Help - Search - Members - Calendar
Full Version: The Punch
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
MZ13


Μια αντίδραση εν θερμώ στοίχισε στον Kermit Washington μια ολόκληρη καριέρα που πλέον ξεκινάει μια καινούργια στον προπονητικό τομέα. Σχεδόν 30 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα το 1977 σε έναν αγώνα των Lakers με τους Rockets ξέσπασε στο παρκέ ένας από τους γνωστούς «μαγικούς» καυγάδες.

Πρωταγωνιστής ο Washington ο οποίος σε κάποια στιγμή εντόπισε με την άκρη του ματιού του κάποιον να τον πλησιάζει και η ενστικτώδης αντίδραση του ήταν να γυρίσει προς το μέρος του και να προσγειώσει μια γροθιά στο σαγόνι. Αυτός που «έφαγε» το σχεδόν θανατηφόρο χτύπημα ήταν ο Rudy Tomjanovich, πλέον προπονητής των Lakers, ο οποίος είχε σπεύσει να συγκρατήσει τον αντίπαλο του.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Tomjanovich να ραγίσει το κρανίο, το σαγόνι και άλλα οστά του προσώπου του, να νοσηλευτεί για 15 μέρες στο νοσοκομείο και να χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Rudy-T, κατέθεσε μήνυση κατά των Lakers και εισέπραξε ένα ποσό-ρεκόρ για την εποχή ύψους 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο θερμόαιμος Washington στιγματίστηκε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Washington συνέχισε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ για 11 χρόνια ακόμα και στην συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική αλλά όλες οι πόρτες είχαν κλείσει για αυτόν. Επί 20 χρόνια προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει μια θέση βοηθού σε οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ χωρίς όμως να υπάρχει καμία θετική ανταπόκριση, σε αυτά τα 20 χρόνια απέστειλε 700 βιογραφικά σημειώματα και το μόνο που κατάφερε είναι να περάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα από το πρωτάθλημα της Κίνας σαν βοηθός προπονητή. «Δεν θέλω να κάνω αυτή την δουλειά για να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου. Το κάνω γιατί αγαπάω το να δουλεύω με αθλητές, θα μπορούσα να βγάζω περισσότερα καθαρίζοντας δρόμους», λέει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Washington ο οποίος έπαιρνε 12,000 δολάρια ετησίως στην προηγούμενη δουλειά του.

Μετά την παρέμβαση του κομισάριου του ΝΒΑ, David Stern, το 701ο βιογραφικό του Washington έπιασε τόπο και θα ξεκινήσει μια νέα καριέρα στα «εμβρυακό» ΝΒΑ, δηλαδή στο εθνικό πρωτάθλημα ανάπτυξης σαν βοηθός προπονητή. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που ανήκει στο ΝΒΑ και συμμετέχουν σε αυτό αθλητές που δεν είχαν την δυνατότητα να εισαχθούν στο ΝΒΑ μέσω κάποιου πανεπιστημίου ή κολεγίου. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε για μένα ο Stern. Έβγαλε από πάνω μου την «ρετσινιά» και με έβαλε ξανά στην οικογένεια του ΝΒΑ».

Να σημειώσουμε πως η γροθιά του Washington στον Tomjianovich είναι από τις πιο «διάσημες» στο ΝΒΑ καθώς ακολούθησε μια αποζημίωση ρεκόρ και γενικότερα μια αναθεώρηση για πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις, γράφτηκε μάλιστα και σχετικό βιβλίο με τίτλο «The Punch» («Η Γροθιά»).

Απο contra.gr
dizzy_fingers
Αυτό το "εμβρυακό" ΝΒΑ θα είναι κάτι σαν NBDL?
Αν ναι, αυτό τι θα απογίνει?
NBAholic
Aυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι αυτό που συνέβη με τον Ουάσιγκτον θα μπορούσε να συμβεί με πολλούς ακόμη κατά τη διάρκεια καυγάδων. Η μπουνιά του Κέρμιτ ήταν πιστεύω μηχανική και δεν είχε σκοπό να κάνει τόση ζημιά. Όχι ότι δεν δικαιολογώ την τιμωρία του (25 αγωνιστικές και 500000$ πρόστιμο). Αλλά έχω δει αρκετούς ακόμη επίδοξους "φονιάδες", οι οποίοι απλώς ήταν αρκετά τυχεροί και δεν έπαθαν κάτι ανάλογο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν κάποιον καιρό, οι δυο τους εμφανίστηκαν από κοινού σε συνέντευξη και έβαλαν τέλος στη "διαμάχη".
IraTmac
αν είχα τέτοια γροθιά δεν θα γινόμουν μπασκετμπολίστας...

εντυπωσιακό θέμα. δεν κατάλαβα μόνο το λόγο που χτύπησε τον Ρ - Τ.
dizzy_fingers
Off topic:
Μιλώντας για μπουνίδια, κοιτάξτε κι αυτό:
http://nodomain.stuff.gr/overplay/forum/index.php?showtopic=254/forum/in...p?showtopic=254[/url]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.