Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος - Μακεδονικος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Warrior
Σοκ στον Ολυμπιακο,αφου εκτος του Ζοροσκι,εκτος τεθηκε και ο Περι μετα απο θλαση
που υπεστει,απο τον σημερινο αγωνα!

Ετσι ο Ολυμπιακος θα κατεβει με Κορωνιο και Παπανικολοπουλο στη θεση του πλευ-μακερ
μονο στον κρισιμο αγωνα με τον Μακεδονικο..

Ο Μακεδονικος ψαχνει ενα μεγαλο διπλο και οι απουσιες του Ολυμπιακου του δινουν
αρκετες ελπιδες..
dizzy_fingers
Ωχ ρε συ!
Αυτοί οι δύο ισοβαθμούνε! huh.gif

Πόσο καιρό έχω να κοιτάξω τη βαθμολογία... 40.gif


Διπλό πάντως. Αυτό είναι το λογικό και πιο πιθανό αποτέλεσμα. wink.gif
Warrior
Η νίκη από την ήττα απέχει 1-2 πόντους, αλλά στο ΣΕΦ αυτό μεταφράστηκε σε αρκετά αγωνιστικά λεπτά! Όσα χρειάστηκαν ώστε ο Μακεδονικός και ο Ολυμπιακός να λύσουν τις διαφορές τους, με τους Κοζανίτες να φεύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα (85-84) στην παράταση και μαζί με την 7η θέση... αγκαζέ.
Το τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου, όπως και αυτό του έξτρα πενταλέπτου είχαν μια άγρια ομορφιά, όπου οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν εν ριπή οφθαλμού από την κόλαση στον παράδεισο, με το ματς να κρίνεται σε ένα σουτ, μια βολή, ένα κόψιμο και μια... κόρνα, όπως αυτή ακούστηκε πριν το καλάθι του Παπανικολόπουλου, που κρίθηκε εκπρόθεσμο.
Ο τραυματισμός του Μαρκί Πέρι φαίνεται να επηρέασε από την αρχή τον Ολυμπιακό, που παρόλα αυτά χάρις στις ατομικές ενέργειες των περιφερειακών του και κυρίως των Μέισον-Γκόρενς, προηγήθηκε με 17-10. Το καλό του ξεκίνημα όμως δεν είχε διάρκεια με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι -και αυτοί με πρωταγωνιστές τους περιφερειακούς- να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +1 (18-19).

Στη δεύτερη περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" με κουμανταδόρο τον Κορωνιό έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί με την μπάλα να περνάει περισσότερο μες στο καλάθι στον Ρόμπερτ Γκούλιας. Παρόλα αυτά οι Κοζανίτες έχοντας καλά ποσοστά στην επίθεση, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας να ξεφύγει στο σκορ ως την ανάπαυλα (42-40).
Όμως στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, χάρις στην τρίαδα Μάικλ-Χάτσον-Ρίματς ξέφυγαν κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα (59-62 στο 30'), την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν "κολλήσει" στην επίθεση, παρά τις προσπάθειες των Γκούλιας-Μέισον.

Το τέταρτο δεκάλεπτο όμως έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ο Μακεδονικός στηρίχτηκε στους Μάικλ-Ρίματς, αλλά και στην... αστοχία του Ολυμπιακού, που παρόλα αυτά βρήκε σκορ στο πρόσωπο του Νίκου Παπανικολόπουλου. Ωστόσο αυτός που "γύρισε" το ματς ήταν ο Ρότζερ Μέισον τζούνιορ που έκανε το 74-71, για να πει ο ίδιος και την τελευταία λέξη. Ο Αντρέ Χάτσον στα 8'' ισοφάρισε με 1/2 βολές σε 74-74 για να ακολουθήσει ένα λάθος του Γκόρενς και μια τάπα του Μέισον στον Μάικλ, πριν οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση!
Εκεί ο... μαύρος Πιτ της Κοζάνης ήταν αυτός που πήρε μια άτυπη ρεβάνς οδηγώντας την ομάδα του σε ένα κρίσιμο +4 (81-85) 29'' πριν το τέλος. Ακριβώς εκεί οι "ερυθρόλευκοι" με 1/2 βολές του Γκόρενς κι άλλες δύο του Σκλάβου που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μείωσαν σε 84-85, πριν κάνει επιθετικό φάουλ ο Χίζνιακ στα 12''.
Οι Πειραιώτες είχαν στα χέρια τους την τελευταία επίθεση του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς το σουτ του Μέισον ήταν άστοχο, ενώ αυτό του Παπανικολόπουλο κρίθηκε εκπρόθεσμο, για να μείνει το τελικό 85-84.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-19, 42-40, 59-62, 74-74, 84-85
Ολυμπιακός (Γιόνας Καζλάουσκας): Μέισον 18 (2), Γκόρενς 13, Κορωνιός 4, Παπανικολόπουλος 11 (3), Καλαμπόκης 5, Σκλάβος 6, Γιούρκοβιτς 7, Αγαδάκος 9, Γκούλιας 11.
Μακεδονικός (Αργύρης Πεδουλάκης): Καυκής, Παπαμακάριος 4 (1), Λουκόφσκι 6 (1), Χάτσον 21, Ρίματς 20 (2), Χίζνιακ 4, Μάικλ 24, Τσάνακ 6 (2), Δαλιάρης, Πέτρουλας.

Πεδουλακης:"Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Μας βοήθησε η απουσία των Πέρι-Ζορόφσκι, αλλά κι από μας ο Λουκόφσκι είχε ίωση. Τον άφησα όμως στο παιχνίδι γιατί είναι έμπειρος και φτιάχνει φάσεις για τους συμπαίκτες του"

Καζλαουσκας:"Είχαμε προβλήματα λόγω της απουσίας του Μαρκί. Όχι μόνο δεν είχαμε αιφνιδιασμούς, αλλά και παιχνίδι ένας-εναντίον-ενός. Στο πρώτο μέρος έπρεπε να παίξουμε ακόμη πιο αργά, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Κράτησα τον Κορωνιό στον πάγκο γιατί ο Παπανικολόπουλος ήταν καλός. Γιατί να τον αλλάξω; Στο μπάσκετ δεν είναι μόνο η επίθεση"

(www.sportime.gr)

bball.gif bball.gif

Ηττηθηκε λοιπον ο Ολυμπιακος καθως δεν καταφερε να βρει τις λυσεις στις απουσιες..

Πλεον μπαινει σε περιπετειες,ενω το πιο λογικο σεναριο ειναι να πεσει πανω στον
Παναθηναικο εφοσον μπει στα πλευ-οφ,αν και το προγραμμα του,του δινει καποιες
ελπιδες..
dizzy_fingers
Νωρίς είναι ακόμα wink.gif.
Warrior
Nα και ενα καλο νεο για τον Ολυμπιακο..

Ο τραυματισμος του Περι δεν ηταν ιδιαιτερα σοβαρος και θα αγωνιστει κανονικα με
την ΜΕΝΤ.
Ισως να προλαβει και ο Ζοροσκι..

Χρειαζεται την νικη ο Ολυμπιακος αν δεν θελει να μπει σε περιπετειες.
Απεναντι σε μια ομαδα που καιγεται για βαθμους..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.