος πήρε καμία δεκαριά πόντους ύψος, ένας αδύναμος ακόμη ψηλός με σουτάκι). Ξεχωρίζουν οι Pons-Fevrier-Bazille. Πολύ καλή ομάδα οι Γάλλοι δεν μπορώ να τους ξεγράψω από την μάχη των μεταλλίων.

2.Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Μπορεί ο Dzanan Musa χωρίς τον Njegos Sikiras να οδηγήσει πάλι τους Βόσνιους στο βάθρο ; Πέρσι με 23π-9ρ-6ασ ανά παιχνίδι και τους Sikiras-Campara στο πλευρό του έκανε τους Βόσνιους να γεμίσουν την κεντρική πλατεία του Σαράγεβου για να υποδεχθούν τους πρωταθλητές αλλά φέτος δεν νομίζω ότι χωρίς τον καλύτερο ψηλό της ομάδας μπορούν να πετύχουν κάτι καλό πέρα της εισόδου στην οκτάδα. Θα δούμε μάλλον επί 40 λεπτά σε κάθε ματς τον Dzanan να παίρνει την μπάλα στην κορυφή , να μπουκάρει από αριστερά ή να μπουμπουνάει κάνα τρίποντο με ενναλακτική τον θεούλη Sani Campara (190,PG χοντρούλης αλλά ψυχάρα και τρομερός σουτέρης) ακροβολισμένο να περιμένει και αυτός να σουτάρει για τρεις. Οι υπόλοιποι του Βοσνιακού ρόστερ είναι καλούτσικοι ρολίστες με τους Cerkezovic-Mutic-Barukcija-Jankovic-Kocic να συμπληρώνουν τους Musa-Campara. Βασικό μειόνεκτημα των Βόσνιων , χωρίς τον Sikiras (205 PF/C που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, αλλά φέτος είχε πολύ σοβαρά προβλήματα με τα γόνατα του) είναι η έλλειψη ύψους καθώς ψηλότερος όλων των παραπάνω είναι ο Musa με τα 204 εκατοστά του. Ο Musa πάντως μαζί με τον Σλοβένο Doncic της Ρεάλ και τον Barrett του Καναδά είναι ξεκάθαρα οι καλύτεροι 1999/2000ροι περιφερειακοί παγκοσμίως (των Αμερικανών συμπεριλαμβανόμενων)

3.Δομινικανή Δημοκρατία

Πολύ μέτρια ομάδα οι Δομινικανοί, δεν νομίζω ότι μπορούν να κοντράρουν κάποια από τις καλές ομάδες του τουρνουά. Από τους Ισπανούς σε φιλικό πριν λίγες μέρες έχασαν με 45 πόντους ενώ πέρσι στο U16 σε σχέση με Καναδά/Αργεντινή ήταν ελάχιστα ανταγωνιστικοί. Αρκετά αθλητική ομάδα αλλά πολύ κοντή. Μοναδικός παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο ‘’Αμερικανός’’ δίμετρος forward Alanzo Frink.

4.Νότιος Κορέα

Πρωταθλητές Ασίας πέρσι αφού κατάφεραν με καμία 15ρια τρίποντα να κερδίσουν τους Κινέζους στον ημιτελικό με 90-84. Αστέρι της ομάδας είναι ο δίμετρος forward Jae Min Yang τον οποίο τσίμπησε φέτος η Fuenlabrada. Φυσικά φέτος στο Παγκόσμιο πέρα της συμμετοχής δεν ....

Γνώμη

Διοργάνωση χωρίς σέντερ της προκοπής είναι σαν μπύρα χωρίς αλκοόλ. Σαν να βλέπεις ποδόσφαιρο ένα πράγμα. Στο περσινό U16 είδαμε ματσάρες και έναν Μούσα που σε όποια ομάδα και να το έβαζες, και στη δική μας ακόμα, αυτομάτως γινόταν υποψήφια για μετάλλιο. Οι Αμερικανοί θα είναι οι σχεδόν σίγουροι νικητές ενώ Ισπανία-Λιθουανία-Βοσνία-Τουρκία-Γαλλία-Καναδάς είναι οι υποψήφιοι για μια θέση στο βάθρο. Το σύστημα διεξαγωγής είναι η ίδια ανοησία που είδαμε στο περσινό U19 και στο προπέρσινο U17 και θα το βλέπουμε - δυστυχώς - και στα Ευρωπαϊκά από φέτος.
BasketZilla
Καλά ξεκινήσαμε ....

Από την πρώτη τετράδα αγώνων 2 πράγματα μου έκαναν εντύπωση :
1ον η ποιότητα της κάλυψης της διοργάνωσης από την FIBA.
2ον πόσο άσχημες είναι οι Ισπανίδες ρε @@@@@ μου !

Γαλλία - Κορέα 84-90
Με το καλημέρα μια -mega- έκπληξη. Ακροβολισμένοι οι ΚιμΚιΛιδες για να πυροβολήσουν (12/31), πολύ ωραίο passing game (24 ασίστ) απέναντι σε μια Γαλλία που πλην του Hoard (41 πόντους ο αθεόφοβος - ρεκόρ στο U17) δεν...
Ο σταρ της Κορέας ο δίμετρος forward Jae Min Yang (32π-12ρ) έδειξε ότι δεν τον τσίμπησε τυχαία η Fuenlabrada.
Ξεκίνησαν με 23-8 οι Κορεάτες, οι Γάλλοι κατάφεραν με τα χίλια ζόρια να το πάνε στην παράταση (μόνο με μπούκες του Hoard σκόραραν και το ισοφάρισαν σε νεκρό χρόνο με ένα αλλά Childress με Partizan καλάθι του Fevrier). Στην παράταση έχασαν μετά δίκαια.

Καναδάς - Αυστραλία 81-78
Ξεκινώντας το 4ο δεκάλεπτο οι Καναδοί ήταν μπροστά με 10, οι Boomers χάρη στα τρίποντα του Elkaz προηγήθηκαν αυτοί με 10 (76-66) 4 λεπτά πριν το τέλος αλλά εκεί τους έπαιξαν full court press τα πλατανόφυλλα και αδικαιολόγητα οι Αυστραλοί έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια.
Οι Αυστραλοί έδειξαν ότι είναι μια σκληρή, υπολογίσιμη & οργανωμένη ομάδα χωρίς όμως σπουδαίο ατομικό ταλέντο. Για τους Καναδούς Rowan Barrett Jr και Simi Shittu απλά είναι τρομεροί αθλητές και έβγαλαν πολλές ατομικές fun to watch φάσεις. Δίκαια τους παινεύουν τα Αμερικανά.

Βοσνία - Δομινικανή Δημοκρατία 84-59
Άρχισε να γράφει ο Dzanan. 32 πόντοι με 11 ριμπαόυντ - και 18 o Sani Campara - απέναντι στους πολύ-πολύ μέτριους Δομινικανούς.

Φινλανδία - Κίνα 65-58
Για άλλη μια φορά έδειξε ο Valtonen γιατί θεωρείτε τόσο μεγάλο ταλέντο. Με 22π-5ρ-3κοψ-4/9 τρίποντα σε μόλις 23 λεπτά ήταν η διαφορά μεταξύ των 2 ομάδων.
Ήταν και καμία 30ρια Φινλανδοί στην κερκίδα δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο γουστάρουν μπασκετάκι. Φέτος συμμετέχουν στο U17 και στην 1η κατηγορία σε U16-U18-U20. Not bad...
Με το δίδυμο Elias Valtonen (99ρης,200-SF) και Lauri Markkanen (97ρης, 210-PF) θα έχουν ένα από τα κορυφαία δίδυμα forward από το 2020 και μετά.

Για αύριο υπάρχει ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι στις 5.30 Λιθουανία - Ισπανία.

Πέρσι στην πρεμιέρα του U16 νίκησαν οι οικοδεσπότες Λιθουανοί με 66-61, φέτος οι γηπεδούχοι Ισπανοί δείχνουν ελαφρά φαβορί λόγω έδρας.

Στις 10.00 και το μοναδικό σοβαρό τεστ των ΗΠΑ στην Α Φάση με τα Τούρκα.
Flinafim
Από τη δωδεκάδα της νότιας Κορέας έπαιξαν μονο οι 7 και απο τους 7 οι 3 έπαιξαν 45 λεπτά....wow!!!!η επιτομή του rotation...
BasketZilla
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης ημέρας είχαμε 4 πολύ εύκολες νίκες των λογικών φαβορί.
Ισπανία - Μάλι 86-55, Λιθουανία - Αργεντινή 74-57, ΗΠΑ - Ταιβάν 119-45, Τουρκία - Αίγυπτος 71-61 (εδώ πήγαν να την πάθουν καθώς βρέθηκαν στο ξεκίνημα να χάνουν με 20 πόντους οι Τούρκοι, μετά όμως σοβαρεύτηκαν)

2η Ημέρα

Μάλι - Αργεντινή 56-47
Έκπληξη η νίκη των Αφρικανών, αλλά οι Αργεντίνοι ήταν τραγικοί σε ένα πολύ κακό παιχνίδι (με 35/150 εντός παιδιάς από τις 2 ομάδες)

Αίγυπτος - Ταιβάν 88-71
Εύκολη νίκη των Αιγύπτιων καθώς αυτοί έχουν ψηλούς ενώ οι Ταιβανέζοι όχι (60-31 τα ριμπάουντ). Για τρίτη σερί διοργάνωση το πάει για τοπ μπλοκέρ ο Khalaf.

ΗΠΑ - Τουρκία 84-66
Τιμητικό το τελικό σκορ για τους Τούρκους καθώς στην 3η περίοδο η διαφορά είχε φτάσει στην τριαντάρα. Μπορεί να μην έχουν super prospect οι Αμερικανοί (για τοπ επίπεδο ΝΒΑ δηλαδή) αλλά και οι 12 της ομάδας τους είναι πολύ καλοί παίκτες και κυρίως αθλητικοί. Με την γνωστή πίεση σε όλο το γήπεδο δυσκόλεψαν τρομερά τους Τούρκους.

Ισπανία - Λιθουανία 65-61
Κλειστό και σκληρό ματς που κρίθηκε στην τελευταία φάση (ο Velicka πάτησε γραμμή στα 5 δεύτερα με το σκορ στο 63-61)
Η διαφορά των 2 ομάδων ήταν ο Miguel Gonzalez με 19π-3ρ-3ασ-3κλ.
Είναι τόσο μικρές οι διαφορές μεταξύ των Ευρωπαικών ομάδων (και του Καναδά) που λογικά θα δούμε πολλά ματς να κρίνονται στο τελευταίο σουτ όπως και πέρσι στο U16.

Σήμερις ξεχωρίζουν τα 2 παιχνίδια στις 5.30, Γαλλία-Βοσνία (Hoard vs Musa) και Καναδάς - Φινλανδία.
Οι Καναδοί είναι αρκετά καλύτεροι από τους Φινλανδούς (ειδικά σε αθλητικά προσόντα & ύψος), ενώ τα Γαλλάκια , παρά την ήττα τους από τους Κορεάτες, μου φαίνονται σαν πιο πιθανοί νικητές στο Ευρωπαικό ντέρμπι.
BasketZilla
Στα υποδέλοιπα παιχνίδια της Α Φάσης δεν είχαμε κάποια έκπληξη, πλην της εύκολης νίκης των Κινέζων επί των Αυστραλών, και η κατάταξη στους 4 ομίλους είναι :

Α Όμιλος : ΗΠΑ-Τουρκία-Αίγυπτος-Ταιβάν
Β Όμιλος : Ισπανία-Λιθουανία-Μάλι-Αργεντινή
Γ Όμιλος : Καναδάς-Κίνα-Αυστραλία-Φινλανδία
Δ Όμιλος : Γαλλία-Βοσνία-Κορέα-Δομίνικος

Τα μη ''αναμενόμενα'' αποτελέσματα της 1ης Φάσης ήταν η νίκη των Κορεατών επί των Γάλλων, της Κίνας επί της Αυστραλίας και του Μάλι επί της Αργεντινής.

Φάση των 16 (Τρίτη 28 Ιουνίου)

ΗΠΑ - Αργεντινή
Κίνα - Κορέα

Γαλλία - Φινλανδία
Λιθουανία - Αίγυπτος

Καναδάς - Δομινικανή Δημοκρατία
Τουρκία - Μάλι

Ισπανία - Ταιβάν
Βοσνία - Αυστραλία

Από τα παιχνίδια της Φάσης των 16 πιο αμφίρροπο είναι το Βοσνία-Αυστραλία, μετά το Κίνα-Κορέα, ενώ στο Γαλλία-Φινλανδία αν οι Φινλανδοί βρεθούν σε μεγάλη μέρα από το τρίποντο μπορούν να το παλέψουν. Στα υπόλοιπα 5 ζευγάρια υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Για τα προημιτελικά πάμε δηλαδή για
ΗΠΑ - Κίνα & Λιθουανία - Γαλλία (που θα δώσουν τον 1ο ημιτελικό)
Καναδάς - Τουρκία & Ισπανία - Βοσνία (που θα δώσουν τον 2ο ημιτελικό)

Στην Φάση των 8 δηλαδής θα δούμε παιχνίδια της προκοπής την Πέμπτη.
Gkos
Λογω μη συμμετοχης της δικιας μας εθνικης εχει περασει στα ψιλα αυτη η πολυ ωραια διοργανωση!
BasketZilla
Κρίμας ....



Βοσνία - Αυστραλία 72-75

Σε ένα κλειστό και σκληρό ματς στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου οι Βόσνιοι ήταν μπροστά με 7 πόντους (57-50). Εκεί μίλησε πάλι ο Dragan Elkaz , όπως με τον Καναδά , και με 3 συνεχόμενα τρίποντα έβαλε μπροστά τα Αυστραλά (57-59) 6 λεπτά πριν το τέλος. Ο Elkaz έβαλε άλλους 5 (συνολικά 14 συνεχόμενοι πόντοι σε 5') αλλά οι Musa-Campara ανέλαβαν δράση και οι Βόσνιοι πέρασαν μπροστά στο 38' (70-65). Οι Αυστραλοί έκαναν 10-0 σε 1 λεπτό (!) καθώς το μυαλό των Βόσνιων ''κόλλησε'' (στην καλύτερη ...). Ο Dzanan μείωσε με 2 βολές, μετά ήταν οι σειρά των Αυστραλών να κάνουν γκάφα στα 30 δεύτερα αλλά ο Campara αστόχησε σε 3 τρίποντα και οι υπόλοιποι Βόσνιοι σε 4-5 κάτω από το καλάθι (ούτε καν θυμάμαι πόσα επιθετικά πήραν) και τετέλεσται ....

Τρομερός Elkaz με 25 πόντους (6/9 3π και 17 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο) ενώ Dzanan Musa (34π-14ρ) και Sani Campara (17π) είχαν μαζί 14/42 σουτ. Χωρίς τον Sikiras είναι μια κλάση κάτω οι Βόσνιοι.

Κίνα - Κορέα 70-75

Κλασικά κερδάνε άλλοι από αυτούς που προβλέπω biggrin.gif (0/2 στα δύο ντέρμπι)
Οι Κινέζοι πήραν τα ριμπάουντ, οι Κορεάτες πήραν 0 πόντους από τον πάγκο (μόνο οι αρχικοί 5 σκόραραν !), τα έσπασαν και από το τρίποντο αλλά με εξαιρετικές επιλογές και κυκλοφορία πήραν το Ασιατικό ντέρμπι. Η μεγαλύτερη τους επιτυχία σε Παγκόσμια Διοργάνωση η είσοδος στην οκτάδα του U17.

Γαλλία - Φινλανδία 60-38

Για άλλη μια φορά η τρομερή άμυνα των Γάλλων τους οδηγεί (στο 3ο δεκάλεπτο έφαγαν μόλις 2 πόντους, για 12 λεπτά δεν πέτυχαν πόντο οι Φινλανδοί). Με 3/24 τρίποντα φυσικά δεν είχαν καμία ελπίδα ο Valtonen και η παρέα του.

Στα υποδέλοιπα ματσάκια

Ισπανία - Ταιβάν 112-60
ΗΠΑ - Αργεντινή 109-56
Τουρκία - Μάλι 77-58
Καναδάς - Δομιν.Δημοκρατία 79-52
Λιθουανία - Αίγυπτος 80-65

Μόνο οι Λιέτουβος βρήκαν λίγο αντίσταση καθώς ο Αιγύπτιος σέντερ ο ''Bebo'' Khalaf ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός (26π-12ρ-8κοψ) αλλά με 15/43 τρίποντα βρήκαν τη λύση από μακρυά.

Τα προημιτελικά


Εδώ το πιο αμφίρροπο παιχνίδι είναι το Λιθουανία-Γαλλία, οι Καναδοί έχουν προβάδισμα έναντι των Τούρκων, οι Ισπανοί είναι αρκετά καλύτερη ομάδα από τους Αυστραλούς (και φυσικά γηπεδούχοι ...) ενώ το ΗΠΑ-Κορέα έχει μόνο έναν πιθανό νικητή.
Zoys
QUOTE
Dzanan Musa scored 50 points in FIBA U17 World Cup game against Chinese Taipei
It's a record for an U17 competition


w00t.gif
BasketZilla
Τα Προημιτελικά

Τουρκία - Καναδάς 80-74
Ακόμη και στην σημερινή εποχή του smallball δύο αψηλοί παίκτηδες μπορούν να κερδίσουν μια πολύ αθλητική, γρήγορη αλλά κοντή (σχετικά) ομάδα. Όχι σούπερ έκπληξη αλλά σίγουρις μη αναμενόμενη η νίκη των γειτόνων. Ο τιτάνας Ahmet Duran και ο -πολύ βελτιωμένος φέτος- Ragip Atar βάλαν στα καλάθια τους Καναδούς (42π-29ρ με 17/29 σουτ οι δύο τους και 67-40 τα ριμπάουντ για τους Τούρκους) ενώ ο πολυδιαφημισμένος Simi Shittu είχε 3π με 1/11 σουτ. Το ματσάκι ήταν ντέρμπι μέχρι το 36' που κατάφεραν να ξεφύγουν οι Τούρκοι με 64-57. Στο τελευταίο τετράλεπτο οι Τούρκοι βαρέθηκαν να εκτελούν βολές, ο Barrett έβαλε 15 με προσωπικές ενέργειες αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν οι Καναδοί.

Λιθουανία - Γαλλία 73-72

Παιχνίδι βγαλμένο από το περσινό Ευρωμπάσκετ , όπου τα περισσότερα ματσάκια κρίνονταν στον πόντο, Velicka (23π-5ασ με 5/8 τρίποντα) και Hoard (21π-8ρ) οι κορυφαίοι των δύο ομάδων. Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν με +15, οι Γάλλοι το γύρισαν σιγά-σιγά αλλά στην παράταση ένα ''μεγάλο'' τρίποντο του Velicka έκρινε το παιχνίδι. Στην τελευταία φάση , με το σκορ στο 73-72, ο Hoard πήρε φορά έκανε γιουρούσι και φυσικά επιθετικό φάουλ 1 δεύτερο πριν το τέλος ...
Αυτός που επιστρέφει είναι ο σούπερ αθλητικός Yves Pons μετά από 1.5 χρόνο γεμάτο τραυματισμούς. Χθες έβγαλε τρία καταπληκτικά καρφώματα.


Ισπανία - Αυστραλία 74-63
Οι Αυστραλοί το πάλεψαν , πραγματικά συγχαρητήρια για την οργάνωση και την μαχητικότητα τους σε όλο το τουρνουά, έφτασαν μάλιστα να προηγούνται με 47-40 στο 28'. Εκεί όμως ο ηγέτης των Ισπανών, πολύ ψυχωμένος και παθιασμένος παίκτης γενικά αν είχε +5 πόντους θα γινόταν σταρ στο ανδρικό επίπεδο, ο Sergi Martinez αποφάσισε ότι θα το έπαιρναν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι και ισοφάρισε σε ένα λεπτό (47-47). Στο 4ο δεκάλεπτο φυσιολογικά οι Ισπανοί επικράτησαν σχετικά εύκολα καθώς αυτήν την φορά δεν έκανε ''μαγικά'' ο Elkaz. Sergi Martinez (26π-9ρ με 11/18 σουτ) και Miguel Gonzalez (που έβγαλε το περισσότερο ματς στον άσο με 11π-8ρ-2ασ-4κλ αλλά με 0/6) ήταν οι δύο παίκτες που έκαναν την διαφορά στο ματς.

ΗΠΑ - Κορέα 133-81
Άλλη μια πανεύκολη νίκη των Αμερικανών που μοιάζουν ανίκητοι στο τουρνουά.

Οι Ημιτελικοί
Ισπανία - Τουρκία
ΗΠΑ - Λιθουανία

Εδώ έχουμε δύο φαβορί. ΗΠΑ και Ισπανία δύσκολα δεν θα είναι το ζευγάρι του τελικού. Πέρσι οι Τούρκοι είχαν νικήσει τους Ισπανούς στον μικρό τελικό αλλά φέτος οι Ισπανοί, λόγω έδρας, μοιάζουν πιο πιθανοί νικητές.
ssoulliss
QUOTE (BasketZilla @ Jul 1 2016, 17:55 ) *
Τα Προημιτελικά

Τουρκία - Καναδάς 80-74
Ακόμη και στην σημερινή εποχή του smallball δύο αψηλοί παίκτηδες μπορούν να κερδίσουν μια πολύ αθλητική, γρήγορη αλλά κοντή (σχετικά) ομάδα. Όχι σούπερ έκπληξη αλλά σίγουρις μη αναμενόμενη η νίκη των γειτόνων. Ο τιτάνας Ahmet Duran και ο -πολύ βελτιωμένος φέτος- Ragip Atar βάλαν στα καλάθια τους Καναδούς (42π-29ρ με 17/29 σουτ οι δύο τους και 67-40 τα ριμπάουντ για τους Τούρκους) ενώ ο πολυδιαφημισμένος Simi Shittu είχε 3π με 1/11 σουτ. Το ματσάκι ήταν ντέρμπι μέχρι το 36' που κατάφεραν να ξεφύγουν οι Τούρκοι με 64-57. Στο τελευταίο τετράλεπτο οι Τούρκοι βαρέθηκαν να εκτελούν βολές, ο Barrett έβαλε 15 με προσωπικές ενέργειες αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν οι Καναδοί.


Με ενόχλησε αφάνταστα το ειρωνικό στυλάκι και οι συνεχείς διαμαρτυρίες του Ragip Atar. Του χαρίστηκαν κανα-δύο τχνικές ποινές. Κατά τ'άλλα ο ντουλάπας-Duran , αν προσέξει το κορμί του θα γίνει ένας πολύ καλός σέντερ, αν όχι τον βλέπω...Σαβάς στην καλύτερη. Καλή εντύπωση μου έκανε και ο νούμερο 11 του Καναδά, ο πλέ'ί-μέϊκερ. Όπως και ο Σουδανός των Τούρκων.

Το κακό με τους Τούρκους παίκτες είναι πως μόλις υπογράφουν επαγγελματικό συμβόλαιο, σταματούν να δουλεύουν, να βελτιώνονται. Ίσως αυτή και η προηγούμενη φουρνιά να το αλλάξει αυτό.
BasketZilla
Καταπληκτικό παιχνίδι ο πρώτος ημιτελικός Ισπανία - Τουρκία και ως συνήθως στους 1999ρηδες άλλη μια παράταση !
BasketZilla
Τουρκία - Ισπανία 83-79

Άλλη μια μεγάλη έκπληξη από τους Τούρκους, μετά την νίκη τους επί του Καναδά, και δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση (μετά το χάλκινο στο περσινό U19 της Κρήτης). Αν πέρσι η κατάκτηση ενός μεταλλίου ήταν δεδομένη, φέτος αυτά που κάνουν οι Τούρκοι πετώντας εκτός Καναδά (η πιο ταλαντούχα και αθλητική ομάδα μετά τις ΗΠΑ του τουρνουά) και Ισπανία (οι γηπεδούχοι φυσικά με ότι αυτό συνεπάγεται) είναι ο ορισμός του overachieving.

Στην κανονική διάρκεια οι Ισπανοί κρατούσαν την τύχη τους στα χέρια τους αλλά το μεγάλο όπλο των Τούρκων , η πολύ πιεστική περιφερειακή τους άμυνα, οδήγησε σε 2-3 κλεψίματα και εύκολα καλάθια για τους γείτονες. Στην τελευταία φάση , με το σκόρ στο 73-71 για τους Ίβηρες, ο Bitim κόντεψε να χάσει την μπάλα έξω από την γραμμή του τριπόντου, την έσωσε με τα χίλια ζόρια στο κέντρο, μπούκαρε, αστόχησε, ο Duran έκανε ένα άστοχο tip-in, και ο Bitim με 2ο tip-in ισοφάρισε με απίθανο τρόπο για τους Τουρκαλάδες.

Στην παράταση, παρά την αποβολή των Bitim-Duran-Mustafa με 5 φάουλ (ενώ είχαν χάσει με τραυματισμό και τον Atar που έπαιξε μόλις 10') κέρδισαν απόλυτα δίκαια οι Τούρκοι χάρη στους guard Akyuz-Senel. Ο Bitim ήταν τρομερός χθες (23π-10ρ), ο Duran μια από τα ίδια (18π-14ρ) , ο Mustafa μάρκαρε τους πάντες παίζοντας από guard μέχρι power forward, ενώ οι 2000ροι guard Akyuz-Konuk πρόσφεραν μεγάλη βοήθεια. Για τους Ισπανούς Sergi Martinez-Miguel Gonzalez ήταν για άλλη μια φορά οι καλύτεροι, αλλά στα δύσκολα μου θύμισαν παλιά κλασική Ισπανία των 90s καθώς στα δύσκολα κρούφτηκαν.

Κλασικός βέβαια Bitim στο ματσάκιο , με κωλοπαιδισμό που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του ως επόμενου Rudy Fernandez (εκτός ότι είναι lookalikes βέβαια). Πάνω που πίστευα ότι γλυτώσαμε από τον αχώνευτο Rodolfo , έσκασε μύτη πέρσι ο Onuralp .

ΗΠΑ - Λιθουανία 98-70

Τριαντάρα στους Ισπανούς (σε φιλικό), εικοσάρα στους Τούρκους, τριαντάρα στους Λιθουανούς χθες, πενηντάρα στους υποδέλοιπους χωρίς να έχουν κάποιον mega star αλλά παίρνουν πια στα σοβαρά τις διεθνείς διοργανώσεις. Το πάλεψαν χθες οι Λιθουανοί για 15 λεπτά χάρη στους εξαιρετικούς περιφερειακούς που έχουν αλλά η διαφορά αθλητικότητας-ύψους-βάθους δεν τους επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικοί στο 2ο ημίχρονο. Τα 28 επιθετικά ριμπάουντ των Αμερικανών και η πίεση σε όλο το γήπεδο που δυσκόλευε πολύ τους Λιθουανούς (ειδικά όταν έβγαινε ο Velicka) ήταν οι δυο κύριοι παράγοντες για την εύκολη επικράτηση των ΗΠΑ.
Gkos
Πολυ ωραία!

Για πες μας ωρες τελικών(με τα ανάλογα λινκ απο youtube wink.gif
) !
Flinafim
QUOTE (Gkos @ Jul 2 2016, 13:12 ) *
Πολυ ωραία!

Για πες μας ωρες τελικών(με τα ανάλογα λινκ απο youtube wink.gif
) !

Πήγαινε σο site της διοργάνωσης τα εχει ολα εκει και ανοίγεις τα link απευθείας....
Gkos
Μονο Basketzilla εμπιστευομαι φιλε Flinafim!
BasketZilla
Κυριακή στις πέντε το Καναδάς - Γαλλία για τις θέσεις 5-6 (αυτό πιστεύω ότι θα είναι πραγματικά fun to watch παιχνίδι με τόσους πολύ αθλητικούς παίκτες στις 2 ομάδες).

Στις 7.30 το απόγευμα το μεγάλο παιχνίδι της τελευταίας ημέρας , ο μικρός τελικός Λιθουανία - Ισπανία.

Στις 10.00 θα έχουμε λογικά μια ακόμη επικράτηση των ΗΠΑ, εύκολα ή πολύ εύκολα. Μετά από 2 τόσο δύσκολα παιχνίδια οι Τούρκοι (και λογικά χωρίς τον πιο ψηλό τους παίκτη τον Atar) δεν νομίζω ότι έχουν την ποσότητα παικτών και τα κορμιά για να αντέξουν για πάνω από 15-20 λεπτά με τις ΗΠΑ.

Όλα τα παιχνίδια μεταδίδονται ζωντανά στο livestream των αγώνων στο επίσημο site της διοργάνωσης
http://www.fiba.com/world/u17/2016/0307/Lithuania-Spain
http://www.fiba.com/world/u17/2016/0307/USA-Turkey

και φυσικά από την FIBA στο κανάλι της στο youtube
Φέτος, λόγω Ισπανών ως διοργανωτών, η ποιότητα της κάλυψης είναι εξαιρετική και όλα τα παιχνίδια μεταδίδονται free από την FIBA, όχι όπως μέχρι φέτος που από τους 8 και μετά τα είχε μόνο το livebasketball. Από ότι είδα θα ισχύει το ίδιο σε όλα τα ''μικρά'' τουρνουά το φετινό καλοκαίρι.

Gkos
http://www.basketblog.gr/index.php?option=...i&Itemid=80


Στο ρελαντι οι Αμερικανοι με περιπατο!

Περισσοτερα θα μας γραψει ο ειδικος μας!
anonym
Flinafim
QUOTE (Gkos @ Jul 2 2016, 13:35 ) *
Μονο Basketzilla εμπιστευομαι φιλε Flinafim!

Ρε συ να βοηθήσω πήγα...που να πρότεινα και χρηματοοικονομική επένδυση...χαχα

Το ενδιαφέρον τελείωσε με την ήττα του Καναδά...αν και παρουσιάστηκε κατώτερος σε σχέση με πέρυσι ηταν η μόνη ομαδα που μπορούσε να κοντράρει λιγο τους αφροαμερικανους...
BasketZilla
Καλύτερη πεντάδα του τουρνουά :

Collin Sexton (ΗΠΑ)
Arnas Velicka (Λιθουανία)
Dzanan Musa (Βοσνία)
Sergi Martinez (Ισπανία)
Wendell Carter (ΗΠΑ)

και MVP ο αντιπαθέστατος νταμπαντούμπας Sexton. Από ένα κωλοχώρι της Georgia ο πιτσιρίκος, ξεκίνησε πέρσι σαν four stars prospect, μετά από αυτά που έκανε φέτος όλη τη σεζόν τσίμπησε άλλο ένα αστέρι και recruitάρισμα από το Duke. Πιο πολύ δυάρι σε κορμί άσου αλλά τρομακτικά εκρηκτικός.

Αν έπρεπε να διαλέξω μια all-tournament πεντάδα άνευ Αμερικανών θα έλεγα :
Velicka-Musa-Hoard-Martinez-Khalaf
Σε επίπεδο ομάδων ξεχώρισαν Γάλλοι-Καναδοί για την αθλητικότητα τους, οι Λιθουανοί για τα plays τους στην επίθεση,και η Τουρκία γιατί πέταξε έξω τα 2 φαβορί Καναδά-Ισπανία.

Η διαφορά των Αμερικανών από τις άλλες ομάδες ήταν η συνηθισμένη των τελευταίων διοργανώσεων, αλλά επικράτησαν τόσο εύκολα (σε σχέση με το U17 του 2014 και το U19 του 2015) για δύο λόγους. Στα U19 οι Αμερικανοί κατεβάζουν μικρότερους κατά 1-2 χρόνια παίκτες (πχ πέρσι οι σταρ τους Jackson-Tatum-Giles ήταν 2 χρόνια μικρότεροι) και δεύτερον (και κυριότερα) οι 1999ρηδες σαν φουρνιά έχουν εξαιρετικούς περιφερειακούς αλλά από ψηλά παιδιά τίποτις, Στο προπέρσινο U17 οι Αυστραλοί και εμείς του δυσκολέψαμε γιατί βρήκαν απέναντι τους Humphries-Παπατζον ενώ οι Κροάτες πέρσι στο Ηράκλειο είχαν Arapovic και Zubac.

Πλην του Musa, που είναι φυσικά μια κατηγορία μόνος του, αυτοί που έδειξαν το μεγαλύτερο potential για το μέλλον ήταν οι Velicka-Hoard. Και οι δύο έχουν σαν βασικό μειονέκτημα ότι είναι μέτριοι σουτέρηδες αλλά ο Velicka είναι αληθινός ''στρατηγός'' στο παρκέ και φανταστικός στην εκτέλεση του pnr ενώ ο Hoard έχει αθλητικότητα για να σταθεί στο ΝΒΑ.

Και 2 μεταγραφικά χτυπήματα για τους ''αιώνιους'' της ACB, με την Ρεάλ να αποκτά τον Βόσνιο Sani Campara και την Μπάρτσα να κάνει κίνηση-ματ παίρνοντας τον Velicka. Αν ο Λιθουανός βελτιώσει το σουτ του θα σημάνει Saras alert !

Τέλος βραβείο comeback και ανθρώπινο highlight στο τουρνουά ο αγαπημένος μου Yves Pons (Αιτινός είναι ο πιτσιρίκος)


Gkos
respect για Campara!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.